|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Muffinko ja mam na 16,30, pewnie z godz opoznienia bedzie jak nie lepiej
Ale ide na luzaku. Tz sie smial, ze skoro wszystko wiem to powinnam zaskoczyc doktora dzis i komentowac za niego co widze: polkule rowne symetryczne, ciaglosc powlok brzusznych. Kosc udowa na pierwszy rzut okiem na 37mm, a obwod brzuszka i glowki tyle i tyle Ggoraa ja nie mam goracych piersi
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
baby ale naprodukowalyscie wczoraj po poludniu, czy wy nie macie co robic
![]() mi sie wczoraj wieczorem corcia rozchorowala, temp 39 i wymioty- jakies paskudne zatrucie...zobaczymy jak dzis bedzie od rana sie zachowywyac i czy trzeba brac do lekarza... Dreamnes mi lozysko zachodzi poki co na ujscie szyjki macicy- ale serio to sie moze jeszcze zmienic...co do przytulanek to nie wiem ale mysle ze jakby byly przeciwskazania to by ci lekarz o tym z miejsca mowil ktoras pytala o wage w ciazy- ja w pierwszej najpierw schudlam 3,5 kilo, w sumie w stosunku do wagi wyjsciowej przytylam jakies 13 kilo (ale jak sie doda odrobienie tych 3 co schudlam to juz 16-17 ![]() ), po 4 miesiacach osuagnelam wage sprzed porodu- bez diet i cwiczen a wrecz jedzac jak swinka...i jak dlugo karmilam to moglam jesc ile wlezie a waga i tak spadla o 5-6 kilo w stosunku do wagi sprzed ciazy. skonczylam karmic to i zaczela wzrastac zaczynam dzis 18 tc i poki co waga bez zmian- tzn powoli odrabiam to 1 kg ktore schudlam wiec caly czas jest jak przed ciaza
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-06-29 o 07:22 |
|
|
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Właśnie szykuję się do wyjazdu na USG 3D... Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo malutki stresik mam. Jak wrócę to naskrobię jak było. Te zdjęcia według mnie są rzeczywiście takie niezbyt przyjemne no ale może na swojego dzieciaczka się patrzy inaczej. Papap!!
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
no to mykaj na USG i daj znac co zobaczylas ciekawego
dziewczyny ja nie moge ze wy dajecie rade tyle zjadac i zachcianki jeszcze sie zdarzaja- a to sledzik a to wafelek ...chociaz fakt w poprzedniej ciazy tez pochlanialam jak odkurzacz...ale teraz chyba mam za malo miejsca w brzuchu, nakladam sobie normalna porcje na talerz a potem polowe zostawiam... do slodyczy mnie prawie wcale nie ciagnie- a do tej pory nie bylo dnia bez czegos slodkiego. no i w ogole polowa przyjemnosci z jedzenia mi zanikla
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrzeGlam ojej to malutka meczy sie mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowka.Co do wagi to mam dzis wazenie... ciekawa jestem ile mi przybylo przez te 4tyg
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Golidka gratulacje że znasz już płeć. A powiedz mi na 3D byłaś u Makowskiego na Łuckiej?
Ja dziś już od 3 nie śpię. Tak widno było do dworku, że spać mi się odechciało. A o 4 dzidzia mnie tak kopała też się obudziła. Zauważyłam że kopie mnie rano i wieczorem najczęściej, a w dzień sobie śpi. A jak jest u Was? Czujecie ją cały dzień ?
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie waze codziennie rano, kilku tygodni niewiedzy bym chyba nie przezyla
w ogole mam wrazenie ze jak sie nie waze to szybciej tyje
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kopniakow to w nocy czuje je najbardziej. Dzis tez nie moglam spac, ciagle bylo mi niewygodnie, synek kopal i sie wiercil cala noc. I tak w sumie co noc. W ciagu dnia sobie spi ale budzi sie co jakis czas (najczesciej jak siedze z laptopem na wizazu ![]() Glam a ja wlasnie nie lubie sie wazyc
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika-a to wczorajsze usg wystarczyłoby ci w zupełności gdybyś jeszcze dzisiaj nie wybierała się do swojego lekarza??
jesteś zadowolona z tego badania?
|
#2380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie chce mi sie wymiarow podac, wszystkie mam prawidlowe, chce tylko pokazac co bylo mierzone i sprawdzaneplod pojedynczy w polozeniu dowolnym.uwidoczniono czynnosc serca i ruchy plodu. wymiary: wymiar ciemieniowy glowki obwod glowki obwod brzuszka dl kosci udowej srednica mozdzku co odpowiada 20tygodni i 1 dni oraz macie 367g. łozysko poza ryzykiem przodowania. ocena anatomii plodu: glowa kosc nosowa fald karkowy struktury wewnatrz czaszkowe szerokosc komory bocznej mozgu komora II i IV nieposzerzone prawidlowy obraz struktur tylnego dolu czaszki szyja kregoslup tkanka podskorna i jamy ciala budowa serca plodu: rytm ok 140/min obraz 4 jam odejscie duzysz naczyn prawidlowe obraz 3 naczyn srodpiersia prawidlowy przegroda miedzykomorowa o zachowanej ciaglosci przednia sciana brzucha uwidoczniono: zoladek, pecherz moczowy - prawidlowe obie nerki moczowody nieposzerzone nadnercza konczyny plyn owodniowy i przy kazdym narzadzie jest komentarz "prawidlowy" albo podane wymiary + 5zdjec 3D + 7min filmik z usg |
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ale naskrobalyscie co do pepka ja tlusta jestem wiec mi nie wyskoczy hahaha:P w 1 ciazy tez nie wyskoczyl :P hahaha co do zwierzakow KOCHAMMMMMMMM!!!!!!! Zawsze przygarnialam, a jak chcialam nowego to nigdy sie nie pytalam bo wiedzialam ze sie nie zgodza na wiecej wiec stawialam przed faktem dokonanym:P Najwiecej na raz byly 2 psy, 4 koty, z 2 chomikow zrobilo sie 12; ), swinka morska, krolik i dwie papuzki plus rybki hehehehteraz jest pies i kot, niedlugo wiecej kotkow bo juz Franka jest w stanie ledwo chodzenia I pies i kot u rodzicow ja nie biore komus do mieszkania zwierzat bo moze sobie tego nie zyczyc. No i oczywiscie pies spi w najwiekszym pokoju na "swoim " lozku pod oknem zeby wszystko widziec, kot to gdzie chce tam spi pozniej wrzuce wam zdjecia pupilkow![]() co do wozka ja tez musze miec nadajacy sie na wertepy...i ten ktory wybralam jest juz sprawdzony na takie sciezki i polecany wiec utwierdzono mnie w wyborze co do 3d mnie tez do konca nie przekonuje i gdyby tz byl tu i widzial malenstwo ze mna to bym nie jechala, ale ze jest tam i bardzo chcialby byc tu ze mna to bedzie mial suprise
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Dreamnes oczywiście sytuacja może się zmienić, ale przy ryzyku przodowania trzeba się oszczędzać, juz się osłuchałam o tym od lekarza i położnej tyle, że książkę mogę napisać. U mnie zabroniono seksiku, żeby nie prowokować krwawienia, które jest niebezpieczne w ciąży i przy łożysku przodującym zarówno dla matki i dziecka. Teraz jest wszystko dobrze i niby możemy, ale TŻ nadal mówi, żebyśmy się wstrzymali, bo sobie by nie darował gdyby coś stało się mnie lub naszej Dzidzi. Zapytaj może lekarza.
|
|
|
|
#2385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja mowie w domu juz po wizycie do Tż'ta "kochanie... mozemy się kochać " A on do mnie "Mozemy, ale nie musimy" :/ Az mnie zdarzylo, hehe.. tez sie boi. Lepiej chuchac na zimne.
|
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze by było zrozumienie i bliskość- ja sobie tłumaczę, że za to później seks będzie odkrywaniem siebie na nowo Goldika gratulacje Synia (kolejny chłopak ), u mnie oprócz tego co wymieniłaś sprawdzał jeszcze oczy, źrenice i rozszczep wargi/podniebienia.
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-06-29 o 09:12 |
|
|
|
|
#2387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i prosze o to samo. Kurcze, znowu zaczynam sie denerwowac, glupia baba.Agnieszko, a jak nie bedziesz miala juz usg, to jak oni sprawdzaja, czy dziecko jest glowa w dol przed porodem? Cytat:
Cytat:
moze chce okienko ''wykopac''![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-29 o 09:23 |
||
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Witam po śniadanku
Dziewczyny jak poczytałam o tych śledziach co pisałyście wczoraj to , ja wam dam![]() .Goldika ale się uświadomilam, wiedziałam że się dużo rzeczy bada u maluszka ale że aż tyle to nie miałam pojęcia Glam Ty z bliźniakami wcale nie tyjesz, a ja z jednym dzidziem i dajemy czadu .U mnie leniwie dziś, mąż na drugą zmianę do pracy, więc zaraz coś zacznę na obiad pichcić. Synek jeszcze w piżamie, puzzle układa, ja pościeliłam łóżka, siadłam na chwilę na wizaż a zaraz mykam do kuchni. Pogoda wymarzona, buro i ponuro, ja tak lubię ![]() A co do seksiku to my w poprzedniej ciąży mieliśmy zupełnie zakazany, a jak plamiłam i szłam do lekarza to twierdził że na pewno były przytulanki, więc mu tłumaczyłam że nie!!!!!, a i tak patrzył na mnie tak jakoś dziwnie . Teraz nie mamy zakazu ale oczywiście nie szalejemy, ale tak jak pisze elf, dopiero potem jest fajnie odkrywać siebie na nowoMy po porodzie kochaliśmy się dopiero dwa mkiesiące później bo byłam taka poszyta i biedna, a bałam się tego seksu szalenie, gorzej niż pierwszego razu
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Ela ja sobie zdalam sprawe ile tego jest dopiero jak spojrzalam na te kartki co mi wydrukowal
![]() Dziewczyny pomocy... mam na oku juz mebelki i lozeczko. Ale NIESTETY lozko jest w innym kolorze niz mebelki. Chcemy taka komode:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80159835 i moze szafe z tej serii, a moze dwie takie komody. Jeszcze nie wiemy ale wiemy ze takie. A lozeczko takie: http://allegro.pl/jake-lozeczko-140x...671058586.html Czy powinnam jednak szukac czego w takich samych kolorach?
|
|
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
Goldika, ja bym poszukała czegoś w jednym kolorze skoro już wybierasz łóżeczko-tapczanik i będzie służyło dłużej. sama myślałam nad białym, ale te białe łóżeczka bardziej dla dziewczynek widziałam. Zastanawiam się też jak jest z użytkowaniem białych mebli od strony praktycznej (później czekolada, malunku kredkowe). Także chwilowo myślimy o kolorze sosna. A jakie ściany w pokoiku?
Do Mamuś doświadczonych- czy warto szykować pokój dla Dzieciaczka czy spało z Wami w sypialni w łóżeczku? Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-06-29 o 09:53 |
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
Golidka ja bym szukała. Łóżeczko to strasznie mi się podoba
i ja muszę zacząć myśleć jak pokój dla dzidzi urządzić. Kilka dni wcześniej pokazywałyście imiona z drewienka do zawieszenia. Ja takie kupie na pewno tylko niech dowiem się jaka płeć ![]() Dziś zjadłam prawie pół arbuza hmm śledzie sama nie wiem szczerze to jeszcze w ciąży nie jadłam ich hehe
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Elfie sciany beda zolte. i taka naklejke chcemy dac http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/my8155_M-7.jpg
Eeeh najwyzej wezmiemy komody MALM z ikea. Mamy taka w sypialni. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Joamic kurcze przegapilam te literki na watku znajac zycie Tz zacznie malego podpuszczac zeby chcial lozeczko bardziej meskie |
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Jestem u rodziców...pogoda do bani co prawda lepsza niż wczoraj......... Dziewczyny mam pytanko wam też z dnia na dzień brzuszek robi sie coraz większy???Normalnie to widać hehhe Czytałyście może już tą książke?? Mi sie podoba tylko żeby dało sie w życie to wprowadzić......Dopiero jak czytałam tą książke to widziałam jakie bym głupoty porobiła głównie ze względu na teściową bo ona tak robiła przy wnuczce swojej i sie pewnie do mojego bedzie wtryniała......ale nie dam sie jak chce dziecko niech se urodzi i bedzie sobie robiła i wychowywała go jak chciała..... Pozdrowionka
|
#2394 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byłam przerażona co rodzice robią z tymi dziewczynkami - 8 lat - tipsy, farbowanie włosów, samoopalacz, pełny make up, biżu, depilacja brwi - byłam przerażona no i oczywiście odpowiednia waga, bo małej miss nie wypada być ,,dorodnym" dzieckiem. Cytat:
ja też bym chciała chłopczyka![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do tej lekarki i jej tekstu o kłapouchym to dla mnie bez sensu wypaliła Cytat:
![]() Cytat:
a patent ze skarpetą zaje. bistyCytat:
muffinka wszystko będzie super, zobaczysz. trzymam kciuki ![]() Cytat:
Dziewczyny a ja mam ostatnio jazdę na krówki staram się ograniczać i jem tylko 4 dziennieOd wczoraj chodze trochę zmartwiona bo nie czuję smyranka i bąbelków od niuni i zastanawiam się czy wszystko ok, myślałam że te odczucia będą się nasilać a tu nic ale brzuszek się rusza w rytm serduszka więc może jest teraz mniej aktywne?
|
||||||||
|
|
|
#2395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A literki bardzo proszę http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
|
|
#2396 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki!
Już trochę się nie odzywałam, bo co podczytałam wątek to znów mi uciekałyście ale w końcu dziś dałam dzielnie rade ![]() U mnie waga póki co (16tydz.) nadal minus 3 kilogramy, kiedy podjem za dużo muszę szybko biec do kibelka wiec śmieje się, że dziecko nie chce mieć grubej mamy. Co do przytulanek mielismy zakaz przez pierwszy trymestr, a teraz wszystko tylko z głowąGratuluje dziewczyną pozdawnych sesji i obron prac. Zaraz zmykam do pracy, jakoś trzeba będzie przeżyć ten upał, narazie tylko 26stopni
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To naklejka niestety, wolalabym malowane. Moze znajde cos takiego jeszcze. zmyslkobiety jeszcze mdlosci Cie mecza? co do przytulanek my zakazu nie mielismy ale I trymest sobie darowalismy, potem juz wrocilismy do roboty
|
|
|
|
|
#2398 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie dzisiaj mnie naszła ochota na sałatkę z pomidorów i ogórków małosolnych, chyba sobie zafunduję na kolację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak zabrałam się za pracę to znów dostałam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Marejta swietne te mebelki!!! tylko cen nie widze
pewnie sa bardzo drogie. Podoba mi sie zestaw PANDA.
|
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W koncu weekend sie zbliza, wiec musi sie pogoda popsuc
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-29 o 10:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

), po 4 miesiacach osuagnelam wage sprzed porodu- bez diet i cwiczen a wrecz jedzac jak swinka...i jak dlugo karmilam to moglam jesc ile wlezie a waga i tak spadla o 5-6 kilo w stosunku do wagi sprzed ciazy. skonczylam karmic to i zaczela wzrastac 

wszystko będzie dobrze
mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowka.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
moze chce okienko ''wykopac''
, ja wam dam
byłam przerażona co rodzice robią z tymi dziewczynkami - 8 lat - tipsy, farbowanie włosów, samoopalacz, pełny make up, biżu, depilacja brwi - byłam przerażona
no i oczywiście odpowiednia waga, bo małej miss nie wypada być ,,dorodnym" dzieckiem.
ja też bym chciała chłopczyka

wiec śmieje się, że dziecko nie chce mieć grubej mamy. Co do przytulanek mielismy zakaz przez pierwszy trymestr, a teraz wszystko tylko z głową