Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 22:14   #3991
lulka265
Zakorzenienie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

Cytat:
Napisane przez Karla604 Pokaż wiadomość
Oszzzz TY, ale Ci zazdroszczę tego winka Mój tż ma codzinnie dyżury w nocy. Ja o 12 się kładę spać, a on nas o około 1-2 budzi. Kubina przewija, a mnie wybudza ze snu. Rano to ja robię koło Kubinka a on smacznie śpi

no to nieźle ustawiłaś TŻ ja mojego biedaczka tak nie wykorzystuje,bo on później ledwo siedzi przy tych pacjentach:brzyd al:
a Twój TŻ na którą ma do pracy??
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:15   #3992
Karla604
Zadomowienie

KASIEK, JUSTA i KARINA to Wy już na finiszu Kolejne mamuśki do nas dołączą i powiedźcie mi która pobija mój rekord porodowy?? 30h - kto da więcej??

Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10
Karla604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:19   #3993
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Ojejjj biedna Zuzia Dobrze, że w nocy śpi i nie męczy się tym płaczem. Choć mnie to zastanawia, jak to jest skoro w dzień ją boli brzuszek to jak to się dzieje, że w nocy przestaje?? Nie jest to dziwne??

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ja tez już kiedyś robiłam i też chyba doszłam do 10 dnia. Ale Twój mąż jest zacięty Ja tam spróbuję pewnie na jakimś 4 dniu stanę

mnie też to zastanawia i stwierdzam,że jest terrorystką i chce cały czas na ręcenapewno ją boli i wiem kiedybo to da się odróżnić,ale dzis płakała zdecydowanie z nudów i dla samej zasady,żęby popłakać!!!
mam wrażęnie,żę nauczyła się tego płączu

w każdym razie idziemy do neurologa ,mam nadzieje,że tam u niej jest wszystko ok!!

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
KASIEK, JUSTA i KARINA to Wy już na finiszu Kolejne mamuśki do nas dołączą i powiedźcie mi która pobija mój rekord porodowy?? 30h - kto da więcej??

no ja raczej bym nie chciała niech ktoś mnie uchroni przed naturalnym porodem,plizzzzzzz

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Faktycznie już dziewczyny się niedługo rozpakują ale czad!!jestem taka ciekawa tych dzieciaczków i wrażeń z nimi związanych

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-06-28, 22:20   #3994
Karla604
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
no to nieźle ustawiłaś TŻ ja mojego biedaczka tak nie wykorzystuje,bo on później ledwo siedzi przy tych pacjentach:brzyd al:
a Twój TŻ na którą ma do pracy??
No można powiedzieć, że go ustawiłam Wiesz co, on ma nielimitowany czas pracy. I chodzi tak jak uda mu się wstać. Choć ostatnio udaje mu się wcześnie jeździć do pracy tzn. o 9 wychodzi z domu, a wraca tak około 18.
Właśnie Kubuś zaczął płakać przez sen tak strasznie musiałam pobiec i go utulić, uspokoił się i śpi dalej. Czy Wasze dzieciaczki też tak mają??

Stary 2011-06-28, 22:24   #3995
lulka265
Zakorzenienie

ENIA kazała Was pozdrowić i powiedzieć,żę u niej jest ok!!!

tak jakoś wychodzi,że czasu nie ma do nas zaglądaćnajważn iejesze,że jest ok

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
No można powiedzieć, że go ustawiłam Wiesz co, on ma nielimitowany czas pracy. I chodzi tak jak uda mu się wstać. Choć ostatnio udaje mu się wcześnie jeździć do pracy tzn. o 9 wychodzi z domu, a wraca tak około 18.
Właśnie Kubuś zaczął płakać przez sen tak strasznie musiałam pobiec i go utulić, uspokoił się i śpi dalej. Czy Wasze dzieciaczki też tak mają??
Zuźka raczej niemiała tak 2 razy,ale wtedy tez bolał ja brzuch
w nocy jak się obudzi to jeszcze nigdy nie płakała tylko gada do karuzeli:brzydal :naprawde to jest dziwne,żę w nocy taka pogodna a w dzień jakby coś w nią wstępowałomoże ona nie lubi światła dziennego

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Dobra ja też idę spać,bo później nieprzytomna będe

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-06-28, 22:26   #3996
Karla604
Zadomowienie

Cytat:
mnie też to zastanawia i stwierdzam,że jest terrorystką i chce cały czas na ręcenapewno ją boli i wiem kiedybo to da się odróżnić,ale dzis płakała zdecydowanie z nudów i dla samej zasady,żęby popłakać!!!
mam wrażęnie,żę nauczyła się tego płączu

w każdym razie idziemy do neurologa ,mam nadzieje,że tam u niej jest wszystko ok!!

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

no ja raczej bym nie chciała niech ktoś mnie uchroni przed naturalnym porodem,plizzzzzzz

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Faktycznie już dziewczyny się niedługo rozpakują ale czad!!jestem taka ciekawa tych dzieciaczków i wrażeń z nimi związanych
No właśnie zastanawiające to jest hihi Mała terrorystka Kubuś używa takiego szantażu emocjonalnego jak się go zaczyna pszczołować szyli nosić na brzuszku a później się go odkłada do pozycji leżącej to jest płacz straszny i nawet nerwowe poruszanie kończynami ale my nie dajemy się i po chwili się uspokaja Faktycznie u dziecka można odróżnić różne typy płaczu, tylko to przychodzi z czasem. Przynajmniej u mnie... Teraz już wiem kiedy Kub płacze bo jest głodny, kiedy ma mokro, kiedy się nudzi, kiedy jest zmęczony i kiedy go coś boli.
A kiedy wizyta u neurologa?? Trzymam kciuki!!!
Też jestem ciekawa jak będą wyglądać Nasze Nowe wizażowe Bobaski

Stary 2011-06-28, 22:28   #3997
mokra6
Zadomowienie

Witam nocne marki

Ostatnio mi pediatra mówiła,że można wprowadzac dziecku nowe pokarmy po skończeniu 17 tyg.życia. U nas to dokładnie jutro,ale dałam L już wczo jabłuszko i dziś, jeszcze jutro dam, a w czwartek zaczynamy marchewkę 3 dni i w niedziele zupkę jarzynową Widać że L smakuję jabłuszko,bo łyknie i otwiera buźkę,że chce jeszcze. Robi tylko trochę więcej kupek,ale one są małe. Jabłko w końcu rozluźnia.

A! Luii- aleee dżaga byłaś!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:39   #3998
Karla604
Zadomowienie

Cytat:
ENIA kazała Was pozdrowić i powiedzieć,żę u niej jest ok!!!

tak jakoś wychodzi,że czasu nie ma do nas zaglądaćnajważn iejesze,że jest ok

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

w nocy jak się obudzi to jeszcze nigdy nie płakała tylko gada do karuzeli:brzydal :naprawde to jest dziwne,żę w nocy taka pogodna a w dzień jakby coś w nią wstępowałomoże ona nie lubi światła dziennego

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Dobra ja też idę spać,bo później nieprzytomna będe
Pozdrowienia dla ENI
Dobranoc i miłych snów

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Witam nocne marki

Ostatnio mi pediatra mówiła,że można wprowadzac dziecku nowe pokarmy po skończeniu 17 tyg.życia. U nas to dokładnie jutro,ale dałam L już wczo jabłuszko i dziś, jeszcze jutro dam, a w czwartek zaczynamy marchewkę 3 dni i w niedziele zupkę jarzynową Widać że L smakuję jabłuszko,bo łyknie i otwiera buźkę,że chce jeszcze. Robi tylko trochę więcej kupek,ale one są małe. Jabłko w końcu rozluźnia.

A! Luii- aleee dżaga byłaś!!!
Ooo dzięki za info Dobrze wiedzieć Zresztą jak będę u pediatry to też się o to spytam. Super, że Lili smakuje

Stary 2011-06-28, 22:40   #3999
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Przy okazji zmierzyłam sobie ciśnienie i wyszło 135/89-dobre?
dzisiaj znów śpie bez meża bo dzisiaj dalej maluje a farba jakoś śmierdzi. Niby pisze, ze bezpieczna itd ale jakoś ten zapach mnie nie przekonuje i dla świętego spokoju przenocuje jeszcze u rodziców.
Próbowałam dzisiaj ściągnąć pierścionek zaręczynowy i Obrączki już sie "pozbyłam" a ten skubany nie chce zejść. Boje sie ze może sie skończyc na przecinaniu
Moja kuchnia też zmieniła już kolor. W końcu jasno się zrobiło. ale ja tylko ulotniłam sie na spacer z psem. Co do obrączki i pierścionka ja bardzo sie obawiałam opuchnięcia więc ok 28tc przerzuciłam ja na łańcuszek i tym sposobem nie mam problemów

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
w zasadzie dzisiaj jest fasolka po bretońsku, bigos w przyszłym tygodniu. Zawsze mi się mylą te 2 nazwy ale pachnie w całym domu.
dla mnie nie pojęte pomylić bigos z fasolka po bretońsku

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

Mnie tez od czasu do czasu boli krocze wiec to chyba normalne na tym etapie. U mnie ten ból to takie bardziej kłucie
To mamy to samo odczucie. Szczególnie jak za duzo pochodzę to kluje i czasami szczegolnie jak wdrapuje sie na to moje 4 pietro to brzuch mi sie taki strasznie ciezki wydaje

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
Jak to 28 dni? Przecież Ty masz o 7 dni więcej niż ja, a ja mam poniżej 20, zaraz policzę ile dokładnie.
Normalnie mnie tu w konia robicie, przecież Justa miałaś termin tydzień po mnie, a Kasiek 2 tygodnie po mnie, a teraz patrzę na listę i wszystko jest inaczej, nie bawię się z Wami O Justa za to to Ci wbije szpilę w laleczkę

Ja mam 17 dni do terminu, właśnie policzyłam
Co ty tu mieszasz z tymi terminami

Cytat:
Napisane przez dorcia1465 Pokaż wiadomość
Mało roboty a wychodzą przepyszne. Obgotowane kurki wrzucam na małą ilość oliwy. Duszę z cebulką. Po kilku minutach dodaję duuużo suszonej pietruszki i troszkę nieszczęsnej vegety do smaku i duszę, potem wrzucam na patelnię ugotowany wcześniej makaron ( najlepszy jest rigatoni ) duszę chwilkę wszytsko razem i calość zalewam slodką śmietaną. Można dodać troszkę żóltym tartym serem typu gouda i można jeść. Palce lizać.
Musi być dobre. ale o kurki u nas trudno. Hmm a ciekawe jakby to bylo z pieczarkami??????

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość

A my zaliczyliśmy pierwsze zajęcia w SR. Ogólnie było ok, choć moim zdaniem za dużo ludzi - trochę ciasno było. No i nie mogę robić wszystkich ćwiczeń, tylko oddechowe. Pogadanka była o różnych formach łagodzenia bólu porodowego, dostępnych w tym szpitalu. Prowadząca położna całkiem fajna. A, i podoba mi się zestaw, który dostaliśmy na koniec - gazetka, reklamy, próbki, w tym całkiem fajna butelka Aventu

Teraz ja odpoczywam, a mój mąż - uwaga! - składa komodę Tak że za parę dni robię ostatnią część prania i układam ciuszki
Ja też dostałam butle z aventu moze to ten sam zestaw

Zaczęłam dzisiaj też prasowanie i układanie. Body i pajace juz gotowe leżą w szufladach Jutro cd. Ktoś mi gadał, że prasowanie ubranek dzieciecych to sama przyjemność. Mój kręgosłup tak nie uważa.

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:42   #4000
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:

heh Ola tez noce raczej przesypia,jesli marudzi to w dzień. I faktycznie,mozna rozronica dlaczego płacze ,z tym,ze płacze naprawde mało.Jesli poloze ja spać to potrafi sie wybudzić i rozpłakac nagle,wtedy zwykle wystarcza,ze wezme ja na ręce i przytulę,ponoszę i zasypia ponownie. Ogolnie lepiej spi z kimś niż sama.Noszona jest zadowolona,nawet bol brzuszka lepiej znosi na rekach albo w chuście.
Dzisiaj za to bije rekord chyba bo od 14 budzi się co 2-3 godziny na jedzenie i zasypia tego jeszcze nie było. Az mi sie zaczyna nudzić

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:46   #4001
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Ja na wstępie nie wchodzę w tą grę

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
heh Ola tez noce raczej przesypia,jesli marudzi to w dzień. I faktycznie,mozna rozronica dlaczego płacze ,z tym,ze płacze naprawde mało.Jesli poloze ja spać to potrafi sie wybudzić i rozpłakac nagle,wtedy zwykle wystarcza,ze wezme ja na ręce i przytulę,ponoszę i zasypia ponownie. Ogolnie lepiej spi z kimś niż sama.Noszona jest zadowolona,nawet bol brzuszka lepiej znosi na rekach albo w chuście.
Dzisiaj za to bije rekord chyba bo od 14 budzi się co 2-3 godziny na jedzenie i zasypia tego jeszcze nie było. Az mi sie zaczyna nudzić
Nudząca sie matka noworodka. Tego jeszcze nie grali

Zosia jest już z nami
Stary 2011-06-28, 22:50   #4002
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
Ktoś mi gadał, że prasowanie ubranek dzieciecych to sama przyjemność. Mój kręgosłup tak nie uważa.
To byłam ja Ale wiesz, jak wsadziłam wszystko do suszarki, więc prasowanie było tylko symboliczne Z terminami to Wy mi coś sciemniacie, no albo ja mam jakieś urojenia przedporodowe

Luii kot nie lubi innych kotów poza swoimi współkotami i dlatego nawala wszystkie inne, co gorsza potrafi też dowalić psu sąsiadów Ale jeszcze żadnego nie zamordował

Myha w właśnie, że jeszcze tapety nie kleję Byliśmy na wizytach domowych, w markecie budowlanym po farby i na chwilę u moich rodziców. Jutro rano jedziemy do Makro, a później zaczynamy remont A wieczorem do SR i wreszcie będzie lekcja o torbie to może pod jej wpływem spakuję

Karla ja się szykuję na poród 3h, więc na mnie nie licz z tym biciem rekordu
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:52   #4003
kasiek64
Zadomowienie

No ja suszarkę mam jedynie balkonową
Znalazłam ciekawe ogłoszenie i nie daleko ode mnie
http://tablica.pl/oferta/wozek-w-atr...ta-IDawkW.html

Chyba jutro zadzwonie

Zosia jest już z nami
Stary 2011-06-28, 22:52   #4004
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Az mi sie zaczyna nudzić
To Ją obudź A Ty jesteś teraz cały tydzień sama?
Stary 2011-06-28, 22:57   #4005
Karla604
Zadomowienie

Właśnie skończyłam ćw. 6 Weidera i stwierdzam, że moje mięśnie się zastały. Jestem padnięta i brzuch boli Ojj moje ciało się rozleniwiło podczas tych 9 ciążowych miesięcy...

Ojj Dziewczynki już na wstępie wymiękacie??

STOKROTKA dla Oli Czyli u Olci też tak jest, że śpi twardo i nagle zaczyna płakać i dopiero jak się weźmie na ręce i przytuli to się uspokaja?? Bo Kub tak ma i nie wiem czy mu się coś śni czy coś.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

No dobra zmykam pod prysznic i do wyreczka Dobranoc

Stary 2011-06-28, 22:59   #4006
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Ojj Dziewczynki już na wstępie wymiękacie??
Justa się jeszcze nie wypowiedziała, może ma ochotę na pobicie rekordu

Karla brawo za zmobilizowanie się do ćwiczeń
Stary 2011-06-29, 07:07   #4007
SONIA004
Zadomowienie

Witam od rana
Dania kochana... ale Ty już chyba masz potomka (jeśli się nie mylę) a ja pisałm o pierwszym
Film....jak odgrzewany kotlet...szkoda było kasy na IMAX, daremne 3d, poza tym było mi cały czas duszno, a po ponad 2 godzinach siedzenia przyjechałam z twardym brzuchem
A w sobotę tż chce, żebyśmy pojechali do znajomych na 2 dni...on miałby w sobotę coś tam pomóc kumplowi na działce, a wieczorem imprezka... Chyba wyślę tż-ta samego...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 07:34   #4008
dorcia1465
Rozeznanie

Hej Dziewczynki

Soniu jedź z mężem. Ale tylko odpoczywaj. Już za kilka tygodni będziesz mogła pomarzyć o spokoju.

enis - kurki gotuję dosłownie 5 - 10 min. Dojdą na patelni

kasiek - nie próbowałam z pieczarkami, ale kto wie. Wózeczek ładniutki cena do przełknięcia

DAnia - kurki najlepsze z mazur czyli albo ja, albo Asiago ( ale ona jest chwilowo uziemiona), no albo karla jak będzie na wakacjach. Uśmiechaj się to zrobimy Ci paczkę

lulka - winko mmmmmm nie drażnij błagam

karina po diabła Ci ten remont??? Urządzimy sobie we dwie nasze gniazdko za kratkami

Od piątku mam urlop Muszę tylko przed morzem zrobić wyniki i odpoczywam. Łóżeczko nie skręcone, u Ewy w pokoju bałagan jakby przeszło tornado a mój mąż twierdzi że mamy duuuużo czasu. No szlak mnie jasny z nim trafi. Justa ta trutka o której wspominałaś poradziłaby sobie z moim??? I tak idę z kariną za kratki, to co mi za różnica

Ewunia:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1dd033ibe.png

29.05.2010

Olgusia:

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69n4vy31f0.png
dorcia1465 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 08:34   #4009
Myysiaaa
Rozeznanie

lulka ja dalam mojej Oliwce pierwsze jabluszko jak miala 3,5miesiaca ale odrobine a pozniej juz coraz wiecej
pierwszy pokarm wprowadzasz przez tydzien i obserwujesz nastepnie mozesz podajesz cos innego i to samo na poczatek produkty jednoskladnikowe a pozniej juz laczone

kurcze nie pamietam co mialam poodpisywac zaraz uspie Oli i jeszcze raz was doczytam

dizi mojej małej bardzo smakuje bananek a ostatnio zrobilam jej bananka z biszkoptem
zupki tez je ale badziej woli owoce czy chlebek z wedlina macie juz zabki bo my jeszcze nie...?
stokrotka Oliwka tak mi spala caly pierwszy miesiac 3-4 godz snu i cyc tak caly czas oby twoja tez tak spala to odpo9czniesz sobie
karla zazdroszcze Mazur..

ale dzis mielismy super noc jak mała poszla spc o 21.30 to na karmienie obudzila sie o 4.30 i dalej spala do 7rano
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png

Edytowane przez Myysiaaa
Czas edycji: 2011-06-29 o 08:47
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 08:40   #4010
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:

Od piątku mam urlop Muszę tylko przed morzem zrobić wyniki i odpoczywam. Łóżeczko nie skręcone, u Ewy w pokoju bałagan jakby przeszło tornado a mój mąż twierdzi że mamy duuuużo czasu. No szlak mnie jasny z nim trafi. Justa ta trutka o której wspominałaś poradziłaby sobie z moim??? I tak idę z kariną za kratki, to co mi za różnica
Nie przejmuj się facet zawsze ma na wszystko czas. Mój sie tylko zdziwił, jak mu powiedziałam, że przy dobrych wiatrach za 3 tygodnie Zośka może spokojnie wyłazić. A on na to a my nawet wózka nie mamy Obudził się królewicz.

Zosia jest już z nami
Stary 2011-06-29, 08:51   #4011
dorcia1465
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się facet zawsze ma na wszystko czas. Mój sie tylko zdziwił, jak mu powiedziałam, że przy dobrych wiatrach za 3 tygodnie Zośka może spokojnie wyłazić. A on na to a my nawet wózka nie mamy Obudził się królewicz.
dobre. Zosia bez wózka, Ewa będzie spała na podłodze. A co tam, niech sie tatuśki cieszą

Ewunia:

29.05.2010

Olgusia:

Stary 2011-06-29, 09:02   #4012
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
Justa się jeszcze nie wypowiedziała, może ma ochotę na pobicie rekordu

Karla brawo za zmobilizowanie się do ćwiczeń
ja tam bić żadnego rekordu nie zamierzam
Cytat:
nie wiem, ale powiem Ci, że chyba zacznę podawać mojemu
miał wczoraj złożyć łóżeczko, to nie złożył, i mi jeszcze powiedział: "wyprałem CI łóżko" jakbym tylko ja na nim spała - a on to śpi chyba na podłodze dzisiaj ma wolne, to go zgwałcę przez uszy, że ma się wziąć za robotę

idziemy dzisiaj znowu na rozprawę w sprawie tego pijanego kierowcy. Trzymajcie kciuki, żeby się stawił, albo sędzia zdecydował się poprowadzić rozprawę bez niego, bo na kolejnej się na pewno nie stawię.

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 09:08   #4013
justa878
Zadomowienie

Cytat:
mocno zacisnięte. Nie dawaj mu całej dawki Zostaw troszkę dla mojego, bo jak dziś nie zacznie nic robić to nie ręczę za siebie.
OK, mogę jeszcze poprosić sprzątaczki, one mają duuużo tej trutki

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 09:08   #4014
dorcia1465
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem, ale powiem Ci, że chyba zacznę podawać mojemu
miał wczoraj złożyć łóżeczko, to nie złożył, i mi jeszcze powiedział: "wyprałem CI łóżko" jakbym tylko ja na nim spała - a on to śpi chyba na podłodze dzisiaj ma wolne, to go zgwałcę przez uszy, że ma się wziąć za robotę

idziemy dzisiaj znowu na rozprawę w sprawie tego pijanego kierowcy. Trzymajcie kciuki, żeby się stawił, albo sędzia zdecydował się poprowadzić rozprawę bez niego, bo na kolejnej się na pewno nie stawię.
mocno zacisnięte. Nie dawaj mu całej dawki Zostaw troszkę dla mojego, bo jak dziś nie zacznie nic robić to nie ręczę za siebie.

Ewunia:

29.05.2010

Olgusia:

Stary 2011-06-29, 09:10   #4015
Myysiaaa
Rozeznanie

Hehe tez pogryzlam sie wczoraj z tż ze nic nie robi i malo mi pomaga jak wrocilam z Oliwka ze spacerku to gary byly pomyte i zajal sie dzieckiem a ja moglam sie zajac innymi rzeczami... czasem trzeba facetem potrzasnac
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 09:13   #4016
dorcia1465
Rozeznanie

Cytat:
OK, mogę jeszcze poprosić sprzątaczki, one mają duuużo tej trutki
Suuuper. Już ja go napasę

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość
Hehe tez pogryzlam sie wczoraj z tż ze nic nie robi i malo mi pomaga jak wrocilam z Oliwka ze spacerku to gary byly pomyte i zajal sie dzieckiem a ja moglam sie zajac innymi rzeczami... czasem trzeba facetem potrzasnac
Jak ja dziś swojego potrząsę, to zapomni jak się nazywa. Nie wspomnę że mial mi naprawić fotel na plażę, a on nato, że ma nie być ładnej pogody, więc nie poszalejemy na plaży No i jak z takim rozmawiać

Ewunia:

29.05.2010

Olgusia:

Stary 2011-06-29, 10:03   #4017
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość

ale dzis mielismy super noc jak mała poszla spc o 21.30 to na karmienie obudzila sie o 4.30 i dalej spala do 7rano
o rany! ale Ci dobrze! Ja chyba juz nigdy nie przespie całej nocy, wczo L jadła 5 razy, dzis 6!!! Ona normalnie w nocy je wiecej niz w dzien

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 10:18   #4018
madzik2221
Zakorzenienie

hej laski u nas znowu pogoda do chyba bedzie padac.nie znosze takiej ciapy

co do pierwszych pokarmow ja zamierzam podac jabluszko za okolo 2 tyg.,potem marchewke itd.uwazam ze to indywidualna sprawa kto i jak dziecko karmi,w koncu kazde jest inne mam znajomych ktorzy w okolo 4mies zaczeli podawac dziecku miesko i inne rzeczy a dziecko jest zdrowe i nic mu nie bylo,wiec to kwestia rodzica i dziecka
wcziraj zaopatrzylam sie w sloiczki bo w uk nie ma dobrych owocow i warzyw i wole dziecku juz ten sloik podac niz marchewke ktora nie ma smaku i jest 15 razy przetwarzana

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 10:37   #4019
SONIA004
Zadomowienie

dorcia to Ty mnie zaprosiłaś na nk?? Gratuluję rodzinki moja rówieśniczko
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 10:41   #4020
dorcia1465
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
dorcia to Ty mnie zaprosiłaś na nk?? Gratuluję rodzinki moja rówieśniczko
Ja Dziękuję za gratulację. Córcią można się śmiało chwalić, ale nad mężem się zastanowię.

Ewunia:

29.05.2010

Olgusia:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości