|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013
Cytat:
może ona nie wie jak inaczej się na Was odegrać, bo w sumie nic nie może, więc pisze takie maile? a poza tym, chyba jest niepoważna, że ktoś z innej uczelni będzie czytał jej listy, bo studenci u niej na egzaminie ściągali i żeby co? na złość im robić? gorzej niż przedszkole :P Dzień dobry ![]() Zaraz się zbieram na ostatni egzamin, ustny a tego nie lubie mogę prosić o kciuki? po dniu wczorajszym mam wszystkiego naprawdę dość... Miłego dnia Dziewczynki |
|
|
|
|
#3692 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się zbieram powoli i jadę oddać aparat nowej właścicielce ![]() Potem przedzwonie spytać kiedy zaczyna się następny kurs na prawko, no i napiszę esej... Bo w piątek go oddaję ![]() Poza tym nienawidzę okresu ![]()
|
||||
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do nadrobienia 14 stron... ale myślałam, że będzie gorzej.
Nie miałam laski moje kochane internetu! Skandal normalnie... Wczoraj wieczorem dopiero zrobili.... No łby pourywac i za jaja na suchej gałęzi powiesic! Z rzeczy ważnych: uderzamy na nauki przedślubne zanim te zmiany wejdą, z rzeczy ważniejszych, rodzice Tż przyjeżdżają 10 lipca..... Ja padnę na zawał do tego czasu. Ja bym chciała, żeby wszystko było tak idealnie, pięknie, żeby się dogadali i nikt nie miał jawnego czy ukrytego żalu o coś tam... ehh... Może da radę. Nadrobię was sobie wieczorem, bo do pracy trzeba uciekac. Całuski ciepłe Stęskniłam się za wami. A wy za mną ?
|
#3694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
Pamiętam, że kiedys była jakaś akcja, że niektórzy politycy mieli utrzymać się chyba przez miesiąc za 800 zł, ale szczegółów nie pamiętam. Cytat:
Edytowane przez _kamea_ Czas edycji: 2011-06-29 o 08:26 |
||
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej piekne Mama TŻ wylądowała w szpitalu A najgorsze jest to że on tak się martwi o nią a nie może sie z nią zobaczyć ![]() Jedziemy za chwilę na targi pracy. Coś czuję że to będzie śmiech na sali, ale pojade żeby nie było :p |
|
|
|
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() nie uwierzycie ;d wczoraj mama tz zaprosla mnie na kawe i ciasto.... myslalam ze padne. nie wiem co to za zmiana. w ogole zaczela mi sie wypytywac jakie wesele ile osob co i jak a ja nawet nie wiedzialam co jej powiedziec bo taka bylam zamurowana ogolnie i tak jej nie lubie no ale wczoraj chcoiaz sie starala ( a ja nie )o jakich zmianach w naukach przedslubnych mowicie??
|
|
#3697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za miłe spotkanie z rodzicami ![]() Też jestem ciekawa od kiedy są te półroczne nauki... Hej dziewczynki Dzisiaj już lepiej się czuję. Dzisiejszy dzień też się zapowiada bardzo ładny.Coś tam ogarnę w domu i idę do Tż -ta![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a co jej się odmieniło? Może to jakiś podstępny plan? Albo Tż z nią rozmawiał?
|
||||
|
|
|
#3698 |
|
Rozeznanie
|
Cześć piękne
![]() Kurde zabrali mi wczoraj internet i ja tu pisze w najlepsze a tu ....Będę pokazywała na pewno swoje"prace" także zawsze służę pomocą.. pokarze Wam kochane wszystko tylko w sobote nie mam aparatu został u Rodziców.sauri_69 Ciocia Aga kciuki trzymać będzie ![]() mia8544 dużo zdrówka dla Mamy TŻ...a w Legnicy też jest chyba (dokładnie nie wiem) to ludzie właśnie z tamtąd wolą przejść na polibude do Wro bo mówią że niektórzy mniej cisną... a tam to masakra... tak mówiła moja koleżanka ... andzia1989r nooo kolejna wróciła tak się zastanawiałam gdzie wszystkie się podziały hehe![]() Angel, _kamea_ dokładnie ten tekst tego Dubienieckiego mnie totalnie rozwalił... o tekście Jego wujaszka dot. biedronki też nie wspomnę.... martuha20 OOooO proszę.Może jakieś "siły wyższe (albo TŻ ) przemówił Jej do rozsądku?? ale najważniejsze że zaczyna być ok. Oby już na zawsze.
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć piękne;*
sayuri kciuki będę 3mała napewno ![]() aga czekam na zdjęcia;D już się doczekać nie mogę ![]() mia mam nadzieję, zę z mamą TŻ wszystko będzie dobrze...;* A dlaczego On nie może się z nią zobaczyć?? ![]() andzia i molise witamy ponownie;D oczywiście, ze tęskniłyśmy ![]() martuha hmmm... odrazu jej napewno nie polubisz, ale powinnaś docenić to, że odważyłą się na taki krok Może sobie przemyślałą wszystko??![]() A mnie normalnie cholera strzela w tym domu... Taka sztywna atmosfera;/ na szczęście jadą w piątek w nocy do domu... ale wtedy dopiero będzie afera bo TŻ wtedy pokłóci się ze swoim starszym brataem. Wygarną sobie pewnie wszystko;/
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pan D. i wujaszek są zdrowo rypnięci... MArtucha, też uważam, że powinnaś docenić gest mamy TŻta... Andziu, witaj znowu. Śniło mi się, że pisałaś, że jednak nie skończyłaś pracy u Chinoli...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aparatu już nie ma. TŻ pojechał a ja śmigam do Rossmana z mamą i chyba skoczę w końcu o te prawko popytać Mam dziś ogromnego lenia i chodzę pitoma. Chyba przez tą pogodę, bo jest okropnie duszno
|
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam. Idę po wyniki, załatwić jedną sprawę mamie i do Tż-ta. Będę pod wieczór
|
|
|
|
#3704 | ||
|
Zadomowienie
|
A ja kocham sie opalac i lezec plackiem - po prostu, teraz az mi sie do marzy :slonce:
A wczoraj zaczelam Was czytac i odpisywac mojego czasu o 3 w nocy i zasnelam i ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Ale wiecie, ze ja zaraz po maturze wyjechalam zagranice i pracowalam jako sprzataczka, tzn. w hotelu po gosciach sprzatalam lazienki, pokoje, zmienialam posciel, ale ja wtedy na godzine mialam od 65 do 70 zl minus podatek, ale i tak mi go zwrocili, wiec za takie pieniadze - nie moge tego nazwac "CIEZKA PRACA". A co wiecej zdarzalo sie ze na miesiac mialam 3 dni wolnego, albo siedzialam i nic nie robilam. A i czasem pracowalam 3 h, a czasem 12 h. Ale najlepiej sie pracuje w sezonie czerwiec - wrzesien. A hotel byl czynny od kwietnia do konca roku i tak co roku jest :P ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Ja po powrocie do PL, znalazlam prace w panstwowej instytucji, dzieki mamie, ale i pewnym protekcjom osob trzecich, a na reke ile mialam 1100 zl. Osoby, ktore pracowaly juz xx lat wtedy mogly liczyc na 1400 netto Ale co panstwowka, to panstwowka... Dlatego zdecydowalam sie na mundurowke i na poczatek (nie liczac szkoly) mialam 1700 zl, ale kosztem tez odpowiedzialnosci swojej i osob, ktorych mialam pod soba. Swieta nie swieta w pracy, i nocki, wiec trzeba czasem sie poswiecic, ale jak ktos lubi to co robi... To czemu nie?! Jednak ja uswiadomilam sobie, ze chcialabym pracowac w szkole jako nauczyciel, troszke pozno, ale moze zrobie cos w tym kierunku
|
||
|
|
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno wypłaty zależą od dochodów danej Biedry ![]() Cytat:
ale na pewno dobrze.
|
||
|
|
|
#3706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() Tylko teraz tam wszystko podrozalo i utrzymanie tez kosztuje i Polakow juz chyba maja dosc i zeby znalesc teraz w NO prace, juz jezyk angielski nie wystarcza... Moja sytuacja w tym kraju wyglada tak, ze prace zawsze bym miala od kwietnia do konca roku lub lutego - zalezy od pracy, a utrzymanie... No coz mam tam rodzine, wiec za free... I jak widze jak oni zyja, a zaczynali od zera to... ech!! Tylko pozazdroscic Wiec, mozna - mozna!!---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Norwegia. Tutaj kazde dziecko, moze pracowac u rodzicow w firmie i nie tylko - pomagajac dostaje pieniazki!! W wieku 18 lat po szkole moga dostac kredyt, maja start i przyszlosc. Za praktyki 2-3 letnie po szkole, zarabiaja niezle pieniazki i moga sobie na wiele pozwolic - mimo, ze samochody np. sa bardzo drogie (od 2 do 4 razy drozsze niz u nas). A co wiecej ich system oswiatowy, a nasz... Tu kazdy zna jezyk angielski (wiek nie ma znaczenia, a 14sto latek mowi duzo lepiej niz ja 22 latka ) A i tu jest zwyczaj najpierw dziecko, pozniej slub i dla nich szokiem nie jest dziewczyna z dzieckiem z innego zwiazku, albo rozstanie po 10 latach. No i zazwyczaj malzonkowie nie maja wspolnych kont bankowych!!
|
||
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co się stało? ![]() Ej w ogóle jakie zmiany mają być w tych naukach? Bo jeśli to ma niedługo wejść to ja też wolę zrobić jeszcze teraz, "po staremu" ![]() W ogóle jak długo papier po tych naukach jest ważny? Można je robić 2-3 lata przed ślubem?
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
No już nie przesadzaj... Nauczyciele nie mają tak źle. Szczególnie Ci wyżsi stopniem. Tylko wiecznie narzekają i robią z siebie biedaków.
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiecie, ze po godzinie 18stej w NO nie kupi sie %. A monopolowe naleza do kraju, a nie do prywatnych instytucji I papieroski - kosztowna przyjemnosc :P
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio byłam z dziewczynami z roku w szkole i rozmawiałyśmy z dyrektorem. Na początku po prostu pierwszy rok jest mało płatny, potem już lepiej, a jak się jest już mianowanym albo dyplomowanym to zarobki moga dochodzić do 4 tys na ręke.. Zależy to tylko od miasta no i szkoły.. Także nauczyciele wcale nie mają tak źle, bo i wakacje wolne i święta, soboty i niedziele też
|
|
|
#3713 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Tata chrzestny kupuje bizuterie lub daje pieniazki :P Tak mi sie wydaje
|
|||
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, ale to nie wykładowczyni zaczęła się zachowywać nieprofesjonalnie. Ściągaliście i miała pełne prawo się podkurzyć i wysmarować Wam tego maila. Nie mówię, że ja nigdy nie ściągam, ale mam świadomość, że prowadzący może różnie na to ściąganie zareagować. U nas z jednych laborak wywalali z dwóją w indeksie za próby ściągania, a gdzie indziej wychodzili dla podniesienia poziomu.
|
|
|
#3715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dokładnie. Moja kuzynka jest nauczycielką. Jest dwa lata ode mnie starsza. Jak usłyszała ile zarabiam (a nie jest to zła kwota jak za 3/4 etatu na polskim rynku) to zrobiła wielkie oczy i powiedziała że malutko. Źle jej nie jest. Nie martwi się o kasę i na wszystko ją stać. Ba i całe wakacje/ferie mają wolne
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry, ale od lat obserwuję, jak wygląda praca nauczyciela, bo moja mama jest. I to nie jest tak różowo, jak się postronnym wydaje.
A żeby dojść do dyplomowanego to trzeba kilka lat udowadniać, że się nie jest wielbłądem dokształcać się, robić wiele projektów i innych pierdół. A 4 tysiące na rękę to nie wiem gdzie i co dodatkowego trzeba na siebie brać. Nawet pensja dyrektorska taka nie jest.
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
Nie wazne gdzie, nie wazne z kim - spie jak zabita!! I bardzo szybko zasypiam , ogolnie nie mam problemow ze snem, ale kiedys za malolata mialam straszne, ale wtedy mialam wyzsze cisnienie - moze od tego??
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
albo pamiątkę chrztu (też zostaje na całe życie). Czasem jest też tak że chrzestni się razem zrzucają na prezent i kupują jeden jakiś większy. Dobrze jest też zapytać rodziców dziecka, co by im się przydało a np nie mieliby na to kasy, przykładowo krzesełko do karmienia - takie porządne kosztuje coś z 200-300 zł. No i wiadomo że wszystko zależy od tego jaką kwotą się dysponuje
|
#3720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez NAUGHTYxANGEL Czas edycji: 2011-06-29 o 12:05 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

Załatwiłam wszystko co miałam załatwić
i o kupno białej bluzki.
Pojechałam z TŻ do miasta, na taki jakby targ, choc wcale tam taniej nie jest - no i te bluzki paskudne i drogie. Potem weszłam do Mohito i mam 
ten jej sarkazm nakręca całą panikę... 

27.03.2016
Maniaczka Yankee Candle 

a co jej się odmieniło? Może to jakiś podstępny plan? Albo Tż z nią rozmawiał?

i ja tu pisze w najlepsze a tu ....

To przecież każdy może tak zrobić jak dostanie złą ocenę. Pójdzie, poskarży się i unieważnią egzamin