|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Kurczę to jesteśmy w kropce, bo wapń skąd ma czerpać, jak nie z jogurtów, serków i mleka? Przecież te produkty białkowe są głównym "dawca" wapnia ![]() a on wpływa na kości i rozwój dziecka... a tam siedzi w nich ten alergen nawet jogurt naturalny ma ten składnik który uczula?
|
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Aga raz ze poranione, dwa ze mała źle mi tą dolną warge wywija, a w nakładkach jest lepiej, ale cholernie ciążko się w tym karmi, mam philips avent, ale nie wiem jaki rozmiar
|
|
|
|
#3753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chociaż... już jakiś czas temu pisałam, że czuję, że urodzę 30.06, ale kto to wie? dziękuję za odpowiedź w sprawie podkładów zobaczę, jak będzie z produkcją kup u młodego na próbę zostawię ten podkład i zobaczę czy się przyda i jak on będzie znosił spanie na tym
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaneta - ew jogurt naturalny moge podac ale tam tez jest niby troche tej laktozy. za to troche ja bakterie przeżarły wiec jest inna niz w mleku. ale z drugiej strony - malo ktore dziecko lubi jogurty naturalne... bo to kwasne jest. tak samo moge uzywac mleka koziego bo ma mniej laktozy. soje mam wykluczyc - to tez alergizujace! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-29 o 14:41 |
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
monia a ile mies karmiłaś małego?
|
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
pół roku prosto z cyca
i tylko i wyłącznie, a potem 3 mies odciaganym -wtedy jadl juz inne rzeczy no i ja w proacy bylam, potem mi mleko zanikło...przypomnialo mi sie - prowadzilam sobie spis o ktorej jadl i ktora piers pierwsza, bo po kilku dniach maratonu mlecznego to w nocy nei wiedzialam juz czy karmilam, ktora piersia (obie pelne!) i balam sie ze zapomne nakarmic (raz zlapalam sie na tym ze snilo mi sie ze kramilam i jak sie wybudzilam to myslkalam ze maly juz nakarmiony a placze bo ma mokro...) albo zrobi sie zator bo jedna bedzie w uzytku. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-29 o 14:51 |
|
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosze bardzo ![]() pokaż pokaż Sweet bo ciekawa jestem co wyprzedajesz ![]() Cytat:
Fenki sliczne są - takie liski uszate ![]() też tak samo myślę ![]() Atopowe zapalenie skóry
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
a najlepsze jest to ze sie bronilam przed nakladkami bo sie naczytalam i nasluchalam w SR że nakładki powoduja zmniejszenie ilości mleka, bo dziecko inacze ssie, ze czasem nie chca ssac itd. wiec dwa tygodnie chodzilam ze strupami i ryczałam co 2h jak przychodzila pora karmienia... kremy na sutki nic nie dawaly... dopiero jak maz spytal czy istnieje jakas oslonka to mowie ze tak - polecail do apteki, kupił i .... uratowal mi laktacje! po jakims czasie chcialam je odstawić, ale maly i tak mnie pogryzł, wiec nie umiał inaczej jesc jak tylko gryząc..
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-29 o 14:55 |
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Monia dzieki.
w dzien probujemy z nakładkami, w nocy dostaje butle - najczesciej moje sciagniete czasem mm. ja piersi wyleczyłam lansilohem - na sutki ponoc najlepsza lanolina |
|
|
|
#3760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja glowke czuc to co chyba szybko pojdzie prawda???eh to wyniki ksiazkowe....... ja mialam na czczo 88 po 1h 142 a po 2h 150 eh dalej mecze sie z tym allegro wystailam juz 21 pozycji ide dalej sleczec zeby juz dzis wszsytko poszlo i do szafy schowam torbe zeby czekalo tylko do spakowania do wysylki ![]() POZATYM iGOR MI DZIS JAKOS STRASZNIE DOKUCZA NIE TO ZE SIE RUSZA ALE SIE WYPYCHA STRASZNIE CO NIE JEST PRZYJEMNE OKROPNIE SIE PCHA I CO RAZ GULA MI GDZIES WYCHODZI ALBO CZUJE JAK MI PO JAKIMS NARZADZIE NACISKA ............
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-29 o 15:16 |
||
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Lady i youyou kurde macie terminy jak ja, youyou chyba nawet po mnie i takie sensacje już się dzieją
A niech się dzieje co chce! Biedna Carmela..bakterie w moczu przez te nerki, nie wiadomo jak funkcjonują..namęczy się malutka. Ciekawe jak u mojej małej z nerkami, w piątek na usg się dowiem czy się nie powiększają te pielektazje Aniaa może jakiś cuchy wielbiciel Cię nęka... teściowa mi na odcisk nacisnęła.... |
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
83monia tak to prawda,że jogurt naturalny kwaśny
Ja zawsze do jogurtu dodaję konfiturę np. truskawkową wtedy smakuje jak jogurt truskawkowy i nie jest aż taki chemią nafaszerowany. Wiem, że mój D na pewno będzie się bawił w te klocki, bo nasłuchał się że w takim Danio są 3 łyżki cukru.Ostatnio jak byłam w mięsnym to babeczka przede mną specjalnie poprosiła sprzedawczynię o przeczytanie składników jakiejś kiełbaski, bo jej dziecko miało właśnie uczulenie i nie chciała aby miało soję. Z drugiej strony to jest nienormalne dziecko na takie naturalne składniki jest uczulone, a na te wszystkie E nie...Ja chyba też będę prowadziła taki notes, no zapomnę z której piersi karmiłam... Sweet u mnie teraz to normalne. Przy każdym ruchu wystawia pupę, albo Bóg wie jeszcze co nie raz naprawdę jest to dokuczliwe.U mnie burzaaa przeszła ! Dobrze, że popadało, bo moje kwiatki miały sucho
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
o jak tu cicho
wpadłam poczytać co tam nowego nastukałyście a tu raptem kilka nowych postów.. ja już po obiadku i coś mi się ziewa i chyba pójde drzemać
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
oj to mamy tu DWIE TYKAJACE BOMBKI - Lady i youyou
![]() ![]() klask i:Jak jeszcze doliczyc Dziubka, Zmalowana i Iustyne to szykuje sie spora ilosc maluchow na najblizsze dni.. ![]() Lady - tak jak pisze Monia - w erze pampersow zadne podkladki na materac nie sa potrzebne! |
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
meszsares, monia ja akurat się nie zgodzę że podkładki niepotrzebne
bo mój mały wiele razy rzygał albo się przenikał i już widzę jakby materac wyglądał gdyby nie prześcieradło w membranasweet mówisz że wyniki książkowe lekarz powiedział że w normie jestem ciekawa ile twój mały waży chyba w sobotę masz wizytę?
|
|
|
|
#3766 |
|
BAN stały
|
My po szczepieniu Szymona i Izy,bilansie Krystiana.
Rozjechał nam się silnik w aucie i jechaliśmy na lince. Szlag mnie trafia ale nie pierwszy i nie ostatni raz. Widzę,ze się zaczyna na nowo u nas dziać? To trzymam kciuki za rodzące w najbliższym czasie
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja tylko raz w zyciu rzygala (ale posciel nie rpzesiakla), natomiast pampersa zmienialismy i zmieniamy tak czesto, ze o przesikiwaniu nie moze byc mowy (ona przez kilka miesiecy robila ok.10 kup dziennie, wiec sila rzeczy... )
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Lady Youyou ciekawe która pierwsza
![]() Blondynka za glukoze ![]() Zmalowana Iustyna nasze dzieciaczki maja napewno niezły ubaw tak stawiając rodziców w stan najwyższej gotowosci ![]() Dziubek co u Ciebie ? DaKaro oczywiście i gratki Dziękuje za wszystkie kciuki z rana przydadza sie na później ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Carmela trzymam kciuki żeby antybiotyk pomógł Sarusi i żebyscie szybko wróciły do domku |
|
|
|
#3769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to ksiazkowe wyniki
![]() Cytat:
mam nadzieje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja chetnie przepuszcze dziewczyny przed siebie
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież Twój T robił coś z autem ?
|
|
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję udanych wizyt dziewczyny!
Ja kończę 38 tydzień, w weszły czwartek zaczął odchodzić czop i tyle. Chyba za bardzo się zapieralam, że nie chce jeszcze rodzić. Teraz już wszyscy dzwonią i pytają czy już a tu nic. Mąż wariuje na podwórku a ją właśnie leże i chyba się przespię. Youyou zabierz mnie ze sobą na porodówkę! Podobno teraz kolej dziewczynek . Która z dziewczyn z córka też na wylocie?
|
|
#3772 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3773 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova11, Patik dziękuję że pytacie
u mnie bez zmian jeśli chodzi o poród za to dołek się robi coraz głębszy, wysiadam powoli, już nie mam sił na bezsenność, ból przy wstawaniu w nocy( a dzieje się to minimum 5-7 razy na noc), ból kolan-chyba stawy już nie dają rady...idę jutro na wizytę choć jestem pewna że nic ciekawego nie usłyszę czytam Was tylko i nie piszę bo nie chcę smęcić, odezwę się jak nastrój wróci , trzymajcie się wszystkie brzuchatki |
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
zanka, iustyna prosze bardzo, ja chetnie przepuszcze
moge sie trzymac listy ![]() ja bym chciala zeby mala poczekala co najmniej do 1 lipca, lipiec to taki ladny miesiac ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- zdecydowalam ze kupie laktator reczny... mozecie cos polecic? lepszy TT czy Philips Avent??
|
#3777 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam do domu 10 minut temu, szybko nadrabiam wątek i uciekam dalej w miasto
Dziś mam totalne urwanie głowy...Cytat:
Dziecko ma piękną wagę, ciąża donoszona, ślicznie się sprawy toczą Nic tylko rodzić z uśmiechem na ustach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Auto to wieczna skarbonka, niestety. Tyle dobrego że Twój T to złota rączka i dużo zrobi sam ![]()
|
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi posta youyou
![]() Widzę że u Ciebie tez już wesoło! I to BARDZO wesoło A dawno nikt nie urodził
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym usłyszeć, że jestem "tykającą bombą"
ale niestety lekarz nie powiedział mi czy moja szyjka jest krótka, wiem, że się skracała powoli ale nie wiem jaka jest teraz wiem jedynie że mam rozwarcie na palec a to już coś nie? lepsze na palec niż w ogóle jakieś skurcze mnie łapią od jakiegoś czasu, po badaniu w szpitalu nawet mnie trochę wymęczyły a to znaczy że coś się tam przygotowuje do porodu i małymi kroczkami posuwa się naprzód mała jest bardzo ospała ostatnio a ja czuję się tak źle przez to ciśnienie i skutki uboczne leku że na serio mogłabym się wysypać już 1.07 ładna data... pasuje mi w sumie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

nawet jogurt naturalny ma ten składnik który uczula?

Mała musi dostawać antybiotyk.

czopa-szopa ni ma
Fenki sliczne są - takie liski uszate 

wpadłam poczytać co tam nowego nastukałyście a tu raptem kilka nowych postów.. ja już po obiadku i coś mi się ziewa
i chyba pójde drzemać 
klask i:

u mnie bez zmian jeśli chodzi o poród za to dołek się robi coraz głębszy, wysiadam powoli, już nie mam sił na bezsenność, ból przy wstawaniu w nocy( a dzieje się to minimum 5-7 razy na noc), ból kolan-chyba stawy już nie dają rady...