|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
ja sobie wypozyczylam w bibliotece - zobacz czy u ciebie nie bedzie. nie ma sensu kupowac. jest naprawde dobra ale jak raz przeczytasz to starczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Raczkowanie
|
Ja widziałam za 30 zł koło lublinianki na krakowskim. Dostałam ją niedługo potem - sporo obrazków i podstawowe informacje, tak samo jak w tej o ciąży.
#3844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmalowana powiedz mi bolało Cie tak jak przy okresie dół brzucha i krzyż ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |
Zakorzenienie
|
Kto się zbliża to się zbliża
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
A dzieje się coś u Ciebie ? ![]()
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
Marina zakupy każdej kobiecie poprawiają humor! Zrelaksujesz się i będzie dobrze
![]() Sweet i to jest w nich najpiękniejsze ![]() Przyszła moja Ziutka na balkon cała mokra ;lol: nie umiała się schować przed deszczem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
Nerolka, Ania
![]() Więc tak urodziła się z wagą 3160, wyszłyśmy z wagą 2960 - w 7 dobie, w 5 dobie miala najwiekszy spadek - 2860, dziś po tygodniu miała 3100. Mam nadzieje, ze te kapturki coś pomogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Zadomowienie
|
tak sie zastanwiam dziewczeta....... ile chudnie sie odrazu po porodzie........
bo cos czytlaam ze lozysko iwody plodowe i dziecko itp. to wazy okolo 9 kg tak? to co to odrazu ubywa przy porodzie czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kajool synuś cudny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
|
To chyba zależy od organizmu, bo mojej kuzynce np poszło od razu 13 kg w dół, bo co z dziewczyną która przytyła tylko no 5 kg w ciąży ?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Zakorzenienie
|
Mnie spadło od razu 10 kg - w sumie przytyłam chyba 12 kg + 2 któr najpierw straciłam, a później nadrobiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zadomowienie
|
SweetAngel- ja po porodzie miałam tylko 2 kg mniej,strasznie byłąm napuchnięta...
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Nerola - to chyba i tak nieźle,prawda?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Zakorzenienie
|
ja przytyłam 27 kg w ciąży, zaraz po porodzie spadło mi 10 kg
tydzień później kolejne 5 kg z resztą "męczyłam" się przez rok
#3856 |
Zakorzenienie
|
zanka, a jak Ty się czujesz ?
![]() Nerolka Wam to zawsze coś wyskoczy, jak nie urok to sraczka :/ Mam nadzieję, że te części nie będą nie wiadomo jak drogie. Jak nazwaliście kotka ?
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-29 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ja straciłam 12 kg a przytyłam w ciaży 13. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zakorzenienie
|
mi spadło jakies 7 kg, a potem dosc szybko kolejne 2 kg i waga przystopowała (moze obkurczanie macicy?)
a ja zagadalam męza ze chcialabym zeby mi w nocy pomagal i w sumie wiem ze nici z tego. bo on sie zwyczajnie nie wybudza w nocy wiec chyba bym musiala w drugim pokoju spac... poza tym wiem ze jak bym spala np. cala noc to rano bede zalana mlekiem albo z bolu mi cycki eksploduja (czasem jak maly zapomnial o jakims posilku to tak mialam). no i my nie mamy zadnej mamy/cioci/siostry/babci/kolezanki która moglaby nam dac chociaz jeden wieczorek w miesiacu na wyspanie sie czy odsapnięcie... maz siedzi nocami nad programowaniem i w sumie zasypia snem kamiennym przez to. wiec chyba jestem skazana na spanie w czasie drzemek noworodka... wiem ze bede wygladac jak zombiak - jak poprzednio - jesli mala bedzie tak samo nienażarta... 2h snu i pobudka bez mozliwosci dluzszego pospania przez rok czasu to duzo... ech, smutno mi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 | ||||||||
Zakorzenienie
|
ja mam philips Avent
![]() Cytat:
![]() mnie się Avent uzywany z zapasowymi 2 zaworkami i zapasową membraną udało upolować za 15zł - tylko nową butelkę musiałam dokupić do niego bo nie miał - dokupiłam dwie - 125ml i 250ml - ale za taką cenę się super opłacało bo laktator jak nówka ![]() jak go składałam dziś tż się pytał - co to jest? - bo nawet go nie widział odkąd kupiłam - to ja mu na to: Taka nowoczesna dojarka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja się pochwalę że dokończyłąm definitywnie pakowanie torby - bo Youyou ma termin na ten sam dzień i takie atrakcje, Carmela tez miała na ten sam dzień co ja termin porodu i już urodziła to na mnie też może spaść coś nieoczekiwanego lada dzień więc ostatni dzwonek był żeby dokończyć pakowanie. I dla niuni mam rzeczy osobno w torbie a dla mnie druga torba, i się zmieściłam w końcu ze wszystkim - tylko wody brakuje i jakichś herbatników. Cytat:
moje starsze - hi hi - 21 latek - nikt mnie nie pobije ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no nadrobiłam częśc bo spałam trochę - tak mnie zwineło jakoś ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-29 o 20:21 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mały właśnie otrąbił 110 ml.. Co prawda karmiłam go godzinę z 4 przerwami na odbijanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż twierdzi, że on będzie wstawał w nocy do małej i przynosił ją na karmienie do łóżka, pozostały serwis sam chce załatwiać. Nie widzę tego do końca, bo raz, że on przecież do pracy będzie chodził, więc nie może być jak zombie, a dwa, że ma raczej ciężki sen. Rano zawsze budzik budzi mnie, a dopiero ja jego. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, ale gdyby chociaż raz w nocy mógł wstać, to może i to jakaś pomoc by była.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wcześniej to mi cwaniaczył, że przed porodem to będzie już ruck zuck, a teraz "zwija manele" i ucieka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana u mnie cisza
nic się nie dzieje do tego żyję tak jakby w letargu po lekach haha i normalnie nie wiem o co chodzi ![]() ![]() pewnie swój poród prześpię ![]()
#3865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie tak bylo - moj TZ tez ma twardy sen i pracuje. Ale tak sie zakochal w dziecku, ze nie chcial sie zgodzic na ani jedna przespana noc - za kazdym razem wstawal i "obslugiwal" coreczke (wszystko oprocz karmienia cycem). I tak jest do dzis jak zajdzie potrzeba- nawet mam wyrzuty sumienia, ale on jest twardy w tej kwestii. I mimo, ze zawsze byl spiochem to wcale nie chodzi/chodzil jak zombie, chyba ta milosc daje mu powera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I udanych zakupów - uważam że super będzie jak trochę odsapniesz i wyjdziesz do ludzi, mama na pewno sobie da radę z Igorkiem przez te dwie godzinki ![]() dokładnie - trzeba faceta przycisnąć do muru i koniec ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-29 o 20:58 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do przytulanek, to My nie zaprzestaliśmy ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-06-29 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Zakorzenienie
|
Moj M. tez śpioch jakich mało. Wystarczy pozioma postawa i juz śpi
![]() a do dziecka wstaje jak tylko zakwili. Więc nie ma co się zamartwiać na zapas. ZObaczą dzieciaczki to się wszytsko zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
Jacieee odpuścić ?! Tu trzeba działać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.