Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 21:14   #4111
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Andziot jutro będę dzwonić do poradni, mam nadzieję że szybko uda się nam dostać kurcze gdybym wiedziała że z tym pępkiem to nie tak powinno być to bym już dawno pojechała ;(

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:16   #4112
anula_81
Zakorzenienie

jestem i ja.
padam
mala miala jakis bol brzuszka bo sie tak spinala biedna.
Karmilam ja ok 18:40 i zjadla nawet sporo z jednej U i zaczela plakac tak strasznie ani drugiego cyca nie chciala ani nic, odbic sie nei chcialo, po czym ulalo sie 3 razy znacznie i spokoj byl usmiechy zabawa itp...
potem kapiel wiadomo ok 20-stej radosc w kapieli itp i potem jedzonko, pojadla 5 minut i znowu wycie ale takie przerazliwe , nie moglam jej uspokoic, odbilo sie i znowu chciala jesc i wycie..
potem druga piers to pociumkala tylko troche i przysypiala, herbatki koperkowej z 5 ml wypila i odleciala, nie odbilo sie brzuszek miekki i teraz zasypia.
a ja sie martwie o nia, od kilku dni ma takie placze przy jedzeniu no.
na szczescie jutro idziemy do pediatry i poloznej na kontrole obowiazkowa to sie poskarzymy, moze cos poradza,
ja sobie doczytalam ze przy zapaleniu ucha dzieci tak maja... a ja ja ciagle bez czapki woze w wozku noo..

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
właśnie przeczytałam że można iść do solarium jak się karmi

wszystkie mamusie kąpią swoje dzidziusie
bo pustka straszna ...

idę chyba spać ...
mozna isc na solarium??! bosko! to ja ide w weekend bo wygladam bladziej niz sciana w moim salonie(biala)
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

anula_81 odnośnie karmienia, bo wiem że karmisz poza domem, to mam pytanie, bo ja już parę razy próbowałam karmić w CH w tych pokoikach i Gabulek w takich miejscach to prawie nie chce jeść, mimo iż wiem że głodna jest, to possie U troszeńkę i już jej się odechciewa, Twoja Zosia też tak ma ???
Zosia tez je krocej w takich miejscach, ale zalezy dzie i zalezy ile mam czasu, jak ja przetrzymam bo np mierze buty albo nie moge jej akurat w tej sekundzie karmic to wtedy je ladnie, ale tak to je krocej zdecydowanie, ale mniej ulewa i w sumie chyba jest bardziej skupiona bo jest glosni i za duzo dzwiekow i zaden nie jets na tyle wyrazny zeby skupic na sobie jej uwage.
no dzisiaj bylo super , pojadla z obu UU, odbila nawet i ogolnie bylo ok. natomiast w poniedzialek w helsestasjon zjadla malo, nie beklo sie, potem bylo marudzenie i bek dopiero w domu po poltorej godziny!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To dawaj znać, kiedy będziesz w Wawie
Edzik chce poznać Zosię
dam dam!

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Hej
Ja już dzisiaj nie mam siły czytać, bo od 8.30 do 17 nie było mnie w domu i jestem padnieta
Na 9 byłyśmy u logopedy, później na 12.30 na rehabilitacji, a na koniec na 15.30 u ginekologa. I to wszystko z Emilką (no i oczywiscie z Oliwką w wózku). Tak wiec mam juz dosć. Młodsza już śpi, jeszcze tylko starszą musze polozyć spać i chyba sama też idę w kimono

Spokojnej nocy
kochana caluje i tez zyczymy dobrej nocki

ide sie kapac, choc TZ poszedl do garazu autem sie bawic again!!! masakra z tymi facetami, gorsi niz dzieci!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:22   #4113
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki,

Szukając na youtubie różnych metod na uspanie dziecka trafiłam na taki filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=yjTAI...eature=related

Nasza Iguśka usypia w podobny sposób. Musi kilkanaście razy wypaść jej smoczek, chyba że cały czas stoimy nad nią i trzymamy go palcem - tak robimy najczęściej no i najczęściej trwa to dłużej niż 10 minut Zaraz pęknie godzinka jak maszerujemy do jej pokoiku wkładamy smoka i miziamy po główce

spice1985 ja też trafiłam na podobną babę Nie dość, że miałam załamkę i ciągle ryczałam bo bardzo chciałam karmić Igę ale nam nie szło bo Mała darła się w niebogłosy to jeszcze usłyszałam, że takie odciąganie pokarmu i podawanie w butelce to mogę sobie darować, i że nie wiem co dla dziecka najważniejsze i że będę żałować gdy trzeba będzie dziecku antybiotyk podać Więcej tej baby do domu nie zaprosiłam

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Moja coreczka urodzila sie w poniedzialek przed godzina 11.
Gratuluję!! Witamy Malutką na świecie
Niestety skończyły mi się znaki w pierwszym poście i już nie mam co wywalić aby dopisać Was do listy więc w kolejnej części zarezerwuję dwa pierwsze posty i wtedy wszystkie się zmieścimy

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
A oto Adaś, zdjęcia jeszcze ze szpitala
Łojejkuuuu prześliczny boberek! Cudeńko

Gusia ja też czekam na Twoją córunię jak na gwiazdkę z Nieba Normalnie to będzie najbardziej wyczekane dziecię naszego wątku Jak nic opiję się czerwonym winkiem!

Dziewczynki macie jakieś ulubione winka?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:25   #4114
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

jak tak zwymiotował to kiedy moge go nakarinc??
od razu no może po chwili

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja sobie doczytalam ze przy zapaleniu ucha dzieci tak maja... a ja ja ciagle bez czapki woze w wozku noo..
od "bez czapki nie dostaje się zapalenia uszu"
nie wymyślaj
nić Zosi nie jest,
ma po prostu gorszy dzień i może gazy bardziej przeszkadzają niż zawsze

teraz już wykąpana jestem,
to mogę się odmeldować
do jutra

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:26   #4115
moria44
Wtajemniczenie

Achaa listopadowa dzięki za cynk o kremach Kupiłam sobie oba i już się wysmarowałam, rzeczywiście ten czerwony mocno grzeje ale to dobrze
Robię sobie co 2-3 dni peelingi z kawy, oliwy, miodu i cynamony, do tego kremy ujędrniające, owijanie w folię a na brzuch pas raz na jakiś czas. Nie mam tylko czasu na te bańki chińskie no i oliwkę jakąś fajną muszę kupić do tego masażu.
Ja to nie tylko mam flaka na brzuchu,w sumie to nie mam flaka tylko normalny, rasowy kałdun - taki jak w 4-5 miesiącu ciąży

Stary 2011-06-29, 21:31   #4116
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
jestem i ja.
padam
mala miala jakis bol brzuszka bo sie tak spinala biedna.
Karmilam ja ok 18:40 i zjadla nawet sporo z jednej U i zaczela plakac tak strasznie ani drugiego cyca nie chciala ani nic, odbic sie nei chcialo, po czym ulalo sie 3 razy znacznie i spokoj byl usmiechy zabawa itp...
potem kapiel wiadomo ok 20-stej radosc w kapieli itp i potem jedzonko, pojadla 5 minut i znowu wycie ale takie przerazliwe , nie moglam jej uspokoic, odbilo sie i znowu chciala jesc i wycie..
potem druga piers to pociumkala tylko troche i przysypiala, herbatki koperkowej z 5 ml wypila i odleciala, nie odbilo sie brzuszek miekki i teraz zasypia.
a ja sie martwie o nia, od kilku dni ma takie placze przy jedzeniu no.
na szczescie jutro idziemy do pediatry i poloznej na kontrole obowiazkowa to sie poskarzymy, moze cos poradza,
U nas to samo - diagnoza - KOLKI.
Nienawidzę kolek, wiecie? Ale chyba Ameryki tym nie odkryłam

U nas gorszy dzień, ryk, ryk i ryk.
Źle z małym brzuchem małego człowieka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:34   #4117
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Nienawidzę kolek, wiecie? Ale chyba Ameryki tym nie odkryłam

U nas gorszy dzień, ryk, ryk i ryk.
Źle z małym brzuchem małego człowieka
hmm jak tak czytam to dzisiaj prawie kazde dziecko mialo zly dzien, moj tez, prawie niespal w dzien, ciagle na raczkach, karmienie co chwila, problem teraz ze spaniem, chociaz usnal sam, BEZ SMOCZKA w lozeczku.

moze poprostu maluchy zle znosza taka goraczke? skoro nam goraco i zle to im tez zapewne
Stary 2011-06-29, 21:39   #4118
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas również taka diagnoza była - ból brzuszka/jelit - stąd płacz przy karmieniu.

Stary 2011-06-29, 21:39   #4119
anula_81
Zakorzenienie

andziot obys miala racje
matall ty mnie kolkami nie strasz! blaaagam, ona nie placze na szczescie tak dlugo max jakies 15 minut...wiec to chyba jeszcze nie kolki coo..??
moria buziale dla Iguski!
aga pe wierz lub nie u nas tez byly upaly dzisiaj i zly dzien, a racze wieczor i wczorajsza nocke bo dzien jak zwykle.

tez wykapana, odmeldowuje sie spac.
jutro bede pozno bo lekarz itp.
papa

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:45   #4120
eweska
Moderatoreska

Co my mamy za durną służbę zdrowia

Siostra była u dwóch lekarzy z synkiem bo jej się nie wypróżniał, ciągle płakał tylko, wysypały go tez pleśniawki, nic nie pomagało i dziś pojechała do pediatry który miał dyżur do 20 i dostali skierowanie do szpitala bo podejrzewa zapalenie bioderek, ma bardzo duze pleśniawki, ma przepuklinę pępkową i gdzies w pachwince, ale to chyba od tego płaczu, a najlepsze że była na usg bioderek i lekarz się nie wyznał, była u pediatry dwa dni temu o przepuklinie nikt nic jej nie powiedział. Ma mieć badania robione bidulek malutki tak się męczy już od początku z tymi zaparciami, przewinąć sie nie daje, siorka to mówiła lekarzowi że nie rusza sam nóżkami, lezy ciagle na zabkę yo żaden pediatra się nie domyślił że coś może być nie tak dopiero trzeci lekarz
Jej szkoda mi Piotrusia bardzo, ale zbadają go i mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze, nic powaznego.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:56   #4121
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
sprzedaj mi patent jak to zrobilas
zazdroszcze.............. .....
Aga to żaden patent, praktycznie nic nie jem, a odkąd doszły problemy z woreczkiem to już w ogóle głodówka i to nie celowa . Jestem blada jak córka młynarza, pewnie mam anemię, nie polecam takiego sposobu na chudnięcie Co z tego, że schudłam jak źle się czuję w swoim ciele
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 22:11   #4122
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus, moj tez srednio toleruje gondole i mysle ze max jeszcze miesiac pojezdzi, po za tym malo w niej miejsca

a nie probowalas wsadzic jej poprostu do spacerowki? mialaby troszke wyzej nz w gondoli i wygodniej niz w foteliku

mi sie z jednej strony nie wchlonal po domi, teraz wisi z obu

tak mi przykro

eve, twoje slowa poprawily mi humor ja tez mialam identycznie, pare dni i po sprawe. juz mzslalam ze cos ze mna nie halo

podziwiam

pisalam dzisiaj ze norbi ma 2 mce, i zrobil nam prezent zaczal sie przekrecac z brzuszka na plecki
w dodatku pojechalam kupic mu body, ostatnio kupilam rozm 62-nie zalozylam mu, 68-parowa, dzisiaj 74 i wreszcie jest mu luzniejsze
wiecie ze 90% rozmiaru 62 nie zalozylam mu wogole? przeskoczyl ten rozmiar

wraca mu apetyt, dzisiaj pil po 120 co 1,5-2h. ale ma ciezki dzien. a ja padam na twarz

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

sprzedaj mi patent jak to zrobilas
zazdroszcze.............. .....
no wlasnie ni lubi tez spacerowki
ona lubi takie pozycje
jakbyscie widzialy jak u tz spi na rekach, na boku, zrobie wam kiedys fotke
po mnie to ma, bo ja zawsze spie wygieta w pol
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dziewczynki,

Szukając na youtubie różnych metod na uspanie dziecka trafiłam na taki filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=yjTAI...eature=related

Nasza Iguśka usypia w podobny sposób. Musi kilkanaście razy wypaść jej smoczek, chyba że cały czas stoimy nad nią i trzymamy go palcem - tak robimy najczęściej no i najczęściej trwa to dłużej niż 10 minut Zaraz pęknie godzinka jak maszerujemy do jej pokoiku wkładamy smoka i miziamy po główce

spice1985 ja też trafiłam na podobną babę Nie dość, że miałam załamkę i ciągle ryczałam bo bardzo chciałam karmić Igę ale nam nie szło bo Mała darła się w niebogłosy to jeszcze usłyszałam, że takie odciąganie pokarmu i podawanie w butelce to mogę sobie darować, i że nie wiem co dla dziecka najważniejsze i że będę żałować gdy trzeba będzie dziecku antybiotyk podać Więcej tej baby do domu nie zaprosiłam

Gratuluję!! Witamy Malutką na świecie
Niestety skończyły mi się znaki w pierwszym poście i już nie mam co wywalić aby dopisać Was do listy więc w kolejnej części zarezerwuję dwa pierwsze posty i wtedy wszystkie się zmieścimy

Łojejkuuuu prześliczny boberek! Cudeńko

Gusia ja też czekam na Twoją córunię jak na gwiazdkę z Nieba Normalnie to będzie najbardziej wyczekane dziecię naszego wątku Jak nic opiję się czerwonym winkiem!

Dziewczynki macie jakieś ulubione winka?
martini asti, cin cin, ogolnie wermuty

a u mnie idzie mega burza :O
Stary 2011-06-29, 22:13   #4123
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Co my mamy za durną służbę zdrowia

Siostra była u dwóch lekarzy z synkiem bo jej się nie wypróżniał, ciągle płakał tylko, wysypały go tez pleśniawki, nic nie pomagało i dziś pojechała do pediatry który miał dyżur do 20 i dostali skierowanie do szpitala bo podejrzewa zapalenie bioderek, ma bardzo duze pleśniawki, ma przepuklinę pępkową i gdzies w pachwince, ale to chyba od tego płaczu, a najlepsze że była na usg bioderek i lekarz się nie wyznał, była u pediatry dwa dni temu o przepuklinie nikt nic jej nie powiedział. Ma mieć badania robione bidulek malutki tak się męczy już od początku z tymi zaparciami, przewinąć sie nie daje, siorka to mówiła lekarzowi że nie rusza sam nóżkami, lezy ciagle na zabkę yo żaden pediatra się nie domyślił że coś może być nie tak dopiero trzeci lekarz
Jej szkoda mi Piotrusia bardzo, ale zbadają go i mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze, nic powaznego.
to faktycznie nieciekawie, szkoda maluszka, ze az tyle mu dolega
nie trzeba byc specjalista zeby sie domyslic ze cos jest nie halo skoro nie ruszal nozkami,
trzymam kciuki zeby bylo dobrze
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Aga to żaden patent, praktycznie nic nie jem, a odkąd doszły problemy z woreczkiem to już w ogóle głodówka i to nie celowa . Jestem blada jak córka młynarza, pewnie mam anemię, nie polecam takiego sposobu na chudnięcie Co z tego, że schudłam jak źle się czuję w swoim ciele
ojjjjjjjjjjjj, nie wiedzialam
nie no, jak to wina choroby to przykro mi,
mam nadzieje ze szybckutko wrocisz do formy
Stary 2011-06-29, 22:18   #4124
eweska
Moderatoreska

Aga on się chyba bał ruszać nóżkami bo go pewnie bolały, a siorka jak go przewijała czy nawet na ręce brała to był jeden wielki płacz. Siostra myślała, że to przez brzuszek i te zaparcia.
Mają mu robić usg, sprawdzać też jelitka, no i podstawowe badania.
Pleśniawki wiadomo można sie pozbyc z przepukliną wiadomo, ale ciekawe co z tymi nóżkami czy to faktycznie stan zapalny.
Zaden lekarz nawet nie pomyślał żeby zrobić morfologię i CRP a tak dziecko się męczy już ponad 3 tygodnie i na nic były wizyty u pediatrów, a byli nawet też prywatnie.
Stary 2011-06-29, 22:21   #4125
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga on się chyba bał ruszać nóżkami bo go pewnie bolały, a siorka jak go przewijała czy nawet na ręce brała to był jeden wielki płacz. Siostra myślała, że to przez brzuszek i te zaparcia.
Mają mu robić usg, sprawdzać też jelitka, no i podstawowe badania.
Pleśniawki wiadomo można sie pozbyc z przepukliną wiadomo, ale ciekawe co z tymi nóżkami czy to faktycznie stan zapalny.
Zaden lekarz nawet nie pomyślał żeby zrobić morfologię i CRP a tak dziecko się męczy już ponad 3 tygodnie i na nic były wizyty u pediatrów, a byli nawet też prywatnie.
brak mi slow,
niech siostra zmieni pediatre ,
rece opadaja, napisz potem jak maluszek, a dziewczynka zdrowa?
Stary 2011-06-29, 22:29   #4126
eweska
Moderatoreska

Cytat:
brak mi slow,
niech siostra zmieni pediatre ,
rece opadaja, napisz potem jak maluszek, a dziewczynka zdrowa?
Własnie z nią gadałam, robią badania, lekarz mówi że musi go poobserwować bo za duzo tego wszystkiego jak na takiego dzieciaczka.
Z dziewczynką wszystko ok, jej nic nie dolega i nie dolegało.
Stary 2011-06-29, 22:30   #4127
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello ponownie

melduję się z Lechem FREE [no prawie free]

Hanex po dniu marudzenia, pięknie zrelaksował się w kąpieli [to chyba nasza najdłuższa ], dotankował się do pełna i zasnął jakąś godzinę temu. Ale chyba mocno nie śpi, bo zajrzałam do Niej i strzeliła mi kostka [no wiecie, stara kość się przestawiła ], a Hanex miał odruch Moro. Omal nie parsknęłam śmiechem, musiałam sobie zakryć usta

Swoją drogą, bardzo lubię ten odruch, wiem, że dla H to niewesoła akcja, ale strasznie mnie śmieszy, gdy tak ręce wyciąga ku niebu

Aha! Jeszcze jedno. Od urodzenia Hania wydaje taki dziwny dźwięk czasami. Jakby piał kogucik, nie wiem, jakby nabierała powietrza tak głośno. Nie umiem tego wyjaśnić, ale zastanawiam się, czy to nie jest oznaka czegoś niepokojącego? Jak do tej pory nic się nie działo, ale wolałabym wiedzieć o co to kaman

Eve, jak miło Cię widzieć! Zazdroszczę darmowych szczepionek. U nas raczej do tego nie dojdzie

Anula, a jak u Ciebie ze szczepieniami? Bo Skandynawia chyba najzdrowiej do tego podchodzi i najmniej ingerują? Ciekawa jestem

Co do wymienionych przez Ciebie miast, pasuje mi każde. Zobaczymy, które dziewczynom

Saniu, przykro mi z powodu dysplazji, ale przecież trochę pomęczycie się i będzie ok!

Martynko, dla Ciebie gratulacje serdeczne! A jakieś liczby nam zdradzisz? Waga, wzrost? Przykro mi z powodu traumy porodowej i jednocześnie witam w klubie, bo mój też do łatwych nie należał...

Bzyczko, masakra z tym pępkiem

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
mężul piwko trzaska co weekendzik na ryneczku w ogródeczku z dzidzia na rękach - zaczyna mnie to juz drzaźnić !

moja dzidzia ma codziennie białe gluciki w nosku, a co do suta to może zacznij inaczej ja przystawiać do tej piersi

Po spacerku dzidzia pobawiła się na macie w kuchni a ja zdążyłam ugotować zupkę, zerknęłam na nią ona na mnie i ziewnęła porozumiewawczo - włożyłam do łóżeczka, pogłaskałam i śpi od pół godiznki a ja doczytuje, kocham ją za to, porozumiewamy się bez słów
za porozumiewanie bez słów

oraz nagroda specjalna za ilość zdrobnień, jesteście z Anulą mistrzyniami

Lolko, głosowanie, to będzie najlepsza opcja, bo nie dojdziemy do porozumienia i każda zleci się w innym mieście! Aha! I chwal męża za odbijanie! Byleby nie kazał się klepać po pleckach...

Grażyna! TRZY RAZY W CIĄGU DNIA? Jesteś demonem

Anusia, ależ słodkości z Adasia!

Moria, Hanex podobnie zasypia, tylko bez płaczu, samo marudzenie, albo stękanie na tapecie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 22:32   #4128
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Własnie z nią gadałam, robią badania, lekarz mówi że musi go poobserwować bo za duzo tego wszystkiego jak na takiego dzieciaczka.
Z dziewczynką wszystko ok, jej nic nie dolega i nie dolegało.
strasznie duzo, biedne dziecko

a jak bartus? spal w nocy?
Stary 2011-06-29, 22:35   #4129
eweska
Moderatoreska

Cytat:
strasznie duzo, biedne dziecko

a jak bartus? spal w nocy?
Tak spał, standardowo była pobudka o 3 i później o 7
Stary 2011-06-29, 22:35   #4130
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hello ponownie

melduję się z Lechem FREE [no prawie free]

Aha! Jeszcze jedno. Od urodzenia Hania wydaje taki dziwny dźwięk czasami. Jakby piał kogucik, nie wiem, jakby nabierała powietrza tak głośno. Nie umiem tego wyjaśnić, ale zastanawiam się, czy to nie jest oznaka czegoś niepokojącego? Jak do tej pory nic się nie działo, ale wolałabym wiedzieć o co to kaman
'
wiem o co chodzi, norbi robi tak samo, chyba duzo dzieci tak robi
w szpitalu mial ksywe kurczak
mysle ze to normalne
Stary 2011-06-29, 22:35   #4131
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, ale masakra! Współczuję siostrze. Zdrowia dla Małego!

Właśnie robię to, czego robić nie powinnam i czytam google odnośnie "piania koguta". Krztusiec, zapalenie krtani

No ale miałaby to od urodzenia?! Nawet w szpitalu to miała, bo pamiętam, że myśleliśmy, że się krztusi

vege!
Stary 2011-06-29, 22:38   #4132
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ewesko, ale masakra! Współczuję siostrze. Zdrowia dla Małego!

Właśnie robię to, czego robić nie powinnam i czytam google odnośnie "piania koguta". Krztusiec, zapalenie krtani

No ale miałaby to od urodzenia?! Nawet w szpitalu to miała, bo pamiętam, że myśleliśmy, że się krztusi
Chyba wiem o co chodzi bo mój Bartuś też tak robi.
Stary 2011-06-29, 23:04   #4133
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aga, dzięki za info! Bo już zaczęłam panikować po czytaniu. A przecież ja zawsze luzik, plaża i driny z palemką. Tylko, że Hanex nie ma kaszlu A te krztuśce to właśnie kaszel etc.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Dobra, czyli ten kogut, to jak z nogą króliczka Norma u niektórych

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Ewesko, biedny Piotrunio! Dobrze, że chociaż jeden lekarz zdiagnozował i zaczęli działać. A tych poprzednich zje*ałabym porządnie! Najłatwiej wszystko na kolkę zwalić...

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Dziewczyny, ja wiem, że każda z nas chciałaby zlot w swoim mieście, najlepiej dwie ulice od domu, żeby z wózkiem spacerkiem podlecieć

W ogóle idea tego zlotu, o ile dobrze pamiętam, wzięła się stąd, że Anula powiedziała, że wpada do PL i dziewczyny z okolic Kraka i Czewy wyraziły chęć spotkania. A ja chcę do Nich dołączyć

Najlepiej zróbmy to głosowanie. Może w klubie? Można takie głosowania robić w klubie?

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

O! Jestem tu sama, naa nanana na! Jutro jadę do Rossmanna

vege!
Stary 2011-06-29, 23:07   #4134
eweska
Moderatoreska

Właśnie dzwoniła siorka ma mi jutro z rana przywieźć Ole bo ona na 7.30 musi być w szpitalu bo mały ma jeszcze anemię i chyba będą coś robic, ale co nie mam pojęcia, lekarz kazal siostrze przyjechac bo jej krew będzie potrzebna, ale do czego ???
Stary 2011-06-29, 23:10   #4135
mary poziomkowa
Zakorzenienie

O ja pierniczę

Biedne maleństwo. BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIUKI.

A Ty też dzielna Kobitka, trójka niemowlaczków

vege!
Stary 2011-06-29, 23:12   #4136
eweska
Moderatoreska

Cytat:
O ja pierniczę

Biedne maleństwo. BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIUKI.

A Ty też dzielna Kobitka, trójka niemowlaczków
No biedne maleństwo, tyle czasu to się wlecze bo już 3 tygodnie męczarni miał i jeszcze tyle tego wszystkiego się przyplatało
Dam radę, synal też jest, a Ola lubi spać więc powinno byc ok.
Stary 2011-06-29, 23:14   #4137
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Kto, jak kto, ale TY dasz sobie radę I wiesz co? Świetny ten Twój starszy synek, dzielny i pomocny

vege!
Stary 2011-06-29, 23:19   #4138
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Kto, jak kto, ale TY dasz sobie radę I wiesz co? Świetny ten Twój starszy synek, dzielny i pomocny
zawsze jak któreś będzie się darło, może wziąść na ręce i już będzie dobrze pomaga choć nie zawsze chętnie, ale czasami nie ma wyjścia.
Stary 2011-06-29, 23:24   #4139
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Zatem czekam na relację, jak opieka nad maluchami i co z Piotruniem!)) A starszy synek, wiadomo, ma swoje sprawy, ale i tak z tego, co mówisz, to dzielny facet

Uciekam, dobrej nocki!

vege!
Stary 2011-06-29, 23:26   #4140
agus87
Zakorzenienie

ja tez 3mam mocnoi kciukasy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości