|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Andziot jutro będę dzwonić do poradni, mam nadzieję że szybko uda się nam dostać
kurcze gdybym wiedziała że z tym pępkiem to nie tak powinno być to bym już dawno pojechała ;(
|
|
#4112 | |||
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja.
padam mala miala jakis bol brzuszka bo sie tak spinala biedna. Karmilam ja ok 18:40 i zjadla nawet sporo z jednej U i zaczela plakac tak strasznie ani drugiego cyca nie chciala ani nic, odbic sie nei chcialo, po czym ulalo sie 3 razy znacznie i spokoj byl usmiechy zabawa itp... potem kapiel wiadomo ok 20-stej radosc w kapieli itp i potem jedzonko, pojadla 5 minut i znowu wycie ale takie przerazliwe , nie moglam jej uspokoic, odbilo sie i znowu chciala jesc i wycie.. potem druga piers to pociumkala tylko troche i przysypiala, herbatki koperkowej z 5 ml wypila i odleciala, nie odbilo sie brzuszek miekki i teraz zasypia. a ja sie martwie o nia, od kilku dni ma takie placze przy jedzeniu no. na szczescie jutro idziemy do pediatry i poloznej na kontrole obowiazkowa to sie poskarzymy, moze cos poradza, ja sobie doczytalam ze przy zapaleniu ucha dzieci tak maja... a ja ja ciagle bez czapki woze w wozku noo.. Cytat:
Cytat:
no dzisiaj bylo super , pojadla z obu UU, odbila nawet i ogolnie bylo ok. natomiast w poniedzialek w helsestasjon zjadla malo, nie beklo sie, potem bylo marudzenie i bek dopiero w domu po poltorej godziny! dam dam! Cytat:
![]() ide sie kapac, choc TZ poszedl do garazu autem sie bawic again!!! masakra z tymi facetami, gorsi niz dzieci! |
|||
|
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki,
Szukając na youtubie różnych metod na uspanie dziecka trafiłam na taki filmik:http://www.youtube.com/watch?v=yjTAI...eature=related Nasza Iguśka usypia w podobny sposób. Musi kilkanaście razy wypaść jej smoczek, chyba że cały czas stoimy nad nią i trzymamy go palcem - tak robimy najczęściej no i najczęściej trwa to dłużej niż 10 minut Zaraz pęknie godzinka jak maszerujemy do jej pokoiku wkładamy smoka i miziamy po główce spice1985 ja też trafiłam na podobną babę Więcej tej baby do domu nie zaprosiłam ![]() Gratuluję!! Witamy Malutką na świecie Niestety skończyły mi się znaki w pierwszym poście Łojejkuuuu prześliczny boberek! Cudeńko Gusia ja też czekam na Twoją córunię jak na gwiazdkę z Nieba Jak nic opiję się czerwonym winkiem!Dziewczynki macie jakieś ulubione winka?
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
od razu
no może po chwili ![]() Cytat:
![]() nie wymyślaj ![]() nić Zosi nie jest, ma po prostu gorszy dzień i może gazy bardziej przeszkadzają niż zawsze teraz już wykąpana jestem, to mogę się odmeldować do jutra |
|
|
|
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
Achaa listopadowa dzięki za cynk o kremach
Robię sobie co 2-3 dni peelingi z kawy, oliwy, miodu i cynamony, do tego kremy ujędrniające, owijanie w folię a na brzuch pas raz na jakiś czas. Nie mam tylko czasu na te bańki chińskie no i oliwkę jakąś fajną muszę kupić do tego masażu. Ja to nie tylko mam flaka na brzuchu,w sumie to nie mam flaka tylko normalny, rasowy kałdun - taki jak w 4-5 miesiącu ciąży
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidzę kolek, wiecie? Ale chyba Ameryki tym nie odkryłam ![]() U nas gorszy dzień, ryk, ryk i ryk. Źle z małym brzuchem małego człowieka
|
|
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze poprostu maluchy zle znosza taka goraczke? skoro nam goraco i zle to im tez zapewne
|
|
|
#4118 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas również taka diagnoza była - ból brzuszka/jelit - stąd płacz przy karmieniu.
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
andziot obys miala racje
![]() matall ty mnie kolkami nie strasz! blaaagam, ona nie placze na szczescie tak dlugo max jakies 15 minut...wiec to chyba jeszcze nie kolki coo..?? moria buziale dla Iguski! aga pe wierz lub nie u nas tez byly upaly dzisiaj i zly dzien, a racze wieczor i wczorajsza nocke bo dzien jak zwykle.tez wykapana, odmeldowuje sie spac. jutro bede pozno bo lekarz itp. papa |
|
|
|
#4120 |
|
Moderatoreska
|
Co my mamy za durną służbę zdrowia
Siostra była u dwóch lekarzy z synkiem bo jej się nie wypróżniał, ciągle płakał tylko, wysypały go tez pleśniawki, nic nie pomagało i dziś pojechała do pediatry który miał dyżur do 20 i dostali skierowanie do szpitala bo podejrzewa zapalenie bioderek, ma bardzo duze pleśniawki, ma przepuklinę pępkową i gdzies w pachwince, ale to chyba od tego płaczu, a najlepsze że była na usg bioderek i lekarz się nie wyznał, była u pediatry dwa dni temu o przepuklinie nikt nic jej nie powiedział. Ma mieć badania robione bidulek malutki tak się męczy już od początku z tymi zaparciami, przewinąć sie nie daje, siorka to mówiła lekarzowi że nie rusza sam nóżkami, lezy ciagle na zabkę yo żaden pediatra się nie domyślił że coś może być nie tak Jej szkoda mi Piotrusia bardzo, ale zbadają go i mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze, nic powaznego. |
|
|
|
#4121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jestem blada jak córka młynarza, pewnie mam anemię, nie polecam takiego sposobu na chudnięcie
|
|
|
#4122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona lubi takie pozycje jakbyscie widzialy jak u tz spi na rekach, na boku, zrobie wam kiedys fotke po mnie to ma, bo ja zawsze spie wygieta w pol ![]() Cytat:
![]() a u mnie idzie mega burza :O |
||
|
|
|
#4123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie trzeba byc specjalista zeby sie domyslic ze cos jest nie halo skoro nie ruszal nozkami, trzymam kciuki zeby bylo dobrze Cytat:
![]() nie no, jak to wina choroby to przykro mi, mam nadzieje ze szybckutko wrocisz do formy
|
|
|
#4124 |
|
Moderatoreska
|
Aga on się chyba bał ruszać nóżkami bo go pewnie bolały, a siorka jak go przewijała czy nawet na ręce brała to był jeden wielki płacz. Siostra myślała, że to przez brzuszek i te zaparcia.
Mają mu robić usg, sprawdzać też jelitka, no i podstawowe badania. Pleśniawki wiadomo można sie pozbyc z przepukliną wiadomo, ale ciekawe co z tymi nóżkami czy to faktycznie stan zapalny. Zaden lekarz nawet nie pomyślał żeby zrobić morfologię i CRP |
|
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech siostra zmieni pediatre , rece opadaja, napisz potem jak maluszek, a dziewczynka zdrowa?
|
|
|
#4126 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Z dziewczynką wszystko ok, jej nic nie dolega i nie dolegało. |
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello ponownie
![]() melduję się z Lechem FREE [no prawie free ] ![]() Hanex po dniu marudzenia, pięknie zrelaksował się w kąpieli [to chyba nasza najdłuższa ], dotankował się do pełna i zasnął jakąś godzinę temu. Ale chyba mocno nie śpi, bo zajrzałam do Niej i strzeliła mi kostka [no wiecie, stara kość się przestawiła ], a Hanex miał odruch Moro. Omal nie parsknęłam śmiechem, musiałam sobie zakryć usta Swoją drogą, bardzo lubię ten odruch, wiem, że dla H to niewesoła akcja, ale strasznie mnie śmieszy, gdy tak ręce wyciąga ku niebu Aha! Jeszcze jedno. Od urodzenia Hania wydaje taki dziwny dźwięk czasami. Jakby piał kogucik, nie wiem, jakby nabierała powietrza tak głośno. Nie umiem tego wyjaśnić, ale zastanawiam się, czy to nie jest oznaka czegoś niepokojącego? Jak do tej pory nic się nie działo, ale wolałabym wiedzieć o co to kaman ![]() Eve, jak miło Cię widzieć! Anula, a jak u Ciebie ze szczepieniami? Bo Skandynawia chyba najzdrowiej do tego podchodzi i najmniej ingerują? Ciekawa jestem ![]() Co do wymienionych przez Ciebie miast, pasuje mi każde. Zobaczymy, które dziewczynom ![]() Saniu, przykro mi z powodu dysplazji, ale przecież trochę pomęczycie się i będzie ok! ![]() Martynko, dla Ciebie gratulacje serdeczne! A jakieś liczby nam zdradzisz? Waga, wzrost? Przykro mi z powodu traumy porodowej i jednocześnie witam w klubie, bo mój też do łatwych nie należał... Bzyczko, masakra z tym pępkiem Cytat:
za porozumiewanie bez słów oraz nagroda specjalna za ilość zdrobnień, jesteście z Anulą mistrzyniami Lolko, głosowanie, to będzie najlepsza opcja, bo nie dojdziemy do porozumienia i każda zleci się w innym mieście! Aha! I chwal męża za odbijanie! Byleby nie kazał się klepać po pleckach... ![]() Grażyna! TRZY RAZY W CIĄGU DNIA? Jesteś demonem ![]() Anusia, ależ słodkości z Adasia! Moria, Hanex podobnie zasypia, tylko bez płaczu, samo marudzenie, albo stękanie na tapecie
|
|
|
|
|
#4128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak bartus? spal w nocy?
|
|
|
#4129 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem o co chodzi, norbi robi tak samo, chyba duzo dzieci tak robi w szpitalu mial ksywe kurczak ![]() ![]() mysle ze to normalne
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, ale masakra! Współczuję siostrze. Zdrowia dla Małego!
![]() Właśnie robię to, czego robić nie powinnam i czytam google odnośnie "piania koguta". Krztusiec, zapalenie krtani No ale miałaby to od urodzenia?! Nawet w szpitalu to miała, bo pamiętam, że myśleliśmy, że się krztusi
|
|
|
|
#4132 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, dzięki za info! Bo już zaczęłam panikować po czytaniu. A przecież ja zawsze luzik, plaża i driny z palemką. Tylko, że Hanex nie ma kaszlu
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Dobra, czyli ten kogut, to jak z nogą króliczka Norma u niektórych ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Ewesko, biedny Piotrunio! Dobrze, że chociaż jeden lekarz zdiagnozował i zaczęli działać. A tych poprzednich zje*ałabym porządnie! ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Dziewczyny, ja wiem, że każda z nas chciałaby zlot w swoim mieście, najlepiej dwie ulice od domu, żeby z wózkiem spacerkiem podlecieć ![]() W ogóle idea tego zlotu, o ile dobrze pamiętam, wzięła się stąd, że Anula powiedziała, że wpada do PL i dziewczyny z okolic Kraka i Czewy wyraziły chęć spotkania. A ja chcę do Nich dołączyć ![]() Najlepiej zróbmy to głosowanie. Może w klubie? Można takie głosowania robić w klubie? ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- O! Jestem tu sama, naa nanana na! Jutro jadę do Rossmanna
|
|
|
|
#4134 |
|
Moderatoreska
|
Właśnie dzwoniła siorka ma mi jutro z rana przywieźć Ole bo ona na 7.30 musi być w szpitalu bo mały ma jeszcze anemię i chyba będą coś robic, ale co nie mam pojęcia, lekarz kazal siostrze przyjechac bo jej krew będzie potrzebna, ale do czego ???
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
O ja pierniczę
![]() Biedne maleństwo. BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIUKI. A Ty też dzielna Kobitka, trójka niemowlaczków |
|
|
|
#4136 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dam radę, synal też jest, a Ola lubi spać więc powinno byc ok. |
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Kto, jak kto, ale TY dasz sobie radę
I wiesz co? Świetny ten Twój starszy synek, dzielny i pomocny
|
|
|
|
#4138 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Zatem czekam na relację, jak opieka nad maluchami i co z Piotruniem!
)) A starszy synek, wiadomo, ma swoje sprawy, ale i tak z tego, co mówisz, to dzielny facet![]() Uciekam, dobrej nocki! |
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez 3mam mocnoi kciukasy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

kurcze gdybym wiedziała że z tym pępkiem to nie tak powinno być to bym już dawno pojechała ;(

Więcej tej baby do domu nie zaprosiłam 
Witamy Malutką na świecie 

Czekamy na Ciebie fasolko

], dotankował się do pełna i zasnął jakąś godzinę temu. Ale chyba mocno nie śpi, bo zajrzałam do Niej i strzeliła mi kostka [no wiecie, stara kość się przestawiła