|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 763
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Jad³ospis U/P:
I:3 ma³e kromki cha³ki z mas³em i d¿emem, ok.20 truskawek, ok.20 bobów, II:. b-smart z kfc z longerem i frytkami, ¿elki misie 80 gr. III: du¿y talerz barszczu czerwonego z burakami, du¿a miska bobu, pó³ czekolady Danusi, IV: dwie kanapki z mas³em, serem ¿ó³tym i pomidorem i jogurt. Oprócz tego s³odzone herbaty. Bardzo proszê o analizê. |
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 068
|
Cytat:
![]() Ten jogurt nat. naprawdê mi pasuje na ¶niadanie, a nie lubiê dodawaæ do niego warzyw. Pomys³ z ziarnami mi siê podoba... Zosta³y mi jeszcze 4 dni I fazy, pó¼niej ju¿ bêdzie ³atwiej, bo bêdê mog³a wprowadziæ pieczywo, owoce, dietetyczne placki etc). Nie jadam jajek w wersji gotowanej/sma¿onej (tylko przetworzone w czym¶ - w ciastach, plackach) - wiêc trochê mi trudno planowaæ niektóre posi³ki. Karkówka na obiad to grzeszek, ale wynika³ z obecno¶ci na imprezie z grillem - mia³am do wyboru kie³basê, kaszankê lub boczek. Zazwyczaj jem na obiad kurczaka/rybê/schab/polêdwiczki wieprzowe. |
|
|
|
|
#4893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz boæwina uro¶nie nawet je¶li j± posiejesz teraz, wiêc do ogródka, albo po jaka¶ skrzynkê i wysiej sobie, moja siê ju¿ skoñczy³a ale ro¶nie nastêpna ^^ P(go¶cinnie) 1.serek wiejski, truskawki, p³atki ¶niadaniowe mix, miód, szklanka ¶wie¿ego soku z marchewki kawka z mlekiem 2.¿ytni z mas³em, jajkiem, pomidorem, majonezem, brzoskwinia 3.dwa szasz³yki kie³basiano, kurzo, pieczarkowe, sma¿ona cukinia, ziemniaki pieczone z mas³em czosnkowym. sa³ata ze ¶mietan±, szklanka soku z marchewki jak do ¶niadania 4. kilka rodzajów sera, kilka rodzajów miês, owoce jakie¶, wszystko na targach, trochê wina i takie duperele 5.jajecznica z cukini± z 3 jaj, ¿ytni z mas³em i wêdzonym ³ososiem, koperek, rzodkiewka 6.miseczka budyniu z syropem, szklanka soku z marchewki (siê dziecko nacieszy³o sokowirówk± )
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
|
|
#4895 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 336
|
Cytat:
|
|
#4896 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
moje u wczorajszee
1. 5 wafli ryzowych (eko niemieckie, bardzo grube) z serkiem wiejskim, platkami migda³owymi i jagodami. 2. czeresnie, jogurt ba³kanski z kakao naturalnym i miodem 3. gofr orkiszowy by babcia ze smietan± i jagodami 4. miska zupy fasolkowej (mlode warzywa - fasolka szparagowa, wloszczyzna, duzo zielska, zabielona smietana) 5. kopytka z bobu z odrobina smietany (bób, m±ka pe³noziarnista, jajo -> www.kwestiasmaku.pl ) jak to wyglada? nabial w kazdym posilku, ale nie sa to ilosci po 200-300 g, bardziej < 50 g ![]() i mam pytanie. Chce zacz±c na serio trenowac jakis sport - w gre wchodzi rower i bieganie. Czy powinnam zwiêkszyæ ilo¶æ bia³ka? Nie chce schudn±æ z wagi, w ogóle nie chcê chudn±c, jedynie wzmocniæ miê¶nie, poprawiæ kondycjê, wysmukliæ figure i nadac jej jakis kszta³t, bo jestem typem (jak wiêkszo¶c mlodych dziewczyn tutaj) zero cycków, rece jak patyki, wystajace obojczyki i dziwne ko¶ci na ramionach + masywniejsze uda. Rozumiem, ¿e trening na czczo to zly pomysl, tak? Budze sie do¶æ wczesniej i przyznam, ¿e przyjemnie je¼dzi siê na rowerze kolo 6.30-8 gdy nie ma s³oñca i temperatura jest zno¶na. Dodam jeszcze, ¿e nie jem miêsa, ale ostatnio coraz bardziej zastanawiam siê nad w³±czeniem miêsa do jad³opsisu. Czuje siê ok nie jedz±c miêsa, nie mam problemów ze zdrowiem (fizycznym) ale ma wra¿enie, ¿e trzyma mnie to troche w ed. Ró¿nie grille, imprezy i przewaznie wyzeram ogórki ma³osolne&pomidory, bo reszta jest niejadalna. Wszystkie etyczne sprawy juz troche mi 'przeszly' zastanawiam siê teraz tylko czy miêso nie jest zbyt 'fuj' po 2 latach nie jedzenia. Edytowane przez wizjaa Czas edycji: 2011-06-30 o 11:49 |
|
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 996
|
Cytat:
a co do powrotu do miêsa [równie¿ po 2 latach ] to jakie¶ pó³ roku temu sama siê na to zdecydowa³am. w³a¶nie podczas wychodzenia z ed. bo u mnie odrzucenie miêsa by³o pierwszym krokiem do ¶mia³ego eliminowania przeró¿nych produktów i narzucania sobie ograniczeñ. teraz jem g³ównie kurczaka, indyka i ryby - za innymi rodzajami po prostu nie przepadam, ale przynajmniej mogê spokojnie konsumowac jogurty i sery bez stresu o podpuszczki zwierzêce i inne takie. i wyniki lepsze
|
|
|
|
|
#4898 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Cytat:
zupa troche cienka, bo bez ziemniaków, ale kolacja spora, te kopytka to z calego worka bobu, chyba ze 100 g maki, jaja no i zjadlam 2/3 tego.dziekuje za ocene, postaram sie dodac zarcia troche, szczególnie, ze sportu mam sporo (wczoraj 2h roweru). a mam jeszcze pytanie czy moge isc biegac/na rower 2 h po kolacji i potem juz nie jesc nic? wtedy tez nie jest tak goraca i przyjemnie sie cwiczy. kolo 22-23 juz nie chce mi sie jesc. |
|
|
|
|
#4899 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
wizjaa mi siê twój jad³ospis ca³kiem podoba
a tak poza tematem to te kopytka z bobu s± pyszne
|
|
|
|
#4900 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
|
|
|
|
#4901 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Wracam na leniwe, letnie R
Po sesji i zwolnieniu chorobowym (2 miesi±ce siedzenia w domu, zajadane stresy, s³odycze, zero ruchu) efekt jest taki, ¿e przyby³o mi 2 kg. Niedu¿o, ale w kostium siê zmie¶ciæ trzeba za 2 tygodnie! Ograniczam wêgle i ale nie odmawiam sobie warzyw i owoców, póki s± ¶wie¿e ![]() 6.00 - jajko na twardo, kromka chleba tostowego, duu¿a sa³atka (pomidor, oliwki czarne i zielone, papryka, kapary, troche sera feta) 9.00 - 200g kefiru z p³atkami owsianymi, ³y¿k± s³onecznika, truskawkami i otrêbami truskawkowymi, potem skub³am trochê makreli 12.00 - 150g serka homo naturalnego z rzodkiewk±, jakie¶ 300g czere¶ni, marchewka i potem znów trochê makreli 15.30 - gulasz z serc drobiowych, du¿o kalafiora 19.00 - pewnie jajecznica na szynce z 2 jajek, jakie¶ warzywko, szklanka soku pomidorowego Schudnê na tym?
|
#4902 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
generalnie okej ale pamiêtaj o bia³ku do ka¿dego posi³ku i ¿eby bia³ka pe³nowarto¶ciowego (miêso, ryby, jaja) by³o wiêcej ni¿ nabia³u (serki homo/wiejskie, twarogi) no i taki kefir, jogurt czy ma¶lanka albo mleko maj± wiêcej wêgli ni¿ bia³ka a skoro chcesz ³adnie wygl±daæ w kostiumie to ja bym postawi³a na sport i odpowiednie posi³ki oko³otreningowe mo¿e w dwa tygodnie co¶ zdzia³asz Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-30 o 14:33 |
|
|
|
|
#4903 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
chyba U
![]() I. owsianka (1/3 szklanki p³atków na mleku z orzechami i rodzynkami) II. 2 kromki chleba ( z serem i pomidorem; z serem i ogórkiem); jab³ko III. oko³o pó³ woreczka ry¿u z piersi± kurczaka, mieszank± warzyw i du¿± ilo¶ci± przypraw IV. jogurt owocowy; kawa³ek kruchego ciasta z galaretk± i truskawkami V. 3 kromki chleba ( z miodem; z d¿emem truskawkowym x2) |
|
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
Wklejam moj dzisiejszy jadlospis,jestem caly czas na RRRR ale dzisiaj i jutro musze ostro przysiedziec nad nauka,wiec moje R wyglada troche inaczej (ale kalorycznie raczej mieszcze sie w tej normie co zawsze na R),powiedzcie mi prosze jak to sie prezentuje
![]() Po przebudzeniu pare suszonych sliwek i 2 szklanki wody z czego jedna z miodem i cytryna cwiczenia z hantelkami,brzuszki abs i 40 minut biegu Isniadanie: Serek homo naturalny,owsianka na wodzie(duzo bo 50g),orzechy nerkowca(garsc)jablko posypane cynamonem IIsniadanie: makaron pelnoziarnisty (ok 40g) ze 100g twarogu naturalnego,odrobina rodzynek i zurawiny,nektarynka Obiad: filet z mintaja, uprazone: cukinia,pieczarki,marchew ka,groszek,cebula,pomidor z plastrem szynki drobiowej Podwieczorek: 2 gotowane jaja,zielony ogorek,troche musztardy miodowej Kolacja: i tu bedzie pewnie wiesniak z warzywami w ciagu dnia ogromne ilosci wody,3 kawy, 3-4 herbaty czerwone o smaku pigwy i moze wleci kako(prawdziwe,bez cukru oslodzone slodzikiem) |
|
|
|
#4905 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 763
|
Morphine88, patrzy³±m na Twoj± stronkê z owsiankami- chcia³am siê spytaæ jak dajesz serek wiejski do owsianki? Normalnie na gotow± dajesz czy jako¶ wcze¶niej jak j± gotujesz?
|
|
|
|
#4906 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 574
|
U/R (dzieñ nietreningowy)
1. Owsianka: p³atki górskie, carbo, orzechy w³oskie bcaa 2. kawa w coffe haeven vanilla chai 3. gulasz z wo³owiny, warzywa z mro¿onki, bcaa 4. serek wiejski 300g, pomidor, czosnek, oliwa |
|
|
|
#4907 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
po 1 :pomyli³a¶ fora, tu nie ma chyba nawet 1000 kalorii... po 2: kawa to nie posi³ek po 3 : tania prowokacja ![]()
|
|
|
|
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
ma³o bia³ka
|
|
#4909 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Uuu...
¦niadanie: owsianka ( 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 2 ³y¿ki otr±b, serek wiejski 5 %, migda³y, wiórki kokosowe, cynamon, banan, suszone ¶liwki, mas³o orzechowe ) herbata zielona II ¶niadanie: 3 niedu¿e kawa³ki chleba razowego -z mas³em, polêdwic±, sa³at±, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk± -z mas³em, serem bia³ym, pomidorem, rzodkiewk± -z mas³em orzechowym jab³ka polane jogurtem naturalnym + cynamon Obiad: du¿a porcja sa³atki ( makaron, pier¶ z kurczaka, broku³y, pomidor, ogórek, kukurydza, rzodkiew, czerwona fasola, sa³ata, trochê surówki koperkowej, odrobina ketchupu ) sok z buraków Podwieczorek: jajecznica z 2 jaj sma¿ona na ma¶le + pomidory kawa³ek chleba razowego z mas³em, bia³ym serem, pomidorem, pieprzem Kolacja: porcja lodów ¶mietankowo - czekoladowych ![]() ? ![]() |
|
|
|
#4910 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
|
|
|
#4911 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Cytat:
haha
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Pypyrypy
¦: 15 bananowych placuszków owsianych II¶(na mie¶cie): Ogromny Gofr z 3ga³kami lodów: lion, ciasteczko, krówka z bit± ¶mietan± i polew± ajerkoniakow±. Ob: Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami, gêsta, zabielana. P: serek wiejski z nektarynk±, truskawkami, serkiem homo waniliowym równie¿ i cynamonem; jab³ko K: Bêd± 3 kromki ¿ytniego z mas³em, serem, szynk±, serkiem topionym czy czym¶ tam + warzywa. Jak to dzi¶ wypad³o? ![]() polecam : Trzy metry nad niebem.. i od wrze¶nia idê do dziennikarskiej klasy! ![]()
|
#4913 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 387
|
Witam wszystkich!
od d³u¿szego czasu przegl±dam ten w±tek. Chcia³abym dzi¶ po raz pierwszy umie¶ciæ tu swój jad³ospis, z pro¶b± o wskazówki i ocenê. Wiem, ¿e daleko mu do idea³u, ale staram siê, bo z tym jedzeniem u mnie jest ró¿nie, za czêsto przesadzam z ilo¶ci± i doprowadzam do strasznych bólów brzucha i z³ego samopoczucia psychicznego. tak wiêc U/R ¶niadanie (9.30) owsianka- serek wiejski 150 g, 3 kopiaste ³y¿eczki p³atków owsianych gotowanych na wodzie, 1 kopiasta ³y¿eczka otrêbów pszennych, po³ówka jab³ka, cynamon II ¶niadanie (12.50) miseczka (ok.300 ml) ma¶lanki naturalnej z ³y¿k± otrêbów owsianych i cynamonem obiad (15.30) po³owa puszki tuñczyka wsw (ok.80 g), porcja broku³, wszystko obficie posypane koperkiem i suszon± bazyli± kolacja (19.00) du¿o sera bia³ego (330 g) z 2 ³y¿eczkami otr±b pszennych po: porcja (nieca³e 200g) sorbetu gruszkowego firmy Grycan wiem, ¿e strasznie ma³o warzyw (zazwyczaj jest ich wiêcej), du¿o otr±b (to dlatego, ¿e mam straszne problemy z wypró¿nianiem siê) i brak chleba(ostatnimi czasy by³o go zdecydowanie za du¿o u¶miecham siê o ocenê ![]() P.S. podziwiam Wasze jad³ospisy, s± cudowne! szkoda, ¿e sama nie potrafiê, lêkam siê tak je¶æ. |
|
|
|
#4914 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 358
|
R
1 – 2 kromki chlebka dukana, 2 kie³baski wiedeñskie z szynki – odt³uszczone, ogórek 2 – truskawki, jogurt naturalny 3 – 3 jajka na twardo, sa³ata, pomidor, majonez 4 – jab³ko 5 – serek wiejski, ogórki kiszone, 1 kromka chlebka dukana i 3 delicje w miêdzyczasie |
|
|
|
#4915 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 129
|
Cytat:
Kocham Twoje jad³ospisy! ;* PS Gratulujê! ;* |
|
|
|
|
#4916 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Lady1000 dziêki za spojrzenie
![]() Dzisiejsze Rrrr 1. Jajecznica z 3 du¿ych jaj, z szynk± drobiow±, pomidorem, koperkiem, zielonymi oliwkami 2. Serek wiejski 200g z startym jab³kiem, cynamonem i 15 g nerkowców 3. filety na parze z mintaja + broku³y, szparagi, zielone oliwki, pomidor, 45 min bie¿ni 4. Po³owa kurczaka z ro¿na + surówka5. 150g twarogu pó³t³ustego z kakao + 20g orzechów brazylijskich
|
#4917 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
potem dodaje reszte dodatkow i voila.PS dodam moje dzisiejsze U ![]() 1. owsianka z serkiem homo naturalnym, bananem, czekoladowym maslem orzechowym i granola. 2. 2 kromki zytniego chleba ze slonecznikiem: z maslem, krakowska i ogorkiem/z maslem, szynka i ogorkiem. 3. 4 cienkie pelnoziarniste nalesniki z farszem ze szpinaku i sera feta (nalesniki cienkie, ale farszu duzo, wiec porcja ogromna, do teraz je czuje ).4. pomidorki koktajlowe z mozzarella i balsamico, mala tartinka na pumperniklu z jakas pasta rybna, kawal sera olomunieckiego. marchewka, herbata zielona z jasminem.
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-06-30 o 20:43 |
|
|
|
|
#4918 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
ju¿ wysy³am Dziêki! Mam BANANA na twarzy ![]()
|
|
#4919 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 370
|
Wege P:
¦niadanie: 2 gar¶ci domowego musli (p³atki owsiane, orzechy laskowe, w³oskie, migda³y, ¿urawina etc) z serkiem wiejskim; banan; pasek czekolady z bakaliami; gor±ca czekolada 2 ¶niadanie: pó³ du¿ej kostki twarogu (jakies 200g? nie wiem) polane ca³ym danio truskawkowym z wkrojonymi truskawkami obiad: du¿a micha zupy ogórkowej zabielanej z mas± warzyw deser: 4 pierniczki w lukrze podwieczorek: 2 jajka na miêkko, 2 kromki razowca na miodzie z mas³em, pomidor pokrojony w kostkê z cebul± kolacja: 3 kromki razowca z mas³em i: - szynk± sojow±, pomidorem, ogórkiem, cebul± - serkiem homogenizowanym naturalnym, ogórkiem, rzodkiewk±, cebul±, papryk± - serem ¿ó³tym, ogórkiem, pomidorem Dzisiaj brak str±czkowych i tofu, bo wszystko siê pokoñczy³o, a nie mia³am nawet chwili na zakupy. |
|
|
|
#4920 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyno! zjedz co¶ po kolacji, bo po obiadku nie by³o deseru
![]() bêdziesz prezenterk± musisz mieæ no 'cyc' ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

)

zupa troche cienka, bo bez ziemniaków, ale kolacja spora, te kopytka to z calego worka bobu, chyba ze 100 g maki, jaja no i zjadlam 2/3 tego.

-> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5