Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-29, 22:48   #4891
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 763
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Jad³ospis U/P:
I:3 ma³e kromki cha³ki z mas³em i d¿emem, ok.20 truskawek, ok.20 bobów,
II:. b-smart z kfc z longerem i frytkami, ¿elki misie 80 gr.

III: du¿y talerz barszczu czerwonego z burakami, du¿a miska bobu, pó³ czekolady Danusi,
IV:
dwie kanapki z mas³em, serem ¿ó³tym i pomidorem i jogurt.
Oprócz tego s³odzone herbaty.

Bardzo proszê o analizê.

MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 08:02   #4892
emi_lka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 068

Cytat:
Napisane przez saming Poka¿ wiadomo¶æ
By³am kiedy¶ na SB, staram siê nadal stosowaæ, ale ¶rednio mi idzie, spróbujê Ci pomóc jako¶

Po mojemu to powinna¶ koniecznie dodaæ to pierwsze ¶niadanie, jakie¶ bia³ko z warzywami.
A jogurt naturalny mo¿esz wcisn±æ pomiêdzy inne posi³ki (tak, ¿eby wysz³o 4 posi³ki i 1 przek±ska, albo 3 wiêksze posi³ki i 2 przek±ski, jak wolisz ) a do jogurtu mo¿esz dodaæ np. orzechy, s³onecznik itp. Co prawda jesz tuñczyka wiêc omega3 s±, ale my¶lê ¿e parê orzechów czy gar¶æ s³onecznika dziennie tylko pomo¿e, bo to ¼ród³o bia³ka i zdrowego t³uszczu, który jest potrzebny
Dziêkujê za opiniê

Ten jogurt nat. naprawdê mi pasuje na ¶niadanie, a nie lubiê dodawaæ do niego warzyw.
Pomys³ z ziarnami mi siê podoba... Zosta³y mi jeszcze 4 dni I fazy, pó¼niej ju¿ bêdzie ³atwiej, bo bêdê mog³a wprowadziæ pieczywo, owoce, dietetyczne placki etc).
Nie jadam jajek w wersji gotowanej/sma¿onej (tylko przetworzone w czym¶ - w ciastach, plackach) - wiêc trochê mi trudno planowaæ niektóre posi³ki.
Karkówka na obiad to grzeszek, ale wynika³ z obecno¶ci na imprezie z grillem - mia³am do wyboru kie³basê, kaszankê lub boczek.
Zazwyczaj jem na obiad kurczaka/rybê/schab/polêdwiczki wieprzowe.
emi_lka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 08:53   #4893
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
moje dzisiejsze P, dzieñ wolny

¶niadanie- 2 jajka na miêkko, du¿a, pod³u¿na kromka ¶wie¿ego, wiejskiego chleba pszenno-¿ytniego z mas³em i t³ustym twaro¿kiem na s³ono z rzodkiewk±, szczypiorkiem, ¶wie¿ym tymiankiem. kubek kakao na mleku 3,2

rekreacyjnie- 40 min biegania po lesie

drugie ¶niadanie- du¿a kanapka z ciabaty, z pieczonym kurczakiem, pesto,pomidorem malinowym, mozarell±, sa³at±, ¿ó³t± papryk±. szklanka domowej lemoniady. trochê pó¼niej miseczka malin i borówek

obiad- ch³odnik botwinkowy przyniesiony przez mamê (pewnie ju¿ ostatni w tym sezonie )
-Spaghetti z pieczonym ³ososiem i sosem z awokado i ¶mietanki, posypane parmezanem i ¶wie¿± natk±.

podwieczorek- du¿a ciep³a jagodzianka ze ¶wie¿ymi jagodami i kruszonk± (z pobliskiej piekarni). kawa latte.
przek±ska- dwie gar¶cie pistacji, kawa³ek sch³odzonego arbuza, truskawki i czere¶nie

godzina spaceru z psem

kolacja: du¿a porcja sa³atki z kukurydz±, kurczakiem, ananasem i majonezem. (równie¿ przyniesionej przez mamê. smak dziecinstwa ) kromka chleba ¿ytniego z mas³em z zio³ami i sol±

+2 l wody
mieszkasz na wsi?
wiesz boæwina uro¶nie nawet je¶li j± posiejesz teraz, wiêc do ogródka, albo po jaka¶ skrzynkê i wysiej sobie, moja siê ju¿ skoñczy³a ale ro¶nie nastêpna ^^

P(go¶cinnie)

1.serek wiejski, truskawki, p³atki ¶niadaniowe mix, miód, szklanka ¶wie¿ego soku z marchewki

kawka z mlekiem

2.¿ytni z mas³em, jajkiem, pomidorem, majonezem, brzoskwinia

3.dwa szasz³yki kie³basiano, kurzo, pieczarkowe, sma¿ona cukinia, ziemniaki pieczone z mas³em czosnkowym. sa³ata ze ¶mietan±, szklanka soku z marchewki jak do ¶niadania

4. kilka rodzajów sera, kilka rodzajów miês, owoce jakie¶, wszystko na targach, trochê wina i takie duperele

5.jajecznica z cukini± z 3 jaj, ¿ytni z mas³em i wêdzonym ³ososiem, koperek, rzodkiewka

6.miseczka budyniu z syropem, szklanka soku z marchewki (siê dziecko nacieszy³o sokowirówk±)
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:51   #4894
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Poka¿ wiadomo¶æ
serio? wydaje mi siê, ¿e trzy gar¶cie studenckiej, du¿o oliwy z oliwek do warzyw (oprócz tego, ¿e na niej sma¿ê, to jeszcze na koniec polewam warzywa na talerzu) i tuñczyk to sporo.
a ilez w tym tunczyku nnkt?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:36   #4895
colson
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 336

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
mieszkasz na wsi?
wiesz boæwina uro¶nie nawet je¶li j± posiejesz teraz, wiêc do ogródka, albo po jaka¶ skrzynkê i wysiej sobie, moja siê ju¿ skoñczy³a ale ro¶nie nastêpna ^^

P(go¶cinnie)

1.serek wiejski, truskawki, p³atki ¶niadaniowe mix, miód, szklanka ¶wie¿ego soku z marchewki

kawka z mlekiem

2.¿ytni z mas³em, jajkiem, pomidorem, majonezem, brzoskwinia

3.dwa szasz³yki kie³basiano, kurzo, pieczarkowe, sma¿ona cukinia, ziemniaki pieczone z mas³em czosnkowym. sa³ata ze ¶mietan±, szklanka soku z marchewki jak do ¶niadania

4. kilka rodzajów sera, kilka rodzajów miês, owoce jakie¶, wszystko na targach, trochê wina i takie duperele

5.jajecznica z cukini± z 3 jaj, ¿ytni z mas³em i wêdzonym ³ososiem, koperek, rzodkiewka

6.miseczka budyniu z syropem, szklanka soku z marchewki (siê dziecko nacieszy³o sokowirówk±)
fajny jad³ospis, podoba mi siê - powodzenia

cel : medycyna

Ignavia corpus habetat, labor firmat
colson jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:48   #4896
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

moje u wczorajszee

1. 5 wafli ryzowych (eko niemieckie, bardzo grube) z serkiem wiejskim, platkami migda³owymi i jagodami.
2. czeresnie, jogurt ba³kanski z kakao naturalnym i miodem
3. gofr orkiszowy by babcia ze smietan± i jagodami
4. miska zupy fasolkowej (mlode warzywa - fasolka szparagowa, wloszczyzna, duzo zielska, zabielona smietana)
5. kopytka z bobu z odrobina smietany (bób, m±ka pe³noziarnista, jajo -> www.kwestiasmaku.pl )

jak to wyglada?
nabial w kazdym posilku, ale nie sa to ilosci po 200-300 g, bardziej < 50 g

i mam pytanie. Chce zacz±c na serio trenowac jakis sport - w gre wchodzi rower i bieganie. Czy powinnam zwiêkszyæ ilo¶æ bia³ka? Nie chce schudn±æ z wagi, w ogóle nie chcê chudn±c, jedynie wzmocniæ miê¶nie, poprawiæ kondycjê, wysmukliæ figure i nadac jej jakis kszta³t, bo jestem typem (jak wiêkszo¶c mlodych dziewczyn tutaj) zero cycków, rece jak patyki, wystajace obojczyki i dziwne ko¶ci na ramionach + masywniejsze uda.

Rozumiem, ¿e trening na czczo to zly pomysl, tak? Budze sie do¶æ wczesniej i przyznam, ¿e przyjemnie je¼dzi siê na rowerze kolo 6.30-8 gdy nie ma s³oñca i temperatura jest zno¶na.

Dodam jeszcze, ¿e nie jem miêsa, ale ostatnio coraz bardziej zastanawiam siê nad w³±czeniem miêsa do jad³opsisu. Czuje siê ok nie jedz±c miêsa, nie mam problemów ze zdrowiem (fizycznym) ale ma wra¿enie, ¿e trzyma mnie to troche w ed. Ró¿nie grille, imprezy i przewaznie wyzeram ogórki ma³osolne&pomidory, bo reszta jest niejadalna. Wszystkie etyczne sprawy juz troche mi 'przeszly' zastanawiam siê teraz tylko czy miêso nie jest zbyt 'fuj' po 2 latach nie jedzenia.

Edytowane przez wizjaa
Czas edycji: 2011-06-30 o 11:49
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:03   #4897
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 996

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
moje u wczorajszee

1. 5 wafli ryzowych (eko niemieckie, bardzo grube) z serkiem wiejskim, platkami migda³owymi i jagodami.
2. czeresnie, jogurt ba³kanski z kakao naturalnym i miodem
3. gofr orkiszowy by babcia ze smietan± i jagodami
4. miska zupy fasolkowej (mlode warzywa - fasolka szparagowa, wloszczyzna, duzo zielska, zabielona smietana)
5. kopytka z bobu z odrobina smietany (bób, m±ka pe³noziarnista, jajo -> www.kwestiasmaku.pl )

jak to wyglada?
nabial w kazdym posilku, ale nie sa to ilosci po 200-300 g, bardziej < 50 g

i mam pytanie. Chce zacz±c na serio trenowac jakis sport - w gre wchodzi rower i bieganie. Czy powinnam zwiêkszyæ ilo¶æ bia³ka? Nie chce schudn±æ z wagi, w ogóle nie chcê chudn±c, jedynie wzmocniæ miê¶nie, poprawiæ kondycjê, wysmukliæ figure i nadac jej jakis kszta³t, bo jestem typem (jak wiêkszo¶c mlodych dziewczyn tutaj) zero cycków, rece jak patyki, wystajace obojczyki i dziwne ko¶ci na ramionach + masywniejsze uda.

Rozumiem, ¿e trening na czczo to zly pomysl, tak? Budze sie do¶æ wczesniej i przyznam, ¿e przyjemnie je¼dzi siê na rowerze kolo 6.30-8 gdy nie ma s³oñca i temperatura jest zno¶na.

Dodam jeszcze, ¿e nie jem miêsa, ale ostatnio coraz bardziej zastanawiam siê nad w³±czeniem miêsa do jad³opsisu. Czuje siê ok nie jedz±c miêsa, nie mam problemów ze zdrowiem (fizycznym) ale ma wra¿enie, ¿e trzyma mnie to troche w ed. Ró¿nie grille, imprezy i przewaznie wyzeram ogórki ma³osolne&pomidory, bo reszta jest niejadalna. Wszystkie etyczne sprawy juz troche mi 'przeszly' zastanawiam siê teraz tylko czy miêso nie jest zbyt 'fuj' po 2 latach nie jedzenia.
ojej, ja bym chyba ogólnie radzi³a zwiêkszyc ilo¶c spo¿ywanych kalorii, bo tutaj ich malutko. ma³o konkretów, nie jesz w ogóle pieczywa, makaronów, ciemnego ry¿u? przy tak ma³ym jedzeniu, niedowadze [o ile dobrze kojarzê] i du¿ym wysi³ku fizycznym mo¿esz sobie zrobic krzywdê...

a co do powrotu do miêsa [równie¿ po 2 latach ] to jakie¶ pó³ roku temu sama siê na to zdecydowa³am. w³a¶nie podczas wychodzenia z ed. bo u mnie odrzucenie miêsa by³o pierwszym krokiem do ¶mia³ego eliminowania przeró¿nych produktów i narzucania sobie ograniczeñ. teraz jem g³ównie kurczaka, indyka i ryby - za innymi rodzajami po prostu nie przepadam, ale przynajmniej mogê spokojnie konsumowac jogurty i sery bez stresu o podpuszczki zwierzêce i inne takie. i wyniki lepsze

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:22   #4898
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
Napisane przez poppy seed Poka¿ wiadomo¶æ
ojej, ja bym chyba ogólnie radzi³a zwiêkszyc ilo¶c spo¿ywanych kalorii, bo tutaj ich malutko. ma³o konkretów, nie jesz w ogóle pieczywa, makaronów, ciemnego ry¿u? przy tak ma³ym jedzeniu, niedowadze [o ile dobrze kojarzê] i du¿ym wysi³ku fizycznym mo¿esz sobie zrobic krzywdê...

a co do powrotu do miêsa [równie¿ po 2 latach ] to jakie¶ pó³ roku temu sama siê na to zdecydowa³am. w³a¶nie podczas wychodzenia z ed. bo u mnie odrzucenie miêsa by³o pierwszym krokiem do ¶mia³ego eliminowania przeró¿nych produktów i narzucania sobie ograniczeñ. teraz jem g³ównie kurczaka, indyka i ryby - za innymi rodzajami po prostu nie przepadam, ale przynajmniej mogê spokojnie konsumowac jogurty i sery bez stresu o podpuszczki zwierzêce i inne takie. i wyniki lepsze
malo kcal? moze wydawac sie niedu¿o, ale 5 wafli po 55 kcal kazdy (to nie takie jak te w polsce - okragle i male tylko spore, prostok±tne i grubsze) 200 g wiejskiego, 50 g platków midalowych, jogurt balkanski tez chyba sporo kcal, bo on tlusty jest, gofr babciny - pelnoziarnisty, ale nie jakis otrebowy, swoje kcal ma zupa troche cienka, bo bez ziemniaków, ale kolacja spora, te kopytka to z calego worka bobu, chyba ze 100 g maki, jaja no i zjadlam 2/3 tego.

dziekuje za ocene, postaram sie dodac zarcia troche, szczególnie, ze sportu mam sporo (wczoraj 2h roweru). a mam jeszcze pytanie czy moge isc biegac/na rower 2 h po kolacji i potem juz nie jesc nic? wtedy tez nie jest tak goraca i przyjemnie sie cwiczy. kolo 22-23 juz nie chce mi sie jesc.
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:32   #4899
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

wizjaa mi siê twój jad³ospis ca³kiem podoba . tylko ten obiad - mam na my¶li zupê jest dosyæ cienko, mog³a¶ zje¶æ jak±¶ kromkê pieczywa do tego.

a tak poza tematem to te kopytka z bobu s± pyszne
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 13:44   #4900
becka33
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
r, u, p ?
Ma byæ R
becka33 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 14:21   #4901
Guniella
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 113

Wracam na leniwe, letnie R Po sesji i zwolnieniu chorobowym (2 miesi±ce siedzenia w domu, zajadane stresy, s³odycze, zero ruchu) efekt jest taki, ¿e przyby³o mi 2 kg. Niedu¿o, ale w kostium siê zmie¶ciæ trzeba za 2 tygodnie! Ograniczam wêgle i ale nie odmawiam sobie warzyw i owoców, póki s± ¶wie¿e
6.00 - jajko na twardo, kromka chleba tostowego, duu¿a sa³atka (pomidor, oliwki czarne i zielone, papryka, kapary, troche sera feta)
9.00 - 200g kefiru z p³atkami owsianymi, ³y¿k± s³onecznika, truskawkami i otrêbami truskawkowymi, potem skub³am trochê makreli
12.00 - 150g serka homo naturalnego z rzodkiewk±, jakie¶ 300g czere¶ni, marchewka i potem znów trochê makreli
15.30 - gulasz z serc drobiowych, du¿o kalafiora
19.00 - pewnie jajecznica na szynce z 2 jajek, jakie¶ warzywko, szklanka soku pomidorowego
Schudnê na tym?
Stary 2011-06-30, 14:32   #4902
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Guniella Poka¿ wiadomo¶æ
Wracam na leniwe, letnie R Po sesji i zwolnieniu chorobowym (2 miesi±ce siedzenia w domu, zajadane stresy, s³odycze, zero ruchu) efekt jest taki, ¿e przyby³o mi 2 kg. Niedu¿o, ale w kostium siê zmie¶ciæ trzeba za 2 tygodnie! Ograniczam wêgle i ale nie odmawiam sobie warzyw i owoców, póki s± ¶wie¿e
6.00 - jajko na twardo, kromka chleba tostowego, duu¿a sa³atka (pomidor, oliwki czarne i zielone, papryka, kapary, troche sera feta) da³abym jeszcze jedno jajko, a chleb zamieni³a na pe³noziarnisty
9.00 - 200g kefiru z p³atkami owsianymi, ³y¿k± s³onecznika, truskawkami i otrêbami truskawkowymi, potem skub³am trochê makreli makreli powinno byæ wiêcej ni¿ trochê, bo w tym posi³ku ma³o bia³ka
12.00 - 150g serka homo naturalnego z rzodkiewk±, jakie¶ 300g czere¶ni, marchewka i potem znów trochê makreli ok
15.30 - gulasz z serc drobiowych, du¿o kalafiora wêgle?
19.00 - pewnie jajecznica na szynce z 2 jajek, jakie¶ warzywko, szklanka soku pomidorowego znowu jajka? mo¿e co¶ innego? ale jako¶ciowo okej
Schudnê na tym?
jw.
generalnie okej
ale pamiêtaj o bia³ku do ka¿dego posi³ku i ¿eby bia³ka pe³nowarto¶ciowego (miêso, ryby, jaja) by³o wiêcej ni¿ nabia³u (serki homo/wiejskie, twarogi)
no i taki kefir, jogurt czy ma¶lanka albo mleko maj± wiêcej wêgli ni¿ bia³ka
a skoro chcesz ³adnie wygl±daæ w kostiumie to ja bym postawi³a na sport i odpowiednie posi³ki oko³otreningowe
mo¿e w dwa tygodnie co¶ zdzia³asz

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-06-30 o 14:33
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 15:07   #4903
king0
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28

chyba U
I. owsia
nka (1/3 szklanki p³atków na mleku z orzechami i rodzynkami)
II. 2 kromki chleba ( z serem i pomidorem; z serem i ogórkiem); jab³ko
III. oko³o pó³ woreczka ry¿u z piersi± kurczaka, mieszank± warzyw i du¿± ilo¶ci± przypraw
IV. jogurt owocowy; kawa³ek kruchego ciasta z galaretk± i truskawkami
V. 3 kromki chleba ( z miodem; z d¿emem truskawkowym x2)
king0 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 15:38   #4904
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Wklejam moj dzisiejszy jadlospis,jestem caly czas na RRRR ale dzisiaj i jutro musze ostro przysiedziec nad nauka,wiec moje R wyglada troche inaczej (ale kalorycznie raczej mieszcze sie w tej normie co zawsze na R),powiedzcie mi prosze jak to sie prezentuje

Po przebudzeniu pare suszonych sliwek i 2 szklanki wody z czego jedna z miodem i cytryna
cwiczenia z hantelkami,brzuszki abs i 40 minut biegu

Isniadanie:
Serek homo naturalny,owsianka na wodzie(duzo bo 50g),orzechy nerkowca(garsc)jablko posypane cynamonem

IIsniadanie:
makaron pelnoziarnisty (ok 40g) ze 100g twarogu naturalnego,odrobina rodzynek i zurawiny,nektarynka

Obiad:
filet z mintaja, uprazone: cukinia,pieczarki,marchew ka,groszek,cebula,pomidor z plastrem szynki drobiowej

Podwieczorek:
2 gotowane jaja,zielony ogorek,troche musztardy miodowej

Kolacja:
i tu bedzie pewnie wiesniak z warzywami
w ciagu dnia ogromne ilosci wody,3 kawy, 3-4 herbaty czerwone o smaku pigwy i moze wleci kako(prawdziwe,bez cukru oslodzone slodzikiem)
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 17:15   #4905
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 763

Morphine88, patrzy³±m na Twoj± stronkê z owsiankami- chcia³am siê spytaæ jak dajesz serek wiejski do owsianki? Normalnie na gotow± dajesz czy jako¶ wcze¶niej jak j± gotujesz?
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 17:32   #4906
Annie1441
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 574

U/R (dzieñ nietreningowy)
1. Owsianka: p³atki górskie, carbo, orzechy w³oskie
bcaa
2. kawa w coffe haeven vanilla chai
3. gulasz z wo³owiny, warzywa z mro¿onki, bcaa
4. serek wiejski 300g, pomidor, czosnek, oliwa
Annie1441 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:35   #4907
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Poka¿ wiadomo¶æ
U/R (dzieñ nietreningowy)
1. Owsianka: p³atki górskie, carbo, orzechy w³oskie
bcaa
2. kawa w coffe haeven vanilla chai
3. gulasz z wo³owiny, warzywa z mro¿onki, bcaa
4. serek wiejski 300g, pomidor, czosnek, oliwa

po 1 :pomyli³a¶ fora, tu nie ma chyba nawet 1000 kalorii...
po 2: kawa to nie posi³ek

po 3 : tania prowokacja
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:44   #4908
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez king0 Poka¿ wiadomo¶æ
chyba U a co powinno byæ?
I. owsia
nka (1/3 szklanki p³atków na mleku z orzechami i rodzynkami) doda³abym owoc
II. 2 kromki chleba ( z serem i pomidorem; z serem i ogórkiem); jab³ko jaki chleb? pszenny czy pe³noziarnisty? ok, je¿eli na chlebie by³o mas³o
III. oko³o pó³ woreczka ry¿u z piersi± kurczaka, mieszank± warzyw i du¿± ilo¶ci± przypraw ry¿ bia³y czy br±zowy? ogólnie okej
IV. jogurt owocowy; kawa³ek kruchego ciasta z galaretk± i truskawkami ok
V. 3 kromki chleba ( z miodem; z d¿emem truskawkowym x2) tutaj trochê skromnie
jw.
ma³o bia³ka
Stary 2011-06-30, 18:55   #4909
martyna992
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Uuu...

¦niadanie:
owsianka ( 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 2 ³y¿ki otr±b, serek wiejski 5 %, migda³y, wiórki kokosowe, cynamon, banan, suszone ¶liwki, mas³o orzechowe )
herbata zielona

II ¶niadanie:
3 niedu¿e kawa³ki chleba razowego
-z mas³em, polêdwic±, sa³at±, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk±
-z mas³em, serem bia³ym, pomidorem, rzodkiewk±
-z mas³em orzechowym
jab³ka polane jogurtem naturalnym + cynamon

Obiad:
du¿a porcja sa³atki ( makaron, pier¶ z kurczaka, broku³y, pomidor, ogórek, kukurydza, rzodkiew, czerwona fasola, sa³ata, trochê surówki koperkowej, odrobina ketchupu )
sok z buraków

Podwieczorek:
jajecznica z 2 jaj sma¿ona na ma¶le + pomidory
kawa³ek chleba razowego z mas³em, bia³ym serem, pomidorem, pieprzem

Kolacja:
porcja lodów ¶mietankowo - czekoladowych

?
martyna992 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 19:21   #4910
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez martyna992 Poka¿ wiadomo¶æ
Uuu...

¦niadanie:
owsianka ( 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 2 ³y¿ki otr±b, serek wiejski 5 %, migda³y, wiórki kokosowe, cynamon, banan, suszone ¶liwki, mas³o orzechowe )
herbata zielona
II ¶niadanie:
3 niedu¿e kawa³ki chleba razowego
-z mas³em, polêdwic±, sa³at±, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewk±
-z mas³em, serem bia³ym, pomidorem, rzodkiewk±
-z mas³em orzechowym
jab³ka polane jogurtem naturalnym + cynamon
Obiad:
du¿a porcja sa³atki ( makaron, pier¶ z kurczaka, broku³y, pomidor, ogórek, kukurydza, rzodkiew, czerwona fasola, sa³ata, trochê surówki koperkowej, odrobina ketchupu )
sok z buraków
Podwieczorek:
jajecznica z 2 jaj sma¿ona na ma¶le + pomidory
kawa³ek chleba razowego z mas³em, bia³ym serem, pomidorem, pieprzem
Kolacja:
porcja lodów ¶mietankowo - czekoladowych
?
Fajnie, ale k³uj± mnie w oczy te jab³ka i banany - latem. Ale to mo¿e ja mam obsesje na punkcie sezonowych owoców
Stary 2011-06-30, 19:26   #4911
martyna992
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Fajnie, ale k³uj± mnie w oczy te jab³ka i banany - latem. Ale to mo¿e ja mam obsesje na punkcie sezonowych owoców
Spoko, spoko, jutro idê zakupiæ jakie¶ sezonowe owoce, te¿ ju¿ mam do¶æ tych bananów i jab³ek. I nie masz obsesji, dzisiaj idê robiæ owsiankê i my¶lê sobie, no nie znowu banan haha
martyna992 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 19:31   #4912
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Pypyrypy

¦: 15 bananowych placuszków owsianych z serkiem waniliowym i d¿emem porzeczkowym; koktajl truskawkowy

II¶(na mie¶cie): Ogromny Gofr z 3ga³kami lodów: lion, ciasteczko, krówka z bit± ¶mietan± i polew± ajerkoniakow±.

Ob: Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami, gêsta, zabielana.

P: serek wiejski z nektarynk±, truskawkami, serkiem homo waniliowym równie¿ i cynamonem; jab³ko

K: Bêd± 3 kromki ¿ytniego z mas³em, serem, szynk±, serkiem topionym czy czym¶ tam + warzywa.

Jak to dzi¶ wypad³o?

polecam : Trzy metry nad niebem..
i od wrze¶nia idê do dziennikarskiej klasy!
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 19:59   #4913
chloa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 387

Witam wszystkich!
od d³u¿szego czasu przegl±dam ten w±tek. Chcia³abym dzi¶ po raz pierwszy umie¶ciæ tu swój jad³ospis, z pro¶b± o wskazówki i ocenê.
Wiem, ¿e daleko mu do idea³u, ale staram siê, bo z tym jedzeniem u mnie jest ró¿nie, za czêsto przesadzam z ilo¶ci± i doprowadzam do strasznych bólów brzucha i z³ego samopoczucia psychicznego.

tak wiêc U/R
¶niadanie (9.30)
owsianka- serek wiejski 150 g, 3 kopiaste ³y¿eczki p³atków owsianych gotowanych na wodzie, 1 kopiasta ³y¿eczka otrêbów pszennych, po³ówka jab³ka, cynamon
II ¶niadanie (12.50)
miseczka (ok.300 ml) ma¶lanki naturalnej z ³y¿k± otrêbów owsianych i cynamonem
obiad (15.30)
po³owa puszki tuñczyka wsw (ok.80 g), porcja broku³, wszystko obficie posypane koperkiem i suszon± bazyli±
kolacja (19.00)
du¿o sera bia³ego (330 g) z 2 ³y¿eczkami otr±b pszennych
po: porcja (nieca³e 200g) sorbetu gruszkowego firmy Grycan

wiem, ¿e strasznie ma³o warzyw (zazwyczaj jest ich wiêcej), du¿o otr±b (to dlatego, ¿e mam straszne problemy z wypró¿nianiem siê) i brak chleba(ostatnimi czasy by³o go zdecydowanie za du¿o)

u¶miecham siê o ocenê

P.S. podziwiam Wasze jad³ospisy, s± cudowne! szkoda, ¿e sama nie potrafiê, lêkam siê tak je¶æ.
chloa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 20:21   #4914
Lunka88
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 358

R
1 – 2 kromki chlebka dukana, 2 kie³baski wiedeñskie z szynki – odt³uszczone, ogórek
2 – truskawki, jogurt naturalny
3 – 3 jajka na twardo, sa³ata, pomidor, majonez
4 – jab³ko
5 – serek wiejski, ogórki kiszone, 1 kromka chlebka dukana

i 3 delicje w miêdzyczasie
Lunka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 20:30   #4915
M92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 129

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Pypyrypy

¦: 15 bananowych placuszków owsianych z serkiem waniliowym i d¿emem porzeczkowym; koktajl truskawkowy

II¶(na mie¶cie): Ogromny Gofr z 3ga³kami lodów: lion, ciasteczko, krówka z bit± ¶mietan± i polew± ajerkoniakow±.

Ob: Zupa kalafiorowa z lanymi kluskami, gêsta, zabielana.

P: serek wiejski z nektarynk±, truskawkami, serkiem homo waniliowym równie¿ i cynamonem; jab³ko

K: Bêd± 3 kromki ¿ytniego z mas³em, serem, szynk±, serkiem topionym czy czym¶ tam + warzywa.

Jak to dzi¶ wypad³o?

polecam : Trzy metry nad niebem..
i od wrze¶nia idê do dziennikarskiej klasy!
Podrzucisz przepis ¶niadaniowy? ;>
Kocham Twoje jad³ospisy! ;*

PS
Gratulujê! ;*
M92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 20:35   #4916
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Lady1000 dziêki za spojrzenie na kolacjê wpad³ dorsz na parze i czerwona papryka

Dzisiejsze Rrrr
1. Jajecznica z 3 du¿ych jaj, z szynk± drobiow±, pomidorem, koperkiem, zielonymi oliwkami
2. Serek wiejski 200g z startym jab³kiem, cynamonem i 15 g nerkowców
3. filety na parze z mintaja + broku³y, szparagi, zielone oliwki, pomidor,
45 min bie¿ni
4. Po³owa kurczaka z ro¿na + surówka
5. 150g twarogu pó³t³ustego z kakao + 20g orzechów brazylijskich

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 20:36   #4917
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Poka¿ wiadomo¶æ
Morphine88, patrzy³±m na Twoj± stronkê z owsiankami- chcia³am siê spytaæ jak dajesz serek wiejski do owsianki? Normalnie na gotow± dajesz czy jako¶ wcze¶niej jak j± gotujesz?
gotuje platki na wodzie, odcedzam z grubsza przez sitko i mieszam z wiesniakiem potem dodaje reszte dodatkow i voila.

PS
dodam moje dzisiejsze U
1.
owsianka z serkiem homo naturalnym, bananem, czekoladowym maslem orzechowym i granola.
2. 2 kromki zytniego chleba ze slonecznikiem: z maslem, krakowska i ogorkiem/z maslem, szynka i ogorkiem.
3. 4 cienkie pelnoziarniste nalesniki z farszem ze szpinaku i sera feta (nalesniki cienkie, ale farszu duzo, wiec porcja ogromna, do teraz je czuje ).
4. pomidorki koktajlowe z mozzarella i balsamico, mala tartinka na pumperniklu z jakas pasta rybna, kawal sera olomunieckiego.
marchewka, herbata zielona z jasminem.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-06-30 o 20:43
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 20:41   #4918
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez M92 Poka¿ wiadomo¶æ
Podrzucisz przepis ¶niadaniowy? ;>
Kocham Twoje jad³ospisy! ;*

PS
Gratulujê! ;*

ju¿ wysy³am
Dziêki! Mam BANANA na twarzy
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 20:44   #4919
TrueLook
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

Wege P:

¦niadanie: 2 gar¶ci domowego musli (p³atki owsiane, orzechy laskowe, w³oskie, migda³y, ¿urawina etc) z serkiem wiejskim; banan; pasek czekolady z bakaliami; gor±ca czekolada
2 ¶niadanie: pó³ du¿ej kostki twarogu (jakies 200g? nie wiem) polane ca³ym danio truskawkowym z wkrojonymi truskawkami
obiad: du¿a micha zupy ogórkowej zabielanej z mas± warzyw
deser: 4 pierniczki w lukrze
podwieczorek: 2 jajka na miêkko, 2 kromki razowca na miodzie z mas³em, pomidor pokrojony w kostkê z cebul±
kolacja: 3 kromki razowca z mas³em i:
- szynk± sojow±, pomidorem, ogórkiem, cebul±
- serkiem homogenizowanym naturalnym, ogórkiem, rzodkiewk±, cebul±, papryk±
- serem ¿ó³tym, ogórkiem, pomidorem

Dzisiaj brak str±czkowych i tofu, bo wszystko siê pokoñczy³o, a nie mia³am nawet chwili na zakupy.
TrueLook jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-30, 20:45   #4920
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
ju¿ wysy³am
Dziêki! Mam BANANA na twarzy
dziewczyno! zjedz co¶ po kolacji, bo po obiadku nie by³o deseru

bêdziesz prezenterk± musisz mieæ no 'cyc' ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.