|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Ja już co prawda nie karmię, ale na solar się wybieram - pierwszy raz od chyba 10 lat
), a poza tym cierpię na fotouczulenie na pr. słoneczne (więc skazana jestem na wysokie filtry - to i z opalania d...), więc lekarka poradziła mi umiarkowane korzystanie z solarium - najlepiej przed sezonem, no ale w ciąży byłam . No zobaczymy.Jak mi Izka tak mocno ulewała to czekałam 15-30 min. Pytałaś o te Eveline- nie wiem czy można przy karmienu uu . wydaje mi się, że chyba tak - inne kosmetyki też stosujemy: kremy, szampony, itp. a przeciez ich składniki też przenikają do organizmu.Ja nie karmię uu już od 3 tyg, więc takieo dylematu nie miałam. Cytat:
. Ważna też oczywiście jest systematyczność stosowania- 2x dziennie zawsze i nie ma zmiłuj![]() co do cynamonu to czytałam o jego super właściwościach antycellulitowych Pewnie już dawałaś tu przepis na ten swój peeling, ale raczej się do niego nie dogrzebię, więc jakbyś mogła napisać jeszcze raz ![]() aha - Moria, jak możesz to uzupełnij na liście wzrost Izki = 58 cm . Z góry dziękuję Cytat:
Zresztą każda matka instynktowanie wie, co jest najlepsze dla niej i jej dziecka. Moją Izkę, żeby była spokojna, musiałabym nosić 24 h/dobę - nie dałabym rady psychicznie, fizycznie, nie mam żadnej pomocy - sama siedzę z malutką, a jeszcze muszę się zająć domem i starszym dzieckiem. Oduczanie od nagminnego siedzenia na rękach trwało kilka dni, Izka początkowo darła się kilkanaście minut i z każdym dniem krócej. Teraz też jest brana na ręce i kołysana, ale w granicach zdrowego rozsądku. Natomiast praktycznie zawsze ma ze mną kontakt wzrokowy i 'mówiony' - wszystko co robię, robię razem z nią. I jeszcze tylko napiszę, że rady mojej ciotki są dla mnie niezwykle cenne, bo: -skuteczne, -chce dla nas jak najlepiej, -z wykształcenia jest psychologiem i nie raz miała do czynienie z sfrustrowanymi matkami, -wychowała 4 córki i żadna z nich bynajmniej nie cierpiała na deficyt czułości i zainteresowania ze strony matki. Także bardziej cenię sobie jej rady niż te z poradników. Mój to chyba już nigdy nie wróci do stanu sprzed ciąż . Po Adrianki niestety brzuch mam zmaltretowany, bo strasznie duży miałam w tamtej ciąży (ludzie mnie zaczepiali i pytali czy będą trojaczkiCytat:
...... Martynka, Anusia - gratuluję dzieciaczków .......... Gusia, ty nadal w dwupaku? ![]() .......... U mnie Izka dzisiaj wrzeszcząca, aż się dziwię, że napisałam ten poemat z Małą na ręku . Chyba brzuszek![]() Aha -co do kupy to przypomniało mi się, że położna radziła podać pół łyżeczki soku wyciśniętego ze świeżego jabłka, no ponoć pomaga i nie szkodzi. My dzisiaj po 16 mamy szczepienie: i Izki i Adriana. Ciekawe, które będzie się głośniej nadzierać . Adrian normalnie alergicznie reaguje na widok zastrzyków
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-06-30 o 12:31 |
|||
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
spice zrobiłam dla Ciebie specjalnie
![]() teraz sebek tak spi
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus fajna sprawa z ta mata musi byc
masz chwile dla siebie heheAndziot wlasnie zmienilismy na mleko bebilon pepti 1 na recepte ze wzgledu na strupki ze niby skaza bialkowa. Podaje je okolo 2 tyg a od tyg juz z enfamilem nie mieszam, myslisx ze to minie? O mala sie budzi
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, dostałam dzisiaj @
![]() Spice, ale Ciebie baba potraktowała! No szok . To że kobieta nie karmi uu nie oznacza przecież że jest gorszą matkąEweska, doczytałam o synku siostry. Trzymam za Malucha kciuki i życzę dużo zdrówka
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-06-30 o 12:46 |
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
sebek spi dalej...4 godz...
to nie dziwne?? nigdy tyle nie spał nie chce mu wkrecac choroby ale martwi mnie to troche
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz kto bardziej się wydzierał, bom ciekawa niezmiernie ![]() moja też aktualnie śpi na brzuszku, tyle że ręce akurat ma u góry
|
|
|
|
|
#4237 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
mały głod sie obudził wiec lece do niego z cycem
![]() buzka
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz, a już panikowałaś
Mój też coś stęka przez sen więc pewnie niedługo się obudzi
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam podwójny sukces: była kupa ( samodzielnie zrobiona )
Dzisiaj w aptece poza viburcolem, kupiłam już czopki glicerynowe dla dzieci, bo od wczoraj nie było kupy, Pepe był niespokojny, nie spał, ciągle na rękach i płacz. Na szczęście nie muszę ich używać ![]() Zamiast espumisanu babka dała mi Bobotic ( ponoć skład ten sam, a cena znacznie niższa ). listopadowa, miło, że wpadłaś |
|
|
|
#4241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja dzwoniłam do przychodni, mój gin jest na urlopie
|
|
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ................. Malutka w końcu zasypia ![]() Dzisiaj dopadła nas (1 raz!) kolka z prawdziwego zdarzenia . Izka darła się od 11 do teraz
|
||
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez bede podawac malutkiej jak skonczy 3 miesiace pol lyzeczki soczku jablkowego takiego swiezego z wycisnietych jabluszek
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
nowa fota w albumie
u nas nadchodzi chyba wielka buuuuurza ![]() robi się ciemno, wicher ... a ja sama z dziewczynami
|
|
|
|
#4245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No widzisz, też mi się uparciuch trafił
|
|||
|
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello Girls!
Ale dziś pogoda - jakoś tak duszno i gęsto na dworze - znów nie wybrałyśmy się na spacer ale za to Iga pospała mi trochę na rączkach na huśtawce w ogródku Zaraz będę ją karmić a później mam plan jechać do MC ale kurcze dosyć daleko tam mam i trochę się boję, bo normalnie to jedziemy do CH 5km od domu i do tej pory zawsze na syrenie wracałyśmy - czasem udawało się trafić smokiem do paszczy i było w miarę spokojnie... póki nie wypadł A teraz kurcze 3 x dłużej będziemy wracały No nic - do odważnych świat należy Muszę testować dłuższe dystanse bo jak inaczej na spotkanie dojadę ![]() Co do miejsca spotkania - no ja też bym chciała aby w Łodzi się odbyło - w końcu prawie środek Polski ale myślę, że tak jak dziewczyny na początku ustalały, że ma to być Kraków/Czewa to należy przy tym zostać, tym bardziej, że anula już kawał drogi do Polski ma i szkoda, żeby jeszcze miała kolejne setki km po Polsce robić. Najwyżej kolejne spotkanie zorganizujemy na północy ![]() eweska – Jejuu biedny chłopczyk, chyba bym tych lekarzy… ![]() andziotko – Zosia przesłodka Grazin – Sebulek jak Superman! ![]() listopadowa ja teraz to już na oko robię ten peeling: przez dwa dni zbieram sobie do miseczki fusy z porannej kawy (mam taka kafeterię małą) i wtedy dosypuję cynamon, daję łyżkę miodu i trochę oliwy, raz mniej, raz więcej, zależy jak się lejnie. No i pod prysznicem mieszam sobie to wszystko paluchem i peelinguję całe ciało. Nogi i pupę dłużej i mocniej. Kiedyś to jeszcze się z tym peelingiem na ciele owijałam folią a na nogi naciągałam ciepłe bawełniane legginsy ale póki co nie mam na to czasu bo to się wiąże z tym, że trzeba po godzinie znowu pod prysznic wskoczyć. Dziewczynki czy Waszym maluchom też się tak czasem ulewa, że noskiem idzie i dziecko wydaje krótkie okrzyki i wygina główkę maksymalnie do tyłu? Mi tak Iguśka już ze 3-4 razy ulała, dziś nad ranem, 2h po jedzeniu - obudziły mnie jej przeraźliwe krzyki, wiła się w łóżeczku, główka do tyłu i za nic nie chce się do przodu zgiąć. To jest tak, że ma trochę w gardle i w nosku, chyba takiego gluta i jak oddycha to słychać, że ma zapchane wszystko. Szybko działam Fridą i przechodzi, ona i tak jest taka dzielna, że nie płacze za bardzo, jak jest na rączkach to od razu się uspokaja mimo, że ciągle noskiem pociąga i przełyka. Tak mi jej szkoda wtedy, normalnie serce mi się kraje Nie wiem jak u Was, pewnie podobnie i też tak macie, że miłość do dziecka rośnie każdego dnia? Ja myślałam, że ją kochałam na zabój w dniu jej narodzin - no i zdecydowanie było tak
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Mała już wstała i znowu syrena
![]() Moria, dziękować bardzo za przepis Lecę |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
moria a co masz zamiar kupić w MC ?? bo ja nie mam pojęcia jakie rozmiary kupować
długi rękaw na teraz to bez sensu, a na jesień to nie wiem jakie będzie nosic 3-6 może być za małe, 6-9 to jakieś wielkie,no a krótki to też nie wiem - 0-3 to zaraz za małe, 3-6to wielkie co do ulewania to nie pomogę bo Gabi prawie nie ulewa |
|
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
eweskostraszne,mam nadzieje ze z malym szybko bedzie ok. Tak mi go szkoda...
andziot Ale slodziuchna ta twoja zosienka moria norbi ostatnio malo ulewa ale zawsze idzie mu nosem i robi tak jak napisalas Dzisiaj pobil rekord karmienie trwalo1,5h!!!!!! wypil 180 i spektakularnie sie zzygal Wiecie co on zrobil??????? Polozylam go,poszlam do wc i slysze taki wrzask,krzyk i placz jakiego nigdy jeszcze nieslyszalam. Serce mialam w gardle,wpadam,patrze a on szarpie sie sam za wlosy i wrzeszczy.myslalam ze padne. A jaki byl zdziwiony!
|
|
#4250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i chyba dziś się nie wybiorę jednak bo Iga zasnęła w końcu niecałą godzinę temu, powinna się już budzić bo pewnie głodna jest no ale wcześniej stękała i marudziła a śpiąca była ewidentnie więc niech sobie dosypia. Może wieczorem uda mi się wyrwać z domu a jak nie to zrobimy sobie jutro wycieczkę
|
|
#4251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
tsunami miłości - pięknie
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj też tak lecicie z postami?!
Wczoraj nie mogłam nadążyć, a dzisiaj ...mały od rana dopiero zasnął (ciekawe czy da się odłożyć do łóżeczka).
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zapowiadali poki co tak lalo, ze ledwo zdazylam pranie pozbierac i moja piekna fryzura zamienila sie w lokowatego pudla a teraz jest cieplusio 26 stopni, slonce swieci, a olenka z babcia na dworku - spi ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- ej ja proponuje zaczac wymyslac nowy wątek :P Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
polecam bujaczek do robienia kupy
![]() Gabrynia zawsze prawie strzela w nim kupala
|
|
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
Była u nas dziś pediatra najbardziej podobało mi się jak powiedziała:
" Tulić, całować, śpiewać rozpieszczać i jeszcze raz rozpieszczać bo bardzo krótko będzie taki malutki"
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka U nas Dada czasem przeciekają, ale i tak są lepsze od Pampersów...
A chusteczek też muszę spróbować ![]() Aliczka Tracy chyba pisze, że min. 15 max. 45 minut ![]() MoniaK U nas też co 2h, a nad ranem nawet co godzinę andziot Słodko ![]() Spice chyba tak, ja też płacę 27zł ![]() Używacie nadal pampków 2? Bo my przechodzimy na 3, Edzik ma już ponad 5kg, 2 zaczynają przeciekać i cisnąć... Edzik dostał dziś od cioci stroj tygryska z MCJak tylko wypiorę, wkleję fotę ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Właśnie, co z enchant?? Nic nie pisała ostatnio... Ciekawe co u niej ![]() Gusia żeby Twoje dziecię wreszcie wyszło
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
my nastepną paczkę już też 3 kupimy, bo małej już udka dwójki obciskają
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

), a poza tym cierpię na fotouczulenie na pr. słoneczne (więc skazana jestem na wysokie filtry - to i z opalania d...), więc lekarka poradziła mi umiarkowane korzystanie z solarium - najlepiej przed sezonem, no ale w ciąży byłam
. No zobaczymy.
. wydaje mi się, że chyba tak - inne kosmetyki też stosujemy: kremy, szampony, itp. a przeciez ich składniki też przenikają do organizmu.
. Ważna też oczywiście jest systematyczność stosowania- 2x dziennie zawsze i nie ma zmiłuj

. Po Adrianki niestety brzuch mam zmaltretowany, bo strasznie duży miałam w tamtej ciąży (ludzie mnie zaczepiali i pytali czy będą trojaczki
. Chyba brzuszek

. To że kobieta nie karmi uu nie oznacza przecież że jest gorszą matką

Czekamy na Ciebie fasolko