|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
A tak sobie dzisiaj myślałam, że Igorka dawno nie było ![]() Słodki jest ![]() Cytat:
a jak urodzisz wcześniej to nic nie robią?a jak później to co?SMUT! Jak będziesz przeterminowana że tak powiem idź się jeszcze zapisać jako bezrobotna..chyba jedyne zabezpieczenie, albo zapłać za ten lipiec prywatne ubezpieczenie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dziękuję, dziękuję
![]() Mam nadzieję, że rehabilitacja Zuzance wystarczy. Szkoda takiej maleńkiej kruszynki! ![]() Cytat:
![]() Za pozostałe wizyty też! No i gratki kolejnych tygodni - z tego co pamiętam Agulabar dzisiaj świętuje ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aania, oddaj mi Adasia! ![]() Cytat:
![]() ![]() Madziulka, skoro dla dobra dziecka trzeba będzie poleżeć w szpitalu, to trudno. Tyle się na nie wyczekałaś więc takie poświęcenie nie będzie już dla Ciebie wielkim wysiłkiem. Oby tylko wszystko było dobrze! Mam jeszcze do Ciebie pytanie - w sob najprawdopodobniej ruszymy do Olsztyna za wózkiem - wiem o 2 hurtowniach dziecięcych na Wyszyńskiego. Możesz jeszcze coś polecić? Cytat:
Lady, czekaj cierpliwie, a co ten gin może wiedzieć, co Twoje dziecko sobie planuje ![]() Cytat:
![]() A męża to bym osobiście spałowała ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Zadomowienie
|
Wiecie co? Brzuch mi się obniżył. Nawet ja dziś to zauważyłam. Popatrzyłam na niego rano i pomyślałam, że wygląda jak stok narciarski w pewnej miejscowości... (nie wiem skąd mi to przyszło do głowy)
![]() Mówią, że w pierwszej ciąży brzuch opada 2-3 tygodnie przed porodem, a ja mam termin dokładnie za tydzień. Wygląda na to, że mogę się przeterminować. Mam nadzieję, że jednak nie... A i wielkie dzięki tej która tu napisała o tych małych turystycznych kosmetykach z Rossmana. Kupiłam sobie do szpitala. To prawdziwa rewolucja w mojej kosmetyczce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zadomowienie
|
Pogotowały mi się buraczki więc zmukam chłodniczek robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaki Igorek śliczny i jakie oczy ma duże takie dwa węgielki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zadomowienie
|
Emilia to i ja przyłączam się do życzeń (aż musiałam sprawdzić kto dziś imieniny obchodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
BAN stały
|
Marina, ja nie chce juz rodzic
![]() do jutra musze wytrzymac. jutro gin. trzymajcie kciuki ![]() A co do męza to jak ktos się bedzie pytal go jak sie w roli ojca czuje, to powiedz ze ucieka od obowiązku... na facetow to dziala... chociaz troche chamskie posuniecie. Wodaqua najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Rozeznanie
|
wklejam fote brzuchala w sobote 34 tydzien zaczniemy,a on duzzy,w klubie wkleilam zdjecie z geba i dla porownanie wkleje z 4 miesiaca strasznie sie zmienilam
ja wogole niewierze w zabobony kiedys sie cos komus sprawdzilo przypadkiem i poszlo dalej jak plotka, dla mnie to glupota,jak dlamnie takie rzeczy jak zauroczenie czy inne glupoty nie sa zalezne od jakiejs wstazki i czy od wyjscia z dzieckiem przed chrzcinami na dwor jak ma sie cos przydarzyc to i tak sie stanie bez wzgledu na to.. Edytowane przez editka2022 Czas edycji: 2011-06-30 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zadomowienie
|
Słyszałam, że jeżeli kobieta miała w poprzedniej ciąży CC, to przy następnym porodzie zawsze ją pytają jaki poród wybiera - o ile oczywiście SN jest możliwe. Także sądzę, że nawet jeżeli dziś coś by się rozkręciło, to możesz być spokojna, nawet bez skierowania powinni Ci zrobić CC. Ale rozumiem Cię, zawsze to pewniej z papierem w ręku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ze wstążeczką to chodzi o to, by osoba o \"złym wzroku\", chcąca wtrynić gały do wózka, najpierw spojrzała na przyciągającą wzrok czerwoną wstążeczkę. I to ma niby osłabić impet tego \"złego spojrzenia\". \"Złe oko\" czy \"złe spojrzenie\" pojawia się chyba we wszystkich kulturach, i tych archaicznych i tych współczesnych, jako zabobon albo jako element wiary. I w każdej kulturze jest coś co ma przed takim złym spojrzeniem chronić. Cytat:
![]() a co do meza mysle ze to dla nie go tak samo ciezka i nowa sytuacja jak dla ciebie...... tylko ty inaczej troche na to reagujesz instynkt macierzynski itp.... a on coz nerwy stres...... mysle ze niedlugo oswoi sie z mysla ze zostal ojcem i zacznie ci pomagac..... niech minie mu ten pierwszy szok..... ty nosilas Igorka cale 9 mc czulas ruchy itp a dla nie go to bylo "ah bede mial syna" tylko mysli ktore tak naprawde docieraja do neigo dopiero teraz jak widzi ta zywa istotke naprawde..... mysle ze nie zdawal sobie sprawy ze tak diametralnie zmieni sie jego zyci kiedy Igor sie urodzi i poprostu potrzebuje wiecej czasu zeby sie z tym oswoic.... wiec odpusc mu troche niech zajmie sie zarabianiem na Was swietine dajesz sobie rade sama a mysle ze jak odpuscisz to za dzien dwa jemu zrobi sie glupio jak bedzie widzial ze sama zapierniczasz i sam Ci zapyta co pomoc ![]() ![]() ![]() w to nie wierze ale pewnei kokardke mama mi przypnie ![]() ufffffffff.............. skonczylam sprzatac ten syf w kuchni zostalo tylko odkurzyc podloge ale to jzu dzialka mojego R mi w tym stanie nie wypada ![]() tak sie o tarlam tego brudu i o wyginalam ze az mnei brzuch rozbolal zjadlam szybki obiad i leniuchuje....... siedze i odpoczywam a Igorek sluch muzyki relaksacyjnej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Dziewczyny, a teraz z zupełnie innej mańki: zbieracie zakrętki?: http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...e,1660465,3320 Cytat:
![]() ![]() Żaneta, Twoja Emilie też dziś świętuje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko się odezwałaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pogadaj z nim jak mu minie trochę. Ja też swojemu ostatnio truję, że się boję, że nie będzie mi pomagał i tylko będzie jeczał.... Idę malowac pazurki, bo niewiem kiedy będę miała jeszcze okazję ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My zbieramy w domu z teściami a tatuś mój jeszcze Nam dowozi ![]() U mnie jest jakaś akcja, że zbieramy nakrętki dla jakiegoś chłopczyka na wózek inwalidzki ![]() Tak, tak świętuje i coś czuje, że będę miała takie świętowanie, że moja Emilie okaże się siusiakiem, boje się tego ![]() że gin mi dzisiaj powie, że jednak siusiak ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() U Ciebie się obchodzi hucznie imieniny, czy urodziny? A dziewczyny tak z innej beczki, jakie macie zdanie na temat golenia pod pach u facetów ? ![]() Oliwia ja u rąk, bo nogi za daleko ![]() ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-06-30 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ooo, ja mam też trochę buraczków w lodówce, miały być na botwinkę ale mi się przejadła dasz przepis na chłodniczek? ![]() Cytat:
![]() i każda z nas to ma/miała ![]() Cytat:
Sweet, po tak dogłębnej analizie wiem już wszystko ![]() dziewczyny, bo ja się trochę zamotałam - jak się liczy te dziadowskie skurcze? ![]() ![]() ja sobie tu piszu, piszu a moja zupa prawie wystartowała w kosmos ![]()
![]() |
#4037 | ||
Zadomowienie
|
Śliczny jest
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Proszę bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
A swoją drogą muszę iść się powoli szykować do gina,
pojeżdżę trochę autobusem za nim dojadę na miejsce, bo niestety jedzie naokoło... Zrobiłam sobie wczoraj wafle, i co ? i je zjadłam sama ![]() Jestem jakaś nienażarta ![]() i arbuz na mnie czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u męża w pracy była taka akcja i ja się tak wkręciłam, że już automatycznie oddzielam nakrętki od butelek jak segreguję plastik Cytat:
myślę, że to nie jest nic złego, zwłaszcza latem jak taka pacha się poci i trudno utrzymać ją w suchości mój mąż nie goli pach ale od czasu do czasu skraca sobie te włosy maszynką taką fryzjerską i widzę, że jest mu tak wygodniej
![]() |
#4040 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "2-3 buraki, 3 jajka, 1 ogórek, 1 pęczek szczypiorku, 4 ziemniaki 1 szklanka kwaśnej smietany, 3 szklanki kefiru lub zsiadłego mleka, 2 łyżki soku z cytryny, sól i pieprz Buraki i ziemniaki wyszorowac i ugotowac w mundurkach w osobnym garnku aby ziemniaki nie nabraly kolorku. Ostudzic. Najlepiej jest ugotować wszystko dzień wcześniej. Ogórka umyć pokroić w kostkę, tak samo buraczki. Wymieszać śmietanę z kefirem, przypraw solą i pieprzem i sokiem z cytryny. Dodaj posiekany szcypior, buraczki posiekane w kostke i ogórek. Wymieszaj. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami i z cząstkami jajek na twardo/" ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia ![]() ![]() ![]() Ja dziś już po raz kolejny usłyszałam, że będzie chopak - z brzucha widać ponoć ![]() ![]() Mój pan goli pachy i uważam, że jest to bardzo higieniczne. Przycina włosy też niżej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak wyżej więc nie liczę a dzidzia już po terminie będzie na pewno , opiszę niżej a Igorek ![]() Aania Adaś też do schrupania ![]() no to ja już po wizycie, w tej dziwnej skali mojej gin to z przygotowania szyjki dooopa , 13 czerwca było 6 pkt teraz jest 7 więc w zasadzie nic sie nie dzieje , jak do niedzieli nie ruszy to w niedziele jade na dyzur do mojej gin do szpitala, po badaniu zdecyduje czy wywołanie (jesli cos sie akcja posunie ) a jak nie to znowu na dyzur we wtorek i wtedy już na bank szpital i wywołanie bo wg niej do 9 doby od wyznaczonego terminu trzeba wywołac poród więc do 9 lipca mały musi się urodzić , szkoda tylko że pewnie przez wywołanie ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie nie bardzo mogę Ci polecić coś więcej... Te 2 hurtownie na Wyszyńskiego to chyba 2 największe hurtownie dziecięce w Olsztynie. Szczególnie polecam hurtownię Bobas - naprawdę jest tam przeogromny wybór wszystkiego ( oczopląsu można dostać ) i b. miła obsługa. Cytat:
Tak sami goli pachy jak ja ![]()
![]() |
#4043 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też dzisiaj chciałam myć okna, bo zaniedbane troszkę, ale deszcz i burza u nas więc odpuszczam na dzisiaj ![]() Oliweczka wspaniale, że idziecie na swoje ![]() Aniu ![]() ![]() Cytat:
Marinko Synka masz cudeńko ![]() Jedź do miasta, rozerwij się troszeczkę, kup sobie coś ładnego i nie myśl o przykrościach ![]() Co to męża to myślę, że pomoc powinna być z jego inicjatywy. Skoro Ty go zachęcasz a on dalej nic to widzę dwa powody: pierwszy, że nie jest gotowy na bycie ojcem i nie potrafi sobie z tym poradzić, albo jeszcze się nie oswoił z nową sytuacją, przerasta go ojcostwo. Postraj się z nim porozmawiać na spokojnie, bez krzyku, powiedz mu że jest Ci ciężko, że też potrzebujesz wsparcia w nim, że jest to Wasze wspólne dziecko i chciałabyś abyście uczestniczyli w wychowaniu razem. Powiedz mu również o tym, że zawiodłaś sie na nim, że w momencie kiedy go najabrdziej potrzebujesz pokazał Ci jakim jest tchórzem. Trzymam kciuki, żeby się wszystko poukładało, nie skreślaj go odrazu ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Dziubku bo Twój synek to mały uparciuszek, ale wybacz mu ![]() Ojj DaKaro dzisiaj też ma wizytę, a ja zapomniałam zacisnąć kciuki, więc zaciskam teraz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2.moj R goli sie wszedzie ![]() ![]() choc moja przyjaciolka to wrecz zabronila mezowi goli pachy bo ona mowi ze ja podniecaja jego wlosy pod pachami i ze to sexi....o gustach sienie dyskutuje ![]() proszem ja cie bardzo ![]() a co do wstazeczek to dobrze zemi przypomnialas musze kupic kawalek fioletowej wstazki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Emilie na pewno nie będzie siusiakiem ![]() ![]() a mój pan - pach nie goli ani nie przycina włosków- zresztą że tak powiem mało ma pod pachami ![]() zresztą może jestem mało nowoczesna ale golenie pach u panów jakoś mi nie pasuje - przycinanie ok ale żeby na gładko to nie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() no i chyba się zgodził bo troszkę na niego "podziałały" te seksowne widoki ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-30 o 15:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
ja wróciłam z rossmanna kupiłam resztę rzeczy do szpitala i mam z głowy
![]() kupiłam po drodze wędlinki ekologiczne ale pięknie pachną mniam ![]() co do tej listy do lista z netu.A wiadomo że w każdym szpitalu są trochę inne wymogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
Wodaqua ja zbieram zakrętki
![]() ![]() Ja kiedyś na ciacho podawałam tylko, pewnie ci się "mylnęło" Dziubek nie martw się, teraz co ma być to będzie..wiem wiem, marna pocieszycielka ze mnie. Widocznie tak ktoś zadecydował, potem nie ważne będzie dla Ciebie w jaki sposób przyszło bejbe na świat ![]() Zanetaa i kto jeszcze potrzebuje kciuki ![]() ![]() Ja jestem jakimś totalnym żarłokiem. Muszę ciągle jeść, i teraz znowu głód we mnie się budzi. ![]() Zmalowana na którą masz usg? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.