|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Justynko mam nadzieje, ze rehabilitacja wystarczy! Nie wiem o jakie skrzywienie chodzi, ale powiem Ci, ze Wiki tez miala ciasno w brzuchu i tez wlasnie stopke miala tak jakby przyparta bardzo do nogi, do piszczeli. Nie wiem jak Ci to wytlumaczyc. Rehabilitacja wystarczyla, teraz po tym nie ma sladu! Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zadomowienie
|
No troszkę jakby brzuchol opadał, ale nie znam się
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zadomowienie
|
Jakie te wątkowe dzieciaczki śliczne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Aha zapomniałam Iustyna trzymam ![]() ![]()
#4086 |
Rozeznanie
|
Witajcie melduję się nadal w dwupaku
![]() ale najważniejsze że już w domu i to będę czekać ![]() no nic poczytam was troszkę i nadrobię zaległości, jeszcze raz dziękuję za miłe słowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka takie zestawienia które wydają się całkowicie nie pasujące do siebie tak naprawdę są super. Ja nie mam mieszanych kolorów, tzn w dużym pokoju na jednej ścianie mam tapetę a na 3 kolor taki brąz (jak na zdjęciu z brzuchem)
aaa w dzieciowym pokoju mam pomarańcz jedna ściana i 3 zielone.. w sypialni mam fiolet śliwka węgierka prawie ( znajoma stwierdziła że nasza sypialnia to taka burdelowa..) teraz jakbym miała się urządzać, to salon zrobiłabym: na ścianie czarna tapeta, 3 ściany białe, czarna kanapa i wystrój biało- czarny. Dla mnie czad. Ale mam nudę. paznokcie u nóg "przemalowałam" z miętowego na ciemny niebieski- nie podobajet mi się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dupa z wypadem.
Moje auto ma rozladowany akumulator ( a do miasta 13 km) Jeszcze się z mamą pokłóciłam. Strasznie ją uraziłam (niechcący) i wyszła z domu z płaczem. Beznadziejne to wszystko... Wybaczcie smęty i żale ale musiałam się wygadać, bo już nikt mi nie został... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poczatku jak przeczytałam, to pomyślałam, że nie bardzo, ale wyobraziłam sobie te kolory i napewno fajnie współgrają. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I chyba musisz jednak męża za karby wziąć. Nie wyobrażam sobie jak Ty sama sobie ze wszystkim na swoim poradzisz... Przepraszam, może to ostre słowa, ale zdenerwowałam się, jakoś osobiście przyjmuję to co Cię spotyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama nie wiem jak to ogarnę. Przysięgam, no nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A Adas slodziak! Byłam dzisiaj rano na wizycie u diabetologa. Mam troszeczkę zwiększoną insulinę, bo czasami cukry skaczą. Mały prawdopodobnie jest, dlatego tak duży, bo insulina może działać na niego jak hormon wzrostu. P. diabetolog zdziwiła się dlaczego ja jeszcze nie leżę w szpitalu, bo u mnie w szpitalu jest zwyczaj, że w 35-36 tc kładą już kobietę z cukrzycą do szpitala, aby pilnować poziomy glukozy i monitorować wagę płodu. Pytała kiedy mam wizytę u gina. Powiedziałam, że w poniedziałek, a ona na to, że pewnie w poniedziałek dostanę skierowanie do szpitala... ![]() Nie martw sie szpitalem, lepiej byc pod kontrola ![]() Cytat:
Maz ma wielki minus. I mały dla Cioć wizażowych...[/QUOTE] Jeju jaki on sliczny! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widze, ze sypie sie na calej lini... ![]() U mnie tez humor do bani... przed chwila dostalam smsa od meza, ze mial rozmowe w pracy, delikatnie rzecz biora szukaja ludzi do zwolnienia (2 dni temu jedna osoba juz poleciala)... ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, tyle zaznaczyłam a zacytowało mi kilka
![]() w skrócie - BARDZO dziękuję za takie miłe słowa - Adaś też dziękuję ![]() ![]() Marina, trzymaj się! mam nadzieję że mama zrozumie że masz ciężki okres i nie wzięła tego do siebie. A dla męża wielkie ![]() Co do kolorów, podoba mi się takie łączenie. Patik, ja sama naszą sypialnię określiłam jako burdelową ![]() ![]() Odnośnie golenia facetów - wolę jak ma pachy ogolone, raz że wg mnie lepiej wygląda, a dwa na pewno higieniczniej, nie taki intensywny zapach potu... A my po wizycie, niestety nie mam wyników od razu, pobrali Adasiowi krew, na kontrolę mam iść za 2 tyg to wtedy wyniki będą. Ale wg pani doktor wygląda że jest wszystko w porządku, a co w morfologii wyjdzie to już zobaczymy... Dostałam też skierowanie na usg bioderek ![]() No i najważniejsze że przybrał w ciągu tych 2 tyg prawie 400 g i waży 2980 ![]()
![]() |
#4098 |
Zadomowienie
|
no chyba coś u mnie rusza. byłam w toalecie i na papierze była taka wydzielina jak budyń waniliowy. więc chyba pomalutku wychodzi mi szop.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |||
Zakorzenienie
|
![]() no ja mu wybaczę ale na razie cicho sza to może jednak sam się spakuje i zechce wyjść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
coś na w/w temat ![]() mus to mus ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- i to jest jedyny i największy plus całej sytuacji |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
monia pozwoliłam sobie obejrzeć nie tylko ściany- które są pomysłowe, ale i pozostałe zdjęcia- Twój synek wyrośnie na niezłego przystojniaka, do taty chyba podobny ![]() Marina co się zadziało z mamą? napewno się z nią pogodzisz, tym się nie zamartwiaj, wiem ze nawet wyładowany akumulator wyprowadził cię z równowagi, i teraz wszystko się skumulowało i się poddajesz. Nie możesz się nastawiać że mąż będzie ci pomagał, nie wiem jak jest pomiędzy wami, czy nie chce pomagać bo ma taki kaprys czy praca go męczy. Myślę, że bez jego pomocy też dasz radę, nie jedna tak sobie radzi. Narazie niech facet ochłonie i sam przemyśli o co mu kaman, nie wyciągaj z niego na siłę, bo w nerwach wiele przykrych słów się mówi, które notabene nie są prawdą. aniaa wynik na pewno będzie dobry, nie może być inaczej. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-30 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.budmax.pl/stegu-kamien-de...do-0-67m2.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monia bardzo mi się podoba pokój Arturka. Super ta ściana wygląda. Tak oryginalnie. Nie naklejki, tylko kolorowe figury. No extra ![]()
![]() |
#4102 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego naj naj z okazji imienin!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Korytarze i klatka: Żonkilowy z jagodowym Nasza sypialnia: ciemny sliwkowy fiolet z popielatym Pokój mamy: 2 różne odcienie zieleni Salon: gruszkowy z brązem Kuchnia: beżowy z liliowym fioletem Garderoba: seledyn z jagodą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieciaczki są prześliczne ![]() ![]() Marina może i męża ta sytuacja przerosła..... może nie radzi sobie z czymś, ale to go nie upoważnia do takiego traktowania Ciebie! Pogadajcie na spokojnie... awantury i nerwy tylko pogorszą sytuację, a my trzymamy mocne kciuki za poprawę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Zakorzenienie
|
AgaG oby nie zwolnili Twego ślubnego
![]() ![]() Agni to pewnie czop... u mnie ani widu, ani słychu |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Zakorzenienie
|
A co do golenia się przez naszych panów.... to mojego byscie żadnymi siłami nie zmusiły do ogolenia pach czy klaty... a zarostem go natura hojnie obdarzyła! Jego zdaniem facet musi być zarośnięty i koniec
![]() Na dole się w lecie ogoli, bo po co się kisić i pocić.... ale pod pachami to nie ma szans.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Zakorzenienie
|
mój też z tych raczej unikajacych brzytwy. najchetniej i zarostu by nie golił - ale robi to dla mnie. na szczeście nie jest mega małpiszonem - klata bez włosa prawie, pod pachami też nie za wiele, za to nogi czarne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Wtajemniczenie
|
Na szczescie ja tez mam prace, rzecz jasna teraz jestem na L4, ale po macierzynskim planowalam isc na wychowawczy, bo nie mam co z malym zrobic, no zobaczymy jak bedzie, mam nadzieje, ze jakby co, to jakas prace znajdzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pod pachami w upały ewentualnie przytnie włoski, ale to rzadko. Zresztą nie jest za bardzo owłosiony. Dla mnie w sam raz - wszędzie w sam raz ![]() Dziewczyny głowa mi pęka. Przed ciążą miałam często bóle głowy, ale teraz był spokój, aż do dziś. Zaraz ducha wyzionę ![]()
![]() |
#4108 |
Zadomowienie
|
iustyna1 gratuluję i trzymam kciuki, żeby się obyło bez operacji
![]()
#4109 | ||||||||
Zakorzenienie
|
ja myśle że raczej jeszcze nie bardzo - może troszeczke opadł ale naprawdę minimalnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
smęć nam ile wlezie - zawsze coś poradzimy pokrzepiającego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marinko - a mama wie że tż nie bardzo chce Ci pomagać przy opiece nad małym i ze macie gorsze dni? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-30 o 19:29 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
tutaj pozwolę się nie zgodzić!( wiadomo Aguś trzymam kciuki , żeby męża zostawili) ale nie wiem czemu sądzisz że osoba bez zobowiązań ma być zwalniana w pierwszej kolejności?? tylko dlatego że nie ma małżonka czy dzieci??? jak dla mnie to nie powinien być czynnik decydujący bo taki ktoś też się utrzymuje sam i dla niego strata pracy to taki sam problem mimo wszystko. Nie chciałabym żeby któryś z moich poprzednich pracodawców mnie zwolnił tylko dlatego że do 30 byłam panną i nie miałam dzieci, tyle w tym temacie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.