Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-30, 16:43   #4081
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wodaqua 5..ale ze mnie gapa
No przestań! Dziękuję, już notuję
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 16:43   #4082
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wiadomość od iustyna1
niedawno zabrali Zuzię Justynce bo mała wymiotowała teraz Zuzia jest juz z mama już jest lepiej a wymiotowała bo się odśluzowała ale ma problem z nóżką mało miejsca miała w brzuszku i ma stópkę skrzywioną z Justynka dobrze chociaż pękła ale martwi się o Małą czeka na decyzję lekarza , lekarz Małą obejrzy i wtedy powie czy operacja czy rehabilitacja

trzymajmy kciuki za Zuzankę
Tak trzymamy kciuki za mala Zuzanke!
Justynko mam nadzieje, ze rehabilitacja wystarczy! Nie wiem o jakie skrzywienie chodzi, ale powiem Ci, ze Wiki tez miala ciasno w brzuchu i tez wlasnie stopke miala tak jakby przyparta bardzo do nogi, do piszczeli. Nie wiem jak Ci to wytlumaczyc. Rehabilitacja wystarczyla, teraz po tym nie ma sladu!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hejka

mały śpi póki co to wpadam na szybkie pytanie

dla mam karmiących piersią mi kazała pani od laktacji karmić co 2,5 godziny a w nocy co 3.5 i karmię tak że z jednej piersi dwie godziny musi się nazbierać i potem z drugiej dopiero dostaje wy też tak robicie i budzicie szkrabki na karmienia help??

iustyna!! gratki dzielna mama
Moim dziewczynom wystarczala jedna piers na jedno karmienie, wiec karmilam na zmiane.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
wiesz co, ja mysle, ze karmienie raz jedna raz druga piersia jest ok (choc ja akurat karmilam obiema po kolei). Natomiast co do wybudzania dziecka to bym nie byla taka skrupulatna. Ono samo wie, kiedy jest glodne i jak poczuje glod to da znac ja tez chcialam sie trzymac jakichs harmonogramow i np nie dawac rzadziej jak co 3,5h, ale przyjaciolka-matka trojga dzieci i polozna zarazem -doradzila mi, zeby dziecka nie budzic-niech sobie spi ile potrzebuje, z pewnoscia sie nie ma co bac o odwodnienie, bo jego instynkt juz dziala Jedynym problem to moze byc Twoje samopoczucie - czy jestes w stanie NIE budzic dziecka po 3-4h??? Bo mi przychodzilo to z trudem jak sie czasem zdarzalo, ze cora chciala pospac dluzej... chodzilam nerwowo, co chwile sprawdzalam czy juz nie spi, pare razy sama ja obudzilam. Po kilku dniach wyluzowalam Byla tu kiedys laska na Wizazu, ktorej dziecko spalo po 6h (!) i kompletnie nic mu sie nie dzialo. Choc ja uwazam, ze to to juz ekstremum, ja bym tyle nie wytrzymala
Oj mojej Zuzi zdarzalo sie wlasnie spac po te 6 godz, chodzilam, zagladalam, a ta spala, czasami na spiocha ja karmilam, a czasami odpuszczalam. Ale to juz bylo jak zaczela ladnie przybierac, bo jak juz pisalam miala niska wage ur i na poczatku ja budzilam.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 16:50   #4083
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Pokażesz?
Nie dam rady się podnieść z łóżka, kręgosłup mi odpada po dzisiejszym dniu.... Ale podam zestawienia:
fioletowy z waniliowym
ostry jasny niebieski z beżowym (taka kawa inka)
brąz z żółtym
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 16:55   #4084
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
No troszkę jakby brzuchol opadał, ale nie znam się

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

O, to dobrze, bo my właśnie za wózkiem... 3 tyg... kurcze długo już... A zaliczkę jakąś im wpłacaliście?
No 3 tygodnie to sporo, może to też zależy od marki wózka, jaki zamawiasz nam mówili, że trzeba będzie czekać ok. 2 tygodni, dlatego te 3 mnie trochę denerwują. No nic, jutro do nich zadzwonię - akurat w sobotę minie dokładnie 3 tygodnie od zamówienia... A zaliczkę płaciliśmy - wózek kosztował nas 1300 zl, a wpłaciliśmy 500 zl.

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 16:58   #4085
sygine
Zadomowienie

Jakie te wątkowe dzieciaczki śliczne I Mariny i Aani i Kajool po prostu cud miód malina

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Aha zapomniałam Iustyna trzymam za Zuzkę żeby okazało się że rehabilitacja wystarczy
Stary 2011-06-30, 17:00   #4086
kmat
Rozeznanie

Witajcie melduję się nadal w dwupaku Generalnie nie wiadomo skąd plamienie, poobserwowali 3 dni, zrobili usg (synek ma już 2800g), ktg (jednego dnia były skurcze, dzis cisza, stwierdzili ze skurcze sa ale nieporodowe) i tak jestem w domu .... ufff... było trochę cięzko bo maz musiał wziac wolne i zostać ze starszym synem bo nie mieliśmy go z kim zostawić a ja sama w szpitalu...

ale najważniejsze że już w domu i to będę czekać

no nic poczytam was troszkę i nadrobię zaległości, jeszcze raz dziękuję za miłe słowa
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 17:05   #4087
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No 3 tygodnie to sporo, może to też zależy od marki wózka, jaki zamawiasz nam mówili, że trzeba będzie czekać ok. 2 tygodni, dlatego te 3 mnie trochę denerwują. No nic, jutro do nich zadzwonię - akurat w sobotę minie dokładnie 3 tygodnie od zamówienia... A zaliczkę płaciliśmy - wózek kosztował nas 1300 zl, a wpłaciliśmy 500 zl.
Jejku, przeraża mnie to czekanie! My w zasadzie tylko pooglądać chcemy bo w głowie totalna kołomyja A na jaki się zdecydowaliście?

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Witajcie melduję się nadal w dwupaku Generalnie nie wiadomo skąd plamienie, poobserwowali 3 dni, zrobili usg (synek ma już 2800g), ktg (jednego dnia były skurcze, dzis cisza, stwierdzili ze skurcze sa ale nieporodowe) i tak jestem w domu .... ufff... było trochę cięzko bo maz musiał wziac wolne i zostać ze starszym synem bo nie mieliśmy go z kim zostawić a ja sama w szpitalu...

no nic poczytam was troszkę i nadrobię zaległości, jeszcze raz dziękuję za miłe słowa
Welcome home Widać nie było powodu żeby Cię tam dłużej tzrymać. W domu na pewno lepiej się będziesz czuła, no i synka dopilnujesz. Oszczędzaj się jednak!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 17:10   #4088
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka takie zestawienia które wydają się całkowicie nie pasujące do siebie tak naprawdę są super. Ja nie mam mieszanych kolorów, tzn w dużym pokoju na jednej ścianie mam tapetę a na 3 kolor taki brąz (jak na zdjęciu z brzuchem)

aaa w dzieciowym pokoju mam pomarańcz jedna ściana i 3 zielone..

w sypialni mam fiolet śliwka węgierka prawie ( znajoma stwierdziła że nasza sypialnia to taka burdelowa..)

teraz jakbym miała się urządzać, to salon zrobiłabym: na ścianie czarna tapeta, 3 ściany białe, czarna kanapa i wystrój biało- czarny. Dla mnie czad.

Ale mam nudę. paznokcie u nóg "przemalowałam" z miętowego na ciemny niebieski- nie podobajet mi się
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 17:15   #4089
Marina1
Zakorzenienie

A u mnie dupa z wypadem.
Moje auto ma rozladowany akumulator ( a do miasta 13 km)
Jeszcze się z mamą pokłóciłam. Strasznie ją uraziłam (niechcący) i wyszła z domu z płaczem.
Beznadziejne to wszystko...
Wybaczcie smęty i żale ale musiałam się wygadać, bo już nikt mi nie został...
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 17:19   #4090
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
w sypialni mam fiolet śliwka węgierka prawie ( znajoma stwierdziła że nasza sypialnia to taka burdelowa..)
Oj tam burdel, my swoją mamy krwistoczrwoną, czerwoną szafę i bordową narzutę - jest dość ciemno, ale ja uwielbiam takie małe ciemne przestrzenie, a nazywamy ją k.rwidołkiem
Stary 2011-06-30, 17:24   #4091
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Nie dam rady się podnieść z łóżka, kręgosłup mi odpada po dzisiejszym dniu.... Ale podam zestawienia:
fioletowy z waniliowym
brąz z żółtym
Dobre i zestawienie
Na poczatku jak przeczytałam, to pomyślałam, że nie bardzo, ale wyobraziłam sobie te kolory i napewno fajnie współgrają.

Cytat:

Witamy

Cytat:
Oliweczka takie zestawienia które wydają się całkowicie nie pasujące do siebie tak naprawdę są super. Ja nie mam mieszanych kolorów, tzn w dużym pokoju na jednej ścianie mam tapetę a na 3 kolor taki brąz (jak na zdjęciu z brzuchem)

aaa w dzieciowym pokoju mam pomarańcz jedna ściana i 3 zielone..

teraz jakbym miała się urządzać, to salon zrobiłabym: na ścianie czarna tapeta, 3 ściany białe, czarna kanapa i wystrój biało- czarny. Dla mnie czad.

Ale mam nudę. paznokcie u nóg "przemalowałam" z miętowego na ciemny niebieski- nie podobajet mi się
No też widze masz fajną wyobraźnię Ciekawe co wymodzę w tym naszym nowym mieszkanku, ale znając życie ostrożnie bedzie, chociaż kto wie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A u mnie dupa z wypadem.
Jeszcze się z mamą pokłóciłam. Strasznie ją uraziłam (niechcący) i wyszła z domu z płaczem.
Po to jesteśmy kochana, jakby coś, to wal śmiało

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 17:29   #4092
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
fioletowy z waniliowym
brąz z żółtym
ja obecnie mam jednokolorowe pokoje i korytarz. kuchnia pomarańcz i niebieski blue. wczesniej na korytarzu siwy i fiolet. a wpokoju dziecia to dopiero mam sciane http://www.photoblog.pl/artur2008/78...lem-korek.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 17:31   #4093
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
A u mnie dupa z wypadem.
Myślę, że mama doskonale zdaje sobie sprawę, że masz teraz ciężki okres w życiu i nie będie długo nosiła urazy.
I chyba musisz jednak męża za karby wziąć. Nie wyobrażam sobie jak Ty sama sobie ze wszystkim na swoim poradzisz...
Przepraszam, może to ostre słowa, ale zdenerwowałam się, jakoś osobiście przyjmuję to co Cię spotyka
Stary 2011-06-30, 17:39   #4094
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że mama doskonale zdaje sobie sprawę, że masz teraz ciężki okres w życiu i nie będie długo nosiła urazy.
I chyba musisz jednak męża za karby wziąć. Nie wyobrażam sobie jak Ty sama sobie ze wszystkim na swoim poradzisz...
Przepraszam, może to ostre słowa, ale zdenerwowałam się, jakoś osobiście przyjmuję to co Cię spotyka
Nie przepraszaj wodaqua, taka jest prawda.
Ja sama nie wiem jak to ogarnę. Przysięgam, no nie wiem.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 17:40   #4095
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A teraz o mojej wczorajszej wizycie... Wszystko jest w jak najlepszym porządku, ale na poród przed terminem marne szanse Młody ma już 3500 gram i wcale mu się na ten świat nie spieszy, chociaż ułożony ładnie główkowo. Szyjka dość skrócona, rozwarcie na 1 cm, brzuch trochę obniżony a poza tym żadnych innych objawów na poród. Lekarz się ze mnie śmiał i stwierdził, że skoro ciąża przebiega książkowo, to mam duże szanse znaleźć się w 5% kobiet, które urodzą dokładnie w wyznaczoną datę
To trzymam kciuki, zeby synek byl terminowy!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A ja na sekundę tylko, odebrałam Pesel Adasia wlaśnie, i zaraz jadę na kontrolę glukozy do lekarza...
Aż nie mam sumienia ale musze go obudzić i nakarmić przed wyjazdem...
Kciuki zacisniete, zeby wyniki byly dobre!
A Adas slodziak!

Byłam dzisiaj rano na wizycie u diabetologa. Mam troszeczkę zwiększoną insulinę, bo czasami cukry skaczą.
Mały prawdopodobnie jest, dlatego tak duży, bo insulina może działać na niego jak hormon wzrostu. P. diabetolog zdziwiła się dlaczego ja jeszcze nie leżę w szpitalu, bo u mnie w szpitalu jest zwyczaj, że w 35-36 tc kładą już kobietę z cukrzycą do szpitala, aby pilnować poziomy glukozy i monitorować wagę płodu. Pytała kiedy mam wizytę u gina. Powiedziałam, że w poniedziałek, a ona na to, że pewnie w poniedziałek dostanę skierowanie do szpitala... [/QUOTE]

Nie martw sie szpitalem, lepiej byc pod kontrola

Cytat:
cześć ślicznoty

Jak zwykle korzystając z chwilny snu mojego dzidka przybiegłam do Was.
Dziś kupka znów sama poszła z rana ( kurcze, wiecie, do tej pory nie mogę uwierzyć jaki banan na twarzy może wywołać śmierdzące kupsko)

Czekam na mamę, a potem uderzam na miasto Jak za starych czasów. Normalnie aż się boję hehe.
Chociaż trochę nie mam siły...Szczerze? To padam z niewyspania. Zombie to ja!

A niuniek mój marudny dziś. Beczy mi, i cały czas na rękach...ale widzę, że mu jest dużo lepiej jak go noszę i na dodatek ,,husiam". Pewnie wpadnę w pułapkę przyzwyczajenia,ale co tam. Póki widzę, że jest lepiej to tak robię.

Noc była znośna. Jeśli chodzi o synka. Bo z moim małżem pokłóciłam się na maxa. Poprosiłam go by wstał przed praca i nakarmił małego..Skończyło się to pretensjami przez całe karmienie brzdąca, i wyrzutami do mnie, nie wiadomo o co. Wkońcu stwierdził, że ja mam spać w dzień, by w nocy się nim zajmować. Nie myślałam, że taki z niego egoista. Byłam w szoku.

Kurde dokończę zaraz bo coś fuczy mały
Wyglada na to, ze brak kupek, to wina mleka. Dobrze, ze zmiana pomogla!
Maz ma wielki minus.

I mały dla Cioć wizażowych...[/QUOTE]

Jeju jaki on sliczny!

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
wklejam fote brzuchala w sobote 34 tydzien zaczniemy,a on duzzy,w klubie wkleilam zdjecie z geba i dla porownanie wkleje z 4 miesiaca strasznie sie zmienilam
Fajny brzus!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no to ja już po wizycie, w tej dziwnej skali mojej gin to z przygotowania szyjki dooopa , 13 czerwca było 6 pkt teraz jest 7 więc w zasadzie nic sie nie dzieje , jak do niedzieli nie ruszy to w niedziele jade na dyzur do mojej gin do szpitala, po badaniu zdecyduje czy wywołanie (jesli cos sie akcja posunie ) a jak nie to znowu na dyzur we wtorek i wtedy już na bank szpital i wywołanie bo wg niej do 9 doby od wyznaczonego terminu trzeba wywołac poród więc do 9 lipca mały musi się urodzić , szkoda tylko że pewnie przez wywołanie ...
Jakby nie bylo, wiesz wiec w przyblizeniu ile to czekanie jeszcze potrwa.

Cytat:

Welcome back!

Cytat:
A u mnie dupa z wypadem.

Widze, ze sypie sie na calej lini...

U mnie tez humor do bani... przed chwila dostalam smsa od meza, ze mial rozmowe w pracy, delikatnie rzecz biora szukaja ludzi do zwolnienia (2 dni temu jedna osoba juz poleciala)...
Stary 2011-06-30, 17:42   #4096
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
zanetka za wizyte

wiecie co mam wystawiona swoja suknie slubna na portalu we dwoje i wlasnie napisala do mne ikobieta z USA ze chce ja kupic za 320 EURO ze cche zaplacic przelewem na moje konto z tym ze prosi o wysylke do Nigerii do corki podala jej adres i telefon oczywiscie prosila zebym dowiedzial sie jakie beda koszty wysylki i ona je pokryje... myslicie ze warto jej wierzyc czy dac sobie spokj i odpuscic korespondencje?
Olać... dostałam identycznego maila zaraz po wystawieniu sukni na portalu "we dwoje"...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:02   #4097
aania_20
Zakorzenienie

Kurcze, tyle zaznaczyłam a zacytowało mi kilka
w skrócie - BARDZO dziękuję za takie miłe słowa - Adaś też dziękuję Nie oddam go, nie ma mowy

Marina, trzymaj się! mam nadzieję że mama zrozumie że masz ciężki okres i nie wzięła tego do siebie. A dla męża wielkie

Co do kolorów, podoba mi się takie łączenie. Patik, ja sama naszą sypialnię określiłam jako burdelową - kolor intensywnie bordowy

Odnośnie golenia facetów - wolę jak ma pachy ogolone, raz że wg mnie lepiej wygląda, a dwa na pewno higieniczniej, nie taki intensywny zapach potu...

A my po wizycie, niestety nie mam wyników od razu, pobrali Adasiowi krew, na kontrolę mam iść za 2 tyg to wtedy wyniki będą. Ale wg pani doktor wygląda że jest wszystko w porządku, a co w morfologii wyjdzie to już zobaczymy...
Dostałam też skierowanie na usg bioderek co prawda pani stwierdziła że jeszcze jest czas bo to koło 6 tyg się robi, ale z racji tej że ja miałam tą wadę to będzie miał usg zrobione, a później najwyżej się powtórzy.
No i najważniejsze że przybrał w ciągu tych 2 tyg prawie 400 g i waży 2980

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:07   #4098
agni82
Zadomowienie

no chyba coś u mnie rusza. byłam w toalecie i na papierze była taka wydzielina jak budyń waniliowy. więc chyba pomalutku wychodzi mi szop.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:24   #4099
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, żeby jednak akcja sama się rozkręciła

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziubku bo Twój synek to mały uparciuszek, ale wybacz mu
no ja mu wybaczę ale na razie cicho sza to może jednak sam się spakuje i zechce wyjść

Cytat:
Dziubek nie martw się, teraz co ma być to będzie..wiem wiem, marna pocieszycielka ze mnie. Widocznie tak ktoś zadecydował, potem nie ważne będzie dla Ciebie w jaki sposób przyszło bejbe na świat
ważnie potem nie będzie ale w trakcie porodu pewnie mogę mieć gorzej jak wywołany

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
zanetka za wizyte

wiecie co mam wystawiona swoja suknie slubna na portalu we dwoje i wlasnie napisala do mne ikobieta z USA ze chce ja kupic za 320 EURO ze cche zaplacic przelewem na moje konto z tym ze prosi o wysylke do Nigerii do corki podala jej adres i telefon oczywiscie prosila zebym dowiedzial sie jakie beda koszty wysylki i ona je pokryje... myslicie ze warto jej wierzyc czy dac sobie spokj i odpuscic korespondencje?
http://di.com.pl/news/24687,0,Allegr...ryjczykow.html
coś na w/w temat

Cytat:
No trudno, jak będzie trzeba wywołac, ale co zrobisz.
mus to mus

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dziubek bidaku[/COLOR][/SIZE]domyślam się jak się czujesz, pomyśl sobie może , że czym jest te parę dodatkowych dni wobec tych 9 miesięcy...?
(wiem.. marne pocieszenie..)
te parę dni to pikuś , gorzej z wywoływaniem ale co nas nie zabije to nas wzmocni

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Jakby nie bylo, wiesz wiec w przyblizeniu ile to czekanie jeszcze potrwa.
i to jest jedyny i największy plus całej sytuacji
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:37   #4100
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja obecnie mam jednokolorowe pokoje i korytarz. kuchnia pomarańcz i niebieski blue. wczesniej na korytarzu siwy i fiolet. a wpokoju dziecia to dopiero mam sciane http://www.photoblog.pl/artur2008/78...lem-korek.html

monia pozwoliłam sobie obejrzeć nie tylko ściany- które są pomysłowe, ale i pozostałe zdjęcia- Twój synek wyrośnie na niezłego przystojniaka, do taty chyba podobny

Marina co się zadziało z mamą? napewno się z nią pogodzisz, tym się nie zamartwiaj, wiem ze nawet wyładowany akumulator wyprowadził cię z równowagi, i teraz wszystko się skumulowało i się poddajesz.
Nie możesz się nastawiać że mąż będzie ci pomagał, nie wiem jak jest pomiędzy wami, czy nie chce pomagać bo ma taki kaprys czy praca go męczy. Myślę, że bez jego pomocy też dasz radę, nie jedna tak sobie radzi. Narazie niech facet ochłonie i sam przemyśli o co mu kaman, nie wyciągaj z niego na siłę, bo w nerwach wiele przykrych słów się mówi, które notabene nie są prawdą.

aniaa wynik na pewno będzie dobry, nie może być inaczej.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-06-30 o 18:38
Stary 2011-06-30, 18:42   #4101
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki myślicie, że jak w każdym pokoju będą dwa odcienie, to będzie przesada?

Jaccie ten Twój przedpokój jest czerwony z takim czymś kremowym-to jest piękne-jak to się robi?
To jest kamień dekoracyjny, taki jak w linku Mnie też się bardzo podoba, ale do pokoju chyba bym się nie odważyła, ewentualnie jakiś niewielki akcent, żeby nie przesadzić.

http://www.budmax.pl/stegu-kamien-de...do-0-67m2.html

Cytat:

Witamy w domku

Cytat:
Oj tam burdel, my swoją mamy krwistoczrwoną, czerwoną szafę i bordową narzutę - jest dość ciemno, ale ja uwielbiam takie małe ciemne przestrzenie, a nazywamy ją k.rwidołkiem
Mnie też się podobają takie odcienie w sypialni. Mój brat ma w swojej ciemny fiolet, my wcześniej pomalowaliśmy na taki brąz - bardzo ciemne capuccino, albo kawa z małą ilością mleka Czy jak to tam nazwać. Teraz daliśmy zielony, ale tylko dlatego że Dzieć ma być z nami i o nim myślałam wybierając farbę.

Monia bardzo mi się podoba pokój Arturka. Super ta ściana wygląda. Tak oryginalnie. Nie naklejki, tylko kolorowe figury. No extra

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:44   #4102
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
No i gratki kolejnych tygodni - z tego co pamiętam Agulabar dzisiaj świętuje
Dziękujemy

Wszystkiego naj naj z okazji imienin!!
Cytat:
Spakowałam swoje rzeczy, w które sie nie mieszczę i rzeczy Julki i opadłam z sił...ciekawe jak to będzie w nowym domu...
Chętnie bym pomogła gdyby to tylko było bliżej...
Cytat:
Ja dziś już po raz kolejny usłyszałam, że będzie chopak - z brzucha widać ponoć Oj chyba tzreba na tą ewentualność jakieś typy imion przygotować
Też to wczoraj słyszałam "a ten bruszek to bardziej na chłopca niż dziewczynke" sranie w banie...
Cytat:
Dzięki myślicie, że jak w każdym pokoju będą dwa odcienie, to będzie przesada?
U mnie praktycznie wszędzie tak jest

Korytarze i klatka: Żonkilowy z jagodowym
Nasza sypialnia: ciemny sliwkowy fiolet z popielatym
Pokój mamy: 2 różne odcienie zieleni
Salon: gruszkowy z brązem
Kuchnia: beżowy z liliowym fioletem
Garderoba: seledyn z jagodą

Cytat:

Witaj w domku
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A my po wizycie, niestety nie mam wyników od razu, pobrali Adasiowi krew, na kontrolę mam iść za 2 tyg to wtedy wyniki będą. Ale wg pani doktor wygląda że jest wszystko w porządku, a co w morfologii wyjdzie to już zobaczymy...
Dostałam też skierowanie na usg bioderek co prawda pani stwierdziła że jeszcze jest czas bo to koło 6 tyg się robi, ale z racji tej że ja miałam tą wadę to będzie miał usg zrobione, a później najwyżej się powtórzy.
No i najważniejsze że przybrał w ciągu tych 2 tyg prawie 400 g i waży 2980
Pięknie rośnie! ja też mam problemy z biodrami, więc Lili też będzie trzeba kontrolować często...

Dzieciaczki są prześliczne słodkości...

Marina może i męża ta sytuacja przerosła..... może nie radzi sobie z czymś, ale to go nie upoważnia do takiego traktowania Ciebie! Pogadajcie na spokojnie... awantury i nerwy tylko pogorszą sytuację, a my trzymamy mocne kciuki za poprawę

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-30, 18:44   #4103
patik87
Zakorzenienie

AgaG oby nie zwolnili Twego ślubnego Wy obydwoje pracujecie czy tylko on?

Agni to pewnie czop... u mnie ani widu, ani słychu
Stary 2011-06-30, 18:55   #4104
agulaaabar
Zakorzenienie

A co do golenia się przez naszych panów.... to mojego byscie żadnymi siłami nie zmusiły do ogolenia pach czy klaty... a zarostem go natura hojnie obdarzyła! Jego zdaniem facet musi być zarośnięty i koniec
Na dole się w lecie ogoli, bo po co się kisić i pocić.... ale pod pachami to nie ma szans....

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-30, 19:11   #4105
83monia
Zakorzenienie

mój też z tych raczej unikajacych brzytwy. najchetniej i zarostu by nie golił - ale robi to dla mnie. na szczeście nie jest mega małpiszonem - klata bez włosa prawie, pod pachami też nie za wiele, za to nogi czarne

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 19:12   #4106
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
AgaG oby nie zwolnili Twego ślubnego Wy obydwoje pracujecie czy tylko on?
Na szczescie ja tez mam prace, rzecz jasna teraz jestem na L4, ale po macierzynskim planowalam isc na wychowawczy, bo nie mam co z malym zrobic, no zobaczymy jak bedzie, mam nadzieje, ze jakby co, to jakas prace znajdzie...
Stary 2011-06-30, 19:16   #4107
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mój też z tych raczej unikajacych brzytwy. najchetniej i zarostu by nie golił - ale robi to dla mnie. na szczeście nie jest mega małpiszonem - klata bez włosa prawie, pod pachami też nie za wiele, za to nogi czarne
To tak jak mój Potrafi się parę dni nie golić i udaje, że nie słyszy moich błagań ale w końcu ulega
Pod pachami w upały ewentualnie przytnie włoski, ale to rzadko. Zresztą nie jest za bardzo owłosiony. Dla mnie w sam raz - wszędzie w sam raz

Dziewczyny głowa mi pęka. Przed ciążą miałam często bóle głowy, ale teraz był spokój, aż do dziś. Zaraz ducha wyzionę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 19:18   #4108
justa878
Zadomowienie

iustyna1 gratuluję i trzymam kciuki, żeby się obyło bez operacji

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 19:26   #4109
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
wstawiam zdjęcie brzucholca, robione wczoraj. Myślicie, ze opada?
ja myśle że raczej jeszcze nie bardzo - może troszeczke opadł ale naprawdę minimalnie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
To jest stara historia już, broń boże nie dyskutuj nawet z tą osobą. Z tego co wiem, tą wiadomość wysyłają do wielu ludzi tylko po to, żeby wyłudzić od nich nr kont i tu jest jakiś przekręt, że pieniądze znikają czy coś, ale nie wiem dokładnie o co chodzi, ostrzegam tylko - zignoruj!
mnie od razu coś ta sprawa pachniała podstępem - nawet nie wiedziałam że już są znane takie naciągane akcje
Cytat:
witaj w domku - dobrze że wszystko w porzadku - mały ma jeszcze czas na wychodzenie

Cytat:
A u mnie dupa z wypadem.
mama na pewno zrozumie że masz ciężki okres teraz bo nieporozumienie z tz-tem, zmęczenie, stres z powodu Igorka itd. i na pewno się szybko pogodzicie - pogadaj z mamą od razu jak wróci - po co obie macie się męczyć,

smęć nam ile wlezie - zawsze coś poradzimy pokrzepiającego
Cytat:
dobre

Cytat:
też myśle że mama na pewno zrozumie i szybko dojdziecie do porozumienia kobieta kobietę zrozumie.

Marinko - a mama wie że tż nie bardzo chce Ci pomagać przy opiece nad małym i ze macie gorsze dni?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
U mnie tez humor do bani... przed chwila dostalam smsa od meza, ze mial rozmowe w pracy, delikatnie rzecz biora szukaja ludzi do zwolnienia (2 dni temu jedna osoba juz poleciala)...
trzymam kciuki żeby tz-ta nie zwolnili - w pierwszej kolejności powinni być tacy bez zobowiązań, bez dzieci, wolni itp a nie żeby myśleć o zwolnieniu ojca 3 dzieci - bo trzecie w drodze a to tez ważne.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no chyba coś u mnie rusza. byłam w toalecie i na papierze była taka wydzielina jak budyń waniliowy. więc chyba pomalutku wychodzi mi szop.
eee u mnie już takie cuś wyłazi od tygodnia raz mniej raz wcale a czasem więcej

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Też to wczoraj słyszałam "a ten brzuszek to bardziej na chłopca niż dziewczynke" sranie w banie...
Mnie wszyscy mówia ze będę mieć chłopca - bo mam mały brzuszek i malutko przytyłam - a na dziewczynki to wg madrych cioteczek "d*pa rośnie" a ja wchodze w spodnie sprzed ciąży z małym zapasem nawet tyle że się nie zapnę bo brzuszek z ud mi spadło trochę a biodra mam takie same jak przed

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-30 o 19:29
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 19:32   #4110
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby tz-ta nie zwolnili - w pierwszej kolejności powinni być tacy bez zobowiązań, bez dzieci, wolni itp a nie żeby myśleć o zwolnieniu ojca 3 dzieci - bo trzecie w drodze a to tez ważne.
tutaj pozwolę się nie zgodzić!( wiadomo Aguś trzymam kciuki , żeby męża zostawili) ale nie wiem czemu sądzisz że osoba bez zobowiązań ma być zwalniana w pierwszej kolejności?? tylko dlatego że nie ma małżonka czy dzieci??? jak dla mnie to nie powinien być czynnik decydujący bo taki ktoś też się utrzymuje sam i dla niego strata pracy to taki sam problem mimo wszystko. Nie chciałabym żeby któryś z moich poprzednich pracodawców mnie zwolnił tylko dlatego że do 30 byłam panną i nie miałam dzieci, tyle w tym temacie .
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości