|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Ja kiedyś wrzuciłam cyganowi do kubka 15 groszy, jakieś miedziaki z kieszeni, bo nie chciał się ode mnie odczepić, a było ciemno, więc usłyszał brzęk i zaczął mnie wysławiać pod niebiosa ;p
Zazwyczaj im nie daję, ale ten stal nade mną w tramwaju i jeszcze wysiadł na tym samym przystanku, bałam się ,że jak nie po dobroci to mnie jeszcze okradnie, heh. Często też grasują po McDonaldach, dotykają cudzego żarcia, żeby ktoś się brzydził jeść dalej i perfidnie zabierają To jest obrzydliwe i tak bezczelne, że nie mam na to słów. Dziwi mnie, że sądzą, że tak im się wszystko należy... "Pracę" mają niezłą, sama chciałabym dostawać 5 zł za każdy przejechany przystanek, hehe.
|
|
|
|
#3692 |
|
Konto usunięte
|
No ja też nie rozumiem
![]() Kiedyś żartowałam z mojego dobrego kolegi, który kończył akademię muzyczną i gra też na akordeonie, ze też możemy taki biznes otworzyć, tylko, że on gra tak pięknie, że masakra ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- w moim mieście mają te akordeony są strasznie styrane, |
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie rozwalają sytuację podobne do tej, o której teraz napiszę. Przez chwilę miałam przyjemność pracować z dziewczyną, która teraz prawdopodobnie jest w 6 miesiącu ciąży, ale zapiera się, że w ciąży nie jest, bo nigdy nie spała z chłopakiem, a na żądanie (nie ma 18 lat) rodziców (a raczej ojca, matka wierzy w jej słowa), żeby poszła do ginekologa - odpowiada, że tylko ze swoim kolegą. Nie, no, tego to naprawdę nigdy nie zrozumiem (chociaż śmieszne to nie jest)
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze jak mam chociażby trochę rozpięty rozporek to zawsze jakiś miły pan mnie o tym poinformuje. raz stanęłam przed lustrem i chciałam zobaczyć czy to AŻ TAK rzuca się w oczy, ale nie nie wiem czemu oni wyczuleni tak na tym punkcie![]() co do PKP - muszę się wypowiedzieć.jechałam sobie ostatnio trasą wrocław - międzyzdroje. pociąg jechał już z krakowa a ostatnią stacją było świnoujście - w każdym razie kurs przez calutką polskę. już we wrocławiu ludzie stali na korytarzach - a jakże! ja to i tak miałam luksus bo siedziałam na tym rozkładanym siedzisku kible śmierdzące niemiłosiernie, obsikane:/ powrót podobny, tyle że zdążyliśmy zająć miejsce w przedzale, natomiast o wyjściu do toalety nie było mowy, nie dało się przecisnąć. ja wiedziałam, że na krótkich trasach są karygodne warunki. bo jak jeździłam do pracy (30 km.) stanie przy kiblu było luksusem, ale myślałam, że na trasach przez całą poslkę PKP oferuje bardziej ludzkie warunki... |
|
|
|
|
#3695 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Podróżowanie PKP ma swoje uroki, ale ma też spore wady... Zwłaszcza na tak długich trasach jak Wrocław-Międzyzdroje... Jak się jedzie w dłuższą podróż to polecam TLK 1 klasę - można zarezerwować bilet. Z tego samego względu polecam też EIC i EC, chociaż te są już droższe od TLK.A w samych TLK-ach są jeszcze często miejsca do spania
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzień wcześniej byłam w parku z koleżanką i widziałam tego samego pana jak sobie leżał po drzewami na trawce osłaniając się przed słońcem, zapewne jego ciężka praca tak go wykończyła że musiał chwilkę odpocząć (jego córeczka też tam była, obok siedziała i sie czymś bawiła)
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
Te badania ginekologiczne też mnie dziwią. To znaczy ich nierobienie.
Moja dobra koleżanka - inteligentna dziewczyna, rozsądna etc. Ale kiedyś w rozmowie wyszło, że mimo iż łyka tabletki antykoncepcyjne dłużej niż ja (u niej to będzie z 6 lat), to na badanie poszła dwa razy. Raz, jak jej wypisywano, wykryto nadżerkę i tyle. Drugi raz, jak zmieniła lekarza (bo do tamtego były kolejki). Do jednego i drugiego chodzi tylko po receptę. Ja się badam co roku (cytologia + badania krwi) + co kwartał badanie usg. jajnika (miałam kiedyś problemy) i jak to powiedziałam, to usłyszalam: "no bez przesady " a potem "chodzisz,bo miałaś problemy, tak to też byś olała. Ja czasu nie mam". No sorry, ale na zdrowie to ja zawsze znajdę czas Co do korekty książek - to spotyka się i takie, gdzie wydana książka ma "didaskalia" w postaci poprawek korektorskich, bo grafik popędzany, redaktor nieuważny i tak to się kończy. Historia prawdziwa. Koleżanka zrobiła korektę, której nikt nie naniósł. Niestety, często im tańsza książka i słabsze wydawnictwo, tym częściej się zdarza niechlujność ortograficzna/gramatyczna/składniowa/estetyczna w ogóle. Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-06-30 o 20:35 |
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
*branie na litość - ktoś nabroi, a jak mu się zwróci na to uwagę to się wszystkiego wypiera i w płacz, żeby go wszyscy przepraszali
*chwalenie się ilością wypitego alkoholu - rozbraja mnie jak ktoś chwali się, że się tak upił, że większość imprezy spędził w toalecie, albo nie potrafił zejść po schodach *nie akceptowanie przyjaźni damsko-męskiej - jak ktoś widzi, że rozmawiam z jakimś chłopakiem, to zaraz słyszę, że łączy nas coś więcej, co najczęściej mija się z prawdą
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mnie to zawsze irytuje to "uuu" albo "kolega - tak się teraz mówi"
|
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie zmeczone po calodziennym zebraniu :/ Albo ...glodne. Smutno, jak sie o tym mysli,ech. Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, chodzi mi o te dzieci małe zawinięte w toboły którymi te kobiety trzęsą jak barman szejkerem - one są często szprycowane aviomarinem czy innymi...
|
|
|
|
#3703 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
Ja tego nie cierpię u moich rodziców, zwłaszcza mamy - ona uważa, że jak się spotkam z kolegą to już jest coś nie tak w moim związku.
|
|
#3704 |
|
Raczkowanie
|
Zainspirował mnie wątek, który przed chwilą przeglądałam, pt. "jak reagujecie" , czy coś
Jeszcze rozumiem, żeby facet się nachalnie gapil na inną czy nawet obrócił za laską, ale wmawianie "na pewno na nią patrzyłeś!" czy zarzucanie rozbierania innej wzrokiem, podczas gdy zawiesił na niej oko na ułamek sekundy, jest dla mnie chore. To normalne, odruchowe, ze się na kogoś spojrzy (nie wgapia, po prostu spojrzy). I nie chodzi o to, że tego nie rozumiem, bo nie jestem w związku, czy mam wysokie poczucie własnej wartości. Mam wręcz zaniżone, a spotykałam się z facetem, który nawet będąc ze mną potrafił "flirtować" z innymi dziewczynami. Tylko moje kompleksy mnie aż tak nie zaślepiają - wiedziałam, że było to niegroźne i tak już miał, taki mial styl bycia (bo nie było to jakieś chamskie "wyrywanie", tylko jakiś uprzejmy tekst, uśmiech, ale raczej wynikało właśnie z dobrego humoru, uprzejmości, czy chęci wzbudzenia we mnie zazdrości, a nie wiecznej potrzeby zdobywania ) Gdyby przeprowadzić eksperyment i zliczyć na ile kobiet dziennie ja rzucałam okiem, na ile on, nie zdziwiłabym się, że wygrałabym ja ;p Też nie należę do grona jakichś chamskich "wgapiaczy", ale raczej trudno mi utrzymać wzrok w jednym punkcie i zazwyczaj idąc ulicą dyskretnie spoglądam sobie na ludzi. I nie robię tego z desperacką myślą "kogo by tu dziś poderwać", tylko ot tak, raczej bezrefleksyjnie, więc te zarzuty są dla mnie dość żenujące, pomijam już uliczne awantury ;p
|
|
|
|
#3705 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A co do tego, co mnie irytuje, to dzisiaj mi się 3-krotnie ciśnienie podniosło w New Yorkerze. Akurat jest trochę wyprzedaży. Idę mierzyć 3 kurtki wiosenne, wchodzę do przymierzalni, wiadomo zapchana czym się da. Więc przewieszam te rzeczy na drzwi, żeby sobie zrobić miejsce. Słyszę pukanie do drzwi, miły pan ze sklepu postanowił mnie poinformować, że można wnosić tylko 3 rzeczy, powiedziałam mu, że to nie moja wina, że przymierzalnie są zapchane, ja tu tych rzeczy nie wnosiłam, raczej męskich gaci nie mierzę.... Irytuje mnie to zostawianie rzeczy, ale też irytuje mnie to, że ktoś widząc zapchaną przymierzalnię, oskarża mnie o to, nie patrząc na to, że raczej sobie męskich gaci i koszul nie mierzę. Druga sytuacja, irytują mnie te dziury nad drzwiami i to, ze niektóre dziewczyny nawet pod przymierzalnie muszą zabierać swoich mysiów pysiów, którzy jak są wyżsi, to od góry podglądają, co ubiera dziewczyna obok. Dzisiaj natrafiłam na takiego mysia pysia, akurat zapinałam kurtkę. Zwróciłam mu uwagę i powiedziałam: nie masz co liczyć na więcej, bo mierzę same kurtki, w bieliźnie skakać nie będę. Dobrze, ze kurtkę a nie np. sukienkę... I nigdy nie zrozumiem, co facet robi w sklepie bieliźniarskim przy przymierzalniach... Nawet jakby się chciało poprosić o pomoc bra-fitterkę to nie da rady, bo jak tylko przymierzalnia się uchyli, panowie już zainteresowani, bo a nuż zobaczą w samej bieliźnie. Aa, nie rozumiem idei przymierzalni bez zasuwek i ludzi, którzy nie sprawdzą, czy ktoś w jakiejś przymierzalni jest, tylko otwierają drzwi do szeroka. Dzisiaj zbieram się do wejścia, a panna do szeroka otwiera mi drzwi... |
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam mniejsza też przychodzili grać z akordeonem albo na jakimś innym instrumencie, ale to akurat mi nie przeszkadzało bo zazwyczaj przychodzili w niedzielne popołudnie, natomiast jak wracam skądś zmęczona i oni w zatłoczonym autobusie pełnym hałasu rzępolą to mam ochotę im ten instrument połamać
|
|
|
|
#3707 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Szczęka mi opadła... Poprosiłabym ochronę o wyprowadzenie takiego faceta. Przecież to już jest szczyt chamstwa... Zero tolerancji dla cudzej intymności
|
|
#3708 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- To jest okropne i często się zdarza... Dlatego w New Yorkerze, jak idę mierzyć sukienkę/bluzkę/spodnie, czyli generalnie rzeczy, do ktorych trzeba się rozebrać, to proszę koleżankę by stała tuż przy drzwiach, wtedy gość nic nie zobaczy. |
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Like an empty bottle takes the rain And heal, heal, heal, heal." Edytowane przez veronicas15 Czas edycji: 2011-07-01 o 02:28 |
|
|
|
|
#3710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
e tam przestań, dzieciom jest smutno że wygrały loda i nici z tego, bo zazwyczaj chcą wymienić w tym sklepie w którym się kupiło, łee :- P
|
|
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tzw. przyszłość narodu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3713 |
|
Rozeznanie
|
A mnie wkurza jak idę sobie w okularach przeciwsłonecznych i ludzie się gapią (zwłaszcza kobiety), bo chyba się im wydaje, że jak one nie widzą moich oczu, to ja nie widzę, że się patrzą... Od lat tak jest, mam już patent, że wiadomo, nie muszę ruszać głową żeby zobaczyć kogoś przede mną lub obok, ale czasami jak ktoś się wpatruje, to przekręcam głowę w jego strone, wtedy widać panikę w oczach i szybką ucieczkę wzrokiem... Może to dziwnie brzmi, ale nie lubię po prostu jak ktoś się wpatruję, a zwłaszcza starsze babcie, obrzucając wzrokiem od góry do dołu.
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tych przymierzalni bez zasuwek, to pisałam już na innym wątku, że kobieta mi kiedyś wlazła, jak byłam bez stanika, a za nią stał jakiś facet
![]() Kompletnie nie rozumiem takiej "mody". Czy dla sklepu to taki problem założyć zasuwki? Jasne, ludzie powinni patrzeć pod drzwi, czy nie widać stóp (ja tak zawsze robię), ale niektóre przymierzalnie są takie głębokie, że nie zdziwiłabym się, gdyby ktoś po prostu nie zauważył (chyba, że położyłby się na podłodze, żeby zajrzeć pod drzwi, ale to by było dziwne trochę )Chyba po prostu przestanę chodzić do sklepów, gdzie się praktykuje coś takiego, bo to denerwujące jest
|
#3715 |
|
Zadomowienie
|
Nawet nie mówcie o tych przymierzalniach... Byłam w Bielsku w galerii, nie pamiętam jaki to sklep, ale chyba New Yorker. Przymierzalnia ma bardzo niskie drzwi, a naprzeciwko są schody po których się wchodzi na drugie piętro. Stojąc w samej bieliźnie zauważyłam jakiegoś faceta stojącego na schodach i perfidnie patrzącego wprost na mnie
Już nigdy więcej tam nie pójdę :/
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze fajne są takie przymierzalnie gdzie są te takie zasłony, z tym ze są za krótkie (na szerokość), zawsze zostaje szpara z jednej albo z drugiej strony (albo z obu
). Zawsze jak idę na zakupy ciuchowe to biorę torbę i coś a la sweter/ lekka kurtka. Torbą przyklepuję zasłonkę do jednej ścianki przymierzalni, ze swetrem robię to samo z drugiej strony. Cyrk na kółkach, wiem, ale jakoś nie bardzo chcę co 5 sekund sprawdzać, czy szpara jest już na tyle duża, żeby ktoś zobaczył co poczyniam w środku
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
te niektóre kotary są dobre na długość, ale tak powywijane, że nie sposób się dobrze zasłonić
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem po co wychodzić za mąż, brać ślub kościelny gdy podstawowym powodem jest:
- ciąża - bo już ma się swoje lata - bo lepszego nie znajdzie Nadal wiele jest takich dziewczyn dla których jedno z powyższych jest wystarczającym powodem do zawarcia sakramentu z dość niepewnym facetem. Nie przestanie mnie to dziwić chyba nigdy.
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
peach_passion, na trasie Wrocław-Białystok doczepiają 3 wagony... ludzkie warunki
Dzisiaj czekałam 4 godziny na pociąg, bo była awaria jednego, drugi pociąg mógł poczekać, ale konduktor z pierwszego pociągu nie zadzwonił i nie powiedział by poczekali. Pani konduktor z drugiego się zdziwiła, że nie zadzwonił i kazała ruszać -.- Do tego nie mogłam zwrócić biletu, bo... konduktor mi go nie opisał Chatul, niekoniecznie. Kiedyś jechałam pierwszą klasą i owszem, na początku było spoko, ale później musieliśmy usiąść tak, by w przedziale zmieściło się po 8 osób. A płaciliśmy jak za pierwszą klasę
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2011-07-01 o 17:23 |
|
|
|
#3720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiąże się to z tym, że wg mnie przynależenie do jakiejś wspólnoty = pełna akceptacja jej zasad i poglądów.
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-01 o 17:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

To jest obrzydliwe i tak bezczelne, że nie mam na to słów. Dziwi mnie, że sądzą, że tak im się wszystko należy... "Pracę" mają niezłą, sama chciałabym dostawać 5 zł za każdy przejechany przystanek, hehe.