Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-30, 18:11   #3691
Angry
Raczkowanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Ja kiedyś wrzuciłam cyganowi do kubka 15 groszy, jakieś miedziaki z kieszeni, bo nie chciał się ode mnie odczepić, a było ciemno, więc usłyszał brzęk i zaczął mnie wysławiać pod niebiosa ;p
Zazwyczaj im nie daję, ale ten stal nade mną w tramwaju i jeszcze wysiadł na tym samym przystanku, bałam się ,że jak nie po dobroci to mnie jeszcze okradnie, heh. Często też grasują po McDonaldach, dotykają cudzego żarcia, żeby ktoś się brzydził jeść dalej i perfidnie zabierają To jest obrzydliwe i tak bezczelne, że nie mam na to słów. Dziwi mnie, że sądzą, że tak im się wszystko należy... "Pracę" mają niezłą, sama chciałabym dostawać 5 zł za każdy przejechany przystanek, hehe.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:14   #3692
201610310857
Konto usunięte

No ja też nie rozumiem
Kiedyś żartowałam z mojego dobrego kolegi, który kończył akademię muzyczną i gra też na akordeonie, ze też możemy taki biznes otworzyć, tylko, że on gra tak pięknie, że masakra

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

w moim mieście mają te akordeony są strasznie styrane,
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:21   #3693

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość

a co do ginekologów i badań, mojej koleżanki mama sie na nią pogniewała, jak sie dowiedziała, ze córka zrobiła sobie badania;/ lol

Mnie rozwalają sytuację podobne do tej, o której teraz napiszę. Przez chwilę miałam przyjemność pracować z dziewczyną, która teraz prawdopodobnie jest w 6 miesiącu ciąży, ale zapiera się, że w ciąży nie jest, bo nigdy nie spała z chłopakiem, a na żądanie (nie ma 18 lat) rodziców (a raczej ojca, matka wierzy w jej słowa), żeby poszła do ginekologa - odpowiada, że tylko ze swoim kolegą.

Nie, no, tego to naprawdę nigdy nie zrozumiem (chociaż śmieszne to nie jest)
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 19:24   #3694
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Niepotrzebne komentowanie cz. II
Idąc ostatnio przez miasto "poszło mi oczko" w rajstopach. Liczba obcych osób, która zwróciła mi na to uwagę? Jakieś 10 A najlepszy był facet, który powiedział "kup sobie nowe rajstopy, zobaczysz, ty też poczujesz się lepiej"
No i powiedzcie mi - po co to? No po co?
Rozumiem, że można komuś zwrócić uwagę, jak nie wiem, coś mu się odpięło czy coś. Ale co ja niby miałam zrobić w środku miasta z tymi rajstopami? Ściągnąć?
dobre ja zawsze jak mam chociażby trochę rozpięty rozporek to zawsze jakiś miły pan mnie o tym poinformuje. raz stanęłam przed lustrem i chciałam zobaczyć czy to AŻ TAK rzuca się w oczy, ale nie nie wiem czemu oni wyczuleni tak na tym punkcie

co do PKP - muszę się wypowiedzieć.jechałam sobie ostatnio trasą wrocław - międzyzdroje. pociąg jechał już z krakowa a ostatnią stacją było świnoujście - w każdym razie kurs przez calutką polskę. już we wrocławiu ludzie stali na korytarzach - a jakże! ja to i tak miałam luksus bo siedziałam na tym rozkładanym siedzisku kible śmierdzące niemiłosiernie, obsikane:/ powrót podobny, tyle że zdążyliśmy zająć miejsce w przedzale, natomiast o wyjściu do toalety nie było mowy, nie dało się przecisnąć.
ja wiedziałam, że na krótkich trasach są karygodne warunki. bo jak jeździłam do pracy (30 km.) stanie przy kiblu było luksusem, ale myślałam, że na trasach przez całą poslkę PKP oferuje bardziej ludzkie warunki...
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 19:27   #3695
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
co do PKP - muszę się wypowiedzieć.jechałam sobie ostatnio trasą wrocław - międzyzdroje. pociąg jechał już z krakowa a ostatnią stacją było świnoujście - w każdym razie kurs przez calutką polskę. już we wrocławiu ludzie stali na korytarzach - a jakże! ja to i tak miałam luksus bo siedziałam na tym rozkładanym siedzisku kible śmierdzące niemiłosiernie, obsikane:/ powrót podobny, tyle że zdążyliśmy zająć miejsce w przedzale, natomiast o wyjściu do toalety nie było mowy, nie dało się przecisnąć.
ja wiedziałam, że na krótkich trasach są karygodne warunki. bo jak jeździłam do pracy (30 km.) stanie przy kiblu było luksusem, ale myślałam, że na trasach przez całą poslkę PKP oferuje bardziej ludzkie warunki...
No cóż, niestety nie Podróżowanie PKP ma swoje uroki, ale ma też spore wady... Zwłaszcza na tak długich trasach jak Wrocław-Międzyzdroje... Jak się jedzie w dłuższą podróż to polecam TLK 1 klasę - można zarezerwować bilet. Z tego samego względu polecam też EIC i EC, chociaż te są już droższe od TLK.
A w samych TLK-ach są jeszcze często miejsca do spania Polecam. Komfort jazdy niesamowity Tylko trzeba wcześnie miejsca rezerwować...
Stary 2011-06-30, 20:09   #3696
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
No cóż, niestety nie Podróżowanie PKP ma swoje uroki, ale ma też spore wady... Zwłaszcza na tak długich trasach jak Wrocław-Międzyzdroje... Jak się jedzie w dłuższą podróż to polecam TLK 1 klasę - można zarezerwować bilet. Z tego samego względu polecam też EIC i EC, chociaż te są już droższe od TLK.
A w samych TLK-ach są jeszcze często miejsca do spania Polecam. Komfort jazdy niesamowity Tylko trzeba wcześnie miejsca rezerwować...
tylko ceny wyższe, chociaż nie wiem ile. teraz chcieliśmy podróżować jak najniższym kosztem, ale już nigdy więcej
Stary 2011-06-30, 20:27   #3697
mariolka16
Rozeznanie

GG do mariolka16

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Ja kiedyś wrzuciłam cyganowi do kubka 15 groszy, jakieś miedziaki z kieszeni, bo nie chciał się ode mnie odczepić, a było ciemno, więc usłyszał brzęk i zaczął mnie wysławiać pod niebiosa ;p
Zazwyczaj im nie daję, ale ten stal nade mną w tramwaju i jeszcze wysiadł na tym samym przystanku, bałam się ,że jak nie po dobroci to mnie jeszcze okradnie, heh. Często też grasują po McDonaldach, dotykają cudzego żarcia, żeby ktoś się brzydził jeść dalej i perfidnie zabierają To jest obrzydliwe i tak bezczelne, że nie mam na to słów. Dziwi mnie, że sądzą, że tak im się wszystko należy... "Pracę" mają niezłą, sama chciałabym dostawać 5 zł za każdy przejechany przystanek, hehe.
ja ostatnio bylam w kawiarni, siedzialam sobie az tu nagle włazi cygan ze swoja kilkuletnia córką która podchodzila do ludzi i wyciągała ręce zeby jej coś dać, nie wiele pewnie rozumiala jeszcze z tego co robi, tak wykorzystują dzieci właśnie...
dzień wcześniej byłam w parku z koleżanką i widziałam tego samego pana jak sobie leżał po drzewami na trawce osłaniając się przed słońcem, zapewne jego ciężka praca tak go wykończyła że musiał chwilkę odpocząć (jego córeczka też tam była, obok siedziała i sie czymś bawiła)
Stary 2011-06-30, 20:33   #3698
najfajniejsza
Zakorzenienie

Te badania ginekologiczne też mnie dziwią. To znaczy ich nierobienie.
Moja dobra koleżanka - inteligentna dziewczyna, rozsądna etc. Ale kiedyś w rozmowie wyszło, że mimo iż łyka tabletki antykoncepcyjne dłużej niż ja (u niej to będzie z 6 lat), to na badanie poszła dwa razy. Raz, jak jej wypisywano, wykryto nadżerkę i tyle. Drugi raz, jak zmieniła lekarza (bo do tamtego były kolejki). Do jednego i drugiego chodzi tylko po receptę. Ja się badam co roku (cytologia + badania krwi) + co kwartał badanie usg. jajnika (miałam kiedyś problemy) i jak to powiedziałam, to usłyszalam: "no bez przesady " a potem "chodzisz,bo miałaś problemy, tak to też byś olała. Ja czasu nie mam".
No sorry, ale na zdrowie to ja zawsze znajdę czas

Co do korekty książek - to spotyka się i takie, gdzie wydana książka ma "didaskalia" w postaci poprawek korektorskich, bo grafik popędzany, redaktor nieuważny i tak to się kończy. Historia prawdziwa. Koleżanka zrobiła korektę, której nikt nie naniósł.
Niestety, często im tańsza książka i słabsze wydawnictwo, tym częściej się zdarza niechlujność ortograficzna/gramatyczna/składniowa/estetyczna w ogóle.

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2011-06-30 o 20:35
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:00   #3699
mc266
Zakorzenienie

*branie na litość - ktoś nabroi, a jak mu się zwróci na to uwagę to się wszystkiego wypiera i w płacz, żeby go wszyscy przepraszali
*chwalenie się ilością wypitego alkoholu - rozbraja mnie jak ktoś chwali się, że się tak upił, że większość imprezy spędził w toalecie, albo nie potrafił zejść po schodach
*nie akceptowanie przyjaźni damsko-męskiej - jak ktoś widzi, że rozmawiam z jakimś chłopakiem, to zaraz słyszę, że łączy nas coś więcej, co najczęściej mija się z prawdą

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:34   #3700
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
"Pracę" mają niezłą, sama chciałabym dostawać 5 zł za każdy przejechany przystanek, hehe.
to teraz tylko nauczyć się grać na czymś i jazda
Cytat:
Napisane przez mc266 Pokaż wiadomość
*nie akceptowanie przyjaźni damsko-męskiej - jak ktoś widzi, że rozmawiam z jakimś chłopakiem, to zaraz słyszę, że łączy nas coś więcej, co najczęściej mija się z prawdą
też mnie to zawsze irytuje to "uuu" albo "kolega - tak się teraz mówi"
Stary 2011-06-30, 22:03   #3701
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
A ci Cyganie to bógraczywiedzieć na co kasę przeznaczają, chyba na aviomarin żeby szprycować małe dzieci (zauważyłyście że one są zawsze spokojne i nigdy nie płaczą?:/)

Pewnie zmeczone po calodziennym zebraniu :/
Albo ...glodne. Smutno, jak sie o tym mysli,ech.

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
E tam, też się wtedy zaczynam gapić. Ktoś się wtedy peszy i odwraca wzrok.
No chyba tak zaczne robic. Choc jest to trudne, gdyz ja z tych bardzo dobrze wychowanych

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 22:08   #3702
muszynianka
Zakorzenienie

Nie, chodzi mi o te dzieci małe zawinięte w toboły którymi te kobiety trzęsą jak barman szejkerem - one są często szprycowane aviomarinem czy innymi...
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 22:24   #3703
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość

Mnie rozwalają sytuację podobne do tej, o której teraz napiszę. Przez chwilę miałam przyjemność pracować z dziewczyną, która teraz prawdopodobnie jest w 6 miesiącu ciąży, ale zapiera się, że w ciąży nie jest, bo nigdy nie spała z chłopakiem, a na żądanie (nie ma 18 lat) rodziców (a raczej ojca, matka wierzy w jej słowa), żeby poszła do ginekologa - odpowiada, że tylko ze swoim kolegą.
Nie no... to już jest taka abstrakcja, że ja chyba nie ogarniam. A co to ma za znaczenie czy chłopak, czy kolega, czy kuzyn... przyrodzenie ma
Cytat:
*chwalenie się ilością wypitego alkoholu - rozbraja mnie jak ktoś chwali się, że się tak upił, że większość imprezy spędził w toalecie, albo nie potrafił zejść po schodach
O matko, ja też tego nie rozumiem, dla mnie to jest po prostu głupie i mam o takich osobach bardzo marne zdanie - wg mnie są po prostu nudni.
Cytat:
Ja tego nie cierpię u moich rodziców, zwłaszcza mamy - ona uważa, że jak się spotkam z kolegą to już jest coś nie tak w moim związku.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 22:46   #3704
Angry
Raczkowanie

Zainspirował mnie wątek, który przed chwilą przeglądałam, pt. "jak reagujecie" , czy coś
Jeszcze rozumiem, żeby facet się nachalnie gapil na inną czy nawet obrócił za laską, ale wmawianie "na pewno na nią patrzyłeś!" czy zarzucanie rozbierania innej wzrokiem, podczas gdy zawiesił na niej oko na ułamek sekundy, jest dla mnie chore. To normalne, odruchowe, ze się na kogoś spojrzy (nie wgapia, po prostu spojrzy). I nie chodzi o to, że tego nie rozumiem, bo nie jestem w związku, czy mam wysokie poczucie własnej wartości. Mam wręcz zaniżone, a spotykałam się z facetem, który nawet będąc ze mną potrafił "flirtować" z innymi dziewczynami. Tylko moje kompleksy mnie aż tak nie zaślepiają - wiedziałam, że było to niegroźne i tak już miał, taki mial styl bycia (bo nie było to jakieś chamskie "wyrywanie", tylko jakiś uprzejmy tekst, uśmiech, ale raczej wynikało właśnie z dobrego humoru, uprzejmości, czy chęci wzbudzenia we mnie zazdrości, a nie wiecznej potrzeby zdobywania ) Gdyby przeprowadzić eksperyment i zliczyć na ile kobiet dziennie ja rzucałam okiem, na ile on, nie zdziwiłabym się, że wygrałabym ja ;p Też nie należę do grona jakichś chamskich "wgapiaczy", ale raczej trudno mi utrzymać wzrok w jednym punkcie i zazwyczaj idąc ulicą dyskretnie spoglądam sobie na ludzi. I nie robię tego z desperacką myślą "kogo by tu dziś poderwać", tylko ot tak, raczej bezrefleksyjnie, więc te zarzuty są dla mnie dość żenujące, pomijam już uliczne awantury ;p
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 00:03   #3705
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Nooo czy w innych miastach też są popularni cyganie z akordeonem w komunikacji miejskiej?

cholera mnie bierze...

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ----------

Nooo czy w innych miastach też są popularni cyganie z akordeonem w komunikacji miejskiej?

cholera mnie bierze...
Nie wiem, jak w komunikacji miejskiej, nie jeżdżę, ale we Wrocławiu pod balkonami czasem spacerują panowie grający na akordeonie i czekają, aż im się zrzuci kasę za granie. Jeśli chodzą po południu, to mi to nie przeszkadza, lubię akordeon, ale jeśli jest godzina 8 rano, to budzę się wściekła...

A co do tego, co mnie irytuje, to dzisiaj mi się 3-krotnie ciśnienie podniosło w New Yorkerze. Akurat jest trochę wyprzedaży. Idę mierzyć 3 kurtki wiosenne, wchodzę do przymierzalni, wiadomo zapchana czym się da. Więc przewieszam te rzeczy na drzwi, żeby sobie zrobić miejsce. Słyszę pukanie do drzwi, miły pan ze sklepu postanowił mnie poinformować, że można wnosić tylko 3 rzeczy, powiedziałam mu, że to nie moja wina, że przymierzalnie są zapchane, ja tu tych rzeczy nie wnosiłam, raczej męskich gaci nie mierzę.... Irytuje mnie to zostawianie rzeczy, ale też irytuje mnie to, że ktoś widząc zapchaną przymierzalnię, oskarża mnie o to, nie patrząc na to, że raczej sobie męskich gaci i koszul nie mierzę.

Druga sytuacja, irytują mnie te dziury nad drzwiami i to, ze niektóre dziewczyny nawet pod przymierzalnie muszą zabierać swoich mysiów pysiów, którzy jak są wyżsi, to od góry podglądają, co ubiera dziewczyna obok. Dzisiaj natrafiłam na takiego mysia pysia, akurat zapinałam kurtkę. Zwróciłam mu uwagę i powiedziałam: nie masz co liczyć na więcej, bo mierzę same kurtki, w bieliźnie skakać nie będę. Dobrze, ze kurtkę a nie np. sukienkę... I nigdy nie zrozumiem, co facet robi w sklepie bieliźniarskim przy przymierzalniach... Nawet jakby się chciało poprosić o pomoc bra-fitterkę to nie da rady, bo jak tylko przymierzalnia się uchyli, panowie już zainteresowani, bo a nuż zobaczą w samej bieliźnie.

Aa, nie rozumiem idei przymierzalni bez zasuwek i ludzi, którzy nie sprawdzą, czy ktoś w jakiejś przymierzalni jest, tylko otwierają drzwi do szeroka. Dzisiaj zbieram się do wejścia, a panna do szeroka otwiera mi drzwi...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 00:06   #3706
muszynianka
Zakorzenienie

Jak byłam mniejsza też przychodzili grać z akordeonem albo na jakimś innym instrumencie, ale to akurat mi nie przeszkadzało bo zazwyczaj przychodzili w niedzielne popołudnie, natomiast jak wracam skądś zmęczona i oni w zatłoczonym autobusie pełnym hałasu rzępolą to mam ochotę im ten instrument połamać
Stary 2011-07-01, 00:15   #3707
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Druga sytuacja, irytują mnie te dziury nad drzwiami i to, ze niektóre dziewczyny nawet pod przymierzalnie muszą zabierać swoich mysiów pysiów, którzy jak są wyżsi, to od góry podglądają, co ubiera dziewczyna obok. Dzisiaj natrafiłam na takiego mysia pysia, akurat zapinałam kurtkę. Zwróciłam mu uwagę i powiedziałam: nie masz co liczyć na więcej, bo mierzę same kurtki, w bieliźnie skakać nie będę. Dobrze, ze kurtkę a nie np. sukienkę... I nigdy nie zrozumiem, co facet robi w sklepie bieliźniarskim przy przymierzalniach...

Szczęka mi opadła... Poprosiłabym ochronę o wyprowadzenie takiego faceta. Przecież to już jest szczyt chamstwa... Zero tolerancji dla cudzej intymności
Stary 2011-07-01, 00:22   #3708
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Jak byłam mniejsza też przychodzili grać z akordeonem albo na jakimś innym instrumencie, ale to akurat mi nie przeszkadzało bo zazwyczaj przychodzili w niedzielne popołudnie, natomiast jak wracam skądś zmęczona i oni w zatłoczonym autobusie pełnym hałasu rzępolą to mam ochotę im ten instrument połamać
W takiej sytuacji to ja rozumiem, też by mnie krew zalała...

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Szczęka mi opadła... Poprosiłabym ochronę o wyprowadzenie takiego faceta. Przecież to już jest szczyt chamstwa... Zero tolerancji dla cudzej intymności
To jest okropne i często się zdarza... Dlatego w New Yorkerze, jak idę mierzyć sukienkę/bluzkę/spodnie, czyli generalnie rzeczy, do ktorych trzeba się rozebrać, to proszę koleżankę by stała tuż przy drzwiach, wtedy gość nic nie zobaczy.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 02:26   #3709
veronicas15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
To jest DOBRA WOLA sklepu czy chce wziąć w tym udział czy nie i ani Algida ani żaden hurtownik nie uzależnia sprzedaży Big Milków sklepowi od udziału w tej promocji, więc dlaczego mieliby nie zamawiać? (A Ty nikomu tego nie zabronisz)
A że czy patyczki są wymieniane czy nie- popyt na te lody i tak jest, więc trzeba byłoby być głupim żeby się z tym męczyć, tracić czas, nerwy i często zamrażać pieniądze, jeśli się nie chce.

Poza tym - jeżeli ktoś ma podejście do życia, że za złotówkę wszy na targ będzie gnał i chce mu się biec z powrotem do sklepu po jednego z najtańszych lodów, to i do sąsiedniego sklepu się przejdzie .
Po co takie nerwy? Nie robię z tego żadnego wielkiego problemu. Powiedziałam co myślę i to jest moje zdanie. Masz inne, znasz się na tym lepiej, ok i niech tak zostanie

Edytowane przez veronicas15
Czas edycji: 2011-07-01 o 02:28
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 02:28   #3710
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez veronicas15 Pokaż wiadomość
Po co takie nerwy? Nie robię z tego żadnego wielkiego problemu. Powiedziałam co myślę i to jest moje zdanie. Masz inne, znasz się na tym lepiej, ok i niech tak zostanie
Żadne nerwy, gdy ktoś ciągle mnie nie rozumie, zwłaszcza w prostych kwestiach, staram się mu tłumaczyć jak krowie na rowie, stąd podkreślenia, pogrubienia, duże litery
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 02:54   #3711
muszynianka
Zakorzenienie

e tam przestań, dzieciom jest smutno że wygrały loda i nici z tego, bo zazwyczaj chcą wymienić w tym sklepie w którym się kupiło, łee :- P
Stary 2011-07-01, 10:36   #3712
effcia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Widziałam dziś pana z wózkiem, szedł sobie z rocznym synkiem na spacer. I coś mi w tym pięknym obrazku nie pasowało. Patrzę jeszcze raz- gościu ma papierosa w ręku, patrzę drugi- dmucha dymem wprost przez siebie, na to dziecko. Dżizas, dżizas
Ja ostatnio widziałam młodocianą dresiarę z obowiazkowym wózkiem no i kiep do tego. Na moim osiedlu zresztą to częsty widok.
To tzw. przyszłość narodu

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
(...)
Druga sytuacja, irytują mnie te dziury nad drzwiami i to, ze niektóre dziewczyny nawet pod przymierzalnie muszą zabierać swoich mysiów pysiów, którzy jak są wyżsi, to od góry podglądają, co ubiera dziewczyna obok. Dzisiaj natrafiłam na takiego mysia pysia, akurat zapinałam kurtkę. Zwróciłam mu uwagę i powiedziałam: nie masz co liczyć na więcej, bo mierzę same kurtki, w bieliźnie skakać nie będę. Dobrze, ze kurtkę a nie np. sukienkę... I nigdy nie zrozumiem, co facet robi w sklepie bieliźniarskim przy przymierzalniach... Nawet jakby się chciało poprosić o pomoc bra-fitterkę to nie da rady, bo jak tylko przymierzalnia się uchyli, panowie już zainteresowani, bo a nuż zobaczą w samej bieliźnie.

Aa, nie rozumiem idei przymierzalni bez zasuwek i ludzi, którzy nie sprawdzą, czy ktoś w jakiejś przymierzalni jest, tylko otwierają drzwi do szeroka. Dzisiaj zbieram się do wejścia, a panna do szeroka otwiera mi drzwi...
Przymierzalnie to pół biedy, najgorsze są takie kible. Za nic się w takim nie skupię
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 10:49   #3713
Provocateur
Rozeznanie

A mnie wkurza jak idę sobie w okularach przeciwsłonecznych i ludzie się gapią (zwłaszcza kobiety), bo chyba się im wydaje, że jak one nie widzą moich oczu, to ja nie widzę, że się patrzą... Od lat tak jest, mam już patent, że wiadomo, nie muszę ruszać głową żeby zobaczyć kogoś przede mną lub obok, ale czasami jak ktoś się wpatruje, to przekręcam głowę w jego strone, wtedy widać panikę w oczach i szybką ucieczkę wzrokiem... Może to dziwnie brzmi, ale nie lubię po prostu jak ktoś się wpatruję, a zwłaszcza starsze babcie, obrzucając wzrokiem od góry do dołu.
Stary 2011-07-01, 11:08   #3714
emelie
Wtajemniczenie

Co do tych przymierzalni bez zasuwek, to pisałam już na innym wątku, że kobieta mi kiedyś wlazła, jak byłam bez stanika, a za nią stał jakiś facet
Kompletnie nie rozumiem takiej "mody". Czy dla sklepu to taki problem założyć zasuwki? Jasne, ludzie powinni patrzeć pod drzwi, czy nie widać stóp (ja tak zawsze robię), ale niektóre przymierzalnie są takie głębokie, że nie zdziwiłabym się, gdyby ktoś po prostu nie zauważył (chyba, że położyłby się na podłodze, żeby zajrzeć pod drzwi, ale to by było dziwne trochę )
Chyba po prostu przestanę chodzić do sklepów, gdzie się praktykuje coś takiego, bo to denerwujące jest
Stary 2011-07-01, 11:34   #3715
reverse
Zadomowienie

Nawet nie mówcie o tych przymierzalniach... Byłam w Bielsku w galerii, nie pamiętam jaki to sklep, ale chyba New Yorker. Przymierzalnia ma bardzo niskie drzwi, a naprzeciwko są schody po których się wchodzi na drugie piętro. Stojąc w samej bieliźnie zauważyłam jakiegoś faceta stojącego na schodach i perfidnie patrzącego wprost na mnie Już nigdy więcej tam nie pójdę :/
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:30   #3716
Suvia
Zakorzenienie

Jeszcze fajne są takie przymierzalnie gdzie są te takie zasłony, z tym ze są za krótkie (na szerokość), zawsze zostaje szpara z jednej albo z drugiej strony (albo z obu).
Zawsze jak idę na zakupy ciuchowe to biorę torbę i coś a la sweter/ lekka kurtka. Torbą przyklepuję zasłonkę do jednej ścianki przymierzalni, ze swetrem robię to samo z drugiej strony.

Cyrk na kółkach, wiem, ale jakoś nie bardzo chcę co 5 sekund sprawdzać, czy szpara jest już na tyle duża, żeby ktoś zobaczył co poczyniam w środku

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 14:38   #3717
peach_passion
Zakorzenienie

te niektóre kotary są dobre na długość, ale tak powywijane, że nie sposób się dobrze zasłonić
Stary 2011-07-01, 17:06   #3718
BioIvO
Zakorzenienie

Nie rozumiem po co wychodzić za mąż, brać ślub kościelny gdy podstawowym powodem jest:
- ciąża
- bo już ma się swoje lata
- bo lepszego nie znajdzie
Nadal wiele jest takich dziewczyn dla których jedno z powyższych jest wystarczającym powodem do zawarcia sakramentu z dość niepewnym facetem. Nie przestanie mnie to dziwić chyba nigdy.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:13   #3719
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

peach_passion, na trasie Wrocław-Białystok doczepiają 3 wagony... ludzkie warunki
Dzisiaj czekałam 4 godziny na pociąg, bo była awaria jednego, drugi pociąg mógł poczekać, ale konduktor z pierwszego pociągu nie zadzwonił i nie powiedział by poczekali. Pani konduktor z drugiego się zdziwiła, że nie zadzwonił i kazała ruszać -.- Do tego nie mogłam zwrócić biletu, bo... konduktor mi go nie opisał A nie miał jak opisać, bo w tym pociągu nawet nie byłam.

Chatul, niekoniecznie. Kiedyś jechałam pierwszą klasą i owszem, na początku było spoko, ale później musieliśmy usiąść tak, by w przedziale zmieściło się po 8 osób. A płaciliśmy jak za pierwszą klasę

cudo <3

Edytowane przez Oh Peggy Brown
Czas edycji: 2011-07-01 o 17:23
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:20   #3720
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Nie rozumiem po co wychodzić za mąż, brać ślub kościelny gdy podstawowym powodem jest:
- ciąża
- bo już ma się swoje lata
- bo lepszego nie znajdzie
Nadal wiele jest takich dziewczyn dla których jedno z powyższych jest wystarczającym powodem do zawarcia sakramentu z dość niepewnym facetem. Nie przestanie mnie to dziwić chyba nigdy.
Mnie szczególnie dziwi to parcie na ślub, kiedy zajdzie się w ciążę. Nie wiem, może się boją, że potem ksiądz nie będzie chciał dać ślubu parze z dzieckiem?... Ale przecież spora część tych kobiet biorąc ślub jest już w widocznej ciąży... W ogóle nie rozumiem idei brania ślubu kościelnego, kiedy zasady tego Kościoła ma się raczej gdzieś (patrz: pary uprawiające seks przed ślubem). Ba, w ogóle nie rozumiem idei trwania w tym Kościele, jeżeli się ma te zasady gdzieś. A przecież Boga można wyznawać w innej religii/na swój sposób.
Wiąże się to z tym, że wg mnie przynależenie do jakiejś wspólnoty = pełna akceptacja jej zasad i poglądów.

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-07-01 o 17:22
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości