|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
![]() kochane jestem na bieżąco ale nie bede odpisywac na wszystko bo bym musiała mega stron sie wracac i cytowac wiec wybaczcie po prostu melduje że jestem i ze o was nei zapomniałam musiałam sie po prostu troche poogarniac ale juz jestem
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Hejka
przepraszam że tak późno, ale się zeszło.... weszłam koło 21 dopiero ![]() Nie wiem od czego zacząć Synek potwierdzony ponownie, mamy siuśka w 3d ![]() Waży 1500, pomiary ok, pokazuje wg usg że delikatnie jest większy niż powinien ![]() No ale zaczęło się od badania gin na fotelu, lekarz powiedział że mam lekkie rozwarcie i krótką szyjkę Na usg dowcipnym wyszło 2 cm i lekkie rozwarcie, mam zdjęcie mogę wam wrzucić jak to wygląda ![]() No i powinnam czuć skurcze przez skracającą się szyjkę , a ja nic nie czuję ![]() Idąc dalej, mam brać luteinę 2 x dziennie , oszczędzać się na maksa, jak to lekarz powiedział aby jeszcze 5-5 tyg a potem to już mogę rodzić ![]() Aaa nie mam zakazu przytulania przy lekkim rozwarciu. Za zdjęcia 3d lekarz nic nie zgarną i mam ładne buzi ![]() Brzuch mam za duży na ten tydzień, ale to dlatego że większość w brzuch mi idzie, taki urok No i na tyle, ja czuję się dobrze, skurczy nie mam, a powinnam generalnie nie stresuję się szyjką , będzie dobrze, musi być aaa i najważniejsze mały się przekręcił oł jeeee! Lula dobrze że wizyta udana, moja w sumie też, dziecię zdrowe, rośnie, a to najważniejsze
|
|
#1563 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki, melduję się jak zwykle wieczorem
od 14tej neta nie miałam dopiero co mi włączyli![]() Cytat:
Cytat:
weź może kochana jeszcze się dokładnie wypytaj, może jakieś stare informacje mieli tam gdzie to czytałaś![]() Cytat:
no i wyniki jak w normie to super, ale żeby zaraz Cię straszyli szpitalem![]() Cytat:
Cytat:
wydawałoby się, że na taką zgrabną dziewczynę będzie dużo ciuszków, a tu dupa. I masz racje, jak już ciążowe to takie wielkie te ciuchy a może w normalnych sklepach poszukaj, nie ciążowych?Cytat:
ja chyba nie będę robić, ale mój mąż trochę się "bawi" aparatem, więc za jakiś czas popstryka mi fajne fotki![]() Cytat:
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to rozwarcie. Widać że mu się już śpieszy. Chyba będziesz w czołówce Ejjj pokaż zdjęciaaa siuśka też możesz haha. Moja ginka tam nigdy na 3d nie zagląda
|
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaaaa miałam jeszcez pisac odnosnie tego ze ktos pisał o szkole rodzenia i zaswiadczeniu ze trzeba miec przy porodzie-było tak ale bardzo bardzo dawno temu ze do rodzinnych wymagali zaswiadczenie ze sie chodziło teraz juz absolutnie nie trzeba i nei mogą tego wymagac masz prawo rpodzić rodzinnie mozesz z meżem , mama przyjaciólka czy z kim tam bedzie sie chciało
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dzis terminy mi 3 pokazało wg zwrostu malucha na 1.09 wg kościu udowej na 14.09 a wg główki na 9-10.09 także wiecie KIEDY BĘDZIE TO BĘDZIE ![]() już nie mówię o rozwarciu , ale leakrz mi powiedział że nie ma reguły, moge urodzić wcześniej, ale i przenosić, ale od 36 tyg kazał mi być przygotowaną Mój gin zawsze potwierdza płeć no i jak przełączył obraz na 3D to akurat wtedy kiedy na tapecie było przyrodzenie, już mam tych zdjęć, będe kiedyś synkowi pokazywać, gin uznał tak jak kiedys u Celtei że ma pokażne klejnoty
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-06-30 o 23:19 |
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też pokazuje ostatnio 3.09, a na początku było 13.09/14.09 i 9.09
także kto wie
|
|
|
|
#1568 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja dziś byłam w pracy zanieść zwolnienie i też dziewczyny mi mówiły, że ładnie wyglądam i w brzuszek mi tylko poszło![]() ładniutkie zakupy ![]() Cytat:
no i jednak termin się przesunął czyli tak jak pani "retro" położna sugerowała A z tym omdleniem to kiepsko, ale dziś była taka duchota na dworze, że ciężko było oddychac muszę się zorientować czy u nas można też sobie pooglądać oddział![]() Natka śliczna tunika a gdzie kupiłaś? i ja też bym nie skracała rękawów, takie mają swój urok![]() Cytat:
|
|
|
#1569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ty się kochana oszczędzaj i nie przepracowuj za dużo jeszcze 5 tygodni musisz dać radę i czekamy jutro na fotki
|
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowa..z samopoczuciem dzisiaj była kicha i psychicznym i fizycznym:non stop skurcze, brak apetytu i mdłości:/ jutro wybieram się do ginka, ale nie na wizyte, jednak podpytam o te skurcze czy mam cos na nie stosować, bo wizyta dopiero za niecałe 3 tygodnie.
Nadrobiłam Was ale nie ma sił pisać.. Lula, Natka-gratuluje udanych wizyt ![]() Dziewczyny sukieneczki śliczne!!Jutro może zaglądne na jakieś szmaciory ![]() ..a teraz..czekam na wieści od TŻ, cos mu wyskoczyło na powiece i pojechał z siostrą na pogotowie z jednego wysłali go 40 km dalej bo okulisty nie mają -tak więc u mnie po spaniu..śpijcie brzuchatki..kolorowych
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
jestem i ja ![]() a wczoraj z rana komp mi tak zamulał że nie miałam już siły i cierpliwości do niego, mało brakowało a wylądowałby za oknem spróbuje nadrobić chociaż wczorajszy dzionek i poodpisywać bo jakbym miała wcześniej zaglądać to znowu mi wyjdzie referat na 4 posty
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-01 o 07:40 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Ja wczoraj poszalałam w ciuchlandzie i dla synka za 70 zł kupiłam kurtkę wiatrówkę na jesień, 3 szt krótkich spodenek, 2 pary długich, 9 t-shirtów ![]() Lu najważniejsze, że wszystko ok Cytat:
![]() W sumie z rozwarciem też możesz jeszcze pochodzić, nie ma reguały, że urodzisz wcześniej ![]() I dziwne, że lekarz stwierdził "za duży brzuch" - przecież każdej ciężarnej inaczej rośnie, zależy od figury itd...
|
|
#1573 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do sali to u mnie w szpitalu są chyba dwie i też często się zdarza że rodzi się na wspólnej sali. Kto wie, może raze raźniej Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja sama jeszcze nie wiem czy u mnie na zaocznych można dostać indywidualny ... muszę sie dowiedzieć ![]() Cytat:
ale nie orientuje się dokładnie.My będziemy robić sesje ale z koleżanką fotografką więc nie wiem ile pieniążków będzie chciała, znając życie to nic ale i tka jej będe chciała zapłacić, albo dać jakiś prezent.Cytat:
![]() jakoś odreagować trzeba rzeczywiście w tej zielonej Ci prześlicznie ![]() Cytat:
![]() słodka ta sukieneczka śliczna ![]() u mnie od wczoraj pada, ba wczoraj to lało od 13 do wieczora jak wracałam po 16 od wojtaska to ledwo przejechałam w niektórych miejscach bo woda stała na drodze, bałam się straszliwie że mi silnik zaleje ale dojechałam na szczęście ![]() jutro idziemy na to weselisko ... miałam problem z tą zielona sukienką bo mi cycochy z boku wstawały ale już mama się z tym uporała za to zostałam znowu bez butów bo kupiłam sandałki a jutro ma być 18 stopni a przecież nie włoże rajstop do sandałków pełne buty mam tylko szpile na których teraz będe conajmniej dziwnie wyglądać
|
||||||||
|
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamuśki w ten "piękny"lipcowy poranek
![]() ![]() akurat na weekend nam się "cudnie" za oknem zrobiło...Co do fenoterolu i isoptinu...podobno odchodzi się już od tych leków...tak mi mówil ordynator w szpitalu. Ja w każdym bądź razie nie wiem...i nie chcę już nic dodatkowo łykać...bo szkoda mi już♣ tego mojego dziecka.... Isoptin, podobnie jak cordafen...obniża ciśnienie (to jest jego główne zastosowanie) a do tego ma działanie rozluźniające mięśnie macicy...ale mają też inne działania uboczne ![]() Co do tej e-stronki...znalazłam ją tutaj... http://www.zapytajpolozna.pl/suwaczki.html (mam nadzieję, że działa) Przesyłam buziaki |
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to fakt po fenoterolu dziwne rzeczy się dzieją serce mi czasami tak się telepie , szbciej się męcze i trzęsą mi się ręce czasami, ale gin od razu mi mówił że tak moze być. Ogólnie ciśnienie przedtem miałam wzorowe a teraz nie wiem, aż sobie zaraz zmierze ![]() zmierzyłam - rzeczywiście troche wyższe niż zawsze pewnie od tego mnie głowa boli od wczoraj, a myślałam ze to przez pogode.
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-01 o 08:22 |
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"za duży na ten tydzień " ja o tym wiedziałam, ale to nie jest jakaś wada, poprostu taki urok
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-07-01 o 08:23 |
|
|
|
|
#1577 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamuśki! U mnie też pada i jest 13stopni ale mi taka pogoda odpowiada
czuję się znacznie lepiej niż przy upałach, dzięki opadom opadają pyłki i alergia mniej mi dokucza Cytat:
i będzie ok!
|
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także zobaczymy co tam matka natura dla mnie przygotowała.Powiem szczerze że nie byłam tym zaskoczona, czułam że coś się dzieje tam, i miałam przeczucie że wcześniej moge urodzić
|
|
|
#1579 | |
|
KWC
|
Cytat:
Dzisiaj mi się śniło moje dziecko, że kwiliło w łóżeczku, bo było głodne. Nie wiedziałam jak je podnieść więc ciągnęłam za łapki, a główka mu tak śmętnie zwisała Pierwsze więc co sprawdziłam rano to filmik "jak podnosić niemowlę." klik Rany boskie, jakie to skomplikowane!!!
|
|
|
|
|
#1580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Kochane Mamuśki
Jaaaacieeee wreszcie go mam KOMPUTER i stały dostęp do internetu, przez cały dzień Teraz zabieram się za nadrabianie, a jest co... ![]() Buziaki
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =) Ja właśnie wcinam śniadanko, które narzeczony przyniósł Mi w deszczu =)))
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A film sama obejrzałam- też nie sądziłam że tyle z tym zachodu. Ale to chyba jedna z wielu metod, bo ja bym się załamała gdyby tylko tak można było podnosić A mały jaka ogłupiała mina.
|
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mała tez jest wieksza ale sie nie przejmuje ![]() dobrze ze juz sie przekrecił główka w dół Lulla tobie tez gratuluje wizyty Cytat:
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Lipiec mamy
Mi chyba ktoś kradnie czas albo ja przesypiam po kilka dni bo ja nie wiem kiedy to wszystko minęło![]() U nas od rana leje ![]() Cytat:
Ja akurat widziałam na usg dokładną datę, ale u ciebie to po prostu od terminu odjęłabym ten czas o ile jesteś teraz do przodu i wyjdzie Ci mniej więcej![]() kasiuleczkakuleczka wynik ładny ![]() MalgosiaM8 duży synek A z tym rozwarciem to nieźle Ważne, że poza tym wszystko ok.Martusiaaa21 właśnie u mnie ten problem jest, że ciuchy ciążowe noszę w rozmiarach s/xs i nic na mnie nie pasuje bo mam tylko brzuch A jak mi babka pokazała tuniki w wiejskie łączki z satynową wstążką to o mało nie padłam - przestarzałe te ubrania mają![]() A tą sukienkę kupiłam w Grey Wolf po przecenie. I jakbym miała więcej kasy to bym jeszcze coś wzięła sporo było tam na mnie dobrych takich tunik i sukienek ![]() kapka oby dzisiaj było lepiej acelinka zapytam gina, ale nie wiem czy to ma sens bo kolejna wizyta za 2 tygodnie, potem pewnie też nie szybciej niż za kolejne 2 no i już będzie prawie końcówka ![]() Uu no to nieciekawa pogoda na wesele, a w zeszłym roku w lipcu było po 40 stopni
|
|
|
|
|
#1586 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
można i tak tylko trzeba umieć ![]() archinta zielona śliczna ![]() Cytat:
za udaną wizytę za zwiedzanie szpitala ja to ciągle planuję...kiedyś![]() Uważaj na siebie kochana bo od pogody są takie skoki ciśnienia że można sobie krzywdę zrobić. Cytat:
za wizytę, oj będziesz przecierać szlak na porodówkę ![]() Ja dziś pierwszy raz od dawna spałam do 9 jak zabita, o 9 obudził mnie facet z firmy remontowej bo przyszedl z kalkulacja ceny remontu naszego pokoiku ale 2400zł za jeden nieduży pokój malowanie i cekolowanie to chyba lekka przesada ![]() Macie może jakieś rady odnośnie diety w ciąży??? Mój gin powiedział że zaczynam za szybko przybierać na wadze i dobrze żebym to ogarnęła, więc staram się ograniczać ale w sumie do tej pory często były dni że jadłam 2 posiłki dziennie a podobno głodna nie mogę chodzić
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
irmith jedz z 4-5 posiłków dziennie
|
|
|
|
#1588 |
|
Przyczajenie
|
.
|
|
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
Mi się wydaje że zacznę rodzić wcześniej, bo według usg dziecko jest rozwinięte o tydzień, dwa tygodnie (od samego początku tak było). I przy następnej ciąży zmieniam ginkę, bo ta o niczym nie informuje
|
|
|
|
#1590 |
|
KWC
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

dopiero co mi włączyli
a i ponoć jest tylko jedna sala do porodu rodzinnego więc też masakra jak na taki duży szpital, no ale pożyjemy zobaczymy. Na forum dziewczyny pisały że zdarzają się przypadki że na sali gdzie rodzi kilka kobiet na raz wpuszczają mężów więc tego się trzymam
Zdjec nie mam, ale mowie wam, normalnie oczy mi wyszly na wierzch, bo lozeczko sliczne, a komoda
wydawałoby się, że na taką zgrabną dziewczynę będzie dużo ciuszków, a tu dupa. I masz racje, jak już ciążowe to takie wielkie te ciuchy

wazy 1100 g i lekarz powiedzial ze jesli tak dalej pojdzie to skonczymy na wadze 3600
Już mi serce pęka jak myślę, że z moim Filipkiem na parę dni będę musiała się do porodu rozstać.

klask i:

i będzie ok!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)