|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Już kilka razy się spotkałam z tym że w pierwszej kolejnosci przy problemach finansowych firm robili mały research i jako pierwsze leciały osoby właśnie stanu wolnego, bez rodzin na utrzymaniu, młodsze a więc przeważnie z mniejszym doświadczeniem. Niestety takie życie i ciężko na to coś poradzić.. i wiem że to niesprawiedliweale takie praktyki są na porzadku dziennym. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- no ba ![]() kobieta musi sie czasem dowartościować ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-30 o 19:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Nie no zarośnięte plecy czy barki to bleee ochyda, tego to bym nie chciała ![]() W mojej ubezpieczalni samochodowej pracuje facet, który ma całe dłoni zarosnięte! normalnie na zewnętrzej stronie na palcach ma gęste czarne włosy aż do paznokci! Mój mężul ma wogóle nawał testosteronu... nie dość że ma na twarzy twardy i ciemny zarost, to rano sie ogoli a wieczorem już mnie kuje nawet jak buzi daje.... okropny ma ten zarost.... Kupuje mu zawsze maszynki gillette fusion i co? 2 razy się ogoli i końcówka tępa.... ![]() Mąż mi obiecał frytki na kolacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | ||
Zadomowienie
|
Ja również. W autobusie mi miejsce ustępują, ludzie na ulicy się uśmiechają, same pozytywy
![]() Cytat:
![]() Po wizycie ok. Szyjka ładnie trzyma, delikatnie rozpulchniona jak 2 tygodnie temu, ale bez większych zmian. Tylko żelazo musze brać, bo za niska mam hemoglobinę. Lekarz przepisał mi Biofer 2x1 tabletka i Tardyferon 2x1 tabletka. I tak się zastanawiam, czy nie za dużo tego ![]() wodaqua dziękuję za kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Marinka obyś szybko pogodziła się z mamą. Myślę jednak, ze ona rozumie, że teraz masz trudny okres i na pewno nie uraziłaś jej celowo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() u nas w Mielcu niedawno były grupowe zwolnienia na BRW w Specjalnej Sterfie Ekonomicznej i redukcja etatów o 10% na wszystkich szczeblach - administracyjnych i produkcyjnych - prawie 200 osób do grupowego zwolnienia i właśnie tak lecieli że w pierwszej kolejnosci wszyscy którzy najkrócej pracowali, i stanu wolnego - bez zobowiązań rodzinnych - tacy którzy nie mieli na wyłacznym utrzymaniu rodziny z dziećmi... smutne ale prawdziwe. Kolega tz-ta tak wyleciał w roboty właśnie - a zapewniam Cie że leserem nie był..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-30 o 20:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Rozeznanie
|
litosci nie macie, nie bylo mnie tylko od rana a tu tyyyle stron
![]() ![]() zerknelam tylko na pierwsza strone i widze ze iustyna urodzila!! ![]() ![]() ide nadrabiac.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Zadomowienie
|
kmat - dobrze, ze jestes w domku, nie bedziesz sie zamartwiac o synka
![]() Marina- jak to napisala Superniania - jesli nie wyjasnicie sobie wszsytkiego i nie ustalicie podzialu obowiazkow OD RAZU to NIC sie z czasem nie pouklada, bedzie tylko gorzej, gora wzajemnych pretensji urosnie. Wiec ja bym mu zadnego czasu nie dawala na "oswojenie sie" z nowa sytuacja ![]() ![]() ![]() Co do mamy to wspolczuje ![]() ![]() Dziubek - moja kumpela jest kierowniczka dzialu i miala ostatnio dylemat- musiala zwolnic jedna osobe - miala do wyboru dziewczyne bez zobowiazan i faceta z rodzina. Zwolnila faceta, poniewaz uznala, ze szybciej znajdzie prace, bo nie czarujmy sie-facetom to latwiej przychodzi (szczegolnie na zadupiach, a to wlasnie jest taki koniec swiata). Ale zgryza miala z tego powodu nie lada ![]() AgaG- trzymam mocno kciuki, zeby meza nie zwolnili, bo to nie dosc,z e ogromny klopot, to do tego megastresujaca sytuacja, a tego Wam obecnie nie potrzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
a my - jesli nic nie stanie na przeszkodzie (wybuch wulkanu, trzesienie ziemii, gradobicie... poród...) - w weekend zaczynamy wyganianie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mama na pewno zrozumie że to nie jest łatwy dla Ciebie okres.. mężulka trzeba do pionu postawić! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale wiadomo różnie z tym bywa... aga oczywiście trzymam kciuki zeby męża nie zwolnili ![]()
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po wizycie
![]() było to ostatnie spotkanie z moją gin ![]() Teraz jak będę miała skurcze porodowe (opisała mi je) mam jechać na IP,jak będę miała nie daj Boże jakieś krwawienie jechać na IP, opisała mi czop, ale mam nie panikować bo czop odpada przeważnie 2 tyg przed porodem,opisała mi skurcze przedporodowe które już mam ![]() Nie mam żadnego rozwarcia, szyjka jest ok. Pobrała mi wymaz na paciorkowca z małej i z pupy ![]() jutro jadę go oddać do badania. Powiedziała mi co mam mieć dla siebie w szpitalu, badanie na wzw typu B u Nas będą robić, więc go nie potrzebuje, najważniejsza książeczka przebiegu ciąży oraz grupa krwi ![]() mam wziąć 3 koszulę i chusteczki nawilżające do dzidziusia ![]() ![]() No i Emilie waży już 2950 g ![]() ile może przybrać ?! ![]() A wspomniała też, że mogę oczywiście rodzić już za tydzień, ale dobrze by było jakbym poczekała do tego 29 lipca ![]() Idę nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
zaneta to świetne wieści
![]() ![]()
#4123 | ||||||
Rozeznanie
|
iustyna trzymam mocno kciuki zeby na rehabolitacji sie skonczylo!!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() heh,skoro u mnie ciaza tez przebiega ksiazkowo to nie mam szans na szybsze urodzenie? ![]() ![]() ![]() aania_20 Twoj synek jest slodziutki!!! nic tylko go schrupac,a to drugie zdjecie-normalnie sie zakochalam ![]() Cytat:
![]() ![]() a maz... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam ostatnia wizyte 12.07 (chociaz chcialabym juz jej nie doczekac ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też jestem ciekawa jak Ci t skurcze opisała ![]() To kto jeszcze? Zmalowana gdzieś jest?! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
jejjju ale mi się głodomór włączył.. mogłabym jeść i jeść
![]() po kolacji zjadłam jeszcze czereśnie, serek, lody a teraz macę ![]() zgaga będzie że hoho..
#4126 |
Zakorzenienie
|
właśnie, też jestem ciekawa
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- hehhee miałam to samo pisać. Tylko że ja już mam zgagę, a nadal bym coś jadła. W zamrażarce lód kusi... |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do gina i jego szczerości to powiem ci że ja mojego bardzo cenię, bo jak coś rzeczywiście było nie tak (nie widział żołądka) to od razu powiedział, ale też nie wprowadzał paniki i powiedział że jak na następnej wizycie nie będzie widać lub będą nieprawidłowości, to zaczniemy działać. I teraz zrobił dokładnie tak samo, tylko nie powiedział mi o swoich obawach, bo brak rozwarcia w 36 tc nie jest jeszcze aż takim powodem, żeby wprowadzać niepokój. Poczekał po prostu te dwa tygodnie i jakby się teraz nic nie ruszyło, to zacząłby działać i od razu powiedział czy coś jest nie tak. Więc ja mam naprawdę pełne zaufanie do niego ![]() ![]()
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
A ja się najadłam zamiast frytek zgrzewanych tostów z tuńczykiem i cebulą
![]() A teraz wcinam nospę i idę leżeć bo od półtorej godziny coraz mocniej mnie boli brzuchol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA GRATULACJE
![]() JESTEŚCIE KOCHANE, AŻ ŁEZKI MI POLECIAŁY ZE TAK O NAS PAMIETACIE ![]() Narazie jestesmy jeszcze w szpitalu, a zaczeło sie tak... We wtorek odpadł mi czop śluzowy, bylam w środe u gina powiedział że to nic takiego zero rozwarcia, wiec na spokojnie mam sie nie martwić. Leżałam w łóżku, wstawałam na siku i jedzenie, nie wychodziłam z psami, generalnie nie robiłam nic. W środe, czwartek jeszcze troszeczke czopa polecialo, w piątek juz zaczeły sączyć się wody (o czym jeszcze nie wiedziałam) poczułam tylko jakis upław, ale maluteńko na wkładce nic nie bylo widac. W sobote znów coś uleciało, ale tez minimalnie, na wkładce żadnego sladu, postanowiłam zdemontować wkładke (zeby nie wchłaniała tego co wylatuje) i obserwować. Cały dzień nic już prawie zapomniałam o całej akcji, ok 18 chciałam ubrać skarpetki, nachyliłam sie i znów cos poleciało, niewiele moze tyle co łyżeczka od herbaty, obadałam na upławy to nie wygladało, na sioski tez raczej nie... postanowilismy pojchac na izbe sprawdzic co i jak. Na wejsciu dostałam opierdziel ze nie mam ze soba wkładki z tym co mi wyleciało, nawet o tym nie pomyślałam, umyta byala w czystej bieliźnie, no ale zrobili mi ktg, serduszko OK, skurczy brak. Przyszedł lekarz od położnej dostał info: PEWNIE SIE POSIKAŁA A MÓWI ZE TO WODY... weszłam na fotel, wsadził mi wziernik i dostał wodami w twarz... znaczy sie ze nie sikałam, tylko faktycznie wody ![]() Lekarz zrobił mi usg, stwierdzil ze wód jest jeszcze sporo i ide leżeć na patologie, mam z rodzeniem poczekać ile sie da. Poleżałam na pato do poniedziałku, w miedzyczasie wody ciagle sie saczyły juz dużo wyraźniej. Miałam antybiotyk, w poniedzialek z rana po obchodzie zbadała mnie pani doktor i wysłała na porodówke z oksytocyna. godz. 11 zadzwoniłam po TZ żeby przyjechał godz. 12 przybył TZ z zegarkiem sprawdzał co ile sa skurcze ![]() godz. od 13 do 16 -masakra, skurcze co 2 minuty rozwarcie sie zaczopowało na dwa palce i ani drgnie o aktywnym porodzie moglam zapomniec, z racji 35 tygodnia z ktg musialam lezec na lewym boku, marzyłam o tym aby usiąść, kucnąć, wstać, pochodzic na piłce poskakać, a gdzie tam nie pozwolili. godz. 17 nadal boli jak diabli, ale cos sie ruszylo, mamy 3 palce, zaraz cztery! godz. 18 położna przebiera sie w sterylne ciuchy łapie za skalpel, przychodzi lekarz, cierpie strasznie, ale wiem ze zaraz musi być KONIEC skurcze parte (chyba 5 w sumie) pierwsze 2 nie pozwalali przec, uczucie jak z kosmosu, myslalam ze mi dziecko wyjdzie przez pepek. poźniej juz poszłoooo.... wyjeli mała Saruńke, miala lewą rączke zarzucona na głowe. TZ dzielnie przecina pępowine, ja cała sie trzęse z emocji, mierza.. waża... i daja dzidzie na brzuch ![]() rodzenia łóżyska nie pamietam, widzialam tylko że lekarz je oglada i położna wywala do smietnika. Szycie średnio przyjemne, ale po wcześniejszych przeżyciach nawet nie takie straszne ![]() Oprócz naciecia skalpelem w środku sama sie troche poszarpałam, wiec troche miał pan dotor roboty, dostałam 3 zastrzyki p/bolowe, ale swoje i tak czułam. Po wyszywankach kaszubskich ![]() (ja odbieram to jak góra 10 minut). Później trafiał na oddział poporodowy, gdzie niestety żaden tatuś nie ma wstepu i od tej chwili sama radze sobie z dzickiem. W sali 3 osobowej, 3 swiezo upieczone mamy i dzieciaczki, rano jak spojrzałam na pokój wcale nie zdziwiło mnie ze nie ma odwiedzin, wszedzie krew, ja osobiscie umazana od kolan po cycki, w głowie tak mi sie kreciło, że nie miałam odwagi isc pod prysznic, w porze sniadania jakoś pozbierałam sie do kupy i zaczełam "działać". Tak w grubym skrócie urodziłam moja mega słodka córeczke. Żałuje bardzo że nie miałam możliwosci zobaczyć jak wyglada "normalny" porod, bardziej donoszona ciąża, przygotowane ciało, skurcze przepowiadajace, jakieś tam rozwarcie, skrócona szyjka, skurcze w domu i spokojna jazda do szpitala. Uważam że mój poród w 7 godzin na oksytocynie, na poczatku z zerowa akcja, a zakoczony siłami natury to byly tortury, samo położna powiedziała ze była pewna że skonczy sie cesarka, bo nic nie bylo konpletnie przygotowane do porodu, wiele razy to podkeślała: typowy 36 tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
SARA 10 DNI
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest Emilie ![]() Cytat:
![]() Wg mnie nic nie opada- oglądałam drugie zdjęcie ![]() A pokazywała gdzie mnie będzie bolało ![]() powiedziałam że to będzie taki ból, że kurczę nie umiem sobie przypomnieć jak ona to powiedziała, ale tak śmiesznie na luzie ![]() a potem że będę czuła niemiłosierną ulgę. Te skurcze mają być co 5 min przez ok 30 sekund i takich jak będę miała 5 albo powyżej mam wziąć torbę do ręki i jechać na IP, jak będą co godzinę to nie panikować ![]() W ogóle opowiedziała to w taki sposób, że generalnie mam być spokojna i nie panikować ![]() Fajnie opisała czop - to będzie taka maź, glutek ( tu się skwasiła ) który się będzie ciągnął jak galareta i będzie brązowo-czerwony ![]() Kurczę powiem Wam, że dała mi taką jeszcze większą siłę do porodu, myślę ona się nie martwi to czym Ja mam się martwić... Jak mi powiedziała, że ostatni raz się widzimy to pomyślałam chyba sobie jaja babo robisz... ale potem sobie tak myślę, faktycznie nie ma co się spotykać, bo tylko będzie mi podawała g ile Emilie waży, a to zawsze gdzieś można zbadać ![]() Jestem zadowolona z wizyty i na dzień dzisiejszy nie boję się niczego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Wtajemniczenie
|
co do zwolnien to moje zdanie jest takie że na pierwszy ogien powinni iść single wiadomo to też są ludzie tylko w większości mieszkaja z rodzicami co innego osoby które muszą utrzymać rodzine takie osoby nie maja miesiąca lub dwoch na znalezienie nowej pracy bo dzieci trzeba wykarmic i rachunki zapłacic a każdy wie jak teraz jest z pracą
Marina co do mamy to sama musisz ocenić czy przeprosić mamę czy Jej samo przejdzie ale co do doła poporodowego to Cie doskonale rozumiem po porodzie mieszkaliśmy z teściową mieliśmy dwa pokoje do dyspozycji a ona ma najmniejszy pokoik i Oliwka miała kolkę mąż w pracy ja już wyrywałam włosy z głowy bo już nie miałam siły mała co 2 h sie budziła bieraz cały dzien nie jadłam bo nie miałam siły albo nosiłam małą któregoś dnia przyznałam się mamie ( bo na ogół nie skarże się ) że w ciągu dnia jem 2-3 kanapki bo teściowa nawet nie ugotuje mi nic a ja nie miała siły i mama przychodziła i gotowała mi ( a teściowa zapadła się pod ziemię jak mama przychodziła z obiadem lub u mnie gotowała ) mąż też nie wstawał w nocy nawet nie słyszał jak Oliwka płakał zła byłam na niego koleżanka mi doradziła nic w domu nie rób nie sprzątaj nie gotuj dla męża nie prasuj jak mała będzie spała poświęć ten czas dla siebie czy przespać się zy umyć ogólnie odpocząć i Tobie Marina radze to samo mi było ciężko jak widziałam że trzeba poodkurzać czy powycierać kurze ale wtedy wolałam odpocząć a do niego odzywałam się tylko "tak, nie , nie wiem " odpowiadałam jak musiałam i sam podszedł do mnie bo widział że coś jest nie tak a mąż hmmm mimo swoich lat jeszcze długo nie dorośnie do ojcostwa tacy są faceci oni zajmują sie dziećmi jak juz podrosna i można z nimi w piłkę pograć ale podkreślam nie każdy taki jest ale większość i zawsze tłumaczyłam mężowi że łatwo się dziecko robiło ale obowiązki to już na mojej glowie ukarałam też męża dopuszczając go do siebie dopiero 4 miesiące po porodzie ale wiem z doświadczenia że seksem można dużo zdziałać i wpłynąć na męża i śmieszne jest w tym to że oni nie zdają sobie z tego sprawy jak Oliwka miała 6 tygodni na 1,5 tygodnia wyprowadziłam się do rodziców zeby odpocząć i to małża zabolało i wtedy zaczął pomagać nie we wszystkim ale w miarę możliwości tak że głowa do góry i olać wszystkich dookoła i zając się sobą i dzieckiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
Carmela jesteś MEGA silna ! Sarunia jest cudowna! Jak czujesz się na dzień dzisiejszy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marinko coś mi się wydaje, że łapie Cię mała depresja ![]() ![]() A nam tu smęć ile się da, wiesz że po to tu też jesteśmy ![]() Ania ![]() ![]() Cytat:
![]() Zaneta ![]() Carmela Sarunia jest śliczna ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz dzis czuje sie super, śmigam w dresach po szpitalu (źle czułam sie psychicznie cały dzień w koszuli), pierwsze 2 no moze 3 dni troche bolało, ale do wytrzymania. Mam juz szwy zdjęte, w srodku jeszcze mnie troche ćmi. Brzuch prawie jak sprzed ciązy, troche flaczkowaty tylko. Całościowo przytyłam 12 kg, po porodzie odrazu 9 spadło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() abym czuła jego zapach.. Czyli idzie wszystko w jak najlepszym porządku ![]() Jak mąż czuje się w roli tatusia ? ![]() Chciałam napisać, że dziękuje za odpowiedzi na temat golenia pod pach ![]() Jak mogłam pozwolić mężowi się golić ? ![]() no bez sensu. Jestem tego zdania, że jeżeli facet czuje się komfortowo, jak się ogoli tam i tam to nie zabraniam...a po za tym wolę gdy się ogoli pod pachami bo jakieś to bardziej dla mnie higieniczne jest ![]() ![]() Ale drażniło mnie to, że ktoś krytykuje to co robi mój mąż, to tak jakbym Ja zwracała komuś uwagę, że jej mąż ubiera się ( jak dla mnie) jak wsiur ![]() ![]() Co do wyrzucenia ludzi z pracy.. to niestety tak jest że na pierwszy strzał idą Ci którzy mają krótki staż i doświadczenie. Mam nadzieję, że u Ciebie AgaG nic nie kombinują i jeszcze ba awansują Twojego męża na wyższe stanowisko ![]() Brumeeekk Twoja pora, gdzie jesteś ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Carmelka z zapartym tchem czytałam Twój opis porodu i bardzo mi się podobało to chluśnięcie wodami w twarz lekarzowi
![]() Wielkie gratulacje, byłaś bardzo dzielna i sprawnie Ci poród poszedł ![]() A Sara jest cudowna ![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-30 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Brumek jest na pasku, więc pewnie nadrabia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Wtajemniczenie
|
o Justyna jest na pasku
napisz jak się czujecie |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Kurczę ale mam MEGA POWERA !
Jestem jakaś pełna energii po tej dzisiejszej wizycie ![]() A ja mam jeszcze arbuza w lodówce ![]() ![]() Kupiłam dzisiaj jagody ! wkurzyłam się, bo teściowa do mnie że nie mogę ich jeść absolutnie na surowo, bo jakiejś choroby lisicznej czy jakiejś tam się nabawię. Jeszcze dobrze nie zdążyłam się nimi pochwalić, a on już mi morał że koniecznie trzeba je przetworzyć.A Ja nawet nie miałam chwili żebym mogła powiedzieć, że chce je zasypać cukrem i wstawić do garnka aby się podgotowały ![]() Wrr... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.