|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Cytat:
) a poza tym jadlabym chyba wszystko co do tej poryCytat:
mnie nie tyle przeraza co zaczynam byc podekscytowana porodem, nie moge sie doczekac i chyba juz sie nie boje, po prostu odczuwam cos jakby podniecenie ze za chwilke juz bedzie po wszystkim, czas przeciez tak szybciutko leci..Cytat:
bedzie dobrze, pijesz i to jest najwazniejsze a to ze plyny przenikaja i sie wydalaja to dobrze bo nerki pracuja, spokojnieCytat:
to rewelacja ze szyjka twarda i zamknieta, naprawdeCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do soedzonego dnia-przytulamMalgos gratuluje maluszka, a raczej klocuszka ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- a tak w ogole zeby bylo piekne zakonczenie i ucielesnienie wczorajszego dnia, wyobrazcie sobie ze... padlam gdzies po 23 jak nigdy, a moj TŻ jeszcze siedzial i cos robil na lapku; nagle mnie obudzil jakis halas(jak sie okazalo jakies poltorej godz od momentu kiedy zasnelam) i zobaczylam ze TŻ stoi kolo mnie, przebudzilam sie bo mnie poglaskal po czole, zapytalam co sie stalo a on powiedzial ze dokladnie 5 min temu ktos otworzyl garaz wiec zapytalam jak otworzyl garaz ze przeciez go zamykal, a on powiedzial ze no wlasnie..pogasil wszystkie swiatla w domu i wyszedl zeby sprawdzic co jest grane, wystraszylam sie nieziemsko i prosilam zeby nie wychodzil, w koncu wrocil, zamknal drzwi i powiedzial ze rzeczywiscie garaz byl uchylony a przeciez go zamykal na klucz..wyobrazcie sobie ze noc juz mialam nieprzespana i tak sie wystraszylam i zdenerwowalam ze naliszylam sobie jakies 6 skurczy i twardnien w odstepie 5 min praktycznie, nie moglam sie uspokoic. Chcialam zeby zadzwonil gdzies do sasiada, gdziekolwiek ale bylo bardzo pozno a poza tym TŻ wyszedl z zalozenia ze tego kogos juz nie ma, tylko ze ja slyszalam jakies kroki w srodku nocy jak tak nie moglam spac i dzisiaj rano poszedl do garazu i rzeczywiscie ktos nas okradl. No masakra po prostu.
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1624 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hallo
Witam z rana ![]() ![]() Właśnie wróciłam z zakupów, całe ramię odciśnięte od przeciężkiej torby i nie dałam już rady kupić papieru do . Za to pojadłam czereśni i pewnie zaraz rozboli mnie żołądek .A w ogóle to jestem niewyspana, bo Leoś dawał popalić aż do 1:30. Po raz pierwszy odstawiał takie nocne balety i nawet skopał małża po plecach (o swoich biednych, obolałych wnętrznościach nawet nie wspomnę ). Rośnie łobuziak .Idę Was ponadrabiać Cytat:
.A do Ujastka jeździ od nas sporo kobiet i ciągle bardzo chwalą Cytat:
) i od razu mi ją zabrali. Takie zmiany.....Za to przyjaciółka rodziła w tym samym czasie w Koperniku (ponad 11 lat temu) i osobiście byłam przerażona jak ją odwiedziłam. Na sali chyba z 8-10 kobiet, zima więc okna wyzamykane czyli smród z dwóch olbrzymich wypchanych po brzegi worów pełnych wiecie czego. Po korytarzach biegające koty + charakterystyczny koci zapaszek. Pytam oburzona męża kumpeli skąd i dlaczego te koty, a on na to, że szpital sobie nie radzi z myszami, dlatego pozwalają biegać kotom . Mam nadzieję, że od tego czasu wiele się tam zmieniło...Cytat:
Zmiana auta... myśleliśmy, że kredyt w banku dostaniemy od ręki, a tu mają tyle wniosków, że trzeba swoje odczekać . Może we wtorek dostaniemy pieniądze, więc póki co nasze auto jeszcze nie jest nasze. Ale czeka na nas... Póki co jesteśmy zdani na własne nogi, bo nie spodziewaliśmy się, że tak szybko sprzedamy swojego gruchotka.Ja chyba też dam centymetr psu do zabawy (bo te 7 kotków się odchowało i wczoraj odeszło z matką. Dzieci się smucą, a ja nie ).Zdążysz z wyprawką, zdążysz A mąż genialny ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
no wariowalam
|
|
#1626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dla tego złodziejszka cholernego to odrazu powinni łapki poodcinać i ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Caltea my jesteśmy na etapie załątwiania kredytu na budowę domu, to dopiero biurokracja maskara ale trzymam kciuki, żeby autko było szybko kupione![]()
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni albo on bo niewiadomo kto podwazyl garaz jakims szpikulcem czy czyms bo to jest metalowa brama otwierana do gory; dobrze ze nie mamy wejscia do domu przez garaz jak jest np w moim domu rodzinnym u mamy, bo bym jescze bardziej schizowala
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Lu masakra jakas ten wczorajszy dzień u was-kurde dobrze ze w końcu tz nei szedł bo jeszcze by sie co stało, mam nadzieje ze tych złodzieji los jakos pokara bo to skandal jest normalnie-dziady jedne!!!!!
laseczki ide ogarnać mieszkanko , potem czekam na meżulka i obiecał mi dzis wypad na cos niezdrowego do jedzonja jakis hot dog albo cos w tym stylu wiec bede później buziak
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zazdroszcze wam bo moja mała w nocy spi a tez bym chciała zeby mnie mocno skopała tylko jedna noc wogole ona jeszcze az tak mi popalic nie daje kopie ale nie tak mocno jak wasze dzieciaczki ![]() lulla wspołczuje znowu nocka nieprzespana
|
|
|
#1632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
mucka widziałam chyba ten wózek ostatnio na ulicy, fajny =)
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym nozem ale zabrzmialo kryminalnie
w celu wyjesnienia-moj TŻ nie jest zadnym bandyta, po prostu sie wystraszyl ze dostanie w glowe czyms jak wejdzie do garazu i wzial to w celach pomocniczych zeby nie bylo
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kazdy rozsadny człowiek by cos wział na obrone wiec luz
|
|
|
#1636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Życzę szybkiego uspokojenia się, ja zawsze schizuję jak mam sama spać w domu a po czymś takim to bym chyba uciekła do sąsiadów.
|
|
#1637 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Żadnej tarumy potem nie miał, wręcz mnie podziwiał, bo zobaczył ile od kobiety wysiłku wymaga poród. Teraz też go podpytuję, czy może nie chce iść ze mną, ale mówi, że mowy nie ma i nie puści mnie samej ![]() Cytat:
). Mam dość pogiętych handlarzy samochodami i teraz jeszcze banków
|
||||
|
|
|
#1638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#1639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1640 | ||
|
Zakorzenienie
|
tusia8, cotka pisałyście o studiach od września - ja wzięłabym na waszym miejscu indywidualny tok. Wtedy zawsze macie wymówkę i jesteście "kryte", że nie ma Was na ćwiczeniach, a i z zaliczeniami niektórzy wykładowcy idą na ręke U mnie nie przeszłoby tak jak u tusi, ze nie chodzi się na ćwiczenia tylko na zaliczenia bez indyw. nauczania i jest ok
Aiszka no i wiedziałam, że będzie dobrze zdolniacho! Cytat:
archinta natka super zakupy archinta zielona kiecka super, a natuś - ja rękawki bym zostawiła tak jak jest lullaby Cieszę się, że z maluszkiem ok i że zdrowo rośnie. Może rzeczywiście wymówisz sobie poród na to sierpniowe wesele a co do dzisiejszej nocki - współczuje kochana - i stresu i strat MalgosiaM za wizytę ![]() ale nie szalej kochana zbytnio, please i oszczędzaj się. Dziwne, że przytulanko nadal dozwolone, ale chociaż trochę się sobą jeszcze nacieszycie ![]() kapka mam nadzieję, że humorek już dziś lepiej ??? Cytat:
![]() a dostawca TEN |
||
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje, powinnam sie cieszyc ze wszystko z nami w porzadku, ale jkaos tak dzisiaj jeszcze jestem przychlasnieta tym wczorajszym calym dniem i tak poowli dochodze do siebie bo mielismy naprawde mnostwo emocji wczoraj
|
|
|
#1642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bedzie dobrze
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
cotynato dzisiaj idziesz na tą wizytę?
Cytat:
Teściowa krawcowa może coś poradzi na te rękawy![]() Też już spora ta Twoja córa ![]() DzastaW nie żebym się czepiała ale wg twojego suwaczka to jutro zaczynasz już 28 tc dziękuję ![]() Cytat:
Gratulacje![]() ![]() ![]() lullaby_ml Caltea no można było ale sprzedaliśmy go przez allegro, za grosze właściwie także facet negatywa dostanie i tyle... |
||
|
|
|
#1644 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . za 30 t.c.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z rugiej strony to tyylko rzeczy..Cytat:
|
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki,
nie było mnie kilka dni a wy tyle naprodukowałyście Juz mówię co tam u nas.Do wyprawki dołączyło zieloniutkie łóżeczko turystyczne, materacyk 120/60 i 2 prześcieradła do niego oraz rożek. Zastanawiałam sie na tym rożkiem, ale wszystko co może pomóc tż w noszeniu małej będzie pomocne, bo to jego pierwsze spotkanie z takim maluchem będzie i boi się ją skrzywdzić. Więc mu powiedziałam, że w tym będzie bezpieczna i boi się mniej ![]() Byliśmy tez na szkole rodzenia. I powiem że wyszłam stamtąd uspokojona. Pierwsza godzinka to ćwiczenia oddychania przeponowego, ćwiczenia na kręgosłup, brzuch, plecy, nogi, mięśnie Kegla. Dziewczyny bardziej doświadczone, ćwiczyły też oddychanie przy skurczu partym i wstrzymania oddechów. Ja jako nowka, miałam tylko patrzeć czy każdy oddech na pewno idzie w przeponę, a nie w górę płuc. Pomagali w tym panowie, którzy trzymali łapki na brzuchach i jak się brzuch nie unosił do góry, to mieli przypominać. Oczywiście wszystkie ćwiczenia oprócz oddechow robili razem z nami, więc śmiesznie wyglądało prawie 30 osób robiących wymachy, skłony lub podskakujących na zaciśniętych pośladkach Potem była godzinka teorii - tym razem pierwszy etap porodu, czyli od pierwszych skurczów do całkowitego rozwarcia. Położna (bardzo fajna) tłumaczyła, aby nie panikowac po pierwszych skurcach i nie biec od razu do szpitala, chyba że ktoś czuje jakikolwiek niepokój, odeszły mu wody lub krwawi. Wtedy iść od razu. Mówiła, że na dzień dobry jest wenflon, nawet jak się nie przyda podczas porodu, że golenie i lewatywa jest tylko wtedy gdy pacjentka wyrazi zgode na to. Potem KTG około 30 minut i na salkę. I mówiła co można robić aby doszło na salce do pełnego rozwarcia - leżeć, chodzić, klękać, siadać, skakać na piłkach, bujać się na takich bujakach wyprofilowanych, układać się na fotelach sako, brać prysznic, leżeć w wannie, rozciągać się, krzyczeć na tż czyli wszystko co przynosi ulgę i pionizuje główkę malucha w kanał. Mówiła, że druga osoba na sali bardzo się przydaje, bo mówi jak dzieje się coś złego, masuje plecy, ociera pot z czoła, uspokaja, dodaje otuchy. Chyba że ta druga osoba rozwala poród, wtedy wyganiają lub zamieniają np. na mamę, koleżankę jak są I między wierszami dało się wyczytać, że panie lubią uprzejme osoby i więcej się zdziała byciem miłym, niż naskakiwaniem na nie.Następne zajęcia w środę. |
|
|
|
#1647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze ten czerwiec sie skończył- jakis poje....any miesiąc! 3maj się dzielnie sisku i się juz nie stresaj- na szczęście nic Wam sie nie stało Na policję zgłaszaliście? Cytat:
od dźwigania zakupów małż ma być i córcie!!!Narobiłaś mi smaka na czereśnie Bez nadzienia są??? ![]() No z kredytami co słyszę to przegięcie ![]() Cytat:
![]() no to ja bym całkiem padła, bo zaraz miałabym straszną perspektywę.. Cytat:
ejjjjjjjjjjj noooooo- więcej osób było przeciwnych skracaniu Lulla biedna zestresowana to Ci ankiety nei zrobi
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-01 o 13:45 |
||||
|
|
|
#1648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rzeczywiscie, wczoraj jak bylam w spzitalu babeczka mowila ze sale sa wyposazone w te pilki z dzyndzelkami zeby mozna bylo sobie poskakac i cwiczyc przed porodem, ja sie tam na to pisze napewno[QUOTE=archinta;27864475]no nieeee ![]() Dobrze, ze ten czerwiec sie skończył- jakis poje....any miesiąc! 3maj się dzielnie sisku i się juz nie stresaj- na szczęście nic Wam sie nie stało Na policję zgłaszaliście? Ej, a co Ty za wielbłąda robisz??????? Nie wolno tak od dźwigania zakupów małż ma być i córcie!!!Narobiłaś mi smaka na czereśnie Bez nadzienia są??? ![]() No z kredytami co słyszę to przegięcie ![]() ![]() no to ja bym całkiem padła, bo zaraz miałabym straszną perspektywę.. no i super!!!! [QUOTE=19natka88;27864022]Dziękuję Teściowa krawcowa może coś poradzi na te rękawy![]() Cytat:
|
|
|
#1649 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za obronę.Ja do fenoterolu dostałam isoptin i nie mam żadnych dodatkowych sercowych dolegliwości ![]() Cytat:
Natka ty też super, jak indianka Cytat:
dla dużego dzidziola.A omdlenie... to pewnie po trosze wina pogody ale i ulepku słodkiego pewnie też. Nieprzyjemna sprawa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musisz uważać na swoją szyję, co by jeszcze trochę wytrzymala Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Isoptin ma łagodzić skutki Fenoterolu, uspokajać pobudzone lekiem serce |
||||||||
|
|
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
lulla współczuję bardzo
![]() zgłoście na policję, niby tylko rzeczy do wędkowania, ale zawsze...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

Ja akurat widziałam na usg dokładną datę, ale u ciebie to po prostu od terminu odjęłabym ten czas o ile jesteś teraz do przodu i wyjdzie Ci mniej więcej
) a poza tym jadlabym chyba wszystko co do tej pory
mnie nie tyle przeraza co zaczynam byc podekscytowana porodem, nie moge sie doczekac i chyba juz sie nie boje, po prostu odczuwam cos jakby podniecenie ze za chwilke juz bedzie po wszystkim, czas przeciez tak szybciutko leci..
to rewelacja ze szyjka twarda i zamknieta, naprawde
wiec zapytalam jak otworzyl garaz ze przeciez go zamykal, a on powiedzial ze no wlasnie..pogasil wszystkie swiatla w domu i wyszedl zeby sprawdzic co jest grane, wystraszylam sie nieziemsko i prosilam zeby nie wychodzil, w koncu wrocil, zamknal drzwi i powiedzial ze rzeczywiscie garaz byl uchylony a przeciez go zamykal na klucz..wyobrazcie sobie ze noc juz mialam nieprzespana i tak sie wystraszylam i zdenerwowalam ze naliszylam sobie jakies 6 skurczy i twardnien w odstepie 5 min praktycznie, nie moglam sie uspokoic. Chcialam zeby zadzwonil gdzies do sasiada, gdziekolwiek ale bylo bardzo pozno a poza tym TŻ wyszedl z zalozenia ze tego kogos juz nie ma, tylko ze ja slyszalam jakies kroki w srodku nocy jak tak nie moglam spac
i dzisiaj rano poszedl do garazu i rzeczywiscie ktos nas okradl. No masakra po prostu.

.
). Rośnie łobuziak
No, ale ile ludzi tyle opinii. O Siemiradzkim słyszałam dużo dobrego. A im więcej czytam tym mniej wiem
. Mam nadzieję, że od tego czasu wiele się tam zmieniło...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

od dźwigania zakupów małż ma być i córcie!!!
Bez nadzienia są???