|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Moje dziecko ma juz dzis po raz 3 czkawkę
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gp powiedziala ze kiedyś, dawno, dawno temu to faktycznie mierzono wielkośc płodu za pomocą miary ale to były jak na ówczene czasy całkiem niezłe pomiary robione cyrklami, mierzono obwód brzucha, bioder itp....kazda kobieta przeciez ma inną budowe i wielkośc brzucha tak naprawdę nie jest zadnym wyznacznikiem wielkości płodu. No ale zeby w dobie ultra sonografu urzywac miary?? Coś tu jest mocno nie tak...... ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Madziku, wyglądaliście ślicznie na ślubie |
|
|
|
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
O Lulka, wreszcie ktoś mi dał klapsa
Kasiek ja 14h nie planuję zdecydowanie Moja babcia urodziła 7 dzieci, moja mama pierwsze dziecko rodziła 3h, bo sala porodowa była zajęta, a drugie 20 minut, moja sis pierwsze dziecko rodziła 5h, bo chciała znieczulenie i jej się nieco skurcze zmniejszyły, drugie 30 minut to co ja mam być gorsza?? ![]() Luii ja kupiłam pościel i w sumie to bez sensu, bo ponoć dziecku lepiej jest na początku w rożku albo śpiworku i pościel wcale nie jest potrzebna. |
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z was ma śpiworek z Motherhood i moze sie podzielić opiniami??
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja planuje na początek do poszewki włożyć kocyk bo jak będą upały to chyba w rożku czy śpiworku będzie gorąco A jak zrobi się cieplej to zmienię na kołderkę albo ten rożek.---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Nie śmiała bym ![]() dobra zbieram się na SR ciekawe co dziś będzie. Może w końcu coś o pielęgnacji albo laktacji
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
MAdzik czemu ja Cię nie mam na nk
Fotki chcę zobaczyć Cytat:
![]() ja tez mam posciel i młoda jej nie uzywa Jesli w ogole spi w łożeczku,to na kołderce połozonej na materacu,przykryta kocykiem albo tetrą czy pieluszką flanelową,zalezy od pogody.My dziś zaliczyliśmy pediatrę ,po 17 jedziemy do jeszcze innego,bo ten mnie wkurzył (delikatnie mówiąc). Młoda pręży mi się przy karmieniu,wypluwa pierś ,popłakuje i za chwilę znowu rzuca się do peirsi jakby nie jadła tydzień,płacze przed wypróznieniem,ma gazy,do tego doszła wysypka na buzi. W przychodni Ola została zwazona,przybiera bardzo ładnie,w górnych granicach normy,a pani doktor zaleciła nam podawanie Bebilonu pepti ,bo pewnie się nie najada i dlatego się tak "złosci" Ja podjerzewam jakąś alergię,albo kolkę... Albo po prostu przejsciowe problemy
|
|
#4207 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brzucha też jakiegoś ogromnego nie mam, choć wydaje mi się, ze w ostatnim czasie urósł.Mój Ł urodził się malutki - chyba 2900, ja miałam coś koło 3200 i 52cm. Jak młoda dorośnie do 3000 to będę bardzo zadowolona ![]() Cytat:
![]() Dziś miałam dobry dzień na różne załatwienia - wszystko sprawnie i bez problemu, a jeszcze byłam w masarni, stałam w kolejce (dłuugiej) i ekspedientka poprosiła mnie, żebym podeszła do przodu to mnie obsłuży bez kolejki W pierwszej chwili myślałam, że mówi to starszej babki, która stała za mną Zdziwiłam się bardzo, ale miłe to w sumie było...
|
||||
|
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
Luii z pościeli ja na początku będę używać tylko przescieradła i czegoś do przykrycia - w zależności od temperatury - chyba pieluszki albo rożka? Ale rożka jeszcze nie mam
|
|
|
|
#4209 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko nie przesadzajcie z tym testowaniem - szkoda auta ![]() Cytat:
bierz się do roboty (i mówi to ta, która jest w takim samym lesie jak Ty Cytat:
![]() dobra, lecimy na zakupy - trzeba się wziąć w końcu do roboty i przygotować wszystko na przyjście dzidziusia ![]() najbardziej mnie teraz denerwuje to czekanie na poród, jakby nie można tego na termin zrobić
|
|
#4210 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie wiem po co się tak męczysz z tą piersią, daj butle i będzie po problemie Trzeba było babie dowalić ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Po pierwsze to wiem już co mam spakować, po drugie to większość z tego mam zgromadzone w jednym miejscu (poza klapkami oczywiście), po trzecie to nawet zaczęłam już to trochę pakować, ale półśpiochy mi się czekoladą pobrudziły ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Mi się najbardziej nierealne wydaje, że mogę w każdej chwili zacząć rodzić i jak sobie pomyślę, że np mogę jutro już mieć dziecko po drugiej stronie brzucha to jest to dla mnie zupełna abstrakcja. I nie planuję nic, moje plany sięgają tylko do porodu, a później się zobaczy
|
|||
|
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jakaś dzisiaj niedorobiona jestem
Do tego Martyna dzisiaj jakoś mniej aktywna co mnie oczywiście martwi :/ Luii ja też nie mam pościeli i póki co nie kupuje. mam dwa rożki, dwa albo trzy kocyki i śpiworek ![]() Karina, Justa a ja myślałam, ze siedzicie w szałasie Madzik pięknie wyglądałaś Co ja jeszcze miałam do powiedzenia...Za dużo napisałyście i sie zgubiłam... |
|
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
STOKROTKA koniecznie inny pediatra,bo jak widzisz na moim przykłądzie butla i mm nic nie daje więc po co się męćzyć i robić te butelki skoro Ola Ci pięnie ssie z piersi
![]() co za lekarze!! ps.z opisu Zuźka ma dokłądnie to samo!!!aby sie przekonać,że ma alergie zrób badanie na krew utajoną w kale i bęziesz miała jasność!!
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#4214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myslisz, ze bananowiec wystarczyłby na te deszcze? |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie to też jest abstrakcyjne, że w każdej chwili mogę jechać na porodówkę i rodzić. I że dziecko będzie ze mną, a z drugiej strony tak jak pisałam męczy mnie to czekanie
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lulka no wlasnie mamy zlecone to badanie. ale pani doktor pocieszyła mnie ,ze to co Ola przechodzi jest w sumie normale, jej uklad pokarmowy musi dojrzeć i tyle. Wysypka to prawdopodobnie tradzik niemowlęcy.Narazie poza badaniem mam karmić ją w pozycji,w której mleko ma "pod górkę" ,czyli np. ja na plecach,ona na mnie na brzuszku. Odbijac po karmieniu i nawet w trakcie,jesli widze taka potrzebę,masowac brzuszek i duzo nosic. I ogolnie nie stresowac sie tym,ze moze chciec jesc nawet kilka godzin bez przerwy. Jak to powiedziała "witamy w 4 trymestrze ciązy"
|
|
#4217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny Wy tak nie straszcie, że już możecie rodzić, bo ja jeszcze nieprzygotowana jestem, łóżeczko niezłożone, materaca brak, pranie i zakupy niedokończone... Ja tam chyba chcę sobie spokojnie do terminu poczekać A u mnie tak jak przeczuwałam - mój mąż pojechał sobie z kolegami na ryby (tzn. 1 kolega będzie łowił, reszta dla towarzystwa ), wróci jutro rano... Powiedziałam mu, że teraz może jeszcze jechać, ale za 3 tygodnie to już nie przejdzie, bo nie mam zamiaru jechać na porodówkę taksówką i sama ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
STOKROTKA ja usłyszałam dokłądnie to samo,że dziecko tak ma!!to nie jest kolka ani nietolerancja czegokolwiek,ona musi dojrzeć i wtedy wszystkie problemy znikną
odbijam ją podczas jedzenia nawet 5-6 razy,jak zaczyna płakać i się prężyć przerywam karmienie i biorę do odbicia!! przy tej metodzie ODPUKAC !!!!!! 4 dzień bez płaczu i bólu!!!
![]() |
|
|
|
#4220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Justa to po co się na jakieś czekanie nastawiasz? Nie masz co robić? Ja mam tyle do zrobienia, że nie myślę nawet o czekaniu ![]() Dania Ty się tak zbierasz do tego materacyka, że może ja Ci siennik jakiś wypcham przy okazji robienia szałasu to będzie szybciej ![]() Myha słuchaj ja mam coś takiego, że mnie bolą nadgarstki, może Ty masz to samo co ja. U mnie zaczęło się to gdzieś w 5 miesiącu od lewej ręki i występowało tylko w nocy, budziłam się i miałam zdrętwiałą dłoń, a jak ruszyłam nią to mnie bolał niemiłosiernie nadgarstek i miałam wrażenie, że zaraz mi się rozsypie, bo coś mi tam przeskakiwało. I tak miałam co noc, ale dłonie nie puchły mi wcale. W dzień nie działo się nic. Od końca 7 miesiąca zaczęły mi puchnąć dłonie, ale nadgarstek mniej się rozlatuje w nocy Generalnie teraz jest tak, że od czasu do czasu coś mi tam przeskakuje i wtedy jest straszny ból, nie mogę się oprzeć na lewej dłoni, często jest tak, że coś biorę cięższego do ręki i mi to wylatuje, bo ta dłoń nie ma siły i boli mnie też prawy nadgarstek, ale tylko jak nim ruszam. W nocy też mi czasem drętwieją dłonie, ale ostatnio śpię tak, że całą noc przytulam poduszkę taką duża tak jak dziecko misia przed sobą i wtedy ręce mam bardziej rozprostowane i mi tak nie drętwieją Ewentualnie kładę ręce na mężu i On myśli, że ja go przytulam
|
|
|
|
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
STOKROTKA co za pediatra.Nie rozumiem jak można uważać że mm będzie lepsze od piersi.
U nas położne na SR bardzo namawiają i kładą nacisk żeby karmić piersią. Tylko cos do tego tematu dojść nie może. Dziś było o fazach porodu w poniedziałek będzie o noworodku zaraz po wykluciu to może za tydzień w końcu coś więcej o pielęgnacji i karmieniu. Ja nie mogę doczekać sie wtorkowej wizyty. Może nie będzie ostatnia ale po 10 tygodniach zobaczę swojego lokatora
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W najbliższą środę ma być o pozycjach i o metodach radzenia sobie z bólem to jeszcze bym chciała zaliczyć
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co się dziwić. Ile ona zdąży powiedzieć w 30min bo drugie 30 to ćwiczenia oddechowe i relaksacyjne.
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widziałaś Zosi tak długo?????ja bym chyba oszalała :brzydal :
![]() |
|
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnie usg miałam w 25tc to co zdjęcie w awatarze jest. Potem miałam 2 wizyty ale usg nie robił.
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeżdziłam przez całą ciąże co 2 tygodnie :brzydal :inaczej bym zwariowała!!![]() kl aski:za wytrwałość i cierpliwość!---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Laski Wy też zauważyłyśćie jak wszystko mega zdrożało????no kurde idzie się na zakupy i wydaje normalnie fortune
![]() |
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty Lulka bardzo często robiłaś ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- nic mi nie mów bo normalnie jest tragediia ja nie wiem czy ja te pieniądze gubie czy co ciągle mi brakuje, ale od tego miesiąca oszczędzamy i własnie miałam się zapytac Was dziewczynki ile tak mniej wiecej tracicie miesiecznie kasiury na jedzonko i jakieś takie rzeczy chemiczne (typu proszek, papier itp) potrzebne do domu? |
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja mam to samo!!!już właśnie zaczęliśmy od aru miesiącey odkładać kasę na zakupy ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- ENIS ja robiłam często,bo panikara ze mnie ![]() wol ałam ją zobaczyć i juz po tygodniu miałam nerwa
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

A jak zrobi się cieplej to zmienię na kołderkę albo ten rożek.
Fotki chcę zobaczyć 
Brzucha też jakiegoś ogromnego nie mam, choć wydaje mi się, ze w ostatnim czasie urósł.

05.06.2010 

w poniedziałek będzie o noworodku zaraz po wykluciu to może za tydzień w końcu coś więcej o pielęgnacji i karmieniu. 
kl aski:za wytrwałość i cierpliwość!