Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 14:47   #4201
kasiek64
Zadomowienie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

Pamiętacie jak wam pisalam ze na ostatniej wizycie w szpitalu lekarka mierzyła mi brzuch miarą krawiecką??
Zapytałam o to GP.....powiedziala ze to był pomiar płodu....i nie bedzie tego komentować bo to z epoki średniowiecza.....jednak tz miał racje ze to był pomiar długości ciemieniowo-siedzeniowej
ale się uśmiałam.A ona ma rentgen w oczach i wie gdzie akurat i jak dziecko jest ułozone

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
ja slyszałam kiedys w tv ale dokladnie o jeden model chodzilo a nie ogolnie o chicco, mam jeszcze na oku Maxi Cosi Tobi iGraco Nautilus - ten ostatni by najfajniejszy byl bo jest aż do 36 kg
My mamy chętkę na Recaro ale ceny powalają momentami.
Moje dziecko ma juz dzis po raz 3 czkawkę

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 14:57   #4202
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
ale się uśmiałam.A ona ma rentgen w oczach i wie gdzie akurat i jak dziecko jest ułozone
No chyba nie próbujesz w tym momencie podwazac kompetencji lekarza

Gp powiedziala ze kiedyś, dawno, dawno temu to faktycznie mierzono wielkośc płodu za pomocą miary ale to były jak na ówczene czasy całkiem niezłe pomiary robione cyrklami, mierzono obwód brzucha, bioder itp....kazda kobieta przeciez ma inną budowe i wielkośc brzucha tak naprawdę nie jest zadnym wyznacznikiem wielkości płodu.
No ale zeby w dobie ultra sonografu urzywac miary?? Coś tu jest mocno nie tak......

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Madziku, wyglądaliście ślicznie na ślubie

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:11   #4203
karina222
Zadomowienie

O Lulka, wreszcie ktoś mi dał klapsa

Kasiek ja 14h nie planuję zdecydowanie Moja babcia urodziła 7 dzieci, moja mama pierwsze dziecko rodziła 3h, bo sala porodowa była zajęta, a drugie 20 minut, moja sis pierwsze dziecko rodziła 5h, bo chciała znieczulenie i jej się nieco skurcze zmniejszyły, drugie 30 minut to co ja mam być gorsza??

Luii ja kupiłam pościel i w sumie to bez sensu, bo ponoć dziecku lepiej jest na początku w rożku albo śpiworku i pościel wcale nie jest potrzebna.
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:15   #4204
luii
Zadomowienie

Czy któraś z was ma śpiworek z Motherhood i moze sie podzielić opiniami??

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:24   #4205
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość

Kasiek ja 14h nie planuję zdecydowanie Moja babcia urodziła 7 dzieci, moja mama pierwsze dziecko rodziła 3h, bo sala porodowa była zajęta, a drugie 20 minut, moja sis pierwsze dziecko rodziła 5h, bo chciała znieczulenie i jej się nieco skurcze zmniejszyły, drugie 30 minut to co ja mam być gorsza??

Luii ja kupiłam pościel i w sumie to bez sensu, bo ponoć dziecku lepiej jest na początku w rożku albo śpiworku i pościel wcale nie jest potrzebna.
to macie w rodzinie niezłe tempo porodów
Ja planuje na początek do poszewki włożyć kocyk bo jak będą upały to chyba w rożku czy śpiworku będzie gorąco A jak zrobi się cieplej to zmienię na kołderkę albo ten rożek.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
No chyba nie próbujesz w tym momencie podwazac kompetencji lekarza
Nie śmiała bym

dobra zbieram się na SR ciekawe co dziś będzie. Może w końcu coś o pielęgnacji albo laktacji

Zosia jest już z nami
Stary 2011-07-01, 15:27   #4206
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

MAdzik czemu ja Cię nie mam na nk Fotki chcę zobaczyć

Cytat:

eee tam,14h to nie było duzo ,czas leciał szybko jak diabli

ja tez mam posciel i młoda jej nie uzywa Jesli w ogole spi w łożeczku,to na kołderce połozonej na materacu,przykryta kocykiem albo tetrą czy pieluszką flanelową,zalezy od pogody.

My dziś zaliczyliśmy pediatrę ,po 17 jedziemy do jeszcze innego,bo ten mnie wkurzył (delikatnie mówiąc).
Młoda pręży mi się przy karmieniu,wypluwa pierś ,popłakuje i za chwilę znowu rzuca się do peirsi jakby nie jadła tydzień,płacze przed wypróznieniem,ma gazy,do tego doszła wysypka na buzi.
W przychodni Ola została zwazona,przybiera bardzo ładnie,w górnych granicach normy,a pani doktor zaleciła nam podawanie Bebilonu pepti ,bo pewnie się nie najada i dlatego się tak "złosci" No i jeszcze "po co się męczyć ,po butli będzie spac jak aniołek". Ręce opadywujom....

Ja podjerzewam jakąś alergię,albo kolkę... Albo po prostu przejsciowe problemy

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:28   #4207
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
dziewczynki wrzucilam fotki ze slubu,jak macie ochote to zapraszam na nk
Super zdjęcia, pięknie wyglądaliście!

Cytat:
No ja tez zobacze teraz we wtorek co z usg wyjdzie i dopiero pojade na zakupy. Zdaje mi sie ze drobniutka bedzie bo mam naprawde maly brzuch ale biorac pod uwage ze tż urodzil sie 3800 to roznie moze byc
Cytat:
34 lata temu nie było ubranek na 56 Ja mam nadzieję, że nasze dziecko nie będzie jednak ponad 4 kg ważyło, chociaż ma takie szanse, bo ja ważyłam 3950
Ja mam wizytę w czwartek, też jestem ciekawa, ile młoda urosła Brzucha też jakiegoś ogromnego nie mam, choć wydaje mi się, ze w ostatnim czasie urósł.
Mój Ł urodził się malutki - chyba 2900, ja miałam coś koło 3200 i 52cm. Jak młoda dorośnie do 3000 to będę bardzo zadowolona

Cytat:
albo 14
ciekawe podejście. Ale w sumie mnie też wydaje się to wszystko takie mało realne, że to juz tak blisko. Z jednej strony te wszystkie przygotowania, wózki, łóżeczka a z drugiej jak pomyśleć że za parę tygodni rodzina się powiększy to takie dziwne się wydaje
Ja mam podobne wrażenie. Próbuję sobie wyobrazić jak to będzie, planuję różne rzeczy, ale jakieś nierealne mi się to wszystko wydaje

Dziś miałam dobry dzień na różne załatwienia - wszystko sprawnie i bez problemu, a jeszcze byłam w masarni, stałam w kolejce (dłuugiej) i ekspedientka poprosiła mnie, żebym podeszła do przodu to mnie obsłuży bez kolejki W pierwszej chwili myślałam, że mówi to starszej babki, która stała za mną Zdziwiłam się bardzo, ale miłe to w sumie było...
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:31   #4208
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Luii z pościeli ja na początku będę używać tylko przescieradła i czegoś do przykrycia - w zależności od temperatury - chyba pieluszki albo rożka? Ale rożka jeszcze nie mam
Stary 2011-07-01, 15:34   #4209
justa878
Zadomowienie

Cytat:
JUSTA powodzenia na egzaminie. Nasze naklejki też dziennie dociskam ale to kwestia tego, że [przyklejone nie na gładkiej powierzchni tylko na tapecie.
Dobrze wiedzieć, moje też są na tapecie
Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość
jutro weźmiemy Oli na przejażdżke i go przetestujemy
tylko nie przesadzajcie z tym testowaniem - szkoda auta
Cytat:
Czy ktoś może mnie zmobilizować do ogarnięcia się? Nie wiem, może niech mi któraś dowali Zabieram się znowu do pakowania torby, mam równe 2 tygodnie do terminu A może by tak za tydzień urodzić?
karina bierz się do roboty (i mówi to ta, która jest w takim samym lesie jak Ty )
Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Dziś miałam dobry dzień na różne załatwienia - wszystko sprawnie i bez problemu, a jeszcze byłam w masarni, stałam w kolejce (dłuugiej) i ekspedientka poprosiła mnie, żebym podeszła do przodu to mnie obsłuży bez kolejki W pierwszej chwili myślałam, że mówi to starszej babki, która stała za mną Zdziwiłam się bardzo, ale miłe to w sumie było...
A ja się dzisiaj wystałam 3h do kardiologa / ekg / ukg i nikt mnie nie przepuścił, a byłoby miło...

dobra, lecimy na zakupy - trzeba się wziąć w końcu do roboty i przygotować wszystko na przyjście dzidziusia
najbardziej mnie teraz denerwuje to czekanie na poród, jakby nie można tego na termin zrobić

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:59   #4210
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość

W przychodni Ola została zwazona,przybiera bardzo ładnie,w górnych granicach normy,a pani doktor zaleciła nam podawanie Bebilonu pepti ,bo pewnie się nie najada i dlatego się tak "złosci" No i jeszcze "po co się męczyć ,po butli będzie spac jak aniołek". Ręce opadywujom....
Nie no przecież to jest oczywiste Ja nie wiem po co się tak męczysz z tą piersią, daj butle i będzie po problemie Trzeba było babie dowalić

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
karina bierz się do roboty (i mówi to ta, która jest w takim samym lesie jak Ty )
A ja wcale nie jestem w lesie Po pierwsze to wiem już co mam spakować, po drugie to większość z tego mam zgromadzone w jednym miejscu (poza klapkami oczywiście), po trzecie to nawet zaczęłam już to trochę pakować, ale półśpiochy mi się czekoladą pobrudziły

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę w czwartek, też jestem ciekawa, ile młoda urosła

Ja mam podobne wrażenie. Próbuję sobie wyobrazić jak to będzie, planuję różne rzeczy, ale jakieś nierealne mi się to wszystko wydaje
Ja też mam wizytę w czwartek i to będzie moja ostatnia wizyta Czyli od czwartku popołudniu mogę już rodzić

Mi się najbardziej nierealne wydaje, że mogę w każdej chwili zacząć rodzić i jak sobie pomyślę, że np mogę jutro już mieć dziecko po drugiej stronie brzucha to jest to dla mnie zupełna abstrakcja. I nie planuję nic, moje plany sięgają tylko do porodu, a później się zobaczy
Stary 2011-07-01, 16:07   #4211
myha82
Wtajemniczenie

Ja jakaś dzisiaj niedorobiona jestem oczywiscie w nicy źle spałam przez te moje pieprzone ręce. Może ktoś mi poodcina paluchy bo dzisiaj prawie w ogóle nie mam czucia Naczytałam sie juz w necie o tym i musze z tym jakos przeżyc do porodu. Enia ty chyba miałas też takie problemy? Dzisiaj w nicy to myslaalm, ze sie popłacze z bezradności...
Do tego Martyna dzisiaj jakoś mniej aktywna co mnie oczywiście martwi :/

Luii ja też nie mam pościeli i póki co nie kupuje. mam dwa rożki, dwa albo trzy kocyki i śpiworek
Karina, Justa a ja myślałam, ze siedzicie w szałasie a nie w lesie
Madzik pięknie wyglądałaś

Co ja jeszcze miałam do powiedzenia...Za dużo napisałyście i sie zgubiłam...

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:58   #4212
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Karina, Justa a ja myślałam, ze siedzicie w szałasie a nie w lesie
Nie ma szałasu, bo Justa daktylowca nie wycięła maczetą, zresztą dzisiaj to by się raczej bananowiec przydał, bo szałas może przeciekać

A w dzień też Ci te ręce drętwieją?
Stary 2011-07-01, 17:12   #4213
lulka265
Zakorzenienie

STOKROTKA koniecznie inny pediatra,bo jak widzisz na moim przykłądzie butla i mm nic nie daje więc po co się męćzyć i robić te butelki skoro Ola Ci pięnie ssie z piersi
co za lekarze!!

ps.z opisu Zuźka ma dokłądnie to samo!!!aby sie przekonać,że ma alergie zrób badanie na krew utajoną w kale i bęziesz miała jasność!!
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:26   #4214
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma szałasu, bo Justa daktylowca nie wycięła maczetą, zresztą dzisiaj to by się raczej bananowiec przydał, bo szałas może przeciekać

A w dzień też Ci te ręce drętwieją?
Dzisiaj np czuje drętwienie tez w dzień. Ogolnie czuje ze to "idzie" od nadgarstka. Wyczytałam ze powinno sie unikac wykonywania czynności wymagających wielokrotnego powtarzania jak np pisanie na klawiaturze
Myslisz, ze bananowiec wystarczyłby na te deszcze?

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:37   #4215
justa878
Zadomowienie

Cytat:
A ja wcale nie jestem w lesie Po pierwsze to wiem już co mam spakować, po drugie to większość z tego mam zgromadzone w jednym miejscu (poza klapkami oczywiście), po trzecie to nawet zaczęłam już to trochę pakować, ale półśpiochy mi się czekoladą pobrudziły

Mi się najbardziej nierealne wydaje, że mogę w każdej chwili zacząć rodzić i jak sobie pomyślę, że np mogę jutro już mieć dziecko po drugiej stronie brzucha to jest to dla mnie zupełna abstrakcja. I nie planuję nic, moje plany sięgają tylko do porodu, a później się zobaczy
dziwisz się jak zamiast się spakować to wpierdzielasz czekoladki?

dla mnie to też jest abstrakcyjne, że w każdej chwili mogę jechać na porodówkę i rodzić. I że dziecko będzie ze mną, a z drugiej strony tak jak pisałam męczy mnie to czekanie

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:45   #4216
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Nie no przecież to jest oczywiste Ja nie wiem po co się tak męczysz z tą piersią, daj butle i będzie po problemie Trzeba było babie dowalić
miałam ochotę

Lulka no wlasnie mamy zlecone to badanie. ale pani doktor pocieszyła mnie ,ze to co Ola przechodzi jest w sumie normale, jej uklad pokarmowy musi dojrzeć i tyle. Wysypka to prawdopodobnie tradzik niemowlęcy.Narazie poza badaniem mam karmić ją w pozycji,w której mleko ma "pod górkę" ,czyli np. ja na plecach,ona na mnie na brzuszku. Odbijac po karmieniu i nawet w trakcie,jesli widze taka potrzebę,masowac brzuszek i duzo nosic. I ogolnie nie stresowac sie tym,ze moze chciec jesc nawet kilka godzin bez przerwy. Jak to powiedziała "witamy w 4 trymestrze ciązy"

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:15   #4217
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
No normalnie ręce i cycki opadywujom, jak sie takie teksty słyszy... Masakra jakaś, ja bym zmieniła lekarza

Dziewczyny Wy tak nie straszcie, że już możecie rodzić, bo ja jeszcze nieprzygotowana jestem, łóżeczko niezłożone, materaca brak, pranie i zakupy niedokończone... Ja tam chyba chcę sobie spokojnie do terminu poczekać

A u mnie tak jak przeczuwałam - mój mąż pojechał sobie z kolegami na ryby (tzn. 1 kolega będzie łowił, reszta dla towarzystwa ), wróci jutro rano... Powiedziałam mu, że teraz może jeszcze jechać, ale za 3 tygodnie to już nie przejdzie, bo nie mam zamiaru jechać na porodówkę taksówką i sama

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
ale pani doktor pocieszyła mnie ,ze to co Ola przechodzi jest w sumie normale, jej uklad pokarmowy musi dojrzeć i tyle. Wysypka to prawdopodobnie tradzik niemowlęcy.Narazie poza badaniem mam karmić ją w pozycji,w której mleko ma "pod górkę" ,czyli np. ja na plecach,ona na mnie na brzuszku. Odbijac po karmieniu i nawet w trakcie,jesli widze taka potrzebę,masowac brzuszek i duzo nosic. I ogolnie nie stresowac sie tym,ze moze chciec jesc nawet kilka godzin bez przerwy. Jak to powiedziała "witamy w 4 trymestrze ciązy"
A to ta sama pani dr co od Bebilonu pepti? Czy ta kolejna? Bo to już brzmi całkiem rozsądnie
Stary 2011-07-01, 19:26   #4218
mokra6
Zadomowienie

Cytat:

Ja też mam wizytę w czwartek i to będzie moja ostatnia wizyta Czyli od czwartku popołudniu mogę już rodzić
Ty uważaj!! Ja miałam wizytę na środę,a o 1 w nocy w środę się zaczęłoooo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:42   #4219
lulka265
Zakorzenienie

STOKROTKA ja usłyszałam dokłądnie to samo,że dziecko tak ma!!to nie jest kolka ani nietolerancja czegokolwiek,ona musi dojrzeć i wtedy wszystkie problemy znikną

odbijam ją podczas jedzenia nawet 5-6 razy,jak zaczyna płakać i się prężyć przerywam karmienie i biorę do odbicia!!

przy tej metodzie ODPUKAC !!!!!! 4 dzień bez płaczu i bólu!!!

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-07-01, 19:47   #4220
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Ty uważaj!! Ja miałam wizytę na środę,a o 1 w nocy w środę się zaczęłoooo
O i to by mi było na rękę nawet, załatw mi też coś takiego

Justa to po co się na jakieś czekanie nastawiasz? Nie masz co robić? Ja mam tyle do zrobienia, że nie myślę nawet o czekaniu

Dania Ty się tak zbierasz do tego materacyka, że może ja Ci siennik jakiś wypcham przy okazji robienia szałasu to będzie szybciej

Myha słuchaj ja mam coś takiego, że mnie bolą nadgarstki, może Ty masz to samo co ja. U mnie zaczęło się to gdzieś w 5 miesiącu od lewej ręki i występowało tylko w nocy, budziłam się i miałam zdrętwiałą dłoń, a jak ruszyłam nią to mnie bolał niemiłosiernie nadgarstek i miałam wrażenie, że zaraz mi się rozsypie, bo coś mi tam przeskakiwało. I tak miałam co noc, ale dłonie nie puchły mi wcale. W dzień nie działo się nic. Od końca 7 miesiąca zaczęły mi puchnąć dłonie, ale nadgarstek mniej się rozlatuje w nocy Generalnie teraz jest tak, że od czasu do czasu coś mi tam przeskakuje i wtedy jest straszny ból, nie mogę się oprzeć na lewej dłoni, często jest tak, że coś biorę cięższego do ręki i mi to wylatuje, bo ta dłoń nie ma siły i boli mnie też prawy nadgarstek, ale tylko jak nim ruszam. W nocy też mi czasem drętwieją dłonie, ale ostatnio śpię tak, że całą noc przytulam poduszkę taką duża tak jak dziecko misia przed sobą i wtedy ręce mam bardziej rozprostowane i mi tak nie drętwieją Ewentualnie kładę ręce na mężu i On myśli, że ja go przytulam
Stary 2011-07-01, 19:49   #4221
kasiek64
Zadomowienie

STOKROTKA co za pediatra.Nie rozumiem jak można uważać że mm będzie lepsze od piersi.
U nas położne na SR bardzo namawiają i kładą nacisk żeby karmić piersią. Tylko cos do tego tematu dojść nie może. Dziś było o fazach porodu w poniedziałek będzie o noworodku zaraz po wykluciu to może za tydzień w końcu coś więcej o pielęgnacji i karmieniu.
Ja nie mogę doczekać sie wtorkowej wizyty. Może nie będzie ostatnia ale po 10 tygodniach zobaczę swojego lokatora

Zosia jest już z nami
Stary 2011-07-01, 20:09   #4222
karina222
Zadomowienie

Cytat:
U nas położne na SR bardzo namawiają i kładą nacisk żeby karmić piersią. Tylko cos do tego tematu dojść nie może. Dziś było o fazach porodu w poniedziałek będzie o noworodku zaraz po wykluciu to może za tydzień w końcu coś więcej o pielęgnacji i karmieniu.
A ile jeszcze lekcji Ci zostało? U mnie jeszcze dwie, ale na ta ostatnią się chyba nie wybieram W najbliższą środę ma być o pozycjach i o metodach radzenia sobie z bólem to jeszcze bym chciała zaliczyć
Stary 2011-07-01, 20:13   #4223
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
A ile jeszcze lekcji Ci zostało? U mnie jeszcze dwie, ale na ta ostatnią się chyba nie wybieram W najbliższą środę ma być o pozycjach i o metodach radzenia sobie z bólem to jeszcze bym chciała zaliczyć
No właśnie liczba spotkań nie jest sprecyzowana. Jak mówią te babeczki aż tematy się wykończą także podejrzewam, że ja to do porodu pochodzę w takim tempie tematycznym.
Ale co się dziwić. Ile ona zdąży powiedzieć w 30min bo drugie 30 to ćwiczenia oddechowe i relaksacyjne.

Zosia jest już z nami
Stary 2011-07-01, 20:22   #4224
karina222
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie liczba spotkań nie jest sprecyzowana. Jak mówią te babeczki aż tematy się wykończą także podejrzewam, że ja to do porodu pochodzę w takim tempie tematycznym.
Ale co się dziwić. Ile ona zdąży powiedzieć w 30min bo drugie 30 to ćwiczenia oddechowe i relaksacyjne.
A no to faktycznie może jeszcze trochę zejść, u nas ćwiczenia są krótkie, a ta część teoretyczna nieraz trwa 1,5h, zależy ile jest pytań.
Stary 2011-07-01, 20:31   #4225
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
STOKROTKA co za pediatra.Nie rozumiem jak można uważać że mm będzie lepsze od piersi.
Ja nie mogę doczekać sie wtorkowej wizyty. Może nie będzie ostatnia ale po 10 tygodniach zobaczę swojego lokatora

Nie widziałaś Zosi tak długo?????ja bym chyba oszalała:brzydal :

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-07-01, 20:44   #4226
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
Nie widziałaś Zosi tak długo?????ja bym chyba oszalała:brzydal :
Ostatnie usg miałam w 25tc to co zdjęcie w awatarze jest. Potem miałam 2 wizyty ale usg nie robił.

Zosia jest już z nami
Stary 2011-07-01, 20:48   #4227
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnie usg miałam w 25tc to co zdjęcie w awatarze jest. Potem miałam 2 wizyty ale usg nie robił.

ja jeżdziłam przez całą ciąże co 2 tygodnie:brzydal :inaczej bym zwariowała!!kl aski:za wytrwałość i cierpliwość!

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Laski Wy też zauważyłyśćie jak wszystko mega zdrożało????no kurde idzie się na zakupy i wydaje normalnie fortunewkurza mnie ju to wszystko

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2011-07-01, 20:50   #4228
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeżdziłam przez całą ciąże co 2 tygodnie:brzydal :inaczej bym zwariowała!!kl aski:za wytrwałość i cierpliwość!

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Laski Wy też zauważyłyśćie jak wszystko mega zdrożało????no kurde idzie się na zakupy i wydaje normalnie fortunewkurza mnie ju to wszystko
ja robiłam na każdej wizycie co 4 tygodnie, raz tylko nie zrobiłam bo wizyta odbyła się po 3 tygodniach i potem czekałam do nasteonej to myślałam że zwariuje
a ty Lulka bardzo często robiłaś

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:

[/COLOR]Laski Wy też zauważyłyśćie jak wszystko mega zdrożało????no kurde idzie się na zakupy i wydaje normalnie fortunewkurza mnie ju to wszystko
nic mi nie mów bo normalnie jest tragediia ja nie wiem czy ja te pieniądze gubie czy co ciągle mi brakuje, ale od tego miesiąca oszczędzamy i własnie miałam się zapytac Was dziewczynki ile tak mniej wiecej tracicie miesiecznie kasiury na jedzonko i jakieś takie rzeczy chemiczne (typu proszek, papier itp) potrzebne do domu?
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:55   #4229
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja mam to samo!!!już właśnie zaczęliśmy od aru miesiącey odkładać kasę na zakupyu nas spożywka i chemia i teraz jeszcze pampki doszły to wychodzi ok 2600 zł ,ja mamy jakieś imprezy w domu to troszkę więcej!!ja się zastanawiałam co my takiego jemy,bo wydaje mi sie ze to bardzo dużo!!
no to nam tez sie podobnie uzbierało i nie wiem na co to idzie, nic takiego nie kupujemy ale w tym miesiacu chce tą stawke zmniejszyc o połowe i zobaczymy czy wyżyjemy
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:55   #4230
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja robiłam na każdej wizycie co 4 tygodnie, raz tylko nie zrobiłam bo wizyta odbyła się po 3 tygodniach i potem czekałam do nasteonej to myślałam że zwariuje
a ty Lulka bardzo często robiłaś

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

nic mi nie mów bo normalnie jest tragediia ja nie wiem czy ja te pieniądze gubie czy co ciągle mi brakuje, ale od tego miesiąca oszczędzamy i własnie miałam się zapytac Was dziewczynki ile tak mniej wiecej tracicie miesiecznie kasiury na jedzonko i jakieś takie rzeczy chemiczne (typu proszek, papier itp) potrzebne do domu?

no to ja mam to samo!!!już właśnie zaczęliśmy od aru miesiącey odkładać kasę na zakupyu nas spożywka i chemia i teraz jeszcze pampki doszły to wychodzi ok 2600 zł ,ja mamy jakieś imprezy w domu to troszkę więcej!!ja się zastanawiałam co my takiego jemy,bo wydaje mi sie ze to bardzo dużo!!

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

ENIS ja robiłam często,bo panikara ze mniewol ałam ją zobaczyć i juz po tygodniu miałam nerwa

Aniołek 26.05.2010r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości