|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
|
|
|
#1682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
kasiuleczkakuleczka - no z tym wózkiem to przegięcie
![]() To tak jak kiedyś chcieli nam ukraść ławkę z cmentarza- ale, ze zalana betonem to połamali ![]() Cytat:
Ja polecam wodę wysokozmineralizowaną Cytat:
![]() i bluzkę też pokaz i stanik ![]() A u nas też wesele się szykuje 30 lipca- nie wiem co to będzie- trochę mnie przeraża! ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
wygląda fajnie!A z tym cukrem to ciekawe- co lek. to inaczej, inne normy, szpitalami straszą przy niższych wynikach niż u innych- nawet ja już tego nie ogarniam
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-01 o 15:23 |
||||
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie wiem jak ten cukier mierzyć, jak odbierać wyniki - dobre, czy zle... teraz popodjadałam, więc chyba nie mam co mierzyć ale zaraz z ciekawości zmierzę jaki będzie wynik jak "zaszalałam". Rano na czczo miałam 89mg/dl godzinę po śniadaniu 140 (no i u mnie niby norma do 140?) a po 2godz miałam 84 (mniej jeszcze niż na czczo)
No a z tym wózkiem to się podłamałam na początku, aż się popłakałam, w prawdzie Filip już niechętnie jeździł no ale drugie dzieciątko w drodze i znów ten sam wydatek Ludzie bywają okropni, że te ręce ich za kradzieże nie bolą i w ogóle...
|
|
|
|
#1684 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() ja dzis byłam na wizycie u gina ![]() także u nas ok a i bylismy w szkole rodzenia i uczyliśmy się kapać, i mój TŻ nawet kąpał - jako jedyny facet się odważył
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No muszę też ruszyć z tą szkołą
|
|
|
|
|
#1686 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic kombinuję może do czegoś dojdę![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może glukometr walnięty???
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że nie mam okazji żeby porównać z jakimś innym - może bym się trochę uspokoiła...
|
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przyszła mi pościel i zestaw z aventu - bajeczka teściowa była zdziwiona, że zamówiłam pościel ecru a nie różową
|
||
|
|
|
#1690 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dopiero zjadłam obiadek dzisiaj po sniadanku bez insuliny mialam cukier 126 wiec jak na mnie to rewelacja ![]() byłam na badaniach i u dentysty - okazało się, że dwie dziury wyhodowałam ale niewielkie więc obie za 1 wizytą załatane a i tak zaczęła kopać jak szalona, aż się dent smiał jak brzuchol skakał chyba wystraszyła się tego dzwięku wiertław ciuchu zakupy marne...kupiłam trochę na siłę 2 bluzki i TZ-owi bluzę. Jakoś nie miałam dzis weny. Cytat:
zobaczymy co będzie dalejCytat:
Cytat:
duża dziewczynka ![]() Cytat:
to juz jeden nabytek do wyprawki z głowyLulka nie zazdroszczę przeżyć...co za ludziska łażą po tym świecie.... Cytat:
A te normy masz od diabetologa? jestes z okolic Poznania? bo wiem ze tam mają wyższe. Cytat:
nie mierz tak, szkoda się kłuć. Mierz po 1h od konkretnego jedzenia, wtedy bedziesz widziec po czym masz jaki wynik |
||||||
|
|
|
#1691 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podobno każdy ma taką pogodę na jaką zasłużył ![]() Byłam w textil market wczoraj ale nie miałam już kasiory ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ładne zakupy![]() kasiuleczkakuleczka coś jest w tym, że po śniadaniu najbardziej skacze cukier chyba wszystkie tak mamy Cytat:
![]() klaski :Cytat:
Na czczo już nie jesteś
|
|||||||
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes jaki duży maluch
juz prawie 2 kilo. niezle
|
|
|
|
#1693 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zdziwiłam, oczywiście najpierw wywiad czy odczuwam dyskomfort itp, mówię że nie , że właśnie nie mam skurczy, więc powiedział że on nic przeciw nie widzi, a rozwarcie to nie koniec świata i szyjka krótka tak samo Cytat:
![]() Cytat:
mi też lepiej tak smakuje ![]() Cytat:
Cytat:
gratulację dużeeeegooo dzieciaczka
|
|
|
#1694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jestem z Mazowieckiego - kaaawał drogi od Poznania
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Małgosia fajnie, że synuś pokazał klejnociki a z tą szyjką faktycznie więcej sobie odpoczywaj cobys jescze te parę tygodni dotrwała
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1696 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w pon. na pewno dostanę od gin. skierowanie na krzywą z 75g glukozy, bo moja mama jak odebrała moje wyniki, to zadzwoniła do mojej gin. i ta jej mówiła, że nie ma co panikować i trzeba zrobić krzywą z 75g.Cytat:
Dzięki, nie będę się tyle kłuć bo już mam same punkciki na paluchu Zjem teraz kolacje i za godz zmierzę cukier, za 2już nie muszę, tak?Cytat:
|
|||
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zależy co jadłaś wtedy, ale wiadomo lepszy niższy niż wyższy ![]() A z tym śniadaniem to coś jest na rzeczy - może to że w nocy nic się nie je i organizm jest lekko zszokowany, że dostał jakiś cukier do przetworzenia
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie właśnie pije kako
normalnie od rana mam smaka na kakao, piłam do śniadania a teraz znowu i to w duuuużym kubku ![]() Leżę sobie i zbieram siły na jutrzejsze tańcowanie bo tż będzie późno i raczej w stanie nie sprzyjającym jedzeniu bo kolega z pracy urodziny robi, więc nie widziałam sensu bawienia się w kucharke ![]() Kochane któraś prosiła o fotki bluzy, wklejałam już kiedyś ale jak tylko zrobie swoje zdjęcie to również wkleje ![]() apropo ubranek to moja mama ostatnio kupiła taką śliczną wyprawke białą - śpiochy, kaftanik, koszulka i czapeczka i stwierdziła, że będe miała na wyjście ze szpitala, ja na nią patrze jak na wariatke ![]() kasiakuleczka, masakra z tym wózkiem AgnesD ale duuuży dzidziolek Kochane moje normalnie mi Was szkoda że musicie się tak kłuć w te paluszki Wasze śliczne
|
|
|
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadrabiałam Was cały poranek... Łacznie chyba cały tydzień!!! Przygotowalam odpowiedzi i co??? Dupa dupa dupa... coś poszło nie tak i klapa...Ni ma :-( A teraz idę jeść bo Tż wrócił z pracy... Napiszę co u nas (bo byłam na wizycie w poniedziałek) wieczorkiem...
|
|
#1700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:sli na:Ja na wyjście to myślałam żeby przygotować 2 zestawy w 2 różnych rozmiarach: body z krótkim rękawem, pajac welurowy, czapka ewentualnie kocyk, a jak będzie ciepło to chyba tylko bawełniany pajacyk wystarczy i cienka czapka Doświadczone mamuśki - jak myślicie?Będę musiała tż to na kartce wszystko zapisać ![]() Cytat:
Bez nerwów |
||
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi sie nei wiem skąd wzieło te sasasa -myslałam ze od kogoś z wizazu heheCytat:
![]() ja w srode własnei na wizycie usłyszałam ze stawia mi sie brzuch i mam barc nospe ta mocniejsza dwa razy dziennie i zwiekszyc dawke magnezu z jednej tablety dziennie na dwie wiec tez jestem szczesliwa połykaczka nospy-no ale jak lekarz mówi ze brac to bede brała bo jak se przypomne ze wtedy te 4 dni mnie tak brzuchol pobolewał to teraz dmucham na zimne i sie stosuje
|
||
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
hello..Dzieki brzuchatki Byłam u ginka po zwolnienie, pytałam o skurcze to powiedział,że 3xdziennie moge brać nospe i więcej odpoczywać w łózku. Z TŻ prawdopodobnie pekła mu żyłka na powiece, choć okulistka na pogotowiu do końca nie była pewna, więcej na karcie pacjenta było więcej pytajników, niż stwierdzeń wygladał masakrycznie w ciągu 2 minut połowa powieki spuchnięta i fioletowo-czarna i pytanie skąd takie diabelstwo się wzieło ..dzisiaj wziął sobie wolne, bo wyglada tragicznie jakby mu ciężarna żona przyłożyłaMucka-gratuluje zakupu wózka ![]() Cytat:
dla TŻ nie lada odwaga dla faceta Mój kąpał małą od początku, pierwszy raz pomogła mu siostra by pokazać jak się trzyma maleństwo, potem sam sobie radził, mam nadzieje,że teraz tak samo będzie ![]() Anuśka-my tak samo zakupimy mate dopiero jak dzidziuś będzie już na świecie. Acelinka- a ten staniczek to chyba małe rozmiary?Ogladałam w środe i nie widziałam namiotów Lulaby- ładnie sie najadłas strachu..Miałam podobną przygode jak byłam w ciąży tylko o 3 w nocy (oczywiście w drodze do łazienki )i nakryłam złodzieji jak chcieli okraść jeszcze niezamieszkały dom szwagra, a że TŻ włączył światło , to zdążyli ucieknąć...I doopa, a sama bym ich pognała![]() ![]() miłego wieczorku
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sasasa - dobre Cytat:
Chyba wam nie pisałam wczoraj ale byłam u siebie w pracy po zaświadczenie, ze mam umowę do dnia porodu. Była akurat kierowniczka i w luźnej rozmowie wyszło, że jak będę chciała i oni będą mieli miejsce to chętnie mnie wezmą po macierzyńskim z powrotem do pracy Mimo, że chyba tam nie wrócę to zrobiło mi się bardzo miło
|
||
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Nastka własnei mnie wtedy bolał brzuch i widziałam ze jest twardawy ale potem przeszło a teraz w sumie jak mnie znów nei boli to nawet uwagoi nie zwracam , od czasu do czasu jest taki inny czyli lekko twardy ale co lekarz miał na myśli mówiąć ze sie stawia to nei wiem ehehe
|
|
|
|
#1705 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie dentystka powiedziała, że trzeba się pilnować i jeść dużo białka i wapnia, bo inaczej dziecko będzie " ze mnie wyciągało". Czyli np. popsuja mi się zęby. Mnie na razie dziury się nie zrobiły, ale miałam inne dentystyczne problemy i musiałąm podczas 4 wizyt wziąć znieczulenie. I bałam się trochę, a potem niezbyt dobrze się czułam. Dziecko chyba też No ale lepiej wziąć znieczulenie niż na taki ból siebie i dziecko narażac- tak powiedział mi lekarz..
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co mój gin na to. Ale póki nic nie boli, nie są to regularne skurcze to się nie martwię![]() Trzeba by jakąś kolacyjkę zjeść Ale sama nie wiem co![]() Zauważyłyście, że minęły już "fazy" na frytki, bób i arbuza? Chociaż widzę, że kakao zaczyna wchodzić
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to nawet bym nie wiedziała hehekochana no co ty ja ostatnio codziennie jadłam bób no ale nie pisałam z wami to skad macie wiedziec hehe a arbuza własnei pochłonełam teraz pije kawe a w ogóle ostatnio namietnie jem lody , które wam polecam bo sa pyszneeeeeeeeeee LODY
|
|
|
|
|
#1708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wam szczerze współczuję
i mimo,że to zacne grono- mam nadzieję,że nie dołączę do niego po przyszłotygodniowym badaniu ![]() Cytat:
Cytat:
Ale z TŻtem to się przyznaj nam możesz ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Ja tak miałam chyba ze 2-3 m-ce- po pracy zawsze, ale nic nie brałam na to bo wszystko było git wg mojej gin. Cytat:
bo wcześniej nie mogłam, jak Wy się zażerałyście A jak czujesz , że macica się stawia, albo dostajesz regularnych skurczy to nie dotykaj brzucha- bo to pobudza macice |
||||
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jak sytuacja będzie wyglądała po nowym roku nie wiadomo i nie zarzekam się w żadną stronę![]() Trzymam kciuki żeby się udało ![]() A jak "straciłam" ząb na początku ciąży to teraz będę mieć spokój? Ja miałam tylko jedną wizytę ze znieczuleniem ale nerwów straciłam przy tym baardzo dużo![]() Architna no to smacznego życzę Jak czuję, że mi twardnieje brzuch to zabieram rękęEdytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-01 o 18:38 |
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Ejjj nie wiem jak to sie stało ale post który pisałam wyswietlił sie przed nastką i archinta a pisałam póxnie-czary jakies wizazowa czy co??????????????????
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

a sukienke już wklejałam kiedyś ale rzuce też pewnie jakieś foty z weseliska 

musisz kochana pokombinować
może glukometr walnięty???
klaski :

:sli na:
nam możesz