|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
aniolina hehhe ja to jestem jednak wredota
ale na mnie nie zwracaj uwagi moj potwor kochany je NON STOP Obiady zjesc nie moge, sniadania tez nie, kolacji NIC NIE JEM JESLI SIE NIE PODZIELE, chyba ze uda mi sie jak spi heheheheh moja tez teraz gorzej sypia niz jak byla mlodsza, za jakie grzechy
|
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
Te wozek espiro enzo fajnie wyglada, ale mnie jednak ta waga i wymiary po zlozeniu troche odstraszaja.
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- no to we are doomed
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina- nie no zdarzaja sie dzieci aniolki, widzialam pare takich egzemplarzy w zyciu swoim- no dziecko mojej kuzynki siedzialo po godz-2 na kolanach i rpzgladalo sie (nawet jak juz kolo 8-9 mcy miala) nawet zabawek nie potrzebowala...a moja to jak tylko odkryla jak sie przemieszczac raczkiem to sekundy usiedziec nie mogla
znajomych synek- starszy od soni o miesiac tez potrafil siedziec na macie i bawic sie zabawkami przez jakies 2 godz prawie sie z miejsca nie ruszajac- a moja w tym czasie wkolo niego harcowala ![]() sa dzieci co spia cale noce juz po tych 6 mies- roku...szczesliwi rodzice takich maluchow... ja jestem ciekawa jak mi sie to ulozy z parka
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
no moja juz po 2 miesiach spala ale jak zeby sie zaczely to jedna pobodka byla...
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie, a propos malych diabelkow- moja corcia wczoraj caly moj olejek na rozstepy dolala sobie do kapieli. zostawilam ja na sekundke sama i poszlam na balkon pranie wieszac, wracam a tu na wannie tluste oka plywaja, buteleczka pusta...z wielkim trudem ja doczyscilam i wanne zreszta tez
a raz mi sie taka warstwa sudocremu wysmarowala ze myslalam ze ja szpachelka bede musiala obdrapywac. cale duze opakowanie na siebie wysmarowala ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- dziewczyny czy to schiz? mialam w pierwszej ciazy tshirt ze snoopim- ubzduralam sobie jakos ze to moj szczesliwy bo w nim urodzilam Sonie (nie bylo czasu zeby sie przebrac jak juz doarlam do szpitala) i teraz szukam identycznego na all i ebayu zeby tym razem tez dobrze poszlo...moze ja wariatka jestem????
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
schiz schiz ale snoopy fajny
|
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczęta
![]() Pooglądałam zdjęcia - wszystkie śliczne A ja ostatnio przeżywam jakieś wahania nastrojów, ale najczęściej to chce mi się płakać, wystarczy jakaś bzdura a ja już łzy w oczach. Normalnie aż mi głupio. To chyba te hormony nie? ![]() Glam uwielbiam opowieści o wyczynach Twojej córci.
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna wiecej niż 1 kawę w ciągu dnia??taką rozpuszczalną z 1 łyzeczki?bo głowa mi pęka;/
|
|
#2740 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze nie wiem, czy nie kupiłam złych spodni w h&m. Dziś chłodno u mnie więc do sklepu ubrałam spodnie dzinsowe z h&m, co kupiłam kilka tygodni temu, a one mi tak jakby z pupy zjeżdzają. Nisko w kroku są jakby. Kurcze ... kupiłam rozmiar 38, 40 na 100% były za duże bo je ubierałam .... ale 38 może są za małe
albo kurcze ze duże i dlatego mi z pupy zjeżdzają Denerwujące jest to jak cały czas muszę je do góry podciągać
|
#2741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tylko na chwilkę, bo lenia mam i leżę z książką ![]() KKasikkk wydaje mi się nadal są troszkę za duże jak zjeżdżają. Ale lepiej troszkę większe niż za małe. A próbowałaś regulować gumkę w pasie, mi zjeżdżały bo ten pas był jeszcze troszkę za duży i mam luz w biodrach na 2 cm, żebym za miesiąc nie kupowała nowych, ale po zmniejszeniu gumki jest ok.
Edytowane przez gosiaczekkk85 Czas edycji: 2011-07-01 o 16:18 |
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
kkkasikkk ja wzięłam większy rozmiar bo ten który był idealny to miały za wąski pas i brzuch by mi się w 7miesiącu już nie zmieściłby i te moje też sa niestety za duze.co prawda z tyłka mi spadaja i to porządnie,ale pas jest za to ok i póki co jest luźny.Ja nosze pasek,nie chce mi się z tymi gumkami bawić
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-01 o 17:52 |
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Właśnie wróciłam z USG 3D i jestem zła bo mała za cholerę nie chciała się pokazać nóżki i rączki trzymała przy buzi stwierdzam ze 100% pewnością że tylko się pokazuje mojemu ginekologowi małpka jedna u niego się ustawia jak do portretu![]() A i odebrałam wyniki dzisiaj robiłam żelazo, mocz, toxo, morfologię i glukozę ta ostatnia do poprawki bo facetka w przychodni nie była pewna czy robić z obciążeniem i zrobiła normalnie no i w poniedziałek poprawka ![]() CO mnie przeraziło mam toxo dodatnią to znaczy pielęgniarka mi powiedziała że miałam przebytą ale nie choruję już teraz się zastanawiam czy to rok temu nie chorowałam co maleństwo umarło nie sprawdziłam wtedy i teraz żałuję Mam w związku z tym pytanie jak już chorowałam to można jeszcze raz na to świństwo zachorować ![]() dokładnie mam tak: IgM ujemny IgG 51 dodatni Wiem że to już było poruszane przepraszam
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
ania21_21 tego co mi goldkia tłumaczyła i co wygooglałam sobie tzn,że wcześniej miałam juz stycznośc z toxo i teraz zarówno ja jak i dzieciaczek jesteśmy bezpieczni.a wyniki mam tak jak Ty IgG dodatnie-u mnie ponad 100
ja teraz jak pójdę to poprosze o skierowanie na dokładniejsze badania krwi i pewnie będę musiała niedługo zrobić glukozę 75g blee
|
#2745 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam umowe na czas okreslony do 12.08, ale juz mi przedłuża do konca wrzesnia ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
tak, mi lekarz pow, zeby nie glaskac za dlugo, a od 26 tyg, do 36-37 tyg ciąży w ogole nie glaskac, bo wlasnie mozna skurcze wywolac i porod moze byc.... wiec potwierdzam, z 2ch zródeł ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- boskie zwierzaki
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie też mam do wypicia 75 g w poniedziałek
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
ja się dzis pytałam jak z tą glukozą-to w domu mam rozpuścić w ciepłej wodzie(nie lubie przegotowanej wody),mogę też dodać trochę soku z cytryny,ale nie wiem czy już w domu czy na miejscu??wolę na miejscu sobie sok wycisnąć...ale wcześniej to ja to będę musiała porządnie schłodzić-ciepłego czy letniego NIE wypiję.po badaniu chyba będę musiała pójść na obiad bo na głodniaka wracać to co najwyżej mogę paść na chodniku...
|
#2748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2749 | ||
|
Zakorzenienie
|
nigdzie nie moglam znalezc
a w sklepach juz pewnie i tak nie bedzie bo to 2 lata temu kupowalam ((((Cytat:
Cytat:
chcoaiz czekaj sprawdzilam mam ogrodniczki- rozmiar M...bluzke M i S- nie dojdzie sie do ladu z ta rozmiarowka
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mysle o tym wózku... nie wiem tyl;ko jak sie go prowadzi, wiec bede szukac gdzies....... ps. na allegro 12 zł taniej :P :P :P i tez kurier gratis :P ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- miałam okazje przetestowac... super sie prowadzi i lekki jest
|
|
|
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
kkkasikkk co do tych jeansow z HM to ja kupilam 40 choc nosze 38. Jeszcze 2 tygodnie temu byly zdecydowanie za luzne. Teraz jak podciagnelam gumki maks jest juz lepiej. Ja jestem wieksza no i one mniejsze
![]() Dodatkowo kupilam sobie te szelki i teraz w nich siedzie. Wlozylam je pod koszule i troszke w sumie widac, ale jest lepiej. Opuszczam sobie troche przod- i tyl sie sam podnosi. Z szelkami juz jest w ogole super. |
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniolina żebys sie czasem nie zdziwiła
|
|
|
#2753 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj ja tez...od 8 klasy podstawowej- czyli od ponad 14 lat..jak nie umyje rano wlosow to wygladam jakbym ich nie myla pare dni ![]() Dzis okropny dzien, zarowno pogodowo jak i u mnie- znow sie z Tżtem pozarlismy, szlak mnie trafia, bo nie powinnam sie denerwowac,ale mam ochote go udusic!
|
|
#2754 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glamourous, Ty teraz w Polsce pracujesz? Twój mąż też wrócił? Ma tutaj pracę? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja kiedyś widziałam i normalnie jak dla lalek dla mnie A na bank to był EspiroCytat:
Moja to do 4-5 m-ca był anioł Spała w swoim łóżeczku, w swoim pokoju, niekiedy do 9-10 rano. Byłam wyspana jak suseł a później się zaczęło, jak "dorosła", zaczęła ząbkować, zaczęła stawać, siadać jak się obudziła i wybudzała się na 2-3 godziny w nocy np. nie spała od 4 do 6-7 rano!! Byliśmy tak skonani, zmęczeni, nie mieliśmy sił na nic, kryzys związku na maxa, bo jedno bardziej zmęczone od drugiego wypominało, kto dłużej w nocy spał Nic nie pomagało na uśpienie jej. Cytat:
Lepiej zrobiło się ok. roku a po 1,5 roku pełen sukces. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nawet nie chciała wcześniej wychodzić, gin. musiała mi poród wywoływać na zasadzie: "Chcesz jutro rodzić?", "Tak chcę" to mi odkleiła jajo płodowe, w drodze do domu zaczął odchodzić mi czop, w nocy dostałam skurczy, rano pojechałam do szpitala a wieczorem pierdłam i urodziłam. Och żeby teraz było tak samo, tak łatwo lekko i przyjemnie |
|||||||||
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
A propo wzruszania się dzisiaj byłam w kinie z tż przed USG na Kungfu Panda 2 i na koniec się popłakałam normalnie dobrze że miałam okulary i było ciemno
A jakie humorki mam jak tż zwalił aparat w tamtym tygodniu i zepsuł przez to wylądował u moich rodziców na materacu w pokoju okropna jestem
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostrra moja nie przespała całej nocy póki jej dziecko nie skonczyło 2 lata.Zdaję sobie sprawy,że tak może być i w moim przypadku...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-01 o 18:49 |
|
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Witam was moje drogie
Byłam u rodziców ale teraz wszystko grzecznie nadrobiłam :mad :.. Właśnie tak jak pisze seona wybudzał się na dwie trzy godziny w nocy i brykał, a ja wyszywałam . My z tżtem dzieliliśmy noc na połowękasik dawaj kontakt na nk ![]() Idę kąpać synia. Zmykam. |
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki zobaczcie jakie fajne koszulki i tanie
![]() http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-k...696175021.html
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc laski
u nas ostatnio caly dzien w plenerze...dzis na obiad zrobilismy sobie grilla i bylo bardzo fajnie... cisnieniomierz warto sobie kupic...i nie sugerowac sie tym,ze przed ciaza mialo sie niskie cisnienie.to samo bylo u mnie a w ciazy,po 35 tyg ciazy cisnienie mi tak zaczelo w gore isc,ze mialam przez to wywolywany porod.na szczescie byl to dzien przed terminem porodu... zdjecia brzuszkow piekne...i rosna juz nam ladnie te nasze bebenki ![]() JOAMIC piekne zdjecia slubne GLAM Twoje tez piekne,bardzo ciekawa jestem tego slubu w indiach...a moge wiedziec gdzie mieszkacie czy w pl
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

ale na mnie nie zwracaj uwagi moj potwor kochany je NON STOP

stwierdzam ze 100% pewnością że tylko się pokazuje mojemu ginekologowi małpka jedna
u niego się ustawia jak do portretu
nie sprawdziłam wtedy i teraz żałuję
Ja kiedyś widziałam i normalnie jak dla lalek dla mnie