|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Hello,
podobno do środy ma być taka pogoda. Na wszelki wypadek zakupiłam Stasiowi kalosze, bo do tej pory nie mieliśmy. No paaa, bawcie się dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Będzie dobrze! ![]() I chyba będę lubić ten Twój koniec miesiąca, bo przynajmniej do nas wpadasz ;-) Cytat:
![]() Cytat:
Joaśka a czemu chcesz Mi na noc ściągać pieluchę? Ona juz w czasie dnia woła? My też czekamy, aż się troszkę cieplej zrobi i zaczniemy w dzień. Na razie to tylko qpa pięknie na nocnik, a siq jak się uda. Gucia, nie zacytowało mi, ale tak właśnie masz teraz myśleć. Wiesz jak ![]() Lecę fasolke bułgarke obierać i rybkę podszykować. No właśnie, Karenina - jak na Ciebie to nieprzyzwoicie długa nieobecność.
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-07-01 o 12:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Joaśka takie czasy- sprzęty się mi sypią
![]() Konspi a my kaloszy nie mamy- ciągle zapominałam kupić i teraz skiśniemy w domu! Ela gratuluje nocnikowania! My z tym bardzo daleko w lesie:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=jo@śka;27864209] Wiecie, jestem zawsze za kobietą w ciąży ale pracodawca też nie ma łatwo... No ale zachować się jednak powinno umieć ![]() .[/QUOTE] w sumie ja tez rozumiem "problem" ciezarnej dla pracodawcy, bo musi liczyc sie z nieoczekiwanymi nieobecnosciami (gdyby ciaza zle przebiegala) i musi "trzymac" dla niej miejsce pracy przynajmniej, przez okres urlopu wychowawczego. Jednak z drugiej strony gdybym im dzis polozyla wypowiedzenie na stole, to bylabym tutaj tylko do konca lipca ... i wydaje mi sie, ze szybkie znalezienie nowego pracownika, wyszkolenie go odpowiednio lub tez i wdrozenie w system moze przysporzyc wiecej problemu niz ciezarna, ktora jeszcze jest w firmie przez kilka miesiecy, a ktora traktuja za przeproszeniem jak wrzod na doopie. Ale moze tez sie zupelnie myle, w koncu pracodawca nie jestem, a jak kiedys jednym zostane, to bede musiala tez taka sytuacje dobrze rozpatrzyc. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3004 | |||
Rozeznanie
|
[QUOTE=gucia6;27864840]My tez nie mielismy jakiejs najwspanialszej pogody nad morzem, ale troche pozwiedzalismy i cudownie odpoczelismy... co zaowocowalo nawet fasolka
![]() Cytat:
![]() No włąśnie coś mi podejrzanie wyglądała ta nieobecność Kareniny. Ale że nie poszła do znajomych lub kafejki skorzystać z neta??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() myślę że warto ![]() co do ciąży to pewnie, że dla pracodawcy jest to problem. Ale chyba mniejszy niź przyjmowanie nowego pracownika, szkolenie go, wdrażanie itd więc zła reakcja pracodawcy na info o ciąży, zniechęca kobietę do dalszej , dobrej współpracy. to jest właśnie alternatywa dla żeli ![]() po prostu lakier który się utwardza w lampie UV Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-07-01 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=jo@śka;27865244] Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Oczywiscie są też plusy, ale wg mnie najlepszą alternatywą jest duuuża samodzielność u dobrego pracodawcy, hehe ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Ale co Ela w kosmetykę chciałabyś pójść? Ja ostatnio jak szukałam tego złobka dla Stasia to na serio stwierdziłam, ze chciałabym coś takiego prowadzić i zajmować się tymi malymi, slodkimi dzieciaczkami. (Ostatnio dochodze do wniosku, że nawet mam cierpliwość) ![]() Efilia, tyle u nas przesiadujesz, może skrobnij coś do nas? Dzisiaj małż krócej pracuje, a u mnie robota w polu, nawet pralki nie nastwiłam... ![]() ![]()
![]() |
#3008 | |
Zakorzenienie
|
Joasiu, mysle, z to wlasnie kwestia "dobrego wychowania" rowniez wsrod pracownic. Ja osobiscie jestem zdania, ze ciaza to nie choroba, zreszta tu w Niemczech tak dlugo jak ciaza przebiega prawidlowo i warunki pracy nie sa zagrazajace, to nie rozdaja "L4". Zreszta w pierwszej ciazy chodzilam do pracy do 8 miesiaca i korona mi z glowy nie spadla... no ale to jestem ja, twarda baba - kobieta pracujaca
![]() I tak jak mowi Ela, takie przyjecie wiadomosci jak to mialo w moim przypadku w najmniejszym stopniu nie podbudowalo mojej motywacji, ktora i tak juz od jakiegos czasu dryfuje dosc blisko podloza ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
Ja jak poszłam do dyra mu powiedziec ze jestem w ciazy to nawet na mnie nie popatrzył tylko powiedział ze na zastepstwo napewno kogos znajdziemy
![]() ![]() ![]() Kurcze troch zła jestem bo wybierałam sie dzis z Kamilka do koscioła dzis ma byc błogosławienstwo dzieci ale jest tak strasznie zimno tak strasznie wieje ze chyba nie pojde ![]() ![]()
#3010 | ||||
Zadomowienie
|
Pan informatyk co nam robi reklamę w gazecie chyba mnie zabije bo mu miałam do piętnastej 24 oferty powysyła a mam narazie 2
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do chorobowego to jak się ma własną firmę to nie ma takiego słowa w słowniku jak choroba:P Cytat:
![]() ![]() ![]() No albo dobrze płatna posada w jednostce budżetowej ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-07-01 o 14:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten hybrydowy to nie wiem, ale ja żele poznam na kilometr... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 | ||||
Rozeznanie
|
[QUOTE=konspiracja;2786566 2]
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Moje dzieciaki wycinają, rysują i kleją. Odeszłam tylko po kawę,a weszłam na wizaz... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
Zakorzenienie
|
My już wogóle pampersów nie kupujemy, bo te dady na noc dały rade. Zresztą są plusy jak dziecko ma szybciej mokro- w końcu chociaż mu to przeszkadza!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Rozeznanie
|
Jasne, ze są plusy. W końcu pampersy to wynalazek ku wygodzie rodziców (i całe szczęście, że jest) a nie dla dobra dziecka. Ja od jutra zaczynam używać pieluchy wielorazowe, które mam pożyczone od szwagierki. Tam to będzie czuła, że ma mokro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Zadomowienie
|
Pietrusia, u nas tez pogoda do bani;/ domyslam sie, ze zostalyscie w domku?
Guciu ja na staz chodzilam do ktoregos tam pazdziernika. a pracownica miala rodzic we wrzesniu, a poszla na L4 od konca kwietnia juz, a potem przylazila(jak to sama okreslala) "w odwiedziny", bo sie jej w domu nudzilo ![]() kurcze my nie mamy kaloszkow ![]() Jo@sia napisz koniecznie jak sie sprawdza u Was wielorazowki ![]() Maria pisalas kiedys o majtach treningowych- co to za cudo? uzywacie? bylysmy przed poludniem psine wyprowadzic, a potem biegiem do domu, bo sie rozpadalo. no i moje Małe nie mialo dzis drzemki, wiec spi od 20 minut. ja zaraz sie ide myc i pod kolderke z ksiazka. milego weekendu!
#3016 |
Zakorzenienie
|
Joaśka to powodzenia!
My też byliśmy na spacerze w końcu...pojeździł godzine autkiem i wróciliśmy. Starszliwie zimno się zrobiło... |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Rozeznanie
|
asioczka - napiszę na pewno
zebra - dzięki, mam nadzieję, ze sprawnie pójdzie... ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Utworzyłam album ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Joasiu dziękuje Mi jest świetna czekam na więcej zdjęć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3021 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=asioczka;27871609]Pietrusia, u nas tez pogoda do bani;/ domyslam sie, ze zostalyscie w domku?
Guciu ja na staz chodzilam do ktoregos tam pazdziernika. a pracownica miala rodzic we wrzesniu, a poszla na L4 od konca kwietnia juz, a potem przylazila(jak to sama okreslala) "w odwiedziny", bo sie jej w domu nudzilo ![]() kurcze my nie mamy kaloszkow ![]() Jo@sia napisz koniecznie jak sie sprawdza u Was wielorazowki ![]() Maria pisalas kiedys o majtach treningowych- co to za cudo? uzywacie? bylysmy przed poludniem psine wyprowadzic, a potem biegiem do domu, bo sie rozpadalo. no i moje Małe nie mialo dzis drzemki, wiec spi od 20 minut. ja zaraz sie ide myc i pod kolderke z ksiazka. milego weekendu Widziałam na Allegro majtki treningowe 29zł o ile pamiętam zaraz poszukam to wstawie. Narazie ich nie kupiłam bo nie wiem czy są warte, a Joasia coś pisała że ma majtki nie wiem czy treningowe ale pamiętam że porzyczyłaś od szwagierki. Dzieci czują że mają mokro i można je prać ![]() My dziś pojechaliśmy do Sącza bo dalej jest zimno i mokro. Kupiłam tenisóweczki, spódniczke i body ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- wklejam linka http://allegro.onet.pl/majtki-trenin...6.html#gallery |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Rozeznanie
|
gochaa - dzięki
![]() Maria - właśnie dorzuciłam kilka zdjęć ![]() gucia - to świetnie, ze pracujesz już nad biznesplanem. To podstawa. Tych wymogów higienicznych nie zazdroszczę... Maria - ja nie mam majtek treningowych, tylko po prostu pieluchy wielorazowe, takie misiowe, na napy i do nich daje się takie wkładki bawełniane czy bambusowe, jakoś tak... Nie przemokną tak szybko na zewnątrz a dziecko czuje, że ma mokro. Mam ich tylko kilka więc nie wiem czy mi zdążą schnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Rozeznanie
|
Maria - a jakie tenisóweczki??? Wklej zdjecia zakupów
![]() Fajne te majty. Na pewno przydatne na wyjścia. JA mam coś takiego jak na zdjęciu (specjalnie teraz bym takich nie kupowała ale jak mogłam pożyczyć...) |
![]() ![]() |
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
1. i znó zasnołem na siedząco
2. mały Elmirek :P 3. napatrzyłęm się pieski i kotki i też tak chce!
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-07-29 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3026 |
Zadomowienie
|
Joasia pojechałam do Sącza bo chciałam do ccc po te tenisóweczki co ma Mi ale ccc nie znalazłam. Kupiłam w Botti . Wstawie jak tylko fotke zrobie
![]() ![]() Co do majtek to nie wiem narazie się wstrzymuje ![]() Gocha Ty masz dobrze, bo zawsze Ci uśnie gdzie popadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Zadomowienie
|
hello
![]() Guciu, gratulacje ![]() Katekate - spoko, ja też drugiego w życiu nie planuje, z tego co wiem Katarina też nie więc jest nas min. 3 ![]() i to na tyle z mojego nadrabiania.. Konspi,dziękuję za pamięc, egzamin niestety do tyłu ![]() ![]() ale na razie sie nie przejmuje, w środe lecimy na Krete na 2tyg więc będę myśleć po powrocie postaram się jeszcze odezwać do wyjazdu, buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
Zakorzenienie
|
Ola jest nas conajmniej 4- też nie planuje drugiego dziecka.
Szkoda, że z egzaminem nie poszło jak trzeba, ale napewno poprawisz. Wakacje- super! Gochaa świetne foty! Dobrze z takim dziekciem co zaśnie w karzdych warunkach ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-07-02 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Maria pochwal sie zakupami ![]() ![]() Gocha, Wojtula jak zwykle wymiata ![]() ![]() ![]() Guciu, a w zlobku Sandra ma pampera czy taka wielorazowa? na pewno takie wielorazowe przyspieszaja odpieluchowanie, dziecko jest bardziej swiadome swojego ciala i reakcji ![]()
![]() |
#3030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.