Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 12:39   #3001
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Hello,
podobno do środy ma być taka pogoda. Na wszelki wypadek zakupiłam Stasiowi kalosze, bo do tej pory nie mieliśmy.
Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
lecę się pakować i zgłaszam usprawiedliwioną nieobecność do 17.07
No paaa, bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
No to życzę udanego urlopu, my wyjeżdżamy 20.07 ale ciągle się zastanawiam czy to Zakopane to by dobry pomysł zwłaszcza jak wczoraj tżt mi mówi że za 1500 na osobę są fajne last minute do Bułgarii A te 10 dni w Zakopanem napewno nas tyle wyniesie o ile nie więcej
Moje absolutnie najlepsze wakkacje to było Zakopane. Ale my lubimy chodzić po górach, nie po Krupówkach i to było tuż przed ślubem... ech rozmarzył sie czlowiek...
Będzie dobrze!
I chyba będę lubić ten Twój koniec miesiąca, bo przynajmniej do nas wpadasz ;-)

Cytat:
Aleeeeee jutro jadę na zakupy jeśli oczywiście Wiki pozwoli mi wyjść z domu
Ja też jutro wychodzę SAMA

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
właśnie weszły na rynek te hybrydy. Jest to bardzo fajny patent i faktycznie utrzymuje się długo i nie trzeba ścierać pilnikiem, tylko sie zmywa jak lakier, wiec płytki się nie niszczy.
Ale to tylko na żele czy na naturalki też?

Joaśka a czemu chcesz Mi na noc ściągać pieluchę? Ona juz w czasie dnia woła? My też czekamy, aż się troszkę cieplej zrobi i zaczniemy w dzień. Na razie to tylko qpa pięknie na nocnik, a siq jak się uda.

Gucia, nie zacytowało mi, ale tak właśnie masz teraz myśleć. Wiesz jak

Lecę fasolke bułgarke obierać i rybkę podszykować.

No właśnie, Karenina - jak na Ciebie to nieprzyzwoicie długa nieobecność.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-07-01 o 12:43
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:45   #3002
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Joaśka takie czasy- sprzęty się mi sypią nawet urwał się uchwyt do prysznica, i żarówka odłamała się od gwinta w lustrze i tak został gwint w środku. Mam mega pecha!!!

Konspi a my kaloszy nie mamy- ciągle zapominałam kupić i teraz skiśniemy w domu!

Ela gratuluje nocnikowania! My z tym bardzo daleko w lesie:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:01   #3003
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Guciu wszystko się jakoś ułoży ważne żeby maleństwo było zdrowe i ty się dobrze czuła. A co pośpiechu to nikomu się nie śpieszyło a tu proszę jaki wysyp nowych mamuś

Gocha nawet nie strasz, jeszcze jak się okaże ze będzie taka pogoda jak dziś to mnie chyba coś trafi że jednak nie polecieliśmy gdzieś w cieplejsze rejony
My tez nie mielismy jakiejs najwspanialszej pogody nad morzem, ale troche pozwiedzalismy i cudownie odpoczelismy... co zaowocowalo nawet fasolka

[QUOTE=jo@śka;27864209]
Wiecie, jestem zawsze za kobietą w ciąży ale pracodawca też nie ma łatwo... No ale zachować się jednak powinno umieć
.[/QUOTE]
w sumie ja tez rozumiem "problem" ciezarnej dla pracodawcy, bo musi liczyc sie z nieoczekiwanymi nieobecnosciami (gdyby ciaza zle przebiegala) i musi "trzymac" dla niej miejsce pracy przynajmniej, przez okres urlopu wychowawczego.
Jednak z drugiej strony gdybym im dzis polozyla wypowiedzenie na stole, to bylabym tutaj tylko do konca lipca ... i wydaje mi sie, ze szybkie znalezienie nowego pracownika, wyszkolenie go odpowiednio lub tez i wdrozenie w system moze przysporzyc wiecej problemu niz ciezarna, ktora jeszcze jest w firmie przez kilka miesiecy, a ktora traktuja za przeproszeniem jak wrzod na doopie.
Ale moze tez sie zupelnie myle, w koncu pracodawca nie jestem, a jak kiedys jednym zostane, to bede musiala tez taka sytuacje dobrze rozpatrzyc.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
No właśnie, Karenina - jak na Ciebie to nieprzyzwoicie długa nieobecność.
Karenina mi pisala, ze sie im internet sypnal przedwczoraj i dzis mieli naprawiac
Stary 2011-07-01, 13:17   #3004
jo@śka
Rozeznanie

[QUOTE=gucia6;27864840]My tez nie mielismy jakiejs najwspanialszej pogody nad morzem, ale troche pozwiedzalismy i cudownie odpoczelismy... co zaowocowalo nawet fasolka

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
Wiecie, jestem zawsze za kobietą w ciąży ale pracodawca też nie ma łatwo... No ale zachować się jednak powinno umieć
.[/QUOTE]
w sumie ja tez rozumiem "problem" ciezarnej dla pracodawcy, bo musi liczyc sie z nieoczekiwanymi nieobecnosciami (gdyby ciaza zle przebiegala) i musi "trzymac" dla niej miejsce pracy przynajmniej, przez okres urlopu wychowawczego.
Jednak z drugiej strony gdybym im dzis polozyla wypowiedzenie na stole, to bylabym tutaj tylko do konca lipca ... i wydaje mi sie, ze szybkie znalezienie nowego pracownika, wyszkolenie go odpowiednio lub tez i wdrozenie w system moze przysporzyc wiecej problemu niz ciezarna, ktora jeszcze jest w firmie przez kilka miesiecy, a ktora traktuja za przeproszeniem jak wrzod na doopie.
Ale moze tez sie zupelnie myle, w koncu pracodawca nie jestem, a jak kiedys jednym zostane, to bede musiala tez taka sytuacje dobrze rozpatrzyc.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Karenina mi pisala, ze sie im internet sypnal przedwczoraj i dzis mieli naprawiac
gucia - oczywiście powinni Cię docenić i nie zachowywać się w taki sposób. Pisałam o pracodawcy, bo np. mój mąż nim jest i co prawda nie zatrudnia akurat kobiet, więc w takiej sytuacji nie był, ale wiem ile to problemów, wszędzie pod górkę, a i wśród pracowników też nieodpowiedzialne osoby się znajdą. Dlatego patrzę też z tej drugiej strony. Jestem jednak, jak już pisałam po Twojej stronie
No włąśnie coś mi podejrzanie wyglądała ta nieobecność Kareniny. Ale że nie poszła do znajomych lub kafejki skorzystać z neta???

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Joaśka takie czasy- sprzęty się mi sypią nawet urwał się uchwyt do prysznica, i żarówka odłamała się od gwinta w lustrze i tak został gwint w środku. Mam mega pecha!!!

Konspi a my kaloszy nie mamy- ciągle zapominałam kupić i teraz skiśniemy w domu!

Ela gratuluje nocnikowania! My z tym bardzo daleko w lesie:P
My też kaloszy nie mamy. A zastanawiałam się ostatnio czy może kupić czy nie... Współczuję przejść ze sprzętami ale tak to jest, ze jak się coś sypie to jedno po drugim...

Cytat:
Hello,

Joaśka a czemu chcesz Mi na noc ściągać pieluchę? Ona juz w czasie dnia woła? My też czekamy, aż się troszkę cieplej zrobi i zaczniemy w dzień. Na razie to tylko qpa pięknie na nocnik, a siq jak się uda.

.
A ja pisałam o nocy??? Jeśli tak, to coś musiało mnie zaćmić. Do nocy bez pampersa u nas daleko. Chodziło mi o dzień oczywiście
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:24   #3005
elalank
Zadomowienie

Cytat:

Oooo!!! Fajnie! Szkoda, ze jesteś daleko, bo mogłybyśmy działać razem - Ty paznokcie, ja makijaż Czyli myślisz, ze warto się zdecydować?

Dzięki, właśnie próbuję
no szkoda bo mnie coraz bardziej kręci taka praca, niż biurko i papierologia! a można by założyć jakąś małą działalność

myślę że warto jest spokój na 2-3 tyg. (zależy jak szybko paznokcie Ci rosną)

co do ciąży to pewnie, że dla pracodawcy jest to problem. Ale chyba mniejszy niź przyjmowanie nowego pracownika, szkolenie go, wdrażanie itd więc zła reakcja pracodawcy na info o ciąży, zniechęca kobietę do dalszej , dobrej współpracy.

Cytat:
Ale to tylko na żele czy na naturalki też?
to jest właśnie alternatywa dla żeli
po prostu lakier który się utwardza w lampie UV

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-07-01 o 13:25
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:33   #3006
jo@śka
Rozeznanie

Cytat:
no szkoda bo mnie coraz bardziej kręci taka praca, niż biurko i papierologia! a można by założyć jakąś małą działalność

myślę że warto jest spokój na 2-3 tyg. (zależy jak szybko paznokcie Ci rosną)

co do ciąży to pewnie, że dla pracodawcy jest to problem. Ale chyba mniejszy niź przyjmowanie nowego pracownika, szkolenie go, wdrażanie itd więc zła reakcja pracodawcy na info o ciąży, zniechęca kobietę do dalszej , dobrej współpracy.

Wiesz, są plusy i minusy własnej działalności. Wielu jednak myśli, ze właściciel firmy nic nie robi a pieniądze z nieba lecą. Nic bardziej mylnego. Czasem chciałabym, żeby TŻ poszedł do pracy od 8-15 i niczym się później nie przejmował. A tu na okrągło... Ale generalnie fajnie jest. Wiem też z własnego doświadczenia Oczywiście masz rację z tą ciążą, że źle to wpływa na atmosferę i Twoje chęci do pracy.
Stary 2011-07-01, 13:45   #3007
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
My tez nie mielismy jakiejs najwspanialszej pogody nad morzem, ale troche pozwiedzalismy i cudownie odpoczelismy... co zaowocowalo nawet fasolka
bo Kate gotowa jeszcze to Zakopane odwołać

[QUOTE=jo@śka;27865244]
Cytat:
A ja pisałam o nocy??? Jeśli tak, to coś musiało mnie zaćmić. Do nocy bez pampersa u nas daleko. Chodziło mi o dzień oczywiście
No grunt to przeczytac ze zrozumieniem pisałas że Mi kaszlala w nocy

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Wiesz, są plusy i minusy własnej działalności. Wielu jednak myśli, ze właściciel firmy nic nie robi a pieniądze z nieba lecą. Nic bardziej mylnego. Czasem chciałabym, żeby TŻ poszedł do pracy od 8-15 i niczym się później nie przejmował. A tu na okrągło... Ale generalnie fajnie jest.
Ja też jestem tego zdania. Nie ma przerw świątecznych, długich weekendów, za urlop Ci nikt nie zapłaci, nie mówiąc o macierzyńskim czy chorobie... To wcale nie taki miód, jakby się mogło wydawać.
Oczywiscie są też plusy, ale wg mnie najlepszą alternatywą jest duuuża samodzielność u dobrego pracodawcy, hehe łatwo powiedzieć...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Ale co Ela w kosmetykę chciałabyś pójść?

Ja ostatnio jak szukałam tego złobka dla Stasia to na serio stwierdziłam, ze chciałabym coś takiego prowadzić i zajmować się tymi malymi, slodkimi dzieciaczkami. (Ostatnio dochodze do wniosku, że nawet mam cierpliwość)

Efilia, tyle u nas przesiadujesz, może skrobnij coś do nas?

Dzisiaj małż krócej pracuje, a u mnie robota w polu, nawet pralki nie nastwiłam...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2011-07-01, 13:59   #3008
gucia6
Zakorzenienie

Joasiu, mysle, z to wlasnie kwestia "dobrego wychowania" rowniez wsrod pracownic. Ja osobiscie jestem zdania, ze ciaza to nie choroba, zreszta tu w Niemczech tak dlugo jak ciaza przebiega prawidlowo i warunki pracy nie sa zagrazajace, to nie rozdaja "L4". Zreszta w pierwszej ciazy chodzilam do pracy do 8 miesiaca i korona mi z glowy nie spadla... no ale to jestem ja, twarda baba - kobieta pracujaca

I tak jak mowi Ela, takie przyjecie wiadomosci jak to mialo w moim przypadku w najmniejszym stopniu nie podbudowalo mojej motywacji, ktora i tak juz od jakiegos czasu dryfuje dosc blisko podloza

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Ja też jestem tego zdania. Nie ma przerw świątecznych, długich weekendów, za urlop Ci nikt nie zapłaci, nie mówiąc o macierzyńskim czy chorobie... To wcale nie taki miód, jakby się mogło wydawać.
Oczywiscie są też plusy, ale wg mnie najlepszą alternatywą jest duuuża samodzielność u dobrego pracodawcy, hehe łatwo powiedzieć...
dlatego ja z wlasna dzialalnoscia chce jeszcze troche poczekac i na razie popracowac jeszcze u jakiegos dobrego pracodawcy... tylko jak takiego znalezc
Stary 2011-07-01, 14:08   #3009
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Ja jak poszłam do dyra mu powiedziec ze jestem w ciazy to nawet na mnie nie popatrzył tylko powiedział ze na zastepstwo napewno kogos znajdziemy nawet mi nie pogratulował ja mam zamiar pracowac do Świąt Bożego Narodzenia jasli tylko wszystko bedzie w porządku

Kurcze troch zła jestem bo wybierałam sie dzis z Kamilka do koscioła dzis ma byc błogosławienstwo dzieci ale jest tak strasznie zimno tak strasznie wieje ze chyba nie pojde gdyby procesji nie bylo to bysmy w kosciele siedziały ale na procesje jak tu wyjsc z dzieckiem jak taka zimnica a ona cos mi kichac zaczyna boje sie zeby mi sie potem nie rozchorowała

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 14:11   #3010
katekatee
Zadomowienie

Pan informatyk co nam robi reklamę w gazecie chyba mnie zabije bo mu miałam do piętnastej 24 oferty powysyła a mam narazie 2 Nie wiem czy się Wam obiło o oczy ale mnie się tak wydaje że w rossmanie jest promocja 2 paczki pampersów i dają chusteczki gratis, tylko że nie wiem czy te pampersy po 79,90 czy 89,90? W sumie to tak czy tak się opłaci. Pewnie jak ja ruszę du...sko to już ich nie będzie

Cytat:
Hello,
podobno do środy ma być taka pogoda. Na wszelki wypadek zakupiłam Stasiowi kalosze, bo do tej pory nie mieliśmy.

Moje absolutnie najlepsze wakkacje to było Zakopane. Ale my lubimy chodzić po górach, nie po Krupówkach i to było tuż przed ślubem... ech rozmarzył sie czlowiek...
Będzie dobrze!
I chyba będę lubić ten Twój koniec miesiąca, bo przynajmniej do nas wpadasz ;-)
Ja też chyba Wikiemu kalosze kupię, alo to dopiero w poniedziałek jak pójdę do pracy a tżt z nim będzie siedział A co do humoru to już mi troche wraca tylko teraz nie wiem czy przez to że już początek miesiąca czy mnie troche odstresowałyście i oderwałyście od tej monotoniiiiii

Cytat:

to jest właśnie alternatywa dla żeli
po prostu lakier który się utwardza w lampie UV
Nie żebym była jakaś tępa ale jakoś nie czaje, to czemu to jest lepsze od żeli?? Że tak płytki nie niszczy?? Czy że po prostu nowość

Cytat:
Wiesz, są plusy i minusy własnej działalności. Wielu jednak myśli, ze właściciel firmy nic nie robi a pieniądze z nieba lecą. Nic bardziej mylnego. Czasem chciałabym, żeby TŻ poszedł do pracy od 8-15 i niczym się później nie przejmował. A tu na okrągło... Ale generalnie fajnie jest. Wiem też z własnego doświadczenia
Się podpisuję Choć ja jeszcze oficjalnie działalności nie prowadzę ale już zbliża się październik i koniec okresu dotacji i trzeba będzie jakieś decyzje podjąć spółka czy nie spółka... Ale to jeszcze trochę czasu jest
A co do chorobowego to jak się ma własną firmę to nie ma takiego słowa w słowniku jak choroba:P

Cytat:
bo Kate gotowa jeszcze to Zakopane odwołać

Nie musze odwoływać bo... Wiki będzie spał z nami w łóżku bo nie mają na wyposażeniu łóżeczek więc będe bezpieczna Ale naprawdę ostatnio tżt zaczyna coś zagadywać że zaczynam się bać

No albo dobrze płatna posada w jednostce budżetowej U mnie jeszcze jest ten plus że pracuję 3 dni a pozostałe 2 dni jak jest taka potrzeba więc nie mam co narzekać.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2011-07-01 o 14:17
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 14:21   #3011
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Się podpisuję Choć ja jeszcze oficjalnie działalności nie prowadzę ale już zbliża się październik i koniec okresu dotacji i trzeba będzie jakieś decyzje podjąć spółka czy nie spółka... Ale to jeszcze trochę czasu jest
Prawie tyle co u nas do żłobka

Ten hybrydowy to nie wiem, ale ja żele poznam na kilometr...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2011-07-01, 15:49   #3012
jo@śka
Rozeznanie

[QUOTE=konspiracja;2786566 2]bo Kate gotowa jeszcze to Zakopane odwołać

Cytat:
No grunt to przeczytac ze zrozumieniem pisałas że Mi kaszlala w nocy

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Ale co Ela w kosmetykę chciałabyś pójść?

Ja ostatnio jak szukałam tego złobka dla Stasia to na serio stwierdziłam, ze chciałabym coś takiego prowadzić i zajmować się tymi malymi, slodkimi dzieciaczkami. (Ostatnio dochodze do wniosku, że nawet mam cierpliwość)

Efilia, tyle u nas przesiadujesz, może skrobnij coś do nas?

Dzisiaj małż krócej pracuje, a u mnie robota w polu, nawet pralki nie nastwiłam...
To przeanalizuj za i przeciw i otwieraj żłobek. Tylko taki, który będzie się czymś wyróżniał, np. zdrowe jedzenie czy cuś... Z tą pralką to juz przesadziłaś. Ja posłusznie włączyłam, tylko teraz mi sie wyciągać i wieszać prania nie chce - nie cierpię tego!!!

Cytat:
Joasiu, mysle, z to wlasnie kwestia "dobrego wychowania" rowniez wsrod pracownic. Ja osobiscie jestem zdania, ze ciaza to nie choroba, zreszta tu w Niemczech tak dlugo jak ciaza przebiega prawidlowo i warunki pracy nie sa zagrazajace, to nie rozdaja "L4". Zreszta w pierwszej ciazy chodzilam do pracy do 8 miesiaca i korona mi z glowy nie spadla... no ale to jestem ja, twarda baba - kobieta pracujaca

I tak jak mowi Ela, takie przyjecie wiadomosci jak to mialo w moim przypadku w najmniejszym stopniu nie podbudowalo mojej motywacji, ktora i tak juz od jakiegos czasu dryfuje dosc blisko podloza

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

dlatego ja z wlasna dzialalnoscia chce jeszcze troche poczekac i na razie popracowac jeszcze u jakiegos dobrego pracodawcy... tylko jak takiego znalezc
Jednak własna działalność to jest jakieś ryzyko i odpowiedzialność... Dobry pracodawca to skarb, tak jak dobry pracownik

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja jak poszłam do dyra mu powiedziec ze jestem w ciazy to nawet na mnie nie popatrzył tylko powiedział ze na zastepstwo napewno kogos znajdziemy nawet mi nie pogratulował ja mam zamiar pracowac do Świąt Bożego Narodzenia jasli tylko wszystko bedzie w porządku

Kurcze troch zła jestem bo wybierałam sie dzis z Kamilka do koscioła dzis ma byc błogosławienstwo dzieci ale jest tak strasznie zimno tak strasznie wieje ze chyba nie pojde gdyby procesji nie bylo to bysmy w kosciele siedziały ale na procesje jak tu wyjsc z dzieckiem jak taka zimnica a ona cos mi kichac zaczyna boje sie zeby mi sie potem nie rozchorowała
Jak jest tak brzydko, to ja bym chyba jednak mimo wszystko została w domu...

Cytat:
Pan informatyk co nam robi reklamę w gazecie chyba mnie zabije bo mu miałam do piętnastej 24 oferty powysyła a mam narazie 2 Nie wiem czy się Wam obiło o oczy ale mnie się tak wydaje że w rossmanie jest promocja 2 paczki pampersów i dają chusteczki gratis, tylko że nie wiem czy te pampersy po 79,90 czy 89,90? W sumie to tak czy tak się opłaci. Pewnie jak ja ruszę du...sko to już ich nie będzie

Ja też chyba Wikiemu kalosze kupię, alo to dopiero w poniedziałek jak pójdę do pracy a tżt z nim będzie siedział A co do humoru to już mi troche wraca tylko teraz nie wiem czy przez to że już początek miesiąca czy mnie troche odstresowałyście i oderwałyście od tej monotoniiiiii

Nie żebym była jakaś tępa ale jakoś nie czaje, to czemu to jest lepsze od żeli?? Że tak płytki nie niszczy?? Czy że po prostu nowość

A co do chorobowego to jak się ma własną firmę to nie ma takiego słowa w słowniku jak choroba:P

Nie musze odwoływać bo... Wiki będzie spał z nami w łóżku bo nie mają na wyposażeniu łóżeczek więc będe bezpieczna Ale naprawdę ostatnio tżt zaczyna coś zagadywać że zaczynam się bać

No albo dobrze płatna posada w jednostce budżetowej U mnie jeszcze jest ten plus że pracuję 3 dni a pozostałe 2 dni jak jest taka potrzeba więc nie mam co narzekać.
Pampersy ostatnio kupiłam, więc póki co mam. A te hybrydy, to chyba lepsze właśnie głównie dlatego, że faktycznie płytki tak nie niszczą... No i masz rację - jak jest własna firma, to słowo choroba nie istnieje...

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Moje dzieciaki wycinają, rysują i kleją. Odeszłam tylko po kawę,a weszłam na wizaz...
Stary 2011-07-01, 16:50   #3013
zebra666
Zakorzenienie

My już wogóle pampersów nie kupujemy, bo te dady na noc dały rade. Zresztą są plusy jak dziecko ma szybciej mokro- w końcu chociaż mu to przeszkadza!

Stary 2011-07-01, 17:34   #3014
jo@śka
Rozeznanie

Jasne, ze są plusy. W końcu pampersy to wynalazek ku wygodzie rodziców (i całe szczęście, że jest) a nie dla dobra dziecka. Ja od jutra zaczynam używać pieluchy wielorazowe, które mam pożyczone od szwagierki. Tam to będzie czuła, że ma mokro Muszę się spieszyć, bo końcem lipca muszę je oddać, bo urodzi się nowy członek rodziny
Stary 2011-07-01, 18:21   #3015
asioczka
Zadomowienie

Pietrusia, u nas tez pogoda do bani;/ domyslam sie, ze zostalyscie w domku?

Guciu ja na staz chodzilam do ktoregos tam pazdziernika. a pracownica miala rodzic we wrzesniu, a poszla na L4 od konca kwietnia juz, a potem przylazila(jak to sama okreslala) "w odwiedziny", bo sie jej w domu nudzilo

kurcze my nie mamy kaloszkow nie bardzo jest tu gdzie kupic;/ patrzylam ostatnio i tylko wieksze rozmiary byly.

Jo@sia napisz koniecznie jak sie sprawdza u Was wielorazowki
Maria pisalas kiedys o majtach treningowych- co to za cudo? uzywacie?

bylysmy przed poludniem psine wyprowadzic, a potem biegiem do domu, bo sie rozpadalo. no i moje Małe nie mialo dzis drzemki, wiec spi od 20 minut. ja zaraz sie ide myc i pod kolderke z ksiazka.
milego weekendu!

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:11   #3016
zebra666
Zakorzenienie

Joaśka to powodzenia!

My też byliśmy na spacerze w końcu...pojeździł godzine autkiem i wróciliśmy. Starszliwie zimno się zrobiło...

Stary 2011-07-01, 20:43   #3017
jo@śka
Rozeznanie

asioczka - napiszę na pewno
zebra - dzięki, mam nadzieję, ze sprawnie pójdzie...

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Utworzyłam album Wysłałam Wam zaproszenia. Kto chce, niech akceptuje, kto nie chce nie musi Jeśli ktoś nie dostał a chce, to niech mi wyśle - wysyłałam tylko dziewczynom wypowiadającym się na ostatnich dwóch czy trzech stronach... Póki co w albumie aż dwa zdjęcia z dziś, jak Mi jest w gaciach od piżamy, w kuce (kurtce) a tak naprawdę w bluzie, okularach, z patyczkiem po lizaku w buzi i myśli, ze jest cool... Na pewno będzie więcej Dobranoc
Stary 2011-07-01, 21:01   #3018
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
My już wogóle pampersów nie kupujemy, bo te dady na noc dały rade. Zresztą są plusy jak dziecko ma szybciej mokro- w końcu chociaż mu to przeszkadza!
ja też Dady, chociaż dzisiaj kpiłam Toujoursy bo błam w Lidlu

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Utworzyłam album Wysłałam Wam zaproszenia. Kto chce, niech akceptuje, kto nie chce nie musi Jeśli ktoś nie dostał a chce, to niech mi wyśle - wysyłałam tylko dziewczynom wypowiadającym się na ostatnich dwóch czy trzech stronach... Póki co w albumie aż dwa zdjęcia z dziś, jak Mi jest w gaciach od piżamy, w kuce (kurtce) a tak naprawdę w bluzie, okularach, z patyczkiem po lizaku w buzi i myśli, ze jest cool... Na pewno będzie więcej Dobranoc
cudna jest
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:09   #3019
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:

Joasiu dziękuje Mi jest świetna czekam na więcej zdjęć
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 21:14   #3020
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak własna działalność to jest jakieś ryzyko i odpowiedzialność... Dobry pracodawca to skarb, tak jak dobry pracownik
zdaje sobie z tego sprawe. Ja na razie jak mam natchnienie i chwile czasu, to pracuje nad biznesplanem i juz pojawily sie schody... do tego w branzy, ktora wybralam dochodza dosc rygorystyczne wymogi higieniczne i bardzo duza konkurencja

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Guciu ja na staz chodzilam do ktoregos tam pazdziernika. a pracownica miala rodzic we wrzesniu, a poszla na L4 od konca kwietnia juz, a potem przylazila(jak to sama okreslala) "w odwiedziny", bo sie jej w domu nudzilo
i wlasnie takie przypadki psuja wizerunek ciezarnych w oczach pracodawcow
Stary 2011-07-01, 21:18   #3021
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

[QUOTE=asioczka;27871609]Pietrusia, u nas tez pogoda do bani;/ domyslam sie, ze zostalyscie w domku?

kurcze my nie mamy kaloszkow nie bardzo jest tu gdzie kupic;/ patrzylam ostatnio i tylko wieksze rozmiary byly.

Jo@sia napisz koniecznie jak sie sprawdza u Was wielorazowki
Maria pisalas kiedys o majtach treningowych- co to za cudo? uzywacie?

bylysmy przed poludniem psine wyprowadzic, a potem biegiem do domu, bo sie rozpadalo. no i moje Małe nie mialo dzis drzemki, wiec spi od 20 minut. ja zaraz sie ide myc i pod kolderke z ksiazka.
milego weekendu

Widziałam na Allegro majtki treningowe 29zł o ile pamiętam zaraz poszukam to wstawie.
Narazie ich nie kupiłam bo nie wiem czy są warte, a Joasia coś pisała że ma majtki nie wiem czy treningowe ale pamiętam że porzyczyłaś od szwagierki. Dzieci czują że mają mokro i można je prać

My dziś pojechaliśmy do Sącza bo dalej jest zimno i mokro. Kupiłam tenisóweczki, spódniczke i body mama zadowolona z zakupów dla córusi

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

wklejam linka
http://allegro.onet.pl/majtki-trenin...6.html#gallery
Stary 2011-07-01, 21:21   #3022
jo@śka
Rozeznanie

gochaa - dzięki
Maria - właśnie dorzuciłam kilka zdjęć
gucia - to świetnie, ze pracujesz już nad biznesplanem. To podstawa. Tych wymogów higienicznych nie zazdroszczę...
Maria - ja nie mam majtek treningowych, tylko po prostu pieluchy wielorazowe, takie misiowe, na napy i do nich daje się takie wkładki bawełniane czy bambusowe, jakoś tak... Nie przemokną tak szybko na zewnątrz a dziecko czuje, że ma mokro. Mam ich tylko kilka więc nie wiem czy mi zdążą schnąć
Stary 2011-07-01, 21:25   #3023
jo@śka
Rozeznanie

Maria - a jakie tenisóweczki??? Wklej zdjecia zakupów
Fajne te majty. Na pewno przydatne na wyjścia.
JA mam coś takiego jak na zdjęciu (specjalnie teraz bym takich nie kupowała ale jak mogłam pożyczyć...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BJ_p_w.jpg (93,4 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-07-01, 21:27   #3024
gochaa_p
Zakorzenienie

1. i znó zasnołem na siedząco
2. mały Elmirek :P
3. napatrzyłęm się pieski i kotki i też tak chce!

Edytowane przez gochaa_p
Czas edycji: 2011-07-29 o 20:34
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:43   #3025
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Maria - a jakie tenisóweczki??? Wklej zdjecia zakupów
Fajne te majty. Na pewno przydatne na wyjścia.
JA mam coś takiego jak na zdjęciu (specjalnie teraz bym takich nie kupowała ale jak mogłam pożyczyć...)
my podobnych pieluszek uzywalismy prawie od samego poczatku, bo mala miala odparzona pupe od pampersow... moze i dzieki temu Sandra zaczela zglaszac potrzeby ... teraz w sumie nawet tych pieluch nie stosujemy, tylko pampek na noc a w domu same gatki... a jak poleci co na podloge, to przeciez zadna tragedia... zmyje sie, wytrze i jest dobrze
Stary 2011-07-01, 21:54   #3026
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Joasia pojechałam do Sącza bo chciałam do ccc po te tenisóweczki co ma Mi ale ccc nie znalazłam. Kupiłam w Botti . Wstawie jak tylko fotke zrobie Fajne zdjęcia, a w tym wózku najbardziej mi się podoba

Co do majtek to nie wiem narazie się wstrzymuje

Gocha Ty masz dobrze, bo zawsze Ci uśnie gdzie popadnie
Stary 2011-07-01, 22:19   #3027
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello

Guciu, gratulacje

Katekate - spoko, ja też drugiego w życiu nie planuje, z tego co wiem Katarina też nie więc jest nas min. 3

i to na tyle z mojego nadrabiania..
Konspi,dziękuję za pamięc, egzamin niestety do tyłu prof zlapal mnie na czyms czego do konca nie rozumialam i zaczal ten temat drążyć i drążyc i wstawił 2
ale na razie sie nie przejmuje, w środe lecimy na Krete na 2tyg więc będę myśleć po powrocie
postaram się jeszcze odezwać do wyjazdu, buziaki
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 07:24   #3028
zebra666
Zakorzenienie

Ola jest nas conajmniej 4- też nie planuje drugiego dziecka.
Szkoda, że z egzaminem nie poszło jak trzeba, ale napewno poprawisz. Wakacje- super!

Gochaa świetne foty! Dobrze z takim dziekciem co zaśnie w karzdych warunkach

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-07-02 o 07:25
Stary 2011-07-02, 08:31   #3029
asioczka
Zadomowienie

Cytat:

dzieki wielkie za zaproszenie foty super! MI łobuziara, ale rzeczywiscie ma dwa oblicza- arabska ksiezniczka przeurocza i jaka ma buzke puculowata moja nigdy nie miala nawet niemowlecych faldek, wiec sie nie moge napatrzec na takie puculki

Maria pochwal sie zakupami fajne te majty. tylko trzeba by wiecej kupic, a nie wiem czy jest sens moze jak dzieci byly mlodsze... bo teraz, tak jak pisze Gucia- przeciez nie ma tragedii jak na podloge troche poleci przez gatki. tym bardziej, ze moja kupe na kibelek robi.

Gocha, Wojtula jak zwykle wymiata fajnie,ze ma kudlatych przyjaciol )) nie ma nic lepszego dla dziecka (zreszta dla doroslego tez no i to zasypianie w roznych miejscach zawsze mnie rozwala, bo moja za pierona nie chce spac w dzien ;].

Guciu, a w zlobku Sandra ma pampera czy taka wielorazowa? na pewno takie wielorazowe przyspieszaja odpieluchowanie, dziecko jest bardziej swiadome swojego ciala i reakcji

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 08:56   #3030
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Guciu, a w zlobku Sandra ma pampera czy taka wielorazowa? na pewno takie wielorazowe przyspieszaja odpieluchowanie, dziecko jest bardziej swiadome swojego ciala i reakcji
na razie ma w zlobku pampersa, ale ponoc tez zaczela zglaszac i uzgodnilam z opiekunkami, ze po wakacjach dostarczymy wieksza iloc ubranek na zmiane (zwlaszcza spodni i gatek ) i bedzie juz biegac bez pieluchy, a tak to zakladac jej beda tylko do drzemki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości