|
|
#4921 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wrześniówki
Cześć dziewczyny mam problem bo nie mam kompletnie pojęcia jaki bukiet wybrać i jaki będzie pasował do mojej sukni bo jest prosta i do tego ecru chciałabym taki wyrazisty ale skromny i zwisający nie podobają mi się bardzo obfite.Proszę pomóżcie
![]() Suknie wybrałam taką
|
|
|
|
#4922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dla mnie to prawie kazdy bukiet bedzie dobrze wygladal. Wybralabym jakiś wyrazisty kolor, moze pomarancz? fajnie komponuje sie z ecru
|
|
|
#4923 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No i dalej nie wiem jak on ma wyglądać
|
|
|
|
|
#4924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam podobną do Twojej, bo bez koronek, falbanek itp. a bukiet wybrałam różnokolorowy, krótki (ponieważ wiszące kompletnie mi się nie podobają), coś na wzór tych: Na ostatnim zdjęciu podoba mi się pierwszy bukiet
|
|
#4925 |
|
Przyczajenie
|
mi znowu pani w kwiaciarni doradziła zwisający i myślałam o czymś takim
|
|
|
|
#4926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4927 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4929 |
|
Rozeznanie
|
wiesz tak naprawde to kolor zalezy tylko od Ciebie, bordo tez ladne
dla mnie tez te zwisajace nie widza sie, ale moze dlatego, ze mi sie kompletnie nie podobaja ja będę miala kulke, ale te co, dziewczyny pokazaly roznokolorowe są bombowe, mysle, ze super by wygladaly, bo suknia jest dosyc "skromna" więc możesz zaszalec z bukietem. A co do fryzury, to ja bym widziala jakieś loczki upiete na bok, ew moze kok i pod nim upiety welon? A Tobie co sie podoba i jakie masz wlosy?
|
|
#4930 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bo myślałam o takiej fryzurce |
|
|
|
|
#4931 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam zapach![]() Cytat:
Ale jak masz skromną suknię to bukiet musi być bardziej wyrazisty. Więc Twój wybór lepiej pasuje
|
|||
|
|
|
#4932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja będę miała zrobione coś na bok, trochę loczków, trochę warkoczyków. Byłam już na próbnej i bardzo mi się podobała.
|
|
#4933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z takim czymś Cię widzę - kolor dowolny, może rzeczywiście pomarańcz albo bordo
|
|
#4934 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny my juz mamy spisany protokol i dane na zapowiedzi
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Raczkowanie
|
Super
A jakie wrażenia po rozmowie z księdzem,odpowiadaliście na pytania razem czy osobno?
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ostatnio spisaliśmy protokół i dali na zapowiedzi i w niedziele pierwszy raz ksiądz wyczytywał nas ![]() kupiliśmy też garnitur ślubny dla TŻ i dzisiaj zamawiamy zaproszenia jak zamówimy to się pochwalę bo jeszcze do końca nie jestem zdecydowana, a może któraś z was zamawiała na all i poleca jakiegoś sprzedającego??
|
#4940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wielkie zaszaleliście na tym urlopie a wieczór panieński i kawalerski sami sobie planujecie? U nas jest taka tradycja, że wszystko organizują świadkowie i szczerze mówiąc to nawet nie wiem co będzie wiem tylko kiedy Dzisiaj idę na pierwszą przymiarkę sukni i szczerze to trochę się denerwuje, że jednak nie będzie mi się podobać, albo że źle będę w niej wyglądać albo jeszcze cośPodsumowanie: mozolnie ale do przodu
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
ja na zapowiedzi w swoje parafi (tym samym w parafii w ktorej bedzie slub) nic nie dawalam a TŻ Ksiadz powiedzial ze spoko da jak bedzie odbierac kwitek
bylismy za to na naukach pierwszych - paranoja odechciewa sie malzenstwa i przede wszystkim dzieci... dobrze ze nauki sa prowadzone w innej parafii...
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku, że co niektóre z nas już wszystko mają na tip top
Tylko pogratulować! Ja na luzie podchodzę, spokojnie. My w przyszłym tygodniu będziemy dopiero rozglądać się za garniturem pana młodego. A na protokół przedślubny ksiądz zaprosił nas pod koniec sierpnia (ślub jest 10 września), więc dziwię się, że u Was tak szybko. Dziewczęta, przypomniało mi się: czy będziecie zakładać biustonosz pod suknię? W którymś salonie pani powiedziała, że mimo wszystko koniecznie trzeba. Odnośnie zapowiedzi to u nas tak śmiesznie wyszło, że nawet nie mieliśmy koperty. Ksiądz powiedział: co łaska, więc z łaski mej dałam mu 50 złotych, drugie tyle mój A. da swojemu proboszczowi. Pozdrawiam! ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Wiele osób wtedy wyszło. A co do poradni, to jak przyszliśmy na pierwsze zajęcia i spojarzałam z jakim zaangważowaniem kobieta opowiada nam o śluzie i temperaturze, że pomyśłałam: Is she for real?
|
|
#4943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też jeszcze z protokołem w lesie nauki tez mamy już za sobą- u nas były świetne. Ja zakładam biustonosz- mam hopla na tle staników, więc nie wyobrażam sobie tego dnia bez mojej Frei
|
|
#4944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny my nie jesteśmy na miejscu i dlatego musieliśmy się sprężyć.Przylatujemy dopiero dwa tygodnie przed ślubem i tak na pewno będzie biegania ![]() Ja planuję sama panieński,a Tż kawalerski.U mnie nie będzie dużo ludzi tylko trzy dziewczyny.Świadkowa powiedziała,że coś tam zrobi,ale ja nie chciałam ich obarczać i zamówiłam domek nad samym jeziorem,gdzie jest również sauna i jacuzzi.Najpierw się zrelaksujemy a potem poszalejemy ![]() Jeśli chodzi o zapowiedzi,to ja wcześniej zrobiłam rozeznanie,bo akurat spotkałam dziewczynę,która miała niedawni ślub.Na zapowiedzi mówiła,że dają 100 a za mszę od 300 do 500zł.ona dała 100 i na msze 400.Wiec ja dałam tak samo i nie widziałam rozczarowania u księdza.Nie sądzę żeby inaczej odprawił mszę osobom,które dają 500.Tż u siebie na zapowiedzi tez dał 100.Ja do żadnej koperty nie dawałam.Położyłam na stole żeby widział
|
|
|
|
|
#4945 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze dziewczyny to my chyba też jesteśmy trochę w tyle ja mam pierwszą przymiarkę na 3 września(ślub 17 września) sukienkę będę miała 2 dni przed ślubem nauki już mamy były nawet ciekawe poradnia małżenska trwała 1 spotkanie 30 minut i na tym się skończyło (pani podpisała od razu z 3) u mnie na zapowiedzi nie daje się więcej niż 100 i nawet te 100 nie za często zazwyczaj tak 50-70zł u nas najgorsze jest to że nie mamy żadnej dekoratorki sali ani kościoła krzyczą sobie Od 3000 a sami nie damy rady jej przystroić.Porażka to wszystko takie drogie
|
|
|
|
#4946 |
|
Rozeznanie
|
Dziewcyznki my normalnie sie spytalismy ile za zapowiedzi, ksiadz rzucil 100zl wiec tz wyjal na stol i po sprawie. Jesli chodzi o te pytania, to wiekszosc sam sobie odpowiadal
(odpowiadal ismy razem) takze spoko wspominam. Jesli chodzi o biustonsz to na będę miala, ale oczywiscie to nie prawda, ze musisz, bo przeciez mozna wszyc wkladki do sukni, zeby lepiej podtrzymac biust.Ja po przymiarce oczywiscie za bardzo nie przypominala mojej sukni, bo mialam jedynie zarys gorsetu, no ale wierze, ze będzie
|
|
#4947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niby nie muszę mieć biustonosza bo mam usztywnienia odpowiednie w sukni ale nie wyobrażam sobie iść do ślubu bez cyckonosza![]() wow z tym cyklonem to jazda, ale śmiejesz się - odkąd dowiedziałam się że Bayer testował swoje leki(i nie chodzi tu o aspirynę tylko o leki na np. tyfus) na więźniach m. in. z Auschwitz nie kupuję i nie biorę leków tej firmy Cytat:
wy dziewczyny przymierzacie suknie a ja swoją od 2 miesięcy mam w domu i powiem że jak mama widzi że wchodzę do jej garderoby to już się drze żebym przypadkiem nie wyciągała swojej sukni takiego mam hopla
|
|
#4948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zainteresowało mnie skąd jesteś, a w szczególności gdzie byliście w poradni przedmałżeńskiej, bo my mamy to jeszcze przed sobą, a z uwagi na pracę moją i TŻa chcielibyśmy to jak najszybciej i bezproblemowo załatwić.U nas ksiądz zażyczył sobie za ślub 1300zł - w tym jest niby organista i kościelny, ale mimo to wydaje mi się, że strasznie dużo :/ Na zapowiedzi jeszcze nie dawaliśmy, ale już się boję... |
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=alonka00;27952782]co zrobimy teraz to nie będziemy musieli tego robić przed ślubem kieedy jest i tak dużo biegania
ja niby nie muszę mieć biustonosza bo mam usztywnienia odpowiednie w sukni ale nie wyobrażam sobie iść do ślubu bez cyckonosza![]() wow z tym cyklonem to jazda, ale śmiejesz się - odkąd dowiedziałam się że Bayer testował swoje leki(i nie chodzi tu o aspirynę tylko o leki na np. tyfus) na więźniach m. in. z Auschwitz nie kupuję i nie biorę leków tej firmy faktycznie... nigdy się nad tym nie zastanawiałam
|
#4950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie koszty są podobne ![]() Zapowiedzi w parafii TŻ kosztują 500 zł. U mnie w parafii kościelna 250, organista 300 (chociaż nie gra) i ksiądz naprawdę bierze "co łaska", ale zrobiłam już też wywiad i dają mu zawsze 600-900 (w tym jest msza i zapowiedzi u mnie). Więc cały ślub będzie nas kosztował ok. 1800 zł plus "grosiki" w parafii, w której byłam chrzczona za świadectwo chrztu. A i też nie wyobrażam sobie nie mieć biustonosza czułabym się niepewnie, he he...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Suknie wybrałam taką

No i dalej nie wiem jak on ma wyglądać

ja będę miala kulke, ale te co, dziewczyny pokazaly roznokolorowe są bombowe, mysle, ze super by wygladaly, bo suknia jest dosyc "skromna" więc możesz zaszalec z bukietem. A co do fryzury, to ja bym widziala jakieś loczki upiete na bok, ew moze kok i pod nim upiety welon? A Tobie co sie podoba i jakie masz wlosy?

Dzisiaj idę na pierwszą przymiarkę sukni i szczerze to trochę się denerwuje, że jednak nie będzie mi się podobać, albo że źle będę w niej wyglądać albo jeszcze coś
dobrze ze nauki sa prowadzone w innej parafii...