Wrześniówki - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 13:20   #4921
Jadziunia1988
Przyczajenie

Dot.: Wrześniówki

Cześć dziewczyny mam problem bo nie mam kompletnie pojęcia jaki bukiet wybrać i jaki będzie pasował do mojej sukni bo jest prosta i do tego ecru chciałabym taki wyrazisty ale skromny i zwisający nie podobają mi się bardzo obfite.Proszę pomóżcie Suknie wybrałam taką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ruth.jpg (26,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ruth_1.jpg (19,8 KB, 36 załadowań)
Jadziunia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:57   #4922
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jadziunia1988 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny mam problem bo nie mam kompletnie pojęcia jaki bukiet wybrać i jaki będzie pasował do mojej sukni bo jest prosta i do tego ecru chciałabym taki wyrazisty ale skromny i zwisający nie podobają mi się bardzo obfite.Proszę pomóżcie Suknie wybrałam taką

jak dla mnie to prawie kazdy bukiet bedzie dobrze wygladal. Wybralabym jakiś wyrazisty kolor, moze pomarancz? fajnie komponuje sie z ecru
Stary 2011-07-02, 14:13   #4923
Jadziunia1988
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
jak dla mnie to prawie kazdy bukiet bedzie dobrze wygladal. Wybralabym jakiś wyrazisty kolor, moze pomarancz? fajnie komponuje sie z ecru
ja myślałam że może jakieś bordo wplątać bo fajnie by się odbijał ale dziękuję za pomysł myślę że pomarańcz też może być ciekawy bo w ogóle nie brałam tego koloru pod uwagęNo i dalej nie wiem jak on ma wyglądać
Stary 2011-07-02, 14:41   #4924
izulka4
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładna sukienka
Ja mam podobną do Twojej, bo bez koronek, falbanek itp. a bukiet wybrałam różnokolorowy, krótki (ponieważ wiszące kompletnie mi się nie podobają), coś na wzór tych:
Na ostatnim zdjęciu podoba mi się pierwszy bukiet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (34,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet_slubny_07_414.jpg (19,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2553ddc2-98e1-4be8-82d7-f38b2427c692_20100504124240_Bukietnow3.jpg (42,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kwiaty-2010.jpg (187,4 KB, 30 załadowań)

Już jako Żona od 03/09/2011

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham 09/01/2012
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yrjjg4qj1zcx3.png
izulka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 14:58   #4925
Jadziunia1988
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez izulka4 Pokaż wiadomość
Bardzo ładna sukienka
Ja mam podobną do Twojej, bo bez koronek, falbanek itp. a bukiet wybrałam różnokolorowy, krótki (ponieważ wiszące kompletnie mi się nie podobają), coś na wzór tych:
mi znowu pani w kwiaciarni doradziła zwisający i myślałam o czymś takim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg W004.jpg (17,3 KB, 9 załadowań)
Stary 2011-07-02, 15:14   #4926
izulka4
Raczkowanie

Cytat:
mi znowu pani w kwiaciarni doradziła zwisający i myślałam o czymś takim
Kompletnie nie w moim stylu, ale to wybór należy tylko i wyłącznie do Ciebie

Stary 2011-07-02, 15:16   #4927
Jadziunia1988
Przyczajenie

Cytat:
Kompletnie nie w moim stylu, ale to wybór należy tylko i wyłącznie do Ciebie
poprostu tego wszystkiego jest za dużo
a co z fryzurą masz jakieś propozycje?
Stary 2011-07-02, 15:53   #4928
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładna sukienka
A mi się bardzo podoba ten drugi bukiecik

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110910310223.html
gwiazdka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 16:26   #4929
Tanitka
Rozeznanie

wiesz tak naprawde to kolor zalezy tylko od Ciebie, bordo tez ladne dla mnie tez te zwisajace nie widza sie, ale moze dlatego, ze mi sie kompletnie nie podobaja ja będę miala kulke, ale te co, dziewczyny pokazaly roznokolorowe są bombowe, mysle, ze super by wygladaly, bo suknia jest dosyc "skromna" więc możesz zaszalec z bukietem. A co do fryzury, to ja bym widziala jakieś loczki upiete na bok, ew moze kok i pod nim upiety welon? A Tobie co sie podoba i jakie masz wlosy?
Stary 2011-07-02, 16:37   #4930
Jadziunia1988
Przyczajenie

Cytat:
wiesz tak naprawde to kolor zalezy tylko od Ciebie, bordo tez ladne dla mnie tez te zwisajace nie widza sie, ale moze dlatego, ze mi sie kompletnie nie podobaja ja będę miala kulke, ale te co, dziewczyny pokazaly roznokolorowe są bombowe, mysle, ze super by wygladaly, bo suknia jest dosyc "skromna" więc możesz zaszalec z bukietem. A co do fryzury, to ja bym widziala jakieś loczki upiete na bok, ew moze kok i pod nim upiety welon? A Tobie co sie podoba i jakie masz wlosy?
no ja mam własnie loczki (rude nie farbowane ) i jak dla mnie to żadna fryzura (może dlatego że mam je na co dzień) ja bym chciała chyba jakiegoś koka tylko nie wiem czy będzie pasował do sukienki
bo myślałam o takiej fryzurce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kok-dwukolorowy.jpg (25,9 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-07-03, 09:35   #4931
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwaskowa Pokaż wiadomość
Mi podobają się takie bukieciki:
ten pierwszy jest z dość oryginalnych kwiatków, więc nie wiem, czy będzie opcja żeby go zrobić. Ale to on mi się najbardziej podoba.
U mnie fiolet być musi
Jak dla mnie drugi

Cytat:
Napisane przez gwiazdka82 Pokaż wiadomość
Ten pierwszy jest ładny,ten ostatni za ponury,a frezje to ja uwielbiam,bo sama będę je miała w swoim bukiecie
Ja też Uwielbiam zapach U mnie będą białe i blado fioletowe

Cytat:
Bardzo ładna sukienka
A mi z kolei podoba się drugi w trzecim rzędzie na ostatnim zdjęciu Ale jak masz skromną suknię to bukiet musi być bardziej wyrazisty. Więc Twój wybór lepiej pasuje
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 10:21   #4932
izulka4
Raczkowanie

Cytat:
poprostu tego wszystkiego jest za dużo
a co z fryzurą masz jakieś propozycje?

Ja będę miała zrobione coś na bok, trochę loczków, trochę warkoczyków. Byłam już na próbnej i bardzo mi się podobała.

Stary 2011-07-03, 10:56   #4933
kwaskowa
Raczkowanie

Cytat:
Moim zdaniem do Twojej sukni najbardziej by pasował bukiet tzw. berło
Z takim czymś Cię widzę - kolor dowolny, może rzeczywiście pomarańcz albo bordo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg berlo-z-czerwonych-roz.jpg (4,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5676_57665676_223.jpg (10,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet-dla-brunetek.jpg (48,9 KB, 24 załadowań)

kwaskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 19:15   #4934
Jadziunia1988
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kwaskowa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem do Twojej sukni najbardziej by pasował bukiet tzw. berło
Z takim czymś Cię widzę - kolor dowolny, może rzeczywiście pomarańcz albo bordo
wydaje mi się że berło to własnie tak nie bardzo bo to będzie aż za prosto ale ten druki bukiet jest prześliczny
Stary 2011-07-04, 20:17   #4935
Tanitka
Rozeznanie

dziewczyny my juz mamy spisany protokol i dane na zapowiedzi
Stary 2011-07-04, 20:37   #4936
stokrocia
Raczkowanie

Cytat:
super!
stokrocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:07   #4937
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 00:22   #4938
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
Super A jakie wrażenia po rozmowie z księdzem,odpowiadaliście na pytania razem czy osobno?

Stary 2011-07-05, 08:20   #4939
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Hej
ostatnio spisaliśmy protokół i dali na zapowiedzi i w niedziele pierwszy raz ksiądz wyczytywał nas
kupiliśmy też garnitur ślubny dla TŻ i dzisiaj zamawiamy zaproszenia jak zamówimy to się pochwalę bo jeszcze do końca nie jestem zdecydowana, a może któraś z was zamawiała na all i poleca jakiegoś sprzedającego??

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:25   #4940
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracam do was po urlopieByło super i dużo rzeczy już załatwiliśmy więc teraz trochę wam pomarudzę
Protokół przedślubny już spisany,zapowiedzi już dwa razy słyszałam i się wzruszyłam,a serce to myślałam,że mi wyskoczy tak biło.I co najważniejsze jesteśmy po pierwszej spowiedzi przedślubnej,której się tak bardzo bałam.Jestem teraz bardzo szczęśliwa a mój ksiądz był wyrozumiały.Niektórzy księża twierdzą,że mieszkanie razem to grzech,a mój powiedział,że mieszkanie nie jest grzechem,tylko to co się robi przed ślubem.
Dostaliśmy rozgrzeszenie,ale do ślubu zachowujemy czystość
-transport załatwiony,
-wszystkie zaproszenia rozdane,
-dekoracja kościoła załatwiona,
-Tż jest już cały ubrany,łącznie z bielizną i butami,
-cukiernia wybrana,
-menu wstępnie ustalone,
-pokoje zarezerwowane,
-wieczór panieński i kawalerski zaplanowany,
-moja suknia idealnie pasuje,ale jeszcze nie do końca skończona,
-welon, etola z tiulu i bielizna wybrana.
Przed weselem musimy kupić owoce i napoje,ustalić ostatecznie menu,dwa dni przed ślubem mamy iść do księdza i ja na paznokietki,a dzień przed ślubem do drugiej spowiedzi.Na razie tyle mi się przypomniało.

Wielkie zaszaleliście na tym urlopie a wieczór panieński i kawalerski sami sobie planujecie? U nas jest taka tradycja, że wszystko organizują świadkowie i szczerze mówiąc to nawet nie wiem co będzie wiem tylko kiedy My już większość zaproszeń rozdaliśmy. Zostało parę niedobitków, ale mam nadzieję, że do końca tego tygodnia się ich pozbędziemy Dzisiaj idę na pierwszą przymiarkę sukni i szczerze to trochę się denerwuje, że jednak nie będzie mi się podobać, albo że źle będę w niej wyglądać albo jeszcze coś jutro idę dać na zapowiedzi i powiedzcie mi ile dawałyście za to do koperty? bo mi znajomi sugerowali,że 100zł? Jak jest u Was?
Podsumowanie: mozolnie ale do przodu
Stary 2011-07-05, 11:16   #4941
smileofangel
Zakorzenienie

ja na zapowiedzi w swoje parafi (tym samym w parafii w ktorej bedzie slub) nic nie dawalam a TŻ Ksiadz powiedzial ze spoko da jak bedzie odbierac kwitek

bylismy za to na naukach pierwszych - paranoja odechciewa sie malzenstwa i przede wszystkim dzieci... dobrze ze nauki sa prowadzone w innej parafii...
Stary 2011-07-05, 12:59   #4942
Madziuchna27
Zakorzenienie

Jestem w szoku, że co niektóre z nas już wszystko mają na tip top Tylko pogratulować! Ja na luzie podchodzę, spokojnie. My w przyszłym tygodniu będziemy dopiero rozglądać się za garniturem pana młodego. A na protokół przedślubny ksiądz zaprosił nas pod koniec sierpnia (ślub jest 10 września), więc dziwię się, że u Was tak szybko.

Dziewczęta, przypomniało mi się: czy będziecie zakładać biustonosz pod suknię? W którymś salonie pani powiedziała, że mimo wszystko koniecznie trzeba.

Odnośnie zapowiedzi to u nas tak śmiesznie wyszło, że nawet nie mieliśmy koperty. Ksiądz powiedział: co łaska, więc z łaski mej dałam mu 50 złotych, drugie tyle mój A. da swojemu proboszczowi.

Pozdrawiam!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
bylismy za to na naukach pierwszych - paranoja odechciewa sie malzenstwa i przede wszystkim dzieci... dobrze ze nauki sa prowadzone w innej parafii...
My nauki i poradnię rodzinną mamy już z głowy - zimą się z tym uporaliśmy. Na naukach nie było tak źle, pamiętam za to zajęcia z metod planowania rodziny, gdzie pani donośnym głosem poinformowała nas (oburzona), że firma, która dziś produkuje Postinor, w czasie II wojny światowej była dostawcą cyklonu-B, który w obozach koncentracyjnych zabił tyle milionów ludzi. To porównanie mnie rozwaliło Wiele osób wtedy wyszło.

A co do poradni, to jak przyszliśmy na pierwsze zajęcia i spojarzałam z jakim zaangważowaniem kobieta opowiada nam o śluzie i temperaturze, że pomyśłałam: Is she for real?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:39   #4943
izabla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Jestem w szoku, że co niektóre z nas już wszystko mają na tip top Tylko pogratulować! Ja na luzie podchodzę, spokojnie. My w przyszłym tygodniu będziemy dopiero rozglądać się za garniturem pana młodego. A na protokół przedślubny ksiądz zaprosił nas pod koniec sierpnia (ślub jest 10 września), więc dziwię się, że u Was tak szybko.

Dziewczęta, przypomniało mi się: czy będziecie zakładać biustonosz pod suknię? W którymś salonie pani powiedziała, że mimo wszystko koniecznie trzeba.

Odnośnie zapowiedzi to u nas tak śmiesznie wyszło, że nawet nie mieliśmy koperty. Ksiądz powiedział: co łaska, więc z łaski mej dałam mu 50 złotych, drugie tyle mój A. da swojemu proboszczowi.

Pozdrawiam!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

My nauki i poradnię rodzinną mamy już z głowy - zimą się z tym uporaliśmy. Na naukach nie było tak źle, pamiętam za to zajęcia z metod planowania rodziny, gdzie pani donośnym głosem poinformowała nas (oburzona), że firma, która dziś produkuje Postinor, w czasie II wojny światowej była dostawcą cyklonu-B, który w obozach koncentracyjnych zabił tyle milionów ludzi. To porównanie mnie rozwaliło Wiele osób wtedy wyszło.

A co do poradni, to jak przyszliśmy na pierwsze zajęcia i spojarzałam z jakim zaangważowaniem kobieta opowiada nam o śluzie i temperaturze, że pomyśłałam: Is she for real?
Witam My też jeszcze z protokołem w lesie nauki tez mamy już za sobą- u nas były świetne.
Ja zakładam biustonosz- mam hopla na tle staników, więc nie wyobrażam sobie tego dnia bez mojej Frei
Stary 2011-07-05, 16:26   #4944
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Wielkie zaszaleliście na tym urlopie a wieczór panieński i kawalerski sami sobie planujecie? U nas jest taka tradycja, że wszystko organizują świadkowie i szczerze mówiąc to nawet nie wiem co będzie wiem tylko kiedy My już większość zaproszeń rozdaliśmy. Zostało parę niedobitków, ale mam nadzieję, że do końca tego tygodnia się ich pozbędziemy Dzisiaj idę na pierwszą przymiarkę sukni i szczerze to trochę się denerwuje, że jednak nie będzie mi się podobać, albo że źle będę w niej wyglądać albo jeszcze coś jutro idę dać na zapowiedzi i powiedzcie mi ile dawałyście za to do koperty? bo mi znajomi sugerowali,że 100zł? Jak jest u Was?
Podsumowanie: mozolnie ale do przodu
Też jestem w szoku
Dziewczyny my nie jesteśmy na miejscu i dlatego musieliśmy się sprężyć.Przylatujemy dopiero dwa tygodnie przed ślubem i tak na pewno będzie biegania
Ja planuję sama panieński,a Tż kawalerski.U mnie nie będzie dużo ludzi tylko trzy dziewczyny.Świadkowa powiedziała,że coś tam zrobi,ale ja nie chciałam ich obarczać i zamówiłam domek nad samym jeziorem,gdzie jest również sauna i jacuzzi.Najpierw się zrelaksujemy a potem poszalejemy
Jeśli chodzi o zapowiedzi,to ja wcześniej zrobiłam rozeznanie,bo akurat spotkałam dziewczynę,która miała niedawni ślub.Na zapowiedzi mówiła,że dają 100 a za mszę od 300 do 500zł.ona dała 100 i na msze 400.Wiec ja dałam tak samo i nie widziałam rozczarowania u księdza.Nie sądzę żeby inaczej odprawił mszę osobom,które dają 500.Tż u siebie na zapowiedzi tez dał 100.Ja do żadnej koperty nie dawałam.Położyłam na stole żeby widział

Stary 2011-07-05, 17:30   #4945
Jadziunia1988
Przyczajenie

Kurcze dziewczyny to my chyba też jesteśmy trochę w tyle ja mam pierwszą przymiarkę na 3 września(ślub 17 września) sukienkę będę miała 2 dni przed ślubem nauki już mamy były nawet ciekawe poradnia małżenska trwała 1 spotkanie 30 minut i na tym się skończyło (pani podpisała od razu z 3) u mnie na zapowiedzi nie daje się więcej niż 100 i nawet te 100 nie za często zazwyczaj tak 50-70zł u nas najgorsze jest to że nie mamy żadnej dekoratorki sali ani kościoła krzyczą sobie Od 3000 a sami nie damy rady jej przystroić.Porażka to wszystko takie drogie
Stary 2011-07-05, 17:56   #4946
Tanitka
Rozeznanie

Dziewcyznki my normalnie sie spytalismy ile za zapowiedzi, ksiadz rzucil 100zl wiec tz wyjal na stol i po sprawie. Jesli chodzi o te pytania, to wiekszosc sam sobie odpowiadal nas sie pytal jedynie ile jestesmy razem, kiedy byly zareczyny, jaki mamy zawod(odpowiadal ismy razem) takze spoko wspominam. Jesli chodzi o biustonsz to na będę miala, ale oczywiscie to nie prawda, ze musisz, bo przeciez mozna wszyc wkladki do sukni, zeby lepiej podtrzymac biust.

Ja po przymiarce oczywiscie za bardzo nie przypominala mojej sukni, bo mialam jedynie zarys gorsetu, no ale wierze, ze będzie poza tym tz juz caly ubrany na pierwszy dzien i na poprawiny. Ja teraz zastanawiam sie nad sukienka na poprawiny..
Stary 2011-07-05, 18:39   #4947
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Pozdrawiam!

co zrobimy teraz to nie będziemy musieli tego robić przed ślubem kieedy jest i tak dużo biegania ja niby nie muszę mieć biustonosza bo mam usztywnienia odpowiednie w sukni ale nie wyobrażam sobie iść do ślubu bez cyckonosza
wow z tym cyklonem to jazda, ale śmiejesz się - odkąd dowiedziałam się że Bayer testował swoje leki(i nie chodzi tu o aspirynę tylko o leki na np. tyfus) na więźniach m. in. z Auschwitz nie kupuję i nie biorę leków tej firmy

Cytat:
Dziewcyznki my normalnie sie spytalismy ile za zapowiedzi, ksiadz rzucil 100zl wiec tz wyjal na stol i po sprawie. Jesli chodzi o te pytania, to wiekszosc sam sobie odpowiadal nas sie pytal jedynie ile jestesmy razem, kiedy byly zareczyny, jaki mamy zawod(odpowiadal ismy razem) takze spoko wspominam. Jesli chodzi o biustonsz to na będę miala, ale oczywiscie to nie prawda, ze musisz, bo przeciez mozna wszyc wkladki do sukni, zeby lepiej podtrzymac biust.

Ja po przymiarce oczywiscie za bardzo nie przypominala mojej sukni, bo mialam jedynie zarys gorsetu, no ale wierze, ze będzie poza tym tz juz caly ubrany na pierwszy dzien i na poprawiny. Ja teraz zastanawiam sie nad sukienka na poprawiny..
ja zamierzam swoją sukienkę upolować w sobotę
wy dziewczyny przymierzacie suknie a ja swoją od 2 miesięcy mam w domu i powiem że jak mama widzi że wchodzę do jej garderoby to już się drze żebym przypadkiem nie wyciągała swojej sukni takiego mam hopla na jej punkcie a mama już traci cierpliwość

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 20:03   #4948
hyppolite
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze dziewczyny to my chyba też jesteśmy trochę w tyle ja mam pierwszą przymiarkę na 3 września(ślub 17 września) sukienkę będę miała 2 dni przed ślubem nauki już mamy były nawet ciekawe poradnia małżenska trwała 1 spotkanie 30 minut i na tym się skończyło (pani podpisała od razu z 3) u mnie na zapowiedzi nie daje się więcej niż 100 i nawet te 100 nie za często zazwyczaj tak 50-70zł u nas najgorsze jest to że nie mamy żadnej dekoratorki sali ani kościoła krzyczą sobie Od 3000 a sami nie damy rady jej przystroić.Porażka to wszystko takie drogie
Widzę, że mamy ślub tego samego dnia Zainteresowało mnie skąd jesteś, a w szczególności gdzie byliście w poradni przedmałżeńskiej, bo my mamy to jeszcze przed sobą, a z uwagi na pracę moją i TŻa chcielibyśmy to jak najszybciej i bezproblemowo załatwić.
U nas ksiądz zażyczył sobie za ślub 1300zł - w tym jest niby organista i kościelny, ale mimo to wydaje mi się, że strasznie dużo :/ Na zapowiedzi jeszcze nie dawaliśmy, ale już się boję...
hyppolite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 21:36   #4949
Madziuchna27
Zakorzenienie

[QUOTE=alonka00;27952782]co zrobimy teraz to nie będziemy musieli tego robić przed ślubem kieedy jest i tak dużo biegania ja niby nie muszę mieć biustonosza bo mam usztywnienia odpowiednie w sukni ale nie wyobrażam sobie iść do ślubu bez cyckonosza
wow z tym cyklonem to jazda, ale śmiejesz się - odkąd dowiedziałam się że Bayer testował swoje leki(i nie chodzi tu o aspirynę tylko o leki na np. tyfus) na więźniach m. in. z Auschwitz nie kupuję i nie biorę leków tej firmy

faktycznie... nigdy się nad tym nie zastanawiałam przykre... Jak wtedy babka wyskoczyła z tym cyklonem to wszyscy oniemieli, a było nas około 60 osób...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:21   #4950
kwaskowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hyppolite Pokaż wiadomość
Widzę, że mamy ślub tego samego dnia Zainteresowało mnie skąd jesteś, a w szczególności gdzie byliście w poradni przedmałżeńskiej, bo my mamy to jeszcze przed sobą, a z uwagi na pracę moją i TŻa chcielibyśmy to jak najszybciej i bezproblemowo załatwić.
U nas ksiądz zażyczył sobie za ślub 1300zł - w tym jest niby organista i kościelny, ale mimo to wydaje mi się, że strasznie dużo :/ Na zapowiedzi jeszcze nie dawaliśmy, ale już się boję...
Też mam ślub 17 września
U mnie koszty są podobne
Zapowiedzi w parafii TŻ kosztują 500 zł.
U mnie w parafii kościelna 250, organista 300 (chociaż nie gra) i ksiądz naprawdę bierze "co łaska", ale zrobiłam już też wywiad i dają mu zawsze 600-900 (w tym jest msza i zapowiedzi u mnie). Więc cały ślub będzie nas kosztował ok. 1800 zł plus "grosiki" w parafii, w której byłam chrzczona za świadectwo chrztu.
A i też nie wyobrażam sobie nie mieć biustonosza czułabym się niepewnie, he he...

kwaskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości