|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
boskie
![]() Monti jak idzie Ci zakładanie chusty? Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-07-02 o 19:35 |
|
|
|
#662 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Tra śliczna ta Twoja muzułmanka
oczka ma cudne mój śpi tak ok. 3h dziennie, nie wiem czy więcej może, tam mu się w sumie najlepiej śpi, więc jakbym wiedziała, że może to bym go pewnie więcej kładła Cytat:
![]() mordka_1985 jaka duża ta Twoja córcia, a włoski ma niesamowite Olusiaa_ rzeczywiście drobniutka dziewczynka a od 7 miesiąca to już tak ogromny, że szok ![]() Cytat:
![]() a mąż nie chce iśc do sklepu Cytat:
![]() Tajka gratulacje z okazji 3 miesięcy Widzę, że Lenka pawia męczy fajny on? bo się zastanawiam czy kupić ![]() A na pierwszym zdjęciu to co za dziewczynka ze słoniem? Chyba się zdecydowałam na zakup chusty tkanej ![]() Montii skąd ty bierzesz takie fajne pomysły na zdjęcia?? Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-02 o 19:37 |
|||
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko jest jakies ruchliwe przemeszcza sie z miejsca na miejsce pelzajac, pchajac nogami, podnoszeniem nog i obracajac sie na brzuszek... Polubila mate i moze siedziec na niej godzineD: na razie jest na macie od okolo 17.15 a jest 18.45 tylko zdazylisy zmienic kupsko bo wyszlo z pieluchy;p... czekam az zawola o jedzonko, bo juz 3h i 30min a ona co chwilke znajdzie nowa zabawke... wczesniej sie tak wkurzala na lusterko w macie ze musielismy aj przesunac bo za glosno krzyczala;pLena zjadla dzis baaardzo ladnie 100ml o 5, 150ml o 9, 150 ml o 12.30, 150ml o 15.30 i mam nadzieje, ze zaraz zje 150;p bo ostatnio jej tycie nie szlo...Moja sis ma kota i Lenka ma chrostki na buzce... ostatnio tak bylo z psem kumpeli... zadnych zwierzatek w domu ![]() ![]() ![]() monti Swietne foto, mo0j tz juz wymysla pomysly na zdjecia bo mu pokazalam
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-07-02 o 21:56 |
|
|
|
|
#664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa bardzo fajnie! na początku Fabian się wkurzał ![]() teraz już jest grzeczny już z łatwością dociągam na razie kieszonkę robię, dzisiaj byliśmy w plenerze widzi chyba więcej niż w marsupi, zasnąl dopiero po 1,5h ![]() ja zdj o podobnej tematyce już widzialam a ostatnio spać nie mogę i wymyslalam po nocach rekwizyty, co bedzie trawą, co chmurką itp itd trochę odgapię, troche swojego dodam, jeszcze mam pare pomyslow ![]() Cytat:
super mała
|
|
#665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to potem wklej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki Cytat:
Cytat:
co to jest dwa na plusie, dziewczyno a Fabianek słodko sobie schnie tajka-coś ja ciągnie do tych klimatów, regularnie sobie kwef z pieluchy robi widzę, ze miałaś dzień dobrych rad ![]() mordka- rzeczywiście na 5 miesięcy wygląda, śliczna jest kasiunia wróciłam z shoppingu, kupiłam sobie kilka ciuszków, bieliznę i megawysokie buty, 13 cm Znalazłam tez sklep z ciuszkami dla dzieci,. przy którym mothercare wypada cenowo jak Biedronka-Antonio&co, dzianinowy bodziak przeceniony na 390 złotych z 550 Nawet nie był jakoś szczególnie ładny.
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja oglądałam własnie kawalek kabaretu i dowiedziałam się że wałówka to córka woła hahaha |
|
|
|
|
#667 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moja zaczęła mniej jeść, w dzień zamiast 150 je 120,
ale najgorzej jest po kapaniu, normalnie muszę z pół godziny siedzieć i wmuszać w nią żeby choć 100ml wypiła ![]() dzisiaj wypiła 30ml i usnęła, po 15 minutach dałam jej znowu, ciągła z 10 minut i kolejne 30ml ubyło ;/ poszłam z nią do sypialni, trochę ją przebudziłam, zaczęła płakać, dała butelkę i wypiła 60ml i padła z zasypianiem nie mam już żadnych problemów nie wiem co się dzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękujemy za pamięć, już dobrze, uspokoiło sie po 3 dniu podawania Delicolu, musze z lekarzem o tym porozmawiać
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
zaj.....te
![]() nie drobniutka? 63kg, ja nie będę pisać ile ja mam ale dziewczyny mnie widziały, więc potwierdzą że ja kawał baby Cytat:
|
|
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
czy Wasze dzieci też ssą kciuka? jejku mój to odkrył kilka dni temu i ciągle pcha palucha do buzi i ciągnie jakby to był cyc;/
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ chudzina- 178 i 70 kg ![]() jak czasem patrze na te moje zdjecia brzucha i Zosię, to mi sie wydaje, ze tam zupelnie kto inny siedzial ![]() ![]() boskie pranie zrobiłaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
jejku, a moja maliznota niektóre ciuszki jeszcze na 56 nosi Mielismy gosci, mała na szczescie byla grzeczna, drzemała na rekach przy stole, a potem taką kupę walneła, ze wyciekło jej na plecy i musialysmy isc z tesciowa kąpać w tempie ekspresowym
|
||
|
|
|
#672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i masz fryz bardzo fajny ![]() hehe, ja ostatnio w ciuchlandzie wyczaiłam bodziaka na wcześniaka, masakra, jaki rozmiar maleńki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez mam takie uczucie co do dziecka w brzuchu, jakby to nie była Nadia, tylko zupełnie ktoś inny ![]() to miałaś wyciek niekontrolowany
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- o matko, to czemu mu więcej jeść nie dajesz?? nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak on wygląda
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja również melduję się w nowym wątku Piszę mało, ale czytam na bierząco.. U nas Wszystko dobrze, Szymuś rośnie jak na drożdżach, w poniedziałek kończy 11 tyg, waży 6300 Wklejam Wam link do takich fotek, o których tu jest aktualnie mowa - naprawde mnóstwo pomysłow - sama mam zamiar wykorzystać kilka http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater |
|
|
|
#676 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Doczytalam
![]() U nas dzis powtorka z wczoraj czyli mega krzyk po kapieli, cyca nawet do buzi nie chcial - skonczylo sie marsupi (dzieki Ci Boże za ten wynalazek) i potem jak go wyjelam spal jak zabity nawet nie dalo sie go nakarmic, wiec go odlozylam, obudzil się po 40 minutach i probowal sam zasnac z raczka w buzi no ale wzielam go na karmienie, zjadl srednio wlozylam do lozeczka i sie obudzil No i teraz probóje zasnąć.Dzisiejsza noc beznadziejna. Oczywiście znów wstał o 24 na cyca i potem o 3, o 4 juz byl w naszym lozku ![]() No a moje piersi wariują, bo w nocy on je czesciej niz w dzien. Dzis w dzien w ogole nie wolal jesc, a jak wolal to sie okazywalo ze to nie na jedzenie. Jak juz go bralam do cyca to taki z niego memla, za to w nocy pieknie zjada poltora cyca. Dziękuję dziewczyny za pomoc z tym urlopem. A opieka liczy się poza tymi dniami? czyli mam z tego roku 26 dni + 2 dni opieki ? Jesli tak to moge wykorzystac normalnie opieke, a na wszelki w zostawic sobie dwa dni urlopu? skoro opieka nie przechodzi to nie chce zeby przepadla. A ja wracam do pracy pewnie w okolicy 1 grudnia.. tak mi pokazal kalulator na jakiejs stronie choc mi kadry wyliczyly ze 22.11. W ogole dopiero ostatnio dowiedzialam sie ze macierzynski jest zalezny od dni w miesiacu, bo sie zdziwilam, ze w tym miesiacu jest o ponad 100 zl mniejszy niz w tamtym. Nuna strasznie Ci wspolczuję. Przeciez alimenty i tak bedzie musial placic niewazne kto odwolalby slub... Cytat:
Brawo Iza mój mąż jak coś naprawi tak się cieszy i jest dumny, że ja to bym poprosiła, żeby mi zepsuty wysłali ![]() Cytat:
Cytat:
EEee tra powiedz jej ze kobiety maja tam malo do powiedzenia, to raczej jej sie ta kultura nie spodoba W ogole jak widze ta Twoja grzywke to nie moge - jest taka piekna. Tak zalujed ze panicznie sie boje eksperymentowac z wlosami... A co do mojego poziomu zelaza zupelnie o tym zapomnialam Z gin rozmawialam, podobno krwawienia są mozliwe przez pierwszy miesiac - trzy od zalozenia.. u mnie w poniedzialek minie miesiac. Za tydzien mam wizyte kontrolna i zobaczymy. Brzuch mnie nie boli, krew jest czysta nie pachnie dziwnie, nic nie swedzi, wiec raczej nie jest to zakazenie. Ehhh a jednym ze skutkow ubocznych jest przybieranie na wadze, a ja chudne nadal jak szalona mimo zmniejszenia euthyroxu do 12,5 - czyli prawie nic. mam juz 48 kilo, a jeszcze tydzien temu ledwo ponizej 49. znikam normalnie a ja mam 168, wiec ponizej 50 kg zle wygladam.Cytat:
Franek to po mnie chyba taki lysol - jak sa zdjecia jak mam z 8 miesiecy to wlosow 5 na krzyz.hihi - to pol mojego. Ja mam zdjecie z 16stej a skurcze zaczely sie o 19, o 4:45 byl juz Franek - tyle ze ja bym sie nie zdziwila gdyby wyjeli Franka z wielkim bukietem roz dla mamy na przywitanie taki byl duzy ![]() Cytat:
jakbym miala corke to tez bym ja tak ubieralaWidze ze slon lamaze kroluje, dla Franka za dwa tygodnie przywioza moi rodzice razem z zabawkami na raczki i nozki. chociaz Franek pokochal pieluszke i teraz najlepiej mu sie zasypia jak ja naciagnie na buzie. Monti Tity Colorady - dziewczyny super fotki skad wziac trawe ??Cytat:
|
||||||
|
|
|
#677 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() racja racja ![]() Cytat:
luzak dzięki![]() gratulacje 3miesiąca ![]() fajne zdjecia ![]() Cytat:
a jednojajowi czy dwu? bo moi to dwujajowi ![]() Cytat:
Cytat:
mój dopiero od paru dni zainteresowal się bujaczkiem ta to tylko płakał... a w szoku jestem że zasypia... dziś 2 razy spał w nim ![]() jeny nie pomylilo ci się ??? toż to anoreksja ![]() Montii miałam też pytać skąd bierzesz pomysły zdjęcie z praniem suuuper ja też już po nocach wymyślam co mogę zrobić
|
|
#678 | |
|
Wtajemniczenie
|
był TZ ale po 37 były te slepp&play i tych nie chce. ale kupiłam w rossmannie. 90zł za dwie paki.
Cytat:
![]() montii haha ale masz pomysły -boskie foto ![]() aguchaw ooooooo jakie fajne, dzieki!!!!!!! no to teraz dziewczyny będą szalały ![]() zleciał mi ten dzien szybko dziś. byłam na pogrzebie mamy mojej koleżanki, potem w Castoramie,Praktikerze za rzeczami do domu a teras sączymy z TZ piwko -ja Karmi on Żubra ![]() córcia śpi po całym dniu gadulstwa. tak gaworzy już że hej
|
|
|
|
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Świetne zdjęcia dziewczyny musze i ja coś pokombinować
![]() Colarlady,ego-ego zagłosowane i głosujemy codziennie a prosimy też o głosik na nas
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie znalam tej stronki też coś odgapie a co !
ja za trawę mam kocyk zielony izabela mój to samo jeść nie chce, muszę go tarmosić po policzkach zeby zaczął buzią ruszać... masakra...w ogole nie upomina sie o jedzenie... ide spać i myslec nad zdjeciami, paaa lejdis
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsi goście przyniesli superprezent- Pampersy 94 szt bedziemy mialy na zapas ![]() nie wiem kiedy ona wyrosnie z 3-6kg. ![]() zmykam pod prysznic i do spania. |
|
|
|
|
#682 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale miedzy 65 a 70 chyba. Musze go zwazyc dokladnie![]() FRanek ostatnio ma ciagle film na pokazywanie jezyka, kiedys tak sie z nim bawilam i nie wiem czy to przez to, ale wyciaga jezyk, albo bardzo albo tylko koncoweczke. Choc dzis juz mniej, ale wczesniejsze 3 dni to caly czas... nie wiedzialam co to znaczy i wpisalam na googlach i wyskoczylo mi mase informacji o chorobach Jak pokazuje ten jezyk i ja swoj pokaze i cos do niego mowie to sie usmiecha, wiec mam nadzieje, ze to nie jest wynik jakiegos problemu
|
||
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez się zdziwiłam w tym miesiącu, ze mniej kasy niż w maju, dobrze ze przed nami dwa 31 dniowe miesiace powiem, powiem, jak tylko trochę dorośnie, na razie ja to bardzo kreci, dizs nawet sobie tak zrobiła, ze tylko oczy było widać, jak u prawdziwej ortodoksyjnej muzułmanki ![]() Bez grzywki to ja sobie życia nie wyobrażam już, od tylu lat ja mam, nawet. jak mi się totalnie włosy zbuntują, to zawsze ona nadrabia za fryzurę ![]() Zrób morfologie, bo jak się tyle krwawi, to warto żelazo skontrolować. Straszna chudzinka z ciebie Przy moim wzroście 13 cm to w ogóle szczudła, ale przynajmniej wyglądam w nich szczupło, wiec musiałam kupić
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wzięłabyś 5, bo to była ostatnia sztuka, dlatego przeceniona Ceny tam były z kosmosu, spodenki dla noworodków po 280 zl Tak, jego najwyższa waga to było 65 kg ![]() Cytat:
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o to wieczorne jedzenie to już od ponad tygodnia jest problem Cytat:
a w trakcie kolacji to stukam po policzkach, przesuwam palce po żuchwie, ruszam butlą, normalnie cyrk
|
|
#686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo osoób mi zwracało uwagę na to ale ja nie pomyslalam nawet zeby sprawdzic czy cos to znaczy. teraz będę myslec o tym
|
|
|
|
|
#687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:/Cytat:
Lenka ma jeansy dziewczece i body z rozowym;p co tam chlopiecego;p chociaz w polskim sklepie zaczeli moowc ''o jaki on slodki;p'' taaa Mysle, ze Lenka polubi slonia... musimy wymyslec imie na razie mamy Bobka i Pavlo ;pCytat:
Za tani jak dla mnie
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-07-02 o 22:34 |
|||
|
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
Mateusz już chyba miesiąc temu odkrył ssanie kciuka i nadal to uwielbia. Ale nie ssie bardzo często. Czasami w dzień jak jest zmęczony i chce zasnąć, to kciuk mu pomaga. Żaden smoczek mu nie pasuje, kciuk jest zdecydowanie lepszy.
|
|
|
|
#689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te zdjecia sa kosmieczne - najbardziej mi się podobają z parasolem jutro zaczynamy akcje - tylko zeby aktor byl przystepny![]() Cytat:
Moj to maca kości teraz - nigdy tyle nie wazylam... jak sie poznalismy mialam 53 kilo i wtedy to bylo czym sie pochwalic |
||
|
|
|
#690 | |||
|
Wtajemniczenie
|
mój już niektóre rzeczy na 74 zakłada, a przeważnie 68
![]() Cytat:
muszę się w końcu zdecydować na to nosidło, bo Olek urośnie i nie będzie chciał w tym siedzieć Cytat:
Cytat:
idę oglądać galę boksu, widzieliśmy w auchan diablo Włodarczyka, bo on w naszym mieście mieszka/ł chyba jechał na tą galę bo w garniturku był
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

Żeby mu chociaż alimenty porządne dowalili, a znając nasze sądy to pewnie będzie parę groszy i jeszcze będzie się ociągał
dla męża
Nawet nie był jakoś szczególnie ładny.

Jak pokazuje ten jezyk i ja swoj pokaze i cos do niego mowie to sie usmiecha, wiec mam nadzieje, ze to nie jest wynik jakiegos problemu