|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
boskie
![]() ![]() Monti jak idzie Ci zakładanie chusty? Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-07-02 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |||
Wtajemniczenie
|
Tra śliczna ta Twoja muzułmanka
![]() ![]() mój śpi tak ok. 3h dziennie, nie wiem czy więcej może, tam mu się w sumie najlepiej śpi, więc jakbym wiedziała, że może to bym go pewnie więcej kładła Cytat:
![]() mordka_1985 jaka duża ta Twoja córcia, a włoski ma niesamowite ![]() Olusiaa_ rzeczywiście drobniutka dziewczynka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a mąż nie chce iśc do sklepu ![]() Cytat:
![]() ![]() Tajka gratulacje z okazji 3 miesięcy ![]() Widzę, że Lenka pawia męczy ![]() ![]() A na pierwszym zdjęciu to co za dziewczynka ze słoniem? Chyba się zdecydowałam na zakup chusty tkanej ![]() ![]() Montii skąd ty bierzesz takie fajne pomysły na zdjęcia?? Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-07-02 o 18:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko jest jakies ruchliwe przemeszcza sie z miejsca na miejsce pelzajac, pchajac nogami, podnoszeniem nog i obracajac sie na brzuszek... Polubila mate i moze siedziec na niej godzineD: na razie jest na macie od okolo 17.15 ![]() Lena zjadla dzis baaardzo ladnie ![]() Moja sis ma kota i Lenka ma chrostki na buzce... ostatnio tak bylo z psem kumpeli... zadnych zwierzatek w domu ![]() ![]() ![]() monti Swietne foto, mo0j tz juz wymysla pomysly na zdjecia bo mu pokazalam
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-07-02 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() aa bardzo fajnie! na początku Fabian się wkurzał ![]() teraz już jest grzeczny już z łatwością dociągam na razie kieszonkę robię, dzisiaj byliśmy w plenerze widzi chyba więcej niż w marsupi, zasnąl dopiero po 1,5h ![]() ja zdj o podobnej tematyce już widzialam a ostatnio spać nie mogę i wymyslalam po nocach rekwizyty, co bedzie trawą, co chmurką itp itd ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#665 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to potem wklej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co to jest dwa na plusie, dziewczyno ![]() a Fabianek słodko sobie schnie ![]() tajka-coś ja ciągnie do tych klimatów, regularnie sobie kwef z pieluchy robi widzę, ze miałaś dzień dobrych rad ![]() mordka- rzeczywiście na 5 miesięcy wygląda, śliczna jest ![]() kasiunia ![]() wróciłam z shoppingu, kupiłam sobie kilka ciuszków, bieliznę i megawysokie buty, 13 cm ![]() ![]()
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja oglądałam własnie kawalek kabaretu i dowiedziałam się że wałówka to córka woła hahaha ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | ||
Zakorzenienie
|
dziewczyny moja zaczęła mniej jeść, w dzień zamiast 150 je 120,
ale najgorzej jest po kapaniu, normalnie muszę z pół godziny siedzieć i wmuszać w nią żeby choć 100ml wypiła ![]() dzisiaj wypiła 30ml i usnęła, po 15 minutach dałam jej znowu, ciągła z 10 minut i kolejne 30ml ubyło ;/ poszłam z nią do sypialni, trochę ją przebudziłam, zaczęła płakać, dała butelkę i wypiła 60ml i padła z zasypianiem nie mam już żadnych problemów nie wiem co się dzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękujemy za pamięć, już dobrze, uspokoiło sie po 3 dniu podawania Delicolu, musze z lekarzem o tym porozmawiać
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#669 | |
Wtajemniczenie
|
zaj.....te
![]() nie drobniutka? 63kg, ja nie będę pisać ile ja mam ale dziewczyny mnie widziały, więc potwierdzą że ja kawał baby ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Wtajemniczenie
|
czy Wasze dzieci też ssą kciuka? jejku mój to odkrył kilka dni temu i ciągle pcha palucha do buzi i ciągnie jakby to był cyc;/
#671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ chudzina- 178 i 70 kg ![]() jak czasem patrze na te moje zdjecia brzucha i Zosię, to mi sie wydaje, ze tam zupelnie kto inny siedzial ![]() ![]() boskie pranie zrobiłaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jejku, a moja maliznota niektóre ciuszki jeszcze na 56 nosi ![]() Mielismy gosci, mała na szczescie byla grzeczna, drzemała na rekach przy stole, a potem taką kupę walneła, ze wyciekło jej na plecy i musialysmy isc z tesciowa kąpać w tempie ekspresowym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i masz fryz bardzo fajny ![]() hehe, ja ostatnio w ciuchlandzie wyczaiłam bodziaka na wcześniaka, masakra, jaki rozmiar maleńki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez mam takie uczucie co do dziecka w brzuchu, jakby to nie była Nadia, tylko zupełnie ktoś inny ![]() to miałaś wyciek niekontrolowany ![]()
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- o matko, to czemu mu więcej jeść nie dajesz?? ![]() nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak on wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja również melduję się w nowym wątku ![]() Piszę mało, ale czytam na bierząco.. U nas Wszystko dobrze, Szymuś rośnie jak na drożdżach, w poniedziałek kończy 11 tyg, waży 6300 ![]() Wklejam Wam link do takich fotek, o których tu jest aktualnie mowa - naprawde mnóstwo pomysłow - sama mam zamiar wykorzystać kilka ![]() http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater |
![]() ![]() |
![]() |
#676 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Doczytalam
![]() U nas dzis powtorka z wczoraj czyli mega krzyk po kapieli, cyca nawet do buzi nie chcial - skonczylo sie marsupi (dzieki Ci Boże za ten wynalazek) i potem jak go wyjelam spal jak zabity nawet nie dalo sie go nakarmic, wiec go odlozylam, obudzil się po 40 minutach i probowal sam zasnac z raczka w buzi no ale wzielam go na karmienie, zjadl srednio wlozylam do lozeczka i sie obudzil ![]() Dzisiejsza noc beznadziejna. Oczywiście znów wstał o 24 na cyca i potem o 3, o 4 juz byl w naszym lozku ![]() No a moje piersi wariują, bo w nocy on je czesciej niz w dzien. Dzis w dzien w ogole nie wolal jesc, a jak wolal to sie okazywalo ze to nie na jedzenie. Jak juz go bralam do cyca to taki z niego memla, za to w nocy pieknie zjada poltora cyca. Dziękuję dziewczyny za pomoc z tym urlopem. A opieka liczy się poza tymi dniami? czyli mam z tego roku 26 dni + 2 dni opieki ? Jesli tak to moge wykorzystac normalnie opieke, a na wszelki w zostawic sobie dwa dni urlopu? skoro opieka nie przechodzi to nie chce zeby przepadla. A ja wracam do pracy pewnie w okolicy 1 grudnia.. tak mi pokazal kalulator na jakiejs stronie choc mi kadry wyliczyly ze 22.11. W ogole dopiero ostatnio dowiedzialam sie ze macierzynski jest zalezny od dni w miesiacu, bo sie zdziwilam, ze w tym miesiacu jest o ponad 100 zl mniejszy niz w tamtym. Nuna strasznie Ci wspolczuję. Przeciez alimenty i tak bedzie musial placic niewazne kto odwolalby slub... Cytat:
Brawo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
EEee tra powiedz jej ze kobiety maja tam malo do powiedzenia, to raczej jej sie ta kultura nie spodoba ![]() W ogole jak widze ta Twoja grzywke to nie moge - jest taka piekna. Tak zalujed ze panicznie sie boje eksperymentowac z wlosami... A co do mojego poziomu zelaza zupelnie o tym zapomnialam ![]() Z gin rozmawialam, podobno krwawienia są mozliwe przez pierwszy miesiac - trzy od zalozenia.. u mnie w poniedzialek minie miesiac. Za tydzien mam wizyte kontrolna i zobaczymy. Brzuch mnie nie boli, krew jest czysta nie pachnie dziwnie, nic nie swedzi, wiec raczej nie jest to zakazenie. Ehhh a jednym ze skutkow ubocznych jest przybieranie na wadze, a ja chudne nadal jak szalona mimo zmniejszenia euthyroxu do 12,5 - czyli prawie nic. mam juz 48 kilo, a jeszcze tydzien temu ledwo ponizej 49. znikam normalnie ![]() Cytat:
![]() hihi - to pol mojego. Ja mam zdjecie z 16stej a skurcze zaczely sie o 19, o 4:45 byl juz Franek - tyle ze ja bym sie nie zdziwila gdyby wyjeli Franka z wielkim bukietem roz dla mamy na przywitanie taki byl duzy ![]() Cytat:
![]() ![]() Widze ze slon lamaze kroluje, dla Franka za dwa tygodnie przywioza moi rodzice razem z zabawkami na raczki i nozki. chociaz Franek pokochal pieluszke i teraz najlepiej mu sie zasypia jak ja naciagnie na buzie. Monti Tity Colorady - dziewczyny super fotki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() racja racja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() gratulacje 3miesiąca ![]() fajne zdjecia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój dopiero od paru dni zainteresowal się bujaczkiem ta to tylko płakał... a w szoku jestem że zasypia... dziś 2 razy spał w nim ![]() jeny nie pomylilo ci się ??? ![]() ![]() Montii miałam też pytać skąd bierzesz pomysły zdjęcie z praniem suuuper ![]() ![]()
![]() |
#678 | |
Wtajemniczenie
|
był TZ ale po 37 były te slepp&play i tych nie chce. ale kupiłam w rossmannie. 90zł za dwie paki.
Cytat:
![]() montii haha ale masz pomysły -boskie foto ![]() aguchaw ooooooo jakie fajne, dzieki!!!!!!! ![]() ![]() zleciał mi ten dzien szybko dziś. byłam na pogrzebie mamy mojej koleżanki, potem w Castoramie,Praktikerze za rzeczami do domu a teras sączymy z TZ piwko -ja Karmi on Żubra ![]() córcia śpi po całym dniu gadulstwa. tak gaworzy już że hej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Raczkowanie
|
Świetne zdjęcia dziewczyny musze i ja coś pokombinować
![]() Colarlady,ego-ego zagłosowane i głosujemy codziennie a prosimy też o głosik na nas ![]()
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
kurcze nie znalam tej stronki też coś odgapie a co !
ja za trawę mam kocyk zielony ![]() izabela mój to samo jeść nie chce, muszę go tarmosić po policzkach zeby zaczął buzią ruszać... masakra...w ogole nie upomina sie o jedzenie... ide spać i myslec nad zdjeciami, paaa lejdis ![]()
#681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsi goście przyniesli superprezent- Pampersy 94 szt ![]() ![]() nie wiem kiedy ona wyrosnie z 3-6kg. ![]() zmykam pod prysznic i do spania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() FRanek ostatnio ma ciagle film na pokazywanie jezyka, kiedys tak sie z nim bawilam i nie wiem czy to przez to, ale wyciaga jezyk, albo bardzo albo tylko koncoweczke. Choc dzis juz mniej, ale wczesniejsze 3 dni to caly czas... nie wiedzialam co to znaczy i wpisalam na googlach i wyskoczylo mi mase informacji o chorobach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez się zdziwiłam w tym miesiącu, ze mniej kasy niż w maju, dobrze ze przed nami dwa 31 dniowe miesiace ![]() powiem, powiem, jak tylko trochę dorośnie, na razie ja to bardzo kreci, dizs nawet sobie tak zrobiła, ze tylko oczy było widać, jak u prawdziwej ortodoksyjnej muzułmanki ![]() Bez grzywki to ja sobie życia nie wyobrażam już, od tylu lat ja mam, nawet. jak mi się totalnie włosy zbuntują, to zawsze ona nadrabia za fryzurę ![]() ![]() Zrób morfologie, bo jak się tyle krwawi, to warto żelazo skontrolować. Straszna chudzinka z ciebie ![]() Przy moim wzroście 13 cm to w ogóle szczudła, ale przynajmniej wyglądam w nich szczupło, wiec musiałam kupić ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wzięłabyś 5, bo to była ostatnia sztuka, dlatego przeceniona ![]() Ceny tam były z kosmosu, spodenki dla noworodków po 280 zl ![]() Tak, jego najwyższa waga to było 65 kg ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o to wieczorne jedzenie to już od ponad tygodnia jest problem Cytat:
a w trakcie kolacji to stukam po policzkach, przesuwam palce po żuchwie, ruszam butlą, normalnie cyrk
![]() |
#686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lenka ma jeansy dziewczece i body z rozowym;p co tam chlopiecego;p chociaz w polskim sklepie zaczeli moowc ''o jaki on slodki;p'' taaa Mysle, ze Lenka polubi slonia... musimy wymyslec imie ![]() Cytat:
Za tani jak dla mnie ![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-07-02 o 21:34 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Zadomowienie
|
Mateusz już chyba miesiąc temu odkrył ssanie kciuka i nadal to uwielbia. Ale nie ssie bardzo często. Czasami w dzień jak jest zmęczony i chce zasnąć, to kciuk mu pomaga. Żaden smoczek mu nie pasuje, kciuk jest zdecydowanie lepszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |||
Wtajemniczenie
|
mój już niektóre rzeczy na 74 zakłada, a przeważnie 68
![]() ![]() Cytat:
muszę się w końcu zdecydować na to nosidło, bo Olek urośnie i nie będzie chciał w tym siedzieć Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() idę oglądać galę boksu, widzieliśmy w auchan diablo Włodarczyka, bo on w naszym mieście mieszka/ł chyba jechał na tą galę bo w garniturku był ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.