|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Mam lewe serce, które
nie potrafi kochać. Mam też dwie lewe ręce, które przytulać nie umieją, a usta źle składają się do pocałunku |
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
'should i give up,
or should i just keep chasing pavements? powinnam się poddać czy po prostu dalej biec swoją ścieżką? you shower me with words made of knives zasypujesz mnie słowami zrobionymi z noży found myself today singing out your name uou said i'm crazy if i am i'm crazy for you odnalazłam dziś siebie śpiewałam twoje imię, fałszując powiedziałeś, że jestem szalona jeśli tak to jestem szalona na twoim punkcie' ADELE ♥ Edytowane przez littledream Czas edycji: 2011-07-04 o 13:37 |
|
|
|
#3663 |
|
Raczkowanie
|
You can make my life worthwhile
And I can make you start to smile kiedyś, tam w innym świecie przyjdziemy do siebie, gdzieś wśród gwiazd może ziści się nam sen wyśniony. miłość, dla której nawet śmierć nie jest przeszkodą i nie pisze rachunków, nie żąda potwierdzeń. Może KOCHAJ - to właśnie ze wszystkich przykazań najważniejsze wtulamy się w siebie tęsknymi duszami co z tego że ci wybaczę, skoro pokochać nie mogę.
|
#3664 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje ♥ Oddając wszystko z miłości
Dowiedziałam się , że to nie wystarczy Nie ma już nic między Tobą , a mną Odnajduję wiarę ale tracę nas Gdy słowa się zderzają Znikąd przychodzisz Z niewielkiego pyłu i niewielkiego deszczu I kiedy spoglądam na dół w Twoją twarz Ona pokazuje mi prawdę i ulgę Więc otwórz oczy Tak , by mogły popatrzeć w moje I zobaczyć małą refleksję Zawsze bede Zawsze bede...Cię kochac Samotny płomyk nadziei To wszystko czego potrzebujesz Rzucam się, obracam się i krzyczę Probuje robić wszystko Z dwiema stopami na podłodze Ja po prostu znowu spadam
|
#3665 |
|
Raczkowanie
|
Udowodniłeś, że miłość to nie tylko
szczęście, euforia i dni przepełnione sobą nie powiem, że miejsce obok mnie jest dla Ciebie tym przeznaczonym, Tym przy którym będziesz chciał spędzać każdą sekundę nędznego życia wiem, że nie jest Ono też dla Ciebie zapisane w gwiazdach ale gdy tylko się postaramy to właśnie miejsce przy mnie będzie tym najwłaściwszym. nie cofniemy czasu nie skleimy serc nie zabliźnimy ran nie, nie, nie miłość nigdy nie wróci gdybyś kochał każdy centymetr mojego ciała każdy milimetr duszy każde uderzenie serca nie odszedłbyś to Ty od początku wmawiałeś mi miłość szeptałeś o niej a gdy to nie działało krzyczałeś robiłeś to by pewnego letniego dnia pokazać mi, że to co mi wpajałeś tak naprawdę jest nic nie warte naszą miłość ułożyłeś do snu z nadzieją że już nigdy nie będzie dane jej oglądać nas razem a jaka jest Twoja cena? Na ile wyceniłeś naszą miłość? był błaznem we własnym cyrku życia
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-07-02 o 15:44 |
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
***** może wszyscy jesteśmy tacy sami. może wystarczy, byśmy raz samotnie zjedli obiad, śniadanie czy kolację. zastanawiam się czy można dowiedzieć się całej prawdy o kimś. a może potrafimy tylko krążyć wokół siebie ze spuszczonymi głowami, w nadziei, że unikniemy kolizji.. ***** te wspomnienie gdzieś we mnie jest, schowane głęboko, ale powraca jak balonik, który uleciał dawno temu, a teraz go znalazłam. całą tą scenę widzę nagle jasno i wyraźnie. ***** czasami czuję się tak, jakby przez moje serce przeleciał wiatr. wyrzucając z niego ludzi i rzeczy w różnych kierunkach. mogę jedynie przytrzymać się jakiejś ciężkiej rzeczy i przeczekać aż przestanie wiać.. *****
|
#3667 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Wszystkie , jestem nowa na forum . Od dawna czytam wasze
opisy ,teraz zdecydowałam się dodać coś swojej twórczości . ![]() -Bała się tego bardziej niż końca świata, trzęsienia ziemi, erupcji wulkanu. Wciąż pamiętała te noce, gdy ogarnięta tysiącem myśli nie mogła zasnąć. Właśnie dlatego obiecała sobie już nigdy więcej się nie zakochać. - Udało się jej? -Mówi,że tak. Jednak jej oczy od pewnego czasu stały się na nowo podkrążone. - Pewnie znów choruje na bezsenność. Na granicy snu i jawy widzę Twoje oczy. Na granicy snu i jawy widzę Twój uśmiech. Na granicy snu i jawy słyszę Twój głos. Ale tylko na granicy snu i jawy. W rzeczywistości i we śnie boję się sama przed sobą przyznać, że nie jesteś tylko wspomnieniem. Namieszał w moim życiorysie. Zaczął wypisywać niedopowiedziane słowa, kreski, uczucia. A potem odszedł. Zostałam sama z garstką spontanicznie rzuconych spojrzeń i niezauważalnych półuśmiechów.
|
#3668 |
|
Wtajemniczenie
|
"
Kiedyś czekałam na każdy moment, gdy tylko się pojawisz. Teraz, mając świadomość, że kogoś masz, robię wszystko, żeby na Ciebie nie wpaść... to nie jest tak, że ja już nie pamiętam. pamiętam każdą przepłakaną przez Niego noc, pamiętam po jakich słowach płakałam najbardziej. każdą obietnicę nadal noszę w sobie z nadzieją, że jeszcze kiedyś ją spełni. każdy szept, każde wypowiedziane prosto w oczy słowa odtwarzam czasami w pamięci, nikomu o tym nie mówiąc. pamiętam jak mnie przytulał, jak trzymał za rękę, jak utwierdzał w przekonaniu, że kocha. pamiętam jak odszedł, nic nie wyjaśniając. jak kłamiąc prosto w twarz układał sobie życie z inną. jestem mądrą, lecz naiwną dziewczyną- dlatego cierpię. wrócisz. tacy jak Ty zawsze wracają. Nie żebym marudziła, narzekała albo coś, ale myślę że milej by mi się spało z suchymi oczami. "
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
Topie się w obłudnych uśmiechach rzeczywistości - mają taki słodki smak.
Spotkamy się na dnie, przy mogile niespełnionych marzeń. Niebezpiecznie takim zmysłowym szeptem przemawiać nocami - obracasz się, kobiety idą za Tobą sznurami. Szedł za smutną dziewczyną smutnymi ulicami smutnego miasta. Niebo smutno płakało, smutne słońce chowało się za smutnymi chmurami; wszystko tonęło w smutnej rzeczywistości - a on się zgryźliwie uśmiechał. Niepożądani pożądającym wzrokiem otaczają ciche myśli, ciche spojrzenia. |
|
|
|
#3670 |
|
Rozeznanie
|
kiedy jesteś po drugiej stronie, to gubię się w mojej własnej głowie.
'a ja widzę, jak znikamy. a ja widzę, jak coraz nas mniej.' '... pożycz swój czas, ja pozamieniam go w litery.' '... z Twojej osobowości workami wynosić inspirację.' Don't wait for the perfect moment. Take the moment and make it perfect (; 'Ludzie, których spotykamy, rozmijają sie czasem z nami o centymetry, o dni lub uderzenia serca.' A oczy są oknami duszy, przez które uciekają myśli. pierwszy krok, byś zechciał zechcieć jak jak chcę. 'czy ty wiesz, że w mojej głowie mieszka lęk?' 'za dużo dziś wiemy, lepiej wiedzieć mniej.' 'powiedz gdzie jesteś, czy tak będziemy trwać?' Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, W którym każda myśl waży grubo ponad tonę. 'Oprócz jego zainteresowania i jej zadurzenia nic ich nie łączyło.' 'Za każdy dzisiejszy łatwy wybór przyjdzie nam jutro zapłacić.' potknęłam się na Twoim spojrzeniu. What makes a woman? Complexity, intuition, mystery. What makes a man? A woman.
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
keeendy, Sharmila-okradłam
![]() " Chociaż droga każdego człowieka jest inna, zawsze istnieje pewien punkt, w którym wszystkie się zbiegają Szukając szczęścia w zwykłych momentach nie masz czasu myśleć, nie widzisz chwil piękna Zabrakło Ci odrobiny przyzwoitości, żeby chociaż udawać zakłopotanie A bicie serca wyznacza czas Mój głos to jedyna droga"
|
#3672 |
|
Raczkowanie
|
'Zaczynamy siebie nie rozumieć, plączą nam się
słowa między gardłami, kiedy zamiast rozmowy pieścimy się gorzkimi pocałunkami. żyjemy dla takich chwil. dla takich mężczyzn. dla takiego szczęścia. nie mów nic, czas na miłość nie martw się , ja już nie wrócę . miłość? nie. to tylko taki żart. gdyby nie ciemne zasłony w Naszym pokoju, cały świat miałby dreszcze Najbardziej boli brak Twoich dłoni.' |
|
|
|
#3673 |
|
...
|
raggamuffin is something more than fashion.
Zbitych fragmentów lustra nie umiem dopasować... 37 wątków w komiksie zwanym 'życie'...
|
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
obawa przed deszczem każe przyspieszać mi kroku
bezwstydnie uparta więc daj mi coś, w co mogę uwierzyć, bo żyję tylko dlatego, że oddycham, a potrzebuję czegoś więcej, by to oddychanie miało jakiś sens… why God allowed that we could met if we can’t be together?? / dlaczego Bóg pozwolił nam sie spotkac jeżeli nie możemy byc razem??
|
#3675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zachwiane szepty, marzenia bez dna. i dopiąłeś swego. nie spotkamy się. pękło we mnie niebo, purpurą zalało mi wnętrze.
|
|
|
#3676 |
|
Raczkowanie
|
"
Chyba nie potrafię byc już tak ufna jak wcześniej. Wciąż na Ciebie czekam, pamiętaj o tym. I need this moment now, one look, one touch, one love A iskry z oczu Twych, niczym milion gwiazd na niebie. Choc wiem jakie błędy popełniam, a w myślach obiecuję sobie 'nigdy więcej' i tak zawsze wracam do Ciebie. To jest zbyt trudne. Nie umiem wykreślic pewnych momentów mego życia, zapomniec o nich, czy przestac myślec. Choc cieszę się, że było dane mi je przeżyc, przeklinam los za to, że mi je zabrał. "
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
Sabiiina - uwielbiam Twoje opisy. i nowe i te z poprzednich części. <3
*** Nieistotności gruchają Twoje kości. My, dzicy lunatycy, przemierzamy ciemności. Niebezpiecznie tak, kłaść się razem spać. Oczy w smutku barwią się. Gdy do mnie mówisz, gorzko-kwaśna staję się. |
|
|
|
#3678 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie to sama przyjemność słoneczko, zabieraj ile chcesz
Brakuje mi Ciebie. Brakuje mi Twego głosu. Trudno pogodzić się z faktem, że już nigdy nie usłyszysz bicia jego serca. Chciałam dawać szczęście, sama go nie mając. Krople deszczu spływają po twarzy razem ze łzami. Nikt nie odróżnia słodkiego od słonego. Patrzysz na niego z miłością ale i z obrzydzeniem. Kochasz go i nienawidzisz. Pragniesz widzieć go codziennie ale , gdy tylko zobaczysz go z kimś innym nie chcesz nawet spojrzeć w jego stronę. Miłość to paradoks. Żegnałam Cię z lekkim uśmiechem i z łzami w oczach. Jestem Sylwia
![]() Edytowane przez smileandsweet14 Czas edycji: 2011-07-02 o 23:07 |
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim, które tu jeszcze coś wnoszą ze sobą
' 'tylko ty możesz uczynić mnie lepszym nie pozwolę ci odejść to nie czas, aby przejść Nie mogę patrzeć w przeszłość. Teraz jestem na swej drodze, sam. Nieważny jest ból, który pamiętam, bo są dni, które zachowam w sercu dla szczęścia Zostawiłeś coś pod moim sercem w pośpiechu Co jakiś czas wszyscy odwiedzamy świat bólu - Jedyną różnicą jest to, jak długo musimy w nim pozostać Widzisz dziurę w mojej klatce, w głębokiej czerwieni Moje krwawiące serce Bolesne krzyki trwające wiecznie Rozbita dusza i nieskończone "dlaczego" Słyszałem mężczyzn i kobiety Proszące swojego Boga o litość Ale ich Bóg ich nie słuchał Więc umierali z miłości Ze wszystkich serc tylko nasze zostały sobie przeznaczone
|
#3680 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nadrobiłam wszystko, jestem niesamowita, tyle strooon.. po drodze nazbierałam trochę opisów, śliczne są, dziękuję dziewczynki ♥ Toogether93, parala, BananowaDelma, Siatkarka18, CookieCrisp, _niebanalna, istny_paradoks, ciiri Paralogiczna,kontrastowa0- przybyłam Kochane, dziękuję za pamięć! ♥ wstrząsnęły mną posty o marikab, wpis na fbl wzruszył.. straszne.. : ( [*] _________________________ _____ " I don’t know what we are. Sometimes I feel like we’re friends, sometimes I feel like we’re more than friends. But sometimes.. I feel like a total stranger to You. Nie wiem, kim jesteśmy. Czasami czuję jakbyśmy byli przyjaciółmi, czasami kimś więcej niż przyjaciele. Ale czasami.. czuję, jakbym była dla Ciebie kompletnie obca.. Friendship often ends in love, but love in friendship – never. Przyjaźń często kończy się miłością, ale miłość przyjaźnią - nigdy. Love doesn’t need to be perfect, it just need’s to be true. Miłość nie potrzebuje być idealną, ona po prostu pragnie być prawdziwa. Smile though Your heart is aching. Smile even though it’s breaking. Uśmiechaj się, chociaż masz zranione serce. Uśmiechaj się nawet kiedy jest złamane. I'm miles from where You are. I lay down on the cold gound and I, I pray that something picks me up and sets me down in Your warm arms. Jestem mile od Ciebie. Leżę na zimnej podłodze i modlę się aby coś mnie pozbierało i umieściło w Twoich ciepłych ramionach. You said You’d always be here.. Powiedziałeś, że zawsze tutaj będziesz.. "
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
nie chciał się ze mną przespać,
nie chciał uprawiać seksu, nie chciał mnie przelecieć, On chciał się ze mną kochać! zamknij oczy, o nagle świat jest piękniejszy! myślisz,że dużą orzechową milka osłodzisz swoje wczorajsze gorzkie 'spierdalaj?' włosy rozwiane, tusz rozmazany, wczorajsze ubranie i ten sam w oczach strach, nawet podłoga jest dziś wczorajsza.
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
' Miłość sprawia, że ludzie cierpią. Jęczą, kryją twarz w dłoniach
i opłakują stratę. Miłosne zaklęcia zamieniają się w ostre, zaciekłe, gniewne słowa, które ranią i pozostawiają trwałe blizny. Miłość co najmniej rozczarowuje. Przeważnie zaś niszczy. Nie, wielkie dzięki. ' | wracam za kilka dni. muszę odpocząć od szarej codzienności.
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
"
Nazywamy to ciucuiubabką, a ty ciągle jeszcze masz zakryte oczy i nie widzisz rzeczywistości Bezwartościowość. Zero emocji. Zero zainteresowania. Żadnej rekacji na łzy Czy to nie absurdalne, że wspomnienia o dobrych czasach o wiele częściej doprowadzają do łez, niż wspomnienia o tych złych? Ona ma swoją prywatną rzeczywistość, nie jest zatruta chorym światem Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia Może mogłoby być dobrze i może mogłoby być fajnie Cierpimy, bo czujemy, że dajemy więcej, niż otrzymujemy w zamian Czas biegnie zazdrosny o słowa"
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
miło, że w końcu wróciłaś, bo już brakuje mi tego starego składu.
![]() ________
i mogłabym wciąż łapać wspomnienia do kieszeni, lecz zamiast tego wolę łapać chwile ulotne los wciąż zakazuje nam spotkań, poprzez deszcz, choroby, a teraz Twoją śmierć lubiła pić prosto z butelki i nosić krótkie spódniczki, łapać świat w garść i każdą chwilę uśmiechem obsypać. wielbiła spać pod gołym niebem i jeść popcorn przed wielkim ekranem. starała się spać w nocy, choć uczucia rozpierały jej ducha. kochała 'świat według Kiepskich' i bała się oglądać horrory. była jak my wszyscy, nie zasłużyła na inny los |
|
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli miłośc coś znaczy to musi dac znak... Życie to nie zabawa... Wszystko było by inne gdybyś Tu był.... Myślałam "tak!to właśnie ten"..... To był tylko zwykły blef... Twoja pokerowa twarz nic nie da,mówię pas. We wszystkim kłamałeś,ale Twoje serce zdradziło Cię.... Uległam znów.... Ty dałeś mi tylko lód... Kolory tańczą w Twoich oczach.... Pod rzęsami śpią,oceany dwa..... (z piosenek,niektóre przerobione troszkę. )
I've got to get myself together now Forgetting the past it's all 'bout the here and now Now I know I could make it if I try And Jah never let my perseverance die 'Cause I want to give my all and all.... Gentleman |
|
|
|
#3686 |
|
BAN stały
|
dziękuje.dziękuje.dziękuj e.
...
i choć jeszcze wczoraj wydawało mi się, że nie przeżyje bez ciebie kolejnego dnia. to dziś jest moim najlepszym dniem. tak przyznaje, byleś moim wyjściem awaryjnym, pieprzonym wyjściem bez którego nie potrafiłam przeżyć ani jednej sekundy. nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że ktoś może mnie pokochać, wstrząsnąłeś moim życiem mówiąc mi o tym. czułam ból, a zarazem rozkosz i ukojenie. wiedziałem, że cię tracę, jednak myśl, że zaraz wyląduje w Twoich ramionach koiła mnie. a gdy mówiłam "żegnaj" on w połowie zamknął mi usta pocałunkiem, szepcząc, że nigdzie się nie wybiera. krzyczałam jak małe dziecko, tupiąc przy tym nogami. z moich oczów polały się łzy, ciekły małym strumykiem, z sekundy na sekundę powiększającym swoje koryto. nagle pojawił się on, objął mnie w pasie i przyciągnął do siebie. Nasze usta spotkały się w pocałunku, a ja czułam, że cała moja złość ulatnia się. pokochałam, choć kochać nie miałam. czy Pan to kur.va rozumie, że Pana pokochałam ? ... |
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
Były takie ramiona, co słodkim smakiem obejmowały moje usta. Były takie oczy, co wypalały dziury w moich myślących skroniach. Były takie uśmiechy, co powrywały za sobą w przepaść. Byłeś taki Ty - ale już Ciebie nie ma.
Usypiasz mnie w księżycowym pyle, w złudnym świetle ulicznych lamp. Okrywasz kołdrą utkaną z najcieplejszych oddechów. Kładziesz głowę w poduszkę pełną dzieciecych snów; w Twoich oczach widzę wyobraźnię - w myślach mam wiosennego podmuchu szum. I staczam się, staczam w słodkości malinowej wiosny, w intensywność truskawkowego lata. Budzę się w szmaragdzie własnych oczu. Od Twojego oddechu gasną światła w latarniach. Nieistotności tak słodko pachną w Twoich ustach. Patrzenie nie jest zabronione - więc na mnie patrz. |
|
|
|
#3688 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
cuuudowne!"
Kto dziś uratuje świat? Nasz świat? Wciąż czuję na swoich ustach Twoje. Od skroni do skroni jedno pytanie: dlaczego? Dlaczego Ty? Tak bardzo chciałam Cię miec. Na wyłącznośc. Może to i lepiej, że nie dostałam tego, czego chciałam. Kto wie, może to właśnie ja byłabym dziś zakochaną idiotką, z przeciętym na wskroś sercem? A deszcz dziś zmywa smutek z mej twarzy. Mimo wszystko byłeś najlepszym błędem mojego życia. Łzy nie przestają płynąc, deszcz nie przestaje padac, ja nie przestaję kochac. Tylko czekam. Nikt nie wie, co go czeka. Podobno wszystko dzieję się po coś. A gdy czegoś pragniemy, cały wszechświat sprzyja nam, abyśmy to dostali. Dlaczego więc nie możesz wyjśc zza rogu, przytulic mnie i pocałowac z nienacka, jak miałeś w zwyczaju to robic? "
|
|
|
#3689 |
|
Raczkowanie
|
"Siedzę w oknie i wdycham samotność. Ile jeszcze możesz dać od siebie, nim zabijesz wszystko w sercu?" |
|
|
|
#3690 |
|
Rozeznanie
|
a ja dziękuję Bogu, że byłam godna spotkać w swoim życiu Anioła.
![]() panna_miodowa & z innej bajki - dziękuję Gwiazdki moje ♥ Czy złośliwością byłoby przytulić Cię i powiedzieć, że tęsknię za innym? I teraz powiem to głośno. Z uśmiechem uświadomiłam sobie, że nigdy nie chciałeś znaleźć szczęścia. A mi z tym dobrze. "Czym różni się żarówka od blondynki? - Żarówka ciągnie napięcie, a blondynka musi na kolanach." ![]()
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

cuuudowne!