|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
Ale nawet proponowanie tej metody dla nastolatków uważam za niestosowną z wcześniej wymienionych powodów. A kalendarzyk to w ogóle - taka z tego "metoda" jak stosunek przerywany albo płukanie pochwy colą
|
|
#3782 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dobra kolezanke z podstawowki, ktorej religijni i nadgorliwi rodzice zakazali chodzic na lekcje wych seksualnego
Nadal ma zakac randek, choc ma tyle lat,co ja (22) i nawet jej to nie przeszkadza. Kiedy miala okazje pojsc grzecznie po skonczeniu studiow do pracy cala rodzina byla przeciwna a najbardziej babcia Bo jak to przeciez, do pracy, niebezpiecznie, rozni ludzie tam, przeciez my ci damy pieniadze... Biedna nie wiedziala,co robic, chciala pracowac, poczuc sie niezalezna a tu taka rodzina Wiecie,co zrobila? Zdecydowala sie uszczesliwic wszystkich i ..zapisala sie na kolejne 3 letnie studia Zeby "miec spokoj" od gadania rodziny o swojej niezaleznosci i checi zarabiania wlasnej kasy. Moim zdaniem to jakas poniekad kleska miec takich rodzicow. I isc na to,co ci karza. Nadal w tym wieku.. TO mnie wszystko dziwi i oburza. |
|
|
|
#3784 |
|
Konto usunięte
|
Powiem tak, jak postanowiłam
Jak się zagubi to pomogę mu się odnaleźć Ale nie będzie żyło ani minuty w przekonaniu, że musi więcej jeść to też będzie miało 'dzidzię' w brzuchu i takie tam inne, co to tylko dzieci potrafią wykombinować. A o rozwoju i możliwościach przetwarzania dzieci coś tam wiem. Ostatnio zaliczyłam rozwojówkę, co prawda tylko na 3,5 ale to oznacza, że coś mi w głowie zostało. Poza tym 'jesteś z macicy' też może być dla 3latka za trudne, czyż nie? Pierwszy raz słyszy słowo macica
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-07-02 o 16:57 |
|
|
|
#3785 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cóż, moim zdaniem każdy powinien sam wybrać najlepszą dla siebie metodę zapobiegania ciąży
|
|
#3786 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie są?
Co prawda mało wiem o tej metodzie, bo mnie zwyczajnie nie interesuje, ale do tej pory myślałam, że raczej trzeba mieć równe cykle, chociaż wiem, że na NPR składa się przede wszystkim obserwacja śluzu i temperatury.
|
#3787 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehhs, ziszczony sen nieroba, lenia i pasożyta. Nie wiesz czy ta rodzina nie chce przypadkiem zaadoptować jeszcze jednej dziewczynki???
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowilam jej,zeby robila to, co chce,ze dorosla,ze ja w jej wieku jade do innych krajow sama, zarabiam na siebie etc. A ona,ze rodzina jest bardzo zla na nia,bo ona chce isc do pracy I ze nie moze zyc w takiej atmosferze... No to ja pasuje.
|
|
|
|
|
#3790 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
U nas było tak, że jeśli ktoś się dobrze uczył, nie miał problemów to nauczyciel mówił, że rodzic nie musi przychodzić na wywiadówkę. Ja zresztą ich informowałam na bieżąco co w szkole, jak mi się zdarzyło raz na ruski rok dostać ocenę z której nie byłam zadowolona to też mówiłam. Oni zresztą zawsze pytali: "co w szkole?", "będziesz wzorowa?", jaką ocenę mi wystawił ten a jaką tamten nauczyciel. Dla mnie to normalne.
|
|
#3791 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
No ale chciał, żeby wychowawczyni wiedziała, że się o mnie troszczy. Wielkich kazań nie było więc dałam radę.
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3793 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie zdałam w drugiej klasie liceum (byłam bardzo, bardzo głupia i częściowo było to na własne życzenie), miałam zostać na drugi rok w tym samym liceum ale dyrekcja nabroiła z klasami i stwierdziłam, że się przenoszę. Na pierwsze zebranie do nowej szkoły poszła moja mama i powiedziała, że więcej tam nie pójdzie bo moja wychowawczyni jest nienormalna i ma chodzić ojciec. Ojciec poszedł na drugie i potwierdził słowa mamy a dodatkowo na zebraniu pokłócił się z nową wychowawczynią
(na prawdę była nienormalna). W nowej szkole nie miałam żadnych problemów z nauką, jedynie opuszczałam sporo zajęć ale dogadałam się z rodzicami, że nauczkę dostałam i zrozumiałam i teraz to będzie tylko moja odpowiedzialność i mój 'interes'. Rodzice przyjęli to nawet z ulgą a system się sprawdził, nie musieli pojawiać się ani razu.
|
|
|
|
#3794 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Też mi kartki dawali. Więc nasi rodzice mieli jakieś info I się nie musieli martwić. Ale jakby nie mieli od żadnych wiadomości wiarygodnych na ten temat to powinni zacząć się martwić.
|
|
#3795 |
|
Konto usunięte
|
Moja mama bardzo dużo pracuje i czasem nie mogła chodzić w terminach wywiadówek. Też nie miałam jakiś problemów z nauką, wiec nie były konieczne jej odwiedziny. ale po każdym zebraniu, albo przed, dzwoniła do wychowawcy i umawiała się przyjdzie w jakiś tam inny dzień. Strasznie mnie to irytowało, ale "pójdę, bo ktoś pomyśli, ze się Tobą nie interesuję".
Bardzo dziwi mnie zjawisko wpychania się starych ludzi we wszelakie kolejki. |
|
|
|
#3796 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziwi mnie takie naciskanie na imprezy w klubach. Ja już chyba miliard razy mówiłam, że tego nie znoszę i reaguję alergicznie na muzykę tam graną i cały ten klimat... Dzisiaj musiałam się po raz kolejny tłumaczyć, że nie idę do żadnego klubu, ale na szczęście moja przyjaciółka miała do mnie przyjechać, więc o tym fakcie poinformowałam i obyło się bez obrazy, i bez tekstów, że młodość mi ucieka. Za to za dwa tygodnie jadę na Festiwal Reggae, Rocka i Punka Tam się wyszaleję![]() Nie rozumiem osób, które za życia na wykupionych przez siebie miejscach na cmentarzach, stawiają kwiaty i palą sobie znicze... Moja ciotka tak robi, wraz z mamą i tatą zastanawiamy się, jaki jest w tym sens, przecież jeszcze żyje, a znicz to symbol pamięci o zmarłym... |
|
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
mnie niesamowicie dziwi robienie zdjęć na pogrzebach, siedzi w kościele smutna rodzina a tu nagle podbiega pod trumnę jakaś babeczka i przedpotopowym aparatem cyka zmarłemu zdjęcia
|
|
#3798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że zwłoki nie wyglądają chyba zbyt dobrze( nie wiem bo ja nigdy nie zaglądam do trumny, wiem jak wyglądał zmarły przed śmiercią i takiego chce go zapamiętać). Dziwi mnie też, że dzieciom malutkim pokazuje się zmarłego dziadka, babcie i niektórzy rodzice każą tym dzieciakom tego trupa całować. Mi by została trauma
|
|
|
#3799 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale po głębszym zastanowieniu to to w sumie jest nawet dobrym pomysłem. U nas zauważam, ze niektórzy ludzie nie przejmują się w ogole gdzie i w czym mają spocząć, ale wiedzą, ze na cmentarzu i w "całości". I potem rodzina załatwa wszystko na ostatnia chwilę. A jak w rodzinnym grobowcu nie ma miejsca, to trza zrobić nowy, wykupić miejsce- a to kosztuje. A co do opieki nad takim miejscem- jak komuś się podoba palenie zniczy i stawianie kwiatów na pustym grobie, to czemu nie praktykowac....
|
|
#3801 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Bo to zwyczajnie głupie, niepotrzebne? Nie lepiej iść z tym zniczem na grób bliskiej osoby i tam zapalić? Bo tak to się stawia nikomu i tylko się zaśmieca to miejsce.
|
#3802 |
|
Konto usunięte
|
ja nawet słyszałam od starszych ludzi, ze nie powinno się stawiać żadnych zniczy na pustym grobie bo to "kusi los"
|
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy mama powiedziała mi o jego śmierci, jakoś to do mnie nie docierało. Wszyscy płakali, tylko nie ja. Aż dziwnie się z tym czułam. Rozpłakałam się pierwszy raz i to tak naprawdę poważnie, że nie mogłam się uspokoić gdy w domu pogrzebowym (czy jak to się nazywa?) zobaczyłam dziadka - zimnego, żółtego. I tak, całowałam go w rękę.Nie mam po tym zdarzeniu żadnej traumy, ale nie powiem, że było to dobre dla mnie przeżycie.
|
|
|
|
|
#3804 |
|
Konto usunięte
|
Ja kiedyś widziałam na nk, jak jedna babka dodała zdjęcie nagrobka swojego męża i zdjęcie swojej małoletniej cóRki tuż po urodzeniu dziecka.
Masakra., pod zdjęciem z grobem było napisane: Mareczku (albo jakieś inne imię) zobacz jaki Ci piękny pomniczek postawiła z dziećmi. Coś w ten deseń, dokładnie nie pamiętam. Masakra |
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro oni stawiają znicze to oni je potem sprzątają. Więc niby jakie zaśmiecanie? Ich grób - ich znicze, ich śmieci, ich problem.
|
|
#3806 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Dla niektórych nie jest głupie utrzymywanie dziecka do 30 roku życia i zakazywanie mu pracy, nieprawdaż? Bo inaczej by tego nie robili.Sprzątają, ale czasem stoją takie znicze po kilka tygodni. Bez sensu.
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze od razu nie o wykupywaniu, ale o podstawowych rzeczach powinny. Mam 23 lata, moja rodzina jest poinformowana chociażby o tym, ze mam być w razie czego skremowana i co maja z moimi prochami zrobić. I zadnego pogrzebu kościelnego i biadolenia nad trumną sobie nie życzę. Nie chcę widzieć kościoła za życia to i tym bardziej po śmierci. Zwykła przezorność. Na "normalnych" grobach znicze czasem stoją od listopada do listopada. Też bez sensu. Nie obchodzi mnie to jedakowoż, nie moja sprawa.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-07-03 o 12:05 |
|
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra!
|
|
|
|
#3809 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Mi to na ten moment obojętne co się ze mną stanie, czy mnie skremują czy w trumnę wsadzą w całości, wierzą w Boga więc chyba bliscy się domyślą, że uroczystość w kościele by się przydała. Ale nigdy z nikim o tym nie rozmawiałam, nie ma to dla mnie wielkiego znaczenia.
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

Ale nawet proponowanie tej metody dla nastolatków uważam za niestosowną z wcześniej wymienionych powodów. A kalendarzyk to w ogóle - taka z tego "metoda" jak stosunek przerywany albo płukanie pochwy colą

Wiecie,co zrobila? Zdecydowala sie uszczesliwic wszystkich i ..zapisala sie na kolejne 3 letnie studia
Zeby "miec spokoj" od gadania rodziny o swojej niezaleznosci i checi zarabiania wlasnej kasy.
Co prawda mało wiem o tej metodzie, bo mnie zwyczajnie nie interesuje, ale do tej pory myślałam, że raczej trzeba mieć równe cykle, chociaż wiem, że na NPR składa się przede wszystkim obserwacja śluzu i temperatury.

Też mi kartki dawali. Więc nasi rodzice mieli jakieś info

I tak, całowałam go w rękę.