|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cześć dziewczynki!
Ja tak na szybko z rana, potem się odezwę na ,,dłużej", a teraz mały śpi i muszę się jeszcze w tym czasie umyć, zjeść i wszystko inne ![]() Kupiłam mu ten espumisan i daję. Ale dałam po jedzeniu dziś i mi zwrócil dużo mleka. Babonik pytałaś jak pio zmianie mleka - dziękuję, lepiej, dzięki Waszym radom się zdecydowałam na tą zmianę. Sam robi kupkę, chociaz wczoraj musiałam mu ,,pomóc" czopkiem glicerynowym. Scio - przepraszam, ze dopiero teraz odpisuję, pępek nam odpadł w 12 dniu, pryskałam tylko tym octeniseptem, a jeszcze lepiej to na patyczek tak higieniczny do uszu popryskać i tym pępek dookoła potraktować. Lepiej zbiera te pozostałości. Zanetka - te rymowanki świetne. Bystra dziewczynka z Ciebie, tyle o nas pamiętasz ![]() patik - jejjj no to niunia już duża dziewczynka! Możesz już spokojnie rodzić! ![]() Aaniu Bedzie dobrze, Adasiowi spadnie poziom biliburiny, mój mały miał przy wypisie 212, więc też wyszedł z lekką żółtaczką. Będzie dobrze!!! Całuski dla synka. O i temat szczepionek poruszałyście, ja jestem jeszcze nieobeznana zbyt w tym temacie, jednak z tego co coś tam się orientuję, tez jestem za skojarzonymi. Aha i ja też używałam tej Tantuum Rosy, użyłam 15 saszetek, rozrabiałam w 0,5 l jedną saszetkę, takiej z dzióbkiem, położna powiedziała, że między innymi dzięki temu szybciej się goję. W piątek była z dwoma wziernikami i wyciągnęła mi ok 10 szwów z szyjki. Auuuu. A mały miał w piątek wagę 4750. Potem wracam do Was i nadrabiam, wczoraj czytałam, miałam napisać, ale już nie zdążyłam niestety. I tylko do tych wiadomości dotarłam na które odpisałam. Miłego dnia kochane moje!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
dzień dobry
Brumek- super wózek,chciałabym móc kupic taki sam i w dodatku nowy ![]() Kolina-super koszula... Monia- WYEKSPLOATOWANA faceci mają fantazję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Aha i pamiętam że Brumek pytała o kremy.
Mi małego po oliwce z Nivei strasznie uczuliło ![]() A na buzię spasował mu tylko z ziajki od 1 dnia życie kremik. Ja mu smaruję 1 albo 2 razy dziennie buziaka. Pieluszki kupuję z Dady, te premium, wczoraj właśnie kupiłam drugą pakę ( te co ich jest 78 sztuk, 3- 6 kg) Fajne są według mnie, nie przeciekają, nie odparzają i takie cieniutkie są, całkiem inne niż te Dady NewBorny wiecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zadomowienie
|
dziubek- jaki śliczny synuś
![]() stapelka- u nas w szpitalu sami mieli rożki,kocyki itd...skoro nic o tym nie piszą to pewnie nie trzeba nic miec. jak się tak czasem dłużej nie odzywasz to się zastanawiam czy nie urodziłaś już ![]() marinko- to widzę,że jest poprawa z brzuszkiem ![]() ![]() gratuluję super wieści z wizyt ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Carmela- ![]() ![]() ![]() ![]() Jacieeeee-mam nadzieje,że dzis humor lepszy ![]() życzę wszystkim miłej niedzieli ![]() Zmalowana ![]() u mnie znów pada ![]() AgaG. dziekuje za kciuki,póki co w nocy był spokój,mam nadzieję,że już tak pozstanie....mówimy biegunce NIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Baboniku a u Ciebie jak z Nadusią? Pisałaś o biegunce...( kurczę Ty czy youyou...)
Dziubku serdecznie Ci gratuluję! Dobrze, że masz już skarba przy sobie! I jaki duży! Ale łobuziaro za taką tajemnicę to Ci się ![]() ![]() Jacieee kochana nie martw się, jak już większość z nas napisała chłopy to ją z innej palnety...Nie rozumieją, nie doceniają (oczywiście nie generalizuję, ale niestety większość trzeba uświadamiać...) Mój też śturmok czasem taki, że hej... ![]() ![]() Sweet...Normalnie tą pannę tu bym chyba zaje**** Za kogo ona się uważa do cholery? Ajj podniosła mi ciśnienie... Ale Tobie- za wizytę ![]() patik - dziękuję za pochwałę ![]() ![]() Dekaro - a wczoraj widziałam jakieś wesele jak przejeżdzało przez Mielec( byłam w aptece, zawsze to jakis pretekst do ubrania się w lepsze ciuchy i makijażu ![]() ![]() Zmalowana - a smęć ile wlezie! ![]() Zanka myślę, że to czop. I tak jak napisałas, nie smuć sie, bo w lipcu NAPEWNO urodzisz! ![]() Brunetko ojjj to dobrze, ze już jestes w domu. Napisałaś prawdę, że w pierwszej ciaży człowieka wszystko martwi, każdy ból brzucha, ale przy drugim dziecku będziemy już bardziej ,,doświadczone" Carmelko - jej przykro mi,ze ciagle jesteście w szpitalu. Rozumiem, jak musi Ci być cięzko...Pomyśl sobie, że juz za miesiąc, dwa wszystko będzie unormowane i tak jak powinno...A najgorsze przetrwacie, a Ty jestes bardzo dzielna... BĘDZIE DOBRZE, ZOBACZYSZ! Ucałuj Sarunię ( aj jak ja uwielbiam to imię, jeśli kiedys będę miała córcię - będzie właśnie Sarą) Oczywiście musiałam doczytać, bo umierałam z ciekawości co u Was! Idę zjeść sobie musli, bo brzuch mi burczy jak traktor. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Natka Gratuluję b.dobrze zdanych egzaminów
![]() Dziubek śliczny syncio ![]() ![]() Brumek Gratuluję zakupu wózia ![]() Marinko super że znalazłaś czas i się odezwałaś ![]() Swett ale mąż się popisał ![]() ![]() Zmalowana , Zanka jak dzisiaj się czujemy? co do chusteczek z Rossmanna ja ich nie lubię dla mnie są cienkie i suche.Nivea są najlepsze ![]() mój M zaraz rusza po bułki na śniadanie a ja mam ochotę na ciemne kakao ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() póki co, nic nie wiem, przeglądałam książki i ulotki i nic tam takiego nie ma na ten temat. zapytam jutro położną. to dam znac. byc może nie ma u nich mody robienia tego badania. tak jak ne musisz miec szczepień przeciw żółtaczce, żeby miec operację w szpitalu. na mnie patrzyli jak na wariatkę jak spytałam kiedy mi zrobią. pani w internecie znalazła info, że w naszym kraju ponoc szpitale nie należały do najczystszych i stąd były te szczepienia koniecznością. natomiast tu się tego nie praktykuje. ![]() a jak zajęcia na SR? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
w piątek spotkał się ze swoim kolegą z poprzedniej pracy i po drodze do pociągu wpadł do domu, żeby go przedstawic. miał wypic jedno piwko, ale patrzę na niego i coś mi to wyglądało na więcej. mówię więc : oj chłopcy dawno się nie widzieliście to zamiast jednego były ze 3. a jego kumpel chciał ratowac go mówi: my tylko po 1. a ja z uśmiechem od ucha do ucha mówię,: żebym go dopiero poznała to bym może i uwierzyłą, ale dla mnie wygląda na 3. gośc postawił oczy w słup i patrzy na mojego T. a mój T. się śmieje i mówi: tak kochanie były 3 wiem że miało byc jedno, wybacz. a do gościa dodaje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
witam z rana
zapowiada się kolejny taki sam dzień jak od dłuższego czasu
#4570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marinko dzięki ![]() ![]() ![]() Właśnie gada przez sen ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() thx ![]() Cytat:
![]() a Ci faceci - zalosni to raczej glupota a nie powod do dumy tak sie zachowywac ![]() Cytat:
![]() ja juz mu dalam wyklad na temat zachowania na tym etapie ciazy..... ale tez mysle ze on tak zeby sie odstresowac bo on strasznie warazliwy i uczuciowy jest i bardzo sie tym wszystki mmartwi i denerwuje.... dziecko, porod, now sytuacja............ tym razem mu sie upieklo ale nastepnym ma zapowiedziane walizka przed drzwiami! ![]() Cytat:
![]() ![]() no a dziewczyna rzeczywiscie ma pecha nie jest wogole z mojego miasta i nie wiem z kim weszla na wojenna sciezke ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
maz - wogole nie ma tel. pisalam ze jest w serwisie bo wyswietlacz pekl ![]() i tez zawsze wiem czy bylo jedno czy wiecej ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.lansinoh.pl/LanolinInfo.php nie jest moze najtansza, ale chyba nasza Scio mowila, ze w 2 dni sie wyleczyla, polecaly mi ja tez dziewczyny na innym forum. Poprzednio polozna polecala mi http://www.forumzdrowia.pl/id,552,ap...-masc-20-g.htm ale ma jeden powazny minus: trzeba zmywac przed karmieniem. Cytat:
I tak trzymac! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zadomowienie
|
A tak wogole to dziendobry............
U mnie pada wieje szaro zimno i do dupy........... jakos nie moglam dzis spac i juz 7.40 bylam na nogach..... zjadlam sniadanie, wyciagnalam miesko na zupke bede gotowac kalafiorowo-koperkową ![]() maz jeszcze spi........... a ja coz buszuje po necie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Wtajemniczenie
|
Wodaqua, Marina1, Agni82 dziękuję za miłe słowa.
![]() Babonik dziś już faktycznie trochę lepiej, Małż całą noc próbował się do mnie tulić, bo widział jak wieczorem wybuchłam płaczem i chyba go serducho ruszyło, ale rozmowa i tak Nas dziś czeka. Poza tym robię strajk i nie gotuję (Wodaqua dzięki za radę ![]() A w ramach przeprosin chyba zażyczę sobie kino i Transformers 3, bo już wczoraj mieliśmy jechać. Poza tym u mnie leje jak z cebra. No mówiłam co prawda, że dla mnie może być chłodno, ale o deszczu nic nie wspominałam ![]()
#4575 |
Zakorzenienie
|
hej.
Ale pospałam, ale co pogoda sprzyjająca do tego typu czynności ![]() Głodna jestem jak pies ale jeszcze posta dam radę napisać, a jak ![]() Marina a Igor codziennie robi kupy? wiem, ze po MM może robić raz na 2-3 dni i wszystko jest ok, więc może jak się nie pręży to mu nie dawaj czopka.. Brumek wózek super, pewnie leciutki jak piórko ![]() Szymon dziubka "zadziorny" chłopaczek ![]() Nie pamiętam co komu miałam odpisać? Tak, to chyba z głodu. Idę, bo teżet katuje ze głodny zrób żono śniadanie...ehh.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas paskudna pogoda ![]() ![]() Cytat:
![]() Na początek mam 10 saszetek MALTAN-u, dostalam od położnej (podobno też dobra). Marina bardzo się cieszę, że Igorek dobrze przyswaja nowe mleczko ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-07-03 o 09:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | ||
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Cytat:
długośc max 96cm szerokość max 53cm Mamy też do niej stelaż i jest bardzo fajny bo stabilizuje wanienkę i nie trzeba się nigdzie schylać, czy nosić wanny z wodą, bo ona ma taki korek u spodu przez który można spuścić wodę. Filip używał jej do niedawna, jakieś 2 tygodnie temu przenieśliśmy się do wanny w łazience bo w końcu zmieniliśmy prysznic na wannę. Cytat:
![]() Co do bóli to pewnie sie Tymek obrócił główką w dół ![]() co do maści na brodawki polecam Medeli Purelan!
![]() |
#4578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie cisza, tylko nerka boli jak cholera.
![]() |
#4579 | |||
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!
![]() Cytat:
![]() Mój mąż też z piątku na sobotę był u kolegi, ale nie pił - wyjaśnił im, że nie chce pić, bo ma żonę w zaawansowanej ciąży i jakby coś się działo to musi być trzeźwy. Pojechał autem. Koledzy to zrozumieli - pili za mój szybki poród i zdrowie Szymona. Mąż towarzyszył im przy soczku, ale pomimo tego spędzili fajny, męski wieczór. Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to, że z 3 Szymonów z listy 2 jest już na świecie. Został tylko mój ![]() Dzień dobry, Dzisiaj oficjalnie zaczynamy z Szymonkiem 37 tydzień, czyli 9 miesiąc ![]()
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-07-03 o 09:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zadomowienie
|
Marina1 mam pytanie do CIebie
![]() ![]()
#4581 | ||||
Zadomowienie
|
GRATULACJE!!!! duzy chlopak
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zmalowana z ta nerka to ja bym skonsultowala z lekarzem. Moze zrob badanie moczu co??? U nas pierwsza nieprzespana noc. Maly nie bogl zrobic kupki i z dwie godziny minelo zanim usnal ale spal tak niespokojnie, ze caly czas czuwalam. No i nad ranem wszystko sie odblokowalo. Teraz bidulek spi ale jak tak plakal, to z mezem juz nie wiedzielismy co czynic. No i myslalam, ze juz zapominam o bolu krocza ale nie, dzisiaj znowu napierdziela rowno. Noz masakra jakas.
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Kajool skonsultuje jak będę teraz u gina czyli albo wtorek, albo środa. Ale podejrzewam, że mi Dzieć uciska bo ja strasznie szczupła jestem. Zwłaszcza że jak tak boli w nocy i sobie siądę to przechodzi po 5 minutach.
A Ty może to swoje krocze skonsultuj ? Czy to ma tak boleć ? ![]()
#4583 | |||||
Zakorzenienie
|
Pieleszka, Babonik, Blondynko - miło mi bardzo że się wózek podoba
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Blondynko, ja nie wiem tylko tak mi sie marzy ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale to potwierdza regułę, że to co jednemu dziecko bardzo służy, drugie uczula. Niestety chyba każda z nas sama metodą prób i błędów musi dojść do najlepszych kosmetyków dla swojego dziecka... My zaraz zmykamy na zawody wspinaczkowe ![]()
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Zapałeczka a dlaczego nie chcesz rodzić w mielcu? są jakieś powody? a gdzie Twój gin pracuje? wczoraj właśnie wyszłam ze szpitala i powiem szczerze że przekonałam się trochę do niego ..... troszkę zdementowały sąsiadujące pacjentki plotki na temat ordynatora i już tak się nie boję .... myślę że po prostu konkurencja siała propagandę na tego lekarza i tyle ... poza tym to w mielcu jest oddział noworodkowy ... ale wybór jest Twój
u mnie i synka jest lepiej .... zaczął współpracować malutki .... wystraszył się że będzie musiał opuścić brzusio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze pytanko - takie rzeczy jak pieluchy tetrowe i kocyki tez opierzecie przed porodem?
#4586 |
Zakorzenienie
|
brumek tetrę wygotowałam ( w pralce) i poprasowałam chociaż nie wiem czy trzeba
![]() ![]()
#4587 |
Zadomowienie
|
dziubek gratki
![]() ![]() cholerka mały płacze lecę to sobie posiedziałam echhhhhhh ![]()
#4588 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brumku ja najbardziej na brodawki chwale sobie swoje mleko. Po prostu po karmieniu rozsmarowuje i pozwalam wyschnac.
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zadomowienie
|
no nie, jeden dzien mnie nie ma (odwiedziny rodziny do jutra) i znow super wiesci
![]() DZIUBKU - WIELKIE WIELKIE GRATKI, TAK COS CZULAM, ZE NIE RPZENOSISZ ZA DLUGO ![]() ![]() ![]() WITAMY SZYMUSIA I GRATULUJEMY DZIELNEJ MAMIE ORAZ TATUSIOWI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry choć deszczowy
![]() Dziś zaczynam 39tc wg OM i tego sie trzymam ![]() Ja mam pytanie do dziewczyn które są krótko przed terminem czy Wy bierzecie jeszcze magnez ? Marinko ale Ci synek rosnie ![]() Stapelka u nas w szpitalu dają ubranka i różki chyba tez Brumek fajny wózeczek widać taki lekki ![]() Kolina ![]() Dziś jade na ktg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.