|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
a co do presji karmienia cycem to się zgadzam Wszystko to stereotypy i nagonka.
|
|
#4652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Dziękuje za ciepłe słówka, gorączka spadła i zastanawiam sie czy nie wyjsc na spacer, żeby troszkę świeżego powietrza nabrać w płuca ![]() carmela wiem że dziewczyny piją karmi, ale nie wiem ile w tym prawdy a ile mitu
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
u nas biegunka zniknęła
dziekuje za kciuki![]() Brumek- gdybym ja wsiadła do spacerówki na pewno by uległa zniszczeniu Jacieee- ja też mam dziś ochotę na kino,ale na Larry Crown... gdzie jedziecie do kina? my najczęściej jeździmy do Galerii Kazimierz ![]() widzę,że ostatnio więcej mężów miało jakieś dziwne załamania... mj dziś kupił mi bluzkę,ale nawet nie oglądałam jeszcze... bo sam mi jej nie dał,tylk córka przyniosła
|
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie i z góry przepraszam, że się Wam wcinam w wątek. Też jestem oczekującą mamusią sierpniową i chciałam zapytać, czy którejś z Was wróciły teraz pod koniec ciąży mdłości i nudności? Zauważyłam to u siebie jakiś czas temu i zastanawiam się czy to normalne? Za kilka dni idę do lekarza, więc się dopytam, ale ciekawa jestem czy komuś też się to zdarzyło. To moja druga ciąża i w pierwszej nie miałam takich atrakcji pod koniec, dlatego się nad tym zastanawiam.
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
brzuch mnie strasznie ciągnie w dół, masakra
chodzę zgarbiona jak 80 letnia staruszka męża po czekoladę wysłałam Żaneta to chyba Twoja sprawka
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec jesli ktoras ma jakies zludne nadzieje, ze dzieki karmieniu piersia dziecko nie bedzie chorowac, to je porzuccie! Ja karmilam, bo nie mialam z tym problemow, bylo mi wygodniej z cyckiem i przede wszystkim taniej! |
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zanetaa88;27902268]
Bruno ładnie, mnie się podoba ![]() /QUOTE] super że ci się podoba a czemu taka minka![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
Mamz- dzidziuś już duży,sięga wysoko,może Cię ugniatac,wydaje mi się,że możesz miec mdłości itd. ja nie mam,ale już kiedyś o tym słyszałam
LadyInBlack- racja,moje dziecko praktycznie też wychowane na MM i do tej pory raz biegunka i kilka razy katar... żadnych innych dolegliwości... zero antybiotyków itd... karmienie piersią super,polecam-ale nie za wszelką cenę. a gdyby popytac, to myśle,że 70%nas- było karmionych mlekiem krowim. Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-07-03 o 16:35 |
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dzisiaj pogoniło 3 razy do wc
![]() Babonik mój tylko i wyłacznie na MM.i Też odpukać nie choruje. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-03 o 16:35 |
|
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
Aga- racja, karmienie cyckiem to wygoda... ale przedewszystki mega oszczędnośc...niestety karmienie dziecka przez m-c MM kosztowało mnie ok 50zł... łatwy rachunek bo karmiliśmy ją MM intensywnie przez ok 2 lat...czyli jakieś 1200zł za mleko...
|
|
|
|
#4661 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co wyczytałam w książkach dla cieżarnych(nie wiem w której bo mam kilka ) jest to normalnejedyna zaleta tego jest taka ze miałam nieco mniejszy apetyt i nie pochłaniałam tak duzo jak to czasem potrafie Cytat:
może to juz nadchodzi w koncu TA chwila
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja k doliczysz inne koszty Nam wychodziło ok 400-500 zł na małego
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zadomowienie
|
Blondynka- ja kupowałam NAN ACTIVE,takie dostaliśmy już w szpitalu i dobrze je mała tolerowała... najpierw dostawała tylko butelkę z MM po kąpieli,ale w krótce wyszło,że potrzebuje zjeśc lepiej niz z cycka... ja kosztów ogółem nie liczyłam... ale mleko z pieluchami to niezły wydatek...
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Blondynka-coś sobie źle policzyłam.... 50zł to nas początkowo kosztowało mleko tygodniowo... czyli 200zł m-c
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później doszły słoiki deser, obiad soczek![]() A Twoja mała teraz pije mleko? mój 1-2 razy dziennie i 2 razy kaszkę. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-03 o 16:48 |
|
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Blondynka- mleka odmówiła,od mże 2 m-cy...tzn nie chce już pic modyfikowanego,prawie codzień rano pijemy kakao,a kaszke odpuściłam sama,bo moja zrobiła się leniuszkiem i nie chciało się jej gryźc... więc wprowadziłam normalne śniadania.
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
skurcze mnie męczą... co 10 minut
już chyba 5 miałam
|
#4667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Telik dużon zdrówka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------
|
|||||
|
|
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, któraś z Was pytała jak wyszło ciasto więc sernik czekoladowy niebo w gębie
pycha ... polecamdziubek gratuluję i zdrówka życzę dziewczyny a ja mam pytanie do mam Was o laktator przy pierwszym dziecku używałam ręcznego canpola i totalna porażka, mam małe piersi i mleko sobie kapało, pół godz żeby ściągnąć cokolwiek. Wiem że to taka moja uroda i ręczne nie zdadzą ezgaminu. Zastanawiam się nad elektrcznym wiem że medela najlepsza ale kupę kasy kosztuje, czy któraś z Was słyszała o innym elektrycznym tańśzym ale równie dobrym? |
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a normalne śniadanie je ok 10-11 a o 12 mleko i śpi 3h
|
|
|
|
|
#4670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
no to zaciskam kciuki
![]() masz stracha?
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
Kmat- ja kupiłam MEDELA MINI ELECTRIC używany,zapłaciłam jakieś 150zł i jest rewelacyjny. Uważam,że nie musi byc nowy,da się g dbrze wyczyścic,wygotowac itd... a jest bardzo wygodny i sprawny. http://allegro.pl/listing.php/search...+mini+electric
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Zanka- oby to było to |
|
|
|
#4674 | |
|
Rozeznanie
|
a i jeszcze słowo o kosmetykach poszperałam poczytałam i może którejś z Was sie to przyda. Oilatum używałam przy pierwsz dziecku ale rzeczywiście w składzie tylko parafina, koszt za 500ml około 50zł, tańszy Oilan odpowiednio 30zł.
Mi położna dała próbki emolium w składzie oprócz parafiny masło shea i inne bajery znalazłam na necie 400ml za 26zł. Więc chyba zmienię przyzwyczajenie i na poczatke kupię emolium a jak wsio będzie ok to oilan bo oilatum to masakra cenowa ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
rany imbliżej porodu tym wiecej nad pierdołami się zastanawiamzanka daj znać jak będą co 7 minut
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
kmat poszukaj może ktoś będzie miał np użyty raz czy dwa.Wygotujesz.Ja mam Avent ręczny użyty raz.Narazie trzymam nie wiem czy się przyda ale w razie czego mam
![]() ja sobie odpuszczam te kosmy lecznicze w razie problemów kupię puki co mam Mustele. |
|
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
bolndynkapoznan mustela bdb tylko strasznie droga
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
tu masz używany laktator na gwarancji
http://allegro.pl/rewelacyjny-laktat...676511846.html http://allegro.pl/laktator-medela-mi...687777334.html http://allegro.pl/laktator-elektrycz...693375569.html http://allegro.pl/laktator-elektrycz...698746761.html Mi Mustele znajoma poleciła.Ja jeszcze nigdy jej nie miałam mam nadzieje że się sprawdzi
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-03 o 17:28 |
|
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Kmat- kup używaną medelę za 120zł
po 9 m-cach sprzedasz ją za 90zł to dopiero biznes te laktatory stoją od 2 lat praktycznie w tej samej cenie,nie tracą na wartości.A medela to medela... bardzo dobre laktatory
|
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
czuje ze cos sie swieci
![]() pytanie do tych z was ktore maja piankowe lub lateksowe materace - ktora marke polecacie? bylam dzisiaj w swiecie dziecka, kobeita zachwalal alvi, ale tylko takie tam maja musze kupic materacyk a nie umiem sie zdecydowacdzieki z arady
|
#4680 |
|
Rozeznanie
|
babonik blondynka macie rację no nic spróbuję go kupić
![]() a mustela jest super miałam okazję używać tylko ta cena
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

teraz jest trend aby karmic persią koniecznie bo to bo tamto... niestety znam wiele mam,ktre bardzo chciało karmic i dupa z tego...ja jestem jedną z nich,moje cycki nie są najlepsze do karmienia,zbyt mało wyciagnięte...chociaż na wizus wyglądają jak cycki matki bogini karmiącej pół wioski murzyńśkiej
niestety...reczywistośc jest inna,my karmiłyśmy sie 2 m-ce któe i tak uważam za skuces.... 

to chyba Twoja sprawka

a czemu taka minka

) jest to normalne