Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 16:16   #4651
LadyInBlack2
Rozeznanie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
karmienie niestety nie jest oczywiste...zazwyczaj kobieta będzie miec mleko,ale jeśli dzidziś nie chce go jesc to pokarm natychmiast zacznie zanikac... produkcja mleka jest nakręcana karmieniem piersią.laktator nie nakręca laktacji niestety- umie na chwile ją podtrzymac i tyle teraz jest trend aby karmic persią koniecznie bo to bo tamto... niestety znam wiele mam,ktre bardzo chciało karmic i dupa z tego...ja jestem jedną z nich,moje cycki nie są najlepsze do karmienia,zbyt mało wyciagnięte...chociaż na wizus wyglądają jak cycki matki bogini karmiącej pół wioski murzyńśkiej niestety...reczywistośc jest inna,my karmiłyśmy sie 2 m-ce któe i tak uważam za skuces....

więc jeśli dziecko krzyczy bo ciągle jest niedokarmione,a nasza ambicja podpowiada nam KARM CYCKIEM,KARM CYCKIEM... wsadźmy sobie ambicje głęboko w 4 litery i weźmy butlekę MM w rękę...po co głodzic dziecko i samemu się doprowadzac do depresji....

zazwyczaj małe cycki karmią dużo długo... a cycyory jak moje "dużo muczą-mało mleka dają"

takie moje małe doświadczenia z karmieniem
Baboniku,padłam po tekście z murzyńskimi cyckami
a co do presji karmienia cycem to się zgadzam teraz jest taki trend i robi się wszystko, żeby tym cyckiem matka karmiła i nie ma się co dziwić, że matki, które karmić nie mogą mają depresję bo dają dziecku "mniej treściwy pokarm". Presja otoczenia itp. Ja zmieniłam zdanie co do karmienia sztucznego jak się dowiedziałam że ja od niemowlaka byłam karmiona mlekiem krowim bo mama nie miała pokarmu. I nie miałam żadnych uczuleń, jestem zdrowa jak ryba, więc niekoniecznie tylko dzieci karmione mlekiem matki są zdrowsze, mądrzejsze, itp.
Wszystko to stereotypy i nagonka.
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 16:18   #4652
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam popołudniowo!
Co prawda od rana próbowałam co nieco nadrobić, to nie udała mi się ta sztuka i teraz będę czytać
Ale mam pytanko - Jak należy uszykować wózek? Chodzi mi o to czy szykujecie jakąś pościel do wózka, czy kładziecie prześcieradło itp. Bo ja pomyślałam że wystarczy położyć pieluszkę tetrową na ten materacyk wózkowy i dodać kocyk i wsio, ale teraz nie jestem pewna
sama jeszcze nie wiem, natomiast fizjoterapeuta na ostatnich zajęciach szkoły rodzenia wspominał aby nie kłaść dziecku poduszki, to samo z łóżeczkiem

Dziękuje za ciepłe słówka, gorączka spadła i zastanawiam sie czy nie wyjsc na spacer, żeby troszkę świeżego powietrza nabrać w płuca

carmela wiem że dziewczyny piją karmi, ale nie wiem ile w tym prawdy a ile mitu
Stary 2011-07-03, 16:20   #4653
BABONIK
Zadomowienie

u nas biegunka zniknęła dziekuje za kciuki

Brumek- gdybym ja wsiadła do spacerówki na pewno by uległa zniszczeniu

Jacieee- ja też mam dziś ochotę na kino,ale na Larry Crown... gdzie jedziecie do kina? my najczęściej jeździmy do Galerii Kazimierz

widzę,że ostatnio więcej mężów miało jakieś dziwne załamania... mj dziś kupił mi bluzkę,ale nawet nie oglądałam jeszcze... bo sam mi jej nie dał,tylk córka przyniosła

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 16:26   #4654
mamz
Zadomowienie

Dziewczyny, mam do Was takie pytanie i z góry przepraszam, że się Wam wcinam w wątek. Też jestem oczekującą mamusią sierpniową i chciałam zapytać, czy którejś z Was wróciły teraz pod koniec ciąży mdłości i nudności? Zauważyłam to u siebie jakiś czas temu i zastanawiam się czy to normalne? Za kilka dni idę do lekarza, więc się dopytam, ale ciekawa jestem czy komuś też się to zdarzyło. To moja druga ciąża i w pierwszej nie miałam takich atrakcji pod koniec, dlatego się nad tym zastanawiam.
mamz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 16:29   #4655
zanka205
Zakorzenienie

brzuch mnie strasznie ciągnie w dół, masakra
chodzę zgarbiona jak 80 letnia staruszka
męża po czekoladę wysłałam
Żaneta to chyba Twoja sprawka

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 16:31   #4656
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
a co do presji karmienia cycem to się zgadzam teraz jest taki trend i robi się wszystko, żeby tym cyckiem matka karmiła i nie ma się co dziwić, że matki, które karmić nie mogą mają depresję bo dają dziecku "mniej treściwy pokarm". Presja otoczenia itp. Ja zmieniłam zdanie co do karmienia sztucznego jak się dowiedziałam że ja od niemowlaka byłam karmiona mlekiem krowim bo mama nie miała pokarmu. I nie miałam żadnych uczuleń, jestem zdrowa jak ryba, więc niekoniecznie tylko dzieci karmione mlekiem matki są zdrowsze, mądrzejsze, itp.
Wszystko to stereotypy i nagonka.
Pewnie, ze karmienie cyckiem nie gwarantuje zdrowia! Gdyby tak bylo, to moja Zuzka bylaby okazem zdrowia, bo karmiona wylacznie piersia 6 m-cy, a ogolnie (bardzo intensywnie) do 15 m-ca. Tymczasem choruje wiecej niz Wiki (ktora swoja droga tez byla karmiona dlugo, bo rok).
Wiec jesli ktoras ma jakies zludne nadzieje, ze dzieki karmieniu piersia dziecko nie bedzie chorowac, to je porzuccie!

Ja karmilam, bo nie mialam z tym problemow, bylo mi wygodniej z cyckiem i przede wszystkim taniej!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 16:32   #4657
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

[QUOTE=zanetaa88;27902268]

Bruno
ładnie, mnie się podoba
/QUOTE]
super że ci się podoba a czemu taka minka

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
super!!!!!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Blondynka Bruno ślicznie!

Cytat:
Witam popołudniowo!
Co prawda od rana próbowałam co nieco nadrobić, to nie udała mi się ta sztuka i teraz będę czytać
Ale mam pytanko - Jak należy uszykować wózek? Chodzi mi o to czy szykujecie jakąś pościel do wózka, czy kładziecie prześcieradło itp. Bo ja pomyślałam że wystarczy położyć pieluszkę tetrową na ten materacyk wózkowy i dodać kocyk i wsio, ale teraz nie jestem pewna
ja wypiorę materiał i to pokrycie od materacyka a na nie będę kłaść pieluszkę lub cienki kocyk
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 16:32   #4658
BABONIK
Zadomowienie

Mamz- dzidziuś już duży,sięga wysoko,może Cię ugniatac,wydaje mi się,że możesz miec mdłości itd. ja nie mam,ale już kiedyś o tym słyszałam

LadyInBlack- racja,moje dziecko praktycznie też wychowane na MM i do tej pory raz biegunka i kilka razy katar... żadnych innych dolegliwości... zero antybiotyków itd... karmienie piersią super,polecam-ale nie za wszelką cenę. a gdyby popytac, to myśle,że 70%nas- było karmionych mlekiem krowim.

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-07-03 o 16:35
Stary 2011-07-03, 16:33   #4659
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mnie dzisiaj pogoniło 3 razy do wc

Babonik mój tylko i wyłacznie na MM.i Też odpukać nie choruje.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-07-03 o 16:35
Stary 2011-07-03, 16:35   #4660
BABONIK
Zadomowienie

Aga- racja, karmienie cyckiem to wygoda... ale przedewszystki mega oszczędnośc...niestety karmienie dziecka przez m-c MM kosztowało mnie ok 50zł... łatwy rachunek bo karmiliśmy ją MM intensywnie przez ok 2 lat...czyli jakieś 1200zł za mleko...

Nikoś już z nami
Stary 2011-07-03, 16:39   #4661
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez mamz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie i z góry przepraszam, że się Wam wcinam w wątek. Też jestem oczekującą mamusią sierpniową i chciałam zapytać, czy którejś z Was wróciły teraz pod koniec ciąży mdłości i nudności? Zauważyłam to u siebie jakiś czas temu i zastanawiam się czy to normalne? Za kilka dni idę do lekarza, więc się dopytam, ale ciekawa jestem czy komuś też się to zdarzyło. To moja druga ciąża i w pierwszej nie miałam takich atrakcji pod koniec, dlatego się nad tym zastanawiam.
też miałam kilka dni pod rząd mdłości
z tego co wyczytałam w książkach dla cieżarnych(nie wiem w której bo mam kilka) jest to normalne
jedyna zaleta tego jest taka ze miałam nieco mniejszy apetyt i nie pochłaniałam tak duzo jak to czasem potrafie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
brzuch mnie strasznie ciągnie w dół, masakra
chodzę zgarbiona jak 80 letnia staruszka
męża po czekoladę wysłałam
Żaneta to chyba Twoja sprawka
Zjedz kochana czekoladę, zrelaksuj sie
może to juz nadchodzi w koncu TA chwila
Stary 2011-07-03, 16:40   #4662
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Aga- racja, karmienie cyckiem to wygoda... ale przedewszystki mega oszczędnośc...niestety karmienie dziecka przez m-c MM kosztowało mnie ok 50zł... łatwy rachunek bo karmiliśmy ją MM intensywnie przez ok 2 lat...czyli jakieś 1200zł za mleko...
zależy jakim mlekiem karmisz Nas kosztowało dużo więcej.Ogólnie mój mały uwielbia mleko do dnia dzisiejszego.Ja k doliczysz inne koszty Nam wychodziło ok 400-500 zł na małego
Stary 2011-07-03, 16:47   #4663
BABONIK
Zadomowienie

Blondynka- ja kupowałam NAN ACTIVE,takie dostaliśmy już w szpitalu i dobrze je mała tolerowała... najpierw dostawała tylko butelkę z MM po kąpieli,ale w krótce wyszło,że potrzebuje zjeśc lepiej niz z cycka... ja kosztów ogółem nie liczyłam... ale mleko z pieluchami to niezły wydatek...

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Blondynka-coś sobie źle policzyłam.... 50zł to nas początkowo kosztowało mleko tygodniowo... czyli 200zł m-c

Nikoś już z nami
Stary 2011-07-03, 16:47   #4664
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Blondynka- ja kupowałam NAN ACTIVE,takie dostaliśmy już w szpitalu i dobrze je mała tolerowała... najpierw dostawała tylko butelkę z MM po kąpieli,ale w krótce wyszło,że potrzebuje zjeśc lepiej niz z cycka... ja kosztów ogółem nie liczyłam... ale mleko z pieluchami to niezły wydatek...
My Nutramigenem a później Bebilonem później doszły słoiki deser, obiad soczek

A Twoja mała teraz pije mleko?
mój 1-2 razy dziennie i 2 razy kaszkę.

Czas edycji: 2011-07-03 o 16:48
Stary 2011-07-03, 17:01   #4665
BABONIK
Zadomowienie

Blondynka- mleka odmówiła,od mże 2 m-cy...tzn nie chce już pic modyfikowanego,prawie codzień rano pijemy kakao,a kaszke odpuściłam sama,bo moja zrobiła się leniuszkiem i nie chciało się jej gryźc... więc wprowadziłam normalne śniadania.

Nikoś już z nami
Stary 2011-07-03, 17:02   #4666
zanka205
Zakorzenienie

skurcze mnie męczą... co 10 minut
już chyba 5 miałam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 17:06   #4667
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natko, zapomniałam pogratulować sesji
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Natka za zakończoną sesję
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
my jutro konczymy 2 tygodnie i własnie dzis Sara dobila do wagi urodzeniowej 2760, a nawet 2764 czyli 4 gramy wiecej

Cytat:
Powiem Ci, że już trochę odpuściłam to gadanie lekarza, w czwartek mi zaworki puściły i sobie poryczałam tak konkretnie, musiało mi po prostu chyba zejść ciśnienie. Teraz już wróciłam do siebie i czekam co mi podpowie instynkt bo gin trochę mi go "oszukał" Wydaje mi się, że w dniu porodu będę po prostu wiedziała, że to ten dzień My kobiety to jednak mamy coś z tym instynktem. We wtorek mam konsultacje u gina i nie obiecałam sobie nie brać już do serca tego, co mi powie.
.
No i takie nastawienie jest najlepsze

Telik dużon zdrówka.

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na wizycie, główinie po zwolnienie bo mi się kończyło. Mój gin na urlopie, więc trafiłam na innego i bardzo mnie zaskoczył podejściem. Zainteresował się żylakami i ogólnie tak jakoś dokłądniej podszedł do wizyty. Najśmieszniejsze jest to, że wg niego szyjka mi się wydłużyła. czy to w ogóle możliwe, czy raczej mój prowadzący się pomylił? W każdym bądź razie nic nie wskazuje na to, żeby Hania miała lada dzień się wydostac, więc jeżeli chodzi o mnie to bomba ze mnie żadna, a przynajmniej baaaardzo uśpiona
No to bardzo fajny lekarz

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jutro idziemy na wizyte więc skromnie proszę o kciuki już się nie mogę doczekać

Cytat:
brzuch mnie troszkę ćmi, coś czasem zakuje
do tego kości fredkowe bolą
poza tym nic
znaczy nie rodzę
jak zacznę dam Wam znać
Może to lada moment ?

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
już chyba 5 miałam
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 17:09   #4668
kmat
Rozeznanie

Witajcie, któraś z Was pytała jak wyszło ciasto więc sernik czekoladowy niebo w gębie pycha ... polecam

dziubek gratuluję i zdrówka życzę

dziewczyny a ja mam pytanie do mam Was o laktator przy pierwszym dziecku używałam ręcznego canpola i totalna porażka, mam małe piersi i mleko sobie kapało, pół godz żeby ściągnąć cokolwiek. Wiem że to taka moja uroda i ręczne nie zdadzą ezgaminu. Zastanawiam się nad elektrcznym wiem że medela najlepsza ale kupę kasy kosztuje, czy któraś z Was słyszała o innym elektrycznym tańśzym ale równie dobrym?
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 17:11   #4669
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Blondynka- mleka odmówiła,od mże 2 m-cy...tzn nie chce już pic modyfikowanego,prawie codzień rano pijemy kakao,a kaszke odpuściłam sama,bo moja zrobiła się leniuszkiem i nie chciało się jej gryźc... więc wprowadziłam normalne śniadania.
mój rano jak się obudzi krzyczy" mama duże mleko daj" a normalne śniadanie je ok 10-11 a o 12 mleko i śpi 3h
Stary 2011-07-03, 17:11   #4670
kmat
Rozeznanie

Cytat:
Witam popołudniowo!
ja piorę ten materacyk, na to położę prześcieradło albo pieluszkę, do przykrycia w zależności od pogody pielucha kocyk, pod główkę nic a nic
Stary 2011-07-03, 17:11   #4671
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
już chyba 5 miałam
no to zaciskam kciuki
masz stracha?
Stary 2011-07-03, 17:12   #4672
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
już chyba 5 miałam
chyba dzisiaj jest twój dzień
Stary 2011-07-03, 17:15   #4673
BABONIK
Zadomowienie

Kmat- ja kupiłam MEDELA MINI ELECTRIC używany,zapłaciłam jakieś 150zł i jest rewelacyjny. Uważam,że nie musi byc nowy,da się g dbrze wyczyścic,wygotowac itd... a jest bardzo wygodny i sprawny. http://allegro.pl/listing.php/search...+mini+electric

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Zanka- oby to było to

Nikoś już z nami
Stary 2011-07-03, 17:18   #4674
kmat
Rozeznanie

a i jeszcze słowo o kosmetykach poszperałam poczytałam i może którejś z Was sie to przyda. Oilatum używałam przy pierwsz dziecku ale rzeczywiście w składzie tylko parafina, koszt za 500ml około 50zł, tańszy Oilan odpowiednio 30zł.
Mi położna dała próbki emolium w składzie oprócz parafiny masło shea i inne bajery znalazłam na necie 400ml za 26zł. Więc chyba zmienię przyzwyczajenie i na poczatke kupię emolium a jak wsio będzie ok to oilan bo oilatum to masakra cenowa

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Kmat- ja kupiłam MEDELA MINI ELECTRIC używany,zapłaciłam jakieś 150zł i jest rewelacyjny. Uważam,że nie musi byc nowy,da się g dbrze wyczyścic,wygotowac itd... a jest bardzo wygodny i sprawny. http://allegro.pl/listing.php/search...+mini+electric

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------
babonik a ja sie zastanawiam czy nie lepiej kupić nowy i potem sprzedać, ja będę karmić gdzieś do 9 miesięcy więc może potem sprzedam na gwarancji za połowę ceny. tylko szkoda mi kasy rany imbliżej porodu tym wiecej nad pierdołami się zastanawiam

zanka daj znać jak będą co 7 minut
Stary 2011-07-03, 17:22   #4675
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

kmat poszukaj może ktoś będzie miał np użyty raz czy dwa.Wygotujesz.Ja mam Avent ręczny użyty raz.Narazie trzymam nie wiem czy się przyda ale w razie czego mam
ja sobie odpuszczam te kosmy lecznicze w razie problemów kupię puki co mam Mustele.
Stary 2011-07-03, 17:23   #4676
kmat
Rozeznanie

bolndynkapoznan mustela bdb tylko strasznie droga
Stary 2011-07-03, 17:25   #4677
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

tu masz używany laktator na gwarancji
http://allegro.pl/rewelacyjny-laktat...676511846.html

http://allegro.pl/laktator-medela-mi...687777334.html

http://allegro.pl/laktator-elektrycz...693375569.html

http://allegro.pl/laktator-elektrycz...698746761.html

Mi Mustele znajoma poleciła.Ja jeszcze nigdy jej nie miałam mam nadzieje że się sprawdzi

Czas edycji: 2011-07-03 o 17:28
Stary 2011-07-03, 17:26   #4678
BABONIK
Zadomowienie

Kmat- kup używaną medelę za 120zł po 9 m-cach sprzedasz ją za 90zł to dopiero biznes te laktatory stoją od 2 lat praktycznie w tej samej cenie,nie tracą na wartości.A medela to medela... bardzo dobre laktatory

Nikoś już z nami
Stary 2011-07-03, 17:27   #4679
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
już chyba 5 miałam
czuje ze cos sie swieci

pytanie do tych z was ktore maja piankowe lub lateksowe materace - ktora marke polecacie?
bylam dzisiaj w swiecie dziecka, kobeita zachwalal alvi, ale tylko takie tam maja musze kupic materacyk a nie umiem sie zdecydowac
dzieki z arady
Stary 2011-07-03, 17:29   #4680
kmat
Rozeznanie

babonik blondynka macie rację no nic spróbuję go kupić
a mustela jest super miałam okazję używać tylko ta cena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości