|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
[QUOTE=Chawa;27908964]Masz racje - pytanie strasznie głupie i denerwujące. Ja mam komfort, bo mnie nikt o to nie pyta. Wszyscy zakładają, ze skoro jesteśmy już tyle lat małżeństwem i mamy tyle lat ile mamy to zrozumiałe jest iż dzidziusia planowaliśmy.[/QUOTET
To w ogole nikogo nie powinno obchodzic!My tez jestesmy juz kilka lat po slubie,mamy 5,5 rocznego syna.Nawet,jak nieplanowane,czy to takie istotne??!!Niektorzy chyba automatycznie to pytanie zadaja....A nie mialyscie tak,ze ciagle wam ktos mowil,ze czas na dziecko?U nas tez bez przerwy,bo roznica coraz wieksza... |
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie my sami powiedzielismy ze chcemy dziecko i o 2 rodzicom tez mowilismy ze sie staramy
hehehe ale my dopiero 2 lata po slubie bedziemy mieli 17 pazdziernika, oby udalo nam sie byc juz wtedy razem czy tu czy tam ![]()
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodkie ciuszki
Ja dziś rano byłam po zakupy w Auchanie i było pełno wyprzedaży łącznie z ciszkami i kupiłam naszej córci sztruksy fioletowe za 7zł Legginsy różowe na 7zł i spodnie takie grubsze- jak narciarki na zime rozowe za 8zł hehe, ale miałam frajde... mogłabym w tych alejkach z ciuszkami siedzieć pół dnia.
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
U nas też leje, ależ ja to kocham ![]() My dziś byliśmy na wypasionym placu zabaw, w mini zoo, na pizzy, uwielbiam takie niedziele ![]() Witaminko ona ci zazdrości, bo chciała Cię zdołować, a co jej to da? Satysfakcję będzie miała jak ty się zdenerwujesz, więc powiedz jej że tak właśnie chciałaś, i nic nikomu do tego Darusia gdyby mój mąż znalazł pracę za granicą to ja bym już tam była, mi wszystko jedno, byle mieć zapewniony byt bo teraz jest tyle o ile .Więc jeśli będzie taka m ożliwość to jedź i się nie zastanawiaj, takie jest moje zdanie. Co do spekulacji na temat wpadki to u nas jest taka jakby właściwa odległość, 4 lata a i to wywołuje jakąś niezdrową ciekawość. Dziwne to, bo czy są dzieci rok po roku, czy jedno po drugim 10 lat to nie powinno absorbować innych, planowane czy nie to na pewno wyczekiwane i kochane. Moja koleżanka zaszła w drugą ciążę jak starszy miał 8mcy, ale plotkary miały używanie, dosłownie żyły tym newsem, aż mnie mdliło patrząc na nie. Same rodziły po o wiele więcej dzieci i jedno za drugim i to ok, ale już jak ktoś to afera. A guzik je to obchodzi, eh te babsztyle ![]() Ja też bym chciała mieć trójkę, mąż też nie ma nic przeciwko więc pewnie pomyślimy. Najpierw czekamy na drugiego bobaska ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Olusoa zakupy udane widzę, ja jeszcze nic nie kupuję maleństwu ![]() A papużki muszą być słodkie, ja kocham zwierzęta, mam króliczka ale ostatnio mocno niegrzeczny
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak, to gdzie na Podkarpaciu jest mini zoo??? My mieliśmy dzisiaj jechać do Krakowa do zoo, ale pogoda taka fatalna, że nie wiem kiedy się wypogodzi i kiedy pojedziemy
|
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
paracetamol tantum verde aerozol wapno+vit.c nasivin krople(ale nie wykupiłam) brałam krople heel Euphorbium zamiast nasivinu i płukaĆ Azulanem mozna w ciąży(wiem że on na alkoholu)- na pewno, bo pytałam paru lekarzy. Też gardło płukałam solanką, na kaszel Stodal, Oscillococilum na stan grypowy, czosnek,rutinoscorbin Jutro idę na kontrolę, zobaczymy co powie lekarz Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
|
||
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mialam mase psow, kotow zwierzat mialam wam zdjecia wkleic boze moja skleroza;/ tragedia!
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki pogoda do d..y.
Mam nadzieje że za tydzien będzie pieknie bo robię urodzinki córeczki i fajnie by było na podórku je spędzić a nie w domu się kisić. Witaminko husteczka jej do tego, niech sie sobą zajmie a nie Tobą.
|
|
#2919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam 2 siostry i mysle, ze 3 dzieci to nie jest dobra liczba. Na pewno mozna sie bardziej nauczyc negocjacji i rozwiazywania konfliktow ale to zawsze jest tak, ze jest 2 na 1. U nas roznica wieku jest co 3 lata i w roznych etapach zycia roznie sie te konflikty-sojusze rozkladaly. Mysle, ze fajnie miec parzysta liczbe dzieci- 2 albo 4 ![]() Robilam wczoraj impreze dla znajomych, bylo troche roboty przy sparztaniu, jedzeniu i wytrzymalam do 1 w nocy, ale z trudem, choc tz i znajomi pomagali przy przygotowaniach. Dzis dopiero ok 16 jakos doszlam do siebie. Mysle, ze kolejna impreze to dopiero na chrzciny planuje. Jest to troszke irytujace, jak sie nie ma tyle sily co normalnie. Staram sie cieszyc ta ciaza i tym spokojem- choc chodze do pracy, bo tak jak piszecie mam swiadomosc, ze potem to dlugo nie odpoczne
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
a może ludzie są ciekawi czy to wpadka czy nie bo kiedys chyba sporo dzieci było z wpadki (ja
)choć prawdę powiedziawszy nie wiem jak można zaliczyć wpadkę więc zwykle biorę pod uwagę,że to ciąza planowana.a ja tak jak ela jestem zachwycona pogoda i aż się boję jak znowu będzie ponad 30 stopni gorąca ![]() ela-a propo Twojej kolezanki co tak szybko dziecko jedno po drugim-to dla mnie niezależnie czy to wpadka czy nie,ale po 8 miesiącach drugie dziecko-duża odwaga wg mnie ![]() Chawa-dzięki za linka my dziś byliśmy w kinie,a teraz czekam aż trochę uluźni na seansach Transformersów ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-03 o 22:31 |
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzis tu spokojnie
![]() Za to moja pirania buszuje w najlepsze. Zaraz sie pewnie posili kolacyjka ![]() Ide spac kochane, jakos dzis dzien leniwy- chyba tapogoda tak wplywa na mnie. Spokojnej nocki.
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
witam znow pierwsza jestem
mala mi urzadila pobudke dzis o 4 rano, jeszcze jak sie przebudzila to bylo OK, jakos mi sie spac nie chcialo ale jak juz szlam do pracy to myslalam ze po drodze usne a teraz za biurkiem to mi glowa na klawiature opada
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-07-04 o 07:14 |
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
moja u dziadkow wstalawala 5:30 6 a w domu przed 8
|
|
#2924 |
|
Raczkowanie
|
U nas różnica wieku będzie wynosić 3 lata bez 2 miesięcy i też często słyszę tekst o wpadce "bo kto to planuje dziecko na koniec roku i to jeszcze na listopad" ludzie są czasami beznadziejni.
Też myślimy o 3 dzieci, ale kolejne za jakieś 4 albo 5 lat zobaczymy.
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie bedzie jakies 2.5 roku roznicy- ale w sumie jeszcze nikt mi sie nie osmielil zajechac tekstu o wpadce- a coz szczerze i miedzy nami mowiac to to byla wpadka i w bardzo zlym czasie
ale niechby mi ktos cos na ten temat sprobowal powiedziec w sumie co komu do tego...
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim w ten poniedziałkowy pochmurny ranek !!
Dziewczyny jak mi brzuch urósł - normalnie mam wrażenie że przez ten weekend zrobił się dwa razy taki jak był No pewnie przesadzam, ale wszyscy zauważyli, że jakoś normalnie mi z dnia na dzień urósł ![]() Weeekdn u nas był paskudny - ziiiiimnoooo i lało niemiłosiernie - tak więc przesiedzieliśmy w domku oglądając filmy na DVD. Dzisiaj już chociaż nie pada, mimo to nadal zimno bardzo jest. Co do pytań o wpadkę to nas też nie ominęły :/ Jakoś wielu osobom nie może się pomieścić w ich główkach, że jak ktoś ma ponad 30 lat (ja 31, TŻ 34), mieszka ze sobą i ogólnie jest w związku 4 lata to może po prostu chcieć mieć dziecko.... Fakt, że nie mamy ślubu, ale jak pomyślę ile miesięcy się staraliśmy o dzidzię, a ktoś myśli, że "wpadliśmy" to mnie normalnie krew zalewa z nerwów... No ale staram się tym nie denerwować - tak jak pytaniami o ślub - dla wielu logiczne jest, że skoro jestem w ciąży to koniecznie musimy wziąć ślub... Ehhhh... Szkoda nerwów.. Powiem Wam, że jakoś coraz gorzej się czuję - tzn. ciężko mi się zaczyna robić, we wszystkim mi ciasno (nwet byty mam za małe wszystkie), jakoś miejsca sobie nie umiem znalźć - a co będzie potem A najgorsze, że wczoraj zaczęliśmy 22t.c., a ja nie czuję ruchów... No ale tłumaczę sobie, że do najszczuplejszych nie należę więc zanim dzidzia się przebije to troche potrwa ![]() No to chyba tyle - więcej nie pamiętam co chciałam napisać - ostatnio roztargnienie, rozkojarzenie i krótka pamięć - to u mnie norma..
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2011-07-04 o 09:15 |
|
|
|
#2927 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co?? ja w życiu nie zadałabym pytania czy dziecko jest planowane czy z wpadki
Cytat:
Cytat:
ta nieprzyjemna cześć snu była wcześniej.Cytat:
Cytat:
a co do pogody to wczoraj jak oglądałam prognozę to mówili że w weekend ma być ponad 30 stopni wkurza mnie ta pogoda, bo nie może być ,,normalnej" letniej temperatury tylko jak nie za zimno to znow upałyCytat:
|
|||||
|
|
|
#2928 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() Dominej teraz coraz mniej par przejmuje się "papierkiem" ważne, że jesteście szczęśliwi i że Wam to odpowiada. Nas nikt się nie pytał czy to była wpadka, ale jak byliśmy u teściów i mówiliśmy, że będą dziadkami i teściowa powiedziała że już, że tak wcześnie, to mi się przykro zrobiło. A byliśmy wtedy ponad pół roku po ślubie. Teraz już się cieszy, ale to ogłaszanie radosnej nowiny wcale dla mnie nie było takie radosne
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja sie zawsze zastanawiam co ludzie z tego maja ze innym sprawia przykrosc, powiedza cos niemilego itd???? skad u nas tyle wlasie takich zlosliwych plotkarzy, uszczypliwosci i ogolnie zawisci....
|
#2930 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie do Was:
Czy uprawiacie jakieś sporty w ciąży - nie wiem - basen, nordic walking, gimnastyka, joga?? Pytam, bo przed ciążą biegałam i chodziłam "z kijami", a potem jakoś zaprzestałam - bo się bałam, zę coś się stanie. Ale teraz czuję się coraz cięższa, jakaś taka "zastana", nierozciągnięta i chyba coś muszę porobić. U mnie w mieście nie ma zajęć fitness dla ciężąrnych, więc musze sama coś pokombinować, tylko nie wiem ani co ani jak
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do pozostałych to nie wiem niestety, chociaż widziałam gdzieś zajęcia z jogi dla ciężarnych, więc joga pewnie też. Glam- może dzięki temu czują się lepiej, może leczą swoje kompleksy w ten sposób
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() Wiecie co jak ja słyszę te teksty o wpadce to normalnie bym Moja szwagierka, jest strasznie zazdrosna o nas, bo ona starsza a my pierwsi się zaręczyliśmy do tego stopnia ze po tygodniu cudownym przypadkiem jej facet się oświadczył po takim tekście zrozumiała, ale i tak na koniec dodała że dziwi się ze wiedzieliśmy o jej ślubie i zaplanowaliśmy dziecko na ten czas bo nawet nie bede mogła sobie wypić, powiedziałam że postawiliśmy chęć posiadania dziecka nad lampkę szampana Przepraszam że sie tak rozpisałam ale o mojej szwagierce nie da sie krótko pisać Co do planowania ilości dzieci to tez zakładamy przynajmniej 2 może 3 A wracając do dziwnych snów to mi się wczoraj śniło że chciałam pokazać tż jak dziecko kopie i położyłam się na tapczan i mówię teraz się przyglądaj i po pewnym czasie kopnęło tak że było widać stópkę tż sie cieszył a ja do niego mówię patrz a dziecko przez mój pępek wystawiło całą dłoń i zaczęło do nas kiwać
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
domniej zapytaj swojego lekarza prowadzacego, on powinien najlepiej wiedziec na co ci pozwolic a czego nie powinnas robic, sama raczej nic bym nie robila.
|
|
#2934 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
Ależ paskudna pogoda. W sobotę robiłam kolację ... było bardzo miło, a wczoraj jechaliśmy na śląsk do rodziny męża. Droga była wręcz masakryczna. Dziś za to spałam do 9:30 żeby te wojaże odespać ![]() Co do ruchu, ja chodzę 2 razy w tygodniu na aerobik dla kobiet w ciąży. Czuję się po nim wyśmienicie i tak jakby zaparcia znikneły mi a w weekend chodzę z mężem na basen pływać 1 albo 2 razy w tygodniu. Wiem, że basen super wpływa na kręgosłup. Chociaż na aerobiku robimy mnóstwo ćwiczeń właśnie na wzmocnienie mięśni kręgosłupa. Najgorsze ze na tych zajęciach jestem z najmłodszą ciążą. Mam same ciężarówki 8-9 miesiąc
|
#2935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a co do sportów jakie możesz uprawiać to myslę że najlepiej w tym wzgledzie powinien doradzić Ci lekarzU mnie znów ściana wody a muszę jechac do pracy na chwilkę i do banku
|
||
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam talk zazdrosna szwagierke, jest zazdrosna o wszystko!
ona ma corke 9 miesiecy starsza od oliwii i wiecznie maluchy porownuje, jak mloda dosdtala nocnik z fishera to nie wytrzymala i nawet to skomentowala,a jak jej w tamtym tygodniu kupilam adidasy nike to wyleciala z tekstem "nie za duze?" hahahahahahhahaahha
|
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chore babsko....U mnie w rodzinie to tez pokrecone, bo z mojego pokolenia nikt nie ma dzieci- jedni z wyboru, drudzy przez los...generalnie na wiesc , ze ja jestem w 2 ciazy to niby sie cieszyli,ale z oczu bila taka zazdrosc, ze ja to mam wszystko--yyyy przepraszam, komu bronie miec dzidzie???? U mnie dzis pogoda obrzydliwa, a musze isc z psem i do sklepu ;(
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie ono jakoś nie ruszają,w ogóle.Dla mnie to mogą pytać ile chcą byleby nie zaczepiali mnie ludzie w autobusie czy na ulicy,a tak to jest mi obojetne bo ja wręcz uwielbiam mówić,że to planowane-a wtedy ten grymas rozczarownia na twarzy pytającego-wrażenie bezcenne ![]() ![]() fakt,że z waszych opowieści niektóre zapytania są chamskie,ale cóż-tacy sa ludzie-my ich nie zmienimy przecież ![]() od 5-6 na pewno pada deszcz-suuuuper co sie obudziłam- i o godz.6 też to głowa mnie bolała,ale stwierdziałam,że sobie poleżę,ale jak wstałam i zjadłam to ból znacznie się zmniejszył
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-04 o 10:11 |
|
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
czesc Mamuśki
Podczytuję Was cały czas, ale jakoś nie mam weny do pisania Co do pytania o wpadkę, to usłyszałam je tylko od jednej koleżanki (ale to pewnie dlatego, że sama ma dwójke dzieci z wpadki o czym sama mówi). Dziś zaczynam 22 t.c i naprawdę musze przyznać że cały II trymestr znoszę bardzo dobrze. Odpukać, zero dolegliwości. Nic mnie nie boli, nie wymiotuję, mam dobry apetyt, zero humorów, w nocy ani razu nie wstaję do wc. Gdyby nie rosnący brzuch i lekkie kopniaczki to w ogóle nie czuję jakbym była w ciąży ![]() Poza tym to zapisałam się do szkoły rodzenia Pierwszy raz idę za 2 tygodnie, koszt 300 zł, ale mam nadzieję, że warto, szczególnie że prowadzą ją położne ze szpitala, w którym będę rodzić ![]() Co do pogody, to ja chyba jestem jakas inna, bo uwielbiam upały w koncu mamy lato, wiec kiedy ma byc 30 stopni jak nie teraz?? więc obecna pogoda mnie dobija Pozdrawiam |
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

.
Jeśli tak, to gdzie na Podkarpaciu jest mini zoo???
My mieliśmy dzisiaj jechać do Krakowa do zoo, ale pogoda taka fatalna, że nie wiem kiedy się wypogodzi i kiedy pojedziemy

ta nieprzyjemna cześć snu była wcześniej.
wkurza mnie ta pogoda, bo nie może być ,,normalnej" letniej temperatury tylko jak nie za zimno to znow upały
a muszę jechac do pracy na chwilkę i do banku
Podczytuję Was cały czas, ale jakoś nie mam weny do pisania