|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
a ja tam wole posiedzieć na kompie niż iść na kolejną nieudaną imprezę.
dziwi mnie fakt, że każdy w moim otoczeniu szuka pracy, a nawet nie rozniósł cv i wielkie pretensje do całego świata, że jak to, oni pracy nie mogą znaleźć;/ |
|
|
|
#3842 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Uważam że każde mieszkanie samodzielne jest jakąś lekcją życia, nawet jak człowiek dostaje kasę od rodziców to przynajmniej naprawdę się przekonuje, że jak nie zrobi zakupów/za szybko przepuści kasę to będzie głodny, że naprawdę trzeba posprzątać, zapłacić rachunki itp. A wspólne mieszkanie daje ludziom okazję do przekonania się, czy to rzeczywiście to, i jak wygląda taki związek. Nie widzę w tym problemu dopóki nie mówimy o parze kretynów, którzy za pieniądze rodziców chcą sobie zrobić dzidziusia. Cytat:
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro już takie tematy pogrzebowe, ja mam wielką satysfakcję wiedząc, że z powodu braku zstępnych pochowa mnie nasze kochane państwo.
Całe życie żeruje na mnie więc ja raz na nim też mogę
|
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
Dawno mnie nie było, nie nadrabiam niestety całości zaległości, ale jedno muszę dodać. Dziwi mnie rzeczywiście pobieranie się na siłę w młodym wieku i "bawienie się w dom". Ale nie dziwi mnie, kiedy dziewczyna wybierając studia - miasto, a nie kierunek, sugeruje się wyborem swojego chłopaka i odwrotnie. Oczywiście są różne osoby, ale ja ze swoim Tż jakoś od zawsze stawialiśmy swój związek na pierwszym miejscu. Oczywiście musieli nam w tym w jakiś sposób pomóc rodzice, ale np, kiedy pojawiła się propozycja wyjazdu dla jednego z nas (długoterminowy do USA), to się nie wybraliśmy, głupio to być może z naszej strony, ale akurat ten wyjazd nie stanowił niesamowicie kuszącej dla kariery okazji i uznaliśmy, że nie warto. Od zawsze staraliśmy się sami zarabiać, żeby opłacać samodzielnie rachunki, jedzenie, takie rzeczy, bo życie we dwoje za kasę rodziców właśnie wydawało nam się taka zabawą w dom, ale woleliśmy być razem i kiedy z tego powodu trzeba było kasę wziąć, to chowaliśmy dumę do kieszeni i braliśmy, zamiast rezygnować z mieszkania razem. A zdecydowaliśmy się na to po pół roku związku, czyli szalona decyzja - właściwie popchnięta przez moja mamę - nie dogadywaliśmy się ze współlokatorami i zamiast na siłę z nimi mieszkać mama uznała, że moglibyśmy spróbować sami. I na dobre nam to wyszło. Jesteśmy 5,5 roku razem. DO ślubu nam się nie spieszy, bo nie chcę, żeby mi mama kupowała kieckę, już i tak mnie wystarczająco wsparła. Zarabiamy, oszczędzamy. Ale nadal podpieram się czasem kasą rodziców i ślub to byłaby zabawa w dom. Najpierw oszczędzam na swoje (kupione, nie wynajęte) lokum
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mógłby ktoś rzucić linkiem to tego wątku? Mam ogromny niedosyt takich kwiatków po didzie
|
|
#3846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3847 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
W temacie ślepych zakochań i robienia wszystkiego dla misiaczka: dziwni mnie zachowanie mojej rodziny, której członkowie mówią, że jak się zakocham to też nagle zgłupieję i na pewno będę chciała mieć ślub kościelny (jestem ateistką) jeżeli moja druga połowa będzie wierząca
![]() Taak, już widzę, jak własne przekonania poświęcam dla jakiegoś faceta Nie mogłabym się nawet związać z katolikiem. To, że członkom mojej rodziny tak właśnie odwaliło, jak się zakochali to nie znaczy, że ze mną będzie tak samo Tak, wiem, że można wziąć ślub kościelny, jak tylko jedna osoba jest wierząca, ale ja nie chcę ślubu kościelnego, nie chcę białej sukni, nie chcę tandetnego wesela, na którym ludzie, których nie cierpię będę chlać i jeść za moje pieniądze. Tak trudno to zrozumieć? Czasem myślę, że jestem adoptowana ![]() Dziwi mnie jeszcze pewien typ charakteru. Spotkałam w ciągu kilku lat dwie takie osoby. Otóż, miałam koleżanki, które żeby skierować moją uwagę i sympatię na siebie, ciągle opowiadały o tym, że nikt mnie nie lubi, że ludzie są źli i niedobrzy, czego to ktoś na mnie nie powiedział, a jakie one to są fajne i tylko one są moimi prawdziwymi przyjaciółkami No ludzie
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-07-04 o 12:59 |
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
a mnie dziwi i wkurza jednocześnie wysyp wątków na wizażu typu : " KUL progi punktowe" " ak.medyczna w poznaniu farmacja - opinie" " zdałam tak maturę, czy dostanę się tu czy tu"" czego będę się uczyć na zarządzaniu" itd. Ok, wiem wizaż należy do najlepszych for internetowych, ale bez przesady... ludzie liczą, że ktoś będzie za nich przeszukiwał szereg stron internetowych w odpowiedzi na nurtujące ich pytania? wg mnie lepiej poszukać odpowiedzi np na biolog.pl jeśli chodzi o kierunki medyczne.
|
#3851 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Google nie gryzie ani w całości nie połyka
|
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby sama nie mogła tam wejść
|
|
#3854 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
może ich wyrzucą
Nie no nikomu źle nie życzę- choć uważam, że nie wszyscy muszą studiować.
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak usiade,to wysle nawet i 100, jest wtedy duze prawdopodobienstwo,ze uzyskasz pare odp, z ktorych mzoesz przebierac. no ale nie kazdy o tym wie![]()
|
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Też się pod tym podpiszę - nie kumam tego. Tzn. z 1 strony rozumiem, bo to jest tak: skoro prawie każdy ma teraz mgr, to jak ja nie mam, to jestem spalony/a na starcie. Ale guzik prawda: lepiej mieć opanowaną konkretną umiejętność, potwierdzoną - jednak - jakimś tam papierem, niż mgr z byle czego, z byle jakiej uczelni, byle tylko.
|
#3860 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale zdziwiło mnie, że zamiast zapytać faceta o co chodzi, poleciała założyć wątek na Wizażu ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2011-07-04 o 16:06 |
||
|
|
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie. Studiowanie, żeby studiować jest kompletnie bezsensu. Zazwyczaj takie osoby mają kiepsko napisaną maturę i zapisują się na gorsze uczelnie, no ale po paru latach mają tego mgr przed nazwiskiem. A gdyby poszły do pracy, mogły by zrobić karierę nawet i bez tego mgr.
U mnie w rodzinie panuje taki pogląd. Dwie kuzynki studiują na prywatnych uczelniach, dziennie tylko dlatego, że babcia i dziadek wspomagają studentów w naszej rodzinie. Kasa od dziadków nie wystarcza im na pewno na opłaceniu miesięcznej raty, ale to nie problem. Rodzice dadzą. Tylko potem to zdziwienie, gdy na wigilijnek kolacji ciotka spytała ile płacę za studia bo Gosia płaci 400zł, a ja jej odpowiedziałam, że nic. No bo jak to przecież Gosia studiuje dziennie i musi płacić a ja nie. Tylko, że ja studiuję państwowo a ona prywatnie. Nie mam nic do prywatnych szkół, uważam, że to świetne rozwiąznie dla pracujących osób, ale nie widzę sensu w studiowaniu prywatnie -dziennie. Ja gdybym] miała studiować na prywatnej uczelni, to o wiele bardziej wolałabym zaocznie. I tak płacę, to zamiast ciągnąć kasę od rodziców poszłabym do pracy aby ich odciążyć.
|
|
#3862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Na pomoc, dostałam biegunki i skończył się papier!"
|
|
#3863 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
Zróbmy konkurs na najgłupsze wątki na forum!
Jakieś propozycje?
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja studiuję prywatnie dziennie kosmetologię. Zależało mi na tym, żeby studiować w Rzeszowie, a nie ma tu państwowej. Ale do rzeczy. Ja np studiuję, jak pisałam prywatnie dziennie, nie płacąc ani złotówki. |
|
|
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
Sytuacja z wczorajszej mszy: babka stała za mną i wszystkie odpowiedzi ludu mówiła z wyprzedzeniem- tak jakby różnicę jej sprawiło czy powie to chwilę pozniej . To denerwujące lekko, kiedy cały czas słyszysz wszystko w "przyspieszonym trybie", po czym cały lud mówi to samo za parę sekund. Jakoś mnie to zdziwiło i zirytowało.
|
#3867 |
|
Rozeznanie
|
Jasne, jak nie płacisz to ok. Poza tym chciałaś studiować w konkretnym miejscu i to też dużo zmienia. Miałam na myśli ich przykład, one studiują dziennie, bo babcia i dziadek za to co miesiąc przysyłają kasę
A rodzice muszą płacić za szkołę, za ich utrzymanie itp. Wiesz, 400zł mieć a nie mieć to duża różnica. Mój facet studiuje prywatnie i pracuje. Nie dość, że będzie miał inż przed nazwiskiem to zdobywa doświadczenie, dokłada się do budżetu domowego i nie bierze kasy od rodziców. Ja co prawda jestem na utrzymaniu rodziców, ale umówiłam się z rodzicami, że tylko pierwszy stopień studiów zrobię dziennie a potem do pracy. Jak będzie mi się chciało to tego mgr zrobię
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały czas jestem w wielkim szoku, ze w moim małym miasteczku można zrobić magistra, ehhh..chętnych nie brakuje, zwłaszcza młodych, zaraz po maturze. Jak dla mnie studiowanie tylko dla papierka.
|
|
|
#3869 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
mnie denerwują ludzie mający muchy w nosie ostentacyjnie demonstrujący to w godzinach pracy. Ja rozumiem, że każdy może mieć gorszy dzień, ale uprzejmość dla klienta chyba powinna być wymagana, a nie opryskliwa obsługa, brak podstawowych zwrotów -jak "proszę", "dziękuję". Szkoda, że wielu sprzedawców ( głównie kobiet ) zapomina o tym. Jeśli ktoś nawet jest na co dzień gburem, to powinien postarać się dopasować do specyfiki pracy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

" a potem "chodzisz,bo miałaś problemy, tak to też byś olała. Ja czasu nie mam".
Nie rozumiem dlaczego dziewczyny mają ciśnienie aby już na pierwszym roku studiów mieszkać z chłopem. Ciul, że spotykają się ledwo parę miesięcy i to tylko w weekendy. One muszą mieszkać ze swoim misiem bo inaczej to wstyd przed znajomymi (a że rodzice się na to godzą to w ogóle nie mam słów). A wynajmowanie pokoju z koleżanką to już w ogóle dziecinada, bo one to przecież takie pannice że hoho. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)