Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 01:14   #3841
201610310857
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

a ja tam wole posiedzieć na kompie niż iść na kolejną nieudaną imprezę.

dziwi mnie fakt, że każdy w moim otoczeniu szuka pracy, a nawet nie rozniósł cv i wielkie pretensje do całego świata, że jak to, oni pracy nie mogą znaleźć;/
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 01:45   #3842
All That Jazz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Te badania ginekologiczne też mnie dziwią. To znaczy ich nierobienie.
Moja dobra koleżanka - inteligentna dziewczyna, rozsądna etc. Ale kiedyś w rozmowie wyszło, że mimo iż łyka tabletki antykoncepcyjne dłużej niż ja (u niej to będzie z 6 lat), to na badanie poszła dwa razy. Raz, jak jej wypisywano, wykryto nadżerkę i tyle. Drugi raz, jak zmieniła lekarza (bo do tamtego były kolejki). Do jednego i drugiego chodzi tylko po receptę. Ja się badam co roku (cytologia + badania krwi) + co kwartał badanie usg. jajnika (miałam kiedyś problemy) i jak to powiedziałam, to usłyszalam: "no bez przesady " a potem "chodzisz,bo miałaś problemy, tak to też byś olała. Ja czasu nie mam".
No sorry, ale na zdrowie to ja zawsze znajdę czas

Co do korekty książek - to spotyka się i takie, gdzie wydana książka ma "didaskalia" w postaci poprawek korektorskich, bo grafik popędzany, redaktor nieuważny i tak to się kończy. Historia prawdziwa. Koleżanka zrobiła korektę, której nikt nie naniósł.
Niestety, często im tańsza książka i słabsze wydawnictwo, tym częściej się zdarza niechlujność ortograficzna/gramatyczna/składniowa/estetyczna w ogóle.
O mamusiu... Ale też co to za lekarze, nie powinni jej dawać recept bez końca... Moja lekarka daje mi po badaniu recepty na pół roku, jeżeli po pół roku przyjdę akurat w trakcie okresu bo byłam zalatana czy coś (chociaż raczej staram się tak nie robić i chodzić co 6 miesięcy), to już dostaję tylko na 2 opakowania. A potem to nie ma zmiłuj, bez badania po prostu mi tych recept nie da. I wydaje mi się że tak to powinno wyglądać...

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Natknieta przez kilka ostatnich wątków na wizażu jak i historie zaobserwowane w najbliższym otoczeniu:

Nie rozumiem pokolenia dzisiejszych dziewczyn +/- dwudziestolatków. Nie rozumiem dlaczego wybierając studia dziewczyny kierują sie tym gdzie i co studiują ich misie-pysie. Naprawdę trzeba studiować w tym samym mieście i to samo Nie rozumiem dlaczego dziewczyny mają ciśnienie aby już na pierwszym roku studiów mieszkać z chłopem. Ciul, że spotykają się ledwo parę miesięcy i to tylko w weekendy. One muszą mieszkać ze swoim misiem bo inaczej to wstyd przed znajomymi (a że rodzice się na to godzą to w ogóle nie mam słów). A wynajmowanie pokoju z koleżanką to już w ogóle dziecinada, bo one to przecież takie pannice że hoho. Po kiego grzyba zamiast pożyć samodzielnie nastolatki pakują się w udawanie małżeństwa. Dlaczego nastoletnie pary roszczą sobie prawa do kasy zarobionej przez drugą osobę, rodzinę partnerki (patrz wątek o tż i oszczędzaniu na samochód). Dlaczego tak im śpieszno żeby mieć dida.... żadna z moich koleżanek na I czy II roku studiów nie planowała dziecka (no chyba że zaczęła studia z kilkuletnim opóźnieniem ale wtedy była starsza od reszty ludzi na roku), podczas gdy wśród koleżanek mojego 2o letniego brata powszechne są planowane(!) ciąże. No nie ogarniam! (a nie jestem dużo starsza)
A ja nie rozumiem w czym problem. To znaczy uważam że wybieranie kierunku/uczelni pod kątem tego, że ktoś inny tam idzie, jest głupotą i to piramidalną. Ale jaki jest problem ze wspólnym mieszkaniem?
Uważam że każde mieszkanie samodzielne jest jakąś lekcją życia, nawet jak człowiek dostaje kasę od rodziców to przynajmniej naprawdę się przekonuje, że jak nie zrobi zakupów/za szybko przepuści kasę to będzie głodny, że naprawdę trzeba posprzątać, zapłacić rachunki itp. A wspólne mieszkanie daje ludziom okazję do przekonania się, czy to rzeczywiście to, i jak wygląda taki związek. Nie widzę w tym problemu dopóki nie mówimy o parze kretynów, którzy za pieniądze rodziców chcą sobie zrobić dzidziusia.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Coś tam jednak można...Myślę że na najtańszy pogrzeb(nie wiem ile chcą w kościele) by starczyło, ewentualnie niewiele trzeba byłoby dołożyć. Szczerze? Dla mnie to nawet bez różnicy czy będę miała "pomnik". Można sklecić krzyż z drewna i wbić w ziemię. Przynajmniej stylowo wygląda
Oj, chyba nie. Robiłyśmy z mamą pogrzeb babci jak jeszcze był zasiłek 6000, i mimo że naprawdę cięłyśmy koszty na czym się dało, to poszedł cały. A miejsce na cmentarzu już było, bo spoczywa tam mój dziadek, i jeszcze po znajomości dostałyśmy niedużą zniżkę w domu pogrzebowym. Także myślę że zmieszczenie się w 4000 i bez miejsca na cmentarzu byłoby praktycznie niemożliwe...
All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:06   #3843
effcia82
Zakorzenienie

Skoro już takie tematy pogrzebowe, ja mam wielką satysfakcję wiedząc, że z powodu braku zstępnych pochowa mnie nasze kochane państwo.
Całe życie żeruje na mnie więc ja raz na nim też mogę
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:17   #3844
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Dawno mnie nie było, nie nadrabiam niestety całości zaległości, ale jedno muszę dodać. Dziwi mnie rzeczywiście pobieranie się na siłę w młodym wieku i "bawienie się w dom". Ale nie dziwi mnie, kiedy dziewczyna wybierając studia - miasto, a nie kierunek, sugeruje się wyborem swojego chłopaka i odwrotnie. Oczywiście są różne osoby, ale ja ze swoim Tż jakoś od zawsze stawialiśmy swój związek na pierwszym miejscu. Oczywiście musieli nam w tym w jakiś sposób pomóc rodzice, ale np, kiedy pojawiła się propozycja wyjazdu dla jednego z nas (długoterminowy do USA), to się nie wybraliśmy, głupio to być może z naszej strony, ale akurat ten wyjazd nie stanowił niesamowicie kuszącej dla kariery okazji i uznaliśmy, że nie warto. Od zawsze staraliśmy się sami zarabiać, żeby opłacać samodzielnie rachunki, jedzenie, takie rzeczy, bo życie we dwoje za kasę rodziców właśnie wydawało nam się taka zabawą w dom, ale woleliśmy być razem i kiedy z tego powodu trzeba było kasę wziąć, to chowaliśmy dumę do kieszeni i braliśmy, zamiast rezygnować z mieszkania razem. A zdecydowaliśmy się na to po pół roku związku, czyli szalona decyzja - właściwie popchnięta przez moja mamę - nie dogadywaliśmy się ze współlokatorami i zamiast na siłę z nimi mieszkać mama uznała, że moglibyśmy spróbować sami. I na dobre nam to wyszło. Jesteśmy 5,5 roku razem. DO ślubu nam się nie spieszy, bo nie chcę, żeby mi mama kupowała kieckę, już i tak mnie wystarczająco wsparła. Zarabiamy, oszczędzamy. Ale nadal podpieram się czasem kasą rodziców i ślub to byłaby zabawa w dom. Najpierw oszczędzam na swoje (kupione, nie wynajęte) lokum

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:26   #3845
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
(...)Dlaczego nastoletnie pary roszczą sobie prawa do kasy zarobionej przez drugą osobę, rodzinę partnerki (patrz wątek o tż i oszczędzaniu na samochód). Dlaczego tak im śpieszno żeby mieć dida.... (...)

Mógłby ktoś rzucić linkiem to tego wątku?

Mam ogromny niedosyt takich kwiatków po didzie

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:31   #3846
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Dawno mnie nie było, nie nadrabiam niestety całości zaległości, ale jedno muszę dodać. Dziwi mnie rzeczywiście pobieranie się na siłę w młodym wieku i "bawienie się w dom". Ale nie dziwi mnie, kiedy dziewczyna wybierając studia - miasto, a nie kierunek, sugeruje się wyborem swojego chłopaka i odwrotnie. Oczywiście są różne osoby, ale ja ze swoim Tż jakoś od zawsze stawialiśmy swój związek na pierwszym miejscu. Oczywiście musieli nam w tym w jakiś sposób pomóc rodzice, ale np, kiedy pojawiła się propozycja wyjazdu dla jednego z nas (długoterminowy do USA), to się nie wybraliśmy, głupio to być może z naszej strony, ale akurat ten wyjazd nie stanowił niesamowicie kuszącej dla kariery okazji i uznaliśmy, że nie warto. Od zawsze staraliśmy się sami zarabiać, żeby opłacać samodzielnie rachunki, jedzenie, takie rzeczy, bo życie we dwoje za kasę rodziców właśnie wydawało nam się taka zabawą w dom, ale woleliśmy być razem i kiedy z tego powodu trzeba było kasę wziąć, to chowaliśmy dumę do kieszeni i braliśmy, zamiast rezygnować z mieszkania razem. A zdecydowaliśmy się na to po pół roku związku, czyli szalona decyzja - właściwie popchnięta przez moja mamę - nie dogadywaliśmy się ze współlokatorami i zamiast na siłę z nimi mieszkać mama uznała, że moglibyśmy spróbować sami. I na dobre nam to wyszło. Jesteśmy 5,5 roku razem. DO ślubu nam się nie spieszy, bo nie chcę, żeby mi mama kupowała kieckę, już i tak mnie wystarczająco wsparła. Zarabiamy, oszczędzamy. Ale nadal podpieram się czasem kasą rodziców i ślub to byłaby zabawa w dom. Najpierw oszczędzam na swoje (kupione, nie wynajęte) lokum
Ja bym chciała mieszkać z moim facetem, mimo, że mam dopiero 20 lat. Ale nie zamieszkamy razem bo tylko on zarabia, ja studiuję dziennie, więc za dużo do domowego budżety bym nie dorobiła. A mieszkanie za kasę rodziców... Hmm może było by inaczej jakbyśmy studiowali razem dziennie w innym mieście, wtedy pewnie mieszkalibyśmy razem dla obniżenia kosztów. Na razie jednak nas na to nie stać i się w dom nie bawimy.

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:18   #3847
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

Proszę Cię bardzo, słońce moje : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=541409
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:16   #3848
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Proszę Cię bardzo, słońce moje : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=541409
uratowałaś mnie w to cudownie nudne deszczowe południe

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:24   #3849
emelie
Wtajemniczenie

W temacie ślepych zakochań i robienia wszystkiego dla misiaczka: dziwni mnie zachowanie mojej rodziny, której członkowie mówią, że jak się zakocham to też nagle zgłupieję i na pewno będę chciała mieć ślub kościelny (jestem ateistką) jeżeli moja druga połowa będzie wierząca
Taak, już widzę, jak własne przekonania poświęcam dla jakiegoś faceta Nie mogłabym się nawet związać z katolikiem. To, że członkom mojej rodziny tak właśnie odwaliło, jak się zakochali to nie znaczy, że ze mną będzie tak samo

Tak, wiem, że można wziąć ślub kościelny, jak tylko jedna osoba jest wierząca, ale ja nie chcę ślubu kościelnego, nie chcę białej sukni, nie chcę tandetnego wesela, na którym ludzie, których nie cierpię będę chlać i jeść za moje pieniądze. Tak trudno to zrozumieć? Czasem myślę, że jestem adoptowana

Dziwi mnie jeszcze pewien typ charakteru. Spotkałam w ciągu kilku lat dwie takie osoby. Otóż, miałam koleżanki, które żeby skierować moją uwagę i sympatię na siebie, ciągle opowiadały o tym, że nikt mnie nie lubi, że ludzie są źli i niedobrzy, czego to ktoś na mnie nie powiedział, a jakie one to są fajne i tylko one są moimi prawdziwymi przyjaciółkami No ludzie

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:59
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:51   #3850
infante
Zadomowienie

a mnie dziwi i wkurza jednocześnie wysyp wątków na wizażu typu : " KUL progi punktowe" " ak.medyczna w poznaniu farmacja - opinie" " zdałam tak maturę, czy dostanę się tu czy tu"" czego będę się uczyć na zarządzaniu" itd. Ok, wiem wizaż należy do najlepszych for internetowych, ale bez przesady... ludzie liczą, że ktoś będzie za nich przeszukiwał szereg stron internetowych w odpowiedzi na nurtujące ich pytania? wg mnie lepiej poszukać odpowiedzi np na biolog.pl jeśli chodzi o kierunki medyczne.
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:51   #3851
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
uratowałaś mnie w to cudownie nudne deszczowe południe
Nie ma sprawy, cieszę się.
Stary 2011-07-04, 12:55   #3852
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez infante Pokaż wiadomość
a mnie dziwi i wkurza jednocześnie wysyp wątków na wizażu typu : " KUL progi punktowe" " ak.medyczna w poznaniu farmacja - opinie" " zdałam tak maturę, czy dostanę się tu czy tu"" czego będę się uczyć na zarządzaniu" itd. Ok, wiem wizaż należy do najlepszych for internetowych, ale bez przesady... ludzie liczą, że ktoś będzie za nich przeszukiwał szereg stron internetowych w odpowiedzi na nurtujące ich pytania? wg mnie lepiej poszukać odpowiedzi np na biolog.pl jeśli chodzi o kierunki medyczne.
O właśnie. Mnie najbardziej wkurzają te, w których autor pyta o coś, co sam mógłby sprawdzić na stronie internetowej uczelni, a nie robi tego, tylko zakłada nowy wątek na Wizażu
Google nie gryzie ani w całości nie połyka
Stary 2011-07-04, 14:28   #3853
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
O właśnie. Mnie najbardziej wkurzają te, w których autor pyta o coś, co sam mógłby sprawdzić na stronie internetowej uczelni, a nie robi tego, tylko zakłada nowy wątek na Wizażu
Tak, np.ten wątek, gdzie dziewczyna pyta: co to za strona internetowa, na którą wchodził jej facet----> po czym podaje adres jakby sama nie mogła tam wejść

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:34   #3854
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Tak, np.ten wątek, gdzie dziewczyna pyta: co to za strona internetowa, na którą wchodził jej facet----> po czym podaje adres jakby sama nie mogła tam wejść
Oj... Zrozum autorkę... Ona jak tylko zobaczyła jakieś nagie osoby tam, to już nie mogła wejść, bo się bała...
Stary 2011-07-04, 14:42   #3855
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
I to będą studenci

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:15   #3856
infante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
I to będą studenci
może ich wyrzucą Nie no nikomu źle nie życzę- choć uważam, że nie wszyscy muszą studiować.
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:55   #3857
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
dziwi mnie fakt, że każdy w moim otoczeniu szuka pracy, a nawet nie rozniósł cv i wielkie pretensje do całego świata, że jak to, oni pracy nie mogą znaleźć;/
Wbrew pozorom, to jest baardzo popularne zjawisko. Znam osoby, ktore wyslaly 2,3 CV lub jedno (!) i brak odpowiedzi sprawil,ze nie ma dla nich pracy Ja jak usiade,to wysle nawet i 100, jest wtedy duze prawdopodobienstwo,ze uzyskasz pare odp, z ktorych mzoesz przebierac. no ale nie kazdy o tym wie

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:56   #3858
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Właśnie, dziwi mnie pogląd, że wszyscy muszą studiować i że lepsze jakieś studia niż żadne.

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-04, 16:02   #3859
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Właśnie, dziwi mnie pogląd, że wszyscy muszą studiować i że lepsze jakieś studia niż żadne.
Też się pod tym podpiszę - nie kumam tego. Tzn. z 1 strony rozumiem, bo to jest tak: skoro prawie każdy ma teraz mgr, to jak ja nie mam, to jestem spalony/a na starcie. Ale guzik prawda: lepiej mieć opanowaną konkretną umiejętność, potwierdzoną - jednak - jakimś tam papierem, niż mgr z byle czego, z byle jakiej uczelni, byle tylko.

Deede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:09   #3860
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Autorka problem już rozwiązała, teraz Wizażanki harcują na wątku

Ale zdziwiło mnie, że zamiast zapytać faceta o co chodzi, poleciała założyć wątek na Wizażu

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:

Jak masz niedosyt to zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=494298 i tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470103

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2011-07-04 o 16:06
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:11   #3861
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Dokładnie. Studiowanie, żeby studiować jest kompletnie bezsensu. Zazwyczaj takie osoby mają kiepsko napisaną maturę i zapisują się na gorsze uczelnie, no ale po paru latach mają tego mgr przed nazwiskiem. A gdyby poszły do pracy, mogły by zrobić karierę nawet i bez tego mgr.
U mnie w rodzinie panuje taki pogląd. Dwie kuzynki studiują na prywatnych uczelniach, dziennie tylko dlatego, że babcia i dziadek wspomagają studentów w naszej rodzinie. Kasa od dziadków nie wystarcza im na pewno na opłaceniu miesięcznej raty, ale to nie problem. Rodzice dadzą. Tylko potem to zdziwienie, gdy na wigilijnek kolacji ciotka spytała ile płacę za studia bo Gosia płaci 400zł, a ja jej odpowiedziałam, że nic. No bo jak to przecież Gosia studiuje dziennie i musi płacić a ja nie. Tylko, że ja studiuję państwowo a ona prywatnie. Nie mam nic do prywatnych szkół, uważam, że to świetne rozwiąznie dla pracujących osób, ale nie widzę sensu w studiowaniu prywatnie -dziennie.
Ja gdybym] miała studiować na prywatnej uczelni, to o wiele bardziej wolałabym zaocznie. I tak płacę, to zamiast ciągnąć kasę od rodziców poszłabym do pracy aby ich odciążyć.

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-04, 16:14   #3862
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Autorka problem już rozwiązała, teraz Wizażanki harcują na wątku

Ale zdziwiło mnie, że zamiast zapytać faceta o co chodzi, poleciała założyć wątek na Wizażu
Niektórzy ludzie są tak mało zaradni, że niedługo sami nie będą potrafili się nawet podetrzeć

"Na pomoc, dostałam biegunki i skończył się papier!"
Stary 2011-07-04, 16:14   #3863
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Niektórzy ludzie są tak mało zaradni, że niedługo sami nie będą potrafili się nawet podetrzeć

"Na pomoc, dostałam biegunki i skończył się papier!"
Nie zdziwiłabym się Skoro powstał watek o stluczeniu termometra
Stary 2011-07-04, 16:19   #3864
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Nie zdziwiłabym się Skoro powstał watek o stluczeniu termometra
Zróbmy konkurs na najgłupsze wątki na forum! Jakieś propozycje?
Stary 2011-07-04, 16:21   #3865
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Nie mam nic do prywatnych szkół, uważam, że to świetne rozwiąznie dla pracujących osób, ale nie widzę sensu w studiowaniu prywatnie -dziennie.
Ja gdybym] miała studiować na prywatnej uczelni, to o wiele bardziej wolałabym zaocznie. I tak płacę, to zamiast ciągnąć kasę od rodziców poszłabym do pracy aby ich odciążyć.
Nie do końca jest tak jak piszesz.
Ja studiuję prywatnie dziennie kosmetologię. Zależało mi na tym, żeby studiować w Rzeszowie, a nie ma tu państwowej.
Ale do rzeczy.
Ja np studiuję, jak pisałam prywatnie dziennie, nie płacąc ani złotówki. Za wysoką średnią.
Stary 2011-07-04, 16:28   #3866
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Sytuacja z wczorajszej mszy: babka stała za mną i wszystkie odpowiedzi ludu mówiła z wyprzedzeniem- tak jakby różnicę jej sprawiło czy powie to chwilę pozniej . To denerwujące lekko, kiedy cały czas słyszysz wszystko w "przyspieszonym trybie", po czym cały lud mówi to samo za parę sekund. Jakoś mnie to zdziwiło i zirytowało.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:30   #3867
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Jasne, jak nie płacisz to ok. Poza tym chciałaś studiować w konkretnym miejscu i to też dużo zmienia. Miałam na myśli ich przykład, one studiują dziennie, bo babcia i dziadek za to co miesiąc przysyłają kasę A rodzice muszą płacić za szkołę, za ich utrzymanie itp. Wiesz, 400zł mieć a nie mieć to duża różnica. Mój facet studiuje prywatnie i pracuje. Nie dość, że będzie miał inż przed nazwiskiem to zdobywa doświadczenie, dokłada się do budżetu domowego i nie bierze kasy od rodziców. Ja co prawda jestem na utrzymaniu rodziców, ale umówiłam się z rodzicami, że tylko pierwszy stopień studiów zrobię dziennie a potem do pracy. Jak będzie mi się chciało to tego mgr zrobię

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-04, 17:22   #3868
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle dziwi wywalanie ogromnych pieniędzy na pomniki dla zmarłych. Chociaż tam "dla zmarłych" - akurat.. Wiadomo, po co to - "a niech widzą..".
I znów potrzeba" życia" ponad stan. To nic, ze wdowa ma tysiąc zł emerytury, musi postawić mężowi pomnik za kilkanaście tys. z bajerami a potem płacić z wypłaty połowe na raty za taki nagrobek. Zamiast o żywych myśleć to martwym pomniki stawiać. Dziwne. I do tego tłumaczenie, ze swoim życiem zasłużył sobie na taki wydatek, albo co ludzie powiedzieliby gdyby zobaczyli prostą płytę nagrobną, oh, ah. Moim zdaniem wystarczy czyste, skromne i zadbane miejsce spoczynku i dobre wspomnienia o zmarłym.

Ja cały czas jestem w wielkim szoku, ze w moim małym miasteczku można zrobić magistra, ehhh..chętnych nie brakuje, zwłaszcza młodych, zaraz po maturze. Jak dla mnie studiowanie tylko dla papierka.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:11   #3869
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Zróbmy konkurs na najgłupsze wątki na forum! Jakieś propozycje?
Oj, dużo tego by było
Stary 2011-07-04, 20:10   #3870
Noa_
Zadomowienie

mnie denerwują ludzie mający muchy w nosie ostentacyjnie demonstrujący to w godzinach pracy. Ja rozumiem, że każdy może mieć gorszy dzień, ale uprzejmość dla klienta chyba powinna być wymagana, a nie opryskliwa obsługa, brak podstawowych zwrotów -jak "proszę", "dziękuję". Szkoda, że wielu sprzedawców ( głównie kobiet ) zapomina o tym. Jeśli ktoś nawet jest na co dzień gburem, to powinien postarać się dopasować do specyfiki pracy.
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości