Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach - CZĘŚĆ IX - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 23:30   #1141
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach - CZĘŚĆ IX

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
Kalpana dobrze, ze nic sie nie stalo, ale nie wiem czy dobrze zrozumialam zdanie " a nas wlekło do przodu i w niego przywaliliśmy...." nie mieliscie sprawnych hamulcow czy chodzi Ci o brak absow? jezeli o to drugie, to przeciez polonez ich tym bardziej nie mial, corsa jest lekka, ma naped na przod, wiec nie ma co ja ciagnac do przodu... zycze zdrowka jak matura ?
Hamulce mieliśmy sprawne, ale nie mieliśmy abs. Ja się na tym kompletnie nie znam, bo nie mam prawka jeszcze, a przy tej stłuczce wszystko się tak szybko stało, że nie wiedziałam co się dzieje... Myślałam, że gość zahamował, bo samochód przed nim skręca i zaraz przyspieszy, ale on jakoś tak w jednej chwili przyhamował, a za chwilę zahamował całkiem i się zatrzymał w miejscu. Z tego co się orientuję, to nie było hamowanie impulsywne, czy jak to się tam nazywa... Droga była wilgotna, bo w nocy troszkę pokropiło i to pewnie też wpłynęło. No a TŻ widząc to powinien bardziej uważać, ale zawsze tak jest... Nikt nigdy nie myśli, że będzie miał stłuczkę, a większość facetów czuje się aż za pewnie za kółkiem....Ale tak jak napisałam, ja się na samochodach kompletnie nie znam i nie potrafię Ci tego wytłumaczyć tak "fachowo".

A matura.... niestety tak jak przewidziałam matematyka mnie załatwiła W sierpniu mam poprawkę Angielski i polski poszły mi dobrze, ale matmę zawaliłam, tak jak 1/3 osób z mojej klasy

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 23:59   #1142
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krtek_ Pokaż wiadomość
Cześć Od jakiegoś czasu was podczytuję i chciałam się dołączyć.

W tym roku skończyłam liceum, zdałam maturę. Zawsze byłam takim brzydkim kaczątkiem, przed październikiem chcę się zmienić, aby rozpocząć studia wyglądając i czując się lepiej. Nowy rozdział itd. Mam nadzieję, że mi pomożecie, bo jestem w sprawach urodowych kompletnie zielona
Pewnie, witaj.
Widzę, że czytasz dużo książek. Ostatnio szukam jakiejś ciekawej, może mi coś poradzisz?

Kalpana dobrze, że Wam nic się nie stało. Ważne, że z matury inne przedmioty zdałaś, a matematykę będziesz poprawiać?

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 00:07   #1143
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Kalpana dobrze, że Wam nic się nie stało. Ważne, że z matury inne przedmioty zdałaś, a matematykę będziesz poprawiać?
To jest najważniejsze, że nam nic... Dobrze, że mieliśmy pasy, bo byłoby nieciekawie
Matematykę poprawiam w sierpniu. Chociaż wątpię, żebym zdała, bo ja tego przedmiotu po prostu NIE ROZUMIEM Próbowałam to jakoś ogarnąć żeby napisać w maju na te 30% ale niewiele z tego pojęłam

K

Sz
Stary 2011-07-04, 00:11   #1144
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
To jest najważniejsze, że nam nic... Dobrze, że mieliśmy pasy, bo byłoby nieciekawie
Matematykę poprawiam w sierpniu. Chociaż wątpię, żebym zdała, bo ja tego przedmiotu po prostu NIE ROZUMIEM Próbowałam to jakoś ogarnąć żeby napisać w maju na te 30% ale niewiele z tego pojęłam
Wiesz moja przyjaciółka nic kompletnie nie umie z matmy (nawet dobrze dodawać), a zdała. Tylko w zeszłym roku było o wiele łatwiej, ale poprawkę też mogą zrobić łatwiejszą. Trzymam kciuki i nie poddawaj się.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-07-04, 00:38   #1145
Shadii
Wtajemniczenie

Heeeeej
nie było mnie, ale już wracam. Za to czytałam pilnie.

Cytat:
dziekuje dziewczyny, ale ja sie boje ze do twarzy one beda za ostre
sama je przetestuje, ale TZtwoi wole cos lagodnego kupic

dzieki
a jakies to firmy? Cien med?

edit:
klik mialyscie moze? dostane go np. w naturze?
Ja miałam! Bardzo, bardzo delikatny i pięknie pachnie. Ale już nie kupuję, bo nic nie robi z twarzą po prostu...

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Według mnie druga ładniejsza

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Super. Gratuluję

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Gratulacje

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Też kiedyś sama sobie jeden klawisz oderwałam (coś mi wpadło pomiędzy klawisze i pęsetą wyciągałam) i już ze dwa lata, może nawet dłużej bez klawisza mój komputer funkcjonuje... Dobrze, że to tylko strzałka
Ja nie mam plusa

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
Kliknęłam właśnie dwa produkty zachwalanej firmy Mariza olejek do opalania https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-opalanie.html i krem brązujący do twarzy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...cy-orzech.html już się nie mogę doczekać przesyłki

to czekamy
Miałam oba kosmetyki olejek cudo, krem tak samo, ale kremik bardzo delikatny efekt daje, taki mini ;p

Cytat:
Cześć Od jakiegoś czasu was podczytuję i chciałam się dołączyć.

W tym roku skończyłam liceum, zdałam maturę. Zawsze byłam takim brzydkim kaczątkiem, przed październikiem chcę się zmienić, aby rozpocząć studia wyglądając i czując się lepiej. Nowy rozdział itd. Mam nadzieję, że mi pomożecie, bo jestem w sprawach urodowych kompletnie zielona
Cześć, witamy, witamy

Cytat:
Dzień dobry. Ostatnio mnie nie było wcale na forum, bo od czwartku była u mnie kuzynka i nie miałam kiedy wejść. Straszne mam problemy od wczoraj z jelitami i nawet nie mam siły nadrabiać W przyszłym tygodniu idę do okulisty, to od razu wstąpię do lekarza, który mnie jeszcze nie leczył i zobaczymy czy coś mi poradzi... Mój mąż i szwagier bardzo go sobie chwalą, bo zawsze im pomaga, gdy są chorzy... Mam nadzieję, że mi również, bo już nie mam sił.... Ciągle mnie tylko lekami faszerują, które nic nie pomagają, a nie mogę się doprosić o skierowanie...
Wczoraj przeżyłam moją pierwszą w życiu stłuczkę samochodem (ja nie kierowałam, tylko TŻ), który w czwartek odebraliśmy z naprawy. 2 dni i spowrotem trzeba było go oddać do mechanika Jechaliśmy na zakupy i przed nami jechało kilka samochodów. Szybko nie jechaliśmy, bo dziury były, przed nami Polonez. Nagle polonez się zatrzymuje gwałtownie, a TŻ nie wie co się dzieje... no to też zaczął hamować, tylko że gościu zahamował w miejscu, a nas wlekło do przodu i w niego przywaliliśmy.... Przed tym polonezem też gość zahamował że aż piski opon było słychać.... polonez miał tylko uszkodzony delikatnie zderzak, a u nas maska się wygięła, światła rozwalone, zderzak i nie wiadomo co w środku.... Mechanik oglądał i bardzo źle nie jest. TŻ hamował, to aż tak strasznie mocno w gościa nie uderzył... Ja siedziałam na miejscu pasażera i dobrze że miałam zapięty pas, bo podczas uderzenia tak szarpnęło, że gdyby nie to, to wyleciałabym na pewno przez przednią szybę.... Wściekła byłam, bo nikt się nie spodziewał, że facet zahamuje. Tamci mieli ostre hamowanie, to zatrzymali się w miejscu... A że naszą corsinę wlekło, bo takich bajerów nie posiada, to walnęliśmy :/ Oczywiście wina nasza, bo my jechaliśmy z tyłu i wjechaliśmy mu w dupę, a TŻ powinien był przewidzieć, że komuś zachce się hamować.... Odległość niby była ok. ale nas niosło no i.... Wściekła jestem
Samochód pewnie za tydzień odzyskamy, a tu trzeba zakupy zrobić, bo jechaliśmy po garnitur dla TŻta i sukienkę na poprawiny dla mnie....

W czwartek byłam na solarium i teraz mam taki fajnie delikatnie brązowy brzuch
Dobrze, że jest w porządku z Wami.
A matematyką się nie przejmuj, ja też matoł, ale na korki chodziłam przez jakiś czas i coś tam pojęłam dasz radę. Niech Cię ktoś nie uczy. I zmień podejście, bo "i tak się nie nauczę" Ci nie pomoże

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
pokaż się w sukience

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

własnie depiluje sobie nogi depilatorem-ból jak cholera
Ja też teraz ja już depilowałam nogi, ale przez ost. dwa miesiące zrobiłam sobie odwyk od depilatora, żeby dać nogom i włoskom odpocząć, goliłam maszynką, dzisiaj wracam do depilatora. I ból prawie nie do zniesienia, ale jadę dzielnie do przodu

Cytat:
o rany odłóż szybko to piekielne narzędzie
a ja dziś próbowałam kremu do depilacji Eveline i nic, nie wiem co robię nie tak, włoski mam dość cienkie, jasne i nic nie złapało a trzymałam prawie 10min
Na mnie też nie działają kremy... już nie kupuję, bo z 5 opakowań poszło do kosza

Zapuszczam lewą brew, bo prawą mam idealną, za to lewą ni w pięć, ni w dziesięć i mi nie pasuje, więc twardo reguluję tylko tą prawą

Szkoda, że już nikogo nie ma, ja też zatem idę i do jutra Kobietki

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 00:51   #1146
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dobranoc.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-07-04, 09:04   #1147
samaraNW
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Dzień dobry. Ostatnio mnie nie było wcale na forum, bo od czwartku była u mnie kuzynka i nie miałam kiedy wejść. Straszne mam problemy od wczoraj z jelitami i nawet nie mam siły nadrabiać W przyszłym tygodniu idę do okulisty, to od razu wstąpię do lekarza, który mnie jeszcze nie leczył i zobaczymy czy coś mi poradzi... Mój mąż i szwagier bardzo go sobie chwalą, bo zawsze im pomaga, gdy są chorzy... Mam nadzieję, że mi również, bo już nie mam sił.... Ciągle mnie tylko lekami faszerują, które nic nie pomagają, a nie mogę się doprosić o skierowanie...
Wczoraj przeżyłam moją pierwszą w życiu stłuczkę samochodem (ja nie kierowałam, tylko TŻ), który w czwartek odebraliśmy z naprawy. 2 dni i spowrotem trzeba było go oddać do mechanika Jechaliśmy na zakupy i przed nami jechało kilka samochodów. Szybko nie jechaliśmy, bo dziury były, przed nami Polonez. Nagle polonez się zatrzymuje gwałtownie, a TŻ nie wie co się dzieje... no to też zaczął hamować, tylko że gościu zahamował w miejscu, a nas wlekło do przodu i w niego przywaliliśmy.... Przed tym polonezem też gość zahamował że aż piski opon było słychać.... polonez miał tylko uszkodzony delikatnie zderzak, a u nas maska się wygięła, światła rozwalone, zderzak i nie wiadomo co w środku.... Mechanik oglądał i bardzo źle nie jest. TŻ hamował, to aż tak strasznie mocno w gościa nie uderzył... Ja siedziałam na miejscu pasażera i dobrze że miałam zapięty pas, bo podczas uderzenia tak szarpnęło, że gdyby nie to, to wyleciałabym na pewno przez przednią szybę.... Wściekła byłam, bo nikt się nie spodziewał, że facet zahamuje. Tamci mieli ostre hamowanie, to zatrzymali się w miejscu... A że naszą corsinę wlekło, bo takich bajerów nie posiada, to walnęliśmy :/ Oczywiście wina nasza, bo my jechaliśmy z tyłu i wjechaliśmy mu w dupę, a TŻ powinien był przewidzieć, że komuś zachce się hamować.... Odległość niby była ok. ale nas niosło no i.... Wściekła jestem
Samochód pewnie za tydzień odzyskamy, a tu trzeba zakupy zrobić, bo jechaliśmy po garnitur dla TŻta i sukienkę na poprawiny dla mnie....

W czwartek byłam na solarium i teraz mam taki fajnie delikatnie brązowy brzuch
najprościej rzecz ujmując - wjedziesz komuś w dupę -> Twoja wina nie ma, że ktoś niefajnie zahamował, kierowca musi być na to przygotowany i umieć odpowiednio szybko zareagować, a jak się jeszcze tego nie potrafi, to nie jechać zbyt blisko innych. Twój TŻ pewnie ma niezbyt długo prawko,nie? ja przeżyłam kiedyś taki wypadek z początkującym kierowcą i potem miałam schizo za każdym razem, że znowu mu się nie uda wyhamować

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
no to gratki
dzięki
ja gratuluję Tobie i buahhot zaliczenia obrony

Cytat:
pokaze
podziwiam, ja bym sie nie poswiecila az tak chyba... wole co 2-3 dzien przejechac jednorazowka... ale z drugiej strony kilkanascie minut bolu i kilka tyg spokoju
ja się kiedyś wydepilowałam na nogach i nie dość, że trwało to bardzo długo, bolało strasznie, to włoski szybko odrosły
a kremów do depilacji też nie lubię, bo jak dla mnie to za dużo zabawy, łatwiej ogolić się maszynką.

Cytat:
wiesz co, ja myślę, że Ty musisz całkowicie zmienić podejście. zdasz, jak siądziesz nad zadaniami i zaczniesz je robić. znam beztalencia matematyczne, które nie miały tego luksusu w postaci matematyki 4-5 razy w tygodniu, bo chodziły do zaocznego lo, gdzie właściwie nie uczą niczego, przysiadły do zadań i zdały na ok. 50%. trzeba tylko chcieć!
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:14   #1148
snowhitee
Zakorzenienie

dzień dobry

Kalpana
masz nadzieję, że poradzisz sobie na poprawie
Shadii kremik delikatny mówisz, to dobrze

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:24   #1149
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c
Konto usunięte

Cytat:
Przyłożysz się do tej matmy troszkę i w sierpniu na pewno zdasz.
Ja zawszę byłam beznadziejna z matmy, cale liceum miałam 2 na koniec a maturę napisałam lepiej od tych co zawszę mieli 3 a nawet 4 więc wszystko jest możliwe.
75ddc484932d6abe74127785cb7415263f83996c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:30   #1150
Soph
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Także długa droga przede mną, ale staram się być optymistką
będzie dobrze

Kalpana
dobrze, że Wam się nic nie stało
spróbuj porozwiązywać arkusze i przerób typowe zadania
dla danych działów

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:33   #1151
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Wiesz moja przyjaciółka nic kompletnie nie umie z matmy (nawet dobrze dodawać), a zdała. Tylko w zeszłym roku było o wiele łatwiej, ale poprawkę też mogą zrobić łatwiejszą. Trzymam kciuki i nie poddawaj się.
Fakt, że w zeszłym roku była łatwiejsza. Niektórzy są tępi ze wszystkich przedmiotów, ale byli świetnymi strzelcami na maturze im się udało, bo nie wierzę, że osoby, które ledwie wychodziły z zagrożenia nagle zostały olśnione i bez problemu zdały
Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość
Dobrze, że jest w porządku z Wami.
A matematyką się nie przejmuj, ja też matoł, ale na korki chodziłam przez jakiś czas i coś tam pojęłam dasz radę. Niech Cię ktoś nie uczy. I zmień podejście, bo "i tak się nie nauczę" Ci nie pomoże
Wiem, że takie podejście mi nie pomoże. Ale ja wcale matmy nie rozumiem. Przed maturą w maju siedziałam trochę przy zadaniach, ale jak było wytłumaczone co i jak w danym zadaniu zrobić, to nawet czasem coś załapałam, ale jak miałam to zrobić na przykładzie innego, to już mi się mieszało Nie mam do tego talentu Liczę, że na poprawce będzie łatwiej i może coś jeszcze uda mi się załapać i jakimś cudem zdam
Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
najprościej rzecz ujmując - wjedziesz komuś w dupę -> Twoja wina nie ma, że ktoś niefajnie zahamował, kierowca musi być na to przygotowany i umieć odpowiednio szybko zareagować, a jak się jeszcze tego nie potrafi, to nie jechać zbyt blisko innych. Twój TŻ pewnie ma niezbyt długo prawko,nie? ja przeżyłam kiedyś taki wypadek z początkującym kierowcą i potem miałam schizo za każdym razem, że znowu mu się nie uda wyhamować

wiesz co, ja myślę, że Ty musisz całkowicie zmienić podejście. zdasz, jak siądziesz nad zadaniami i zaczniesz je robić. znam beztalencia matematyczne, które nie miały tego luksusu w postaci matematyki 4-5 razy w tygodniu, bo chodziły do zaocznego lo, gdzie właściwie nie uczą niczego, przysiadły do zadań i zdały na ok. 50%. trzeba tylko chcieć!
TŻ ma prawko 5 lat. W sumie to była jego druga stłuczka- pierwsza była jakoś w zimę 3-4 lata temu, jak go obróciło na oblodzonej drodze i walnął w mostek. Ja się z nim nigdy nie bałam jeździć, bo uważa na drodze i zawsze miał trzeźwe myślenie przy kółku. Zawaliło brak abs, bo wszyscy jechali w takich samych odległościach, tylko polonez i ten przed nim zdążyli wyhamować. No nic... teraz TŻ ma nauczkę, żeby uważać jeszcze bardziej, bo nie wiadomo co komu uderzy do głowy na drodze.... I na pewno będzie jeździł w większej odległości niż jest nakazana. Szkoda tylko, że przed ślubem takie wydatki, bo teraz najwięcej kasy idzie
Cytat:
Kalpana masz nadzieję, że poradzisz sobie na poprawie
Dziękuję Też mam taką nadzieję
[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;2791669 1]Przyłożysz się do tej matmy troszkę i w sierpniu na pewno zdasz.
Ja zawszę byłam beznadziejna z matmy, cale liceum miałam 2 na koniec a maturę napisałam lepiej od tych co zawszę mieli 3 a nawet 4 więc wszystko jest możliwe.[/QUOTE]
U nas były przypadki, że najwięksi anty-matematycy zdali, a osoby, które były dobre- nie zdały... Tutaj dużo zależy od szczęścia.....

K

Sz
Stary 2011-07-04, 10:52   #1152
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, że w zeszłym roku była łatwiejsza. Niektórzy są tępi ze wszystkich przedmiotów, ale byli świetnymi strzelcami na maturze im się udało, bo nie wierzę, że osoby, które ledwie wychodziły z zagrożenia nagle zostały olśnione i bez problemu zdały

Wiem, że takie podejście mi nie pomoże. Ale ja wcale matmy nie rozumiem. Przed maturą w maju siedziałam trochę przy zadaniach, ale jak było wytłumaczone co i jak w danym zadaniu zrobić, to nawet czasem coś załapałam, ale jak miałam to zrobić na przykładzie innego, to już mi się mieszało Nie mam do tego talentu Liczę, że na poprawce będzie łatwiej i może coś jeszcze uda mi się załapać i jakimś cudem zdam

TŻ ma prawko 5 lat. W sumie to była jego druga stłuczka- pierwsza była jakoś w zimę 3-4 lata temu, jak go obróciło na oblodzonej drodze i walnął w mostek. Ja się z nim nigdy nie bałam jeździć, bo uważa na drodze i zawsze miał trzeźwe myślenie przy kółku. Zawaliło brak abs, bo wszyscy jechali w takich samych odległościach, tylko polonez i ten przed nim zdążyli wyhamować. No nic... teraz TŻ ma nauczkę, żeby uważać jeszcze bardziej, bo nie wiadomo co komu uderzy do głowy na drodze.... I na pewno będzie jeździł w większej odległości niż jest nakazana. Szkoda tylko, że przed ślubem takie wydatki, bo teraz najwięcej kasy idzie

Dziękuję Też mam taką nadzieję

U nas były przypadki, że najwięksi anty-matematycy zdali, a osoby, które były dobre- nie zdały... Tutaj dużo zależy od szczęścia.....
no, takie wydatki to niefajna sprawa

a z matematyką nie ma co wymyślać teorii i zastanawiać się nad cudzymi wynikami, tylko raczej skupić na sobie...
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:02   #1153
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Shadii dziekuje za opinie no to teraz w kropce ejstem, bo on musi cos dzialac, zeby mu sie te wloski nie wrastaly... dam mu chyba moj ulubiony z lirene, niech pouzywa i przestanie marudzic mi z jakimis egzotykami

Kalpana ciezko mi tak racjonalnie uwierzyc, bo ja sama jezdzilam autem dla mnie najgorszym na swiecie - Tico i on nie mial w sobie nic. kiedy hamulce nie dzialaly, a zdazylo mi sie to w zime, bo zamarzly, to siegalam po hamulec reczny... ale mniejsza o to, Polonez nie mial absow, nie ma bata, wiec hamowal tak samo jak Twoj TZ. skoro TZ nie hamowal impulsywmnie, czyli nagle, to nie mogly mu sie zblokowac kola/stracic panowanie nad kierownica, bo sama mowilas, ze szybko nie jechaliscie, z czego widac, ze Polonez ma tylko uszkodzony zderzak, Wy przod, bo corsa jest nizszym autem i przywaliliscie centralnie, to nie ma co sie dziwic szkody. Sama ostatniio widzialam taka stluczke, tez bralam udzial w podobnej stluczce ale to jakies 2lata temu, jak TZtowi koles na czerwonym swietle wjechal w dupe i u nas pekniety lekko zderzak, a tamten mial po lampie. I zawsze ten co przywali w tyl jest bardziej poszkodowany, takie sa juz samochody, ze jak walna w cos maska centralnie to sie rozwalaja, a przy niskiej predkosci tylko widac jak sa niebezpieczne sa dla czlowieka...

Wiem, ze moze to dziwnie zabrzmi, ale nie ma co sie smucic, taka kolizja, bo to nawet nie jest wypadek (nikt nie byl ranny), zapewne czegos nauczy TZta i uchroni Was na przyszlosc, przed czyms gorszym, kazdy musi w swoim zyciu przejsc jaka stluczke obojetnie jak wysmienitym jest kierowca. Jestesmy ludzmi, nikt nie dziala idealnie, wiec nie ma co sie martwic. Tylko niepotrzebnie Wam teraz dodatkowe koszty..

przykro mi z powodu matur a zawod juz masz? wyniki juz sa egzaminow?

Jezdzac po Wroclawiu, sama nakleilam sobie naklejke na szybe z napisem 'im blizej podjedziesz, tym wolniej pojade', bo to jak ludzie jezdza w centrum, jak sie wpychaja, to sie w glowie nie miesci... ja zachowuje duze odstepy, bo sie po prostu boje, ale wierze, ze kierowca ktory jedzie za mna, uszanuje to co mam na szybie i siegnie po rozum i nie bedzie mnie pospieszac, tak ze ja boje az sie zahamowac, tylko postara ruszycc swoja wyobraznie i przemysli czy da sie szybciej pojechac...
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-07-04 o 11:04
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:38   #1154
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Kalpana ciezko mi tak racjonalnie uwierzyc, bo ja sama jezdzilam autem dla mnie najgorszym na swiecie - Tico i on nie mial w sobie nic. kiedy hamulce nie dzialaly, a zdazylo mi sie to w zime, bo zamarzly, to siegalam po hamulec reczny... ale mniejsza o to, Polonez nie mial absow, nie ma bata, wiec hamowal tak samo jak Twoj TZ. skoro TZ nie hamowal impulsywmnie, czyli nagle, to nie mogly mu sie zblokowac kola/stracic panowanie nad kierownica, bo sama mowilas, ze szybko nie jechaliscie, z czego widac, ze Polonez ma tylko uszkodzony zderzak, Wy przod, bo corsa jest nizszym autem i przywaliliscie centralnie, to nie ma co sie dziwic szkody. Sama ostatniio widzialam taka stluczke, tez bralam udzial w podobnej stluczce ale to jakies 2lata temu, jak TZtowi koles na czerwonym swietle wjechal w dupe i u nas pekniety lekko zderzak, a tamten mial po lampie. I zawsze ten co przywali w tyl jest bardziej poszkodowany, takie sa juz samochody, ze jak walna w cos maska centralnie to sie rozwalaja, a przy niskiej predkosci tylko widac jak sa niebezpieczne sa dla czlowieka...

Wiem, ze moze to dziwnie zabrzmi, ale nie ma co sie smucic, taka kolizja, bo to nawet nie jest wypadek (nikt nie byl ranny), zapewne czegos nauczy TZta i uchroni Was na przyszlosc, przed czyms gorszym, kazdy musi w swoim zyciu przejsc jaka stluczke obojetnie jak wysmienitym jest kierowca. Jestesmy ludzmi, nikt nie dziala idealnie, wiec nie ma co sie martwic. Tylko niepotrzebnie Wam teraz dodatkowe koszty..

przykro mi z powodu matur a zawod juz masz? wyniki juz sa egzaminow?

Jezdzac po Wroclawiu, sama nakleilam sobie naklejke na szybe z napisem 'im blizej podjedziesz, tym wolniej pojade', bo to jak ludzie jezdza w centrum, jak sie wpychaja, to sie w glowie nie miesci... ja zachowuje duze odstepy, bo sie po prostu boje, ale wierze, ze kierowca ktory jedzie za mna, uszanuje to co mam na szybie i siegnie po rozum i nie bedzie mnie pospieszac, tak ze ja boje az sie zahamowac, tylko postara ruszycc swoja wyobraznie i przemysli czy da sie szybciej pojechac...
Masz rację- każdy się uczy na swoich błędach i dzięki temu nie popełnia ich w przyszłości (przynajmniej niektórzy ludzie). Trudno jest przewidzieć reakcję niektórych kierowców i trzeba być uważnym i w razie czego mieć refleks. Najważniejsze, że nic poważnego się nikomu nie stało (TŻa bolał kark od szarpnięcia, mnie dopiero dzisiaj przestał boleć brzuch od pasa, teściowa przygryzła sobie wargę, a kuzynka potłukła sobie brodę i kolano, więc nic poważnego). Ja się boję, bo przy mijaniu wielu kierowców podjeżdża tak blisko, że mało lusterek nie urywają i są zbyt pewni siebie. Trochę mnie to przeraża, bo ja niby dobrze się czuję za kółkiem, ale nie aż tak i nie wiem czy w niektórych sytuacjach zachowam się prawidłowo, aby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji.
Kierowcy są różni. Najgorsi są chyba ci młodzi, którym bogaci rodzice kupili super autko i trzeba się polansować. Jak ktoś za kim jadą nie przyspieszy, to gazują, mrugają światłami itd. :/
Wyniki egzaminu zawodowego mają być jakoś pod koniec sierpnia dopiero.

K

Sz
Stary 2011-07-04, 11:51   #1155
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Hej Wam wszystkim czy mogę dołączyć?
Stary 2011-07-04, 11:58   #1156
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
witamy

zrobiłam dziś dwie maseczki: owsiankową z miodem i z zielonej glinki

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-07-04, 12:00   #1157
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
witamy

zrobiłam dziś dwie maseczki: owsiankową z miodem i z zielonej glinki
Ja maseczek nie robię już od dawna. Zauważyłam, że po drogeryjnych z Ziaji zamiast stan cery się poprawiać to mi się pogarszał ale jestem z siebie dumna! Nie używam podkładu ponad miesiąc i dbam o buźkę
Stary 2011-07-04, 12:01   #1158
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
hej
powiedz cos o sobie

Cytat:
Masz rację- każdy się uczy na swoich błędach i dzięki temu nie popełnia ich w przyszłości (przynajmniej niektórzy ludzie). Trudno jest przewidzieć reakcję niektórych kierowców i trzeba być uważnym i w razie czego mieć refleks. Najważniejsze, że nic poważnego się nikomu nie stało (TŻa bolał kark od szarpnięcia, mnie dopiero dzisiaj przestał boleć brzuch od pasa, teściowa przygryzła sobie wargę, a kuzynka potłukła sobie brodę i kolano, więc nic poważnego). Ja się boję, bo przy mijaniu wielu kierowców podjeżdża tak blisko, że mało lusterek nie urywają i są zbyt pewni siebie. Trochę mnie to przeraża, bo ja niby dobrze się czuję za kółkiem, ale nie aż tak i nie wiem czy w niektórych sytuacjach zachowam się prawidłowo, aby uniknąć nieprzyjemnych sytuacji.
Kierowcy są różni. Najgorsi są chyba ci młodzi, którym bogaci rodzice kupili super autko i trzeba się polansować. Jak ktoś za kim jadą nie przyspieszy, to gazują, mrugają światłami itd. :/
Wyniki egzaminu zawodowego mają być jakoś pod koniec sierpnia dopiero.
no to ciesze sie, ze Cie nie urazilam

duzo Was tam bylo, myslalam, ze sama z TZtem...
to tesciowa pewnie sie przerazila

ja sama teraz mam takie auto, ze nie mam na nim nic napisanie (moc silnika itp) i wlasnie ostatnio jak w trasie bylam, to taki delikwent z audi mi dokuczal, a na autostradzie tir tira mijal, to co ja moglam zrobic
no i sie zdziwil, ze zjechalam mu, a jak tir skonczyl wyprzedzac, to wcisnelam pedal, a za mna inni ludzie, a ten zostal, bo nie mogl wlaczyc sie na lewy pas, a taki madry byl
dla mnie tacy ludzie sa zalosni, wymagaja od Ciebie przeskoczenia chyba innych poajzdow.. z TZtem sie smiejemy, ze jak bedziemy bogaci, to w aucie taki guzik zamontujemy, gdzie klikasz w niego on Ci auto podnosi, tak jakby na sprezynach i mozesz przeskoczyc auto przed soba jak tygrysek z kubusia puchatka

o wlasnie, egzamin zawodowy, zapomnialam jak to sie nazywa
no to teraz stresa pewnie masz?
Stary 2011-07-04, 12:07   #1159
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
hej
powiedz cos o sobie
Postaram się pokrótce jakoś zobrazować moją osobę
Natalia, 20lat, mieszkanka Rzeszowa, studentka I roku Zarządzania (wiem, dość prymitywny kierunek)
Od dawna mam problemy z trądzikiem, może nie są one nie wiadomo jak wielkie i poważne, ale chciałabym mieć gładką cerę i od pewnego czasu do tego dążę. Tak jak pisałam, przestałam używać podkładu, obecnie używam tylko korektora i pudru. Co tydzień obowiązkowo peeling, ale zdarza mi się zapomnieć No i co najważniejsze rok temu (mniej więcej) dzięki TŻ-owi przestałam obgryzać pazurki o nie również staram się dbać Ale niestety nie wytrwałam w postanowieniu odrzucenia prostownicy Wróciłam do niej ostatnio po miesięcznym odwyku

Pytajcie co chcecie jeszcze wiedzieć Mam nadzieję, że dużo się od Was nauczę.
Stary 2011-07-04, 12:21   #1160
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Ja maseczek nie robię już od dawna. Zauważyłam, że po drogeryjnych z Ziaji zamiast stan cery się poprawiać to mi się pogarszał ale jestem z siebie dumna! Nie używam podkładu ponad miesiąc i dbam o buźkę
może wypróbuj jakieś domowe lub glinki (tylko czyste, nie te z Ziaji) ?

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-07-04, 12:24   #1161
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
może wypróbuj jakieś domowe lub glinki (tylko czyste, nie te z Ziaji) ?
No właśnie myślałam nad kupnem zielonej glinki, ale jak na razie nie mam funduszy tamte maseczki odstawiłam choć mam jeszcze kilka w szafce ale chyba prędzej je wyrzucę niż zużyje
Stary 2011-07-04, 12:24   #1162
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
No właśnie myślałam nad kupnem zielonej glinki, ale jak na razie nie mam funduszy tamte maseczki odstawiłam choć mam jeszcze kilka w szafce ale chyba prędzej je wyrzucę niż zużyje
nie sa drogie, w saszetka w SP ja kupuje po 2,57zl, a duuza roznica mi pomaga acnefa i pasta cynkowa na tradzik, zel do mycia ziaja med, nawilzam kremem tlusty do cery wrazliwej z flos-leku i znowu jestem prze @ a z twarza pieknie jest
Stary 2011-07-04, 12:27   #1163
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dobrze kojarzę, to Ty masz takiego fajnego blond boba?

Dbam o siebie

Stary 2011-07-04, 12:34   #1164
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
nie sa drogie, w saszetka w SP ja kupuje po 2,57zl, a duuza roznica mi pomaga acnefa i pasta cynkowa na tradzik, zel do mycia ziaja med, nawilzam kremem tlusty do cery wrazliwej z flos-leku i znowu jestem prze @ a z twarza pieknie jest
To ja widziałam cenę 70zł Skoro mówisz, że są po niecałe 3zł to się skuszę pewnie

Może napiszę czego używam do buźki i mi doradzicie co dokupić/wyrzucić/może powodować pryszcze

Więc tak, aktualnie używam tych produktów:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...adzikowej.html puder którego nie zamienię na żaden inny
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-korektor.html stosunkowo od niedawna (ok. 2 tygodnie)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...dzo-mocny.html jakieś pół roku raz w tygodniu (czasami rzadziej jak zapomnę)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...emakijazu.html od niepamiętnych czasów
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html myślę, że on nie jest w stanie zrobić cerze nic złego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...agen-algi.html hmmm... miesiąc. Wcześniej używałam Dermosanu półtłustego.

Co powiecie o tej mieszance?

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
cześć dobrze kojarzę, to Ty masz takiego fajnego blond boba?
Oj niestety to nie ja ja mam ciemne włoski i długie

poza tym
Stary 2011-07-04, 12:35   #1165
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się pokrótce jakoś zobrazować moją osobę
Natalia, 20lat, mieszkanka Rzeszowa, studentka I roku Zarządzania (wiem, dość prymitywny kierunek)
Od dawna mam problemy z trądzikiem, może nie są one nie wiadomo jak wielkie i poważne, ale chciałabym mieć gładką cerę i od pewnego czasu do tego dążę. Tak jak pisałam, przestałam używać podkładu, obecnie używam tylko korektora i pudru. Co tydzień obowiązkowo peeling, ale zdarza mi się zapomnieć No i co najważniejsze rok temu (mniej więcej) dzięki TŻ-owi przestałam obgryzać pazurki o nie również staram się dbać Ale niestety nie wytrwałam w postanowieniu odrzucenia prostownicy Wróciłam do niej ostatnio po miesięcznym odwyku

Pytajcie co chcecie jeszcze wiedzieć Mam nadzieję, że dużo się od Was nauczę.
witaj

nie musisz rezygnowac z podkladow, wystarczy ze zainwestujesz w minerałki są świtne, bezpieczne, w 100% naturalne, nie zapychaja, wiesz ze nie nakladasz zadnej chemii i glutow na buzke
dobra jest wlasnie glinka zielona w proszku jako maska, jesli sie swiecisz to przyda sie cynk w tabletkach
Stary 2011-07-04, 12:37   #1166
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
witaj

nie musisz rezygnowac z podkladow, wystarczy ze zainwestujesz w minerałki są świtne, bezpieczne, w 100% naturalne, nie zapychaja, wiesz ze nie nakladasz zadnej chemii i glutow na buzke
dobra jest wlasnie glinka zielona w proszku jako maska, jesli sie swiecisz to przyda sie cynk w tabletkach
Wiedziałam gdzie napisać po wiele cennych rad coraz intensywniej myślę nad tą zieloną glinką

SP to Sephora tak?
Stary 2011-07-04, 12:39   #1167
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:

poza tym
w takim razie przepraszam pomyliłam Cię

Dbam o siebie

Stary 2011-07-04, 12:41   #1168
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie przepraszam pomyliłam Cię
Nic się nie stało

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...hs.html&next=1 myślicie, że gdzie ją można dostać? Czy w ogóle w PL można
Stary 2011-07-04, 12:43   #1169
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Wiedziałam gdzie napisać po wiele cennych rad coraz intensywniej myślę nad tą zieloną glinką

SP to Sephora tak?
chyba Super Pharm u mnie niestety nie ma SP....

ja tez uzywam jadwig i jest swietny, tylko nie wiem czy wykoncze przed data waznosci tez zmagalam sie z przeokropnym tradzikiem, ale udalo mi sie wygrac, teraz mam tylko pojedyncze krostki i niestety pozostalosci w postaci blizn, przebarwien, porow itp.. ale warto walczyc warto tez wybrac sie do dermatologa z tym jesli jest potrzeba
Stary 2011-07-04, 12:45   #1170
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
To ja widziałam cenę 70zł Skoro mówisz, że są po niecałe 3zł to się skuszę pewnie

Może napiszę czego używam do buźki i mi doradzicie co dokupić/wyrzucić/może powodować pryszcze

Więc tak, aktualnie używam tych produktów:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...adzikowej.html puder którego nie zamienię na żaden inny
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-korektor.html stosunkowo od niedawna (ok. 2 tygodnie)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...dzo-mocny.html jakieś pół roku raz w tygodniu (czasami rzadziej jak zapomnę)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...emakijazu.html od niepamiętnych czasów
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html myślę, że on nie jest w stanie zrobić cerze nic złego
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...agen-algi.html hmmm... miesiąc. Wcześniej używałam Dermosanu półtłustego.

Co powiecie o tej mieszance?

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

poza tym
wydaje mi sie, ze pielegnacja jest ok, ale koniecznie maseczki

mowie o tych maseczkach: klik
u mnie na blogu, w ostatniej notce tam gdzie zakupy, jest jej zdjecie w saszetce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości