|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Shira - swietny opis , bylas dzielna,najlepiej mi sie podobala jak napisalas o wodach hihi, usmialam sie
Agula- sliczny kacik I pokazny brzusiu ![]() Dawno nie pisala Ania82 z Londynu , a wydaje mi sie ze miala jakies skurcze , juz drugi czy nawet trzeci dzien sie nie odzywa????? Madziulka17 trzymam kciukasy |
|
|
|
#4922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
nie mogę kupić samej gondoli więc przekopałam w sobotę Allegro i jest sporo fajnych używanych xlanderów a wiem ze to porządne wózki i kupię komplet. Trudno będziemy mieli 3 spacerówki za ok 800zł można kupić w super stanie. a mi zależy głównie na gondoli które są praktycznie w ogóle nie zniszczone. no i Maxi Cosi się wpina do niegoNatka ja też z Filipem chorowałam na czarny wózek , w końcu mieliśmy ciemno brązowy, teraz mamy czarną parasolkę Cybexa i pomarańczową spacerówkę Emmaljungi.a dla Lilki chce jakiś jasny, widziałam takie fajne XA w kolorze malinowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-04 o 14:23 |
|||
|
|
|
#4923 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
No tyo super!
![]() Beatko, i jak sąsiedzi się Wam widzą? Karoline, brzuś śliczny ![]() Cytat:
My też ściskamy!Cytat:
![]() Shira, dziękuję za opis! Małż dzielny, ale Ty to juz w ogóle... Dostałaś małego na piersi po CC?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Maxi Cosi Mura 4 byl naszym marzeniem, a i 3 jest fajna ! No i jak obsługa sie Wam podoba?A kolorek super, też uwielbiam czarny! Cytat:
Agulaaabar, za pokoik i brzuś!Cytat:
No i nie jesteśmy takie sieroty, co na faceta czekaja ![]() ![]() Cytat:
Pytałam tak ogólnie o Waszą opinię o całym wózku, bo na necie jest masa, ale anonimowe... Wytyka się mu ciężar, ale my na parterze, moi rodzice też, a teściówka na 4 pietrze, więc jej kupimy tylko spacerówkę jak przyjdzie czas, żeby się też nie tarabanić. |
||||||||||
|
|
|
#4924 |
|
Zakorzenienie
|
apropos zwolnień po terminie porodu to ja mam tp na 22 lipca a na ostatniej wizycie gin wypisał mi L4 do 29.07
stwierdził ze i tak nie dociągnę do tego terminu, na dniach podobno urodzę ale wypisze mi na zapas bo mamy już się nie widzieć a po porodzie to L4 i tak się anuluje i zaczyna się macierzyński...
|
#4925 |
|
Zadomowienie
|
Jeju, znowu pada... Idę robić obiad...
|
|
|
|
#4926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Natka gr. 39 tc , wózek świetny bardzo mi się podoba
agulaaabar- bardzo fajnie urządziłaś kącik i brzuszek masz śliczny ale szczupła jesteś jak urodzisz to się będą pytali czy oby Pani nie w odwiedziny przyszła ![]() Shira opis porodu niezwykły powinien powstać jakis biuletyn z historiami wszystkich mam wizażowych lipcowo-sierpniowych bo czyta to się z zapartym tchem youyou- brzuszek taki masz fajny i w końcu się pokazałaś nie wiem czemu ale wyobrażałam sobie Ciebie inaczej tzn, z jasnymi włosami nie wiem dlaczego może przez synka że ma takie jaśniutkie ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
dokładnie tak jest jak urodzisz wczesniej to l4 sie anuluje automatycznie a później leci macierzyński ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- i tak mi przypomniałyście musze spakować niedrapki czy drapki nie wiem jak to sie nazywa ja na to mówię rękawiczki
|
|
|
|
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem skąd moje dziecko taki białas bo tż też raczej ciemne włosy ma choć Filip jak się urodził to był taki czarnulek, a potem mu tak wyjaśniały ![]() a buźkę już Wam kiedyś pokazywałam, jakoś z brzuszkiem ok 20-24tc
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja od 3 dni to tak szaleje całymi dniami że normalnie kręćka można dostać, strasznie się wypina a jakiś czas temu znacznie mniej się ruszała - teraz chyba nadrabia i przed porodem jeszcze chce mi dać porządnie w kość (a konkretnie w kości żebrowe i miedniczne Cytat:
ale fajnie wybrnęła z problemu ![]() sąsiedzi bardzo fajni są, my już ich wcześniej znaliśmy bo oni tu mieszkają już chyba 5-6 lat -oboje ok. 33-34 lata - mają 3 dzieciaków - dwóch chłopców - starszy 11lat, młodszy 8lat i najmłodsza córeczka niedawno roczek skończyła, w najbliższym sąsiedztwie najfajniejsi sąsiedzi. u mnie leje jak z cebra ale obiadek już mam zrobiony - lece jajka ugotować bo tż sobie barszczyku białego zażyczył
|
|
|
#4929 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupilismy wiec mleko NanPro ale mała po nim wymiotowala od razu po zjedzeniu takim serkiem wiec juz nadtrawionym pokarmem. Nom i lekarz bo co tu robic? Lekarka kazala nabyc mleko dla wczesniakow takie jakim byla mała karmiona w szpitalu czyli PreNan ale niestety to mleko jest tylko do uzytku szpitalnego i nigdzie go nie dostane, gdyby go nie bylo bo od razu powiedziala ze moze byc taka sytuacja ze jest ono tylko dostepne w szpitalu dala na karteczce nazwe mleka dla wszesniaków Bebilon Nenatal Premium i w razie czego jakby tamtych dwoch nie dalo sie kupic Bebilon Comfort 1. Okazalo sie ze nigdzie w aptekach nie mozna kupic mleka dla wczesniakow bo maja krotkie daty waznosci i nikt nie trzyma tego na stanie, tylko w jednej aptece udalo sie mezowi zamowic na nastepny dzien puszke tego Bebilonu Nenatal Premium natomiast ten jeden dzien mała byla na Bebilonie Comfort 1 i za pierwszym razem mi zwymiotowala ale bylo pozniej lepiej. Jak juz mialam Bebilon dla wczesniakow to zaczela ladnie jesc i nie wymiotowala tylko wiadomo czasem ulewa nie mam mleka na recepte ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Mi powiedzieli ze badają dzieciom cukier, i wyszedł za niski zarówno w badaniu laboratoryjnym jak i na glukometrze. Powiedzieli tez ze wczesniaczki takie moga miec takie zaburzenia weglowodanowe.
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
hej wrzuciłam zdjęcie do klubiku
|
#4931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() teraz jestem pewna ze mozna ja kupic
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka jak tak ładnie Ci się laktacja zaczęła to spróbuj mała jak najczęściej przystawiać. Laktatorem zawsze mniej się ściągnie niż dziecko jest w stanie.a po tych dwóch tygodniach mała najprawdopodobniej zaczęła chcieć więcej mleczka więc nieco wystarczy pobudzić cycochy
|
#4933 |
|
Rozeznanie
|
youyou nie wzieli Cię do szpitala na odstawienie fenoterolu? ja z pierwszym byłam na fenoterolu i po 36 tyg mi odstawiali ale w szpitalu, po jakiś 8 godzinach dostałam mega skurczy, na co doktorek że to normalne po fenoterolu i dali mi chyba relanium na uspokojenie i przeszło po jakiejś godzinie dwóch... więc nie zdziw się jak Cię weźmie, a dlaczego do 38 tyg trzymali ci na tych tabletkach?
a na zagagę to wypróbuj coca-cole ![]() ania nie wiem czy zrobili to specjalnie dogonisz myśli teściowej? jak będę mieć kryzys to tu bede zaglądaćshira gratuluję, dzielna mama jesteś marina ja przy 1 dziecku miałam enfamil, do drugiego już też kupiłam opakowanie, ja mam aptekę w któej kupuję za 23 zł, jak nie znajdziesz nic na necie daj znać to dam ci namiary na tą aptekę. Któraś z dziewczyn pisała że dziecko cięzko przestawia się na inne mleko - u nas nie było problemu, jak mały skończyl rok przezruciłam się na nestle a wieku 2 lat zaczeliśmy z krowim, teraz ładuję małemu zwykłe 3,2 %
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-04 o 15:02 |
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po USG
Synek zdrowy i pięknie się rozwija Wszystkie wymiary w normie, ilość wód, łożysko itp też w normie Leży główką do dołu, czyli - tak jak myślałam - przekręcił się już Waga to prawie 2200, czyli 50 centyl.Lecę nadrabiać
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - ksiazkowo!!!!
|
|
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszymy sie razem z Toba duzy chlopak
|
|
#4938 |
|
Rozeznanie
|
kolina zastanó się czy wrato kupować podgrzewacz do butelek - moim zdaniem szkoda kasy, miałam podgrzewacz ale jakoś się nie sprawdził i podgrzewałam w garku z ciepłą wodą, jak masz mikrofale to lepsze to niż wszystkie podgrzewacze..... takie moje zdanie , oczywiście o ile mogę się wtrącić
|
|
|
|
#4939 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, gratki!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
youyou - a odpowiedz mi jeszcze jak jest ze stelażem do tej wanienki "naszej" Czy pasuje każdy o odp. rozmiarze czy tylko ten dedykowany? Pytam, bo ten specjalny jest drogi - ponad 2 razy tyle co wanienka kosztuje Cytat:
Cały czas byłam pewna że będzie MaxiCosi, ale w ostatnich testach, tych z 2011 r, Cybex ma lepsze wyniki. Poza tym bardziej mi sie podoba z wyglądu jest jest ociupineczkę lżejszy. I łatwiej się wpina do naszego wózka. Sprawdziłam ![]() Cytat:
I też mnie fascynuje co na niej jest ![]() A wiesz co to znaczy? Że już tuż tuż ...Cytat:
A i jeszcze co do wizyty. Bo to taki lekarz, co mi tylko USG robi, nie mój gin. No więc wchodze do niej, ona pyta o ost. miesiączkę itp, każe się rozebrać. I wtedy zobaczył mój brzuch i mówi, ze mam bardzo mały brzuszek jak na ten tydzień i że jeszcze raz sprawdzi, czy dobrze wyliczony mam termin porodu. Sprawdziła, wyszło że dobrze. No to zrobiła zmarwtioną minę i mówi "oj, coś mały ten brzuch, oj mały". Z taką miną, która świadczy o tym że to coś bardzo złego. A potem jak w badaniu wyszło że dziecko normalne ma wymiary, to się kajała i mówiła że dziwne. A zmierzam do tego, że nawet lekarze niektórzy są jacyś tacy...nierozsądni. Bo zamiast najpierw sprawdzić i nie siać niepotrzebnie zdenerwowania w głowie ciężarnej, to od razu kręci nosem sugerując że coś może być nie tak... Ja się akurat nie zdenerwowałam, bo po pierwsze jestem z tych nigdy nie panikujących, a po drugie od drugiego lekarza wiem na bieżąco, że wszystko jest ok, ale jak ktoś bardziej wrażliwy, to się może zaniepokoić ...
|
|
#4941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super i jaki duzy dzidzius
|
|
|
#4942 |
|
Zadomowienie
|
Własnie Brumku, powinni być bardziej powściągliwi w pochopnych wnioskach, tym bardziej że chodzi tu o ciężarną, gdzie wiadomo, że kazda - prawie kazda ciężarna martwi się i tak na zapas, tym bardziej, jesli lekarz takie rzeczy wypowiada...
|
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Shira rozwalił mnie Twój opis porodu, tak z humorem opisałaś, czytałam z bananem na twarzy a na koniec się popłakałam i pośmiałam.
Shakira i amnezja z nazwiskiem- the best. Brumek za wizytę.Zmalowana lekarka dobrze wybrnęła, jakie by nie były przepisy, ważne że masz zwolnienie agulaabar ładny kącik, mebelki Brunetka ta pościel co zamówiłaś ciekawa, bardzo ładna, inne wzory ma od wszystkich,bo u większości sprzedawców wzory na jedno kopyto.Dzięki za info o margaret mamusiu dyżurująca. Pospałam trochę, a raczej podrzemałam, lepiej się czuję teraz. Ciągle pada deszcz |
|
|
|
#4944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na razie nic się nie dzieje....żadnych skurczy itd mała tylko bardzo mało się rusza i czuję ją normalnie między nogami i jak mi uciska główką..Cytat:
![]() Ja nie wiem czy nasz stelaż jest taki od kompletu bo wanienkę z nim dostaliśmy w prezencie od rodziców, ale pytałam mamy i mówiła że za całość zapłacili niecałe 100pln więc ten stelaż musiał być jakiś tańszy ok 30-40zł, więc można kupić jakiś normalny dużo taniej
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
|
#4948 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam odp JustPi odnośnie mojego avatara - szkoda, ale to nie ja - nigdy nie miałam takiuch włosów. Jest to Tori Amos...
A to mój ulubiony jej utwór i teledysk jednocześnie: http://www.youtube.com/watch?v=I-5o77_tSrs |
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiałabym latać po sklepach z wanną pod pachą i przymierzać
|
|
#4950 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest coraz lepiej![]() Cytat:
Cytat:
niestety moj pokarm sie skonczyl, przedwczoraj odciagnelam przez 30 min az 10ml a wczoraj 3 krople... dzis byla pierwsza wizyta poloznej srodowiskowej i powiedziala zebym sie nie stresowala i nie przejmowala bo mala juz ladnie je i wszytsko z nia wporzadku, diety zadnej mam juz nie trzymac wszytsko jesc normalnie i koniec po pokarmie niestety. Mam zastoj jednej piersi i wczoraj masowalam ją godzine bo zyla mi sie zrobila taka fioletowa a pozniej robilam sobie oklady z gorącej tetry i probowalam cokolwiek sciagnac no ale lipa... polozna dzis powiedziala ze dobrze zareagowalam bo gdybym nic nie zrobila to dzis prawdopodobie obudzilabym sie z 40 stopniowa goraczka malej nie ma sensu dawac kropelek pokarmu wiec jest juz na MM. Jutro wazenie a kolejna wizyta poloznej w piatek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

) no i teraz zbieramy kasę
za ok 800zł można kupić w super stanie. a mi zależy głównie na gondoli które są praktycznie w ogóle nie zniszczone. no i Maxi Cosi się wpina do niego

Ciekawe, czy dostanę skierowanie do szpitala...
pewnie zapalenie gardła to i zwolnienie się należy 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
kupilismy wiec mleko NanPro ale mała po nim wymiotowala od razu po zjedzeniu takim serkiem wiec juz nadtrawionym pokarmem. Nom i lekarz bo co tu robic? Lekarka kazala nabyc mleko dla wczesniakow takie jakim byla mała karmiona w szpitalu czyli PreNan ale niestety to mleko jest tylko do uzytku szpitalnego i nigdzie go nie dostane, gdyby go nie bylo bo od razu powiedziala ze moze byc taka sytuacja ze jest ono tylko dostepne w szpitalu dala na karteczce nazwe mleka dla wszesniaków Bebilon Nenatal Premium i w razie czego jakby tamtych dwoch nie dalo sie kupic Bebilon Comfort 1. Okazalo sie ze nigdzie w aptekach nie mozna kupic mleka dla wczesniakow bo maja krotkie daty waznosci i nikt nie trzyma tego na stanie, tylko w jednej aptece udalo sie mezowi zamowic na nastepny dzien puszke tego Bebilonu Nenatal Premium natomiast ten jeden dzien mała byla na Bebilonie Comfort 1 i za pierwszym razem mi zwymiotowala ale bylo pozniej lepiej. Jak juz mialam Bebilon dla wczesniakow to zaczela ladnie jesc i nie wymiotowala tylko wiadomo czasem ulewa 

boli mnie od środy :P