|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
nie mam stracha bo skupiam się na tym czy to skurcze czy nie, co ile są i nie boli tak bardzo żebym cierpiała
ale na razie co 10 min stale jak Boga kocham myślę, że to przepowiadacze
#4682 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/laktator-elektrycz...698746761.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanka, a ja mam przeczucie, że to TE ![]()
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
Kmat i co kupiłaś ten laktator? bo ten co podała blondynka był na prawdę niezły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam się w brzydkie popołudnie
![]() ![]() ![]() Brunetka co to za tajemnice??? Nie można takich informacji zatajać ![]() Zanka może to faktycznie czop???? Jacieee bo faceci to naprawdę bywają dupkami, mój na początku ciąży zachowywał się jak pacan, ale teraz chyba zrozumiał, że naprawdę może być mi ciężko i jest ok - mam nadzieję, że u Was też tak będzie... ![]() Cytat:
![]() Gratuluję!!!!!! Doczekała się!!!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratuluję super wieści!!! ![]() Śliczniutki, jak każde z "naszych" wątkowych dzieci ![]() Cytat:
Coś w tym jest ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zakorzenienie
|
W sprawie "konspiry" nie mam zamiaru się więcej wypowiadać. Wyjaśniłam sens, jak ktoś ma za złe- trudno, nie uszczęśliwię całego świata.
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po przeczytaniu Twojego posta, moje poczucie winy, że nie karmie cyckiem poszło w siną dal... Dziękuję za te słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Rozeznanie
|
odpowiem i nadrabiam dalej
![]() Carmela i Zaneta - nie słyszałam, żeby niedoczynność miała wpływ na laktację, ale aż tak się nie interesowałam tematem. Dajcie mi chwilę to poszperam po źródłach. Laktacja jest uzależniona od prolaktyny a przy niedoczynności często występuję nadprodukcja prolaktyny wiec jakby odwrotnie. postaram się szybko napisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
Napiszę Wam tyko szybciutko jedną rzecz, a potem wpadnę na dłużej
![]() Justynka i Zuzia już sa w domu, od wczoraj ![]() ![]()
#4691 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4692 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że u Was lepiej już ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uuuu! Myślę, że coś się zaczyna... ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zadomowienie
|
Iustynka- witajcie w domku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marinka- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z mężem wyjaśnione. Liczę na poprawę ![]() Babonik kiedyś jeździliśmy do Multikina do Krk, ale teraz uderzamy zawsze w drugą stronę -do Sosnowca. Mamy po prostu bliżej. Cytat:
![]()
![]() |
#4695 |
Rozeznanie
|
kurczę, zła jestem na siebie, nakrzyczałam na mamę
![]() zadzwoniła i zadała niewłaściwe pytanie na początek- czy już urodziłam i wybuchłam, że wszyscy dzwonią i piszą i tylko o to pytają a ja mam już dość. Może bym tak nie zareagowała ale już 2 smsy dostałam dziś z pytaniem czy już urodziłam i maminy telefon dolał mi oliwy do ognia i teraz jestem wściekła na siebie że tak zareagowałam ![]() Po drodze wyjaśniłyśmy sobie, ja się uspokoiłam, ona powiedziała, że rozumie ale na pewno było jej przykro, ech głupia jestem ![]() Jutro zadzwonię na spokojnie.. ![]()
#4696 |
Zakorzenienie
|
Lady ja z powodu tego pytania przestałam odbierać telefon od babci i od ojca. Pewnie jest im przykro, ale ja mam dość telefonów po dwa razy dziennie z tym samym pytaniem. I oczywiście że ich mam pierwszych powiadomić w razie co. A guzik, powiadomię jak urodzę.
Może mam dziwne podejście, ale nie chcę żeby połowa rodziny siedziała na oddziale jak ja będę rodzić. Mama jest wystarczająca. Tak samo nie wiem jak Wy to widzicie, ale odwiedziny w szpitalu też do mnie nie przemawiają. Nie dlatego, że będę jakoś źle wyglądać czy coś, po prostu to bardzo intymne i chcę to "przeżyć" po swojemu. Mówię tu o znajomych. Zresztą przez pierwsze dwa tygodnie odwiedziny w domu też nie. A jak wyjdzie to pewnie zweryfikuje życie. Może wypowiedzą się już Dziewuszki, które przez to teraz przechodziły ? Jak to u Was było ?
#4697 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zadomowienie
|
LadyInBlack
![]() ![]() ![]() ![]() jacieee- a widzisz... fajnie i co byliście w tym kinie? bo mój kochany tż otowrzył niedawno piwo i tyle z mojego kina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 |
Zadomowienie
|
Brunetko- rzadko kontrolują ciężarne,ale przyjśc mogą zawsze.ja miałam na zwolnieniu 2 a i tak przyszli... tylko to jeszcze nie w ciąży byłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Rozeznanie
|
ja wszystkim oświadczyłam, że dowiedzą się że urodziłam po fakcie. I wcześniej nie życzę sobie pytań. No chyba, ze sie okaże, że coś z psami trzeba będzie szybko zrobić to moi rodzice się dowiedzą.
kupiłam sobie dziś stanik Mamabel Triumpha. No kurcze niebo a ziemia w porównaniu z tą szmatą co kupiłam do szpitala ![]() Na razie o tarczycy nie znalazłam nic co by świadczyło o powiązaniu. zresztą niedoczynność macie pod kontrolą więc nie powinno być problemu. Zapytałam jeszcze mądrzejszych ode mnie i poszperam w książkach jak maż się obudzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Śliczna jest ![]() ![]() Może spróbuj herbatki dla karmiących, typu Bocianek, itp..? Cytat:
![]() Babonik, to zdanie o murzyńskiej matce to mnie rozłożyło ![]() Ja na razie karmię, wszyscy znajomi którzy przychodzą to jedno z pytań "a Ty karmisz?"? w domyśle chyba - jakim cudem jak mam taki mały biust... ![]() a ceny MM to masakra... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rodzicom jednym i drugim a także znajomym zakomunikowaliśmy, że żadnych wizyt w szpitalu wystarczy mi już, że sama instytucja szpitala mnie przeraża, poza tym też uważam że to jest zbyt intymna sytuacja, ja w pidżamie, nieumalowana, nieuczesana, po co mi potem rozmowy przy świątecznym stole w stylu "dobrze już wyglądasz, bo nie chcieliśmy Ci mówić ale w szpitalu to okropnie wyglądałaś" tylko mój mąż ma pozwolenie na odwiedziny, resztę prosiłam o uszanowanie tej decyzji Cytat:
![]() Cytat:
zabroniłam mu dzwonić do teściowej czy mamy jak zacznie się akcja bo wiecie co to będzie- telefony i smsy co minuta, mi już wystarczą stresy związane z samym porodem a jedni i drudzy i tak dzwonią kontrolnie co dzień lub dwa niby z pytaniem "co słychać", "jaka u Was pogoda" a tak naprawdę wiadomo po co, mama tylko dziś niewłaściwie zaczęła rozmowę..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam się. Ja dzięki temu, ze dokarmiałam dziecko w szpitalu to karmie piersią. Byłam tak załamana tym karmieniem (mała nerwowo chwytała), bolącymi piersiami, tym ze nie przybiera na wadze, ze denerwowałam się okropnie karmiąć. Agatka to czuła i tez była nerwowa i zamknięte kolo. Gdy dostała butle odetchnęłam - odpoczęłam psychicznie i karmienie stało się łatwiejsze. Choć przyjemności nie sprawia mi żadnej. Karmie piersią, bo tak zdrowo i taniej. Choc ja sama na mm (moja mama po porodzie brała leki uniemozliwiające karmienie i pokarm zanikł) i uważam, ze jest bardzo dobrą mamą, a ja ani nie choruje, ani nie mam alergii ![]() Cytat:
![]() A u nas znów byli goście. Uwielbiam jak Agatka dostaje prezenty ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A brzuszek brzuszek wstawię, czemu nie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A, i ciocia tez mi opowiedziała, że nie karmiła syna, bo ma za małe piersi, więc i pokarmu za mało. Teraz taki pogląd się tępi i każdy wie że wielkość biustu a ilość mleka nijak się do sienie ma ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zartuje oczywiscie, zakupie laktotor i bede odciagac ile dam rady psychicznie i fizycznie, narazie nie odczuwam z tego powodu zadnych złych emocji, zobaczymy poźniej... ja własnie kupilam na all nowa medele mini electric, nie mam czasu ani sily polowac na uzywki, ale jak mozesz sobie na to pozwolic to czekaj na okazje, tak jak pisały dziewczyny! Kurde boli mnie pipa w srodku, chyba sie szwy rozpuszczaja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piekne imię dla mężczyzny. IMHO, jedno z najbardziej męskich polskich imion Mi sie też marzyło po cichu, ale w bliskiej rodzinie jest Bruno, więc odpadło. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz się chwalę - mój mąż wygrał te zawody na których byliśmy cały dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byliśmy w centrum sportów ekstremalnych, no i jak się pewni domyślacie nie na wiele chcieli mnie wpuścić ![]() ![]() W końcu udało się na Monster Tracka. To takie GIGANTYCZNE samochody terenowe, na GIGANTYCZNYCH kołach, może kojarzycie - są czasem zawody w TV. No więc zasiadłam za kierownicą takiego i na początku nawet nie miałam siły wcisnąć sprzęgła. Żeby to zrobić (zresztą gaz też), musiałam się uczepiać na kierownicy i przyciągać z cały sił ![]() ![]()
![]() |
#4709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.