|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
witam. Trzymam kciuki za udane wizyty. Może dowiecie się jaka płeć. Ja też już bym chciała wiedzieć, ale muszę czekać jeszcze aż 22 dni.
U mnie od paru dni goraco. Jak wcześniej było zimno to chciałam ciepła, teraz znowu chcę żeby było chłodniej Nie wiem czym smarowac brzuch, bo robią mi się na min takie maleńkie krosteczki. Używałam ten olejek z rosmanna, jakiś balsam aventu i maseło palmers. Może to dlatego że skóra się rociąga? |
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
kami5 zapytaj lekarza od czego te krostki i daj znać.
ja się smarowałam na samiutkim początku balsamem z rossmanna(ależ on śmierdział ) ale krótko a teraz cały czas 2x dziennie Mustela i nic mi nie wyskakuje
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja slyszalam,ze do 3 tygodni moze byc roznica.Ogladalam ostatnio jakis taki program,ale co zrobili z ta ciaza,czy obydwa dzieciaczki wyciagneli w tym samym czasie,to nie pamietam.
W ogole od kilku dni bola mnie straszliwie pleca,tzn od krzyza w dol,do bioder .Bol nie do zniesienia.Spalam dzisiaj z poduszka miedzy nogami,troche rano bylo lepiej,ale teraz ledwo sie ruszam.Myslalam,ze jak bede wiecej chodzic,to jakos przejdzie,ale jest coraz gorzej.W przyszly piatek mam wizyte,spytam,co mam robic.Bo w necie czytalam,ze basen pomaga,cwiczenia,typu koci grzbiet.Mam nadzieje,ze cos mi pomoze,bo przez te 4 miesiace ja nie dam rady!!W ogole moj TZ cala noc wymiotowal i mial biegunke,do tej pory czuje sie zle.Mam tylko nadzieje,ze to nie jelitowka.Poczekamy do jutra,jak nie przejdzie,to musi do lekarza isc.I oczywiscie typowy facet-jak jest chory,to umiera...Wystarczy katarek i juz musi lezec w lozku
|
|
|
|
#3034 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wypiłam już dzisiaj drugą kawę, ale miałam na nia taką ochotę że szok. Do tego krówka, została mi jedna bo wszystko wyjadł Tż |
|||||
|
|
|
#3035 |
|
Zadomowienie
|
właśnie wróciłam.... przyznam, ze badanie trwało krótko, 30 min, ale babeczka lookneła wszystko, stwierdziła, że dzidzia zdrowa i dobrze odżywiona, rozwija się prawidłowo.... między nózkami nie znalazła nic, więc stwierdziła, że skoro do tej pory nic nie wyrosło to powinniśmy spodziewać się dziewuszki..... jestem przeszczęśliwa... i masakrycznie zakochana w swej córuni
jedynie moje wyniki nie najlepsze- mam za niski hematokryt oraz hemoglobine i za wysokie nautrofile.... babka przepisała urinal.... ale co to może być, znacie się, hę ????? ale ważne ze Matylda nam rośnie i zdrowa jest
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
witaminkacc gratuluję dziewczynki
![]() kla ski:
|
#3037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
trzymam kciuki, ja już po
||
|
|
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
witaminkaccc gratulacje
Fajnie jest mieć córcię.
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
witaminkaccc zmieniłaś avatar i jakoś nie mogę Cię teraz poznać
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Witaminka gratulacje!!
Dziewczyny, które znają płeć, możemy wyślemy PW do Ani aby dopisała w pierwszym poście? Strasznie jestem ciekawa ile jest dziewczynek, bo chyba wysyp mamy w naszym wątku
|
|
|
|
#3042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ był ze mną na USG w 12 tc i na połówkowym, nie darował by sobie gdyby nie zobaczył małej. Ostatnio była nawet ze mną u gina, ale ja się średnio z tym czułam. 2 facetów a ja fotelu ![]() Ale jak dostaliśmy gratisowo po połówkowym zdjęcie twarzy w 3d a całe badanie było w 2d to TŻ powiedział, że sobie oprawi w ramki i postawi na biurku w pracy i wszystkim się chwali piękna córą. Duma go rozpiera.
|
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, że mała zdrowaCytat:
|
||
|
|
|
#3044 |
|
Raczkowanie
|
Pozwolicie, że nadrobię Was później?
![]() Ja tylko na chwilkę. Tak na szybko, już po wizycie u lekarza. Szyjka 4 cm, zamknięta, z macicą wsio ok, a skąd pobolewania i ten napięty brzuch? Po prostu tak reaguję na rosnącą macicę widocznie i mam się z tym pogodzić. A teraz o dzidziusiu ![]() Zdrowy, waży 220g, pęcherz ok, żołądek ok, serduszko ok. Kręcił się i fikał. No i najważniejsze, intuicja mnie nie myliła- CHŁOPIEC ![]() No i niestety mam lekki stan zapalny pochwy i bakterie w moczu
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Witaminka gratuluje Córci
![]() Szpilka a dokladnie z których okolic SW pochodzisz? mam tam rodzinę ![]() Mam pytanko, może znacie się na analizie moczu. Mój dr jest na urlopie i wizyta za 4tygodnie, a badanie zrobiłam dla siebie. Barwa, przejrzystość są ok, nie ma cukru, białka ani ciał ketonowych, inne rzeczy w normie, ciężar w normie, ph 5.5, ALE krwinki białe 4-5 w polu widzenia, liczne pasma śluzu i nabłonków płaskich, nabłonki okrągłe pojedyncze, flora bakteryjna pojedyncza, śladowy szczawian wapniowy. |
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
elf-wg mnie wyniki w miarę ok
,tylko pij duż wody,jakąś żurawinę podjadaj i będzie ok,a próbkę na pewno dobrze pobrałaś??u mnie to za każdym razem jeszcze mam krwinki czerwone ,ale w normie. norma dla krwinek białych to 0-5 w polu widzenia,Ty masz akurat 5 więc jeszcze w normie się mieścisz. a ciężąr właściwy ile wynosi? ale się objadłam migdałów
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka wydaje mi się, że dobrze pobrałam, wczesniej oczywiście dobrze się umyłam. We wcześniejszych wynikach miałam podobnie ale bez tego szczawianu, lekarka nic nie mówila, że coś nie gra. Ciężar właściwy 1.026 dla normy 1.005-1.030.
Ostatnio rzeczywiście mniej piłam, może to z tego ten szczawian bo ten śluz nabłonki to chyba z pochwy? Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-07-04 o 18:13 |
|
|
|
#3048 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w którym miesiącu/tygodniu gin może określić płeć dziecka?
|
|
|
|
#3049 |
|
Rozeznanie
|
witajcie, nie było mnie przez weekend przez weselicha i nie dam rady Was nadrobić, ale widzę, że już coraz więcej dzieciaków się ujawnia i faktycznie wydaje się, że dziewuszek jest więcej, ciekawe...
![]() Ja może poznam płeć w ten piątek. Już jestem strasznie ciekawa Bo ja maniaczka zakupowa jestem i już bym chciała poszaleć. Postanowiłam utworzyć swoją własną listę wyprawkową i powolutku zacząć kupować. Siedzę teraz na wanienkach. Myślałam, że nowość teraz to te wanienki anatomiczne, a tu patrzę.... wiaderka do kąpania Widziałyście?
|
|
#3050 | ||
|
Zadomowienie
|
Przeleciałam szybciutko wonteczek i speszę donieść jak poszło na wizycie. Byłam zdumiona, zę lekarz tak dokładnie i skrupulatnie wszystko pokazuje i tłumaczy. Zaczyna mi się woda w nerce zbierać - to tłumaczy częstsze bóle brzucha. Po za tym wszystko w porządku. I będę miała chłopca
Zapytałam również o te upławy wodniste i się dowiedziałam, że jeśli coś takiego się powtarza, upławy są dość obfite to należy sie jak najszybciej zgłosić w celu pobrania wymazu na obecność chlamydii. Cytat:
Cytat:
joamic1 świetnie wyglądasz mszpilka witam i gratuluję dziewczynki witaminkaccc Tobie też gratuluję dziewczynki ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- witaminkaccc jeśli hemoglobina i hematokryt poleciały to masz anemię. Co do neutrofili to się nie oriętuję |
||
|
|
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
Chawa-super,ze wszystko dobrze
.Wiaderko mialam,nie korzystalam.Jakos nie wyobrazalam sobie trzymac malego za szyje i go myc.Balam sie,ze zrobie mu krzywde.Wanna to jednak wanna
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
można juz na usg genetycznym czyli tym w okresie 12-14 tygodniu ciąży,ale na usg połówkowym juz dokładniej widać-o ile dziecko ułoży sietak by conieco pokazać
![]() czasem bywa,że dopiero na porodówce wiadomo....
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ależ Wam zazdroszczę, że płeć znacie, ja nadal nie znam ![]() mszpilka witamy, dziewczynki gratuluję, a dolegliwości minęły, czy trzymają Cie dalej ? witaminkaccc dziewczynki również gratuluję i bardzo ładne imię ![]() Chawa chłopczyka gratuluję Tak samo jak Gosiaczkowikkkasikkk ja też się wybieram chociaż by ze względu na to, żeby szpital zobaczyć i czegoś się dowiedzieć. Także na pewno odwodzić Cię nie będę A kiedy się wybierasz?rojku widziałam nawet filmy na you tube o tych wiaderkach, ale mnie to nie przekonuję, chyba za bardzo się boję. Za to na pewno chusty spróbuję ![]() elf27 wyniki nie są złe, także spokojnie
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-07-04 o 18:37 |
|
|
|
#3054 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co slyszalam to szkola rodzenia to jest fajna dla TZ, bo moga sie bardziej wczuc i psychicznie przygotowac My jestesmy dosyc zieloni, tzn cos tam wiem ale doświadczenia brak.Cytat:
witaminka, gosiaczek gratuluje coreczki i synka i udanych wizyt ![]() A ja dzis po raz pierwszy kupilam cos dla dzieciatka. Bylam w smyku i choc wyprzedaze nie sa jakies szalowe 30-50 % to kupilam taki gruby pajacyk na 56 cm i 2 frotkowe na 62 cm. I faktycznie wszytskie ciuszki dla takich maluszkow(dziewczynek) to rozowe, jakby innych kolorow nie bylo jeden pajacyk jest zolty, ale i tak ma rozowe wstawki. troche bedzie lipa jak to jednak nie bedzie Kasia
|
||
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko się okaże. O szkołach rodzenia tez takie opinie słyszałam, po za tym zawsze taka wiedza się przydaję
|
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah,zapomnialam pogratulowac dzisiejszym pozostalym dziewczynom,ktore mialy wizyty
.Gratulacje dobrych wynikow i poznania plci |
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Witaminka gratuluję córci ![]() Gosiaczek i Chawa gratuluję synków ![]() ![]() Witam też nową mamusię i gratulacje córci ![]() Glam dobry pomysł z tą książką Zawitkowskiego - muszę ją kupić |
|
|
|
#3058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ad.2. No to się zmartwiłam tą chlamydia Ja wizytę mam dopiero 20 lipca i wtedy zapytam. Teraz spróbuje jakieś globulki przez kilka dni Może minie. Jakieś bardzo obfite nie są, że np. przesiąkają majtki czy coś W poprzedniej ciąży też miałam taki śluz i żadnych badań nie robiłamCytat:
Wiaderko ma bardzo dobre opinie https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...erko+k%B1pieliJa mam plan, że we wrześniu wszystko wypiorę i wyprasuję, przywiozę kołyskę, wanienkę (tę co wyżej polecam) i będzie stało
|
|||
|
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
OlusiaS, Ona231 dziękuję
Cytat:
Tu gdzie ja mieszkam to niestety robią problemy. |
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Seona a ja plan,że we wrześniu kupię to co bedzie potrzebne
![]() muszę poczytać co na wyprawkę jest potrzebne to może po udanej wizycie cos juz kupię.... ja się właśnie zastanawiam nad tą książką Zawitkowskiego,ale nie wiem czy tą co glamourous poelcała czy tą drugą-wydana w tym roku-muszę w empiku obejrzeć i porównać .
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-04 o 18:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

.Bol nie do zniesienia.Spalam dzisiaj z poduszka miedzy nogami,troche rano bylo lepiej,ale teraz ledwo sie ruszam.Myslalam,ze jak bede wiecej chodzic,to jakos przejdzie,ale jest coraz gorzej.W przyszly piatek mam wizyte,spytam,co mam robic.Bo w necie czytalam,ze basen pomaga,cwiczenia,typu koci grzbiet.Mam nadzieje,ze cos mi pomoze,bo przez te 4 miesiace ja nie dam rady!!

. Na szczęście jest już coraz lepiej i pomału odrabiam kg stracone w I trymestrze. 
.

kla ski:

Strasznie jestem ciekawa ile jest dziewczynek, bo chyba wysyp mamy w naszym wątku