Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 16:10   #3031
kami5
Raczkowanie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

witam. Trzymam kciuki za udane wizyty. Może dowiecie się jaka płeć. Ja też już bym chciała wiedzieć, ale muszę czekać jeszcze aż 22 dni.

U mnie od paru dni goraco. Jak wcześniej było zimno to chciałam ciepła, teraz znowu chcę żeby było chłodniej

Nie wiem czym smarowac brzuch, bo robią mi się na min takie maleńkie krosteczki. Używałam ten olejek z rosmanna, jakiś balsam aventu i maseło palmers. Może to dlatego że skóra się rociąga?
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:15   #3032
dygotka8
Zakorzenienie

kami5 zapytaj lekarza od czego te krostki i daj znać.
ja się smarowałam na samiutkim początku balsamem z rossmanna(ależ on śmierdział ) ale krótko a teraz cały czas 2x dziennie Mustela i nic mi nie wyskakuje

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:33   #3033
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja slyszalam,ze do 3 tygodni moze byc roznica.Ogladalam ostatnio jakis taki program,ale co zrobili z ta ciaza,czy obydwa dzieciaczki wyciagneli w tym samym czasie,to nie pamietam.
W ogole od kilku dni bola mnie straszliwie pleca,tzn od krzyza w dol,do bioder .Bol nie do zniesienia.Spalam dzisiaj z poduszka miedzy nogami,troche rano bylo lepiej,ale teraz ledwo sie ruszam.Myslalam,ze jak bede wiecej chodzic,to jakos przejdzie,ale jest coraz gorzej.W przyszly piatek mam wizyte,spytam,co mam robic.Bo w necie czytalam,ze basen pomaga,cwiczenia,typu koci grzbiet.Mam nadzieje,ze cos mi pomoze,bo przez te 4 miesiace ja nie dam rady!!
W ogole moj TZ cala noc wymiotowal i mial biegunke,do tej pory czuje sie zle.Mam tylko nadzieje,ze to nie jelitowka.Poczekamy do jutra,jak nie przejdzie,to musi do lekarza isc.I oczywiscie typowy facet-jak jest chory,to umiera...Wystarczy katarek i juz musi lezec w lozku
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:35   #3034
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

chciałbym się do was przyłączyć aktywnie, bo cały czas was podczytuję . Mam teraz więcej czasu, bo jestem na L4 i samopoczucie pozwala mi już więcej siedzieć.

Mam na imię Gosia, mam 26 lat i jestem w pierwszej ciąży, dzisiaj zaczynam 21 tc. Jestem po badaniu połówkowym w 18+2 tc i będę miała dziewczynkę.

Mieszkam z mężem w Krakowie ale pochodzę z podkarpacia, a widze ze was sporo jest z podkarpackiego. W sierpniu będziemy mieli 2 druga rocznice ślubu a parą jesteśmy juz ponad 10 lat.

Kiepsko znosiłam ciąże do mniej więcej 16 tc. Jak mi mineły nudności i wymioty ze względu na hormony, odezwały sie moje problemy gastryczne z którymi walcze cały czas, niestety teraz tylko dietą, bo leki odpadają. Czasem męczę się okropnie, bo nie mogę jeść surowych owoców i warzyw a truskawki, czereśnie, morele tak kuszą. A jak juz na coś się skusze to później cierpię . Na szczęście jest już coraz lepiej i pomału odrabiam kg stracone w I trymestrze.

Ale sie rozpisałam... mam nadzieję, że nie będziecie miały mi tego za złe.
Witaj

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
My dziś jedziemy na USG połówkowe trzymajcie kciuki może i ja sie dowiem wreszcie co mam w środku heh
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ja sie tez ciesze bardzo ze jutro mam ta wizyte bo kurcze dzidziek z prawej rusza mi sie z 6 razy tyle co ten z lewej- co chwila sie kotluje, a ten drugi to 1-2 razy dziennie cos tam puknie- i to tez raczej po srodku brzuszka niz po swojej stronie...juz sie martwie czy to nie ten zespol podkradania albo inne paskudztwo
Będzie dobrze glam, nie zamartwiaj się na zapas, może po prostu jeden z dzidziolków jest mniej aktywny

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Dziewczyny chodziłyście na usg z tżtami i pociechami starszymi?, my tak idziemy ale nie wiem czy lekarz tego nie skomentuje.
mój Tż był na jednym usg ale stwierdził że on nic nie odróżnia i teraz jakos mu się nie spieszy ze mną chodzić, tym bardziej że musiałby brać cały dzień wolny bo pracuje w delegacji i dodatkowo w tym samym dniu jechac do Wawy więc nie chodzi ze mną.

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Szlak mnie trafi.
Nie chce kolejny raz placic za usg 250 zl , wiec zadzownilam do nfz czy w naszym miescie mozna na kase chorych ( powiedziano mi , ze nie mozna, ale chcialam sie upewnic).... no i chyba sie okazalo ( jutro bede wiedziec), ze moja ginekolog jest w stanie na kase chorych przyjac!!!
Jesli wyjdzie , ze tak, no to milo z jej strony , ze za kazdym razem wysylala mnie prywatnie na badania- czy to krwi, czy usg- majac mozliwosc zrobic to na nfz.... mam nadzieje, ze sie okaze, ze nie przyjmuje na kase chorych, bo mnie szlak trafi, ze taka podla malpa z niej by byla. JEszcze ostatnim razem jak sie pytalam o usg panstwowo to mi powiedziala, ze jej kolega robi tzw kursy- czyli zbiera pacjentki i za darmo usg robia studenci medycyny... nic nie powiedziaal, ze mozna do niej isc na nfz- to albo wyjatkowo wredna malpa, albo faktycznie nie robi na nfz...
pokrecilam troche,ale mam nerwa okropnego....w sumie zostalo mi u niej mniej wiecej 4 wizyty do porodu- no i teraz co, placic za kazda wizyte 80 zl plus badania czy jesli wyjdzie na jaw, ze robi za darmo na nfz- isc tam??? tak troche glupio, poza tym moze przestac wystawiac mi l4. Sama nie wiem co robic.
no to faktycznie wyszłoby na to że jest małpa gdyby sie okazało że robi państwowo a Tobie powiedziała że nie.

Wypiłam już dzisiaj drugą kawę, ale miałam na nia taką ochotę że szok. Do tego krówka, została mi jedna bo wszystko wyjadł Tż
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:37   #3035
witaminkaccc
Zadomowienie

właśnie wróciłam.... przyznam, ze badanie trwało krótko, 30 min, ale babeczka lookneła wszystko, stwierdziła, że dzidzia zdrowa i dobrze odżywiona, rozwija się prawidłowo.... między nózkami nie znalazła nic, więc stwierdziła, że skoro do tej pory nic nie wyrosło to powinniśmy spodziewać się dziewuszki..... jestem przeszczęśliwa... i masakrycznie zakochana w swej córuni

jedynie moje wyniki nie najlepsze- mam za niski hematokryt oraz hemoglobine i za wysokie nautrofile.... babka przepisała urinal.... ale co to może być, znacie się, hę ?????

ale ważne ze Matylda nam rośnie i zdrowa jest

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:45   #3036
dygotka8
Zakorzenienie

witaminkacc gratuluję dziewczynkikla ski:

Stary 2011-07-04, 16:54   #3037
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

chciałbym się do was przyłączyć aktywnie, bo cały czas was podczytuję . Mam teraz więcej czasu, bo jestem na L4 i samopoczucie pozwala mi już więcej siedzieć.

Mam na imię Gosia, mam 26 lat i jestem w pierwszej ciąży, dzisiaj zaczynam 21 tc. Jestem po badaniu połówkowym w 18+2 tc i będę miała dziewczynkę.

Mieszkam z mężem w Krakowie ale pochodzę z podkarpacia, a widze ze was sporo jest z podkarpackiego. W sierpniu będziemy mieli 2 druga rocznice ślubu a parą jesteśmy juz ponad 10 lat.

Kiepsko znosiłam ciąże do mniej więcej 16 tc. Jak mi mineły nudności i wymioty ze względu na hormony, odezwały sie moje problemy gastryczne z którymi walcze cały czas, niestety teraz tylko dietą, bo leki odpadają. Czasem męczę się okropnie, bo nie mogę jeść surowych owoców i warzyw a truskawki, czereśnie, morele tak kuszą. A jak juz na coś się skusze to później cierpię . Na szczęście jest już coraz lepiej i pomału odrabiam kg stracone w I trymestrze.

Ale sie rozpisałam... mam nadzieję, że nie będziecie miały mi tego za złe.

witaj

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

My dziś jedziemy na USG połówkowe trzymajcie kciuki może i ja sie dowiem wreszcie co mam w środku heh

Ale mnie w nocy dzidziol kopał chyba mu sie chrapanie taty nie podobało heheh pierwszy raz tak dużo razy pod rząd było tak to do tej pory raz albo dwa było

To lece papatki

trzymam kciuki, ja już po

30t 1d - ?
Stary 2011-07-04, 16:57   #3038
kami5
Raczkowanie

witaminkaccc gratulacje Fajnie jest mieć córcię.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:58   #3039
dygotka8
Zakorzenienie

witaminkaccc zmieniłaś avatar i jakoś nie mogę Cię teraz poznać

Stary 2011-07-04, 16:59   #3040
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
witaminkacc gratuluję dziewczynkikla ski:

ślicznie dziękuje

30t 1d - ?
Stary 2011-07-04, 17:12   #3041
Seona
Zakorzenienie

Witaminka gratulacje!!

Dziewczyny, które znają płeć, możemy wyślemy PW do Ani aby dopisała w pierwszym poście? Strasznie jestem ciekawa ile jest dziewczynek, bo chyba wysyp mamy w naszym wątku

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:15   #3042
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
gosia witaj kochana, ja jestem z podkarpacia, a mniej więcej z której części? Ja z Roztocza

ja już naszykowana do gina ale jeszcze muszę jakąś godzinkę poczekać na męza, jest w pracy, wyrwie się na te 2, 3 godzinki i potem znowu do pracy.

Dziewczyny chodziłyście na usg z tżtami i pociechami starszymi?, my tak idziemy ale nie wiem czy lekarz tego nie skomentuje.
ja pochodzę z okolic Stalowej Woli
TŻ był ze mną na USG w 12 tc i na połówkowym, nie darował by sobie gdyby nie zobaczył małej. Ostatnio była nawet ze mną u gina, ale ja się średnio z tym czułam. 2 facetów a ja fotelu

Ale jak dostaliśmy gratisowo po połówkowym zdjęcie twarzy w 3d a całe badanie było w 2d to TŻ powiedział, że sobie oprawi w ramki i postawi na biurku w pracy i wszystkim się chwali piękna córą. Duma go rozpiera.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:27   #3043
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam.... przyznam, ze badanie trwało krótko, 30 min, ale babeczka lookneła wszystko, stwierdziła, że dzidzia zdrowa i dobrze odżywiona, rozwija się prawidłowo.... między nózkami nie znalazła nic, więc stwierdziła, że skoro do tej pory nic nie wyrosło to powinniśmy spodziewać się dziewuszki..... jestem przeszczęśliwa... i masakrycznie zakochana w swej córuni

jedynie moje wyniki nie najlepsze- mam za niski hematokryt oraz hemoglobine i za wysokie nautrofile.... babka przepisała urinal.... ale co to może być, znacie się, hę ?????

ale ważne ze Matylda nam rośnie i zdrowa jest
witaminka gratuluję córuni super, że mała zdrowa ja się nie znam na wynikach ale skoro urinal Ci przepisała to widocznie nie ma tragedii

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Witaminka gratulacje!!

Dziewczyny, które znają płeć, możemy wyślemy PW do Ani aby dopisała w pierwszym poście? Strasznie jestem ciekawa ile jest dziewczynek, bo chyba wysyp mamy w naszym wątku
Też jestem ciekawa jak to sie teraz rozkłada ale coś mi się wydaje że królują dziewczynki u nas
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:51   #3044
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Pozwolicie, że nadrobię Was później?
Ja tylko na chwilkę.

Tak na szybko, już po wizycie u lekarza. Szyjka 4 cm, zamknięta, z macicą wsio ok, a skąd pobolewania i ten napięty brzuch? Po prostu tak reaguję na rosnącą macicę widocznie i mam się z tym pogodzić.

A teraz o dzidziusiu
Zdrowy, waży 220g, pęcherz ok, żołądek ok, serduszko ok. Kręcił się i fikał.
No i najważniejsze, intuicja mnie nie myliła- CHŁOPIEC

No i niestety mam lekki stan zapalny pochwy i bakterie w moczu
Stary 2011-07-04, 17:55   #3045
elf27
Zadomowienie

Witaminka gratuluje Córci

Szpilka a dokladnie z których okolic SW pochodzisz? mam tam rodzinę

Mam pytanko, może znacie się na analizie moczu. Mój dr jest na urlopie i wizyta za 4tygodnie, a badanie zrobiłam dla siebie. Barwa, przejrzystość są ok, nie ma cukru, białka ani ciał ketonowych, inne rzeczy w normie, ciężar w normie, ph 5.5, ALE krwinki białe 4-5 w polu widzenia, liczne pasma śluzu i nabłonków płaskich, nabłonki okrągłe pojedyncze, flora bakteryjna pojedyncza, śladowy szczawian wapniowy.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:04   #3046
dygotka8
Zakorzenienie

elf-wg mnie wyniki w miarę ok ,tylko pij duż wody,jakąś żurawinę podjadaj i będzie ok,a próbkę na pewno dobrze pobrałaś??
u mnie to za każdym razem jeszcze mam krwinki czerwone ,ale w normie.
norma dla krwinek białych to 0-5 w polu widzenia,Ty masz akurat 5 więc jeszcze w normie się mieścisz.
a ciężąr właściwy ile wynosi?

ale się objadłam migdałów

Stary 2011-07-04, 18:10   #3047
elf27
Zadomowienie

Dygotka wydaje mi się, że dobrze pobrałam, wczesniej oczywiście dobrze się umyłam. We wcześniejszych wynikach miałam podobnie ale bez tego szczawianu, lekarka nic nie mówila, że coś nie gra. Ciężar właściwy 1.026 dla normy 1.005-1.030.
Ostatnio rzeczywiście mniej piłam, może to z tego ten szczawian bo ten śluz nabłonki to chyba z pochwy?

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:13
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:12   #3048
nettka_
Zadomowienie

Dziewczyny w którym miesiącu/tygodniu gin może określić płeć dziecka?
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:20   #3049
rojku
Rozeznanie

witajcie, nie było mnie przez weekend przez weselicha i nie dam rady Was nadrobić, ale widzę, że już coraz więcej dzieciaków się ujawnia i faktycznie wydaje się, że dziewuszek jest więcej, ciekawe...
Ja może poznam płeć w ten piątek. Już jestem strasznie ciekawa Bo ja maniaczka zakupowa jestem i już bym chciała poszaleć. Postanowiłam utworzyć swoją własną listę wyprawkową i powolutku zacząć kupować. Siedzę teraz na wanienkach. Myślałam, że nowość teraz to te wanienki anatomiczne, a tu patrzę.... wiaderka do kąpania Widziałyście?
Stary 2011-07-04, 18:25   #3050
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Przeleciałam szybciutko wonteczek i speszę donieść jak poszło na wizycie. Byłam zdumiona, zę lekarz tak dokładnie i skrupulatnie wszystko pokazuje i tłumaczy. Zaczyna mi się woda w nerce zbierać - to tłumaczy częstsze bóle brzucha. Po za tym wszystko w porządku. I będę miała chłopca Zaczynamy wyszukiwanie imienia.
Zapytałam również o te upławy wodniste i się dowiedziałam, że jeśli coś takiego się powtarza, upławy są dość obfite to należy sie jak najszybciej zgłosić w celu pobrania wymazu na obecność chlamydii.

Cytat:
Chawa mój lekarz pracujący w jednym z warszawskich szpitali powiedział,że położna powinna mnie oprowadzić właśnie,ze tak powiem jak przyjdę prosto z ulicy.Sama byłam strasznie zdziwiona.
Skoro lekarz tak powiedział to chyba wie lepiej, w końcu tam pracuje i zna panujące tam obyczaje.

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że są różne zdania na temat szkoły rodzenia. Ale ja jestem "ciemna" w opiece nad noworodkiem. Słyszałam, że instynkt i tak powie mi co mam robić. Ale postanowiłam na zajęcia chodzić. Mam nadzieję, że nie będziecie mnie od tego odwodzić Wiem, że to sporo kasy, ale zdecydowałam się i już Zobaczymy jak to będzie.
Każda z nas podchodzi do tematu indywidualnie. Dla mnie to po prostu stracony czas i pieniądze, bo ani na temat porodu ani na temat pielęgnacji noworodka nie dowiem się nic więcej prócz tego co już wiem. Jednak jeśli czujesz, ze Tobie jest coś takiego potrzebne...

joamic1 świetnie wyglądasz

mszpilka witam i gratuluję dziewczynki

witaminkaccc Tobie też gratuluję dziewczynki

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

witaminkaccc jeśli hemoglobina i hematokryt poleciały to masz anemię. Co do neutrofili to się nie oriętuję
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:28   #3051
OlusiaS
Wtajemniczenie

Chawa-super,ze wszystko dobrze .No i gratuluje chlopca .
Wiaderko mialam,nie korzystalam.Jakos nie wyobrazalam sobie trzymac malego za szyje i go myc.Balam sie,ze zrobie mu krzywde.Wanna to jednak wanna
Stary 2011-07-04, 18:28   #3052
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny w którym miesiącu/tygodniu gin może określić płeć dziecka?
można juz na usg genetycznym czyli tym w okresie 12-14 tygodniu ciąży,ale na usg połówkowym juz dokładniej widać-o ile dziecko ułoży sietak by conieco pokazać
czasem bywa,że dopiero na porodówce wiadomo....

Stary 2011-07-04, 18:33   #3053
Ona231
Zadomowienie

Dzień dobry

Ależ Wam zazdroszczę, że płeć znacie, ja nadal nie znam

mszpilka witamy, dziewczynki gratuluję, a dolegliwości minęły, czy trzymają Cie dalej ?

witaminkaccc dziewczynki również gratuluję i bardzo ładne imię

Chawa chłopczyka gratuluję Tak samo jak Gosiaczkowi

kkkasikkk ja też się wybieram chociaż by ze względu na to, żeby szpital zobaczyć i czegoś się dowiedzieć. Także na pewno odwodzić Cię nie będę A kiedy się wybierasz?

rojku widziałam nawet filmy na you tube o tych wiaderkach, ale mnie to nie przekonuję, chyba za bardzo się boję. Za to na pewno chusty spróbuję

elf27 wyniki nie są złe, także spokojnie

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:37
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:33   #3054
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Ja też zapisałam się do szkoły rodzenia. Pierwsze zajęcia mam 4 sierpnia, ale będę jeszcze na urlopie, także idę dopiero 8 sierpnia. Niestety szkoły rodzenia we Wrocławiu są dość drogie. W moim przypadku to koszt 340 zł za 32 godziny, czyli 2 miesiące.
kkkasikk my sie chyba tez zapiszemy do promyka, ale na wrzesien pazdziernik jednak. Glowny powod dlaczego tam to cena, dzwonilam do poloznej z Brochowa i tam 400zl, mamy tam na piechote i nasi znajomi tez beda z nami chodzic. Daj znac jak bedziesz po pierwszych zajeciach jak Ci sie podoba.

Z tego co slyszalam to szkola rodzenia to jest fajna dla TZ, bo moga sie bardziej wczuc i psychicznie przygotowac My jestesmy dosyc zieloni, tzn cos tam wiem ale doświadczenia brak.

Cytat:
Chawa mój lekarz pracujący w jednym z warszawskich szpitali powiedział,że położna powinna mnie oprowadzić właśnie,ze tak powiem jak przyjdę prosto z ulicy.Sama byłam strasznie zdziwiona.
z tego co slyszalam to w wielu szpitalach mozna poogladac porodowke, choc zazwyczaj pisza jednak zeby zadzownic i sie umowic. We wroclawiu to w ogole podobno najlepiej przyjsc wczesniej i spisac ankiete u anestozjologa.

witaminka, gosiaczek gratuluje coreczki i synka i udanych wizyt

A ja dzis po raz pierwszy kupilam cos dla dzieciatka. Bylam w smyku i choc wyprzedaze nie sa jakies szalowe 30-50 % to kupilam taki gruby pajacyk na 56 cm i 2 frotkowe na 62 cm. I faktycznie wszytskie ciuszki dla takich maluszkow(dziewczynek) to rozowe, jakby innych kolorow nie bylo jeden pajacyk jest zolty, ale i tak ma rozowe wstawki. troche bedzie lipa jak to jednak nie bedzie Kasia bo znajomi mi mowia, ze to nie moze byc dziewczynka bo za dobrze wygladam, zobaczymy
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:40   #3055
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Z tego co slyszalam to szkola rodzenia to jest fajna dla TZ, bo moga sie bardziej wczuc i psychicznie przygotowac My jestesmy dosyc zieloni, tzn cos tam wiem ale doświadczenia brak.

A ja dzis po raz pierwszy kupilam cos dla dzieciatka. Bylam w smyku i choc wyprzedaze nie sa jakies szalowe 30-50 % to kupilam taki gruby pajacyk na 56 cm i 2 frotkowe na 62 cm. I faktycznie wszytskie ciuszki dla takich maluszkow(dziewczynek) to rozowe, jakby innych kolorow nie bylo jeden pajacyk jest zolty, ale i tak ma rozowe wstawki. troche bedzie lipa jak to jednak nie bedzie Kasia bo znajomi mi mowia, ze to nie moze byc dziewczynka bo za dobrze wygladam, zobaczymy
Aniolina z tym przesądem to nie wiem czy to się sprawdza Wszystko się okaże.
O szkołach rodzenia tez takie opinie słyszałam, po za tym zawsze taka wiedza się przydaję
Stary 2011-07-04, 18:41   #3056
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ah,zapomnialam pogratulowac dzisiejszym pozostalym dziewczynom,ktore mialy wizyty .Gratulacje dobrych wynikow i poznania plci
Stary 2011-07-04, 18:46   #3057
marli
Raczkowanie

dzień dobry

Witaminka gratuluję córci
Gosiaczek i Chawa gratuluję synków

Witam też nową mamusię i gratulacje córci

Glam dobry pomysł z tą książką Zawitkowskiego - muszę ją kupić
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:47   #3058
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
A teraz o dzidziusiu
Zdrowy, waży 220g, pęcherz ok, żołądek ok, serduszko ok. Kręcił się i fikał.
No i najważniejsze, intuicja mnie nie myliła- CHŁOPIEC
Gosiaczek, gratulacje zdrowego syneczka

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Po za tym wszystko w porządku. I będę miała chłopca Zaczynamy wyszukiwanie imienia.

Zapytałam również o te upławy wodniste i się dowiedziałam, że jeśli coś takiego się powtarza, upławy są dość obfite to należy sie jak najszybciej zgłosić w celu pobrania wymazu na obecność chlamydii.
Ad.1. Chawa, gratulacje zdrowego syneczka

Ad.2. No to się zmartwiłam tą chlamydia Ja wizytę mam dopiero 20 lipca i wtedy zapytam. Teraz spróbuje jakieś globulki przez kilka dni Może minie. Jakieś bardzo obfite nie są, że np. przesiąkają majtki czy coś W poprzedniej ciąży też miałam taki śluz i żadnych badań nie robiłam

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Postanowiłam utworzyć swoją własną listę wyprawkową i powolutku zacząć kupować. Siedzę teraz na wanienkach. Myślałam, że nowość teraz to te wanienki anatomiczne, a tu patrzę.... wiaderka do kąpania Widziałyście?
Z wanienek to polecam tą: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=198&next=1

Wiaderko ma bardzo dobre opinie Poczytaj sobie, mamy zazwyczaj są zachwycone https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...erko+k%B1pieli

Ja mam plan, że we wrześniu wszystko wypiorę i wyprasuję, przywiozę kołyskę, wanienkę (tę co wyżej polecam) i będzie stało

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:49   #3059
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

OlusiaS, Ona231 dziękuję

Cytat:
Zgadzam sie - większość mężczyzn nie wie co do czego. A jeśli planuje sie poród rodzinny to dobrze by było aby osoba towarzysząca pomagała a nie przeszkadzała. Ja doświadczenia w rodzeniu też nie mam, w kwestii opieki nad noworodkiem to już po praktykowałam.

Cytat:
z tego co slyszalam to w wielu szpitalach mozna poogladac porodowke, choc zazwyczaj pisza jednak zeby zadzownic i sie umowic. We wroclawiu to w ogole podobno najlepiej przyjsc wczesniej i spisac ankiete u anestozjologa.
Tu gdzie ja mieszkam to niestety robią problemy.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 18:51   #3060
dygotka8
Zakorzenienie

Seona a ja plan,że we wrześniu kupię to co bedzie potrzebne

muszę poczytać co na wyprawkę jest potrzebne to może po udanej wizycie cos juz kupię....

ja się właśnie zastanawiam nad tą książką Zawitkowskiego,ale nie wiem czy tą co glamourous poelcała czy tą drugą-wydana w tym roku-muszę w empiku obejrzeć i porównać .

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-04 o 18:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości