Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 21:06   #3091
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Ten zestaw kąpielowy jest fajny ale ja bym nie miała gdzie tego postawić. I tak będę mieć zagadkę gdzie stawiać wanienkę
Chawa, nie to że namawiam, ale to właśnie dużo miejsca nie zajmuje, bo to wanienka i przewijak w jednym-do tego półki na różne rzeczy np. pampersy i inne akcesoria do kąpieli. A przewijak i tak raczej będziesz mieć. Tak to wyglądało u mnie To naprawdę jest nieduże- widać po wielkości dziecka

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to chłopczyk:jup i:

Ale gin mnie zmartwił bo coś z moją szyjką nie tak, jakby się skracała, w pierwszej ciąży miałam tak samo, w 24tc, i mam się mega oszczędzać i dostałam luteinę i nospę dwa razy dziennie.
Ad.1 Ela, gratuluję synka! Macie już imię, jak Twój starszy Synek ma na imię?

Ad.2. Ale co się dzieje z tą szyjką? Ile ma cm? Moja w tej ciąży w w 16 tyg. miała 4,6 cm.
W poprzedniej ciąży mi też się skracała, w 22 tyg. miałam 3 cm. To niby dużo, ale patrząc od poprzedniej wizyty gdzie miała 4,5 cm w ciągu 4 tyg. skróciła mi się o ponad 1,5 cm!! Leżała plackiem, 2 razy w tyg. miałam pozwolenie na chodzenie i tak wyleżałam, że w dzień porodu nie miałam już szyjki, rozwarcie na 2 palce i jak dostałam skurczy to poszło łatwo i przyjemnie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Seona ta wanienka, którą polecasz jest fajna, ale niestety u nas w mieszkaniu brakuje miejsca na cokolwiek, więc będę się gimnastykować, żeby zmieścić jakoś te najpotrzebniejsze rzeczy.
Rojku, nie to że namawiam, ale to właśnie dużo miejsca nie zajmuje, bo to wanienka i przewijak w jednym-do tego półki na różne rzeczy np. pampersy i inne akcesoria do kąpieli. A przewijak i tak raczej będziesz mieć. Tak to wyglądało u mnie To naprawdę jest nieduże- widać po wielkości dziecka

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Ja mam męża przy sobie a w domu wiesz jak to u teściów wolała bym tu nie mieszkać;/

Dziewczynki mam zdrowego synka tak sie ciesze
Ad.1. Basiula to coś mi się pomieszało, że Twój mąż wyjeżdża na zarobek i będziecie się budować, a na czas wyjazdu zostajesz sama w domu z teściami i tym agresywnym szwagrem

Ad.2. Gratuluję zdrowego Synka

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Podobno to jelita coś są chore :/
Dostalam skierowanie na oddział, jak do rana nie przejdzie, to mam się zgłosic...
Tincia trzymaj się. A co się dzieje, jaki to ból? Może nie trzeba będzie zostać???

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ogladałam tą wanienkę w Słoniu.... jakoś nie przypadła mi do gustu... niby wszystko pod ręka ale jakieś mało.....hmmm... stabilne, takie tandetne mi sie wydalo :/ ja chyba zwykła wanienke na komode ciach, pach i kąpu kąpu.... zresztą jeszcze nie wiem
Witaminka, co kto woli Jak wolisz tradycyjną wannę to spoko Dla mnie to mega wygodne było i zajmowało niewiele miejsca

I jak wygląda mój wózek na żywo (zdjęcie sprzed 2 lat).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wanienka....jpg (21,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wanienka.jpg (42,5 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wanienkaa...jpg (14,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wanienkaa.jpg (12,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wozek.jpg (123,4 KB, 56 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:11   #3092
Anusiak 83
Raczkowanie

Gratuluję podejrzenia, co wasze maluszki chowają między nóżkami Mi lekarz pod koniec maja powiedział, że na 70% chłopak, jutro mam wizytę, to może się dowiem na 100%. Ale czuję że to syn będzie

Zgadzam się Darusią - jeśli chodzi o lekarzy mających praktykę prywatną i na nfz - państwowo tyle nie zarobią. Niemniej jednak na Twoim miejscu ggoraa też bym wściekła chodziła. Daj znać jak będziesz wiedziała co i jak.

tincia

off topic - Ale mi tż dzisiaj na nerwy działa, grrrrrrrr
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:20   #3093
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ad.1. Basiula to coś mi się pomieszało, że Twój mąż wyjeżdża na zarobek i będziecie się budować, a na czas wyjazdu zostajesz sama w domu z teściami i tym agresywnym szwagrem

Ad.2. Gratuluję zdrowego Synka

.

aaaaaa to dobrze kojarzysz ale jednak z wyjazdu nici musimy sie niestety tu meczyc niewyobrażam sobie jak to będzie jak sie mały urodzi...........

dziewczyny ile wasze dzieci ważyły na połówkowym??? mój synal 430 g szyjka 4 cm i ogóllnie wszystko dobrze jest

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:37   #3094
ela3010
Zadomowienie

Ona ja kocham wszystko oprócz fantastyki, kryminały i sensacyjne jak najbardziej, powieści, romantyki też. Z fantastyk to gdyby mi się trafił harry potter bądź władca pierścieni to nie pogardzę bo to bardzo znane i zachwalane książki. Mam też powieści religijne, kryminały chmielewskiej itp.
Wiec może jakoś się ugadamy

Seona mój syn ma 4lata(w październiku skończy), ma na imię Mateusz, a maleństwo to chyba będzie Miłosz, muszę jeszcze tżta przerobić.
Dziś z tżtem i syniem byłam pierwszy i jedyny raz u gina, poza tym gabinet z usg jest piętro wyżej od gabinetu z samolotem. no i wzięłam chłopaków ze względu na płeć, żeby zobaczyli na żywca. Gin rozmawiał z synem, pytał o przedszkole, kolegów, o imię dla dzidzi. W końcu zapytał co chciałby mieć, a on że brata to i gin mówi to i będziesz miał, nawet z imieniem się wygadał.
A potem w domu stwierdził że jednak chce dziewczynkę, to pytam dlaczego, on mi na to że dziewczynki są ładne, to ja mu na to , a ty jesteś śliczny a jesteś chłopcem a on mi na to : to niech będzie ten chłopak

To się rozpisałam
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:45   #3095
Seona
Zakorzenienie

Ela, Miłosz i Krzysztof to moje ukochane męskie imiona

Ja właśnie spakowałam torbę do szpitala Sprzątałam w szafie, to włożyłam od razy do torby szlafrok, 2 koszule nocne, 2 ręczniki kąpielowe, kapcie (czekam na klapki pod prysznic z Allegro), kosmetyki tj. szare mydło w płynie na ranę, mydło w kostce,szczoteczkę i pastę do zębów, krem do rąk, balsam do ust, czepek pod prysznic, opaskę na włosy, gumki do włosów, 2 staniki do karmienia, para majtek fizelinowych i para siatkowych I papierowy ręcznik i 2 paczki chusteczek higienicznych.

Mam nadzieję, że żaden przesąd mnie nie dopadnie, ale miałam o wszystko porozrzucane po szufladach (staniki do karmienia z normalnymi, majtki siatkowe i fizelinowe nieotwarte znalazłam w jakieś innej szufladzie, to wszystko razem spakowałam i jest

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-07-04 o 21:51 Powód: dopisek
Stary 2011-07-04, 21:47   #3096
dygotka8
Zakorzenienie

ela ja właśnie takie ksiązki lubie jak Ty,a kupiłam kryminał-i jest do d....przemęczę się,ale szkoda kasy;/
jakąs fajną optymistyczna powieść bym chciała bo to co czytam to mnie dołuje

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:53   #3097
Seona
Zakorzenienie

Ja właśnie spakowałam torbę do szpitala Sprzątałam w szafie, to włożyłam od razy do torby szlafrok, 2 koszule nocne, 2 ręczniki kąpielowe, kapcie (czekam na klapki pod prysznic z Allegro), kosmetyki tj. szare mydło w płynie na ranę, mydło w kostce,szczoteczkę i pastę do zębów, krem do rąk, balsam do ust, czepek pod prysznic, opaskę na włosy, gumki do włosów, 2 staniki do karmienia, para majtek fizelinowych i para siatkowych I papierowy ręcznik i 2 paczki chusteczek higienicznych.

Mam nadzieję, że żaden przesąd mnie nie dopadnie, ale miałam o wszystko porozrzucane po szufladach (staniki do karmienia z normalnymi, majtki siatkowe i fizelinowe nieotwarte znalazłam w jakieś innej szufladzie, to wszystko razem spakowałam i jest

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

qrcze dubel chciałam edytować tylko

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-04, 22:08   #3098
dygotka8
Zakorzenienie

no właśnie,prócz szukania później koszul jeszcze szlafrok będę musiała kupić...ale jaki??frotte za gruby chyba i za ciężki,taki cieńszy bym wolała....zawsze chciałam mieć szlafrok,ale nigdy nie miałam jeszcze....

mam rogala 7days...ale chyba godz 22 to za póxno na zjedzenie go

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Seona-kiedy będziesz odbierała te legginsy co wczoraj je kupowałaś na allegro??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:29   #3099
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Tincia trzymaj się. A co się dzieje, jaki to ból?
Ból jest dziwny do zobrazowania, rwie mnie podbrzusze, takie skurcze jakby ktoś mocno zduszał wnętrzności i puszczał, w okolicy jajkników-tak bardziej po bokach... i jakby odbyt mnie rwał, tak w środku (to miejsce ciężko określić :/ ) Wczoraj miałam wrażenie jakby mi ktoś od srodka próbował przepchnąć piłeczkę tenisową...
Teraz spałam (wstałam 30min temu) i wydaje mi się, że jest ciut lepiej, ale nie wiem czy sobie nie wmawiam... i się zastanawiam jaką ważność ma skierowanie na oddział. Np. jakbym jutro nie poszła, a jutro wieczorem by się okazało, że jest gorzej, to czy po jutrze moge iść na to skierowanie? Orientuje się któraś?

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:30   #3100
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nie milosz tez sie podoba, ale ja sie juz chyba tak przyzwyczailam do tego Kacperka ze zostanie Kacper, chociaz tz mowi ze jak chce to juz sie w ostatecznosci na tego milosza zgodzi jeszcze franek wchodzil w gre...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:35   #3101
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczyny ile wasze dzieci ważyły na połówkowym??? mój synal 430 g
Moja 315g- to był 20tc

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:39   #3102
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny ile wasze dzieci ważyły na połówkowym??? mój synal 430 g szyjka 4 cm i ogóllnie wszystko dobrze jest
Ile szyjka ma to nie wiem, ale dzidzia w czasie badania wazyla 440 gram (+/- 64g obok wpisane). a bylam w 21 tydz i 4 dzien na badaniu.

Cytat:
Ela, Ja właśnie spakowałam torbę do szpitala Sprzątałam w szafie, to włożyłam od razy do torby szlafrok, 2 koszule nocne, 2 ręczniki kąpielowe, kapcie (czekam na klapki pod prysznic z Allegro), kosmetyki tj. szare mydło w płynie na ranę, mydło w kostce,szczoteczkę i pastę do zębów, krem do rąk, balsam do ust, czepek pod prysznic, opaskę na włosy, gumki do włosów, 2 staniki do karmienia, para majtek fizelinowych i para siatkowych I papierowy ręcznik i 2 paczki chusteczek higienicznych.

Ja nawet nie mam listy zrobionej co tu mowic o pakowaniu sie heheh.
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no właśnie,prócz szukania później koszul jeszcze szlafrok będę musiała kupić...ale jaki??frotte za gruby chyba i za ciężki,taki cieńszy bym wolała....zawsze chciałam mieć szlafrok,ale nigdy nie miałam jeszcze....

mam rogala 7days...ale chyba godz 22 to za póxno na zjedzenie go
Ja w tej chwili juz wiem, ze raczej koszuli nie bede miec. Za pierwsyzm razem wyladowalam w t-shircie i takich lekkich spodniach dresowych i tym razem tez stawiam na te spodnie i raczej koszulki na ramionka- latwiej sie wydostac do karmienia mi z nich bylo...a jesli chodzi o szlafrok to bylo tak cieplo i duszno na sali, ze ani razu go nie mialam. Teraz bede rodzic na jesieni, wiec pewnie zapakuje moj domowy frotte. Co do stanikow do karmienia mam dwa-ale wkladalam je tylko do spania, aby trzymaly wkladki na moj wyciekajacy pokarm, a za dnia to raczej nie nosilam- biust mi bardzo urosl i musialam miec usztywniony stanik, bo zaraz bym miala z piersi nalesniki

Najwaznijesze dla mnie teraz na porodowke to paczka gum mietowych, duzo wody do picia i cos do przekaszenia- bo glod dopada w dziwnych chwilach

A co do rogala na noc- wcinaj smialo- bede miec mniejsze wyrzuty , ze zaraz bede jesc tosty ociekajace ketchupem
Stary 2011-07-04, 22:46   #3103
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

czepek?? to ty sie na basen wybierasz?hehehe
ja po porodzie smigalam tylko z podkladami bez majtek i podmywalam sie sama woda dokladnie i powiem wam ze szybciutenko mi sie zagoilo wszystko, ale w tym mejtkach siatkowych to po domu chodzilam... w szpitalu nie uzywalam zadnych

Cytat:
Ból jest dziwny do zobrazowania, rwie mnie podbrzusze, takie skurcze jakby ktoś mocno zduszał wnętrzności i puszczał, w okolicy jajkników-tak bardziej po bokach... i jakby odbyt mnie rwał, tak w środku (to miejsce ciężko określić :/ ) Wczoraj miałam wrażenie jakby mi ktoś od srodka próbował przepchnąć piłeczkę tenisową...
Teraz spałam (wstałam 30min temu) i wydaje mi się, że jest ciut lepiej, ale nie wiem czy sobie nie wmawiam... i się zastanawiam jaką ważność ma skierowanie na oddział. Np. jakbym jutro nie poszła, a jutro wieczorem by się okazało, że jest gorzej, to czy po jutrze moge iść na to skierowanie? Orientuje się któraś?
ja bym poszla bez czekania jesli czujesz nadal po jaka cholere ryzykowac?
A.Camus
Stary 2011-07-04, 23:07   #3104
muffinka90
Zakorzenienie

Witajcie mamuski, nawet nie probuje was nadganiac, bo przy tej predkosci neta nie ma szans, ale melduje, ze dotarlismy calo, chociaz dopiero o polnocy. Kostki zginely w opuchliznie, a kregoslup w d.... mlody tez nie lubi PKP, do od Szczecina do gdanska kopal bez przerwy, myslalam, ze wyjde z siebie i siade obok, do tego tlok masakryczny, na szczescie pozniej sie uspokoil.
A teraz odpoczywamy, goscimy sie itd, tylko pogoda ,arna, dopiero dzis mniej pada.
mam nadzieje, ze wszystko u was w porzadku, postaram sie troche chociaz podczytac, buziaki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 00:28   #3105
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

Seona-kiedy będziesz odbierała te legginsy co wczoraj je kupowałaś na allegro??
Ad.1. Dygotka, ja nie używałam szlafroka za pierwszym razem, wzięłam na wszelki wypadek i teraz też Strasznie gorąco jest na porodówkach.

Ad.2. Jutro idę odebrać.

Cytat:
Ból jest dziwny do zobrazowania, rwie mnie podbrzusze, takie skurcze jakby ktoś mocno zduszał wnętrzności
Tincia, Mnie też tak czasem rwie i tak jakby jajniki, ale zażywam wtedy magnez i nospę i przechodzi. Nie wiem jak to jest z tym skierowaniem

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czepek?? to ty sie na basen wybierasz?hehehe

ja po porodzie smigalam tylko z podkladami bez majtek i podmywalam sie sama woda dokladnie i powiem wam ze szybciutenko mi sie zagoilo wszystko, ale w tym mejtkach siatkowych to po domu chodzilam... w szpitalu nie uzywalam zadnych
AD.1. Darusiaaaa taki czepek http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...og&sa=N&tab=wi
Zawsze na "wyjazdy" biorę, jak wiem, że będę brać prysznic a niekoniecznie chcę moczyć włosy

Ad.2. Mnie położne przekonały do szarego mydła i mi również rana szybko się zagoiła. Te wszelkie wynalazki tyypu Tantum Rosa czy z jakiejś brzozy to podobno pic na wodę Ja leżałam na sali też bez majtek, tylko z podkładem. Majtki zakładałam jak szłam do WC, żeby mi podpaska po drodze nie wypadła

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-05, 07:46   #3106
glamourous
Zakorzenienie

witajcie dziewczynki, ale naprodukowalyscie przez to jedno popoludnie

gratuluje wszystkim mamusiom ktorym sie udalo maluszki podejrzec no i oszczedzajcie sie dziewczyny jak wam sie szyjki cos skracaja- sama jestem ciekawa co mi dzis lekarz powie o mojej

a ja sie zastanawiam sluchajcie, jak mnie kopie po prawej to sobie zawsze mowie ze to Adas - a jak juz urodzimy to skad ja bede wiedziala czy to Adas??? mam na mysli jak juz maluchy wyjda(lub zostana wyjete) to skad ja bede wiedziala ktory jest ten prawy a ktory lewy? no chyba ze sie okaze ze jedno z nich to dziewczynka ale martwie sie ze jednak chlopcy obaj bo statystycznie cos duzo dziewczynek na forum

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

o wiaderku ogladalam kiedys w telewizji sniadaniowej, musze poszukac ile taki gadzet kosztuje...dla SOni mialam wanienke zwykla, tzn najpierw dostalam taka wypasiona o taka- z hamaczkiem podwieszanym

http://fdimages.fairfax.com.au/crtvs...th_240x200.jpg

i w ogole tego gowna nie uzywalam, co to za pomysl zeby dzieciak wisial nad woda i sie go jakos z gory polewalo...

potem przyjechalam do rodzicow na 2 miesiae i kupilam po prostu taka gabke- podkladke ktora wkladalam do duzej wanny. a potem caly czas w duzej...

no a w ogole a propos pierwszych kapieli- w szpitalu mieli takie wielkie zlewy i wiecie co mnie zaskoczylo- polozna zrobila temp wody naprawde goraca, ponad zalecane 36- mala byla zachwycona, usnela blogo i w ogole zawsze kapiele uwielbiala

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:

Seona kurcze szybka jestes ja sobie dopiero jakies koszulki nocne musze kupic, takie mi sie podobaja
http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...680554691.html

bo kurcze reszta na tym allegro to wszytskie takie same- albo muzzy ktore same w sobie zle nie sa, ale jest ich cale morze, albo takie z misiakami- infantylne jak dla takiej starej baby jak ja
Stary 2011-07-05, 08:38   #3107
basiula19
Zadomowienie

ja niby mam 22t3d a z usg wyszło, że 21t5d także coś koło ciebie......według usg termin teraz mam na 9 listopada.....to juz mój 3 termin mam jeszcze na 4 i 11 heheh

czyli mój synuś jest nawet duży a tak sie bałam, że będzie kruszynka malutka.....

wczoraj w auchan kupiłam 2 bodów na 62 cm jakaś promocja była po 5 zł......

kurcze jutro ide na glukoze faktycznie to takie straszne jak mówią???

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:41   #3108
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry

a ja za pakowanie mam zamiar sie wziac w polowie grudnia! wczesniej nie, nigdzie sie wczesniej nie wybieram, koniec i kropka!
kupie koszule, w pizamie by mnie krocze obcieralo hehe:P tak mi sie wydaje przynajmniej:P

seona ja z tym czepkiem to tak zartowalam wiem o co chodzi ja to nie musze sie zaopatrywac w takie cuda bo moje wlosy maja moze ze 3 cm dlugosci hehehe, no teraz po jednej stronie sa troszke dluzsze a po drugiej wyciete....

mala wstala o 8 , oby dzisiaj w dzien pospala bo musze sporo rzeczy porobic a przy niej sie nie da;/

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

basiula tyle ze okropnie slodkie, a czy straszne -raczej nie.

terminu sie trzymaj 1 mnie tez sie zmienialy z Oliwia, teraz tez mi skacze bo na 24 mialam 1 a pozniej kolo 19 -12 wychodzilo bo maluch duzy ale ten 1 jakos najbardziej do mnie przemawia...
A.Camus
Stary 2011-07-05, 08:53   #3109
lina84
Rozeznanie

hey mamusie kiedy będziecie kupowały wyprawkę dla maluszka???
Ja planowałam we wrześniu,ale musze przełozyć na październik -bo okazało się że mamy 2 wesele i to jeszcze jeseśmy świadkami oboje .
Więc z przyczyn finansowych musze przełożyć,mam nadzieje że będe się czuła dobrze-bo bardzo chciałabym wybierać -a tż to wiadomo jak zrobi zakupy .Naszczęscie wózek ,łóżeczko ,wanienkę dostanę ,ale wczoraj usiadłam i zrobiłam liste innych rzeczy -to wyszła spora a to pewnie i tak nie wszystko ...
Za pare dni ide na wizytę to zobaczę jak urósł malutki buźka
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 08:54   #3110
glamourous
Zakorzenienie

no ja tez koszule chyba- chociaz po domu do karmienia pizamy tez byly ok, niekoniecznie ciezarne, mogla byc zwykla- po prostu bluzka do gory i szlo

a ja sobie wlasnie zamowilam biustonosz do karmienia z triumpha - dziewczyny na watku o ciuszkach polecaly ciekawa jestem czy rzeczywiscie takie cudo
Stary 2011-07-05, 08:55   #3111
ggoraa
Zadomowienie

Dziewczyny trzymjacie mnie , bo eksploduje!!!!!!!!
...sie okazalo, ze ta moja gin franca przyjmuje na kase chorych! i oprocz niej jeszcze 2 innych lekarzy!!! A ona mi w twrarz beszczelnie mowila, ze nie ma nikogo kto na kase chorych zrobi mi usg...nie wspominajac o kierowaniu mnie na badania przez nfz!!!

Tesciowa mnie zapisala do mojej na wizyte-ale stchorzylam i przepisalam sie do innej na 18-ego ....i teraz pytanie, czy mam olac ta moja zaczac chodzi na nfz- nie wiadomo, czy mi wystawia l4 ta druga, no i poza tym zeby nie bylo ze tamta sie bedzie mscic i mi pozniej przy porodzie da odczuc , ze ja ''zdradzilam''...jestem taka zla, ze az chce mi sie plakac- czuje sie jak taki naiwniak zaoszczedzilabym 1000zl ( bo juz tyle mnie kosztuje prowadzenie ciazy)..

Co za zenada roku!!!
Stary 2011-07-05, 09:01   #3112
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to przesadzila jak mowila ze nie ma nikogo, ja bym poszla do niej i zapytala dlaczego tak mowila wprost, jesli odpowiada ci jako lekarz to czego tchorzysz?
idz i pogadaj tak po prostul ze skoro na nfz przyjmuje to tyt chcesz chodzic na nfz.

to ze kierowala cie prywatnie na badania wcale mnie nie dziwi...zwlaszcza ze chodzilas do niej prywatnie....

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

po domu w dresach smigalam ale w szpitalu duzo wygodniej mi bylo w koszulach....

agnieszka albo inne dziewczyny , ktore sie orientuja jak wygladaja porody w anglii??
bo mozliwe ze 2 dziecko urodzi sie juz tam....
A.Camus
Stary 2011-07-05, 09:02   #3113
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Strasznie jestem dziś niewyspana - az same ślipaki mi się zamykają. Co s mi sie ostatnio źle sypia, ale to chyba dlatego, że dwie noce sama w łóżku bez tż-ta

Cytat:
Chawa, nie to że namawiam, ale to właśnie dużo miejsca nie zajmuje, bo to wanienka i przewijak w jednym-do tego półki na różne rzeczy np. pampersy i inne akcesoria do kąpieli. A przewijak i tak raczej będziesz mieć. Tak to wyglądało u mnie To
Ja przewijak dostane od siostry - będzie leżał na komodzie. Byc może również dostanę wanienkę - ale pewności nie mam. kolo komody ustawię łóżeczko na które zawieszę taki organizer z kieszonkami - więc półki na rzeczy są mi nie potrzebne. Na komodzie ustawie sobie najpotrzebniejsze kosmetyki i górna szuflada komody też bedzie przeznaczona na rzeczy które dobrze miec pod ręką.
Gdybym tak bogatej wyprawki nie dostawa, to pewnie bym pomyślała o tym wózeczku.

Cytat:
i się zastanawiam jaką ważność ma skierowanie na oddział. Np. jakbym jutro nie poszła, a jutro wieczorem by się okazało, że jest gorzej, to czy po jutrze moge iść na to skierowanie? Orientuje się któraś?
Lekarz z jakiś powodów dał Ci skierowanie. Poza tym ja na Twoim miejscu nawet bym sie nie zastanawiała. Nikt nie lubi leczenia w szpitalu, ale zdrowie Twoje i dziecka jest chyba ważniejsze. Jakby coś się wydażyło yo potem plułabyś sobie w brodę, lepiej dmuchać na zimne.

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Ile szyjka ma to nie wiem, ale dzidzia w czasie badania wazyla 440 gram (+/- 64g obok wpisane). a bylam w 21 tydz i 4 dzien na badaniu.
A ja na odwrót nie wiem ile wazy maluch (tyle tych informacji było), a szyjka ma 4,5cm.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
gratuluje wszystkim mamusiom ktorym sie udalo maluszki podejrzec no i oszczedzajcie sie dziewczyny jak wam sie szyjki cos skracaja- sama jestem ciekawa co mi dzis lekarz powie o mojej

Seona kurcze szybka jestes ja sobie dopiero jakies koszulki nocne musze kupic, takie mi sie podobaja
http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...680554691.html

bo kurcze reszta na tym allegro to wszytskie takie same- albo muzzy ktore same w sobie zle nie sa, ale jest ich cale morze, albo takie z misiakami- infantylne jak dla takiej starej baby jak ja
Będę trzymać za wizytę. Koszulka fajna - ja też muszę zacząć sie za jakimiś rozglądac, bo powoli zaczynam sie nie mieścić. Mi się podobają te z misiami i żyrafami.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja za pakowanie mam zamiar sie wziac w polowie grudnia! wczesniej nie, nigdzie sie wczesniej nie wybieram, koniec i kropka!
kupie koszule, w pizamie by mnie krocze obcieralo hehe:P tak mi sie wydaje przynajmniej:P
Ja zacznę się pakować na początku listopada - uwzględniając margines poślizgu, wtedy to poród będzie już o czasie
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 09:10   #3114
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
hey mamusie kiedy będziecie kupowały wyprawkę dla maluszka???
Ja większość rzeczy dostałam. To czego mi brakuje to sobie sukcesywnie dokupuję. w tm miesiącu mam zamiar kupić nożyczki, gruszkę, szczotkę i termometr do wody.

Cytat:
...sie okazalo, ze ta moja gin franca przyjmuje na kase chorych! i oprocz niej jeszcze 2 innych lekarzy!!! A ona mi w twrarz beszczelnie mowila, ze nie ma nikogo kto na kase chorych zrobi mi usg...nie wspominajac o kierowaniu mnie na badania przez nfz!!!
Mega świnia z tej doktorki. Pewnie ściemniała, żeby kasiory nie stracić - lekarze pod tym względem to straszne żydki. Ja na Twoim miejscu poszłabym do niej na nfz, a że wredna jestem to bym jej wówczas przypomniała, ze twierdziła iż na kase chorych nie przyjmuję - ale by jej było łyso.
Stary 2011-07-05, 09:10   #3115
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

Tesciowa mnie zapisala do mojej na wizyte-ale stchorzylam i przepisalam sie do innej na 18-ego ....i teraz pytanie, czy mam olac ta moja zaczac chodzi na nfz- nie wiadomo, czy mi wystawia l4 ta druga, no i poza tym zeby nie bylo ze tamta sie bedzie mscic i mi pozniej przy porodzie da odczuc , ze ja ''zdradzilam''...jestem taka zla, ze az chce mi sie plakac- czuje sie jak taki naiwniak zaoszczedzilabym 1000zl ( bo juz tyle mnie kosztuje prowadzenie ciazy)..

Co za zenada roku!!!
ggora a czemu by sie miala mscic? myslisz ze az taka sucz nieskrobana z niej???
ja bym chodzila na nfz, to wcale nie jest tak ze juz ci z 4 wizyty zostaly, bo w ostatnim trymestrze sie chodzi co 2 tygodnie a na finiszu nawet i co tydzien...wiec jeszcze sporo mozesz zaoszczedzic
ja bym poszla na bezczela i do niej i wyrazila zdumienie i wielka radosc- nie wiedzialam ze pani przyjmuje tez na nfz, szkoda bo bym od poczatku chodzila no ale lepiej pozno niz wcale...cos w tym stylu. i po reakcji zobacz- na jednej wizycie ci przeciez glowy nie urwie. a jak bedzie niemila to zawsze sie mozesz przepisac do nnego. a moze jej sie troche glupio zrobic?????
Stary 2011-07-05, 09:14   #3116
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja bym poszla i tez powiedziala co mysle , bo co innego by bylo gdybys nie pytala to wtedy wcale bym sie nie dziwila ze cie prywatnie tylko przyjmuje przyjmujac na nfz, jesli zdecydowalas sie prywatnie chodzic to jej sie nie dziwie szczerze mowiac, no ale jak juz pytalas to przesadzila
A.Camus
Stary 2011-07-05, 09:15   #3117
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

glamourous mszczenie sie przez lekarza jest nie etyczne, ale faktem jest, ze jak sie nadepnie takiemu na odcisk to efekt może byc nieprzyjemny. Ludziska się boją i wolą nie podskakiwać, a pacjent ma swoje prawa. Ja też oczekuję, że sie mną dobrze zajmą - tak jak powinni - ale jak trzeba to o swoje walczę.

Stary 2011-07-05, 09:16   #3118
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Darusiaaaa bardzo łagodnie to ujęłaś.

Stary 2011-07-05, 09:18   #3119
ggoraa
Zadomowienie

Kurde, zobacze jesli wlasnie ta nowa bedzie spoko, to chyba bez ogrodek tamta zleje i zostane na nfz... no czlowiek sie uczy na bledach- moja wina, moglam sie bardziej doifnormowac:/

A dla odmiany moj synek dzis jeszcze dal mi w nocy prezent- obudzil sie o 4:30 i gadac mu sie zachcialo i nie spal do 6 rano, wiec kawe szybko musze w siebie wlac.
Stary 2011-07-05, 09:20   #3120
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Ja większość rzeczy dostałam. To czego mi brakuje to sobie sukcesywnie dokupuję. w tm miesiącu mam zamiar kupić nożyczki, gruszkę, szczotkę i termometr do wody.

Mega świnia z tej doktorki. Pewnie ściemniała, żeby kasiory nie stracić - lekarze pod tym względem to straszne żydki. Ja na Twoim miejscu poszłabym do niej na nfz, a że wredna jestem to bym jej wówczas przypomniała, ze twierdziła iż na kase chorych nie przyjmuję - ale by jej było łyso.
wypraszam sobie
nie dość, że obraźliwe dla grupy zawodowej, to jeszcze stygmatyzujące narodowościowo inną grupę

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości