|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
To naprawdę jest nieduże- widać po wielkości dziecka Cytat:
Ad.2. Ale co się dzieje z tą szyjką? Ile ma cm? Moja w tej ciąży w w 16 tyg. miała 4,6 cm. W poprzedniej ciąży mi też się skracała, w 22 tyg. miałam 3 cm. To niby dużo, ale patrząc od poprzedniej wizyty gdzie miała 4,5 cm w ciągu 4 tyg. skróciła mi się o ponad 1,5 cm!! Leżała plackiem, 2 razy w tyg. miałam pozwolenie na chodzenie i tak wyleżałam, że w dzień porodu nie miałam już szyjki, rozwarcie na 2 palce i jak dostałam skurczy to poszło łatwo i przyjemnie ![]() Cytat:
To naprawdę jest nieduże- widać po wielkości dziecka Cytat:
![]() Ad.2. Gratuluję zdrowego Synka Cytat:
![]() Cytat:
Jak wolisz tradycyjną wannę to spoko Dla mnie to mega wygodne było i zajmowało niewiele miejsca![]() I jak wygląda mój wózek na żywo (zdjęcie sprzed 2 lat ).
|
||||||
|
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję podejrzenia, co wasze maluszki chowają między nóżkami
Mi lekarz pod koniec maja powiedział, że na 70% chłopak, jutro mam wizytę, to może się dowiem na 100%. Ale czuję że to syn będzie Zgadzam się Darusią - jeśli chodzi o lekarzy mających praktykę prywatną i na nfz - państwowo tyle nie zarobią. Niemniej jednak na Twoim miejscu ggoraa też bym wściekła chodziła. Daj znać jak będziesz wiedziała co i jak. tincia off topic - Ale mi tż dzisiaj na nerwy działa, grrrrrrrr
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaaa to dobrze kojarzysz ale jednak z wyjazdu nici niewyobrażam sobie jak to będzie jak sie mały urodzi...........dziewczyny ile wasze dzieci ważyły na połówkowym??? mój synal 430 g szyjka 4 cm i ogóllnie wszystko dobrze jest
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Ona ja kocham wszystko oprócz fantastyki, kryminały i sensacyjne jak najbardziej, powieści, romantyki też
Wiec może jakoś się ugadamy ![]() Seona mój syn ma 4lata(w październiku skończy), ma na imię Mateusz, a maleństwo to chyba będzie Miłosz , muszę jeszcze tżta przerobić . Dziś z tżtem i syniem byłam pierwszy i jedyny raz u gina, poza tym gabinet z usg jest piętro wyżej od gabinetu z samolotem. no i wzięłam chłopaków ze względu na płeć, żeby zobaczyli na żywca . Gin rozmawiał z synem, pytał o przedszkole, kolegów, o imię dla dzidzi. W końcu zapytał co chciałby mieć, a on że brata to i gin mówi to i będziesz miał , nawet z imieniem się wygadał .A potem w domu stwierdził że jednak chce dziewczynkę, to pytam dlaczego, on mi na to że dziewczynki są ładne , to ja mu na to , a ty jesteś śliczny a jesteś chłopcem a on mi na to : to niech będzie ten chłopak![]() To się rozpisałam
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Ela, Miłosz i Krzysztof to moje ukochane męskie imiona
Ja właśnie spakowałam torbę do szpitala I papierowy ręcznik i 2 paczki chusteczek higienicznych. Mam nadzieję, że żaden przesąd mnie nie dopadnie, ale miałam o wszystko porozrzucane po szufladach (staniki do karmienia z normalnymi, majtki siatkowe i fizelinowe nieotwarte znalazłam w jakieś innej szufladzie, to wszystko razem spakowałam i jest
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-07-04 o 21:51 Powód: dopisek |
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
ela ja właśnie takie ksiązki lubie jak Ty,a kupiłam kryminał-i jest do d....przemęczę się,ale szkoda kasy;/
jakąs fajną optymistyczna powieść bym chciała bo to co czytam to mnie dołuje
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie spakowałam torbę do szpitala
I papierowy ręcznik i 2 paczki chusteczek higienicznych. Mam nadzieję, że żaden przesąd mnie nie dopadnie, ale miałam o wszystko porozrzucane po szufladach (staniki do karmienia z normalnymi, majtki siatkowe i fizelinowe nieotwarte znalazłam w jakieś innej szufladzie, to wszystko razem spakowałam i jest ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- qrcze dubel chciałam edytować tylko
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie,prócz szukania później koszul jeszcze szlafrok będę musiała kupić...ale jaki??frotte za gruby chyba i za ciężki,taki cieńszy bym wolała....zawsze chciałam mieć szlafrok,ale nigdy nie miałam jeszcze....
mam rogala 7days...ale chyba godz 22 to za póxno na zjedzenie go ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Seona-kiedy będziesz odbierała te legginsy co wczoraj je kupowałaś na allegro??
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Ból jest dziwny do zobrazowania, rwie mnie podbrzusze, takie skurcze jakby ktoś mocno zduszał wnętrzności i puszczał, w okolicy jajkników-tak bardziej po bokach... i jakby odbyt mnie rwał, tak w środku (to miejsce ciężko określić :/ ) Wczoraj miałam wrażenie jakby mi ktoś od srodka próbował przepchnąć piłeczkę tenisową...
Teraz spałam (wstałam 30min temu) i wydaje mi się, że jest ciut lepiej, ale nie wiem czy sobie nie wmawiam... i się zastanawiam jaką ważność ma skierowanie na oddział. Np. jakbym jutro nie poszła, a jutro wieczorem by się okazało, że jest gorzej, to czy po jutrze moge iść na to skierowanie? Orientuje się któraś?
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
nie milosz tez sie podoba, ale ja sie juz chyba tak przyzwyczailam do tego Kacperka ze zostanie Kacper, chociaz tz mowi ze jak chce to juz sie w ostatecznosci na tego milosza zgodzi
jeszcze franek wchodzil w gre...
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja 315g- to był 20tc
|
#3102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Najwaznijesze dla mnie teraz na porodowke to paczka gum mietowych, duzo wody do picia i cos do przekaszenia- bo glod dopada w dziwnych chwilach ![]() A co do rogala na noc- wcinaj smialo- bede miec mniejsze wyrzuty , ze zaraz bede jesc tosty ociekajace ketchupem ![]()
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po porodzie smigalam tylko z podkladami bez majtek i podmywalam sie sama woda dokladnie i powiem wam ze szybciutenko mi sie zagoilo wszystko, ale w tym mejtkach siatkowych to po domu chodzilam... w szpitalu nie uzywalam zadnych Cytat:
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuski, nawet nie probuje was nadganiac, bo przy tej predkosci neta nie ma szans, ale melduje, ze dotarlismy calo, chociaz dopiero o polnocy. Kostki zginely w opuchliznie, a kregoslup w d.... mlody tez nie lubi PKP, do od Szczecina do gdanska kopal bez przerwy, myslalam, ze wyjde z siebie i siade obok, do tego tlok masakryczny, na szczescie pozniej sie uspokoil.
A teraz odpoczywamy, goscimy sie itd, tylko pogoda ,arna, dopiero dzis mniej pada. mam nadzieje, ze wszystko u was w porzadku, postaram sie troche chociaz podczytac, buziaki |
|
|
|
#3105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie gorąco jest na porodówkach.Ad.2. Jutro idę odebrać. Cytat:
![]() Cytat:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...og&sa=N&tab=wiZawsze na "wyjazdy" biorę, jak wiem, że będę brać prysznic a niekoniecznie chcę moczyć włosy ![]() Ad.2. Mnie położne przekonały do szarego mydła i mi również rana szybko się zagoiła. Te wszelkie wynalazki tyypu Tantum Rosa czy z jakiejś brzozy to podobno pic na wodę Ja leżałam na sali też bez majtek, tylko z podkładem. Majtki zakładałam jak szłam do WC, żeby mi podpaska po drodze nie wypadła
|
|||
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki, ale naprodukowalyscie przez to jedno popoludnie
![]() gratuluje wszystkim mamusiom ktorym sie udalo maluszki podejrzec no i oszczedzajcie sie dziewczyny jak wam sie szyjki cos skracaja- sama jestem ciekawa co mi dzis lekarz powie o mojej ![]() a ja sie zastanawiam sluchajcie, jak mnie kopie po prawej to sobie zawsze mowie ze to Adas - a jak juz urodzimy to skad ja bede wiedziala czy to Adas??? mam na mysli jak juz maluchy wyjda(lub zostana wyjete) to skad ja bede wiedziala ktory jest ten prawy a ktory lewy? no chyba ze sie okaze ze jedno z nich to dziewczynka ale martwie sie ze jednak chlopcy obaj bo statystycznie cos duzo dziewczynek na forum ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- o wiaderku ogladalam kiedys w telewizji sniadaniowej, musze poszukac ile taki gadzet kosztuje...dla SOni mialam wanienke zwykla, tzn najpierw dostalam taka wypasiona o taka- z hamaczkiem podwieszanym http://fdimages.fairfax.com.au/crtvs...th_240x200.jpg i w ogole tego gowna nie uzywalam, co to za pomysl zeby dzieciak wisial nad woda i sie go jakos z gory polewalo...potem przyjechalam do rodzicow na 2 miesiae i kupilam po prostu taka gabke- podkladke ktora wkladalam do duzej wanny. a potem caly czas w duzej... no a w ogole a propos pierwszych kapieli- w szpitalu mieli takie wielkie zlewy i wiecie co mnie zaskoczylo- polozna zrobila temp wody naprawde goraca, ponad zalecane 36- mala byla zachwycona, usnela blogo i w ogole zawsze kapiele uwielbiala ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Seona kurcze szybka jestes http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...680554691.html bo kurcze reszta na tym allegro to wszytskie takie same- albo muzzy ktore same w sobie zle nie sa, ale jest ich cale morze, albo takie z misiakami- infantylne jak dla takiej starej baby jak ja
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
ja niby mam 22t3d a z usg wyszło, że 21t5d także coś koło ciebie......według usg termin teraz mam na 9 listopada.....to juz mój 3 termin mam jeszcze na 4 i 11 heheh
czyli mój synuś jest nawet duży a tak sie bałam, że będzie kruszynka malutka..... wczoraj w auchan kupiłam 2 bodów na 62 cm jakaś promocja była po 5 zł...... kurcze jutro ide na glukoze faktycznie to takie straszne jak mówią???
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() a ja za pakowanie mam zamiar sie wziac w polowie grudnia! wczesniej nie, nigdzie sie wczesniej nie wybieram, koniec i kropka! kupie koszule, w pizamie by mnie krocze obcieralo hehe:P tak mi sie wydaje przynajmniej:P seona ja z tym czepkiem to tak zartowalam wiem o co chodzi ja to nie musze sie zaopatrywac w takie cuda bo moje wlosy maja moze ze 3 cm dlugosci hehehe, no teraz po jednej stronie sa troszke dluzsze a po drugiej wyciete....mala wstala o 8 , oby dzisiaj w dzien pospala bo musze sporo rzeczy porobic a przy niej sie nie da;/ ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- basiula tyle ze okropnie slodkie, a czy straszne -raczej nie. terminu sie trzymaj 1 mnie tez sie zmienialy z Oliwia, teraz tez mi skacze bo na 24 mialam 1 a pozniej kolo 19 -12 wychodzilo bo maluch duzy ale ten 1 jakos najbardziej do mnie przemawia...
|
|
#3109 |
|
Rozeznanie
|
hey mamusie
kiedy będziecie kupowały wyprawkę dla maluszka???Ja planowałam we wrześniu,ale musze przełozyć na październik -bo okazało się że mamy 2 wesele i to jeszcze jeseśmy świadkami oboje .Więc z przyczyn finansowych musze przełożyć,mam nadzieje że będe się czuła dobrze-bo bardzo chciałabym wybierać -a tż to wiadomo jak zrobi zakupy .Naszczęscie wózek ,łóżeczko ,wanienkę dostanę ,ale wczoraj usiadłam i zrobiłam liste innych rzeczy -to wyszła spora a to pewnie i tak nie wszystko ... Za pare dni ide na wizytę to zobaczę jak urósł malutki buźka
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez koszule chyba- chociaz po domu do karmienia pizamy tez byly ok, niekoniecznie ciezarne, mogla byc zwykla- po prostu bluzka do gory i szlo
![]() a ja sobie wlasnie zamowilam biustonosz do karmienia z triumpha - dziewczyny na watku o ciuszkach polecaly ciekawa jestem czy rzeczywiscie takie cudo
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymjacie mnie , bo eksploduje!!!!!!!!
...sie okazalo, ze ta moja gin franca przyjmuje na kase chorych! i oprocz niej jeszcze 2 innych lekarzy!!! A ona mi w twrarz beszczelnie mowila, ze nie ma nikogo kto na kase chorych zrobi mi usg...nie wspominajac o kierowaniu mnie na badania przez nfz!!! Tesciowa mnie zapisala do mojej na wizyte-ale stchorzylam i przepisalam sie do innej na 18-ego ....i teraz pytanie, czy mam olac ta moja zaczac chodzi na nfz- nie wiadomo, czy mi wystawia l4 ta druga, no i poza tym zeby nie bylo ze tamta sie bedzie mscic i mi pozniej przy porodzie da odczuc , ze ja ''zdradzilam''...jestem taka zla, ze az chce mi sie plakac- czuje sie jak taki naiwniak Co za zenada roku!!!
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
no to przesadzila jak mowila ze nie ma nikogo, ja bym poszla do niej i zapytala dlaczego tak mowila wprost, jesli odpowiada ci jako lekarz to czego tchorzysz?
idz i pogadaj tak po prostul ze skoro na nfz przyjmuje to tyt chcesz chodzic na nfz. to ze kierowala cie prywatnie na badania wcale mnie nie dziwi...zwlaszcza ze chodzilas do niej prywatnie.... ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- po domu w dresach smigalam ale w szpitalu duzo wygodniej mi bylo w koszulach.... agnieszka albo inne dziewczyny , ktore sie orientuja jak wygladaja porody w anglii?? bo mozliwe ze 2 dziecko urodzi sie juz tam....
|
|
#3113 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam. Strasznie jestem dziś niewyspana - az same ślipaki mi się zamykają. Co s mi sie ostatnio źle sypia, ale to chyba dlatego, że dwie noce sama w łóżku bez tż-ta
![]() Cytat:
Gdybym tak bogatej wyprawki nie dostawa, to pewnie bym pomyślała o tym wózeczku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Koszulka fajna - ja też muszę zacząć sie za jakimiś rozglądac, bo powoli zaczynam sie nie mieścić. Mi się podobają te z misiami i żyrafami. Ja zacznę się pakować na początku listopada - uwzględniając margines poślizgu, wtedy to poród będzie już o czasie |
||||
|
|
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
Ja większość rzeczy dostałam. To czego mi brakuje to sobie sukcesywnie dokupuję. w tm miesiącu mam zamiar kupić nożyczki, gruszkę, szczotkę i termometr do wody.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chodzila na nfz, to wcale nie jest tak ze juz ci z 4 wizyty zostaly, bo w ostatnim trymestrze sie chodzi co 2 tygodnie a na finiszu nawet i co tydzien...wiec jeszcze sporo mozesz zaoszczedzic ja bym poszla na bezczela i do niej i wyrazila zdumienie i wielka radosc- nie wiedzialam ze pani przyjmuje tez na nfz, szkoda bo bym od poczatku chodzila no ale lepiej pozno niz wcale...cos w tym stylu. i po reakcji zobacz- na jednej wizycie ci przeciez glowy nie urwie. a jak bedzie niemila to zawsze sie mozesz przepisac do nnego. a moze jej sie troche glupio zrobic?????
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym poszla i tez powiedziala co mysle , bo co innego by bylo gdybys nie pytala to wtedy wcale bym sie nie dziwila ze cie prywatnie tylko przyjmuje przyjmujac na nfz, jesli zdecydowalas sie prywatnie chodzic to jej sie nie dziwie szczerze mowiac, no ale jak juz pytalas to przesadzila
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
glamourous mszczenie sie przez lekarza jest nie etyczne, ale faktem jest, ze jak sie nadepnie takiemu na odcisk to efekt może byc nieprzyjemny. Ludziska się boją i wolą nie podskakiwać, a pacjent ma swoje prawa. Ja też oczekuję, że sie mną dobrze zajmą - tak jak powinni - ale jak trzeba to o swoje walczę.
|
|
|
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, zobacze jesli wlasnie ta nowa bedzie spoko, to chyba bez ogrodek tamta zleje i zostane na nfz... no czlowiek sie uczy na bledach- moja wina, moglam sie bardziej doifnormowac:/
A dla odmiany moj synek dzis jeszcze dal mi w nocy prezent- obudzil sie o 4:30 i gadac mu sie zachcialo i nie spal do 6 rano, wiec kawe szybko musze w siebie wlac.
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dość, że obraźliwe dla grupy zawodowej, to jeszcze stygmatyzujące narodowościowo inną grupę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Dla mnie to mega wygodne było i zajmowało niewiele miejsca
).

. Gin rozmawiał z synem, pytał o przedszkole, kolegów, o imię dla dzidzi. W końcu zapytał co chciałby mieć, a on że brata to i gin mówi to i będziesz miał
chciałam edytować tylko

Ja leżałam na sali też bez majtek, tylko z podkładem. Majtki zakładałam jak szłam do WC, żeby mi podpaska po drodze nie wypadła
i sie go jakos z gory polewalo...