|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice cz. 38
Kawka, mi się wydaje, że nieco wyolbrzymiasz teraz. Tzn. rozumiem to, że nie chcesz ich zapraszać, że się zachowywały tak, a nie inaczej itp., ale posądzanie ich o fałszywe cierpiętnictwo to już chyba za dużo. Wiem, jak ja reaguję na pogrzebach i wiem też, że dopiero w takich sytuacjach sobie zdaję sprawę z tego, jak dużo straciłam nie utrzymując kontaktu z osobą, która odeszła. I wytykam sobie czasem różne rzeczy. To, co o nich napisałaś, zalatuje mi tymi płaczkami, które w taki sposób "pracują" niektórych kulturach.
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uweibiam takie soki, mimo, że pewnie niezdrowe
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
nadal ma mi za złe że powiedziałam mamie o jego pomyśle na prezent bożonarodzeniowy bo wiedziałam że ona się zmartwi że on chce ich wysłać w tropiki a tata będzie nieprzytomny całą drogę. Rodzice nie życzą sobie takich prezentów; bardzo ich ucieszyło jak przemyślał co lubią i dał im w końcu prezenty od serca.
|
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
peach już pisałam dziś że najzdrowsze są warzywne i pomidorowe. Wiadomo te droższe soki są lepsze niż te tańsze ... ( te tańsze nie wiem czy na oczy jakiś owoc widziały chociaż
)
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tanich soków uwielbiam ten z biedronki egzotyczny, w litrowych kartonach |
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie trawę pomidorowego soku ani warzywnych . Ogólnie ja tam lubię wszystkie soki no prawie raz zakupiłam z tymbarka arbuzowy ... tragiczny był nikt nie chciał go pić
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
z biedronki świetny jest Melly (producentem jest Hortex) i Don Simon
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
i Riviva jabłkowa
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ty to powinnaś być twarzą tych soków
|
|||
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Owszem- mogę. Pod warunkiem, że nie zamieszkam z tżtem bo za to na pewno nie zapłacą. |
|
|
|
|
#1663 |
|
Polka Ogarniaczka
|
rety, jestem skończoną kretynką, gadając z moim ojcem chrzestnym teraz przez tel. bo zadzwonił się wypytać co u mnie (nadal myśli, że zostanę wielką śpiewaczką operową), chlapnęłam, że przez sytuację z exem popalałam. Po czym 100 razy mu mówiłam, żeby nie próbował moim rodzicielom tego wychlapać, ale nie wiem czy mu ufać. Obiecał, że nie powie, ale on jest gorszy niż baba czasem :/
no to mam bigos :|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. to po co im cokolwiek mówisz w temacie? najlepiej powiedzieć, że to sprawa między Tobą a Bogiem, czy grzeszysz, czy nie. 2. czemu mieliby Ci płacić za mieszkanie? nie rozumiem... znaczy na czas studiów, tak? zresztą nawet jeśli, to szukaj pracy dodatkowej może? Cytat:
|
||
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice nic nie widzą. Mama jedynie o tym,że już mam to za sobą.
|
#1667 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
papierosy Kochanie, trawkę w tym roku może ze 2 razy, mieszaną z tytoniem, więc się nie liczy
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Ze mną i J to było tak, że dopóki 18 lat nie skończyłam, nie wolno nam było obok siebie w pozycji półleżącej filmów oglądać w ciuchach, bez żadnych koców nawet (u niego w domu), bo zawsze potem miał od swoich wykłady, że nie jesteśmy małżeństwem i że mamy czas. Nawet chcąc nocować po jakiejś imprezie zimą, w totalny mróz pamiętam, nie chciał ojciec J dopuścić żebyśmy w osobnych łózkach w jednym pokoju spali, co mu się koniec końców nie udało, bo byłam wtedy chora jak cholera i J się mną opiekował (i tak mu to nie przeszkadzało raz na godzinę do pokoju na kontrolę włazić, a wtedy już miałam z 19 lat). Za drugim razem prosząc o nocleg usłyszałam od jego rodziców, że nie jesteśmy małżeństwem, a staż jaki mamy do tego nie daje prawa. Nie wiem zatem do dziś, jakim cudem puścili nas na 2 tygodnie nad morze, gdzie wiadome było, że śpimy w jednym łóżku (już dawno mieliśmy za sobą swój 1 raz). Moi z kolei przed tym wyjazdem pół żartem, pół serio prosili żeby nie zostali dziadkami, byli bardziej liberalni, czuli, że kiedy proszę o pusty dom, mam w tym cel i zależało im wyłącznie na tym, żeby mój młodszy brat nas nie nakrył na niczym (co raz się nie udało - J się kiedyś uwidziało podczas oglądania filmu, że mi masaż pleców zrobi, więc mój brat zastał mnie leżącą na brzuchu bez stanika, z J siedzącym na mnie i masującym mi plecy, była beka :P) Aa, no i J w życiu u mnie nie nocował, mimo że np. przy okazji sylwestra moja mama na to nalegała, nawet mówiła, żebym mu nie zapomniała drugiego kompletu pościeli dać czy coś, także tego...
Edytowane przez antonina_bielska Czas edycji: 2011-07-04 o 21:51 |
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny zszokowałyście mnie tym wszystkim. moja matka jest fanatyczką religijną, ale w życiu nie wyobrażam sobie, żeby miała komentować moje życie. tzn. komentować ok, ale wpływać już nie. nie wyobrażam sobie czaić się z tym, że wspólżyję i udawać dziewicę. tabletki anty leżą na biurku non stop i nikt tego nie komentuje, mimo że to mało katolicka forma antykoncepcji. tak samo palenie/picie. w domu tego nie robię, ale gdzie indziej mogę i nic nikomu do tego. ja rozumiem ingerencję rodziców w niektóre sprawy, np. jak dziecko wpada w nałóg czy coś, ale tak? |
|
|
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1670 |
|
Polka Ogarniaczka
|
moi z kolei oboje są przeciwni tabletkom, moja mama wręcz lubi szukać w moich rzeczach, także pamiętam jakim stresem dla mnie było 3manie globulek i prezerwatyw w pokoju (mimo, że ta ostatnią metodą sami się zabezpieczają), więc u mnie by to pewnie nie przeszło
|
#1671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za płacenie za mieszkanie chodziło o to, że teraz rodzice płacą mi na czas studiów ale gdybym oznajmiła, że tż się wprowadza na pewno by się to skończyło. Gdybym płaciła za mieszkanie sama TYLKO przestali by się odzywać ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Masakra, ja z rodzicami o tym nie rozmawiam, oni pewno wolą zostać w nieświadomości, ale nie kontrolują mnie, nie przeszukują rzeczy i pozwalają na wyjazdy.
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Wstrzęmięzliwością?:brzyd al:
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
A jesteś zadowolona z żeli ?
|
|
|
|
#1676 |
|
Polka Ogarniaczka
|
No ja wiem, spoko, tylko bałam się ew. wyrzutów na ten temat. A u niego w domu to by w ogóle nie miało prawa się zdarzyć
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawa dotyczy tylko wspólnego spania i ewentualnego mieszkania. Jeśli chodzi o wyjazdy to na te, na które jeździliśmy wybieraliśmy się większą grupą i wtedy nikt o nic nie pytał. Moja rodzina z jednej strony kiedyś była wyznania judaistycznego. Przypuszczam, że to stąd ta ortodoksyjność... |
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie "kochaj bliźniego swego"? Ja pierdzielę... To jest chore! Albo jesteś taka jak my albo wynoś się? Nie mogę...
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2011-07-04 o 22:08 |
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
moi rodzice też tego nie komentują chociaż raz na 3 miesiące, może pół roku słyszę " w ciąży jesteś?" albo jak wczoraj....
ale mój teściu też się "rozkręcił" jak w niedziele u nich byliśmy to TŻ poszedł spać przed obiadem. Teściowa zawsze jak jest obiad wchodzi i zaprasza nas na niego . Wchodzi mówi, że jest obiad patrzy na TŻ i mówi w pokoju teściowi , że TŻ spał a teściu na cały dom " Ciekawe co w nocy robił , że teraz śpi "
Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2011-07-04 o 23:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

uweibiam takie soki, mimo, że pewnie niezdrowe
a czym niby?
13.03.2008

)

a gdzie "kochaj bliźniego swego"? Ja pierdzielę... To jest chore! Albo jesteś taka jak my albo wynoś się? Nie mogę...