Zazdrośnice cz. 38 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 20:48   #1651
justyna_dt
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice cz. 38

Kawka, mi się wydaje, że nieco wyolbrzymiasz teraz. Tzn. rozumiem to, że nie chcesz ich zapraszać, że się zachowywały tak, a nie inaczej itp., ale posądzanie ich o fałszywe cierpiętnictwo to już chyba za dużo. Wiem, jak ja reaguję na pogrzebach i wiem też, że dopiero w takich sytuacjach sobie zdaję sprawę z tego, jak dużo straciłam nie utrzymując kontaktu z osobą, która odeszła. I wytykam sobie czasem różne rzeczy. To, co o nich napisałaś, zalatuje mi tymi płaczkami, które w taki sposób "pracują" niektórych kulturach.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:51   #1652
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
TŻ firma go produkuje ale nie jestem w 100% pewna czy tylko u nich w firmie jest produkowany ponieważ może być też produkowany w warszawie i chyba jeszcze gdzieś jest ich zakład .
Jego firma produkuje różne rzeczy, należą do nich : garden, kotlin, łowicz, fortuna, pysio,garden, drwit,włocławek,krakus.pr odukują soki do biedronki no i teraz jeszcze sok o którym w w klubie pisałam

w końcu Cię wysłuchał

o i z tym się zgodzę ja od dawna mówiłam rodzicom, że wyjdę za mąż w 2012 roku coś koło sierpnia września to mi nie chcieli wierzyć, mama zawsze się śmiała tylko tata brał to do siebie .
I dopiero po oficjalnych zaręczynach wzięli to wszystko do siebie . Tak to nawet podpisywane umowy dla nich były takie ...hmm... niepełne
ale pyszności uweibiam takie soki, mimo, że pewnie niezdrowe
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:53   #1653
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
będzi się brzydził? a czym niby?
nadal ma mi za złe że powiedziałam mamie o jego pomyśle na prezent bożonarodzeniowy bo wiedziałam że ona się zmartwi że on chce ich wysłać w tropiki a tata będzie nieprzytomny całą drogę. Rodzice nie życzą sobie takich prezentów; bardzo ich ucieszyło jak przemyślał co lubią i dał im w końcu prezenty od serca.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:53   #1654
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Kawka, mi się wydaje, że nieco wyolbrzymiasz teraz. Tzn. rozumiem to, że nie chcesz ich zapraszać, że się zachowywały tak, a nie inaczej itp., ale posądzanie ich o fałszywe cierpiętnictwo to już chyba za dużo. Wiem, jak ja reaguję na pogrzebach i wiem też, że dopiero w takich sytuacjach sobie zdaję sprawę z tego, jak dużo straciłam nie utrzymując kontaktu z osobą, która odeszła. I wytykam sobie czasem różne rzeczy. To, co o nich napisałaś, zalatuje mi tymi płaczkami, które w taki sposób "pracują" niektórych kulturach.
yyyyyyyyyyy zle sie wyrazilam, chodzi mi o to ze np moja mama zajmujac sie swoja siostra miala czas zeby sie pozęgnac i pogodzic z sytuacja (dzis prawie wcale nie plakala, była rowniez na srodkach uspokajajacych) a oni teraz taki wielki zal maja , no nie moge wyrazic swoich mysli przepraszam

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 20:54   #1655
upadly_aniol00
Zakorzenienie

peach już pisałam dziś że najzdrowsze są warzywne i pomidorowe. Wiadomo te droższe soki są lepsze niż te tańsze ... ( te tańsze nie wiem czy na oczy jakiś owoc widziały chociaż )
Stary 2011-07-04, 21:05   #1656
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
peach już pisałam dziś że najzdrowsze są warzywne i pomidorowe. Wiadomo te droższe soki są lepsze niż te tańsze ... ( te tańsze nie wiem czy na oczy jakiś owoc widziały chociaż )
wiem, że pisałaś, ale jak raz się napiłam soku pomidorowego, to skonczyło się tak
z tanich soków uwielbiam ten z biedronki egzotyczny, w litrowych kartonach
Stary 2011-07-04, 21:11   #1657
upadly_aniol00
Zakorzenienie

ja nie trawę pomidorowego soku ani warzywnych . Ogólnie ja tam lubię wszystkie soki no prawie raz zakupiłam z tymbarka arbuzowy ... tragiczny był nikt nie chciał go pić
Stary 2011-07-04, 21:12   #1658
Ilsa Lund
Zakorzenienie

z biedronki świetny jest Melly (producentem jest Hortex) i Don Simon

Stary 2011-07-04, 21:14   #1659
skimos
Zakorzenienie

i Riviva jabłkowa

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:23   #1660
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
i Riviva jabłkowa
to ta z antonówek ?

Stary 2011-07-04, 21:28   #1661
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:

a jak mówisz, że moje zaręczyny niedługo, to znaczy, że mnie lubisz?
nie, wprost przeciwnie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
zle, jak ciotka jeszcze zyla to nikt nie przyjezdzal na dluzej niz kilka godzin (zeby cos zjesc i trzeba bylo po nich pozmywac) a tak jak Ci mowilam mieli 40 km a nie tak jak np ja 140 :/ a teraz wielki zal na pokaz, płacze i ogolne cierpietnictwo

pamietacie ta druga zone mojego kuzyna (Narzut robil im zdjecia) co tak "pieknie" moja mame podsumowal dzis jaka byla milusia wlasnie do wyzygania, ja wogole nawet z nia slowa nie zmienilam bo wiem ze mi dupe obrabia nie no cos strasznego. potraktowalam ja jak powietrze i dalo sie wyczuc ze generalnie patrzec na nia nie moge, to samo dziewczyna drugiego kuzyna, obrabialy mnie i siotrze tylek jak złoto teraz mam tym wiekszy pretekst do tego zeby nikogo nie zaprosic wole naprawde dalsza rodzine ktora wiem ze jest nam zyczliwa niz takich "bliskich" baranow
no slabo mi sie robi a najbardziej mi zal mojej mamy ktora w koncu na oczy przejzala
przykro mi, kawka, zwłaszcza że tak się to wszystko na Tobie odbija
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
na tyle żeby zaspokoić naszą ciekawość jak to jest jak facet rozpieszcza dziewczynę i bardzo się rozumieją
no to tyle mogę
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
i Riviva jabłkowa
Ty to powinnaś być twarzą tych soków
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:31   #1662
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Poza tym nie do końca rozumiem co Twoich rodziców obchodzi Twoje życie seksualne...
Moim rodzicom wydaje się, że mają prawo do całego mojego życia: do seksualności również...

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
a jakbyś sie chciała wyprowadzić to możesz? czy przez kolejne 5 lat nie?
Owszem- mogę. Pod warunkiem, że nie zamieszkam z tżtem bo za to na pewno nie zapłacą.
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:32   #1663
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

rety, jestem skończoną kretynką, gadając z moim ojcem chrzestnym teraz przez tel. bo zadzwonił się wypytać co u mnie (nadal myśli, że zostanę wielką śpiewaczką operową), chlapnęłam, że przez sytuację z exem popalałam. Po czym 100 razy mu mówiłam, żeby nie próbował moim rodzicielom tego wychlapać, ale nie wiem czy mu ufać. Obiecał, że nie powie, ale on jest gorszy niż baba czasem :/

no to mam bigos :|

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:35   #1664
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Moim rodzicom wydaje się, że mają prawo do całego mojego życia: do seksualności również...

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Owszem- mogę. Pod warunkiem, że nie zamieszkam z tżtem bo za to na pewno nie zapłacą.
chyba czytałam wybiórczo, ale:
1. to po co im cokolwiek mówisz w temacie? najlepiej powiedzieć, że to sprawa między Tobą a Bogiem, czy grzeszysz, czy nie.
2. czemu mieliby Ci płacić za mieszkanie? nie rozumiem... znaczy na czas studiów, tak? zresztą nawet jeśli, to szukaj pracy dodatkowej może?
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
rety, jestem skończoną kretynką, gadając z moim ojcem chrzestnym teraz przez tel. bo zadzwonił się wypytać co u mnie (nadal myśli, że zostanę wielką śpiewaczką operową), chlapnęłam, że przez sytuację z exem popalałam. Po czym 100 razy mu mówiłam, żeby nie próbował moim rodzicielom tego wychlapać, ale nie wiem czy mu ufać. Obiecał, że nie powie, ale on jest gorszy niż baba czasem :/

no to mam bigos :|
uuuu... oby nie wychlapał.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:36   #1665
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
nie no, sama byś płaciła, ale co oni wtedy by się obrazili czy co?

tosia co popalałaś?
Stary 2011-07-04, 21:37   #1666
kasia0912
Zakorzenienie

Moi rodzice nic nie widzą. Mama jedynie o tym,że już mam to za sobą.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:50   #1667
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

papierosy Kochanie, trawkę w tym roku może ze 2 razy, mieszaną z tytoniem, więc się nie liczy

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Moi rodzice nic nie widzą. Mama jedynie o tym,że już mam to za sobą.
Zrodziła się ciekawa dyskusja.
Ze mną i J to było tak, że dopóki 18 lat nie skończyłam, nie wolno nam było obok siebie w pozycji półleżącej filmów oglądać w ciuchach, bez żadnych koców nawet (u niego w domu), bo zawsze potem miał od swoich wykłady, że nie jesteśmy małżeństwem i że mamy czas.
Nawet chcąc nocować po jakiejś imprezie zimą, w totalny mróz pamiętam, nie chciał ojciec J dopuścić żebyśmy w osobnych łózkach w jednym pokoju spali, co mu się koniec końców nie udało, bo byłam wtedy chora jak cholera i J się mną opiekował (i tak mu to nie przeszkadzało raz na godzinę do pokoju na kontrolę włazić, a wtedy już miałam z 19 lat).
Za drugim razem prosząc o nocleg usłyszałam od jego rodziców, że nie jesteśmy małżeństwem, a staż jaki mamy do tego nie daje prawa.
Nie wiem zatem do dziś, jakim cudem puścili nas na 2 tygodnie nad morze, gdzie wiadome było, że śpimy w jednym łóżku (już dawno mieliśmy za sobą swój 1 raz).
Moi z kolei przed tym wyjazdem pół żartem, pół serio prosili żeby nie zostali dziadkami, byli bardziej liberalni, czuli, że kiedy proszę o pusty dom, mam w tym cel i zależało im wyłącznie na tym, żeby mój młodszy brat nas nie nakrył na niczym (co raz się nie udało - J się kiedyś uwidziało podczas oglądania filmu, że mi masaż pleców zrobi, więc mój brat zastał mnie leżącą na brzuchu bez stanika, z J siedzącym na mnie i masującym mi plecy, była beka :P)

Aa, no i J w życiu u mnie nie nocował, mimo że np. przy okazji sylwestra moja mama na to nalegała, nawet mówiła, żebym mu nie zapomniała drugiego kompletu pościeli dać czy coś, także tego...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”

Edytowane przez antonina_bielska
Czas edycji: 2011-07-04 o 21:51
Stary 2011-07-04, 21:51   #1668
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
papierosy Kochanie, trawkę w tym roku może ze 2 razy, mieszaną z tytoniem, więc się nie liczy
a palenie papierosów chyba nie jest zakazane w tym kraju?

dziewczyny zszokowałyście mnie tym wszystkim. moja matka jest fanatyczką religijną, ale w życiu nie wyobrażam sobie, żeby miała komentować moje życie. tzn. komentować ok, ale wpływać już nie. nie wyobrażam sobie czaić się z tym, że wspólżyję i udawać dziewicę. tabletki anty leżą na biurku non stop i nikt tego nie komentuje, mimo że to mało katolicka forma antykoncepcji. tak samo palenie/picie. w domu tego nie robię, ale gdzie indziej mogę i nic nikomu do tego. ja rozumiem ingerencję rodziców w niektóre sprawy, np. jak dziecko wpada w nałóg czy coś, ale tak?
Stary 2011-07-04, 21:56   #1669
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy 120 zł na pedicure frezarką i żel na stopy (french) to dużo?
nie dużo, ja płaciłam 130zł

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
a
ale nawet nie wiecie, jak mi miło, gdy piszecie, że czekacie na te moje zaręczyny. to głupie, wiem, ale wywołuje to u mnie uśmiech, bo znaczy, że mnie trochę lubicie
ja to się chyba popłaczę z tego szczęścia
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:56   #1670
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

moi z kolei oboje są przeciwni tabletkom, moja mama wręcz lubi szukać w moich rzeczach, także pamiętam jakim stresem dla mnie było 3manie globulek i prezerwatyw w pokoju (mimo, że ta ostatnią metodą sami się zabezpieczają), więc u mnie by to pewnie nie przeszło

Stary 2011-07-04, 21:58   #1671
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
chyba czytałam wybiórczo, ale:
1. to po co im cokolwiek mówisz w temacie? najlepiej powiedzieć, że to sprawa między Tobą a Bogiem, czy grzeszysz, czy nie.
2. czemu mieliby Ci płacić za mieszkanie? nie rozumiem... znaczy na czas studiów, tak? zresztą nawet jeśli, to szukaj pracy dodatkowej może?
Ja nic w domu nie mówiłam i nigdy na ten temat nie mówię- sprawa wyszła przy okazji tego, jak tż przyjeżdżał na weekend i mama zaprotestowała przeciwko spaniu w jednym pokoju.
A za płacenie za mieszkanie chodziło o to, że teraz rodzice płacą mi na czas studiów ale gdybym oznajmiła, że tż się wprowadza na pewno by się to skończyło. Gdybym płaciła za mieszkanie sama TYLKO przestali by się odzywać

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
nie no, sama byś płaciła, ale co oni wtedy by się obrazili czy co?
Przypuszczam, że z ich religijnością po prostu wykluczenie z rodziny i tyle
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-07-04, 22:00   #1672
Antii89
Zakorzenienie

Masakra, ja z rodzicami o tym nie rozmawiam, oni pewno wolą zostać w nieświadomości, ale nie kontrolują mnie, nie przeszukują rzeczy i pozwalają na wyjazdy.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
No to jakąś dziwną wiarę wyznają... Bo chrześcijaństwo opiera się na miłości do bliźniego, a nie wykluaczaniu z rodziny osób grzeszących.
Stary 2011-07-04, 22:03   #1673
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
moi z kolei oboje są przeciwni tabletkom, moja mama wręcz lubi szukać w moich rzeczach, także pamiętam jakim stresem dla mnie było 3manie globulek i prezerwatyw w pokoju (mimo, że ta ostatnią metodą sami się zabezpieczają), więc u mnie by to pewnie nie przeszło
to jak masz się zabezpieczać jak nie tabletkami, globulkami, prezerwatywami? byłaby bardziej spokojna jakbyś stosowała metodę kalendarzyka?
Stary 2011-07-04, 22:03   #1674
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
to jak masz się zabezpieczać jak nie tabletkami, globulkami, prezerwatywami? byłaby bardziej spokojna jakbyś stosowała metodę kalendarzyka?
Wstrzęmięzliwością?:brzyd al:
Stary 2011-07-04, 22:05   #1675
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
nie dużo, ja płaciłam 130zł

ja to się chyba popłaczę z tego szczęścia
A jesteś zadowolona z żeli ?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:07   #1676
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
No ja wiem, spoko, tylko bałam się ew. wyrzutów na ten temat. A u niego w domu to by w ogóle nie miało prawa się zdarzyć

Stary 2011-07-04, 22:07   #1677
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Masakra, ja z rodzicami o tym nie rozmawiam, oni pewno wolą zostać w nieświadomości, ale nie kontrolują mnie, nie przeszukują rzeczy i pozwalają na wyjazdy.

No to jakąś dziwną wiarę wyznają... Bo chrześcijaństwo opiera się na miłości do bliźniego, a nie wykluaczaniu z rodziny osób grzeszących.
Moich rzeczy też na szczęście nie przeszukują Sprawa dotyczy tylko wspólnego spania i ewentualnego mieszkania. Jeśli chodzi o wyjazdy to na te, na które jeździliśmy wybieraliśmy się większą grupą i wtedy nikt o nic nie pytał.
Moja rodzina z jednej strony kiedyś była wyznania judaistycznego. Przypuszczam, że to stąd ta ortodoksyjność...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
Stary 2011-07-04, 22:07   #1678
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nic w domu nie mówiłam i nigdy na ten temat nie mówię- sprawa wyszła przy okazji tego, jak tż przyjeżdżał na weekend i mama zaprotestowała przeciwko spaniu w jednym pokoju.
A za płacenie za mieszkanie chodziło o to, że teraz rodzice płacą mi na czas studiów ale gdybym oznajmiła, że tż się wprowadza na pewno by się to skończyło. Gdybym płaciła za mieszkanie sama TYLKO przestali by się odzywać

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

no to za✂✂✂isty katolicyzm a gdzie "kochaj bliźniego swego"? Ja pierdzielę... To jest chore! Albo jesteś taka jak my albo wynoś się? Nie mogę...

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2011-07-04 o 22:08
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:07   #1679
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
A jesteś zadowolona z żeli ?
bardzo już ponad 2 tyg. minęły, a jeszcze nawet nie widać żeby coś zaczęło odrastać. Tylko głupio, że durna pogoda, bo z takimi ładnymi stopami aż grzech łazić w zakrytych butach... w przyszłym tyg. mam żele na dłonie z grouponu
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:12   #1680
upadly_aniol00
Zakorzenienie

moi rodzice też tego nie komentują chociaż raz na 3 miesiące, może pół roku słyszę " w ciąży jesteś?" albo jak wczoraj....
ale mój teściu też się "rozkręcił" jak w niedziele u nich byliśmy to TŻ poszedł spać przed obiadem. Teściowa zawsze jak jest obiad wchodzi i zaprasza nas na niego .
Wchodzi mówi, że jest obiad patrzy na TŻ i mówi w pokoju teściowi , że TŻ spał a teściu na cały dom " Ciekawe co w nocy robił , że teraz śpi "

Edytowane przez upadly_aniol00
Czas edycji: 2011-07-04 o 23:28
upadly_aniol00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości