Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 10:48   #3181
misiula_88
Raczkowanie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz miec na tetrowych tylkou zmienia sie pieluszke co karmienie.
ale ja nie napisałam, że będę trzymać dziecko w pieluszkach tetrowych myślę o tetrze w kontekście ulewania itp.

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:48   #3182
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

oolong ja też od lekarza nie oczekuję uśmiechu tylko kompetencji. spotkałam się już z tym, ze ci mili sa nie najlepszymi specjalistami Oczywiście to nie reguła, bywają również gburowaci i mało kompetentni; jak również przemili; którzy sa rewelacyjnymi specjalistami.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:53   #3183
glamourous
Zakorzenienie

dziewczyny nie kloccie sie- jesli chodzi o lekarzy to naprawde niewiele osob zdaje sobie sprawe z tego jak trudne i wymagajace poswiecen sa studia medyczne, potem staz specjalizacje- przeciez lekarz cale zycie musi sie doksztalcac, jaka to jest odpowiedzialnosc wielka i presja psychiczna nie wydaje mi sie zeby ktos sie zdobywal na takie poswiecenie wylacznie dla kasy- bo sa i inne zawody i mozliwosci dzieki ktorym mozna kase zdobuyc w znacznie krotszym czasie i mniejszym wysilkiem

no i sluchajcie wiadomo ile nas jest- kazda ma swoje zdanie i opinie ale klocic sie na ten temat? w koncu nie po to tu wchodzimy zeby sie denerwowac i nawzajem obrazac...

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
ale ja nie napisałam, że będę trzymać dziecko w pieluszkach tetrowych myślę o tetrze w kontekście ulewania itp.
ja np tetrowych tez uzywalam na kocyk- kladlam pieluszke i dopiero wtedy zawijalam, zeby w przypadku wlasnie ulania prac tylko pieluche a nie caly kocyk
Stary 2011-07-05, 10:53   #3184
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
dziewczyny nie kloccie sie- jesli chodzi o lekarzy to naprawde niewiele osob zdaje sobie sprawe z tego jak trudne i wymagajace poswiecen sa studia medyczne, potem staz specjalizacje- przeciez lekarz cale zycie musi sie doksztalcac, jaka to jest odpowiedzialnosc wielka i presja psychiczna nie wydaje mi sie zeby ktos sie zdobywal na takie poswiecenie wylacznie dla kasy- bo sa i inne zawody i mozliwosci dzieki ktorym mozna kase zdobuyc w znacznie krotszym czasie i mniejszym wysilkiem

no i sluchajcie wiadomo ile nas jest- kazda ma swoje zdanie i opinie ale klocic sie na ten temat? w koncu nie po to tu wchodzimy zeby sie denerwowac i nawzajem obrazac...
DOKLADNIE!!! Czuje sie winna rozpoczetej ostrej dyskucji, dlatego moze zakonczmy ten temat...jest jak jest, trudno- nie pierwszy raz dalam sie wykiwac i nie ostatni.

Kazda ma swoje zdanie i to bardzo dobrze- tylko nie zacznijmy sie obrazac.....
WIEC KONCYZMY TEMAT MOJE GIN I ZACZYNAMY GADAC O MILYCH RZECZACH, OK?
Stary 2011-07-05, 10:54   #3185
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie napisalam ze cokolwiem mi sie malezy, nie masz prawa pisac nic o mnie nie znajac mnie tak samo nie masz prawa pisac nic o mojej sytuacji rodzinnej zakompleksiona kobieto.

Jak wiodac nawet swojego zdania nie mozna wypowiedziec o zawsze sie jakas guła znajdzie, co sie doczepi....
Darusiaaaa tu nie można na tą wypowiedz Twojej sytuacji przełożyć...
Ja zupełnie coś innego odczytałam w tej wypowiedzi.
Myślę, że nie ma co dalej dyskutowac

A swoją drogą wiem, że nikt nie byłby szczęśliwy jakbym wparowała w środku nocy do szpitala Szczególnie jakby to była np. pora "drzemki" lekarza :P hehe. Ludź, to ludź wszyscy jesteśmy "jacyś"

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:55   #3186
magolina
Wtajemniczenie

Hej mamuśki, widze że na forum wrze za sprawą lekarzy, ja już miałam w życiu z wieloma do czynienia, ojca walka z rakiem, mamy z depresją i wiem jedno - bardzo szanuje tych co mają ogromną wiedzę i super podejście do pacjenta - są tacy, dla których pacjent stanowi priorytet ale też spotkałam się z lekarzami, którzy faktycznie oglądali się na pieniądze, i bezczelnie czekali aż da im sie ,,w łapę", wtedy dopiero byli skorzy do jakiejkolwiek pomocy, takze nie ma co uogolniac ani pozytywnie ani negatywnie, jak w każdej grupie zawodowej znajdą się tacy, co nie powinni wykonywac danego zawodu, a co do praktyki prywatnej to ja też jakbym była specjalistą to ,,trzepałabym" kasę, i nie widzę w tym nic nienormalnego, tym bardziej że gdyby nie wizyty prywatne, to już w ogóle chyba człowiek musiałby sie położyć i czekac na śmierć, bo czekać pół roku państwowo na wizytę u specjalisty to naprawdę można sie wykończyć

Ja dzis już byłam rano zawieźć siusiu do badania i pobrać krew, dziś już wyniki, ciekawa jestem czy wszystko ok

Dziewczyny gratuluję wszystkim poznania płci i udanych wizyt, ja się już nie mogę doczekać poniedziałku
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:58   #3187
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

glam zgadzam sie ale to dziala w kazda strone, decydujac sie na to wiedza na co sie pisza, ja tez wiem ze bede pracowac z rodzinami patologicznymi, nie raz ede ogladac bite dzieci i tak dalej.... niestety taki wybralam kierunek.

no ja jak wparowalam w srodku nocy to nikt tam szczesliwy nie byl, tylko ze przez ich nie szczescie 20 min i byloby po mnie....;/

oczywiscie kazdy moze miec swoje zdanie, ale nie uwazam zebym olong jakos szczegolnie uszczypliwie potraktowala , napisalam po prostu ze moja gin nie chce ode mnie pieniedzy, ale nie napisalam ze mi sie to nalezy!
takze przepraszam ze klotnie ale sie wkurzylam... tak po prostu podnioslo mi sie cisnienie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:59   #3188
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

ja np tetrowych tez uzywalam na kocyk- kladlam pieluszke i dopiero wtedy zawijalam, zeby w przypadku wlasnie ulania prac tylko pieluche a nie caly kocyk
ja się nie kłócę, a przynajmniej staram się wypowiadać w zrównoważony sposób, pokazujący druga stronę zagadnienia

nie lubię uogólnień, szczególnie dotyczących ludzi
denerwują mnie takie sytuacje i zawsze wtrącam swoje trzy grosze, mimo że wiem, że w natłoku negatywnych opinii moje wypowiedzi mają nikłe szanse dotarcia do większości

no cóż, staram się i tyle

internet służy wolności wypowiedzi, ale ta wolność powinna tak jak i w świecie realnym ograniczona być wolnością i godnością innych osób

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:00   #3189
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja dopiero 15 mam wizyte !!!!!!

kurcze nooo ostatnia mialam 20 .... prawie miesiac! matko a ja juz swira dostaje i bym poleciala podejrzec bąbla
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:03   #3190
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja się nie kłócę, a przynajmniej staram się wypowiadać w zrównoważony sposób, pokazujący druga stronę zagadnienia

nie lubię uogólnień, szczególnie dotyczących ludzi
denerwują mnie takie sytuacje i zawsze wtrącam swoje trzy grosze, mimo że wiem, że w natłoku negatywnych opinii moje wypowiedzi mają nikłe szanse dotarcia do większości

no cóż, staram się i tyle

internet służy wolności wypowiedzi, ale ta wolność powinna tak jak i w świecie realnym ograniczona być wolnością i godnością innych osób
kochana ja tez nie znosze uogolnien i stereotypow- ale jak sama zauwazylas, to jest walka z wiatrakami...sa one tak powszechnie stosowane ze nie da rady sie ich uniknac
Stary 2011-07-05, 11:03   #3191
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja dopiero 15 mam wizyte !!!!!!

kurcze nooo ostatnia mialam 20 .... prawie miesiac! matko a ja juz swira dostaje i bym poleciala podejrzec bąbla
Ja ostatnią miałam 07.06 - ale bez badania, USG miałam 31 MAJA i dopiero dzisiaj idę prosto po pracy. Też już nie mogę się doczekać
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:04   #3192
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

oolong większość ludzi nie postępuje tak jak lekarze. Dziwi mnie to że ich tak zaciekle bronisz. Lekarz oprócz tego, ze pracuje na etacie (a czasami nawet na kilku) ma działalność prywatną, bierze dodatkowe dyżury. Niektórzy mieszkają w miejscu pracy. To już nie jest zwykłe chodzenie do pracy w celach zarobkowych by utrzymać siebie i rodzinę. To jest gonitwa za kasą. I nie poznałam lekarza, który nie prowadziłby takiego trybu życia - w mniejszym lub większym stopniu.

Darusiaaaa rozumiem Ciebie, bo wiele rodzin w Polsce jest rozdzielonych. I w tym wszystkim nie chodzi o pogon za pieniądzem tylko o chęć przeżycia. Jeśli w kraju nie jest się w stanie znaleśc pracy to przecież nie pozwoli się na to aby rodzina umarła z głodu. są to trudne i przykre wybory.
Cała ta dyskusja przypomniała mi wypowiedz naszego proboszcza, który twierdzi iż cytuję:"maż, ojciec, który porzuca rodzinę wyjeżdżając za granicę w pogoni za pieniądzem popełnia grzech".
Stary 2011-07-05, 11:06   #3193
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ja moja mala wychowalam na teterce+ mialam okolo 30 pieluch tetrowych chyba. fakt ze urodzila sie latem, no i mialam suszarke elektroniczna 9taka wiecie co w 1-2 godz suszy cala partie prania)- i jeszcze wam powiem ze do 3go mies prasowalam pieluchy po kazdym praniu

jak tylko mala zaczela siadac to ja sadzalam na nocnik i w sumie dzieki temu szybko sie nauczyla o co biega

no ale z blizniakami to chyba sie w to bawic nie bede- chocby z tego wzgledu ze przy tetrze nie tylko pieluch trzeba duzo- bo nawet przy 2 zalozonych czesto przemakalo, wiec i ubranek trzeba sporo i kocykow- przescieradelek itd.finansowo to sie w ogole nie kalkuluje, tylko ze ideologicznie mi pasowalo- ekologia itd

Ja moja tez miałam latem ale Ja wolę isc na łatwizne i wolę pampersy. Co do sikania na nocniczek tez szybko zaczeła wołać , apierwsza poszła kupka na nocnik także nie miałysmy problemów z tym

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:

Do ulewania to Ja bede mieć 4 i to nam zdecydowanie wystarczy i 2 flanelowe pieluszki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:09   #3194
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wlasnie tez i pewnie kupie takie jakies w kaczuszki czy misie

A w ogóle, to moja mamcia uszyła mi 4 pieluszki z tetry, która kupiła na metry dla mnie jak się urodziłam, hehe Doczekała się wykorzystania

joamic1 masz nosa do aukcji A koszulke do karmienia mam własnie tą szarą z zielonymi wstawkami tylko musze dziurki na guziczki zmniejszyc, bo kolezanka jak czesto rozpinala to porozciagala troszku i sie same odpinaja :P glupio by bylo w szpitalu wyjsc na karytarz i cycem zaświecić :P

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-07-05, 11:10   #3195
glamourous
Zakorzenienie

swoja droga to powiem tak- jak pracowalam w Irlandii to podatek i skladki to bylo jakies 10proc mojej pensji- fakt ze tam nie ma skladek na ubezpieczenie zdrowotne, ALE opieke w ciazy mialam fajna, szpital, szczepienia dla malutkiej- i to te nowe, zespolone czy jak to sie nazywa- za ktore w Polsce sie placi...ZA DARMO...i kupe innyc rzeczy jak ta darmowa szkola rodzenia czy porod rodzinny, pobyt w szpitalu, wszystkie badania itd...

w Polsce podatek i skladki to cos pomiedzy 1/3 i 1/4 mojej pensji- a skoro tyle place to faktycznie uwazam ZE NALEZY MI SIE OPIEKA LEKARSKA bezplatna i na dobrym poziomie- nie rozumiem dlaczego mialabym dodatkowo placic za wizyty prywatne (chodziaz place ale to zostawmy na boku ) i byc traktowana inaczej przez lekarza prywatnie a inaczej na NFZ- ...a tu od gina na kase chorych uslyszalam ze tak sie nie da i za usg mam placic podwojnie no i co? poszukalam innego gina na kase chorych i po prawdzie to licze na to ze nowy gin (juz trzeci) na NFZ sie okaze fajnym czlowiekiem i pochodze do niego w ramach funduszu
Stary 2011-07-05, 11:11   #3196
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Wnioskuję, ze nie znasz zbyt dobrze środowiska lekarskiego. Studia sa trudne, ale to nie jedyny trudny kierunek. To nie jedyny odpowiedzialny zawód z obciążeniami psychicznymi. Nie jedyny zawód w którym zarobki są nie proporcjonalne do wymagań.
Stary 2011-07-05, 11:13   #3197
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
swoja droga to powiem tak- jak pracowalam w Irlandii to podatek i skladki to bylo jakies 10proc mojej pensji- fakt ze tam nie ma skladek na ubezpieczenie zdrowotne, ALE opieke w ciazy mialam fajna, szpital, szczepienia dla malutkiej- i to te nowe, zespolone czy jak to sie nazywa- za ktore w Polsce sie placi...ZA DARMO...i kupe innyc rzeczy jak ta darmowa szkola rodzenia czy porod rodzinny, pobyt w szpitalu, wszystkie badania itd...

w Polsce podatek i skladki to cos pomiedzy 1/3 i 1/4 mojej pensji- a skoro tyle place to faktycznie uwazam ZE NALEZY MI SIE OPIEKA LEKARSKA bezplatna i na dobrym poziomie- nie rozumiem dlaczego mialabym dodatkowo placic za wizyty prywatne (chodziaz place ale to zostawmy na boku ) i byc traktowana inaczej przez lekarza prywatnie a inaczej na NFZ- ...a tu od gina na kase chorych uslyszalam ze tak sie nie da i za usg mam placic podwojnie no i co? poszukalam innego gina na kase chorych i po prawdzie to licze na to ze nowy gin (juz trzeci) na NFZ sie okaze fajnym czlowiekiem i pochodze do niego w ramach funduszu
Popieram- skoro place- to wymagam... tez mam porownanie z UK i moze stad moje rozgoryczenie....
Stary 2011-07-05, 11:14   #3198
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Ja ostatnią miałam 07.06 - ale bez badania, USG miałam 31 MAJA i dopiero dzisiaj idę prosto po pracy. Też już nie mogę się doczekać

Jejku ja rzadko , ale napewno wsio jest ok
Kciukaski będe trzymać

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-05, 11:14   #3199
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
oolong większość ludzi nie postępuje tak jak lekarze. Dziwi mnie to że ich tak zaciekle bronisz. Lekarz oprócz tego, ze pracuje na etacie (a czasami nawet na kilku) ma działalność prywatną, bierze dodatkowe dyżury. Niektórzy mieszkają w miejscu pracy. To już nie jest zwykłe chodzenie do pracy w celach zarobkowych by utrzymać siebie i rodzinę. To jest gonitwa za kasą. I nie poznałam lekarza, który nie prowadziłby takiego trybu życia - w mniejszym lub większym stopniu.

Darusiaaaa rozumiem Ciebie, bo wiele rodzin w Polsce jest rozdzielonych. I w tym wszystkim nie chodzi o pogon za pieniądzem tylko o chęć przeżycia. Jeśli w kraju nie jest się w stanie znaleśc pracy to przecież nie pozwoli się na to aby rodzina umarła z głodu. są to trudne i przykre wybory.
Cała ta dyskusja przypomniała mi wypowiedz naszego proboszcza, który twierdzi iż cytuję:"maż, ojciec, który porzuca rodzinę wyjeżdżając za granicę w pogoni za pieniądzem popełnia grzech".
Zgadzam się z powyższym.
Można powiedzieć, że pochodzę troszkę z rodziny lekarskiej, sama miałam być lekarzem, bo dostałam się na te studia za drugim razem. Moje najlepsze przyjaciółki pokończyły właśnie studia i tak naprawdę wszystkie robią staż w szpitalu bo muszą do specjalizacji, a po godzinach pracują jeszcze w praktykach prywatnych. Raz to dla zarobku, bo na stażowej pensji to nawet kredytu an mieszkanie wziąść nie mogą, a dwa w tych praktykach prywatnych uczą się najwięcej. Najczęściej na super sprzęcie i asystując przy wybitnych specjalistach. Niestety są często po 20 godzin w pracy, ale taki zawód wybrały. Chcesz byc dobrym specjalistą musisz swoje przecierpieć. Z drugiej strony oni cały czas się uczą. My z mężami w weekend spędzamy czas w zoo albo na spacerze, oni spędzają ten czas na konferencji. Ciocia dentystka jakby sama nie otworzyła gabinetu, to jak mówi dalej by robiła wielkie dziury z kosmosu, bo miała taki przestarzały sprzęt na NFZ. Dobry sprzęt to jest w szpitalu, ale ile ma się tych godzin dyżurów w szpitalu... nie wiele. Najwięcej się uczysz u siebie i się starasz bo potem idzie opinia o Tobie. Takie jest moje zdanie.

Może co niektórzy trafiali na złych lekarzy. Ale nie wymagajmy od kogoś żeby nas leczył za darmo. Jeżeli skończyły mu się już miejsca w danym miesiącu za które mu NFZ zapłaci to ma prawo nas nie przyjąć. To były ciężkie lata nauki i trzeba to uszanować. Ja też za free nikomu wniosku o kasę z unii pisać nie będę. Zawsze tak było, że za usługę się płaciło.

Ale koniec tematu Trzeba wierzyć, że trafimy na samych dobrych lekarzy i położne ... takich z powołania

Niestety Polska to dziwny kraj. Mój maż jako dyrektor fabryki naprawdę sporo zarabia, fakt mamy ogromny kredyt, ale co miesiac 2 tys. przy swojej pensji oddaje na służbę zdrowia. A niestety od września wykupujemy za 500 zł prywatny pakiet medyczny, bo niestety jak człowiekowi coś dolega powaznego to do specjalisty sie czeka kilka tygodni/miesiecy. Mozemy sobie na to pozwolić, więc to wykupimy, zdrowie dziecka najważniejsze.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-07-05 o 11:17
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:15   #3200
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

no tak, ale kto tu potępia gonitwę za kasą, przecież nie ja
ja właśnie piszę, że wiele osób interesują pieniądze, więc nie rozumiem, czemu w przypadku akurat lekarzy was to tak oburza
nie zrozumiałyśmy się w tym punkcie
tak jak nie zrozumiałyści chyba do końca tej wypowiedzi o wyjazdach itd - napisałam, że takie są uogólniające, krzywdzące dla wielu opinie, nie reprezentatywne w wielu wypadkach

tak jednostronnie szła ta dyskusja na tą lekarkę, że się wtrąciłam i tyle, mea kulpa - mój świerzb języka się odezwał

Stary 2011-07-05, 11:16   #3201
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
joamic1 masz nosa do aukcji A koszulke do karmienia mam własnie tą szarą z zielonymi wstawkami tylko musze dziurki na guziczki zmniejszyc, bo kolezanka jak czesto rozpinala to porozciagala troszku i sie same odpinaja :P glupio by bylo w szpitalu wyjsc na karytarz i cycem zaświecić :P
No udało mi się, ale trochę trzeba stron przejrzeć nie powiem. Jeszcze ja mam ten problem że nie mogę się skupić tylko na boy czy girl tylko muszę brać na razie pod uwagę unisex - ale też są fajne. Muszę sis poprosić by mnie podliczyła ile mam jej zapłacić.

W poniedziałek jadę na zakupy dla bobasa. W ogóle co sądzicie o kupowaniu ubranek w lumpeksach?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:16   #3202
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Nadrobiłam Gorąco się zrobiło na wątku

Dziękuję za gratulacje
Witaminka gratuluję córeczki
Chawa, Basiula gratuluję synków
Ela również gratuluję synka I łączę się z Tobą z L4 leżącym Tyle, że mi się nic nie dzieje i mam spacerować A takie L4, bo co któreś daje, żeby ZUS się nie czepiał Tylko szkoda, że poprzednio nie dał, bo faktycznie miałam dużo leżeć a teraz spacerować.... I trzymam kciuki za szyjkę

Coś wczoraj rządziły chłopaki Myślę, że się po równo rozłożą płci

Powiedzcie mi coś, ZUS kontroluje w godzinach swojej pracy, czyli do 15?I w weekend nie kontrolują prawda??

A i czy któraś używała tabl. dopochwowych Gynalgin? Pomogło?
Stary 2011-07-05, 11:17   #3203
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja wlasnie tez i pewnie kupie takie jakies w kaczuszki czy misie

A w ogóle, to moja mamcia uszyła mi 4 pieluszki z tetry, która kupiła na metry dla mnie jak się urodziłam, hehe Doczekała się wykorzystania

Ja tylko miałam w zwierzątka takie pieluszki a nie białe

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-05, 11:17   #3204
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Wnioskuję, ze nie znasz zbyt dobrze środowiska lekarskiego. Studia sa trudne, ale to nie jedyny trudny kierunek. To nie jedyny odpowiedzialny zawód z obciążeniami psychicznymi. Nie jedyny zawód w którym zarobki są nie proporcjonalne do wymagań.
tak sie zlozylo ze mam przyjaciolke lekarza. ja nie mowie ze to sa jedyne trudne studia i jedyny odpowiedzialny zawod- ale wiekszosc ludzi robi magisterke po 5 latach- a student medycyny co moze po pieciu latach? staz go czeka kolejnych kilka lat...potem specjalizacja- a w dzisiejszych czasach jedna to malo...dozywotnie doksztalcanie- bo postep w medycynie jest ekspresowy- nowe leki nowe technologie itd. podaj mi prosze przyklady innych tak trudnych i odpowiedzialnych zawodow?
ale odpowiedzialnosc- malo w ktorym zawodzie bierzesz na siebie calkowita odpowiedzialnosc za ludzkie zycie i zdrowie...a w gruncie rzeczy jak dla mnie to duzo wieksza odpowiedzialnosc niz odpowiedzialnosc finansowa nawet i za miliony

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-05 o 11:19
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:21   #3205
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

zgłoś to do NFZ albo zapytaj tam, dlaczego masz płacić za usg chodząc państwowo?

a co do składek, to wiesz, że większość to ZUS (emerytalna, rentowa, chorobowa [rozumiana jako kasa za zwolnienie lekarskie itd], wypadkowa, macierzyńska i chyba tyle ), a składka zdrowotna to oddzielna sprawa

Stary 2011-07-05, 11:22   #3206
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

oolong no tak nieporozumienia sie zdarzają, zwłaszcza kiedy komunikacja odbywa się drogą pisaną.

gosiaczekkk dziękuję.

Kończąc dyskusje na temat lekarzy wyrażę tylko swój podziw dla ich solidarności - jest to dla mnie wręcz zdumiewające jak ta grupa zawodowa trzyma sie razem.
Stary 2011-07-05, 11:22   #3207
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Gorąco się zrobiło na wątku

Dziękuję za gratulacje
Witaminka gratuluję córeczki
Chawa, Basiula gratuluję synków
Ela również gratuluję synka I łączę się z Tobą z L4 leżącym Tyle, że mi się nic nie dzieje i mam spacerować A takie L4, bo co któreś daje, żeby ZUS się nie czepiał Tylko szkoda, że poprzednio nie dał, bo faktycznie miałam dużo leżeć a teraz spacerować.... I trzymam kciuki za szyjkę

Coś wczoraj rządziły chłopaki Myślę, że się po równo rozłożą płci

Powiedzcie mi coś, ZUS kontroluje w godzinach swojej pracy, czyli do 15?I w weekend nie kontrolują prawda??

A i czy któraś używała tabl. dopochwowych Gynalgin? Pomogło?
Ja brałam gynalgin. Nawet dalej mam w apteczce. To lek który zawsze mam przy sobie, ale w ciaży go jeszcze nie używałam. One wszystkie kochana pomagają. Gynalgin jest na taki słaby stan zapalny, na większy mi nie pomagały, ale każdy organizm też jest różny. Ja tam często mam problemy, ze się smieję, że uodporniłam się już na połowę dostępnych leków

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-07-05 o 11:23
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:23   #3208
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
No udało mi się, ale trochę trzeba stron przejrzeć nie powiem. Jeszcze ja mam ten problem że nie mogę się skupić tylko na boy czy girl tylko muszę brać na razie pod uwagę unisex - ale też są fajne. Muszę sis poprosić by mnie podliczyła ile mam jej zapłacić.

W poniedziałek jadę na zakupy dla bobasa. W ogóle co sądzicie o kupowaniu ubranek w lumpeksach?

Ja na początku byłam przeciwana, ale jak kiedys sama byłam i oglądałam nawet kupiłam to stwierdziłam że te maluszki nic nie niszczą a sa naprawde śliczne i zadbane a czasem nawet nowe, więc od tamtej chwili kupuje w ciucholandach dla siebie czasem dla Julii. Przecież i tak wszystko wrzucam do prania zaczym mam to założyć.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-05, 11:25   #3209
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

glamourous każdy zawód medyczny jest trudny i odpowiedziały.
Stary 2011-07-05, 11:28   #3210
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość

Ja kupilam 3 rzeczy. Spodenki takie na dzieciatko 50cm- wygladaly jak nowe. Bodziaki, ktore tez wygladaly jak nowe- nawet nie byly na wage, tylko wycenione. i jedne ktore widac ze prane ale ladne

Za duzo uzywek nie chce- przynajmniej nie to, co dotyka ciałka dziecka, a teraz zrobilo sie sporo promocji w sklepach jak np.auchan, wiec zamierzam "polowac" na nowki poki mam wolne

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-05 o 11:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości