|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
no mam nadzieje,że ma pasek,bo po co produkowac torbe bez paska...
ale fakt,że zdjęcia nie za obszerne...Cytat:
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet sobie nie wyobrażam jak musi być Ci ciężko.. jesteś mega dzielna, naprawdę.. mi chyba już dawno siadłaby psycha..
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#425 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie ten pierwszy jest bajerancki ![]() Cytat:
Pobiłaś chyba rekordy leżenia i uważania na szyjkę ![]() Cytat:
![]() Pamiętam, że nasza Nerolka też miała zakaz dotykania brzucha, kiedy leżała w szpitalu tuż przed urodzeniem Izki. Cytat:
Nie ma pojęcia co jest dla Ciebie dobre i nie wnikam w to. Chodziło mi tylko o to, że miałaś wielkie szczęscie donosić ciążę do końca, o co miliony kobiet walczą (patrz: Ela od kwietnia w szpitalu czy leżąca tyle czasu yoyou). Jeden dzień a nawet tydzien po terminie to całkowita norma, wiec też nie ma co narzekać.A mi chodziło tylko o to, że z tego co napisałaś można by odnieść wrażenie że mi zazdrościsz. A akurat w tej sytuacji nie ma czego zazdrościć i wierz mi że to ja zazdroszczę Tobie ![]() Cytat:
Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-05 o 19:47 |
||||||
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela_84 ja Cię podziwiam i jesteś dla mnie wzorem do naśladowania
Nie dziwią mnie Twoje doły i załamki bo szpital to nic przyjemnego - szczególnie jeżeli leży się w nim tyle co Ty. Ciąża to nie jest dla Ciebie szczęśliwy okres, ale mam wielką nadzieję, że dziecinka którą urodzisz wynagrodzi Ci to po stokroć, że nareszcie się uśmiechniesz kiedy będziesz ze swoim skarbem już w domu I jasne, że nie da się porównać sytuacji Brumka, do Zmalowanej, Zmalowanej do Twojej, czy Twojej do tych dziewczyn, które przegrały walkę o Maluszka. Trzymaj się Skarbeczku jeszcze trochę
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
Elunia
![]() Youyou- widzę,że wróciłaś do domku, to trzymam żeby się wszystko rozkręciło tak na prawdę i żebyś nie musiała biegac między domem a szpitalem![]() a ja idę się kąpac i do łóżka... cuś mnie spojenie poblewa... ale to jest SKS- STAROSC K U R W A STAROSC
|
|
|
|
#428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki , moje kochane pocieszycielki wszystkie
O, puszcza do mnie oczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siedzę Już od paru godzin. Z lapkiem na kolanach i robię księgowość męża firmy ![]() Cytat:
|
|
#429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O Matko, wielkie mi co ![]() :brzyda l:Dziewczyny nosy do góry, bo mi tu śmierdzi fochami
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
żart na dziś: Chomik nie lubił odkurzacza, ale po jakimś czasie się wciągnął.
|
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
Eee mi się tam nie spieszy rodzić
Niech maluszek siedzi sobie jeszcze w brzuszku skoro mu tam dobrze
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podziwiam Cię za tą wytrwałość
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karoline wszystkiego najlepszego bartessa to jutro czekamy na info, że Karolek już na świecie ![]() a mnie nadal bolą moje podrętwiałe przez sen ręce..i to coraz mocniej bolą..a spuchnięte są okrutnie... jutro mam wizyte to zapytam gina co z tymi rękami?? bo czy to normalne?? o nogach to słyszałam, ale dłonie??? |
|
|
|
|
#435 |
|
BAN stały
|
Brunetko nie płakuniaj już.
Czasem faceci jak dzieci się zachowują odreagowując chyba stres. Koszmarnie musiałaś się poczuć ![]() Bidulka. Zmalowana Słoneczko już niebawem. Meczysz się,wiem ale co zrobić? Brumku czas zwolnić i zrelaksować się.Spróbuj chociaż trochę ![]() Karolinee spełnienia marzeń!!!! ![]() A ja nie wiem gdzie mam palca włożyć.Nie mówię już o rękach. Nie mam czasu na nic a o sobie w ogóle zapomniałam. O teraz mam moment z Izą przy cycu. Dzieciaki broją jakby diabeł we wszystkie wstąpił,T. nie ma,ja sama z tym wszystkim i z zaparciami(chyba ) Izy. Kiedy ja sie wyśpię,odpocznę? A jeszcze do stomatologa,ginekologa trzeba jechać a ja nie mam czasu bo tu zlatuje na wizyty dosłownie pół dnia. Nie smęcę już ale nie martwcie się o mnie-ZYJĘ!!! |
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
ela - podziwiam bo ja dostawalam po tygodniu siedzenia w szpitalu z dzieckiem do głowy... wiec rozumiem ze masz juz dosyc i nasze marudzenia sa dla ciebie jak z kosmosu - wolalabys sobie popuchnac w domu, przekroczyc termin w domu itd.
pieleszka - moj gin nic nie poweidzial na puchniecie dloni, bo mi tez puchna ale nie codziennie wiec moze to jednak normalne |
|
|
|
#437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też stosowałam.... i wielkiem rewelacji nie było, choć na pewno lepszy niż cepan. tyle że ja stosowałam na bliznę po szyciu a nie na rozstępy na bliznę na twarzy mi bardzo pomógł krem gruszkowy z Perfecty z serii Bakteria Killer czy jakoś tak - dla młodzieży na cerę trądzikową Elusia to zupełnie zrozumiałe, że masz załamkę.... i tak Cię podziwiam że tyle wytrzymałaś! jesteś mega silną kobietą, nie jedna ma załamanie po tygodniu w szpitalu.... Masz pełne prawo mieć tego wszystkiego dosyć... nie chciałam Cie urazić, czy rozdrażnić tym pytaniem... nie odzywalaś się przez jakiś czas, więc ciekawa bylam co u Was... ![]() Mam nadzieję, ze chcociaż zrobiło Ci się odrobinkę lżej na serduchu jak to z siebie wyrzuciłaś... Zupełnie nie rozumiem dlaczego tak naciskają na poród naturalny.... to chyba logiczne, że ktoś kto tyle leżał ma problem z przejściem kilku korków a co dopiero takim wysiłkiem jak poród....... Kochana trzymajcie się ciepło
|
||
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Ela, podziwiam Cię, tyle znosisz. Wiem że musi być ciężko, ale powiem Ci tyle że bardzo dzielna jesteś
Cytat:
Ale dzięki za rady
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba kawałek szopa mi wyszło
|
|
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko k... kiedy mija?? jak urodzę?? bo do terminu to mam jeszcze 3 tyg i troche roboty jeszcze w domu, a tu coraz trudniej cos w ręku utrzymać a co dopiero robić...
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zabawki wyczyszczone i pochowane do koszyczkow na zabawki ![]() dwa prania zrobione wszsytkie posciele poprane narazie jutro pojda reczniki, kocyki i rozki a na koniec zostana ubranka ![]() dziewczunki pytanie: mam same czapeczki dlamalenstwa ktore sa wiazane ale wiem ze wszedzie mowi sie zeby uzywac nie wiazanych wiec co poucinac te wiazania???? doradzcie |
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotykać nie dotykałam bo jakoś dla mnie to wstrętne jest ![]() A może to nie szop, hmm wcześniej nie miałam czegoś takiego Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-05 o 20:56 |
|
|
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moja bratowa urodziła dziś o godzinie 16 synka Olka
![]() niby drugi poród ale i tak cały dzień się męczyła![]() Zmalowana nie nerwuj się tak, brumek przecież nie miała nic złego na myśli.. Cytat:
dobrze że przynajmniej paciora wytłukłaś Cytat:
ela ja Cię tak podziwiam że tyle wytrzymałaś!! dołki to normalka a Ty tyle przeszłas z tą ciążą Ja leżałam w domu, wśród kochających osób i też mnie doły łapały więc nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak to jest leżeć 3 miesiące w szpitalu... Trzymaj się dzielnie, to już naprawdę ostatnia prosta Cytat:
Mnie brzuch dziś boli cały dzień ale na porodowe skurcze mi to nie wygląda.. Nie moja kolej dziś ![]() to się ciesz
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
ela
jacieee mi cepan kiedyś wyleczył blizny na twarzy po krostkach ale co rozstepów nie wiem ![]() a ja w ramach programu nabierania pozytywnej energii zrobiłam sobie domowe Spa, kapiel, masarz pazurki itp najfajniej jest zrobic pedikiur
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja po ostatnich zajęciach z SR Pięknie parłam Ale raczej nieskutecznie, bo na porodówce nie wylądowałam A na poważnie to dziwnie się czuję - jestem strasznie podenerwowana (zdążyłam wyprowadzić mojego P. z równowagi
|
|
#449 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a Ty kochana zwolnij Cytat:
![]() Karoline wszystkiego najlepszego Ela Dziewczyny prosze o kciuki jutro mam wizyte żeby już coś sie ruszyło jakieś małe rozwarcie chociaż
|
|||||
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
na poprawę nastrojów może popatrzcie
![]() http://www.youtube.com/watch?v=auB7t...eature=related
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

ale fakt,że zdjęcia nie za obszerne...
Nie mogę przed porodem jak inne matki zrobić zakupów dla dziecka, nawet mu rzeczy przygotować. Nie mam swojej łazienki i kuchni, tylko wspólną, tzn. łazienkę wspólną, a w kuchni ewentualnie udaje mi się coś z domu do lodówki wcisnąć. W nocy budzą mnie średnio co 2-3 godziny wstające do kibla pacjentki albo położne, które np. muszą komuś mierzyć cukier, więc ciągle jestem niewyspana wcale nie z winy mojego dziecka, tylko z winy 6-osobowej sali i babek, które wpadają tu na kilka dni i wydaje im się, że są najważniejsze i mogą innych budzić jak mają ochotę. Od 3 miesięcy ubieram się tylko w koszule szpitalne i wyglądam jak jakieś popłuczyny dawnej siebie. Z mężem widuję się po południu przez 1-2-3 godziny, tylko przy świadkach, nigdy nie zostaję sama ze sobą nawet na 5 minut i często wszelka moja działalność jest komentowana (to, co jem, co czytam, jak obcinam paznokcie k.wa mać i mimo, że niezłośliwie, to mam dość). 

Tak się składa, że napisałam to kiedy zdaje się jestem już PO TERMINIE ?! 

Nie dziwią mnie Twoje doły i załamki bo szpital to nic przyjemnego - szczególnie jeżeli leży się w nim tyle co Ty.
żeby się wszystko rozkręciło tak na prawdę i żebyś nie musiała biegac między domem a szpitalem

Zakończone: 2

właśnie mi o nich przypomniałaś, bo na śmierć zapomniałam, choć mama już rano dzwoniła z życzeniami