|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#392 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Youyou czyli czekamy na rozwój akcji
![]() ![]() ![]() ![]() Lilko a jak Ty sobie radzisz jako mamusia? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A za wagę Agatki ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się składa, że napisałam to kiedy zdaje się jestem już PO TERMINIE ?! Dobrze widzę, że nic tu po mnie. Miłych rozmów.
|
|
#394 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.biomedical.pl/aktualnosci...woju-1022.html
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- nieciekawy artykuł ja od połowy 8 miesiąca nie siadam za kółko troche sie boję i w ogóle brzuch przeszkadza ale u Ciebie to co innego jak mąż nie ma prawka a dziecko trzeba do przedszkola zawieźć uważajcie na siebie jak będziecie jeździć |
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde jak mi się nic nie chce
Wstawiłam pranie i zmywarkę, sprzątnęłam kuchnie, a teraz wcinam SORBET Z MANGO ![]() A i oglądam Ostry dyżur Kurde, a siara leci mi jak głupia
|
|
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki nudzi mi się :/
Mąż od 9 do 21 w pracy. Będzie ok. 21.30 w domku. Wystawiłam już detektor na all i siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić...
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam zawiadomić, że Dziubek miała dzisiaj wyjść ze szpitala z Szymkiem, ale niestety się nie udało. Mały ma podwyższone CRP i musieli zostać.
|
|
|
|
#399 | |||||
|
Zadomowienie
|
Gratki
![]() Cytat:
ja na ostatniej wizycie też usłyszałam od gina podobne wieści, biorę leki, wsio jest ok a już za tydzień pewnie będę je odstawiać, bo to będzie już 38tc - szybko zleciałoCytat:
Agatki ![]() Cytat:
. Po Bożym Narodzeniu coś tam burczał, że fajnie byłoby taki mieć, ale nie traktowałam go poważnie. Wysłał mnie na kilka dni do rodziców i któregoś pięknego dnia zadzwonił z informacją, że mamy w domu superancki tv 3D nawet nie zapytał o zdanie, poszedł, wziął na raty (!!!!) i zobaczyłam go dopiero jak wróciłam do domu także można i tak![]() Cytat:
także przekręcanie z boku na bok jak najbardziej możliweDziękować Cytat:
), bo naprawdę można się sfrustrować, że tak się czeka, czeka i nic...Tak sobie to wyobrażam![]() A ja jeszcze się pochwalę bo mnie tż dziś zaskoczył myślałam, że nie będzie pamiętał o moich imieninach (nie ma pamięci do dat )albo, że dostanę jakąś zdechłą różę ale nie - kupił mi piękny bukiet z tej okazji. Pokażę go Wam, a co!
|
|||||
|
|
|
#400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miejmy nadzieję, że szybko wyjdą...
|
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Podatek i cała reszta opłat, składek itp, z tym że zawsze pobierali na wszystko łącznie 19% kwoty a akurat tym razem 24%....
Cytat:
pozdrowienia dla Dorotki i Szymusia
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie dlatego tez ich kochamy a bukiecik piękny i ode mnie co do kojca to tez myslałam nad łóżeczkiem turystycznym tylko one takie dość duze są i nie wiem jak wcisne w mieszkaniu ale nie wziełam pod uwagę faktycznie potrzeby schylania sie wiec moze poszukam jakiegos małego łóżeczka z regulacją wysokościa wogóle to wróciłam z pracy obiad mam z dnia poprzedniego wiec sie wziełam za pieczenie chleba
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Ela a tak właściwie jak się czujecie? Tyle walki żeby mały siedział w brzusiu a teraz nie będzie chciał wyjść
Kurcze smutno się tu robi..... młode mamusie są bardzo rzadko - oczywisty nadmiar obowiązków przy maluszkach.... Dziewczyny bliskie porodu też się nie chcą udzielać, tylko czasem kilka słów wrzucą.... ![]() Do sierpnia to w ogóle z nami nie będzie miał kto czekać
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka pewnie, nie odpuść mu tak szybko jego win
![]() Niech pocierpi trochę. Wzięłam się za segregację moich ubrań. Przejrzałam 1/3, i odrzuciłam całę pudło po odkurzaczu. Ogłaszam wszem i wobec: ZAKAŃCZAM CIUCHLANDY :brzyd al:Agula może nie będzie tak źle w sierpniu, dziewczyny które teraz urodziły ogarną się, dzieciaczki im podrosną i się zaklimatyzują poza brzuchem i będzie znowu ruch. To teraz będą szukać przyczyny dlaczego podwyższone crp? |
|
|
|
#405 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przesadził .. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam całą twarz w ciążowych plamach, masakrycznie to wygląda, nie wiem już jak to kryć podkładem ![]() czuję się brzydka.. ![]() Cytat:
![]() czekamy na szczęśliwe rozwiązanie Cytat:
i tu widzę też wybuchnie bomba w każdej chwili Cytat:
jak brałam pigułki to musiałam robić to regularnie żeby sprawdzić, czy nie szkodzą na wątrobę w ciąży czasami wychodzą złe wyniki np jak dzieć ugniata wątrobę- tak miała znajoma, musiała mieć przez to CC Cytat:
Cytat:
![]() wcale Ci się nie dziwię, że jesteś cała w nerwach, do tego te durne pytania "ile jeszcze będziesz w tej ciąży", miejmy nadzieję, że już niedługo karolinee1983 - na imieninki..... a teraz moja wizyta: przede wszystkim za wszystkie kciuki bardzo dziękuję ale... lekarz mnie olał ![]() nawet mnie nie dotknął (a jak tak się nagimnastykowałam przy depilacji..) więc pojęcia nie mam jak szyja i rozwarcie ![]() zerknął na ktg, na wymaz, kazał zrobić jeszcze mocz i znów ktg i oznajmił, że idzie na urlop, więc jak nie urodzę to mam przyjśc do jego kolegi za tydzień po skierowanie do szpitala- to mnie kurna pocieszył ![]() spędziłam w gabinecie może 2 minuty? najlepszy nius jest taki, że.... POZBYŁAM SIĘ PACIORA!!! i tyle mojej wizyty zła jestem na dziada
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natka Karolinko a juz myślałam, ze mój post był niewidzialny ![]() Lady gratuluje pozbycia się paciora ![]() a lekarz chyba w innym świecie był |
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale najważniejsze, że żadnych zły wieści nie ma ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Od południa mam praktycznie non stop twardy brzuch.... jak kamień popuści na minutę i znowu
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Cytat:
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Karoline, spóźnione ale wszystkiego najlepszego!
Monia, wcale nie jesteś dziwna, ja też do ostatniej chwili jeździłam samochodem. jeszcze we wtorek na IP prowadziłam ![]() Cytat:
ja się staram w miarę możliwości, nadmiaru wolnego czasu nie mam ale staram się codziennie zajrzeć ![]() Szkoda że Dziubek została, mam nadzieję że Szymkowi szybko zdiagnozują przyczynę i pozwolą wyjść do domu. Carmela, brawa za taką ładną wagę Sary! a my dziś się męczymy cały dzień..Adasia chyba zaparcie męczy, pręży się, płacze, czerwieni, a przy przewijaniu..lipa, nic nie ma :/ Biedny, szkoda mi go strasznie... najgorsze że nie jadłam nic co mogłoby to spowodować, przeciwnie - masa owoców wczoraj, to powinny wręcz przeciwnie działać... macie jakieś sposoby sprawdzone?a tu zaraz po przebudzeniu
|
|
|
#411 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
witam wszysttkie kobitki
![]() mam problem z netem w kom i nie moge sie zalogowac ;/ u mnie ok od niedzieli mam bole okresowe... a z mezulkiem to chyba przeginamy z i w koncu sie Bartus wkurzy i wyjdzie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I witajcie w nowym watku ja sie mam zamiar w tym watku wypakowac kto mnie wpusci w kolejke ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
My zaczelismy 37 tydzien
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Aniaa- Marina ma ten sam problem chyba, ja nie mam doświadczenia w tej sprawie, próbuj brzuszek masować, kropelki, ewentualnie czopek
![]() Scio wcześniej zapomniałam ustosunkować się do kota który zjadł kapturek: Właśnie tz oświadczył że w czwartek jedzie do rzeszowa, nie będzie go cały dzień. Ciekawe co będzie, jak się zacznie. I nic sobie z tego nie robi. Ale mnie w✂✂✂✂ |
|
|
|
#413 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#414 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a gin chyba naprawdę już głową był na urlopie ![]() a ja tak się chciałam dowiedzieć, co z moją szyją.. słodziak normalnie 83monia zainspirowały nie Twoje ambitne plany i trochę Twoich pomysłów sobie pożyczyłam, ok? Tak więc jutro bez względu na pogodę:* myję okna i piorę firany * szoruję kafle w łazience * parkiety umyję na kolanach * wyszoruję po raz kolejny lodówkę szafki wszystkie kuchenne i sypialniane szorowałam nie tak dawno w środku, komandora w przedpokoju też wyczyściłam więc nie mam już co sprzątać piwnica jedynie została ale szczurów i gwałcicieli się boję
|
|
#415 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie nie ma żadnych funciaków w centrum . a tłuc się metrem nigdzie nie będę, bo za duży ruch.Zresztą mój T. już się o mnie boi i ja sama też nie czuję się na siłąch. nawet prysznic biorę przy nim.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Aniu, sama słodycz. jeszcze lekko przysypiający. oby mu przeszły zaparcia ![]() Cytat:
![]() Zmalowana wyluzuj i nie uciekaj od nas |
||||||
|
|
|
#416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny używała któraś z Was maści Cepan?
Podobno bledną po niej rozstępy i są mnie widoczne (bo nie wierzę w kremy cud po których rozstępy znikają). To jakiś cebulowy, niedrogi wynalazek, który stosuje się też na blizny.
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
witam
Bartessa- za jutro![]() Karolinee- 100lat,100lat ![]() Aaniu- ja miałam dziecko bez problemów z brzuszkiem....Adaś śliczny ,bardzo się zmienia Monia- ja byc ciężarna z dużym brzuchem i prowadzic auto do samego końca.... Zmalowana- nie złośc się na Brumka, Brumek super dziewczyna -nie chciała Ci zrobic przykrości... poprostu nie złośc sie,nigdzie nie uciekaj.my mamy jeszcze dalekie tp i musimy wziąc pod uwagę,że Wy to już tykające bomby w każdym znaczeniu ![]() Carmela ![]() Dziubek -mam nadzieje,że i Wam się uda szybko wyjśc,trzymam za kolejne badaniaLadyInBlack- za wyniki![]() Brumek siądź na pupie i nie szlej jeszcze chwilę musimy poczekac![]() Agulaaaabar- ja jestem do sierpnia nigdzie wcześniej się nie ruszam![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
próbowałam po poprzedniej ciąży na cyckach...nic nie zeszło![]() może contratubex??nie wiem czy to tak się do końca pisze??ale ja zacznę walczyc chyba z moimi dopiero po pordzie,póki co smaruję je tymi dozwolonymi środkami dla ciężarncyh |
|
|
|
|
#418 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- dziękujęAdaś śliczny!!!! Cytat:
No, no, czyli nie próżnujecie ![]() Cytat:
Ja stosowałam na bliznę po wyrostku, ale szczerze - to raczej specjalnie mi nie pomogła, no ale w sumie nie byłam za bardzo konsekwentna w stosowaniu, więc kto wie - może działa jak się regularnie stosuje
|
|||
|
|
|
#419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogę przed porodem jak inne matki zrobić zakupów dla dziecka, nawet mu rzeczy przygotować. Nie mam swojej łazienki i kuchni, tylko wspólną, tzn. łazienkę wspólną, a w kuchni ewentualnie udaje mi się coś z domu do lodówki wcisnąć. W nocy budzą mnie średnio co 2-3 godziny wstające do kibla pacjentki albo położne, które np. muszą komuś mierzyć cukier, więc ciągle jestem niewyspana wcale nie z winy mojego dziecka, tylko z winy 6-osobowej sali i babek, które wpadają tu na kilka dni i wydaje im się, że są najważniejsze i mogą innych budzić jak mają ochotę. Od 3 miesięcy ubieram się tylko w koszule szpitalne i wyglądam jak jakieś popłuczyny dawnej siebie. Z mężem widuję się po południu przez 1-2-3 godziny, tylko przy świadkach, nigdy nie zostaję sama ze sobą nawet na 5 minut i często wszelka moja działalność jest komentowana (to, co jem, co czytam, jak obcinam paznokcie k.wa mać i mimo, że niezłośliwie, to mam dość). Do tego dochodzi ciągły stres, bo zdrowa tu przecież nie leżę, najpierw różne komplikacje ciążowe i ogromny strach o dziecko, a teraz codzienna presja lekarzy CZY JUŻ NIE RODZĘ. Skurcze mam od 8 czerwca, bolesne, nawet takie co 5 minut były i pięknie wychodziły na ktg, ale nic nie dają, w tamtym tygodniu miałam 3 badania, po których miałam plamienie i odszedł mi czop. Dzisiaj miałam badanie, po którym miałam dosłownie krwotok - dalej nic, "szyjka twarda jak rzemień i nic z tego nie będzie"; na piąte badanie się nie zgodzę, bo mnie uszkodzą, co jest tu chyba jakąś metodą wywołania porodu i zwolnienia łóżka. Do tego mam urodzić moje oplątane pępowiną dziecko naturalnie - a męczy mnie wejście po schodach albo dłuższe stanie - w końcu prawie cały czas tu leżałam, a do porodu, to trzeba chyba mieć trochę siły. Jakby wziąć pod uwagę, że w ciąży kobieta ma przede wszystkim odpoczywać, zdrowo jeść i się nie stresować, to moje życie ciężarnej nie uwzględnia żadnego z tych zaleceń. Ja mam ostatnio permanentnego doła i boję się, że dziecko mi się urodzi z jakąś depresją. Nie jest tak, "że jak się tyle" wytrzymało, to już łatwo pójdzie", bo jest coraz gorzej, zmęczenie zawsze tylko narasta. Albo że "się po czymś takim bardziej kocha dziecko" - gwarantuję, że matka, która jest w domu w dobrych warunkach, może się poruszać i czasem przespać jest lepszą matką niż taka wykończona jak ja i na uczucia do dziecka to nie wpływa, a na pewno nie pozytywnie. Wiadomo - dziecko jest najważniejsze, ale matka też chce żyć... i zrobi dużo dla dziecka, ale to nie znaczy, że musi być przy tym radosna i w skowronkach. Ja nie jestem i nie będę grała dzielnej walczącej kobiety, po prostu ostatnio się złamałam i taka jest prawda. To chyba przez to, że lekarze mówili, że zaraz urodzę już jakiś czas temu - w sumie od kwietnia "rodzę", wszystkie terminy "zero" minęły i nic. A mój dom i mój świat jest cały czas 2 km od szpitala... To tyle, czasem jak narzekacie że Wam nogi puchną, seksu nie możecie uprawiać albo się majtki rolują, to pomyślcie o takich jak ja, może Wam się lepiej zrobi. Ja jak czasem widzę, że mimo starań kobiety nawet tracą dzieci, to mi łzy wracają tam skąd przyszły, bo wstyd mi narzekać, tylko czasem sobie wybucham jak dzisiaj.
|
|
|
#420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

Z tym ostatnim będzie mi najciężej.
teraz ściągnam z niej laktatorem
Tak się składa, że napisałam to kiedy zdaje się jestem już PO TERMINIE ?!

A i oglądam Ostry dyżur

. Po Bożym Narodzeniu coś tam burczał, że fajnie byłoby taki mieć, ale nie traktowałam go poważnie. Wysłał mnie na kilka dni do rodziców i któregoś pięknego dnia zadzwonił z informacją, że mamy w domu superancki tv 3D
także można i tak

Zakończone: 2

przesadził ..