Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 22:10   #451
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Zmalowana wracaj tutaj, nie obrażaj się Brumkowi napewno nie chodziło o to aby Cię urazić. Ja wiem, że bardzo chcialabys już urodzić i przez to jesteś taka rozdrażniona, ale jeszcze nic złego sie nie dzieje, masz dopiero 1 dzień po terminie a ciąża "o czasie" jest od 38 do 42 tygodnia także głowa do góry i czekamy dalej Choć zdaję sobie z tego sprawę, że dla Ciebie ten 1 dzień to o jednen dzień za długo, za bardzo się nastawiłaś na urodzenie przed tp
WRACAJ KOCHANA WRACAJ!

Karoline miło ze strony męża

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
a teraz moja wizyta:

przede wszystkim za wszystkie kciuki bardzo dziękuję
ale...
lekarz mnie olał
nawet mnie nie dotknął (a jak tak się nagimnastykowałam przy depilacji..) więc pojęcia nie mam jak szyja i rozwarcie
zerknął na ktg, na wymaz, kazał zrobić jeszcze mocz i znów ktg i oznajmił, że idzie na urlop, więc jak nie urodzę to mam przyjśc do jego kolegi za tydzień po skierowanie do szpitala- to mnie kurna pocieszył
spędziłam w gabinecie może 2 minuty?

najlepszy nius jest taki, że.... POZBYŁAM SIĘ PACIORA!!!

i tyle mojej wizyty

zła jestem na dziada
Nieładnie ze strony lekarza
Ale za wywalenie paciorka

Ania Adaś jest śliczny i taaaki słodki (Adasie w ogóle są fajne mój mąż Adam )

Elu to co czujesz to my tutaj możemy sobie tylko wyobrazić Wierzę, że masz już dość, tyle czasu w szpitalu to każda by sfiksowała Ale jesteś dzielna kobietka i napewno sobie do końca poradzisz Zaraz to wszystko sie skończy i znowu odżyjesz!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:11   #452
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
sms od Bartessa:
"Jutro będę miała Karolka przy sobie. Zrobili mi konkretne usg, zbadali bliznę po poprzednim cc, okazało się, ze jest dość cienka.Poza tym mały wg usg waży 3940. No i jutro czeka mnie cięcie. Chyba, że zacznę sama wcześniej rodzić bo dzisiejsze badanie było okrutne. No to tyle z najważniejszych informacji"
No to mocno zaciskam
Stary 2011-07-05, 22:13   #453
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. I tym razem niestety nie było tak różowo
Dziecko zdrowiusieńkie i to najważniejsze
Ale szyjka baaardzo króciutka. Do końca ciąży mam brać 3 x dziennie no-spe i 2 x dziennie po 2 luteiny. Oprócz tego nie dotykać raczej piersi i brzuszka i zwolnić tempo życia Z tym ostatnim będzie mi najciężej.
No kochana, czas zwolnic, niestety...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Ja też mam dobre wiadomości. Byłyśmy skontolować wage i jest dobrze. Agatka przez 6 dni przybrała 200g i waży 3300
Super!
A z kota niezly gagatek hi hi

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
to prawda że dotykanie czy masowanie piersi czy sutków może spowodowac wydzielanie się w organiźmie oxytocyny?? i może to wywołać skurcze??

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziewczyny kupujecie na jesień/zimę nawilżacze powietrza??

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a my dziś się męczymy cały dzień..Adasia chyba zaparcie męczy, pręży się, płacze, czerwieni, a przy przewijaniu..lipa, nic nie ma :/ Biedny, szkoda mi go strasznie... najgorsze że nie jadłam nic co mogłoby to spowodować, przeciwnie - masa owoców wczoraj, to powinny wręcz przeciwnie działać... macie jakieś sposoby sprawdzone?

a tu zaraz po przebudzeniu
Ale slodziak zaspany!

Sposobow niestety nie mam, ale ja bym jednak przystopowala z tymi owocami, zwlaszcza, ze jak piszesz to arbuz i brzoskwinia, nawet jak sie dziecku rozszerza diete, to zaczyna sie od owocow krajowych.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziewczyny używała któraś z Was maści Cepan?
Podobno bledną po niej rozstępy i są mnie widoczne (bo nie wierzę w kremy cud po których rozstępy znikają). To jakiś cebulowy, niedrogi wynalazek, który stosuje się też na blizny.
Ja stosowalam, ale na blizne po cc i nieregularnie, poza tym, ze smierdzi niemilosiernie, to spektakularnych rezultatow nie widzialam...

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Tak, jak można się czuć po 85 dniach w szpitalu
Elu jestes bardzo dzielna, tyle juz przeszlas! A przypomnij dlaczego teraz nie moga cie puscic do domu, tylko dalej musisz lezec w szpitalu?

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
A ja nie wiem gdzie mam palca włożyć.Nie mówię już o rękach.
Nie mam czasu na nic a o sobie w ogóle zapomniałam.
O teraz mam moment z Izą przy cycu.
Dzieciaki broją jakby diabeł we wszystkie wstąpił,T. nie ma,ja sama z tym wszystkim i z zaparciami(chyba ) Izy.
Kiedy ja sie wyśpię,odpocznę?
A jeszcze do stomatologa,ginekologa trzeba jechać a ja nie mam czasu bo tu zlatuje na wizyty dosłownie pół dnia.
Nie smęcę już ale nie martwcie się o mnie-ZYJĘ!!!
Nerolko

I jak zwykle nie mam wszystkich cytatow...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:28   #454
Natka_
Zakorzenienie

Nerola Ty sie kiedyś kobieto zajedziesz!

Vaniliova

A ja idę szorować balkon
Stary 2011-07-05, 22:32   #455
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

A ja idę szorować balkon
O tej porze ??????? Ty kładź się lepiej do łóżeczka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:37   #456
meszsares
Zadomowienie

Aania - ja to w ogole wykreslilam owoce z mojego repertuaru przez pierwszy miesiac karmienia Mlodej. Moze powinnas o tym i Ty pomyslec, niestety trzeba byc baardzo ostroznym co sie je, tym bardziej przy wrazliwszych z zasady chlopcach
Jacieee - zarowno cepan jak i contractubex nic mi na moja blizne nie pomogly, do tego cepan smierdzi jak zaraza a czy na rozstepy cos daja... musisz sprawdzic sama..
Ela - biedactwo, my wszystkie Ci naprawde bardzo wspolczujemy i podziwiamy Twoja sile, nie mysl, ze jest inaczej
ale jest to forum takie bardziej plotkowe i nie mozesz tez od nas oczekiwac, ze bedziemy poruszac same powazniejsze tematy czy miec w tyle glowy caly czas swiadomosc, ze sa ludzie, ktorym jest gorzej na tym swiecie, bo raczej kazdy porownuje swoja sytuacje do tych, co im lepiej.. no tak juz jest i tego nikt nie zmieni...
I zaloze sie, ze gdybysmy tylko mogly to kazda z nas z calego Twojego czasu pobytu w szpitalu odjelaby Ci nawet kilka dni na swoje przeterminowanie (ktore tez rodzi wiele trosk i nerwow) - tak, zebys Ty spedzila w tym szpitalu jak najmniej dni! (kurcze, nie wiem czy jasno sie wyrazilam - rozumie ktos o co mi chodzi?)
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:52   #457
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Moja bratowa urodziła dziś o godzinie 16 synka Olka mieli niespodziankę przy porodzie bo nie chcieli wiedzieć co będzie niby drugi poród ale i tak cały dzień się męczyła
Ale Wam się terminy zgrały! Będziecie mieć PRAWIE bliźniaki

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o kciuki jutro mam wizyte żeby już coś sie ruszyło jakieś małe rozwarcie chociaż
Mocne

A ja się oczywiście nakręciłam i teraz mój brzuch to jeden wielki napięty kamień! Zdaję sobie sprawę że pewnie to z nerwów, ale miło nie jest... Wiecie - taka samonakręcająca się spirala
Stary 2011-07-05, 22:57   #458
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A ja bym chciala sie ustosunkować do wypowiedzi Eli. Nie ukrywam ze mnie zbulwersowala. Rozumiem, ze Ela spędziła w szpitalu bardzo wiele dni. Ma problemy z ciaza, i w ogóle sytuacje nie do pozazdroszczenia. Bardzo ja za to podziwiam i współczuje tego co przeszła. Jednakże jest nas na tym forum wiecej i każda ma swoje większe i mniejsze problemy. Jesteśmy tu po to by sie nawzajem wspierać i pomagać. I nie podoba mi sie, ze Ela stwierdziła ze nasze problemy to żadne problemy i powinnysmy sie cieszyć każdym normalnym dniem. OK. W porządku, ja dziekuje Bogu codziennie ze mnie nie spotkało to co Ele, ale w życiu sytuacje są rożne i dla jednych tragedia jest sytuacja Eli a dla innych przenoszona zdrowa ciaza, a jeszcze inni maja problemy ze zrolowanymi majtkami. Tych sytuacji nie da sie porównać, ale trzeba je uszanować bo po to jest to forum żeby dzielić sie nawet najmniejszymi problemami bez względu na to jakie one są. Dziekuje.

Meszsares Ja Ciebie rozumiem i podpisuje sie pod Twoja wypowiedzią.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:08   #459
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Nerola Ty sie kiedyś kobieto zajedziesz!

Vaniliova

A ja idę szorować balkon
o tej porze?? toż to środek nocy prawie

Cytat:
no dokładnie

ja wracam do Was po małej nieobecności - nadal w dwupaku gdyby któraś się martwiła że urodziłam może

dzisiaj byłam na wizycie u gina z wynikami badanek i wyniki wyszły super, bakterii w moczu brak, waga 82kg - a więc 4-5kg od wagi wyjściowej jest a 8kg od najniższej w ciąży,

Julcia waży ok. 2800g więc jak na 37t 4d to tak średnio bo trochę poniżej 50 centyla ale gin mówił że ok i widać na usg że ona raczej drobnej budowy będzie i jeśli marzyłam o 5 kilogramowym noworodku to niestety nie tym razem :cwaniak:

szyjka ma 1,57cm i mam już rozwarcie na 1 palec
tak mnie gin wymacał i wygniótł od środka że auć...
ale widząc moją minę podczas badania kazał się przyzwyczajać już do tego bo przy porodzie nieraz będą mnie tak badać

no a w sprawie mojej torbieli... zeszła niżej tak ze gin ją wymacał podczas badania palpacyjnego od środka i jest niedaleko w okolicach wewnętrzego ujścia szyjki, nacisnął w tym miejscu gdzie ją znalazł i pytał czy boli i trochę bolało... pytałam czy to może być przeciwwskazanie do porodu SN i mówił że na chwilę obecną raczej nie ale kazał mi przyjść w przyszły piątek i obada wtedy sprawę bo jeszcze może się gdzieś przemieścić, ale widziałam po jego minie że mogą mi chcieć zrobić cesarkę przez tę torbiel tak nisko umiejscowioną - a ja tak bardzo chciałam rodzić SN

Torbiel przemieściła się do obszaru Zatoki Douglasa i w razie jakby mnie złapało coś to na IP mam powiedzieć że mam tam tę torbiel - wpisał tez info o tym do karty ciąży - i mają mnie wtedy zbadać i zdecydować co ze mną bo może się jeszcze przemieścić...

trochę mnie tym podłamał bo myślałam że do końca będę mieć bezproblemową ciąże..

aha mówił że wskaźnik ilości wód AFI wynosi 11, to dobrze?? bo nie mam pojęcia.

a wieczorem była u nas koleżanka mojej mamy ze szkoły jeszcze bo ze Stanów przyjechała na wakacje na dwa tyg i Julcia dostała śliczny różowy kocyk i szmacianą laleczkę z napisem "My first Doll" kocyk i laleczka przecudne - no to mi trochę poprawiło humor po wizycie - bo myślałam że Julka waży już ok. 3kg no i że z tą torbielą będzie ok.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-07-05 o 23:16
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:17   #460
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Julcia waży ok. 2800g więc jak na 37t 4d to tak średnio bo trochę poniżej 50 centyla ale gin mówił że ok i widać na usg że ona raczej drobnej budowy będzie i jeśli marzyłam o 5 kilogramowym noworodku to niestety nie tym razem :cwaniak:
Julka faktycznie maleńka... Ale grunt że w normie

A porodem się nie przejmuj na zapas Jeszcze się różnie może okazać i być może będziesz mogła urodzić naturalnie Ja coś tak czuję
Stary 2011-07-05, 23:18   #461
nerola
BAN stały

Aj tam Natko,nie zajadę się chyba
Teraz mam chwilę.Odbyliśmy rozmowę z chłopakami dot. pomocy,sprzątnięciu po sobie choćby łóżek,butów czy ręczników.
Moja mama z T. Izą wyszli właśnie na ogród a ja mam czas na forum i depilację syr i zjedzenie kolacji(normalnie p-atologia o tej godzinie)

Zmalowana ja czekam na Filipka prawie jak Ty
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:20   #462
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
o tej porze?? toż to środek nocy prawie
Już po sprzątaniu Jeszcze jutro tylko raz przetrę.

Beatka to piekne wieści nam przyniosłaś z wizyty A to, że Jula mniejsza to na plus, będzie może łatwiej urodzić?

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
no a w sprawie mojej torbieli... zeszła niżej tak ze gin ją wymacał podczas badania palpacyjnego od środka i jest niedaleko w okolicach wewnętrzego ujścia szyjki, nacisnął w tym miejscu gdzie ją znalazł i pytał czy boli i trochę bolało... pytałam czy to może być przeciwwskazanie do porodu SN i mówił że na chwilę obecną raczej nie ale kazał mi przyjść w przyszły piątek i obada wtedy sprawę bo jeszcze może się gdzieś przemieścić, ale widziałam po jego minie że mogą mi chcieć zrobić cesarkę przez tę torbiel tak nisko umiejscowioną - a ja tak bardzo chciałam rodzić SN

Torbiel przemieściła się do obszaru Zatoki Douglasa i w razie jakby mnie złapało coś to na IP mam powiedzieć że mam tam tę torbiel - wpisał tez info o tym do karty ciąży - i mają mnie wtedy zbadać i zdecydować co ze mną bo może się jeszcze przemieścić...

trochę mnie tym podłamał bo myślałam że do końca będę mieć bezproblemową ciąże..

aha mówił że wskaźnik ilości wód AFI wynosi 11, to dobrze?? bo nie mam pojęcia..
A tym się na zapas nie przejmuj
Stary 2011-07-06, 00:08   #463
madziaranew
Rozeznanie

Witam dziewczyny. Ja Was dzis podczytuje , ale jakos nic nie pisalam , Bo tak naprawde nic sie nie dzieje wokol mnie, po prostu nuda , cholerna nuda. Tz w pracy od 8-18 a ja z ksiazka na sofie przesiedzialam prawie caly Bozy dzien.
Gratuluje nowych tygodni !
Trzymam kciukasy za jutrzejsze wizyty!
Ela trzymaj sie ,dasz rade, zdaje sobie sprawe ze to forum jest chasm o rzeczach blachych , ale fajnie tak poczytac , co innym sie przytrafia , no I troche sie dowiedziec , Bo ja naprzyklad duzo sie dowiedzialam na tym forum , a teraz przed Tz udaje madra
Brumek- oszczedzaj sie kochana!
Bartessa- trzymam kciuki za Ciebie, jutro powitamy nowego dzidziusia

A ja dzis rozmawialam z mama I mowilam jej ze napewno przechodze tp, moja mama przechodzila dwa razy, wiec moze to genetyczne????powiedziala m jej ze za dwa tygodnie bede wyganiala , ale nie mowilam nic o seksie tylko ze za spratanie sie biore , a ona sie smiala. Wczoraj Tz mowilam ze za dwa tygodnie bedzie mial szanse , Bo bedziemy wyganiac, a on wieczorem w lozku , do ucha mi szepta: ,,a nie uwazasz ze powinnismy dzis juz zaczas tak na probe? " I jak Go nie kochac?
Nerola , chyle czolo ,ze Ty to wszystko ogarniasz jeszcze teraz bez Tz
No I tyle co mialam napisac , ide spac , co mnie nie cieszy , Bo juz od jakiegos czasu nie cierpie nocy , Bo sie poce, sikam ,pije wkurzyc sie mozna niezle....na dodatek jeszcze aplikuje sobie crem na grzybka ,dwa razy na dzien no I leci po nogach ,a w nocy na koszule , okropne.
Aga82 dzieki za informacje o creme na hemoroidy , pomoglo w dwa dni I mam nadzieje ze juz nie bede potrzebowala
Dobranoc , itak juz wszstkie spicie hihi
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 00:26   #464
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobranoc Madziaranew. Ja jeszcze nie śpie, ale juz Bede zmykac powoli. Trzeba rano wstać do pracy. Mnie rownież przerażają noce ostatnio. Mam podobne problemy jak Ty. Mimo wszystko spokojnej nocy zycze.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 00:30   #465
brumek
Zakorzenienie

To śpijcie dobrze dziewczynki

Na mnie pora jeszcze za wczesna Ale grzecznie siedzę i nic nie robię
Stary 2011-07-06, 06:42   #466
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
I nie podoba mi sie, ze Ela stwierdziła ze nasze problemy to żadne problemy.
NIGDZIE tego nie napisałam - niech żyje czytanie ze zrozumieniem. Nie tylko tego nie napisałam, ale też często się włączam w rozmowy o różnych problemach, ale też o tak zwanych pierdołach. Tzn. włączałam się.

Edytowane przez ela_84
Czas edycji: 2011-07-06 o 06:44
ela_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 07:17   #467
SweetAngel1984
Zadomowienie

dzien dobry ...............

znow nie jestem pierwsza

u mnie znow jest paskudna pogoda leje leje i konca nie widac :/

dzis zapowiada sie kolejny dzien
prania i prasowania tego co wyschło ............
moze wreszcie ten kacik zacznie miec rece i nogi bo narazie to jedno wielkie skladowisko

monia- dziekuje za rade...ja blondynka i nie pomyslalam ze mozna zawiazac na gorze tylko odrazu psuc chciałam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:05   #468
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
I zaloze sie, ze gdybysmy tylko mogly to kazda z nas z calego Twojego czasu pobytu w szpitalu odjelaby Ci nawet kilka dni na swoje przeterminowanie (ktore tez rodzi wiele trosk i nerwow) - tak, zebys Ty spedzila w tym szpitalu jak najmniej dni! (kurcze, nie wiem czy jasno sie wyrazilam - rozumie ktos o co mi chodzi?)
rozumiem.ma sens

Ela nigdzie nie napisała, że nasze problemy nie są problemami. dała upust stresowi (i dobrze)jest świadoma tego, że dla nas nie mających większych problemów nasze problemy są ogromne (jak mój hemoroid albo rolujące się majtki). prosze się nie kłócic.bo paluszkiem pogrożę

kciuki za dzisiejsze wizyty jak ktoś potrzebuje.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:23   #469
brunetka2000
Zakorzenienie

Co tu się dzieje ?????????? Zaraz całe forum się pokłóci !!!!
Wszystkie problemy są dla nas ważne nawet zrolowane majtki czy stłuczony palec
Ela się wypowiedziała i ma do tego prawo ( rozumiem ją bo sama siedziałam już 5 razy w szpitalu tyle, że nie na raz)
Dziewczyny też mają prawo się wypowiedzieć tak jak to zrozumiały !!!!
KAŻDY PROBLEM PORUSZANY NA TYM FORUM JEST DLA NAS WAŻNY!!!!!!!!!!!!! i proszę to zapamiętać i dajcie już spokój z tymi kłótniami

Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi bo chyba niezbyt stylistycznie napisałam to

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-07-06 o 08:24
Stary 2011-07-06, 08:25   #470
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie przepiękne słońce od rana, już jest jakieś 27st , ptaszki za oknem śpiewają, niebo błękitne i aż żyć się chcePomarzyły sobie?
To teraz szczera prawda.... leje jak z .... zimno, wieje, brrr..... i dziwić się że te nasze wakacyjne dzieciaki w brzuchach wola siedzieć.... naobiecywałyśmy im wakacji to czekają

Mąż pojechał do pracy, przed pracą przywiózł nam świeże bułeczki i drożdżówki i jak go nie kochać

I od rana mam twardy brzusio

Cytat:
dzisiaj byłam na wizycie u gina z wynikami badanek i wyniki wyszły super, bakterii w moczu brak, waga 82kg - a więc 4-5kg od wagi wyjściowej jest a 8kg od najniższej w ciąży,

szyjka ma 1,57cm i mam już rozwarcie na 1 palec
tak mnie gin wymacał i wygniótł od środka że auć...
ale widząc moją minę podczas badania kazał się przyzwyczajać już do tego bo przy porodzie nieraz będą mnie tak badać

aha mówił że wskaźnik ilości wód AFI wynosi 11, to dobrze?? bo nie mam pojęcia.

a wieczorem była u nas koleżanka mojej mamy ze szkoły jeszcze bo ze Stanów przyjechała na wakacje na dwa tyg i Julcia dostała śliczny różowy kocyk i szmacianą laleczkę z napisem "My first Doll" kocyk i laleczka przecudne - no to mi trochę poprawiło humor po wizycie - bo myślałam że Julka waży już ok. 3kg no i że z tą torbielą będzie ok.
Kochana na razie nic nie wiadomo, więc się nie stresuj ważne żeby Julcia wyszła zdrowa na swiat, a w jaki sposób to nie ważne
Co do wagi, to widzisz, nasza Lilka 19 czerwca ważyła grubo ponad 3 kg, a w poniedziałek 2800... gin wytłumaczyła nam to tym, że waga dziecka jest wyznaczana po obwodzie brzuszka, mogło np akurat wydąć brzuszek przy wdechu i już waga jest większa, kolejnym razem mogło akurat robić wydech i już jest dużo mniejsza waga, więc sie nie sugeruj że Julka jest mała Będzie laseczka a i mamie się łatwiej będzie rodzic

Gdzie zdjęcie laleczki?
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
rozumiem.ma sens

Ela nigdzie nie napisała, że nasze problemy nie są problemami. dała upust stresowi (i dobrze)jest świadoma tego, że dla nas nie mających większych problemów nasze problemy są ogromne (jak mój hemoroid albo rolujące się majtki). prosze się nie kłócic.bo paluszkiem pogrożę

Kochana paluszek to nie wystarczy, trzeba użyć naszej wątkowej broni --->

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:26   #471
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

podpisuję się pod tą wypowiedzią bo też tak uważam

i co do kciuków to ja poproszę - mam dzisiaj wizytę i mam nadzieje, że to będzie ostatnia przed porodem

a tak w ogóle to dzień dobry
znowu nie pospałam w nocy... ból rąk mnie wybudzał średnio co pół godzinki więc bardziej się kręciłam i męczyłam niż spałam... ale doszłam do wniosku, że to takie hartowanie przed pojawieniem się Haneczki - będę już miała praktykę w niespaniu

u nas ładny dzień i nawet bardzo ciepły się zapowiada,więc póki jeszcze nie gorąco wybieram się pozapłacać rachunki i zakupy zrobić.
mam do Was pytanie i prosbe jednocześnie - może mi któraś napisać jak ugotować kalafiorową ze świeżego kalafiora??? bo ja nigdy takowej nie przyrządzałam, a mąż sobie wymyslił na obiad nie wiem nawet czy się taką zasmaża czy zabiela... tempa łyżwa ze mnie, więc proszę o pomoc

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:26   #472
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

co do przeterminowania
dziewczyny nie zdajecie sobie sprawy jaki to jest denerwujące.Ja ost razem urodziłam dzień przed terminem a chodziłam jak bomba zegarowa miałam już dość chciałam iść jak najszybciej urodzić.Zob małego i czuć się wreszcie normalnie a nie chodzić z tym wielkim brzuchem.Więc ja rozumem Zmalowaną
teraz pomimo że mam ponad 30 dni też bym chciała urodzić bo mam już ciąży serdecznie dość.Jakoś nie dopuszczam myśli że przenoszę
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:27   #473
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Co tu się dzieje ?????????? Zaraz całe forum się pokłóci !!!!
Wszystkie problemy są dla nas ważne nawet zrolowane majtki czy stłuczony palec
Ela się wypowiedziała i ma do tego prawo ( rozumiem ją bo sama siedziałam już 5 razy w szpitalu tyle, że nie na raz)
Dziewczyny też mają prawo się wypowiedzieć tak jak to zrozumiały !!!!
KAŻDY PROBLEM PORUSZANY NA TYM FORUM JEST DLA NAS WAŻNY!!!!!!!!!!!!! i proszę to zapamiętać i dajcie już spokój z tymi kłótniami

Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi bo chyba niezbyt stylistycznie napisałam to
A propo... jak z szanownym mężem? Bo mi się aż śniłaś w nocy

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-06, 08:33   #474
agni82
Zadomowienie

2 pytania na dzisiaj:

1. jak rozponac czy dziecko ma kolkę czy ból brzucha z powodu zatwardzenia. jak kolka to wiem, że dawac kropelki, a jak zatwardzenie to masowac tak????

2. jak się wyspac przy małym dziecku?????

konkurs bez nagród niestety - sponsor się wycofał w ostatniej chwili

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
a no właśnie, lepiej już??
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:35   #475
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
2 pytania na dzisiaj:

1. jak rozponac czy dziecko ma kolkę czy ból brzucha z powodu zatwardzenia. jak kolka to wiem, że dawac kropelki, a jak zatwardzenie to masowac tak????

Odp na pyt nr 2:
"Poczekać kilka lat, aż dziecko będzie przesypialo co najmniej 8 godz w nocy"

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-06, 08:37   #476
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
co do przeterminowania
dziewczyny nie zdajecie sobie sprawy jaki to jest denerwujące.Ja ost razem urodziłam dzień przed terminem a chodziłam jak bomba zegarowa miałam już dość chciałam iść jak najszybciej urodzić.Zob małego i czuć się wreszcie normalnie a nie chodzić z tym wielkim brzuchem.Więc ja rozumem Zmalowaną
teraz pomimo że mam ponad 30 dni też bym chciała urodzić bo mam już ciąży serdecznie dość.Jakoś nie dopuszczam myśli że przenoszę
Ja także to rozumiem. Sama jestem zagrożona przeterminowaniem, jutro mija mój tp, a oznak ŻADNYCH. Nawet czopa nie widziałam. Cholernie nie chcę trafić do szpitala z przeterminowania m.in. z powodów o których pisała sama Ela. Miałam już wątpliwą przyjemność pobytu na ginekologii 3 razy i zawsze dla mnie wiązało się to obdarciem z prywatności i godności. Nie znoszę tego. Nie mówiąc już o tym, że boję się co samo przenoszenie może oznaczać dla mojego dziecka i o tym że nie ufam ordynatorowi szpitala w którym wyląduję, jeśli się przeterminuję.
Kibicuję Zmalowanej, mam nadzieję, że w nocy urodziła, a jeżeli nie to zrobi to dziś.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:40   #477
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
2 pytania na dzisiaj:

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

1.mój mały się strasznie prężył i płakał jak miał kolki
2.z wysypianiem zależy od dziecka.U mnie po 2-3 mies mały już się nie budził co 3h spał dłużej.Nie pamiętam do kiedy jadł w nocy ale mając rok już nie jadł w nocy na 100%.Teraz ma 2 lata je ok 20-21 i śpi do ok 6:30-8 i wtedy znowu butle dostaje.

ja polecam ustalić z dzieckiem stałe godz jedzenia mycia itd.Taki harmonogram.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-07-06 o 08:41
Stary 2011-07-06, 08:41   #478
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Cytat:
2 pytania na dzisiaj:

[/COLOR]
No niby tak, przyszedł po pracy przeprosił, dał buzi i przytulił. Ale temat skutera się nie skończył Dlatego spał w nocy na innym łóżku, ale jak sie przebudziłam to leżał koło mnie

Hmm śniłam ci się, a co robiłam ????

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-07-06 o 08:43
Stary 2011-07-06, 08:42   #479
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam środowo, u nas tez pogoda kiepska

Sarka w nocy troche dokazywała, budzila sie na jedzenie co 1,5h, a po jedzeniu miala oczy jak 5zł i sie kokosiła

Mam ogromna nadzieje ze dzis pójdziemy do domku i nic juz w tym nie przeszkodzi!!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:47   #480
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja zmykam po zakupy.Muszę jeszcze bank odwiedzić.Dzisiaj chyba zrobię schabowego z frytkami ost mam ochotę na takie niezdrowe jedzenie tradycyjnie muszę mieć w lodówce pepsi w puszce

Mamuśki
w Lidlu jest promocja na arbuza 99gr kg

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witam środowo, u nas tez pogoda kiepska

Sarka w nocy troche dokazywała, budzila sie na jedzenie co 1,5h, a po jedzeniu miala oczy jak 5zł i sie kokosiła

Mam ogromna nadzieje ze dzis pójdziemy do domku i nic juz w tym nie przeszkodzi!!!!!
: cmok:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości