|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Zamki, zamkami, ale jak pracowałam kiedyś w Top Secret to pewna pani wzięła córce ewidentnie za małą spódnicę ( powiedzmy : córka rozmiar 44, spódnica standardowe 38 czy 36) i tak się w niej zacięła, że trzeba było ciąć spódnicę. Serio, nie dało się zamkiem manewrować, a spódnica tak utknęła, że ani w te ani we wte. Ja rozumiem, sama czasem optymistycznie wybieram rozmiary, no ale jednak...
|
|
|
|
#3962 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Co innego jak ktoś nie ma znajomych, nie ma hobby i cały dzień tylko je czipsy i siedzi przed telewizorem... W sumie też jego sprawa, ale moim zdaniem ktoś się po prostu marnuje
|
|
#3963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sukienek było mnóstwo od rozmiaru 36 do 44. Ta babka po prostu nie chciała dać jej przymierzyć To nie pierwsza taka sytuacja, dlatego mówię, że to jakiś dziwak jest![]() A co do spędzania czau, nienawidzę imprez - kolo 23 chce mi się spać. Ale na domówkach wszelkiego typu albo na grillu ze znajomymi zawsze bawię się świetnie i wolę takie spędzanie czasu. Czasem mam ochotę posiedzieć w domu i choćby pogapić się w sufit, ale nie wiem, jak można nigdy nigdzie nie wychodzić ze znajomymi albo nie zaprosić kogoś. Umarłabym z nudów. Jak mieszkałam kiedyś sama przez miesiąc to mnie nosiło, że nie mam się do kogo odezwać i gadałam sama do siebie
|
|
|
#3964 |
|
Konto usunięte
|
Haha, jestem no-lifem
mnie dziwi właśnie taki pogląd, jaki zaprezentowała magica ![]() Baardzo lubię spędzać czas sama, co nie znaczy, że się nudzę. Nie potrzebuję dużo ludzi dookoła, mam różne zainteresowania, potrafię sobie zorganizować fajnie czas. Nie potrzebuję tego, żeby ktoś na siłę próbował uczynić moje życie ciekawszym Jest tylko kilka osób, z którymi mam ochotę się spotykać i to mi wystarcza, więc nie widzę potrzeby, żeby się zmuszać do "wychodzenia do ludzi", kiedy nie mam takiej potrzeby.Mam takie okresy, że często wychodzę z domu, chodzę na imprezy, na randki, szlajam się po knajpach, często się z kimś spotykam itd., ale bywa i tak, że przez parę tygodni nie umawiam się z nikim, bo mam zwyczajnie ochotę na samotność i uważam, że to jest zupełnie normalne. Bardziej dziwi mnie natomiast, że niektórzy zupełnie nie potrafią sobie zorganizować sami czasu. I śmieszy mnie jak czasem komuś odmawiam spotkania i słyszę: "to co, zamiast iść ze mną wolisz siedzieć w domu i się nudzić? " Zdarzało mi się wiele razy nudzić w towarzystwie jakiejś nudnej osoby, ale ze samą sobą baardzo rzadko
Edytowane przez 201712181913 Czas edycji: 2011-07-05 o 22:52 |
|
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że chodziło o osoby, które nigdy z nikim się nie spotykają, takie odludki, którym żadna inna osoba nie jest potrzebna, a nie o osoby, które mają znajomych, czasem się spotykają z nimi, ale czasem wolą spędzić same czas
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Skoro oni tak wolą, to nam nic do tego. Każdy żyje po swojemu i skoro większość ludzi potrafi tolerować homoseksualistów, transwestytów itp, to dlaczego nie potrafią zrozumieć tzw. odludków?
|
|
|
|
#3967 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym, co jest złego w byciu odludkiem? Mnie na przykład bardziej dziwi, że niektórym chce się codziennie biec na kolejne spotkanie towarzyskie, ploteczki przy kawie czy wspólne zakupy. Ale zwisa mi jak kto spędza czas i nie głowię się nad tym jak on tak może, bo to naturalne, że jeden woli tak, a drugi inaczej ![]() Sama jestem tak pół na pół, czasem bardzo ciągnie mnie do ludzi, ale np. teraz od kilku miesięcy bardzo rzadko się z kimkolwiek spotykam, bo tego nie potrzebuję. Edytowane przez 201712181913 Czas edycji: 2011-07-05 o 23:05 |
|
|
|
|
#3968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zgadzam się ze wszystkimi którzy nie zgadzają się z autorką twierdzenia o no lifach
|
||
|
|
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu niektórych dziwi, że ktoś jest odludkiem, innego dziwi wieczne imprezowanie
|
|
|
#3970 |
|
Konto usunięte
|
Pozwolę sobie przytoczyć samą siebie
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=25 Listopad zeszłego roku a nadal aktualne
|
|
|
|
#3971 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() oj niee, dzisiaj jestem nie w formie, chyba grypa mnie bierze, mama mnie prosiła, żebym zrobiła dla niej..., właściwie to muszę się pouczyć itd. ![]() W ogóle to dziwi mnie, że niektórzy chcą się na siłę ze wszystkimi przyjaźnić. Są takie osoby, którym właściwie nie mogę nic zarzucić, ale po prostu się z nimi nudzę, nie mam o czym rozmawiać itd. i mimo że ogólnie są sympatyczne, to nie dążę do rozwijania znajomości z nimi, odmawiam spotkań itd, a one ciągle się narzucają i dalej coś proponują. Nie kumam tego hmmm, a może to właśnie z litości, że jestem takim no lifem...? Edytowane przez 201712181913 Czas edycji: 2011-07-05 o 23:21 |
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dokładnie
ja większości osób mam DOSYĆ w pracy/w szkole itp.Po co po 8 godzinach dodatkowo się spotykać?! No heloł
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie coś takiego:
byłam dziś u fryzjera, fryzjerka zwraca się do mnie per Ty, to samo w sklepie... ja rozumiem, że nie wyglądam dostojnie, ale ja tych kobiet nie znam... |
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Tyyyy a mnie dziwi w mojej poprzedniej pracy, był trend stworzenia "rodzinnej" atmosfery, w sensie bardzo koleżeńskiej i takie tam. I wszyscy się zwracali do siebie po imieniu, nawet ja do mojej kierowniczki która jest dwa razy starsza...
Było mi bardzo niezręcznie :- P I jak mogłam to unikałam zwracania się po imieniu. |
|
|
|
#3975 |
|
Konto usunięte
|
Mnie dziwi poglad powtarzany w kolko na wizazu- gdyby ten kosmetyk nie dzialal bo by go nie sprzedawali.
Tak wlasnie sie biznes robi, wmawia sie ludziom ze cos dziala i ze tego potrzebuja. Przeciez odzywki do wlosow i jedwab z sylikonem i alkoholem denaturowanym wcaaale nie wysusza, a paznokiec jak urosnie to wcaale nie jest martwy i mozna go odzywic odzywka. Nabijanie w butelke. I jak nie bedziemy codziennie brac magnezu i innych suplementow to umrzemy mlodo
|
|
|
|
#3976 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
Ludzie lubią przejaskrawiać swoje wypowiedzi![]() ---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3977 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() I wkurza mnie, że np. nauczyciele mówią do uczniów Ty, a uczeń do nauczyciela pan/pani Co ja się namęczyłam w LO żeby ominąć formułkę pan/pani Mistrzem form bezosobowych już jestem
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wkurzało mnie za to kiedyś, że wyglądam młodziej, ale to głupie, przecież fajnie wyglądać młodziej. Wtedy obok koleżanki, która wygląda na swój wiek i ma tyle samo co Ty , Ty wyglądasz młodziej hah Mimo 20 lat prawie nadal mnie pytają o dowód, np zdarzyło mi się tacie kupić piwo , i tak jest, dają mi z 17 lat, w sumie fajnie
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Rozeznanie
|
Mi też zawsze dają mniej lat niż mam
I też wszyscy do mnie na 'ty' mówią, wolę to niż Panie. Jak mówią do mnie pani to czuję się staro
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie mam nic przeciwko jak ktoś się do mnie zwraca na "Ty", nawet wolę to niż Pani.
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie wiem o co chodzi z no-life'ami
Mam 3 przyjaciółki, z którymi zawsze się chętnie spotkam, do tego jednego kumpla z którym często się widuję i TŻa oczywiście W poprzedniej pracy panował zwyczaj wzajemnego wyciągania się po pracy na piwo, no ludzie, bez jaj. Widzę tych ludzi przez 8 godzin, prawie się nie znamy i nie bardzo mamy nawet w windzie tematy do rozmowy. I ja mam iść z nimi na piwo? Poszłam raz bo szedł szef i dyskretnie dał do zrozumienia że życzy sobie obecności wszystkich. Mało nie umarłam z nudów, niestety. No i potem już zawsze a to mnie coś bolało, a to musiałam się uczyć, albo posprzątać, alb coś http://demotywatory.pl/2433421/Nudziarz
|
#3982 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale wydaje mi się, że ludzie notorycznie pchają się w za małe ciuchy/buty... krew mnie zalewa, kiedy przymierzam sobie szpilki rozmiar 35, jeden but leży jak ulał a drugi spada mi z pięty tak samo kiedy przymierzam bluzkę rozmiar 34, a ona jest np. rozciągnięta w biuście... |
|
|
|
|
#3983 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze biorę rozmiar większy niż noszę, bo wolę dobrać mniejszy niż się potem męczyć ze ściągnięciem. A jaki wstyd jak nie możesz wyjść z sukienki :P Ciekawe co ta dziewczyna miała w głowie jak ubierała 3 rozmiary mniejszą sukienkę.
|
|
#3984 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Co do mówienia na Ty - też mi to w sumie nie przeszkadza, ale tylko jak sama mogę tak odpowiedzieć drugiej osobie... Żeby po prostu nie było takiej dysproporcji, że ktoś do mnie Ty, a ja do niego pani
Normalnie jak rozmowa szlachcica z chłopem ![]() Cytat:
Kiedyś mi przeszkadzało, że wyglądam młodziej. Zwłaszcza jak byłam w 1 klasie LO, a niektórzy myśleli, że podstawówkę kończę
|
|
#3985 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
moim zdaniem każdy po prostu powinien coś wnieść do tego świata, czy to swoją pasję, uśmiech, słowo, obecność, talent....---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
masz zainteresowania- takich ludzi się nie czepiam Powiem Ci, że z opisu wynika, że jesteś bardzo do mnie podobna. Dziwne, nie? Sama taka jestem i mam takie okresy (np.ostatnio), że też z nikim nie chcę się umawiać, bo nie czuję potrzeby. Ale w tym czasie robię właśnie dużo rzeczy pożytecznych, a nie siedzenie przed tv i patrzenie głupio w ekran.Też mam kilka osób, które mi wystarczają- bardzo ich lubię i oni mnie, i nasze wyjścia to bynajmniej nie są puste imprezy w klubie czy szwendanie się po galerii handlowej. Często po prostu zwykły spacer, gdzie rozmawiamy o życiu i śmierci. Z ostatnim Twoim zdaniem się zgadzam w zupełności. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
potem opowie komuś coś o tej książce. Albo woli porobić coś w związku ze swoimi zainteresowaniami-ekstra, potem się z kimś tym podzieli. Ale jak nie robi nic-to o czym z nim pogadasz?PODSUMOWUJĄC ![]() Jako, że moje intencje zostały zupełnie opatrznie zrozumiałe- pragnę wszem i wobec obwieścić, że: -nie mam nic do kogoś, kto woli siedzieć w domu niż wyjść do klubu czy gdzieś-o ile spędza czas jakoś konstruktywnie, nie marnotrawi go (wiem, jego sprawa, ale tacy ludzie, którzy tylko szwendają się po domu i nie potrafią niczym zająć są po prostu nudni) -sama jestem typem człowieka, który z pierwszym lepszym się nie spotka, bo ten naciska- jeśli za kimś nie przepadam nie lecę na łeb na szyję, żeby się z nim spotkać -w mojej wypowiedzi chodziło mi głównie o ludzi, którzy nie mają życia-które niekoniecznie musi się objawiać w mega rozwiniętym życiu towarzyskim. Może to być jakaś pasja, hobby, spotkanie z najbliższą osobą -sama mam często taki czas, kiedy po prostu chcę mieć swiety spokój-więc rozumiem to -moja koleżanka to był tylko przykład-niekoniecznie trafiony, ponieważ Wy jej nie znacie i ławto możecie wysnuć takie wnioski, jakie wysnuliście... Ale tak jak pisałam-wiem na pewno, że mnie bardzo lubi, i naszą grupę, bo to nie jest jakaś tam znajoma, ale bardzo dobra koleżanka, wiele tajemnic mi powierzyła, ja jej też...więc tym bardziej nie rozumiem, że nie chce jej się nigdzie wyjść, nie mówię o wypasionych imprezach, ale zwykły spacer , żeby pogadać, tak jak to robimy na studiach, tylko wtedy nie zawsze jest czas - zupełnie źle oceniłyście to co miałam do przekazania i trochę mi przykro, bo nie miałam na myśli tego, że jak ktoś jest domatorem to od razu no-lifem. Chodzi o to-tak jak już wspomiałam wcześniej-żeby nie marnotrawić czasu, niektórzy marzą o tym, żeby życ,mieć takie możliwości, a ktoś bezsensownie spędza swój czas oglądając ogłupiające programy w tv, grając w gierki na kompie-oczywiście to nic złego, jeśli to nie zabiera całego czasu... ktoś woli pogadać na fejsie zamiast się spotkać z tą osobą, narzeka , że mu się nudzi, a sam nie zrobi nic, by pchnąć swoje życie do przodu... to dla mnie no-life
http://pustamiska.pl/ JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik to słowo(nie "te słowo") bynajmniej=wcale, w ogóle Edytowane przez magica Czas edycji: 2011-07-06 o 13:10 |
|||||
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Święte słowa...nigdy nie zrozumiem czemu innym przeszkadza czyjeś "no-lifestwo" (omg co za słowo). Niektórzy za swój święty obowiązek uważają wyciąganie innych na siłę do ludzi żeby im "uatrakcyjniać" życie - prosi ktoś?
|
#3987 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zdradzisz co takiego pożytecznego robisz? Może ona po prostu ma was za znajomych ze studiów i chce to tak zostawić? Wiesz, ja potrafię pogadać miło z każdym (chyba, że jest kompletnym bucem, wtedy nie tracę czasu) i znam kupę ludzi na swojej uczelni. Ze swojej grupy to wszystkich. Ale nie mam ochoty się z nimi spotykać, chodzić na piwo, jeździć w góry itp. No nie. Nie jara mnie to, nie są mi do tego potrzebni. I powiedz mi proszę co to są te pasje, o których tak dużo mówisz? Co się zalicza do zainteresowań a co już nie? I na czym polegają te spotkania ze znajomymi skoro nie na pustych plotach? |
|
|
|
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pasje- jejku to może być wszystko, szystko co jakoś rozwija człowieka, bo chyba o to chodzi, żeby iść do produ a nie stać w miejscu. To może być muzyka, rysowanie, gotowanie, lepienie z plasteliny, nauka języków, pisanie książek, sport, łowienie ryb... Spotkania ze znajomymi a z dobrymi koleżankami-to jest różnica. Jak ja się spotykam z przyjaciółką lub bardzo dobrą koleżanką-to rzadko to są puste ploty... lubię rozmowy o czymś i na kilometr uciekam od osób, które gadają tylko o niczym. Spotkania w większej grupie ludzi-wiadomo, tematy mniej poważne i nie każdego musi to kręcić-zrozumiem.
http://pustamiska.pl/ JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik to słowo(nie "te słowo") bynajmniej=wcale, w ogóle Edytowane przez magica Czas edycji: 2011-07-06 o 13:17 |
|
|
|
|
#3989 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
) - niewiele osób, które to robi przyznaje się do tego, może ona też pisze? Tworzysz - to lepiej pominę. A teraz najważniejsze. Myślisz. Wow. Aż mi odebrało mowę z wrażenia. No to teraz tak... uważasz, nie, wróć! Jesteś święcie przekonana, że ta osoba tylko siedzi przed telewizorem albo komputerem. Czyli wiesz o niej tyle, tak dużo, że możesz śmiało założyć, że jak ona jest sama i nie ma nic do roboty to... nie myśli! Kurcze, jak to dobrze móc tak dogłębnie poznać drugą osobę. Ok a teraz na poważnie. Skąd do jasnej anielki wiesz, że ona tego nie robi? Skąd wiesz, że on nie jest w tym nawet lepsza od Ciebie?! Zrozum, to, że Ty latasz w te i z powrotem, wiecznie coś robisz, do tego robisz coś konstruktywnego samodzielnie a potem odczuwasz dużą potrzebę podzielenia się tą wiedzą z otoczeniem nie oznacza, że każdy tak musi. I to, że tego nie robi, nie opowiada o tym wszystkim, nie oznacza, że nie ma zainteresowań, nie myśli, nie 'tworzy', nie zajmuje się wartościowymi rzeczami. |
||
|
|
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
To ja powiem ,że zwykle siędze w domu i rzadko gdzie wychodze icałymi dniami siedzę na komputerze czy oglądam telewizje
, no cóz koleżanki mnie gdzieś wyciągaja ,a prawda jest taka,że mi się nie chcę( może nie mam być czym zmęczona xD) no ale tak. Może jeszcze się to zmieni ,hehe xd
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

" 

ja większości osób mam DOSYĆ w pracy/w szkole itp.
Co ja się namęczyłam w LO żeby ominąć formułkę pan/pani 

Normalnie jak rozmowa szlachcica z chłopem