Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 22:04   #3961
201803120851
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Zamki, zamkami, ale jak pracowałam kiedyś w Top Secret to pewna pani wzięła córce ewidentnie za małą spódnicę ( powiedzmy : córka rozmiar 44, spódnica standardowe 38 czy 36) i tak się w niej zacięła, że trzeba było ciąć spódnicę. Serio, nie dało się zamkiem manewrować, a spódnica tak utknęła, że ani w te ani we wte. Ja rozumiem, sama czasem optymistycznie wybieram rozmiary, no ale jednak...
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:25   #3962
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Ale kurczę no, nikt mi nie powie, że ludzie nie są potrzebni, spotkać się, porozmawiać...
Niektórzy nie czują potrzeby spotykania się z ludźmi tak o, żeby pogadać. Mało takich osób jest (a przynajmniej ja mało znam), ale są Ich prawo
Co innego jak ktoś nie ma znajomych, nie ma hobby i cały dzień tylko je czipsy i siedzi przed telewizorem... W sumie też jego sprawa, ale moim zdaniem ktoś się po prostu marnuje
Stary 2011-07-05, 22:35   #3963
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Albo chodziło o to, ze mama była na jej oko zatęga na taka kiecke, znam takie babole, który najpierw taksuja wzrokiem, a później ciszej dopowiadają, ze zamki bedą popsute po takim mierzeniu na siłe
Dobra, bo ja co chwilę tłumaczę coś w związku z tą kobietą
Sukienek było mnóstwo od rozmiaru 36 do 44. Ta babka po prostu nie chciała dać jej przymierzyć To nie pierwsza taka sytuacja, dlatego mówię, że to jakiś dziwak jest

A co do spędzania czau, nienawidzę imprez - kolo 23 chce mi się spać. Ale na domówkach wszelkiego typu albo na grillu ze znajomymi zawsze bawię się świetnie i wolę takie spędzanie czasu. Czasem mam ochotę posiedzieć w domu i choćby pogapić się w sufit, ale nie wiem, jak można nigdy nigdzie nie wychodzić ze znajomymi albo nie zaprosić kogoś. Umarłabym z nudów. Jak mieszkałam kiedyś sama przez miesiąc to mnie nosiło, że nie mam się do kogo odezwać i gadałam sama do siebie

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:48   #3964
201712181913
Konto usunięte

Haha, jestem no-lifem mnie dziwi właśnie taki pogląd, jaki zaprezentowała magica
Baardzo lubię spędzać czas sama, co nie znaczy, że się nudzę. Nie potrzebuję dużo ludzi dookoła, mam różne zainteresowania, potrafię sobie zorganizować fajnie czas. Nie potrzebuję tego, żeby ktoś na siłę próbował uczynić moje życie ciekawszym Wyznaję zasadę, że wolę spędzić czas w samotności niż z kimś, kogo za bardzo nie lubię lub choćby odrobinę męczy mnie jego towarzystwo Jest tylko kilka osób, z którymi mam ochotę się spotykać i to mi wystarcza, więc nie widzę potrzeby, żeby się zmuszać do "wychodzenia do ludzi", kiedy nie mam takiej potrzeby.

Mam takie okresy, że często wychodzę z domu, chodzę na imprezy, na randki, szlajam się po knajpach, często się z kimś spotykam itd., ale bywa i tak, że przez parę tygodni nie umawiam się z nikim, bo mam zwyczajnie ochotę na samotność i uważam, że to jest zupełnie normalne.
Bardziej dziwi mnie natomiast, że niektórzy zupełnie nie potrafią sobie zorganizować sami czasu.
I śmieszy mnie jak czasem komuś odmawiam spotkania i słyszę: "to co, zamiast iść ze mną wolisz siedzieć w domu i się nudzić? "
Zdarzało mi się wiele razy nudzić w towarzystwie jakiejś nudnej osoby, ale ze samą sobą baardzo rzadko

Edytowane przez 201712181913
Czas edycji: 2011-07-05 o 22:52
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 22:54   #3965
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Wydaje mi się, że chodziło o osoby, które nigdy z nikim się nie spotykają, takie odludki, którym żadna inna osoba nie jest potrzebna, a nie o osoby, które mają znajomych, czasem się spotykają z nimi, ale czasem wolą spędzić same czas

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-05, 22:58   #3966
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że chodziło o osoby, które nigdy z nikim się nie spotykają, takie odludki, którym żadna inna osoba nie jest potrzebna, a nie o osoby, które mają znajomych, czasem się spotykają z nimi, ale czasem wolą spędzić same czas
Skoro oni tak wolą, to nam nic do tego. Każdy żyje po swojemu i skoro większość ludzi potrafi tolerować homoseksualistów, transwestytów itp, to dlaczego nie potrafią zrozumieć tzw. odludków?
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:03   #3967
201712181913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
Wiem, ale magica wcale nie wie, czy te osoby się z nikim nie spotykają i cały czas siedzą w domu. Nie spotykają z się z nią czy tam z jej grupą. Może ich zwyczajnie nie lubią. Ja wolę np. całkowity brak towarzystwa niż towarzystwo, które mi średnio odpowiada.
Poza tym, co jest złego w byciu odludkiem? Mnie na przykład bardziej dziwi, że niektórym chce się codziennie biec na kolejne spotkanie towarzyskie, ploteczki przy kawie czy wspólne zakupy. Ale zwisa mi jak kto spędza czas i nie głowię się nad tym jak on tak może, bo to naturalne, że jeden woli tak, a drugi inaczej
Sama jestem tak pół na pół, czasem bardzo ciągnie mnie do ludzi, ale np. teraz od kilku miesięcy bardzo rzadko się z kimkolwiek spotykam, bo tego nie potrzebuję.

Czas edycji: 2011-07-05 o 23:05
Stary 2011-07-05, 23:06   #3968
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A właśnie, bo o tym zapomniałam.

Niektórzy nie potrzebują ciekawszego życia. Są ludzie, którzy nie widzą nic ciekawego w szlajaniu się ze znajomymi.

No właśnie może Ci się wydaje. Wielu ludziom wydaje się, że są moimi przyjaciółmi albo dobrymi znajomymi. Mocno się mylą Szczególnie jedna taka, z którą nie wyjdę nigdzie bo to po prostu wstyd. Dziewucha jest niewychowana zupełnie a do tego nie ma nic rzeczywiście interesującego do powiedzenia. Nie będę z nią wychodzić. A ona pewnie ma mnie za odludka
Oj dokładnie ja się często wykręcam -yyy wiesz, pracuję yyyy yyyy yyy yyy yyy yy aaa ooo hmmmm no wiesz nie mam kasy yyy yyy muszę cos przeczytać a tak naprawdę czasem mi wstyd wyjść z taką osobą

Cytat:
. Ale jak ktoś siedzi zblazowany przed kompem całe dnie i nie ma pasji, hobby, żadnych znajomych- to po prostu uważam, że wiele traci.
a ty patronka uciśnionych siedzisz u nich w domu i widzisz co robią? trzymasz ich za rękę?

zgadzam się ze wszystkimi którzy nie zgadzają się z autorką twierdzenia o no lifach
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:07   #3969
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Skoro oni tak wolą, to nam nic do tego. Każdy żyje po swojemu i skoro większość ludzi potrafi tolerować homoseksualistów, transwestytów itp, to dlaczego nie potrafią zrozumieć tzw. odludków?
Ale ja nie mam nic przeciwko odludkom i ich rozumiem Po prostu niektórych dziwi, że ktoś jest odludkiem, innego dziwi wieczne imprezowanie

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-05, 23:13   #3970
201604190949
Konto usunięte

Pozwolę sobie przytoczyć samą siebie
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=25
Listopad zeszłego roku a nadal aktualne
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:17   #3971
201712181913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Oj dokładnie ja się często wykręcam -yyy wiesz, pracuję yyyy yyyy yyy yyy yyy yy aaa ooo hmmmm no wiesz nie mam kasy yyy yyy muszę cos przeczytać a tak naprawdę czasem mi wstyd wyjść z taką osobą
też tak mam
oj niee, dzisiaj jestem nie w formie, chyba grypa mnie bierze, mama mnie prosiła, żebym zrobiła dla niej..., właściwie to muszę się pouczyć itd.

W ogóle to dziwi mnie, że niektórzy chcą się na siłę ze wszystkimi przyjaźnić. Są takie osoby, którym właściwie nie mogę nic zarzucić, ale po prostu się z nimi nudzę, nie mam o czym rozmawiać itd. i mimo że ogólnie są sympatyczne, to nie dążę do rozwijania znajomości z nimi, odmawiam spotkań itd, a one ciągle się narzucają i dalej coś proponują. Nie kumam tego
hmmm, a może to właśnie z litości, że jestem takim no lifem...?

Czas edycji: 2011-07-05 o 23:21
Stary 2011-07-05, 23:21   #3972
muszynianka
Zakorzenienie

Oj dokładnie ja większości osób mam DOSYĆ w pracy/w szkole itp.
Po co po 8 godzinach dodatkowo się spotykać?! No heloł
Stary 2011-07-05, 23:22   #3973
h2o0
Zakorzenienie

Dziwi mnie coś takiego:
byłam dziś u fryzjera, fryzjerka zwraca się do mnie per Ty, to samo w sklepie... ja rozumiem, że nie wyglądam dostojnie, ale ja tych kobiet nie znam...
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 23:28   #3974
muszynianka
Zakorzenienie

Tyyyy a mnie dziwi w mojej poprzedniej pracy, był trend stworzenia "rodzinnej" atmosfery, w sensie bardzo koleżeńskiej i takie tam. I wszyscy się zwracali do siebie po imieniu, nawet ja do mojej kierowniczki która jest dwa razy starsza...

Było mi bardzo niezręcznie :- P I jak mogłam to unikałam zwracania się po imieniu.
Stary 2011-07-06, 01:33   #3975
201604250941
Konto usunięte

Mnie dziwi poglad powtarzany w kolko na wizazu- gdyby ten kosmetyk nie dzialal bo by go nie sprzedawali.
Tak wlasnie sie biznes robi, wmawia sie ludziom ze cos dziala i ze tego potrzebuja. Przeciez odzywki do wlosow i jedwab z sylikonem i alkoholem denaturowanym wcaaale nie wysusza, a paznokiec jak urosnie to wcaale nie jest martwy i mozna go odzywic odzywka. Nabijanie w butelke.
I jak nie bedziemy codziennie brac magnezu i innych suplementow to umrzemy mlodo
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 02:06   #3976
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość

No słuchaj, czym innym, ale jeśli np. jakaś osoba chce może nie ciągle, ale od czasu do czasu coś od Ciebie, natomiast ona nie ma nic dla Ciebie ciekawego(tzn. po prostu nie ma, nie że nie chce wysłać jakichś notatek, czy czegoś dla Ciebie zrobić) - to co, nie dasz jej/ nie wyślesz?
No ja mam na myśli ewidentnie sytuację, ze ktoś ma ciągle interes, a jak ja pytam, czy ma tę książkę, to mi mowi, że nie, a potem widzę, że lata z nią po uczelni i po cichu szepcze z koleżanką, co w niej jest i że są też zadania robione na listach, więc może prowadzący coś z tego da, to mnie krew zalewa. Kiedyś z przyjaciółką zeskanowałyśmy całe zeszyty naszej koleżance, a potem się okazało, ze ona miała książkę z testem, z którego pochodziło 60% pytań, ale jak pytałyśmy, to jej nie miała. Od tego czasu nic jej i jej koleżance interesownej nie dajemy, bo nie robimy za dojne krowy. Natomiast jak ktoś poprosi o coś, a nie robi tego notorycznie i jak ma coś, to jest skłonny się podzielić, to nie ma problemu. Ja już nawet nie twierdzę, ze to muszą być materiały na studia, ale np. kolega zawsze nam pomoże, jak szukamy czegoś do kompa np. jakiegoś programu, to jest to fajna sytuacja. Ale jak coś nigdy nie pomoże, nigdy się nie podzieli, a na dodatek nawet na ulicy cześć nam nie powie, to sorry Batory, frajerów idź szukać gdzieś indziej.

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Z tego co wiem w małych mieścinkach są tylko filie różnych prywatnych szkółek wyższych. Zaoczne i na pewno płatne. I często słyszę różne opowieści z tych studiów typu jak chodzisz na wykłady masz 3, jak podejdziesz do egzaminu masz 4, a jak się nauczysz masz 5.
Do tego takie kwiatki jak gotowy skrypt, np. 40 stron i zestaw 15 pytań, których trzeba się nauczyć bo 3 z nich padną na egzaminie. wychodzi na to, że student na dobrą sprawę wogóle nie musi czytać książek, analfabetyzm kwitnie a o istnieniu przypisów delikwent dowiaduje się przy pisaniu pracy. Co to ma wspólnego ze studiowaniem?
W ogóle pytam, bo kiedyś spotkałam się z następującym podejściem. Dziewczyna mówi, że pochodzi z takiej dziury i w jej małym miasteczku co niektórzy zostali i studiują, a okazało się, że tym małym miasteczkiem jest Rzeszów, którego ja za małe miasteczko nie uważam. Może nie ma 300 tys. mieszkańców, ale też nie jest tak małe Ludzie lubią przejaskrawiać swoje wypowiedzi

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ----------

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Na jakiej podstawie twierdzisz że spotkanie na kawie jest bardziej twórcze niż siedzenie w domu z książką ? Ja tam rozumiem Twoich znajomych, sama wolałabym w wygodnych ciuchach obejrzeć ulubiony serial niż mleć ozorem z koleżankami o bzdurach czy z innymi pustymi pannami łazić cały dzień po centrum handlowym.
Ja lubię wychodzić z ludźmi na koktajl, na herbatę, kręgle, spacer, na koncert, zakupy, bilard, rower, ale nienawidzę imprez w klubach przy łubudubu i nikt mnie na takowe ostatnimi czasy nie jest w stanie wyciągnąć. Od takowych imprez wolę posiedzieć i pooglądać "M jak miłość"
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 02:38   #3977
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez h2o0 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie coś takiego:
byłam dziś u fryzjera, fryzjerka zwraca się do mnie per Ty, to samo w sklepie... ja rozumiem, że nie wyglądam dostojnie, ale ja tych kobiet nie znam...
Oj, na tym punkcie jestem baaaardzo czuła. I w tego typu sytuacjach sama mówię do danej osoby Ty

I wkurza mnie, że np. nauczyciele mówią do uczniów Ty, a uczeń do nauczyciela pan/pani Co ja się namęczyłam w LO żeby ominąć formułkę pan/pani Mistrzem form bezosobowych już jestem Dobrze, że na studiach jest inaczej niż w szkole
Stary 2011-07-06, 04:09   #3978
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Oj, na tym punkcie jestem baaaardzo czuła. I w tego typu sytuacjach sama mówię do danej osoby Ty

I wkurza mnie, że np. nauczyciele mówią do uczniów Ty, a uczeń do nauczyciela pan/pani Co ja się namęczyłam w LO żeby ominąć formułkę pan/pani Mistrzem form bezosobowych już jestem Dobrze, że na studiach jest inaczej niż w szkole
A mi to nie wadzi

Wkurzało mnie za to kiedyś, że wyglądam młodziej, ale to głupie, przecież fajnie wyglądać młodziej. Wtedy obok koleżanki, która wygląda na swój wiek i ma tyle samo co Ty , Ty wyglądasz młodziej hah
Mimo 20 lat prawie nadal mnie pytają o dowód, np zdarzyło mi się tacie kupić piwo , i tak jest, dają mi z 17 lat, w sumie fajnie
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 07:36   #3979
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Mi też zawsze dają mniej lat niż mam I też wszyscy do mnie na 'ty' mówią, wolę to niż Panie. Jak mówią do mnie pani to czuję się staro

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-06, 09:08   #3980
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Też nie mam nic przeciwko jak ktoś się do mnie zwraca na "Ty", nawet wolę to niż Pani.
Stary 2011-07-06, 09:16   #3981
All That Jazz
Zadomowienie

Ja też nie wiem o co chodzi z no-life'ami Mam 3 przyjaciółki, z którymi zawsze się chętnie spotkam, do tego jednego kumpla z którym często się widuję i TŻa oczywiście W poprzedniej pracy panował zwyczaj wzajemnego wyciągania się po pracy na piwo, no ludzie, bez jaj. Widzę tych ludzi przez 8 godzin, prawie się nie znamy i nie bardzo mamy nawet w windzie tematy do rozmowy. I ja mam iść z nimi na piwo? Poszłam raz bo szedł szef i dyskretnie dał do zrozumienia że życzy sobie obecności wszystkich. Mało nie umarłam z nudów, niestety. No i potem już zawsze a to mnie coś bolało, a to musiałam się uczyć, albo posprzątać, alb coś I ci ludzie pewnie uważają mnie za mega odludka, a nie zmienia to faktu że byłam dla nich bardzo miła (bo czemu miałam nie być, byli sympatyczni tylko jak dla mnie nie było o czym gadać). A ja po pierwsze lubię spędzać czas w domu bo przez ostatnie 3 lata zasuwałam jak dziki osioł i bardzo rzadko miałam okazję tak po prostu posiedzieć w domu, a po drugie mam określone osoby z którymi lubię rozmawiać - nie mam potrzeby spotykania się z kimkolwiek, byle tylko wyjść z domu, zwłaszcza że:

http://demotywatory.pl/2433421/Nudziarz

All That Jazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:37   #3982
201605011933
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lily marlene Pokaż wiadomość
Zamki, zamkami, ale jak pracowałam kiedyś w Top Secret to pewna pani wzięła córce ewidentnie za małą spódnicę ( powiedzmy : córka rozmiar 44, spódnica standardowe 38 czy 36) i tak się w niej zacięła, że trzeba było ciąć spódnicę. Serio, nie dało się zamkiem manewrować, a spódnica tak utknęła, że ani w te ani we wte. Ja rozumiem, sama czasem optymistycznie wybieram rozmiary, no ale jednak...
co za koszmar
ale wydaje mi się, że ludzie notorycznie pchają się w za małe ciuchy/buty...
krew mnie zalewa, kiedy przymierzam sobie szpilki rozmiar 35, jeden but leży jak ulał a drugi spada mi z pięty
tak samo kiedy przymierzam bluzkę rozmiar 34, a ona jest np. rozciągnięta w biuście...
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:11   #3983
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Ja zawsze biorę rozmiar większy niż noszę, bo wolę dobrać mniejszy niż się potem męczyć ze ściągnięciem. A jaki wstyd jak nie możesz wyjść z sukienki :P Ciekawe co ta dziewczyna miała w głowie jak ubierała 3 rozmiary mniejszą sukienkę.

Nowe notki:
Flormar
Wakacyjne paznokcie

Stary 2011-07-06, 12:28   #3984
Chatul
ma zielone pojęcie

Co do mówienia na Ty - też mi to w sumie nie przeszkadza, ale tylko jak sama mogę tak odpowiedzieć drugiej osobie... Żeby po prostu nie było takiej dysproporcji, że ktoś do mnie Ty, a ja do niego pani Normalnie jak rozmowa szlachcica z chłopem

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Wkurzało mnie za to kiedyś, że wyglądam młodziej, ale to głupie, przecież fajnie wyglądać młodziej. Wtedy obok koleżanki, która wygląda na swój wiek i ma tyle samo co Ty , Ty wyglądasz młodziej hah
Mimo 20 lat prawie nadal mnie pytają o dowód, np zdarzyło mi się tacie kupić piwo , i tak jest, dają mi z 17 lat, w sumie fajnie
Ja to rozumiem Kiedyś mi przeszkadzało, że wyglądam młodziej. Zwłaszcza jak byłam w 1 klasie LO, a niektórzy myśleli, że podstawówkę kończę
Stary 2011-07-06, 12:58   #3985
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Na jakiej podstawie twierdzisz że spotkanie na kawie jest bardziej twórcze niż siedzenie w domu z książką ? Ja tam rozumiem Twoich znajomych, sama wolałabym w wygodnych ciuchach obejrzeć ulubiony serial niż mleć ozorem z koleżankami o bzdurach czy z innymi pustymi pannami łazić cały dzień po centrum handlowym.
Po pierwsze :napisałam "albo". Więc nie uważam, że kawa jest bardziej twórcza niż książka. Po drugie: ja jak się spotykam z koleżankami nie gadam o pierdołach, bo nie jestem takim typem człowieka, a i chodzenie po galeriach mnie jakoś nie kręci.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Niektórzy nie czują potrzeby spotykania się z ludźmi tak o, żeby pogadać. Mało takich osób jest (a przynajmniej ja mało znam), ale są Ich prawo
Co innego jak ktoś nie ma znajomych, nie ma hobby i cały dzień tylko je czipsy i siedzi przed telewizorem... W sumie też jego sprawa, ale moim zdaniem ktoś się po prostu marnuje
Właśnie o to mi chodziło moim zdaniem każdy po prostu powinien coś wnieść do tego świata, czy to swoją pasję, uśmiech, słowo, obecność, talent....

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez torba Pokaż wiadomość
Haha, jestem no-lifem mnie dziwi właśnie taki pogląd, jaki zaprezentowała magica
Baardzo lubię spędzać czas sama, co nie znaczy, że się nudzę. Nie potrzebuję dużo ludzi dookoła, mam różne zainteresowania, potrafię sobie zorganizować fajnie czas. Nie potrzebuję tego, żeby ktoś na siłę próbował uczynić moje życie ciekawszym Wyznaję zasadę, że wolę spędzić czas w samotności niż z kimś, kogo za bardzo nie lubię lub choćby odrobinę męczy mnie jego towarzystwo Jest tylko kilka osób, z którymi mam ochotę się spotykać i to mi wystarcza, więc nie widzę potrzeby, żeby się zmuszać do "wychodzenia do ludzi", kiedy nie mam takiej potrzeby.

Mam takie okresy, że często wychodzę z domu, chodzę na imprezy, na randki, szlajam się po knajpach, często się z kimś spotykam itd., ale bywa i tak, że przez parę tygodni nie umawiam się z nikim, bo mam zwyczajnie ochotę na samotność i uważam, że to jest zupełnie normalne.
Bardziej dziwi mnie natomiast, że niektórzy zupełnie nie potrafią sobie zorganizować sami czasu.
I śmieszy mnie jak czasem komuś odmawiam spotkania i słyszę: "to co, zamiast iść ze mną wolisz siedzieć w domu i się nudzić? "
Zdarzało mi się wiele razy nudzić w towarzystwie jakiejś nudnej osoby, ale ze samą sobą baardzo rzadko
Nie, nie jesteś no-lifem masz zainteresowania- takich ludzi się nie czepiam Powiem Ci, że z opisu wynika, że jesteś bardzo do mnie podobna. Dziwne, nie? Sama taka jestem i mam takie okresy (np.ostatnio), że też z nikim nie chcę się umawiać, bo nie czuję potrzeby. Ale w tym czasie robię właśnie dużo rzeczy pożytecznych, a nie siedzenie przed tv i patrzenie głupio w ekran.

Też mam kilka osób, które mi wystarczają- bardzo ich lubię i oni mnie, i nasze wyjścia to bynajmniej nie są puste imprezy w klubie czy szwendanie się po galerii handlowej. Często po prostu zwykły spacer, gdzie rozmawiamy o życiu i śmierci.

Z ostatnim Twoim zdaniem się zgadzam w zupełności.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez torba Pokaż wiadomość
Wiem, ale magica wcale nie wie, czy te osoby się z nikim nie spotykają i cały czas siedzą w domu. Nie spotykają z się z nią czy tam z jej grupą. Może ich zwyczajnie nie lubią. Ja wolę np. całkowity brak towarzystwa niż towarzystwo, które mi średnio odpowiada.
Poza tym, co jest złego w byciu odludkiem? Mnie na przykład bardziej dziwi, że niektórym chce się codziennie biec na kolejne spotkanie towarzyskie, ploteczki przy kawie czy wspólne zakupy. Ale zwisa mi jak kto spędza czas i nie głowię się nad tym jak on tak może, bo to naturalne, że jeden woli tak, a drugi inaczej
Sama jestem tak pół na pół, czasem bardzo ciągnie mnie do ludzi, ale np. teraz od kilku miesięcy bardzo rzadko się z kimkolwiek spotykam, bo tego nie potrzebuję.
Tylko właśnie to jest taka koleżanka, która nas lubi-jest miła, okazuje nam swoją sympatię-gdyby nas nie lubiła i miała w d**** to bym to zrozumiala-nic na siłę. Ale ona na studiach normalnie z nami gada, śmiejemy się , żartujemy, gadamy o poważnych sprawach-a jak chciałyśmy się z nią spotkać w małej grupie-3 dziewczyny-i to nie na jakieś puste ploty- to zawsze znajdowała jakąś wymówkę. Poza tym wiem, że się z nikim nie spotyka, bo ją dobrze znam. Wiem też, że jest zamknięta w sobie i rozumiem to, ale parę razy np. ją dosłwonie wyciągnęłyśmy z domu i potem była zadowolona. A tak to jej się po prostu nie chce, taka prawda.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

a ty patronka uciśnionych siedzisz u nich w domu i widzisz co robią? trzymasz ich za rękę?

zgadzam się ze wszystkimi którzy nie zgadzają się z autorką twierdzenia o no lifach
Chyba wiadomo czy ktoś ma zainteresowania czy nie, rozmawiając z kimś można łatwo to wywnioskować...jeśli z kimś się Wam nudzi to właśnie najprawdopodobniej dlatego, że nie ma jakichś swoich pasji, swojego życia, jakiegokolwiek. Bo takie osoby nie mają nic ciekawego do powiedzenia. Jak ktoś nie lubi wychodzić z domu bo woli poczytać książkę-super potem opowie komuś coś o tej książce. Albo woli porobić coś w związku ze swoimi zainteresowaniami-ekstra, potem się z kimś tym podzieli. Ale jak nie robi nic-to o czym z nim pogadasz?

PODSUMOWUJĄC

Jako, że moje intencje zostały zupełnie opatrznie zrozumiałe- pragnę wszem i wobec obwieścić, że:

-nie mam nic do kogoś, kto woli siedzieć w domu niż wyjść do klubu czy gdzieś-o ile spędza czas jakoś konstruktywnie, nie marnotrawi go (wiem, jego sprawa, ale tacy ludzie, którzy tylko szwendają się po domu i nie potrafią niczym zająć są po prostu nudni)

-sama jestem typem człowieka, który z pierwszym lepszym się nie spotka, bo ten naciska- jeśli za kimś nie przepadam nie lecę na łeb na szyję, żeby się z nim spotkać

-w mojej wypowiedzi chodziło mi głównie o ludzi, którzy nie mają życia-które niekoniecznie musi się objawiać w mega rozwiniętym życiu towarzyskim. Może to być jakaś pasja, hobby, spotkanie z najbliższą osobą

-sama mam często taki czas, kiedy po prostu chcę mieć swiety spokój-więc rozumiem to

-moja koleżanka to był tylko przykład-niekoniecznie trafiony, ponieważ Wy jej nie znacie i ławto możecie wysnuć takie wnioski, jakie wysnuliście... Ale tak jak pisałam-wiem na pewno, że mnie bardzo lubi, i naszą grupę, bo to nie jest jakaś tam znajoma, ale bardzo dobra koleżanka, wiele tajemnic mi powierzyła, ja jej też...więc tym bardziej nie rozumiem, że nie chce jej się nigdzie wyjść, nie mówię o wypasionych imprezach, ale zwykły spacer , żeby pogadać, tak jak to robimy na studiach, tylko wtedy nie zawsze jest czas

- zupełnie źle oceniłyście to co miałam do przekazania i trochę mi przykro, bo nie miałam na myśli tego, że jak ktoś jest domatorem to od razu no-lifem. Chodzi o to-tak jak już wspomiałam wcześniej-żeby nie marnotrawić czasu, niektórzy marzą o tym, żeby życ,mieć takie możliwości, a ktoś bezsensownie spędza swój czas oglądając ogłupiające programy w tv, grając w gierki na kompie-oczywiście to nic złego, jeśli to nie zabiera całego czasu... ktoś woli pogadać na fejsie zamiast się spotkać z tą osobą, narzeka , że mu się nudzi, a sam nie zrobi nic, by pchnąć swoje życie do przodu... to dla mnie no-life

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle

Edytowane przez magica
Czas edycji: 2011-07-06 o 13:10
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 12:59   #3986
pitahaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
"Nam, no-lifom (jak się to kurna po polsku odmienia??) wiedzie się zaje*biście w naszych czterech ścianach. Dajta nam wszyscy święty spokój."
Święte słowa...nigdy nie zrozumiem czemu innym przeszkadza czyjeś "no-lifestwo" (omg co za słowo). Niektórzy za swój święty obowiązek uważają wyciąganie innych na siłę do ludzi żeby im "uatrakcyjniać" życie - prosi ktoś?
Stary 2011-07-06, 13:10   #3987
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Nie, nie jesteś no-lifem masz zainteresowania- takich ludzi się nie czepiam Powiem Ci, że z opisu wynika, że jesteś bardzo do mnie podobna. Dziwne, nie? Sama taka jestem i mam takie okresy (np.ostatnio), że też z nikim nie chcę się umawiać, bo nie czuję potrzeby. Ale w tym czasie robię właśnie dużo rzeczy pożytecznych, a nie siedzenie przed tv i patrzenie głupio w ekran.

Tylko właśnie to jest taka koleżanka, która nas lubi-jest miła, okazuje nam swoją sympatię-gdyby nas nie lubiła i miała w d**** to bym to zrozumiala-nic na siłę. Ale ona na studiach normalnie z nami gada, śmiejemy się , żartujemy, gadamy o poważnych sprawach-a jak chciałyśmy się z nią spotkać w małej grupie-3 dziewczyny-i to nie na jakieś puste ploty- to zawsze znajdowała jakąś wymówkę. Poza tym wiem, że się z nikim nie spotyka, bo ją dobrze znam. Wiem też, że jest zamknięta w sobie i rozumiem to, ale parę razy np. ją dosłwonie wyciągnęłyśmy z domu i potem była zadowolona. A tak to jej się po prostu nie chce, taka prawda.

To Twoim zdaniem no-lifer nie ma zainteresowań? Yhmmm

Zdradzisz co takiego pożytecznego robisz?

Może ona po prostu ma was za znajomych ze studiów i chce to tak zostawić? Wiesz, ja potrafię pogadać miło z każdym (chyba, że jest kompletnym bucem, wtedy nie tracę czasu) i znam kupę ludzi na swojej uczelni. Ze swojej grupy to wszystkich. Ale nie mam ochoty się z nimi spotykać, chodzić na piwo, jeździć w góry itp. No nie. Nie jara mnie to, nie są mi do tego potrzebni.

I powiedz mi proszę co to są te pasje, o których tak dużo mówisz? Co się zalicza do zainteresowań a co już nie? I na czym polegają te spotkania ze znajomymi skoro nie na pustych plotach?
Stary 2011-07-06, 13:16   #3988
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
To Twoim zdaniem no-lifer nie ma zainteresowań? Yhmmm

Zdradzisz co takiego pożytecznego robisz?

Może ona po prostu ma was za znajomych ze studiów i chce to tak zostawić? Wiesz, ja potrafię pogadać miło z każdym (chyba, że jest kompletnym bucem, wtedy nie tracę czasu) i znam kupę ludzi na swojej uczelni. Ze swojej grupy to wszystkich. Ale nie mam ochoty się z nimi spotykać, chodzić na piwo, jeździć w góry itp. No nie. Nie jara mnie to, nie są mi do tego potrzebni.

I powiedz mi proszę co to są te pasje, o których tak dużo mówisz? Co się zalicza do zainteresowań a co już nie? I na czym polegają te spotkania ze znajomymi skoro nie na pustych plotach?
Często jakiś wolontariat, a kiedy siedzę w domu to albo pomagam rodzicom, czytam książki, piszę książki, tworzę, myślę

Pasje- jejku to może być wszystko, szystko co jakoś rozwija człowieka, bo chyba o to chodzi, żeby iść do produ a nie stać w miejscu. To może być muzyka, rysowanie, gotowanie, lepienie z plasteliny, nauka języków, pisanie książek, sport, łowienie ryb...

Spotkania ze znajomymi a z dobrymi koleżankami-to jest różnica. Jak ja się spotykam z przyjaciółką lub bardzo dobrą koleżanką-to rzadko to są puste ploty... lubię rozmowy o czymś i na kilometr uciekam od osób, które gadają tylko o niczym.
Spotkania w większej grupie ludzi-wiadomo, tematy mniej poważne i nie każdego musi to kręcić-zrozumiem.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle

Edytowane przez magica
Czas edycji: 2011-07-06 o 13:17
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 13:37   #3989
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Pasje- jejku to może być wszystko, szystko co jakoś rozwija człowieka, bo chyba o to chodzi, żeby iść do produ a nie stać w miejscu. To może być muzyka, rysowanie, gotowanie, lepienie z plasteliny, nauka języków, pisanie książek, sport, łowienie ryb...

Spotkania ze znajomymi a z dobrymi koleżankami-to jest różnica. Jak ja się spotykam z przyjaciółką lub bardzo dobrą koleżanką-to rzadko to są puste ploty... lubię rozmowy o czymś i na kilometr uciekam od osób, które gadają tylko o niczym.
Spotkania w większej grupie ludzi-wiadomo, tematy mniej poważne i nie każdego musi to kręcić-zrozumiem.
, łowienie ryb, gry komputerowe! Jeśli takie rzeczy wymieniasz to gry komputerowe również bardzo dobrze się tu wpasowują.

Cytat:
Często jakiś wolontariat, a kiedy siedzę w domu to albo pomagam rodzicom, czytam książki, piszę książki, tworzę, myślę
No i powiedz mi skąd Ty wiesz, że Twoja znajoma tego nie robi? Pomagasz rodzicom a ona 'nie może gdzieś tam iść bo musi coś mamie pomóc'. Czytasz książki - ona też może czyta. Piszesz książki (wow liczba mnoga ) - niewiele osób, które to robi przyznaje się do tego, może ona też pisze? Tworzysz - to lepiej pominę.
A teraz najważniejsze. Myślisz. Wow. Aż mi odebrało mowę z wrażenia. No to teraz tak... uważasz, nie, wróć! Jesteś święcie przekonana, że ta osoba tylko siedzi przed telewizorem albo komputerem. Czyli wiesz o niej tyle, tak dużo, że możesz śmiało założyć, że jak ona jest sama i nie ma nic do roboty to... nie myśli! Kurcze, jak to dobrze móc tak dogłębnie poznać drugą osobę.
Ok a teraz na poważnie. Skąd do jasnej anielki wiesz, że ona tego nie robi? Skąd wiesz, że on nie jest w tym nawet lepsza od Ciebie?!

Zrozum, to, że Ty latasz w te i z powrotem, wiecznie coś robisz, do tego robisz coś konstruktywnego samodzielnie a potem odczuwasz dużą potrzebę podzielenia się tą wiedzą z otoczeniem nie oznacza, że każdy tak musi. I to, że tego nie robi, nie opowiada o tym wszystkim, nie oznacza, że nie ma zainteresowań, nie myśli, nie 'tworzy', nie zajmuje się wartościowymi rzeczami.
Stary 2011-07-06, 13:53   #3990
Aliseja
Rozeznanie

To ja powiem ,że zwykle siędze w domu i rzadko gdzie wychodze icałymi dniami siedzę na komputerze czy oglądam telewizje , no cóz koleżanki mnie gdzieś wyciągaja ,a prawda jest taka,że mi się nie chcę( może nie mam być czym zmęczona xD) no ale tak. Może jeszcze się to zmieni ,hehe xd

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości