Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 05:28   #2731
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mój tż dzisiaj mnie powalił: spisuję na kartkę co jeszcze potrzeba kupić no i zapisałam "dwa kocyki: bawełniany i gruby", a on do mnie "a to nie mamy żadnego koca w domu?" Taa zamiast dziecka do wózka wpakuję cały koc
słodka jest ta nieporadności tż czasami
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kurde ja jeszcze nei mam ani jednej rzeczy do szpitala chyba w końcu musze sie zebrac do kupy i zaczac cos kupowac, w ogóle jestem troche przerazona dzis byłam u kolezanki co niedawno rodziłą i jak pytałam o cos to mi odpowiadała a ja sie zastanawiałam o czym o na do mnei mówi-masakra nie wiem jak ja to ogarne wszystko
spokojnie, wszstko ogarniesz jeszcze się zdziwisz jaka wzorowa mamuśka z Ciebie
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Tak jest szefowo spróbujemy więc cukini
okej!

Cytat:
acelinka Tym bardziej muszę "poprowadzić" ten Twój model na żywo

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
byłam w CH z mężem, w Smyku, 5-10-15, Coccodrillo i Motherhood i tak ja mówiłyście na wyprzedaży głównie ciuszki letnie. Do tego się załamałam bo dla dziewczynek paleta kolorów to różowy, biały, różowy aha, czy wspomniałam o różowym za to dla chłopców wszystkie kolory ehhhhh. Kupiłam tylko taką kurteczkę polarkową z misiem na zewnątrz, mega pomarańczową- na dziale chłopięcym oczywiście Jutro Wam wkleję zdjęcie. Jest miluuusia
ej, zapomniałaś o różowym
ja kupiłam tylko rajstopki i skarpetki w mariquicie rozwalają mnie te pierwsze ceny, kurcze kto daje za takie maciupeńkie rajstopki 21 zł, albo za skarpetki 8
Cytat:
a to niektóre rzeczy z tego co dzis dostałam
mam jeszcze takie cienkie kompleciki bluzka plus pajacyk itd ale to chyba bardziej do spania nie bede juz tego wrzucac bo zdjec mi sie nie chce robic hehe
a najlepsze na świecie te skarpetki takie maciupkie ze szok
śliczności
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A kupujecie nawilżacz powietrza?
ja na początek pożyczam od bratowej, bo ma i nie używa (tapety robią jej się wilgotne od niego )
Jak się sprawdzi to pewnie kupimy swój
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

a z tesco mam takie bodziaki i pajace
śliczne te bodziaki jak ja kupowałam to nie było na długi rękaw z tymi postaciami kupiłam tylko z kubusiem wtedy, ale muszę się wybrac do tesco jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
jakoś nie mam ostatnio weny na pisanie tutaj. Nie potrafię się jakoś do was wbić ale czytam codziennie. Dopiero początek tygodnia a ja się już czuję jakaś wykończona. Może to ta pogoda? Na pocieszenie kupiłam coś dla naszego synusia:
http://allegro.pl/74-george-bluza-ka...686396858.html
http://allegro.pl/68-baby-rampers-pi...685066872.html
śliczności ta bluza boska i rampersik śliiiczny a ja wszędzie widze rampersiki krótkie, takie na lato, musze taki długi upolować
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Zazdroszczę przeglądania ciuszków w szufladzie, ja mam wszystko w workach i kartonach . A tak przy okazji - dużo tego macie?

No jakoś tak podobnie chyba myślę. Byłam dzisiaj w coco, dla dziewczynek były dresiki fajne cieplutkie, ale nie patrzyłam na ceny.
a widzisz jak byłam w coco we wtorek, ale patrzałam za rajstopkami i jakoś nie skupiłam się na ubrankach

ja mam jedną szuflade ubranek czyli całkiem niewiele narazie wstrzymuje się z zakupami jak moge bo niedługo trafi do mnie taaaaaaka paka ubranek że do 1 roku życia nie będe musiała kupować nic, chyba że dla własnej zachcianki i własnego zaspokojenia

jej, dawno mnie nie było tak z rana
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 06:31   #2732
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

kobitki, nie spać!

ja zmykam do Wojtaska, a potem do dziadków jade bo dawno nie byłam a podobno sie stęsknili za wnusią

zajrzę wieczorkiem albo jutro z rana Miłego dzionka
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 07:36   #2733
19natka88
Zakorzenienie

Dobry Produkujecie jak oszalałe wpadam tylko nadrobić a potem zakupy i wizyta u diabetologa

magdulec witaj

aa2, mooonik śliczne ciuszki

anciaahk tak mniej więcej wychodziły te wizyty A mi się Franek też podoba

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Popłakałam się ze śmiechu
a jak przeczytałam mojemu mężowi to się spytał "no i?". W ogóle nie zaczaił co w tym śmiesznego...
Facet

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
melduję się w bardzo złym humorze , jestem na granicy czarnej rozpaczy

Wczoraj byłma u gina na wizycie, mały w 29 t.c waży 1500 a co będzie poxniej??
po raz pierwszy byłam w środku z tż fajnie było widzieć jego oczy wpatrzone w monitor
z małym wsio ok, kręgosłup, zawartość brzuszka ok, główka ok, szyjka w normie
Nie warto się tak denerwować Spróbuj to olać.
Gratulacje dużego synka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
słodka jest ta nieporadności tż czasami
Oj tak - ale do czasu

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:00   #2734
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Cotka: mi jeszcze trochę ciężko jest, szczególnie że próbowałam się dzisiaj pogodzić a ona ma gdzieś moje hormony i piszę mi w smsach że idiotycznie się zachowuję i ona tego nie kuma...
ciekawe jaka ona będzie w moim wieku
Nigdy nie zrozumiem dlaczego w tej rodzinie wszyscy się wtrącają... tak teraz odpaliłam gadu-gadu i spojrzałam na opis gadu Kasi - starszej siostry Oli "ale krowa!"... mysle że to o mnie - ale pewności nie mam... pewnie dziewuchy probują mnie sprowokować... juz kiedyś tak było jak się z Kasią pokłóciłam to ona na gg w opisach pisała" krowa, świnia,, i tp) mam nadzieję że tym razme nie dam się sprowokować...
chociąz wiele nie brakuje..jestem teraz w takim stanie że mogłabym je chyba i ...
siedzę przed tym kompem i spać mi się nie chce - jedyne co mi od wczoraj dobrze wychodzi to płacz...mam nadzieję że nie zaszkodzi to L.
Olej to.. i postaraj się o tym nie myśleć,, skup się na Leosiu..on jest teraz najważniejszy...

Cytat:
Zmykam spać, chociaż ze spaniem ciężko. Też tak macie? Ja przez skurcze łydek zasypiam godzinę, dwie, a męczy mnie to od godz 18 dzisiaj .
Bierzesz magnez na skurcze?
Mnie też jak chwyci to masakra..muszę zaraz wstawać bo się nie da... Z tym że ja mam sporadycznie...Na następnej wizycie zapytam gin czy mam brac Aspragin czy coś...

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
poczytalam Was i ide lulkac...
dobranoc

a to znalazlam na moim starym watku jak bylam w 28 tyg. ciazy z Alanem
(sama jeszcze tego dobrze nie poczytalam... n )
Przyda się poczytamy

Dzień dobry Kobitki

aa2 Asiu jak lezalam w szpitalu na traugutta widziałam tam szkołe rodzenia może spróbuj od tej - jak będą miejsca to będziesz miala niedaleko no i bedziesz mogla podpatrzeć oddzial

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Natka udanej wizyty

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Małgosiaa jak Ty się czujesz? Odpoczywasz nasz robokopie?
Stary 2011-07-06, 08:07   #2735
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Właśnie to mniejsze miejscowości obok- jedna polecana przez sąsiadkę w wąsoszu z kolei kuzynki tż rodziły i chwaliły sobie.... Kurde kiedyś się wydawało że poród i ciąża to takie hop siup taaa. A tu tyle załatwaiania, myślenia...
A Twój lekarz nie przyjmuje w jakimś konkretnym szpitalu, żeby było Tobie łatwiej się dostać?
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A tam zaraz dokuczała
Uderz w stół ....
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja też zmykam spać, mnie na razie skurcze nie łapią, ale też ciężko z zaśnięciem, ale to pewnie przez to że rano śpię do 10tej i odpowiednią ilość godzin prześpię
dobrej nocki mamuśki
Zazdroszczę! Mam skurcze od kilku miesięcy, kiedyś tylko nocą, teraz od popołudnia i cały czas kręcą mnie łydki, łapią skurcze, masakra. Chodzę spać ok 1 w nocy a wstaję przed 8, bo przychodzą do nas robotnicy i nie ma spania.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a widzisz jak byłam w coco we wtorek, ale patrzałam za rajstopkami i jakoś nie skupiłam się na ubrankach

ja mam jedną szuflade ubranek czyli całkiem niewiele narazie wstrzymuje się z zakupami jak moge bo niedługo trafi do mnie taaaaaaka paka ubranek że do 1 roku życia nie będe musiała kupować nic, chyba że dla własnej zachcianki i własnego zaspokojenia
Acelinko a ja z kolei nie patrzyłam w coco zupełnie na rajstopki, mam ich troszkę używanych. Ogólnie też dostałam sporą pakę, mnóstwo czapek, śpiochów itp, ale w różnym stanie. Sporo rzeczy jest dość sfatygowanych. To co zauważyłam, to brzydko spierają się rzeczy firmy Disney, chyba kupowane w Tesco. Dlatego mimo wszystko robię też zakupy nowych rzeczy, bo te dodatkowe ciuszki będę mogła wykorzystać na noc itp, ale absolutnie wyjściowe one nie są, mało jest takich rzeczy.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
anciaahk tak mniej więcej wychodziły te wizyty A mi się Franek też podoba
Natko a teraz przed wizytą masz kolejne wyniki? Ja póki co mam wizyty równo co 4 tygodnie, teraz powinnam mieć co 3, ale przez urlop lekarza mam znów co 4 tygodnie. I dostałam kolejne wyniki - mocz, morfologia, glukoza. Chyba teraz co miesiąc będzie mi je zlecać. Z innych badań to kontroluje chyba co 2 miesiące antyciała w związku z konfliktem serologicznym i ostatnio robił też coś na żółtaczkę - to w związku z karmieniem piersią, chyba HBS to się nazywało.

Franek szaleje w brzuchu i pozdrawia wizażowe ciotki.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:07   #2736
kaileight
Zadomowienie

No Air, Sharifa gratuluje dziewczynek

rabarbar fajna historia z tym imieniem... Hanna ślicznie, uroczo, dziewczęco

Wszystkie nowe dziewczyny witamy raz jeszcze- szkoda że tak późno ale dobrze że trafiłyście do nas

Wczoraj mama opowiadała mi o porodzie, Ze skurcze się jej zaczęły w nocy, ale stwierdziła, że to duzo wysiłku i ona pośpi jeszcze trochę Ostatecznie zebrała się koło 9 do szpitala, zrobili z nią wywaid przygotowali ja a koło 13 urodziłam się ja. Stwierdziła.: "no troche bolało, ale bez szału. Da się przeżyć. Troche jak mocniejsze bóle menstruacyjne. A potem jak kolka." Nie wiem czy chciała mnie pocieszyć, aleona jest silną babką. Taką co to jak chora i gorączkę ma 40 stopni to i tak do pracy pójdzie, bo się nie będzie rozczulać nad sobą.
Zaczynam się trochę zastanawiać jak to będzie. Znieczulenia nie chcę, spróbuje poradzić sobie naturalnie. Pojjawia sie stresik

Dziewczyny! Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia i Wam moim imienniczkom wszystkiego najnajlepszego!

Jak wypadły imieninki? Byli goscie? Prezenty? Ja dostałam przepiękny stojak na gazety, dużo kwiatów a dziś mąż obiecał że zamówimy mój wymarzony ekspres ciśnieniowy do kawy A jeszcze jedni goście przyjdą dziś
Stary 2011-07-06, 08:11   #2737
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Mnie też jak chwyci to masakra..muszę zaraz wstawać bo się nie da... Z tym że ja mam sporadycznie...Na następnej wizycie zapytam gin czy mam brac Aspragin czy coś...
Niestety nie, lekarz odstawił mi magnez na początku 4 czy 5 miesiąca i póki co nie pozwala włączać ponownie, już zapomniałam z jakiego powodu. A pytam o to na każdej wizycie.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

W temacie opowieści porodowych - moja mama rodziła mnie dość długo, chyba około 12 godzin, ale z kolei był to poród bez bólu, jak twierdzi. Urodziłam się wielka, bo 4,5kg i 59 cm, więc nie wiem jak to z tym bólem. Jeśli faktycznie go nie było a jest to chociaż trochę "dziedziczne" to bym się cieszyła .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 08:14   #2738
pestka78
Rozeznanie

Łoooo matko...staram sie nadrobic, ale nie dam rady chyba
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:16   #2739
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
No Air, Sharifa gratuluje dziewczynek

rabarbar fajna historia z tym imieniem... Hanna ślicznie, uroczo, dziewczęco

Wszystkie nowe dziewczyny witamy raz jeszcze- szkoda że tak późno ale dobrze że trafiłyście do nas

Wczoraj mama opowiadała mi o porodzie, Ze skurcze się jej zaczęły w nocy, ale stwierdziła, że to duzo wysiłku i ona pośpi jeszcze trochę Ostatecznie zebrała się koło 9 do szpitala, zrobili z nią wywaid przygotowali ja a koło 13 urodziłam się ja. Stwierdziła.: "no troche bolało, ale bez szału. Da się przeżyć. Troche jak mocniejsze bóle menstruacyjne. A potem jak kolka." Nie wiem czy chciała mnie pocieszyć, aleona jest silną babką. Taką co to jak chora i gorączkę ma 40 stopni to i tak do pracy pójdzie, bo się nie będzie rozczulać nad sobą.
Zaczynam się trochę zastanawiać jak to będzie. Znieczulenia nie chcę, spróbuje poradzić sobie naturalnie. Pojjawia sie stresik

Dziewczyny! Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia i Wam moim imienniczkom wszystkiego najnajlepszego!

Jak wypadły imieninki? Byli goscie? Prezenty? Ja dostałam przepiękny stojak na gazety, dużo kwiatów a dziś mąż obiecał że zamówimy mój wymarzony ekspres ciśnieniowy do kawy A jeszcze jedni goście przyjdą dziś
Jak ja bym chciala taki ekspresss kawa miodzio
Cytat:
Niestety nie, lekarz odstawił mi magnez na początku 4 czy 5 miesiąca i póki co nie pozwala włączać ponownie, już zapomniałam z jakiego powodu. A pytam o to na każdej wizycie.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

W temacie opowieści porodowych - moja mama rodziła mnie dość długo, chyba około 12 godzin, ale z kolei był to poród bez bólu, jak twierdzi. Urodziłam się wielka, bo 4,5kg i 59 cm, więc nie wiem jak to z tym bólem. Jeśli faktycznie go nie było a jest to chociaż trochę "dziedziczne" to bym się cieszyła .
No to Ci szczerze współczuję....

4,5kg łał i nie miała cesarki?
Stary 2011-07-06, 08:20   #2740
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Łoooo matko...staram sie nadrobic, ale nie dam rady chyba
To gdzie się szlajalaś
Stary 2011-07-06, 08:20   #2741
kaileight
Zadomowienie

Martusiaaa21
Mnie na skurcze lekarz polecił magne-b6 brać. 2 tabletki dziennie i pomogło. Warto też w posiłkach więcej magnezu- banany, orzechy, troszke czekoladki gorzkiej

anciaahk Franek ładne imię, dość popularne chyba teraz. No ale przecież chodiz tylko o to żeby rodzicom się podobało. Ja też mam popularne imię, ale za to jakie ładne

BordAna
Moje dziecko tez takkie wielkie Ważne że zdrowe

rabarbar83
To Ty pisałaś że macie domek z bali? Jak one się spisują? Słyszalam że są trochę tańsze, a łatwe w budowie. Ja jest mniej więcej koszt i czas budowy? Jakbyś napisała coś więcej byłabym wdzięczna
Stary 2011-07-06, 08:35   #2742
magdulec
Zadomowienie

Dziekuje za miłe powitanie!!!: cmok:
widzę ze Wy to nocne Marki jesteście, ja padam po 22...

wiec jestem z Chełma, doczekalismy się fasolki po dwóch latach staranek na szczescie udało się bez żadnych zabiegów, mimo że tż juz był skory iść na badanka bo nic nie robił, a tu niespodzianka.

wygląda na to że będzie chłopiec, termin porodu wyznaczony na 7 października, jesli chodzi o imię to narazie jest wersja Gabriel Edward.

jesli chodzi o wyprawkę to nie mamy jeszzce nic, rozgladamy się za wózkiem, trochę ubranek i łózeczko dostaniemy w "dzierżawę" od znajomych. Obecnie zgłebiam temat pieluch wielorazowych.

niektóre zafasolkowane mamuski znam z wątku staraczek
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:45   #2743
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość

wiec jestem z Chełma, doczekalismy się fasolki po dwóch latach staranek na szczescie udało się bez żadnych zabiegów, mimo że tż juz był skory iść na badanka bo nic nie robił, a tu niespodzianka.

wygląda na to że będzie chłopiec, termin porodu wyznaczony na 7 października, jesli chodzi o imię to narazie jest wersja Gabriel Edward.

jesli chodzi o wyprawkę to nie mamy jeszzce nic, rozgladamy się za wózkiem, trochę ubranek i łózeczko dostaniemy w "dzierżawę" od znajomych. Obecnie zgłebiam temat pieluch wielorazowych.

GRATULUJĘ Gabrysia Taki wymarzony, wyczekany
Z wyprawkami mamy jeszcze troszkę czasu, ja też się rozglądam, porównuje, czytam...
Łóżeczko i ubranka też dostaliśmy
A jak się czujesz?
Stary 2011-07-06, 08:57   #2744
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)
Ja po badaniu glukozy =) dostałam z przychodni parę rzeczy: płytkę z tym jak przewijać, kąpać i masować dziecko, małą wodę z jodem, kupon rabatowy do rossmana i jakąś malutką próbkę kremu mustella =)
po badaniu byłam w sklepie i kupiłam Sobie dwie drożdżówki i miałam ochotę na najgorszą rzecz: wódkę smakową =))) he he. Mój organizm zaczął chyba wariować =) he he

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

witam magdulec =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 08:58   #2745
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
To gdzie się szlajalaś
Najpierw miałam muchy w nosie, a wczoraj byłam u endokrynologa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 09:04   #2746
magdulec
Zadomowienie

Malgosia ogólnie czuję sie dobrze, wiadomo są różne dni, ale nie mam na co narzekać. na początku cieszyłam się że nie wymiotuję ale jak zaczęły sie rozmowy z porcelaną w 3 miesiącu to trwały ze dwa miesiące, codziennie rano i wieczorem była dokładna rozmowa ale na szczescie juz przeszło, teraz raz na dwa tyg rozmawiamy. szybko się męcze, teraz znowu czas na popołudniowe drzemki się zaczął.
Stary 2011-07-06, 09:04   #2747
archinta
Zakorzenienie

ahoj

właśnie obciążam się glukoza 75

3majcie kciuki
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:06   #2748
DzastaW
Zadomowienie

archinta kciuki zaciśnięte =)

Stary 2011-07-06, 09:06   #2749
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
ahoj

3majcie kciuki
ja miałam tę przyjemność w poniedziałek

Stary 2011-07-06, 09:06   #2750
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgoś- jak samopoczucie dziś???
Wczoraj hm dobrze się czułam... aż do wieczora, trochę się ściełam z TŻ i przebeczałam pól wieczoru.
Jak zwykle poszło o pierdułu, ale mógł sobie odpuścić a nie mieć do mnie pretensje... a dokładnie sprzątanie całekgo mieszkania jest na mojej głowie, on nawet po sobie kubka nie sprzątnie.
Szukał wczoraj cytryny w lodówce no i przy okazji znalazł jabłko z przed tygodnia, gdzieś w kącie, no i jabłuszko się zepsuło, oczywiście awantura że nie sprzątam, no litości, wydarłam się że on nawet palcem nie ruszy w domu a robi hece z czegoś takiego.... oczywiście on swoje, ja swoje... no i już się nie odezwałam do niego.. kurde, sorry, jego chyba nie obchodzi to że mogę trafić do szpitala... ma zawsze posprzątane, ugotowane, a jak go teraz proszę żeby śmieci wyniósł czy wniósł zakupy które ja zrobie, to chyba się nie przemęcza ? Widzę za bardzo mu nadskakiwałam, wale teraz wszsytko, nie odzywam się, niech się patrzy na brudne okna, była akcja że sobie mieśnie naciągnełam i nie mam zamiaru z powrotem tego robić.
Dalej jestem rozczarowana, bo jak zwykle on jest Panem i władcą. Idę na szokłe rodzenia z koleżanką dziś, nawet nie powiem gdzie idę, zostawie syf, niech widzi co robię po nim. Koniec żali.

Cytat:
a najlepsze jest to ze z nowych rzeczy to kupiłam 4 sztuki , reszta od kogos w spadku , albo upolowałam jakies używki na allegro za bezcen
zazdroszczę tego spadku, ja nic nie mam, zaczynam od zera, coś bratowa bąkneła że odda nam łóżeczko, bo tylko nie potrzebnie się kurzy , toll chociaż to , a i na wózek się matki zrzucają.
Chociaż dwa wydatki mniej, a tak wsio musimy kupić.

Cytat:

Małgosiaa jak Ty się czujesz? Odpoczywasz nasz robokopie?
Ja mam magnez 3 x dziennie właśnie na skurcze.
Ta odpoczywam, siedzę, leże, ale jedna strona ciała tzn lewa zaczyna mnie boleć przerzucam się czasem już na prawą
Ide coś porobić, jedno spotkanie dziś mam, muszę się wyszykować, zakupy zrobić, bo to mnie nie ominie i po południu posiedze przy laptoku.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:10   #2751
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
Ja po badaniu glukozy =) dostałam z przychodni parę rzeczy: płytkę z tym jak przewijać, kąpać i masować dziecko, małą wodę z jodem, kupon rabatowy do rossmana i jakąś malutką próbkę kremu mustella =)
Ale fajnie... Ja tam nic nie dostaję

Ale dziewczyny miałam stracha wczoraj... Jak szłam pod prysznic to zobaczyłam taki linie na brzuchu - myślałam że rozstępów dostałam
A smaruję się od 4 mca min. 1 dziennie (ostatnio Fissanem). Ale posmarowałam się po kąpieli, dałam chwilę odsapnąć skórze i znikły... Bo to odciśnięcia od paska szlafroka były
A jak tam u Was z rozstępami? Udało się uniknąć?
Stary 2011-07-06, 09:12   #2752
DzastaW
Zadomowienie

malgosia też miałam tak z narzeczonym, ale odkąd popłakałam się przy Nim (wtedy co wylądowałam w szpitalu), to zaczął Mi pomagać trochę.
Musisz to jakoś wytrzymać w spokoju dla maleństwa

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

madzialena Ja naszczęście narazie nie mam rozstępów, a niczym się nie smaruje =)

Stary 2011-07-06, 09:14   #2753
kaileight
Zadomowienie

archinta

Ta glukoza nie taka zła. da się wytrzymać. Trzymamy kciuki!

magdulec

Witamy i gratulujemy synkaAż dwa lata starań- tym bardziej brawa e sie udało i że już niedłuygo będziecie mieć maleństwo przy sobie

Malgosia1983

Mnie ten ekspres do kawy marzy się od dawna. Kocham kawę pod każdą postacią, trochę w ciąży ograniczyłam, ale 2 filiżanek dziennie nie umiem sobie odmówić. I zawsze mówiliśmy, że ekspres kupimy, a pieniądze się gdzieś rozchodziły i "że w następnym miesiącu". Aż w końcu tż stwierdził że tak być nie może i z okazji imienin kupujemy
Stary 2011-07-06, 09:14   #2754
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =)
po badaniu byłam w sklepie i kupiłam Sobie dwie drożdżówki i miałam ochotę na najgorszą rzecz: wódkę smakową =))) he he. Mój organizm zaczął chyba wariować =) he he

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

witam magdulec =)
Super! Fajne takie prezenty.
Ja miałam na zimne piwo jak byly upały....

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Najpierw miałam muchy w nosie, a wczoraj byłam u endokrynologa
Uuuuu i jak wizyta? wszystko dobrze?
Stary 2011-07-06, 09:17   #2755
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
zazdroszczę tego spadku, ja nic nie mam, zaczynam od zera, coś bratowa bąkneła że odda nam łóżeczko, bo tylko nie potrzebnie się kurzy , toll chociaż to , a i na wózek się matki zrzucają.
U mnie to samo, wszystko na naszej głowie i kieszeni. Nawet babcie się nie wychylają z czymkolwiek... Może jeszcze za wcześnie?

A co do tż to ta trzymaj! Nie daj sobie na głowę wejść bo faceci to tacy wygodniccy, że z chęcią skorzysta.
Stary 2011-07-06, 09:22   #2756
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj hm dobrze się czułam... aż do wieczora, trochę się ściełam z TŻ i przebeczałam pól wieczoru.
Jak zwykle poszło o pierdułu, ale mógł sobie odpuścić a nie mieć do mnie pretensje... a dokładnie sprzątanie całekgo mieszkania jest na mojej głowie, on nawet po sobie kubka nie sprzątnie.
Szukał wczoraj cytryny w lodówce no i przy okazji znalazł jabłko z przed tygodnia, gdzieś w kącie, no i jabłuszko się zepsuło, oczywiście awantura że nie sprzątam, no litości, wydarłam się że on nawet palcem nie ruszy w domu a robi hece z czegoś takiego.... oczywiście on swoje, ja swoje... no i już się nie odezwałam do niego.. kurde, sorry, jego chyba nie obchodzi to że mogę trafić do szpitala... ma zawsze posprzątane, ugotowane, a jak go teraz proszę żeby śmieci wyniósł czy wniósł zakupy które ja zrobie, to chyba się nie przemęcza ? Widzę za bardzo mu nadskakiwałam, wale teraz wszsytko, nie odzywam się, niech się patrzy na brudne okna, była akcja że sobie mieśnie naciągnełam i nie mam zamiaru z powrotem tego robić.
Dalej jestem rozczarowana, bo jak zwykle on jest Panem i władcą. Idę na szokłe rodzenia z koleżanką dziś, nawet nie powiem gdzie idę, zostawie syf, niech widzi co robię po nim. Koniec żali..

nie denerwuj się bo nie warto. Mężczyźni czasem coś bezmyslnie palną. POwinien Cie docenić, że mimo tego że tak źle sie czujesz to prowadzisz dom Zawsze możesz terapię szokową zrobić- przestać sprzatć i gotować to się zdziwi

Cytat:

Ale dziewczyny miałam stracha wczoraj... Jak szłam pod prysznic to zobaczyłam taki linie na brzuchu - myślałam że rozstępów dostałam
A smaruję się od 4 mca min. 1 dziennie (ostatnio Fissanem). Ale posmarowałam się po kąpieli, dałam chwilę odsapnąć skórze i znikły... Bo to odciśnięcia od paska szlafroka były
Ja dostałam po ostatniej wizycie 2 reklamówki próbek, ulotek, książeczek i jakies płyty.

A propos rozstępów...Niedawno kazałam mamie oglądac mój brzuch od spodu, bo mnie coś swędziało, a w lustreku nie widziałam, czy czasem tam rozstępów nie ma Na razie nie ma, ale skóra tak mnie czasem ciągie że mi się wydaję że pęknie.
Stary 2011-07-06, 09:24   #2757
anciaahk
kosmitka

Cytat:
anciaahk Franek ładne imię, dość popularne chyba teraz. No ale przecież chodiz tylko o to żeby rodzicom się podobało. Ja też mam popularne imię, ale za to jakie ładne
Chyba popularne w większych miastach, bo na mnie patrzą jak na dziwoląga .
Cytat:

Witamy nową mamusię! I gratulujemy synia!
Cytat:
ahoj

3majcie kciuki
Archinta kciukasy mocno zaciśnięte!!

MalgosiaM8 myślę, że facetom jest potrzebny czasem taki zimny prysznic. Nie przejmuj się kochana, mój też ma takie napady i trzeba takiemu uzmysłowić, że to 8 miesiąc ciąży! Mają gorsze dni jak my .
Dzisiaj pierwszy dzień zajęć w szkole?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 09:24   #2758
DzastaW
Zadomowienie

kaileight Ja też tak mam że momentami Mnie mega swędzie skóra i mam wrażenie że za chwilę popęka (a jest nawilżona)

Stary 2011-07-06, 09:25   #2759
pestka78
Rozeznanie

http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=107523

Tak myslę o zakupie łózeczka +przewijak + rożek...co do poscieli nie jestem przekonana...Co muslicie? Opłaca sie u tego sprzedawcy??????
Stary 2011-07-06, 09:26   #2760
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Malgosia ogólnie czuję sie dobrze, wiadomo są różne dni, ale nie mam na co narzekać. na początku cieszyłam się że nie wymiotuję ale jak zaczęły sie rozmowy z porcelaną w 3 miesiącu to trwały ze dwa miesiące, codziennie rano i wieczorem była dokładna rozmowa ale na szczescie juz przeszło, teraz raz na dwa tyg rozmawiamy. szybko się męcze, teraz znowu czas na popołudniowe drzemki się zaczął.
Takie uroki niestety... Oby nie za dużo.. Ja na początku wyladowalam w szpitalu przez wymioty... Od 16 do 21 non stop. Potem to już tylko wodą bo nie miałam juz czym, jeść się bałam to pilam i tak wkółkoDoszła biegunka i myślalam, że to grypa jelitowa, a na karcie wypisowej napisane bylo "wymioty ciężarnej"
Najważniejsze, że trochę Ci przeszło...

Cytat:
ahoj

3majcie kciuki
4 kciuki - Stefek też trzyma

Cytat:
Dalej jestem rozczarowana, bo jak zwykle on jest Panem i władcą. Idę na szokłe rodzenia z koleżanką dziś, nawet nie powiem gdzie idę, zostawie syf, niech widzi co robię po nim. Koniec żali.

Ja mam magnez 3 x dziennie właśnie na skurcze.
Ta odpoczywam, siedzę, leże, ale jedna strona ciała tzn lewa zaczyna mnie boleć przerzucam się czasem już na prawą
Ide coś porobić, jedno spotkanie dziś mam, muszę się wyszykować, zakupy zrobić, bo to mnie nie ominie i po południu posiedze przy laptoku.
Olej to dla dobra maleńswa. Ja też wyszłam z zalożenia, że jeżeli nei mam na coś siły albo czegoś mi nie wolno robić np. myć okien to tego nie robię. Skręca mnie, że brudne ale dzidzia dla mnie ważniejsza niż okna i obad dla Tż

Dobrze Małgoś, że chociaż wózek bo to naprawdę duzy wydatek.

Cytat:

eheheh jakbym siebie czytała z tymi odciśnięciami
Ja narazie nie mam - też się smaruje...- odpukać...

Cytat:
[B]

Malgosia1983

Mnie ten ekspres do kawy marzy się od dawna. Kocham kawę pod każdą postacią, trochę w ciąży ograniczyłam, ale 2 filiżanek dziennie nie umiem sobie odmówić. I zawsze mówiliśmy, że ekspres kupimy, a pieniądze się gdzieś rozchodziły i "że w następnym miesiącu". Aż w końcu tż stwierdził że tak być nie może i z okazji imienin kupujemy
Męska trafna decyzja

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości