|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze się zdziwisz jaka wzorowa mamuśka z Ciebie ![]() okej! ![]() ![]() Cytat:
ja kupiłam tylko rajstopki i skarpetki w mariquicie rozwalają mnie te pierwsze ceny, kurcze kto daje za takie maciupeńkie rajstopki 21 zł, albo za skarpetki 8 ![]() Cytat:
ja na początek pożyczam od bratowej, bo ma i nie używa (tapety robią jej się wilgotne od niego )Jak się sprawdzi to pewnie kupimy swój ![]() śliczne te bodziaki kupiłam tylko z kubusiem wtedy, ale muszę się wybrac do tesco jeszcze raz ![]() Cytat:
a ja wszędzie widze rampersiki krótkie, takie na lato, musze taki długi upolować ![]() Cytat:
ja mam jedną szuflade ubranek czyli całkiem niewiele narazie wstrzymuje się z zakupami jak moge bo niedługo trafi do mnie taaaaaaka paka ubranek że do 1 roku życia nie będe musiała kupować nic, chyba że dla własnej zachcianki i własnego zaspokojenia jej, dawno mnie nie było tak z rana
|
||||||
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
kobitki, nie spać!
![]() ja zmykam do Wojtaska, a potem do dziadków jade bo dawno nie byłam a podobno sie stęsknili za wnusią ![]() zajrzę wieczorkiem albo jutro z rana Miłego dzionka |
|
|
|
#2733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Produkujecie jak oszalałe wpadam tylko nadrobić a potem zakupy i wizyta u diabetologa![]() magdulec witaj aa2, mooonik śliczne ciuszki anciaahk tak mniej więcej wychodziły te wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje dużego synka ![]() Oj tak - ale do czasu
|
||
|
|
|
#2734 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie też jak chwyci to masakra..muszę zaraz wstawać bo się nie da... Z tym że ja mam sporadycznie...Na następnej wizycie zapytam gin czy mam brac Aspragin czy coś... Cytat:
Przyda się poczytamy Dzień dobry Kobitki aa2 Asiu jak lezalam w szpitalu na traugutta widziałam tam szkołe rodzenia może spróbuj od tej - jak będą miejsca to będziesz miala niedaleko no i bedziesz mogla podpatrzeć oddzial ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Natka udanej wizyty ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Małgosiaa jak Ty się czujesz? Odpoczywasz nasz robokopie?
|
|
#2735 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Uderz w stół Cytat:
Cytat:
Cytat:
Franek szaleje w brzuchu i pozdrawia wizażowe ciotki.
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
No Air, Sharifa gratuluje dziewczynek
rabarbar fajna historia z tym imieniem... Hanna ślicznie, uroczo, dziewczęco Wszystkie nowe dziewczyny witamy raz jeszcze- szkoda że tak późno ale dobrze że trafiłyście do nas Wczoraj mama opowiadała mi o porodzie, Ze skurcze się jej zaczęły w nocy, ale stwierdziła, że to duzo wysiłku i ona pośpi jeszcze trochę Nie wiem czy chciała mnie pocieszyć, aleona jest silną babką. Taką co to jak chora i gorączkę ma 40 stopni to i tak do pracy pójdzie, bo się nie będzie rozczulać nad sobą.Zaczynam się trochę zastanawiać jak to będzie. Znieczulenia nie chcę, spróbuje poradzić sobie naturalnie. Pojjawia sie stresik Dziewczyny! Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia Jak wypadły imieninki? Byli goscie? Prezenty? Ja dostałam przepiękny stojak na gazety, dużo kwiatów a dziś mąż obiecał że zamówimy mój wymarzony ekspres ciśnieniowy do kawy
|
#2737 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- W temacie opowieści porodowych - moja mama rodziła mnie dość długo, chyba około 12 godzin, ale z kolei był to poród bez bólu, jak twierdzi. Urodziłam się wielka, bo 4,5kg i 59 cm, więc nie wiem jak to z tym bólem. Jeśli faktycznie go nie było a jest to chociaż trochę "dziedziczne" to bym się cieszyła .
|
|
|
#2738 |
|
Rozeznanie
|
Łoooo matko...staram sie nadrobic, ale nie dam rady chyba
|
|
|
|
#2739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
4,5kg łał i nie miała cesarki?
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
To gdzie się szlajalaś
![]()
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Martusiaaa21
Mnie na skurcze lekarz polecił magne-b6 brać. 2 tabletki dziennie i pomogło. Warto też w posiłkach więcej magnezu- banany, orzechy, troszke czekoladki gorzkiej anciaahk Franek ładne imię, dość popularne chyba teraz. No ale przecież chodiz tylko o to żeby rodzicom się podobało. Ja też mam popularne imię, ale za to jakie ładne BordAna Moje dziecko tez takkie wielkie Ważne że zdrowerabarbar83 To Ty pisałaś że macie domek z bali? Jak one się spisują? Słyszalam że są trochę tańsze, a łatwe w budowie. Ja jest mniej więcej koszt i czas budowy? Jakbyś napisała coś więcej byłabym wdzięczna
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za miłe powitanie!!!
widzę ze Wy to nocne Marki jesteście, ja padam po 22... wiec jestem z Chełma, doczekalismy się fasolki po dwóch latach staranek wygląda na to że będzie chłopiec, termin porodu wyznaczony na 7 października, jesli chodzi o imię to narazie jest wersja Gabriel Edward. jesli chodzi o wyprawkę to nie mamy jeszzce nic, rozgladamy się za wózkiem, trochę ubranek i łózeczko dostaniemy w "dzierżawę" od znajomych. Obecnie zgłebiam temat pieluch wielorazowych. niektóre zafasolkowane mamuski znam z wątku staraczek
|
|
|
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki wymarzony, wyczekany ![]() Z wyprawkami mamy jeszcze troszkę czasu, ja też się rozglądam, porównuje, czytam... ![]() Łóżeczko i ubranka też dostaliśmy ![]() A jak się czujesz?
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
Ja po badaniu glukozy =) dostałam z przychodni parę rzeczy: płytkę z tym jak przewijać, kąpać i masować dziecko, małą wodę z jodem, kupon rabatowy do rossmana i jakąś malutką próbkę kremu mustella =) po badaniu byłam w sklepie i kupiłam Sobie dwie drożdżówki i miałam ochotę na najgorszą rzecz: wódkę smakową =))) he he. Mój organizm zaczął chyba wariować =) he he ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- witam magdulec =) |
|
|
|
#2745 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Malgosia ogólnie czuję sie dobrze, wiadomo są różne dni, ale nie mam na co narzekać. na początku cieszyłam się że nie wymiotuję ale jak zaczęły sie rozmowy z porcelaną w 3 miesiącu to trwały ze dwa miesiące, codziennie rano i wieczorem była dokładna rozmowa
ale na szczescie juz przeszło, teraz raz na dwa tyg rozmawiamy. szybko się męcze, teraz znowu czas na popołudniowe drzemki się zaczął.
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
ahoj
właśnie obciążam się glukoza 75 ![]() 3majcie kciuki
|
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
archinta kciuki zaciśnięte =)
|
|
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam tę przyjemność w poniedziałek
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj hm dobrze się czułam... aż do wieczora, trochę się ściełam z TŻ i przebeczałam pól wieczoru.
Jak zwykle poszło o pierdułu, ale mógł sobie odpuścić a nie mieć do mnie pretensje... a dokładnie sprzątanie całekgo mieszkania jest na mojej głowie, on nawet po sobie kubka nie sprzątnie. Szukał wczoraj cytryny w lodówce no i przy okazji znalazł jabłko z przed tygodnia, gdzieś w kącie, no i jabłuszko się zepsuło, oczywiście awantura że nie sprzątam, no litości, wydarłam się że on nawet palcem nie ruszy w domu a robi hece z czegoś takiego.... oczywiście on swoje, ja swoje... no i już się nie odezwałam do niego.. kurde, sorry, jego chyba nie obchodzi to że mogę trafić do szpitala... ma zawsze posprzątane, ugotowane, a jak go teraz proszę żeby śmieci wyniósł czy wniósł zakupy które ja zrobie, to chyba się nie przemęcza ? Widzę za bardzo mu nadskakiwałam, wale teraz wszsytko, nie odzywam się, niech się patrzy na brudne okna, była akcja że sobie mieśnie naciągnełam i nie mam zamiaru z powrotem tego robić. Dalej jestem rozczarowana, bo jak zwykle on jest Panem i władcą. Idę na szokłe rodzenia z koleżanką dziś, nawet nie powiem gdzie idę, zostawie syf, niech widzi co robię po nim. Koniec żali. Cytat:
Chociaż dwa wydatki mniej, a tak wsio musimy kupić. Cytat:
Ta odpoczywam, siedzę, leże, ale jedna strona ciała tzn lewa zaczyna mnie boleć przerzucam się czasem już na prawą ![]() Ide coś porobić, jedno spotkanie dziś mam, muszę się wyszykować, zakupy zrobić, bo to mnie nie ominie i po południu posiedze przy laptoku.
|
|
|
#2751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale dziewczyny miałam stracha wczoraj... Jak szłam pod prysznic to zobaczyłam taki linie na brzuchu - myślałam że rozstępów dostałam A smaruję się od 4 mca min. 1 dziennie (ostatnio Fissanem). Ale posmarowałam się po kąpieli, dałam chwilę odsapnąć skórze i znikły... Bo to odciśnięcia od paska szlafroka były A jak tam u Was z rozstępami? Udało się uniknąć? |
|
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
malgosia też miałam tak z narzeczonym, ale odkąd popłakałam się przy Nim (wtedy co wylądowałam w szpitalu), to zaczął Mi pomagać trochę.
Musisz to jakoś wytrzymać w spokoju dla maleństwa ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- madzialena Ja naszczęście narazie nie mam rozstępów, a niczym się nie smaruje =) |
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
archinta
Ta glukoza nie taka zła. da się wytrzymać. Trzymamy kciuki! magdulec Witamy i gratulujemy synka Malgosia1983 Mnie ten ekspres do kawy marzy się od dawna. Kocham kawę pod każdą postacią
|
|
#2754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam na zimne piwo jak byly upały.... Uuuuu i jak wizyta? wszystko dobrze?
|
|
#2755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może jeszcze za wcześnie?A co do tż to ta trzymaj! Nie daj sobie na głowę wejść bo faceci to tacy wygodniccy, że z chęcią skorzysta.
|
|
|
|
|
#2756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie denerwuj się bo nie warto. Mężczyźni czasem coś bezmyslnie palną. POwinien Cie docenić, że mimo tego że tak źle sie czujesz to prowadzisz dom Zawsze możesz terapię szokową zrobić- przestać sprzatć i gotować to się zdziwi![]() Cytat:
A propos rozstępów...Niedawno kazałam mamie oglądac mój brzuch od spodu, bo mnie coś swędziało, a w lustreku nie widziałam, czy czasem tam rozstępów nie ma
|
|
#2757 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
Archinta kciukasy mocno zaciśnięte!! MalgosiaM8 myślę, że facetom jest potrzebny czasem taki zimny prysznic. Nie przejmuj się kochana, mój też ma takie napady i trzeba takiemu uzmysłowić, że to 8 miesiąc ciąży! Mają gorsze dni jak my .Dzisiaj pierwszy dzień zajęć w szkole?
|
|
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
kaileight Ja też tak mam że momentami Mnie mega swędzie skóra i mam wrażenie że za chwilę popęka (a jest nawilżona)
|
|
|
|
#2759 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=107523
Tak myslę o zakupie łózeczka +przewijak + rożek...co do poscieli nie jestem przekonana...Co muslicie? Opłaca sie u tego sprzedawcy?????? |
|
|
|
#2760 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze, że trochę Ci przeszło... 4 kciuki - Stefek też trzyma Cytat:
Dobrze Małgoś, że chociaż wózek bo to naprawdę duzy wydatek. Cytat:
![]() Ja narazie nie mam - też się smaruje...- odpukać... Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

jeszcze się zdziwisz jaka wzorowa mamuśka z Ciebie 
kupiłam tylko z kubusiem wtedy, ale muszę się wybrac do tesco jeszcze raz 

a co będzie poxniej??

Nie wiem czy chciała mnie pocieszyć, aleona jest silną babką. Taką co to jak chora i gorączkę ma 40 stopni to i tak do pracy pójdzie, bo się nie będzie rozczulać nad sobą.